230 και μία, στραβάδια, ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ !!!

2 Δεκ.

 

Κατανοώντας την αναγκαιότητα -ή καλύτερα την κρισιμότητα; – της εποχής και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΣΕΒ για διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων, καλώ τους αναγνώστες του Γκράνμα να εμπλουτήσουν με τις δικές τους πρωτότυπες προτάσεις τις 230 του ΣΕΒ για την «Επιχειρηματικότητα Χωρίς Εμπόδια».

 

Εμείς Και Μόνο Εμείς μπορούμε να βγάλουμε τη Χώρα από το Αδιέξοδο, και θα το κάνουμε!!!

Γιατί, επιτέλους, και ο επιχειρηματίας πρέπει να αποκτήσει δικαιώματα σε τούτο τον τόπο:

Πάμε!

 

Υ.Γ. Ο Σύνδεσμος της καρδιάς μας, όπως λέει και στην ιστοσελίδα του, «αναμένει παρατηρήσεις έως την 14η Δεκεμβρίου 2010 στην ηλεκτρονική διεύθυνση rsia [ΑΤ] sev.org.gr«. Feel free to answer…

Υ.Γ2. Μη τσιγκουνευτείτε!

19 Σχόλια προς “230 και μία, στραβάδια, ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ !!!”

 1. a8lios 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 12:44 πμ #

  Πρόταση 1:
  Με έξοδα των εργαζομένων κάθε επιχείρησης να δημιουργηθούν κουκέτες σε κάθε επιχείρηση, ώστε οι εργαζόμενοι να μην χάνουν χρόνο μεταβαίνοντας από και προς τη δουλειά τους καθημερινά.
  Φυσικά, για τη διαμονή τους θα πληρώνουν νοίκι στον εργοδότη τους! Δε μπορούν να τα χουν και όλα δικά τους οι εργάτες…

 2. Кроткая 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 12:53 πμ #

  ποιες κουκέτες, ένα sleeping bag και πολύ τους είναι.

 3. aaduck 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 12:58 πμ #

  Εγώ και τα κορίτσια που ξενυχτάμε σήμερα στο γραφείο προσφερόμαστε να μπλοκάρουμε το αναπαραγωγικό μας σύστημα. Plus, να φέρνουμε ταπεράκι από το σπίτι και για τον κύριο εργοδότη *κάθε μέρα της εβδομάδας*.

 4. antidrasex 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 1:01 πμ #

  Πρόταση 3: Οι εργαζόμενοι να πληρώνουν στο ασφαλιστικό ταμείο και την εργοδοτική εισφορά. Και του εργοδοτικού ταμείου.

 5. antidrasex 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 1:02 πμ #

  (καλά, ας γράψουμε κι άλλες μαλακίες εδώ μέσα, και βλέπω το ΣΕΒ να βγάζει δεύτερο τόμο).

 6. a8lios 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 1:32 πμ #

  Thn eixa skeftei ki egw th 3, gamw…

 7. Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 2:28 πμ #

  Να ανοίξουν τα σύνορα και να μετακομίσει ο άρης στην πριμέρα ντιβιζιόν.

  Άσχετο, αλλά καλύτερα θα τα πήγαινε δηλ.

 8. a8lios 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 8:42 πμ #

  @Breznief
  Και να έπαιζε Μπάρτσα-Άρης;
  Τί θα έκανες τότε ως Απολίθωμα;
  Α-μπε-μπα-μπλομ…

 9. λαθραναγνώστης 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 9:37 πμ #

  1.Σε αντιστοιχία με τα «κόκκινα μεροκάματα», οι εργαζόμενοι να θεσπίσουν τα «πράσινα μεροκάματα», προς τιμήν της σοσιαλιστικής – οικολογικής μας κυβερνήσεως.
  2. Οι εργαζόμενοι, ιδίοις εξόδοις, θα προμηθεύονται και θα φορούν κατά τη διάρκεια της εργασίας, πάνες ακράτειας, ώστε να μην χρειάζεται να χάνουν χρόνο πηγαίνοντας στην τουαλέτα.

 10. Кроткая 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 11:24 πμ #

  εγώ σας λέω πως μπορεί ο ΣΕΒ να τα διαβάσει όλα αυτά και μετά να τα προτείνει στα σοβαρά.
  Όπως ο τυπάς της ryanair που ήθελε να βάλει χρέωση στις τουαλέτες του αεροπλάνου και θέσεις ορθίων!
  προσέχτε τι προτείνετε!

 11. propagitor 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 12:56 μμ #

  Σε εργασιακούς χώρους μαζικής δουλειάς φασόν, ταϊστρες με ξηρά τροφή (στραγάλια, φουντουκια) και ποτίστρες με νερό και καφέ για περισσότερες τσίτες, να γλιτώσουμε χρόνο από τα διαλείματα.
  Εννοείται προσαρμογή μόνο μία ανά έξι εργαζομένους και με απολύτως ιατρικά προβλεπόμενες δόσεις τροφής και ποτού ώστε να αποφευχθεί η σπατάλη.

 12. antidrasex 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 1:17 μμ #

  Άλλη μία πρόταση:
  Ο εργαζόμενος, ανεξαρτήτως φύλου, να μην μπορεί να αρνηθεί στοματικό έρωτα προς τον εργοδότη, επίσης ανεξαρτήτως φύλου, όταν και όποτε αυτός το ζητήσει, επί τη ποινή της απόλυσης.

 13. antidrasex 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 1:18 μμ #

  @Κροτ To είπα και εγώ, στο σχόλιο 5.

 14. a8lios 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 1:47 μμ #

  @12
  Antidrasex όνομα και πράμα…

  Είσαι επιχειρηματίας και καμία τράπεζα δε σου δίνει δάνειο, ούτε ως εταιρεία ούτε ως φυσικό πρόσωπο;
  Τώρα νόμος που υποχρεώνει τους εργαζόμενούς σου να πάρουν αυτοί το δάνειο στο όνομά τους υποθηκεύοντας τις δικές τους περιουσίες!
  Σε περίπτωση απόλυσης/χρεοκοπίας της εταιρείας φυσικά θα πρέπει να δώσουν και κάτι επιπλέον (πέραν των χρημάτων του δανείου) στον πρώην εργοδότη τους,
  λ.χ. το ποσό των τόκων των εν λόγω δανείων…

 15. Αντώνης 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 2:11 μμ #

  οχι ταιστρες ρε propagitor! σε ορο για να μην εχουνε και αναγκες τουαλετας!

 16. λαθραναγνώστης 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 2:53 μμ #

  @ 10 Кроткая
  Το χειρότερο δεν είναι ότι ο ΣΤΕΒ θα τα προτείνει, αλλά ότι η κυβέρνηση θα τα υπογράψει χωρίς δεύτερη κουβέντα, σαν όρους του μνημονίου.

 17. kraftwerk 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 3:55 μμ #

  ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ!!

  ΕΛΛΗΝΕΣ!! Όπως άνετα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μετά την κατάληψη της εξουσίας απο τα επαναστατικά τμήματα τον ενόπλων φρούρων της Πράσινης Επανάστασης, η χώρα περνάει σε άλλα επίπεδα, κοιτώντας ήδη το προλεταριακό μέλλον πατώντας πάνω στα ερείπια του παλιού γκρεμισμένου καπιταλιστικού μοντέλου, κοιτάμε και βλέπουμε έναν τόπο γεμάτο ευκαιρίες για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων που ασφυκτιούσαν μέσα στις καθυστερημένες συνθήκες.

  Η προσωρινή επαναστατική επιτροπή και τα μέλη της Γιωργής -ΓΑΠ- Παπανδρέου,Μήτσος Δασκαλόπουλος,Dominique Strauss-Kahn (της Ε.Σ.Ε.Ε.Α-Ευρωπαικης Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Επιτροπής Αγώνα)και μετά απο σύγκληση της επιτροπής στα κατηλλειμένα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων), εκτιμώντας την ρευστη κατάσταση και την άμεση ανάγκη για την προάσπιση της Σοσιαλιστικής Ελλάδας απο τα κέντρα που προσπαθούν να αντισταθούν στις εξελίξεις του τελευταίου χρόνου, σας καλούμε να πάρετε μέρος στο χτίσιμο της μελλοντικής μας κοινωνίας στηρίζοντας τα μέτρα που η επιτροπή ανακοινώνει.

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!!

  Λέμε λοιπόν ναι στον Σταχανοφισμό, λεμέ ναι στην εθελοντική προσφορά εργασίας, καταργούμαι όλες τις μικροαστικές αντιλήψεις που θέλουν την εργασία να είναι μια καταναγκαστική διαδικασία, αποξενωμένη απο τον ίδιο τον παραγωγό, προχωράμε καταργώντας όλόυς τους αναχρονιστικούς-καπιταλιστικούς θεσμούς που μας δέσμευαν.

  ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, κατάργηση όλων των μισθών ΤΩΡΑ. Τωρα εγκαθίδρυση της ανταλλακτικής σχέσης στην παραγωγή. Αρνούμαστε τον καταναλωτισμό και την διαφθορά των συνειδήσεων μας μέσα απο την διαδικασία της αγοράς προιόντων.
  Κατάργηση του μισθού ΤΩΡΑ!!

  Πληρωμή σε είδος με βάση της λαικές ανάγκες, που ορίζονται ως εξής:
  Ψωμί, τσάι του βουνού , παξιμάδι (ναι καλά καταλάβατε, φτιαγμένο απο το γνωστό υλικό που λαικά ονομάζετε και «σκατό») και για μεγάλα γλέντια, απο μια τσιχλοκαραμέλα(αυτές του βουτυρου με την αγελάδα και το χρυσοκαφέ περιτύλιγμα)

  Επίσης αναθεώρηση των διατροφικών μας συνηθειών, λέμε όχι στο κρέας, ΟΛΟΙ ΒΕΓΚΑΝ, χόρτα του βουνού τα οποία μπορούμε να συλλέγουμε ή και να τα τρώμε κατευθείαν απο τη γη (η λεγόμενη βοσκή).

  Να επαναδιεκδικήσουμε τα βουνά μας και να επιστρέψουμε κοντύτερα στην μάνα γη, μαζικές εξορμήσεις για συλλογή σαλιγκαριών και άλλων θρεπτικότατων τροφών.

  Ο χώρος εργασίας μέχρι σήμερα αποτελούσε έναν στείρο και παγωμένο χώρο όπου ο παραγωγός αποξενωμένος απο το προιον της δουλειάς του ένιωθ την εκμετάλλευση και την ψυχική(αλλά και πνευματική) απογύμνωση, προτείνω λοιπόν:

  α)μόνιμη εγκατάσταση των εργαζομένων-παραγωγών στον χώρο εργασίας και κοινοβιακή διαβίωση

  β)προώθηση στην παραγωγική διαδικασία ολόκληρης της οικογένειας και ιδιαίτερα των παιδιών που βρίσκονται στο στάδιο αντίληψης «περπατώ όρθιος»(Επιστημονική Μελετη «Γιατί το παιδί πρέπει να δουλεύει-«Β.Φρατζεσκανερ 1838 Τόμος 1\Σελίδα 987). Ειδικά αυτό το μέτρο θα καταργήσει την άδικη σημερινή πραγματικότητα που θέλει τον γονιό μακριά απο το παιδί του, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα απο την ομαδική ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ εργασία και θα βοηθήσει στην κατανόηση του πραγματικού ρόλου της εργασίας η οποία αναγάγει τον άνθρωπο απο ζώο σε συνειδητό λογικό όν.

  γ)κατάργηση των μικροαστικών προτύπων στην ερωτική μας ζωή, όλες οι εργαζόμενες ανήκουν σε όλους(εκτός απο όσους εκείνη την ώρα δουλεύουν), το ίδιο και απο την ανάποδη, όλοι οι εργαζόμενοι ανήκουν σε όλες τις εργάτριες(εκτός απο όσες τυγχάνει εκείνη την ώρα δουλεύουν).

  δ) 24ώρη δουλειά για όλους όσους είναι εργαζόμενοι

  ε) Λέμε όχι στον πουριτανισμό και στην σεξουαλική καταπίεση, να συνδυαστεί το «δαιμονοποιημένο» αλλά στην πραγματικότητα ,απόλυτο, ερωτικό εργαλείο με την εργασία για διπλή απόλαυση και σούπερ θετική ενέργεια(motionιστας), λέμε λοιπόν ναι στο μαστίγωμα κατά την διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας και όχι στον καπιταλιστικό ερωτικό πουριτανισμό.

  στ)Ο πολιτισμός αποτελούσε και θα αποτελεί πάντα ένα βασικό εργαλείο όχι μόνο για την ψυχ-αγωγία (αγωγή ψυχής) αλλά και για την εξέλιξη του ανθρώπου σε μια ανώτερη πνευματική οντότητα, απαλλαγμένη απο τους μικροεγωισμούς και την συναισθηματική ανασφάλεια της μέχρι τώρα κοινωνικής ιστορίας της ανθρωπότητας. Ως εκ τούτου εγκαθιδρύουμε τον θεσμό της «Δεκάλεπτης Απόλαυσης», η οποία θα περιλαμβάνει απαγγελία αποσπασμάτων απο παλαιότερα αλλά και νεότερα τεύχη λογοτεχνικών έργων όπως, Μίκυ Μάους, Τιραμόλας, Σεραφίνο αλλά και Σπάιντερμαν, Μπάτμαν, Μικρό Σερίφη,Τρουένο και Κάπταιν Μάρκ. Οι απαγγελίες θα γίνονται μετά το τέλος της ημερήσιας εργασίας (και πριν την έναρξη της-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΑΝΤΑ- νυχτερινής)

  ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
  Το απόλυτο μέτρο. Απέναντι στην μικρόψυχη και μίζερη συνήθεια της ιδιοκτησίας που περιόριζε τον άνθρωπο, προτάσσουμαι την κοινή κτήση όλων των αγαθών των εργαζομένων και πρώτα απο όλα της ακίνητης και κινητής περιουσίας, να παραδοσούμε τώρα όλοι τα κλειδιά των ιδιοκτητων σπιτιών μας στους τοπικούς κομισάριους της περιοχής ή στα νέα επαναστατικά συμβούλια που εδρεύουν προσωρινά (μετά την κατάληψη τους) στα βιομηχανικά και εμπορικά επιμελητήρια. Επαναδιεκδικούμε ως εκ τούτου πλατείες, γήπεδα και αλάνες και μένουμε εκεί, χτίζοντας με πράξεις μια κοινωνία απαλλαγμένη απο τα περιττά.

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ(σας) ΠΤΩΣΗ.
  VIVA LA REVOLUTION, HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

  ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  ΠΑΣΟΚ
  ΣΕΒ
  ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  και άλλες επαναστατικές οργανώσεις

 18. λαθραναγνώστης 2 Δεκεμβρίου, 2010 στις 11:18 μμ #

  «Modern Times»

 19. tsechos 3 Δεκεμβρίου, 2010 στις 10:19 μμ #

  Που είναι κανένας σημερινός να κάνει τέτοιες ταινίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: