το τραγούδι της Παρασκευής: (ραδιοφωνικού τύπου) ανασκόπηση

9 Μαρ.

Κάθε εβδομάδα προτείνουμε ένα τραγούδι με ριζοσπαστικοποιημένο και πολιτικό στίχο από τη διεθνή αλλά και την ελληνική μουσική σκηνή. Αυτή τη Παρασκεύη, γυρνάμε το βλέμμα προς τα πίσω και συγκεντρώνουμε όλα τα τραγούδια που έχουμε προτείνει έως τώρα σε ένα μικρό podcast. Όταν ξεκινήσαμε τη στήλη «το τραγούδι της Παρασκευής», είχαμε στο μυαλό μας, εκτός από το να προτείνουμε ένα τραγούδι κάθε εβδομάδα, να δημιουργηθεί με το καιρό μια λίστα με πολιτικοποιημένα τραγούδια, εύκολα προσβάσιμη για το καθένα, οποιαδήποτε στιγμή. Πλέον, που έχουν μαζευτεί αρκετά, αν πάτε στη δεξιά στήλη και πατήσετε πάνω στο πολύ ωραίο μπάνερ που μας έφτιαξε η elixat (και την ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά), θα βρεθείτε σε μια σελίδα που περιέχει όλα τα τραγούδια που έχουμε προτείνει έως τώρα.

Εκτός όμως από το μπάνερ, αποφασίσαμε άνα τακτά χρονικά διαστήματα, να τα παρουσιάζουμε με μορφή Podcast, όπως δηλαδή αυτό που ακολουθεί. Ένα podcast με αναλυτικές πληροφορίες για κάθε τραγούδι στα αντίστοιχα πόστ.

 η εποχή των τεράτων #2

ο παλιός κόσμος πεθαίνει, ο καινούριος πασχίζει να γεννηθεί, ζούμε στην εποχή των τεράτων
Αντόνιο Γκράμσι
σημειώσεις/οδηγίες χρήσης:
tracklist (πατάτε πάνω σε κάθε τραγούδι για να βρεθείτε στο αντίστοιχο ποστ): [Chumbawamba-Bella Ciao (τραγούδι τίτλων) | Pecho e Fierro-Metalurgico | Υπεραστικοί-Δεσμώτες Ελευθερωτές | Μodena City Ramblers-Contessa | Kultur Shock-Don’t Shoot Me | The Nightwatchman-Black Spasrtacus Heart Attack Machine | Asian Dub Foundation-This Land Is Not For sale | Coldcut&Hexstatic-Timber ]
Ευχαριστούμε πολύ τον Μιχάλη Παπαμακάριο για τη καλλιτεχνική επιμέλεια της στήλης και τον sentic για το εκπληκτικό τραγούδι από την Ουρουγουάη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: