¿ Που βαδίζομεν κύριοι ? – Λαϊκό Δημοψήφισμα

2 Φεβ.

¿ Που βαδίζομεν κύριοι ?
Ένα διαχρονικό ερώτημα από τον Λούκι των 70ς έως και τώρα… Θα ήθελα τις απόψεις σας.

Δεν το έβαλα δημοψήφισμα λαϊκό στην άκρη της λαϊκής μπάρας γιατί δεν χωράγανε οι λαϊκές απαντήσεις και επιπλέον με μπέρδεψε το πράμα και ήθελε τρέξιμο. Και ως άλλος ένας αντιπαραγωγικός έλληνας υπάλληλος το βάζω σε ποστ.

¿ Που βαδίζομεν κύριοι ?

1) στο πουθενά: οι καπιταλιστές θα καταστρέψουν την χώρα, θα μας κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και θα μας βάλουν να δουλεύουμε σα σκυλιά 25 ώρες το 24ωρο για δυο πιάτα φασουλάδα λαδερή…

2) προς την επανάσταση: είναι πια ώριμος ο καιρός και οι συνθήκες για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του. Νο πασαράν, βενσερέμος και δεν το καταλάβαμε και τέτχια…

3) δεν με νοιάζει: για να ξαναθυμηθούμε τον Λούκι, θα πάρω τ’ άλογο μου ανέβω στα βουνά (ή στα νησιά) μακριά από την πόλη!

4) δεν με νοιάζει: πίνω, καπνίζω, γυρνάω – ζαμανφού! ! (je m’en fous που λένε και στας Ευρώπας)

5) δεν με νοιάζει: έχω αρκετά λεφτά για να πάρω νέο κινητό να μιλάω περισσότερο και μάλιστα θα το ασφαλίσω κιόλας.

6) βαδίζουμε σωστά: οι Βρυξέλλες και οι φίλοι τους έχουν δίκιο, έχουμε πάρει την κάτω βόλτα, κωλοβαράμε, είμαστε αντιπαραγωγικοί και ζούμε με δάνεια και πρέπει να σφίξουμε μέχρι ασφυξίας το ζωνάρι για να συνεχίσουμε στο δρόμο της ονε (ω! ναι!)…να γίνουμε Ιρλανδία και κάτω, να μειώσουμε τους μισθούς των κωλουπαλλήλων για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και να φτηνύνει το αλκοόλ όπως στην Ιρλανδία για να ξεχνιούνται οι εργάτες μη μας τα σπάνε.

7) προς την καταστροφή: με το τελευταίο «σοβιετικού τύπου» κράτος, με την «αμετροεπή αριστερά» να αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα (των επιχειρήσεων και των τραπεζών), με τους αγρότες να κάνουν μπλόκα («αν είναι δυνατόν») και τους κακούργους τους υπαλλήλους να σκέφτονται απεργίες («αν είναι δυνατόν» 2)!

8 ) προς οριστικά ασυντόνιστο χάος: με έναν πρωθυπουργό κορυφή της πυραμίδας και αιχμή του κεφαλαίου να μας μιλάει για «θύματα κερδοσκοπίας» καλύπτοντας όλες τις μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις, με πραγματικά θύματα εργάτες και υπαλλήλους και με το αλκοόλ και τον καπνό να ακριβαίνουν σταθερά, με προτεινόμενες λύσεις που θα μας μετατρέψουν σε νεοκαπιταλιστικό καθεστώς αντίστοιχου τύπου πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, με τον κάθε σχετικό ή άσχετο να μας λέει την αποψάρα του (όλοι έχουν από μία είναι όπως οι…κσέρετε!) και μια λογική που προσπαθεί να μας πείσει να τραγουδάμε το «κλάφτε μας μάνες κλάφτε μας» αντί το πολύ πιο επίκαιρο και πρέπον (για να θυμηθώ για τρίτη και τελευταία φορά τον Λούκι) «ένα γουρούνι λιγότερο»…

Η έρευνα δεν έχει σκοπό σοβαρό βεβαίως καθότι ουδείς δεν αναρωτιέται σοβαρά. Όλοι οι συμμετέχοντες όμως θα μπουν σε κλήρωση και ο νικητής θα κερδίσει 6.434.242 γιούρος + μία ασφάλεια κινητού τηλ για να μην του πέσει στο ποπ κορν της ηλίθιας στην όπερα (αν θυμάμαι καλώς την διαφήμιση)!

ΥΓ: ότι βρίσκεται σε εισαγωγικά εκτός των τίτλων τραγουδιών έχει ακουστεί ως σοβαρή άποψη για τα τεκταινόμενα.
YΓ 2: ο ανεξάρτητος (χμμ..) οργανισμός ερευνών Lamoyo Inc. αναλαμβάνει την καταμέτρηση του λαϊκού δημοψηφίσματος.

51 Σχόλια προς “¿ Που βαδίζομεν κύριοι ? – Λαϊκό Δημοψήφισμα”

 1. Ο Λύκος της Στέππας 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 5:52 μμ #

  Ψηφίζω το 2. Αλλά πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά τι είδους σοσιαλισμό θέλουμε. Από τα κάτω, από τα πάνω, κάθετο, οριζόντιο, από πλάγια, από θέση έξω αριστερά, με μουστάκι, με μουσάκι; (Έριξα τη φυτιλιά μου και κάθομαι πιο άνετα να απολαύσω το παρανάλωμα με τσιγάρο και καφέ.)

 2. Juan Belmonte 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 6:54 μμ #

  Παρανάλωμα? Μύτη δεν θα ανοίξει. Παρά τις ασάφειές του (όπως το ακαθόριστο της λήξης του μέχρι να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα) το δημοψήφισμα διεξάγεται σε στυλ Ονδούρας. Και έχω και αβάντα από όλα τα μμε.

 3. xamogelo 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 7:10 μμ #

  σήμερα δεν υπάρχουν σίγουρα οι συνθήκες…. ο καπιταλισμός νομιμοποιήθηκε και είναι ακόμα νομιμοποιημένος σε μεγάλο βαθμό στις συνειδήσεις του κόσμου σε χώρες όπως η ελλάδα λόγο της υπόσχεσης για ευημερία και ενα ανώτερο επίπεδο διαβίωσης. Ένα ποσοστό του κόσμου μπορείς να την ονομάσει μεσαία τάξη αποτέλεσε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας κάνοντας τους απο κάτω να ελπίζουν να ανέβουν. Ένα μέρος του κόσμου με σκληρ´γ δουλειά σίγουρα κατάφερε να βελτιώσει κάπως την οικονομική του κατάσταση. (έστω και μειοψηφία)
  Χρειάζεται χρόνος πιστεύω για να διαψεύσει αυτό το μοντέλο στο μυαλό του μέσου ανθρώπου. Όπως και σίγουρα ένας πολιτικός χώρος που θα φοβάται λιγότερο τις μάζες… θα κρατά διαφορετική στάση και θα βοηθήσει στην ζύμωση των συνειδήσεων του κόσμου.

  Το ερώτημα δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι τι σοσιαλισμό θέλουμε. Μιας και αυτή η συζήτηση απέχει πολύ από τις συνειδήσεις του κόσμου και οδηγεί σε θεωρητικές αναζητήσεις πολύ μακρινές για την ώρα. Το βασικό ερώτημα πρέπει να είναι πως απαντάμε την επίθεση που δεχόμαστε.

  Οπότε περιληπτικά το 2 ίσως υπό προϋποθέσεις να υπάρχει σαν πιθανότητα σε αρκετά χρόνια από τώρα… το 1 σαν ενδεχόμενο αν αποτύχουμε…

 4. faros 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 8:00 μμ #

  Με δεδομένα ότι :
  1. Έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της η βασική αντίθεση του καπταλισμού, από τη μία η μεγάλη κοινωνικοπίηση της εργασίας και από την άλλη η ιδιοποίση του παραγόμενου πλούτου από τους λίγους.
  2. Έχει μεγιστοποιηθεί η συγκέντρωση των μέσων παραγωγής.
  3. Η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό.
  4. Οι συνθήκες έχουν ήδη ωριμάσει τόσο που η μία προϋπόθεση ήδη ισχύει – αυτή που λέει «οι από πάνω να μην μπορούν» -, στο χέρι μας είναι να φτάσουμε πιο γρήγορα στην δεύτερη και τελική «οι από κάτω να θέλουν».
  5. Όταν μιλάμε για σοσιαλισμό εννοούμε τον ανώριμο Κομμουνισμό.

  Πραγματικά, εγώ, ψηφίζω και με τα δύο χέρια το 2 !

  Την Καλησπέρα μου !

 5. λαθραναγνώστης 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 8:21 μμ #

  Προσωπικά, αισθάνομαι απογοητευμένος,όσο κι αν προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου (και τους άλλους)ότι αντικειμενικά υπάρχει ελπίδα και η απογοήτευσή μου είναι υποκειμενικό συναίσθημα.
  Μετά την πτώση του υπαρκτού, μια σειρά απο κατακτήσεις της ανθρωπότητας, που όταν ήμουνα μικρότερος, θεωρούταν αδιαμφισβήτητες, τώρα φαίνονται μακρυνά όνειρα. Οι γενιές που έρχονται, δεν θα μπορούν καν να κάνουν συγκρίσεις και τον μόνο κόσμο που θα γνωρίσουν θα είναι αυτός της μερικής απασχόλησης, της ανασφάλιστης εργασίας, της πλήρους κυριαρχίας του ιδιωτικού τομέα, των πολέμων των μισθοφόρων της blackwater και των μονοπωλίων.
  1984? Θαυμαστός καινούργιος κόσμος?
  Ανέκαθεν έριχνα ματιές στην πέρα του ΚΚΕ αριστερά επιθυμώντας μια αύρα κοσμοπολιτισμού να πνεύσει και στο ΚΚΕ, να αισθανθώ κι εγώ λιγάκι άνθρωπος του κόσμου κι όχι περιθώριο.
  Ομολογώ ότι ο Γκορμπατσώφ μου έδωσε ελπίδες καθώς και η ενωμένη αριστερά. Γι αυτό και το σοκ των εξελίξεων ήταν τρομερό.
  Τελικά ο μουστάκιας είχε δίκιο. Τους χειρότερους εχθρούς σου θα τους βρείς ανάμεσα στους φίλους σου.

 6. plagal 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 8:43 μμ #

  (1) με παραπανω οικολογικη καταστροφη, φασισμο, καταναλωτισμο και βαρβαροτητα και μια Aριστερα που προσπαθει να προγραμματισει ενα iPad με punchcards 😦

 7. σχιζομητροπολιτάνος 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 9:17 μμ #

  «Το μεγάλο ελάττωμα των επαναστατών που έχουν γαλουχηθεί με οποιαδήποτε από τις παραλλαγές που προέρχονται από τον κλασικό μαρξισμό, είναι ότι τείνουν να σκέφτονται τις επαναστάσεις σαν να συμβαίνουν σε συνθήκες που μπορούν, τουλάχιστον σε αδρές γραμμές, να προβλεφθούν, να σχεδιαστούν και να οργανωθούν. Στην πράξη όμως δεν είναι έτσι.

  Ή μάλλον, οι περισσότερες από τις μεγάλες επαναστάσεις που έχουν λάβει χώρα ξεκίνησαν σαν »σημαντικά δρώμενα» και όχι σαν σχεδιασμένες παραγωγές. Ενίοτε έχουν προκύψει γοργά και απροσδόκητα μέσα από ότι φαινόταν σαν συνηθισμένες μαζικές διαδηλώσεις, ενίοτε μέσα από την αντίσταση στις πράξεις των εχθρών τους, ενίοτε με άλλους τρόπους –όμως δεν παίρνουν παρά σπάνια, αν όχι ποτέ, τη μορφή που προσδοκούν τα οργανωμένα επαναστατικά κινήματα, ακόμη και όποτε αυτά είχαν προβλέψει πως επίκειται να ξεσπάσει επανάσταση. Γιʼ αυτό και το κριτήριο για το μεγαλείο των επαναστατών ήταν ανέκαθεν η ικανότητά τους να ανακαλύπτουν τα νέα και απροσδόκητα χαρακτηριστικά των επαναστατικών καταστάσεων και να προσαρμόζουν την τακτική τους σε αυτά.»

  (Ερικ Χομπσμπάουμ , «Επαναστάτες»)

  Συνεπώς… το 2!! ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

 8. Sapakas 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 10:09 μμ #

  Βλέπω ότι σνομπάρετε το «8)». Κακώς. Βαδίζομεν ολοταχώς προς το χάος κύριε Juan.
  Βέβαια θα μπορούσα να απαντήσω και το «1)», με την επισήμανση ότι μάλλον θα ανήκα σ’ αυτούς που θα κρατάνε τα κλειδιά των στρατοπέδων, θα βγάζουν τους σκύλους βόλτα και θα προσφέρουν απλόχερα φασουλάδα…

  Και μιάς και αναφέρθηκε ο Λούκι:

  http://www.youtube.com/watch?v=53PLW4paqqg και

 9. make love not work 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 10:41 μμ #

  Ψηφίζω 7 δαγκωτό

 10. Y 2 Φεβρουαρίου, 2010 στις 11:39 μμ #

  Εγώ θα απαντήσω με βάση τις διάφορες ιδιότητες που μου έχουν αποδοθεί κατά καιρούς στο Γκράνμα.

  Ως ‘διοικητικός υπάλληλος των Βρυξελλών’ (εκ σκληροπυρηνικού κομμουνισταρά) ψηφίζω φυσικά το 6. Κάτι πρέπει όντως να γίνει με αυτές τις τιμές του αλκόολ στην Ελλάδα. Δεν είναι δυναμόν πια να τρώμε όλο το συνάλλαγμα μας εκεί κατά τας διακοπάς εμείς αι παραγωγικοί μετανάσται!

  Ως ‘οπουρτινίζων κάργα’ και διολησθήσασας στο μικροαστισμό (κατά Μέλιτον) το 4. ‘Κι απ’των τάξεων την πάλη προτιμάω την κραιπάλη’.

  Ως ΄τροτσκιστής-σοσιαλδημοκράτης΄ (πάλι εκ βαθέος Κομματικού) το 3 γιατί από τότε που η ΟΣΕ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ κι έγινε ΣΕΚ έχουμε μείνει λίγοι εμείς οι τροτσκο-κάουτσκι και είμαστε να παίρνουμε τα βουνά.

  Ως ‘σταλινάκος’ (εκ Theo) είμαι βέβαιος για το 2 ιδίως αφού έμαθα και το Δεδομένο 3 του Φάρου.

  Ως ντεφαιτιστής και κότα (δε μ’έχει πει κανείς έτσι? κακώς) το 1, αλλά επίσης επειδή είμαι και τρελομαζόχα και γουστάρω δεσμοφύλακα Σάπακα.

  Ως κρυφοΟΑΚΚΕ (σα κρυφή που είναι η ιδιότητα μου αυτή κανένας δαιμόνιος αναγνώστης δεν έχει καταφέρει να την αποκαλύψει) το 7. Κάτω το ρωσοκίνητο σαμποτάζ της οικονομικής βάσης της πατρίδας μας από τους κρατικοδίαιτους αγορτοπατέρες και υπαλληλίσκους.

  Και ως φανατικός οπαδός της καλτ πένας του Χουάν το 8 που αν και δε κατάλαβα τι ακριβώς θέλει να πει το ποιητή με παρασέρνει το το χειμάρώδες γράψιμο.

  Άντε γεια μας!

 11. Juan Belmonte 3 Φεβρουαρίου, 2010 στις 2:15 πμ #

  Λοιπόν, (παλαμάκι δυνατό…σιωπή…ξέρετε τώρα…»η Ελλάς βρίσκεται επί της χειρουργικής κλίνης» και τέτχια ωραία)…
  Η Εκλογική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τον εκ Ουασινγκτώνι ιδιωτικό αψεγάδιαστο και άτεγκτο οργανισμό Lamoyo Inc. ανακοινώνει τα πρώτα αποτελέσματα
  Καθάπασα την επικράτεια να ούμε ο στρατός έχει τα πολυβόλα πάνω από τις κάλπες και δεν κουνιέται μύγα.

  Το δημοψήφισμα κυλά κανονικά και ομαλά με μόλις ένα πρόβλημα:
  -Ο Υ, παρά το κατατάλλα εξαιρετικό του σχόλιο, παρακωλύει όπως βλέπετε τη διαδικασία. Ως κλασσικό παράδειγμα μικροαστού, θα ψηφίσει όταν αποφασίσει με ποιο από τα πολλά πρόσωπα του θα το κάνει…Σαν θείτσα την μέρα των εκλογών δλδ…Εγώ πάντως θυμάμαι το εξαιρετικό «οπορτουνιστής με αυταπάτες για κοινωνική δικαιοσύνη» το οποίο μάλιστα πρέπει να έχει αποδώσει ο ίδιος για την πάρτη του (άρα το 4 που είναι δυνατό και ξεχωριστό). Υ, αποφάσισε…

  Συμπεριλαμβάνοντας το Xamogelo στο Νο.1 (αφού κάνει λόγο για το 2 εν καιρώ) και περιμένοντας από τον Υ να ξεπεράσει την κρίση ταυτότητας τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι:

  37,5% και 3 Ψήφοι ότι «Βαδίζουμε στο Πουθενά»
  37,5% και 3 Ψήφοι ότι «Βαδίζουμε προς την Επανάσταση»
  12,5% και 1 Ψήφος από τον Σάπακα που πάντα βλέπει μακριά, στο ότι «Βαδίζουμε προς το Οριστικά Ασυντόνιστο Χάος»,
  12,5% και 1 Ψήφος στον μαγκιόρο Make Love, που έχει το θάρρος της γνώμης του και λέει τα πράματα όπως έχουν (χαχα!) στο ότι «βαδίζουμε προς την Καταστροφή» εξαιτίας της ασυδοσίας του εργάτη-αγρότη-φοιτητή (και πρώτου του στρατιώτη).

  Και κάποιες μέχρι τώρα παρατηρήσεις:
  -Οι δύο φαβόρες (Πουθενά και Επανάσταση) προηγούνται ξεκάθαρα δείχνοντας ότι το εκλογικό σώμα είναι μεν ενωμένο αλλά όχι όπως φαίνεται από κάποια σχόλια και με την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Ο Λύκος θα ηγηθεί των Επαναστατικών Δυνάμεων αφού ήταν ο μόνος που δεν είχε διλήμματα για το αν θα πρέπει να την πέσουμε, αλλά απλά με ποιο τρόπο θα φκιάξουμε το πράμα όταν επικρατήσουμε.
  -Το να βαδίζουμε με το άλογό μας μακριά από την πόλη δεν είχα φανταστεί ότι αναλύεται τόσο βαθιά πολιτικά, μάλλον ούτε και ο Λούκι όταν το έφτιαχνε και σίγουρα ούτε οι τροτσκο-κάουτσκι και τα παιδιά της παρέας τους.
  -Κανείς ρε δεν δίνει δίκιο στις Βρυξέλλες? Τέτοια εμπάθεια, τέτοιο αρματολίκι? Όλοι με την εργατιά? Σας «έφαγαν τα κελεύσματα της αριστεράς» κακομοίρηδες.
  -Να τον φοβάστε τον Make Love και την κατηγορία του, μιλάμε φοβερή συσπείρωση, ήταν ο μόνος που το έριξε δαγκωτό, χωρίς να αναρωτηθεί τίποτα…
  -Για την σαπισμένη ψυχή, βλ. Sapakas δεν έχω λόγια, όταν τον ξαναδούμε θα έρχεται να μας φορεσει αλυσίδες!

  Επίσης δεν είναι ντροπή να μας πει κάποιος ότι ασφαλίζει το κινητό του ή ότι βαδίζουμε σωστά με βάση το πρόγραμμα που είπαν οι Βρυξέλλες του Γιωργάκη να μας ανακοινώσει, στο οποίο όπως θα μάθατε μας είπε στεγνά «θα σας την φορέσω» – και συγγνώμη απ’ τις κυρίες.

 12. kontoxontros 3 Φεβρουαρίου, 2010 στις 2:55 πμ #

  Σύντροφοι ας είμαστε ρεαλιστές. Η επανάσταση δεν είναι η μόνη λύση και προφανώς στις σημερινές συνθήκες δεν είναι και εφικτή. Το είπε και ο Χομπσμπάουμ (στην Μπάγερν δεν έπαιζε αυτός?)
  Τα δεδομένα από τον καιρό που βγήκαν στο προσκήνιο ο Μαρξ και Ο Λέννιν δεν είναι τα ίδια και προφανώς βλέποντάς το διαλεκτικά, είναι διαφορετικές και οι κύριες αντιθέσεις που διέπουν την κοινωνία.

  Έτσι, φαίνεται πλέον αναχρονιστικό να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως επανάσταση, σοσιαλισμός, κοινωνικοποίηση, λαική εξουσία, κομμουνισμός,Λέννιν, Στάλιν, Μουσλίμοβιτς κτλ.

  Σύντροφοι βασική αντίθεση της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας, βασικό ερώτημα, δεν είναι το «Κεφάλαιο η εργασία?» αλλά το «Καραμανλής η χάος» μετασχηματισμένη αντίφαση του παλαιότερου «Καραμανλής η τανκς”

  Εκ των πραγμάτων ανάμεσα σε αυτά τα δύο,λόγω των συνειρμών που μου προκαλεί η πρώτη λέξη
  (long island, paris etc.) δεν δύναμαι να το ψηφίσω και επομένως αναπόδραστα επιλέγω το δεύτερο, που στην σχετική ψηφοφορία καταλαμβάνει την όγδοη θέση.

  Τελειώνοντας το σχόλιο το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν
  τι χαωτικές μαλακίες γράφω?
  Αλλά μετά θυμήθηκα τα άρθρα του Ψαριανού και ένιωσα καλύτερα…

 13. manos 3 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:15 πμ #

  προς ένα μαύρο μέτωπο ΝΔ ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ και την αριστερά στη γωνία

 14. Loipon 3 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:25 πμ #

  Vadizoume sto 8+1 pou odigei sto 2,sumfona me ton nomo ths tashs tou posostou tou kerdous na peftei,kai pou pleon anevainei me kainotomies stis morfes mastigiou xwris karoto ,pragma to opoio einai idio me to fasismo se metamoderna ekdoxh eurias xrhshs psuxofarmakwn kai tileoptikhs propagandas non-stap,alla ego prosopika 8a parw ena kinito giati den exw kai prepei na to dilwsw gia na me vriskoun otan prepei ,gia na min me 8eorisei kanenas algori8mos tromokrath kai trexoume, kai epidi ta kainouria kinhta xwreuoun san to trapezi tou mar3 sto gnosto kefalaio tou kefalaiou.(8a kanw ereuna agoras pantos.sta sigoura 8a parw ena pou na min exei GPS giati se kairo polemou oi amerikanoi ta klinoune kai 8elw thn veltisth ofelimothta sto deikth timh/apodosh. ta fetixistika kritiria den ta bazw mesa. einai kati san ta koinwnika kritiria alla pote pote vlepw ton kosmo kai anapoda logo kuriarxhs ideologias(dual core dialectic dolby olothta 3d kati TM)

  (min mou peis oti diavases 8eoria paigniwn kai to bonus enxeiridio stratigikhs se periptosh epanalupshs tou emfuliou san farsa tou kwsta filinh.polu me8odiko se vriskw)

 15. Y 3 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:24 μμ #

  ως ‘θείτσα την μέρα των εκλογών΄ ψηφίζω το 5 και ως «οπορτουνιστής με αυταπάτες για κοινωνική δικαιοσύνη» δε ξέρω τι να ψηφίσω. 😛

  Μέτρα ενα τεσσάρι να τελειώνουμε, tu t’en fous.

  @Loipon, φχαριστούμε για το τραγουδάκι που γαμεί.

  Περιμένω με αγωνία τις ψήφους των Compasso, Brezniev, Μέλιτον, Αντώνη, Άθλιου, και λοιπόν δημοκρατικών δυνάμεων.

 16. faros 3 Φεβρουαρίου, 2010 στις 9:11 μμ #

  Υ, αγαπητέ, μέχρι να … εμφανιστούν οι … λοιπές δημ. δυνάμεις, να μου επιτρέψεις να σου πω : Εξαιρετικό σχόλιο !
  Απλά, αν μου το επιτρέπεις, δεν είναι δική μου … εφεύρεση (το my 3, ντε), είναι νομοτελειακό δεδομένο !
  Θα με θυμηθείς …

 17. xamogelo 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 2:57 πμ #

  δείτε αυτό http://inlovewithlife.wordpress.com/2010/02/03/farmers_antiauthoritarian_-movement/
  νομίζω ότι η ΑΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο… έχει κάνει κάποιες αρκετές αξιόλογες κινήσεις που αν αποκτήσει βάση πιστεύω ότι μπορεί να συμπαρασύρει λίγο και το ΚΚΕ μιας και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν δεύτερο αντισυστημικό πόλο. Βέβαια βρίσκεται έτη φωτός πιστεύω από κάτι τέτοιο αλλά λέμε…

 18. a8lios 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:47 πμ #

  Τώρα που γύρισα από την συνάντηση με Kraft & Αντώνη, την οποία σνόμπαρε επιδεικτικά ο compasso, νιώθω τα διλήμματα να με κατακλύζουν!

  Τί να ψηφίσει κανείς;
  Και με τί κριτήριο;;;

  Είμαι ανάμεσα στο 7 και στο 8 (το 2 το προσπερνώ ως αυτονόητο -και άρα εκτός ψηφοφορίας- που το θεωρώ).
  Θα ψήφιζα το 8 γιατί ο τίτλος του γαμεί και εκφράζει το είναι μου, αλλά η εξήγηση του Juan από κάτω δε με καλύπτει.
  Οπότε στηρίζω-ψηφίζω-διαβάζω-διαδίδω το 7, βαδίζοντας χέρι χέρι με τον George Best εκεί που μας έλαχε: ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

  Υ.Γ. Σύμφωνα και με το ημερολόγιο των Μάγια, πρώτη πράξη αυτής της καταστροφής είναι το διαζύγιο Μενεγάκη-Λάτσιου…χρειάζεται να πώ κι άλλα???

 19. Juan Belmonte 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 11:29 πμ #

  @A8lios
  Γιατί, με τι κριτήρια νομίζεις ψηφίζουν αλλού? Εδώ τουλάχιστον σχολιάζουμε κιόλας την ψήφο μας. Δίνεται στο λαό η δυνατότητα να δικαιολογηθεί.

  @Loipon
  Με την λογική του 8+1=2 κατέληξες στο 5! Αρέσεις και γι’ αυτό η Επιτροπή ανακοινώνει ότι σου κάνει την ασφάλεια του κινητού δώρο.


  Με μία δυνατή και πρωτοπόρα επιλογή (4) που κανείς άλλος από τους σοβαροφανείς εδώ μέσα δεν στηρίζει, σηκώνεις τη μπαντιέρα ενός μεγάλου νέου κινήματος. Ήδη γράφεσαι στα βιβλία της χιστορίας.

  Αποτελέσματα ριβάιζντ που λέμε και στο χωριό μου:
  30,7% και 4 Ψήφοι ότι «Βαδίζουμε στο Πουθενά»
  23% και 3 Ψήφοι ότι «Βαδίζουμε προς την Επανάσταση»
  15,3% και 2 Ψήφοι στο ότι «Βαδίζουμε προς το Οριστικά Ασυντόνιστο Χάος»,
  15,3% και 2 Ψήφοι στο ότι «βαδίζουμε προς την Καταστροφή» εξαιτίας των ηλίθιων και χωρίς λόγο διεκδικητικών εργατών-αγροτών-υπαλλήλων
  7,6% και 1 Ψήφος στο «πίνω, καπνίζω, γυρνάω – je m’en fous!» από τον Υ, που αφού είδε κι απόειδε με τις επαναστάσεις και τις αριστεροδεξιές τα λόμπι και τα ζόμπι, πεταλώνει το άτι (πως θα το βγάλεις?), … Μπερδεύτηκα…δεν πεταλώνει το άτι, πνίγεται στον καπνό το αλκοόλ κι όλα τα ωραία που χει η ζωή…
  7,6% και 1 Ψήφος στο «δεν με νοιάζει, θα αγοράσω κινητό και θα το ασφαλίσω» από τον Loipon που πάει και στην Όπερα.

  Εκτιμήσεις-Παρατηρήσεις:
  -Με τις πρώτες δυσκολίες πουλάτε την Επανάστα. Το «Βαδίζουμε προς την Επανάσταση» κόλλησε και το απαισιόδοξο κίνημα «Βαδίζουμε στο Πουθενά» παίρνει πρωτιά.
  -Η αντίδραση ανεβαίνει μετά και την πισώπλατη μαχαιριά του A8liou να ψηφισει το (7)…
  -Μάγκες το δημοψήφισμα μοιάζει με δήμο Νίκαιας πρώτο γύρο δημοτικών εκλογών. Ούτε αυτοδυναμία, πλήρης πόλωση, καμία πρόβλεψη μέχρι στιγμής για συμμαχία Β’ Γύρο και πάει λέγοντας…

 20. μπρεζνιεφικό απολίθωμα 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 12:54 μμ #

  Τα έφτιαξε το ναρ με τους σεκιτες
  που τους πήραν την αρας
  που ήταν άλλοτε πασόκοι
  που μας πήδηξαν κι εμάς

  διώξανε το σάββα που δεν έφαγε τη φάβα
  πήγε με την άλφα κάπα και με τους αναρχικούς
  και πήγε λέγοντας…

  Επίσης: http://www.youtube.com/watch?v=hehLQg50hsE

  Εμένα με νοιάζει να ψηφίσω πρόσωπα
  Στηρίζω-προπαγανδίζω όποιο συνδυασμό έχει τον ύψιλον.

 21. Y 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 4:43 μμ #

  Α ρε Μπρέζνιεφ, θα πέσεις στα ξύδια για πάρτη μου!

  Και φυσικά μη ξεχνάμε αυτό (Γιωργάκη γερά στο δρόμο του Ομπάμα):

 22. kraftwerkvs 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 5:34 μμ #

  Δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια
  κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό
  Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι οι αφέντες δούλοι
  ούλοι δούλοι αφεντικό και μ’ αφήναν νηστικό
  και μ’ αφήναν νηστικό

  Ανωχώρι κατωχώρι ανηφόρι κατηφόρι
  και με κάμα και βροχή ώσπου μου ‘βγαινε η ψυχή
  Είκοσι χρονώ γομάρι σήκωσα όλο το νταμάρι
  κι έχτισα στην εμπασιά του χωριού την εκκλησιά
  του χωριού την εκκλησιά

  Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
  αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
  θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

  Και ζευγάρι με το βόδι άλλο μπόι κι άλλο πόδι
  όργωνα στα ρέματα τ αφεντός τα στρέμματα
  Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
  να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ
  για τ’ αφέντη το φαί

  Άιντε θύμα άιντε ψώνιο…

  Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει
  άλλος ήλιος έχει βγει σ’ άλλη θάλασσα άλλη γη

  Άιντε θύμα άιντε ψώνιο…

  Οι λαοί θα νικήσουν αυτούς που τους πίνόυν το αίμα

 23. Juan Belmonte 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 6:50 μμ #

  Μάλιστα…ο κόσμος συνεχίζει να προσέρχεται στις κάλπες «με σημαίες και με ταμπούρλα» ενώ το προσωποπαγές κόμμα του Je m’en fous! ανεβαίνει με τον Υ να αρχίζει να απολαμβάνει δημοφιλία επιπέδου Λατινοαμερικάνου ηγέτη…

 24. Sapakas 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 9:33 μμ #

  Αποκαθήλωση εδώ και τώρα για τον ξάφνου (τώρα στα γεράματα) ζαμανφουτιστή Υ.
  Κι επειδή το post είναι καθαρά Κηλαηδονικό:

  «…
  Η δουλειά στην πατρίδα σκληρή
  ντελικάτος εγώ μα ξυπνός
  το πτυχίο χτυπάω στο σφυρί
  στας Ευρώπας ό,τι βγει μα αστός
  Τα λεφτά απ’ τ’ ALTER-EU μια αρχή
  ένας γάμος ως προίκα καλός
  μια χαρά πάει κι έκθεση αυτή, είμαι πιά ένας αστός σεβαστός.

  Μια ζωή μετρημένη πικρή
  ό,τι πέτυχα μ’ αίμα κι ιδρό
  τέλος πάντων τί θέλουν αυτοί
  που τα βάζουν με το καθεστώς;
  …»

  Αφού ρε Υ δεν σου πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να σου το τραγουδάμε, Υ ψήφισε ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ…

  ΥΓ. Δεν βρήκα κάτι καλύτερο για το πάντα επίκαιρο «Κολλίγα γιος»…

 25. sentic 4 Φεβρουαρίου, 2010 στις 11:45 μμ #

  Οπως έλεγε και ο σύντροφος Λενιν»οι εκλογες ειναι απλά ένας βαθμός ωρίμανσης της εργατικης τάξης»και επειδή εγω δεν ειμαι απλα ωριμος,είμαι ΠΑΡΑΓΙΝΩΜΕΝΟΣ (32 ΑΥΓΟΥΣΤΩΝ αισιως):)
  Δεν ειναι λιγο ασκοπο να ψηφισω ο παππους?

 26. sentic 5 Φεβρουαρίου, 2010 στις 1:32 πμ #

  θεώρησα καλο να βαλω τους στιχους του παραπανω τραγουδιου που ειναι εξαιρετικοι!!!

  Απο την θαλλασα τους ειδαν να φτανουν
  τα αδερφια μου με τα φτερά,
  ηταν γενειοφοροι αντρες
  της προφητειας που προσμεναμε!

  ακουστηκε η φωνη του μονάρχη
  «ο θεος ειχε φτάσει»
  και τους ανοιξαμε την πορτα
  απο φοβο στην αγνοια και το αγνωστο.

  πηγαιναν καβαλα σε ζωα
  σαν δαιμονες του κακου
  πηγαιναν με φωτια στα χερια
  και σκεπασμενοι με μεταλο.

  Μονο η γενναιοτητα μερικων
  τους αντιστάθηκε,
  και βλεποντας το αιμα να τρεχει
  γεμισαν με ντροπη.

  Γιατι οι θεοι δεν τρώνε,
  ουτε απολαμβανουν τα κλεμμενα
  και οταν το καταλάβαμε,
  ολα πια ειχαν τελειώσει.

  και με αυτό το λάθος παραδώσαμε
  το μεγαλειο το παλιό,
  και με αυτό το λάθος μειναμε
  τριακόσια χρονια σκλάβοι.

  Μας εμεινε η κακια συνηθεια
  να προσφερουμε στους ξένους,
  την πιστη μας,την κουλτουρα μας
  το ψωμι μας,τον πλουτο μας.

  και συνεχιζουμε να τους αλλάζουμε
  χρυσαφι για κομματια γυαλι,
  και τους δινουμε τον πλουτο μας
  για τα αστραφτερά καθρεφτάκια τους.

  και σημερα ακομα στον 20 αιωνα
  συνεχιζουν να μας καταφθάνουν ξανθοί
  και τους ανοίγουμε την πόρτα
  και τους φωνάζουμε φίλους.

  Αλλά αν φτάνει κουρασμένος
  ενας ινδιανος που περπατουσε στα βουνα
  τον ταπεινωνουμε και τον βλεπουμε
  σαν κατι παραξενο και ξενο για την ιδια του τη γη.

  Εσύ!!! υποκριτή!!που παρουσιάζεσαι
  ταπεινόφρονας απεναντι στους ξένους,
  αλλά γινεσαι υπεροπτης
  με τα αδερφια του λαού σου.

  αχχ,καταρα της Μαλιντσε!
  Αρρώστεια του παρόντος
  Πότε θα αφησεις την γη μου?
  Πότε θα αφήσεις ελεύθερο τον λαό μου?

  Υ.Σ (Η Malinche,ήταν μια ινδιανα πριγκίπισσα που ερωτεύθηκε και ξάπλωσε με τον Κορτέζ,και τοτε ο λαος της, την χαρακτηρισε προδότρα!Η λέξη αυτή ειναι συνώνυμο της προδοσίας και της δουλοπρέπειας σε ολη την Λ.Αμερικη)

 27. Y 5 Φεβρουαρίου, 2010 στις 12:42 μμ #

  Πήγα να πέσω από την καρέκλα! Το ΠΑΜΕ πρωτοσέλιδο στον EU Observer!!! http://euobserver.com/

 28. Μέλιτον Καντάρια 5 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:15 μμ #

  Περαν του αυτοσαρκαστικου του χαρακτηρα που πηρε το post, μια σχετικα τελευταια ενημερωση για τις μεθοδευσεις στο συνδικαλιστικο κινημα και η ανακοινωση του ΠΑΜΕ για τις παλινωδιες των εργατοπατερων μπροστα στην απεργια στις 10 του Φλεβαρη:

  http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=1027

  Παντως (επ αφορμης της παρατηρησης του Υ με το link που παρεθεσε) τετοια παρεμβαση απο τον εξωτερικο παραγοντα στα εσωτερικα μιας χωρας για τα δημοσιονομικα-εργασιακα-ασφαλιστικα της ειλικρινα δεν εχω ξαναδει.
  Τετοιου ειδους και μεγεθους παρεμβαση αποτελει προκληση για τους εργαζομενους και μονο με εκεινες που οδηγησαν σε ¨γυψο¨ την χωρα και το λαο μας, μου θυμιζει…

 29. Y 5 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:58 μμ #

  Ο Γιωργάκης έχει δίκιο όταν τα χώνει στους Financial Times ότι έπαιξαν παιχνίδια με τη χώρα. Πραγματικά ξεπεράσαν κάθε όριο. Το χρηματιστήριο ανεβοκατέβαινε με βάση τα άρθρα τους… (γράφτηκαν βέβαια και από την άλλη παπαριές σαν κι αυτή http://www.lemonde.fr/opinions/article/2010/02/01/la-grece-est-le-banc-d-essai-d-une-attaque-generale-des-systemes-sociaux-europeens-par-georges-sideris_1299695_3232.html κατα την οποία το διεθνές τραπεζικό κεφάλαιο επιτίθεται στις τελευταίες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Ευρώπης που θέλουν να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους… έλεος δηλαδή!)

  Ο EU Observer πάντως είναι εφημερίδα κριτική προς το ευρωνωσιακό επικοδόμημα (μολονότι δεν είναι πάντα καθαρό από ποια οπτική γωνία) και σπάνια για τις μέρες μας δημοσιογραφική δεοντολογία. Σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα.

  Το ποστ πάντως Μέλιτον δε πήρε αυτοσαρκαστικο χαρακτηρα. Ήταν από την αρχή αυτοσαρκαστικό. Γι’αυτό σταμάτα να μας γράφεις μόνο σοβαρά και δώσ’μας τη ψήφο σου! (ο Σεντικ ψήφισε κι αυτός εμμέσως πλην σαφώς το 2) 🙂

 30. Juan Belmonte 5 Φεβρουαρίου, 2010 στις 6:47 μμ #

  Τέτοια οικονομία έχουμε και τέτοια ευρώπη προσκυνάμε ώστε να ανεβοκατεβαίνουν οι δείκτες μας ανάλογα με αυτά που αναφέρει μια φυλλάδα που δεν κάνει ούτε για κωλόχαρτο. Τι ψάχνει τώρα το Γκιωργκάκη?

  ΥΓ: Σεντίκ, δεν είναι εκλογές, είναι δημοψήφισμα.
  ΥΓ 2: Διακρίνω προσπάθεια των Ζαμανφουτιστών για προσεταιρισμό της παράταξης της Επανάστασης ή κάνω λάθος?

 31. Y 5 Φεβρουαρίου, 2010 στις 8:23 μμ #

  diorthosi sto 29: http://euobserver.com/9/29418
  diapsevdoume katigorimatika tis katigories tou 32.

 32. compassocap 5 Φεβρουαρίου, 2010 στις 10:19 μμ #

  άσσο δαγκωτό Κωνσταντίνε, μη σταματάς!!!!
  Μπαίνε βγαίνε!

 33. Ο Λύκος της Στέππας 5 Φεβρουαρίου, 2010 στις 11:57 μμ #

  Να σημειώσουμε στη ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων, κ. Θεοδωρικ. . . εχμ, συγγνώμη, Χουάν ήθελα να πω, την απουσία (αν δεν έχω χάσει κάτι) θηλυκής ψήφου.

 34. Juan Belmonte 6 Φεβρουαρίου, 2010 στις 4:12 μμ #

  …Όπως και το γεγονός ότι το έχουν κάνει πάλκο, με αποκορύφωμα το αριστούργημα που προσέφερε στους ψηφοφόρους ο Κομπάσο.

  Αποτελέσματα: (Τεράστια μάχη λέμε)
  30% και 5 Ψήφοι ότι «Βαδίζουμε στο Πουθενά»
  30% και 5 Ψήφοι ότι «Βαδίζουμε προς την Επανάσταση»
  11,7% και 2 Ψήφοι στο ότι «Βαδίζουμε προς το Οριστικά Ασυντόνιστο Χάος»,
  11,7% και 2 Ψήφοι στο ότι «βαδίζουμε προς την Καταστροφή» εξαιτίας των προλετάριων
  11,7% και 2 Ψήφοι στο «πίνω, καπνίζω, γυρνάω – je m’en fous!» από τον Υ και το υποτακτικό του Μπρ. Απολ.
  5,8% και 1 ηρωική Ψήφος στο “δεν με νοιάζει, θα αγοράσω κινητό και θα το ασφαλίσω”.

  Εκτιμήσεις:
  -Χαρά τραγούδι γέλιο χορός και απ’ ότι κατάλαβα και αλκοόλ από κάποιους σε όλα τα εκλογικά κέντρα καθάπασαν την επικράτειαν. Το δημοψήφισμα μοιάζει με το τραγούδι του Μηλιώκα «Πω πω τι πάθαμε»…

 35. Y 7 Φεβρουαρίου, 2010 στις 2:43 πμ #

  dia na prosthesoume xorous – DISCO afti fora – stin epikrateian

 36. reddove 7 Φεβρουαρίου, 2010 στις 2:47 πμ #

  μα δεν ξερει κανεις μας που βαδιζουμε, στα τυφλα παμε και οπου βγει.

 37. Μέλιτον Καντάρια 7 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:11 μμ #

  Ποιος ειπε οτι παμε στα τυφλα…?

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
  Μαζική νεανική απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου

  Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, κεφάλαιο, ξεπουλημένοι συνδικαλιστές κήρυξαν μαζί τον πόλεμο στα δικαιώματα μας στη δουλιά, τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή.
  Καμία θυσία δεν έχουμε να κάνουμε! Δεν έχουμε τίποτα να παζαρέψουμε μ’αυτούς που τσακίζουν τα δικαιώματα τα δικά μας και των γονιών μας, το μέλλον μας.
  Στις 10 Φλεβάρη κανείς νέος εργαζόμενος να μην πιάσει δουλιά, κανείς μαθητής-σπουδαστής-φοιτητής να μην μπει για μάθημα. Πλημμυρίζουμε τους δρόμους,στο πλευρό του ΠΑΜΕ, παίρνουμε τη θέση μας στο ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, φτωχομεσαίων αγροτών,αυτοαπασχολούμενων. Αυτή είναι η απάντηση στην καπιταλιστική κρίση. Όλοι στον αγώνα! Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!

  Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
  3-2-2010

  Σωματεια που συμμετεχουν στην απεργια στις 10 του Φλεβαρη:

  Συμμετέχουν στην απεργία

  Μέχρι σήμερα απόφαση για 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη έχουν πάρει:

  Τα Εργατικά Κέντρα Φωκίδας, Ζακύνθου, Λάρισας, Μυτιλήνης, Σάμου, Κεφαλονιάς, Αγρινίου, Λευκάδας, Νάουσας, Ρόδου, Αρτας, Θεσπρωτίας, Κω, Λαυρίου, Κέρκυρας και Μεγάρων.

  Ακόμα: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μηχανικών και Θερμαστών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

  Επίσης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Καρφούρ – Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ», το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση PRAKTIKER, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

  Στην Αττική: Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Καθαριστριών Αθήνας, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, το Σωματείο Γυμναστών Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ενωση Λογιστών Αθήνας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών – Εργαστηρίων – Διαγνωστικών Κέντρων Αθήνας, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Ξύλο Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, το Συνδικάτο Χαρτεργατών Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση ΦΑΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση TASTY και το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση SOFTEX, το Σωματείο Εργαζομένων στα LIDL, το Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου, το Σωματείο Εργαζομένων στην «ΚΑΤΣΕΛΗ», το Σωματείο Εργαζομένων στον «ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟ», το Σωματείο Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΑΚΡΟ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο Πάρνηθας, το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής και το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεγάρων.

  Στον Πειραιά: Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλαδική Ενωση Ελαιοσαπουνοποιών, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών – Καθαριστών, η Ενωση Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, η Ενωση Λογιστών Πειραιά, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, ο Σύλλογος Καθαριστριών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Περάματος και οι Μηχανικοί του ΚΕΣΕΝ.

  Στη Θεσσαλονίκη: Το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Ανελκυστήρων Θεσσαλονίκης, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Δέρματος – Υποδηματοποιίας Θεσσαλονίκης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες Κεντρικής Μακεδονίας, το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στα καταστήματα CARREFΟUR-DIA, ο Σύνδεσμος Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Κλινική ΓΑΛΗΝΟΣ, το Σωματείο Εργαζομένων στους Περιφερειακούς Δήμους Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης των Εργαζομένων σε Προγράμματα STAGE, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων στη χαρτοποιία ACS και το Σωματείο Οικοδόμων Σταυρού Λαγκαδά.

  Στη Λάρισα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αμπελώνα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Τυρνάβου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Νομού Λάρισας, το Συνδικάτο Γάλακτος – Ποτών – Τροφίμων Νομού Λάρισας, το Συνδικάτο Επισιτισμού Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας, το Σωματείο CARREFΟUR – DIA – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τοπικό παράρτημα Νομού Λάρισας, το Σωματείο PRAKTIKER HELLAS τοπικό παράρτημα Νομού Λάρισας, το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Νομού Λάρισας, το Κλαδικό Χρηματοπιστωτικό Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση MAKRO – CASH & CARRY Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων στα Πλαστικά και Συναφή Είδη Λάρισας, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών – Γηροκομείων και Εργαστηρίων Νομού Λάρισας, η Ενωση Λογιστών Νομού Λάρισας, το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Λάρισας, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου Λάρισας, η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΞΗΡΑΣ, η Ενωση Μηχανοξυλουργών – Επιπλοποιών και Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Λάρισας, η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κοζάνης, Γρεβενών.

  Στη Μαγνησία: Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας («Μήτσος Παπαρήγας»), το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών σε εργολάβους δημοσίων οργανισμών και ιδιωτών Νομού Μαγνησίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Βόλου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Σκοπέλου.

  Στην Εύβοια: Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Εργαζομένων στον Κελαϊδίτη, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕΚ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Λευκό Κρέας, η Ενωση Τεχνιτών – Οικοδόμων Χαλκίδας και το Σωματείο Οικοδόμων Αλιβερίου (Νοτίου Ευβοίας) και το Σωματείο Οικοδόμων Αιδηψού.

  Στην Αχαΐα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου, το Συνδικάτο Μετάλλου, το Σωματείο Εργαζομένων στην Πατραϊκή Χαρτοποιία, το Σωματείο Εργαζομένων στη «DELICA», το Σωματείο Εργαζομένων στην «ΑΥΡΑ» (3Ε).

  Στην Αρτα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αρτας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρτας και το Συνδικάτο Καθαριστριών Αρτας.

  Στη Φωκίδα: Η Ενωση Εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτη της Φωκίδας F&B Βιομηχανικά Ορυκτά, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί «Ο Τεχνίτης», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φωκίδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Φωκίδας, Σωματείο Οικοδόμων Αμφισσας.

  Στην Αιτωλοακαρνανία: Το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων Ναυπάκτου, το Σωματείο Οικοδόμων Μεσολογγίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αγρινίου.

  Στην Ημαθία: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Νάουσας, το Σωματείο Εργαζομένων Εποχιακής Διαλογής και Ψύξης Νάουσας, το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Νάουσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Ξύλο Νάουσας, Σωματείο Εργατών Πριονιστήρων – Καθεκλοποιών και Κιβωτοποιών Νάουσας.

  Στα Γιάννενα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Ιωαννίνων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων.

  Στη Σάμο: Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και η ΕΛΜΕ Σάμου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και το Σωματείο Οικοδόμων Σάμου.

  Σε Κεφαλονιά και Ιθάκη: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Σωματείο Εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ο ΑΓ. ΜΗΝΑΣ» και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κεφαλληνίας «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ».

  Στο Ηράκλειο: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

  Στη Ζάκυνθο: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ζακύνθου, το Κλαδικό Χρηματοπιστωτικό Ζακύνθου, το Κλαδικό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ζακύνθου.

  Στη Βοιωτία: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και η ΔΕΥΑ (Δημόσια Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης) Λιβαδειάς.

  Στην Πέλλα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Γιαννιτσών, το Σωματείο Οικοδόμων Εδεσσας.

  Στην Πιερία: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κατερίνης, το Σωματείο Οικοδόμων Λιτόχωρου και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας.

  Στα Χανιά: Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, το Σωματείο Οικοδόμων Χανίων.

  Στη Δράμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας.

  Στην Καβάλα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας.

  Στη Θεσπρωτία: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηγουμενίτσας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

  Στην Ικαρία: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ικαρίας.

  Στην Κέρκυρα: Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κέρκυρας.

  Στη Λευκάδα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας.

  Στη Λέσβο: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

  Στην Κόρινθο, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας.

  Στη Μεσσηνία, το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας.

  Στα Τρίκαλα: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων, το Σωματείο Λογιστών Τρικάλων και το Σωματείο CARREFΟUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τοπικό παράρτημα Νομού Τρικάλων.

  Στην Κοζάνη: Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομού Κοζάνης και το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Κοζάνης.

  Στη Λευκάδα: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας.

  Στο Λασίθι: Το Σωματείο Μετάλλου Νομού Λασιθίου, το Σωματείο Οικοδόμων Νεάπολης Λασιθίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Νεάπολης «Η Ενωση».

  Στη Χαλκιδική, το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής.

  Στην Πρέβεζα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πρέβεζας.

  Στο Ρέθυμνο, το Συνδικάτο Οικοδόμων.

  Στην Καρδίτσα: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων.

  Στα Γρεβενά το Συνδικάτο Οικοδόμων Γρεβενών.

  Στη Λήμνο: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λήμνου, το Σωματείο Επισιτισμού Λήμνου, η ΕΑΣ.

  Στη Φθιώτιδα: Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΠΑΚΟ», Σωματείο Οικοδόμων Καμένων Βούρλων.

  Στον Εβρο: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερρών και Σουφλίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης.

  Στο Ναύπλιο το Συνδικάτο Οικοδόμων.

  Στην Καστοριά το Σωματείο Γουνεργατών/τριών Σιάτιστας.

  Στη Χίο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.

  Στην Κω: Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

  Στην Ηλεία το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου.

  Στην Πρέβεζα το Συνδικάτο Οικοδόμων Πρέβεζας.

  Στη Ρόδο: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρόδου, το Σωματείο Οικοδόμων Αρχαγγέλου Ρόδου.

  Στη Λακωνία το Σωματείο Οικοδόμων Σπάρτης.

  Στο Κιλκίς το Σωματείο Οικοδόμων Κιλκίς.

  Στην Κάλυμνο το Συνδικάτο Οικοδόμων Καλύμνου.

  Στην Ξάνθη η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων.

  Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών πήρε απόφαση για 3ωρες στάσεις εργασίας, οι Δικηγόροι του Πειραιά κήρυξαν 24ωρη αποχή και το Σωματείο Εργαζομένων της «Κόκα – Κόλα» στο Ρίο αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας.
  [Μόνιμος σύνδεσμος δημοσιεύματος] [Περισσότερα σαν αυτό] [Ταχυδρόμηση δημοσιεύματος] [Εκτύπωση δημοσιεύματος]
  Ολοι στη μάχη

  Σε ολόπλευρη δράση για την επιτυχία της απεργίας καλούν και δραστηριοποιούνται ενεργά οι Σύλλογοι Γυναικών Ιλίου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου και η ομάδα γυναικών της Ν. Φιλαδέλφειας. Οι σύλλογοι Γυναικών Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Μελισσίων, Μαρουσίου, Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Καταμερού, Ηλιούπολης και Μπραχαμίου. Οι Ενώσεις Γονέων Καματερού, Πετρούπολης, Μπραχαμίου. Ο Σύλλογος Δημοσίων ΙΕΚ. Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η Oμοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας, οι ενώσεις Γονέων 5ου – 6ου, 7ου, 2ου, 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας, Αγίου Δημητρίου, Καισαριανής, Περιστερίου, η Ενωτική Κίνηση Γονέων Νέας Σμύρνης. Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή στο Παράρτημα Σάμου – Ικαρίας της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ. Επίσης, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ) Παράρτημα Πάτρας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ – ΝΑΤ και ΟΤΑ, καθώς και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ στην Ηγουμενίτσα, το Σωματείο Συνταξιούχων Αγρινίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

  Τέλος, με πρωτοβουλία και παρέμβαση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, παρά το γεγονός ότι είναι περίοδος εξεταστικής, υπάρχουν αποφάσεις για να είναι κλειστές οι παρακάτω σχολές: ΑΣΟΕΕ, ΣΕΜΦΕ (ΕΜΠ), ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕΜΠ), ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΕΜΠ, ΝΑΥΠΗΓΟΙ ΕΜΠ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ, Η/Υ (ΑΘΗΝΑΣ), ΣΓΤΚΣ (ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ), ΣΕΛΕΤΕ, ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΠΤΕΤ (ΓΙΑΝΝΕΝΑ), ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ (ΓΙΑΝΝΕΝΑ), ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ), ΤΕΙ ΧΑΝΙΩΝ, ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ, ΠΤΕ (ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ), ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ).

 38. Μέλιτον Καντάρια 7 Φεβρουαρίου, 2010 στις 3:18 μμ #

  Ας δουμε και μια εργατικη παρεμβαση, που με ενα απλο gooogle-αρισμα μπορει να κανει κανεις στο internet, που δεν εσπασε ουτε ενα τζαμακι αλλα μονο ο τσαμπουκας και η μοστρα των αφεντικων…
  Εν ολιγοις ετσι σπαμε την τρομοκρατια, στους χωρους δουλειας:

 39. κάποιος που παίζει τον χαζό 7 Φεβρουαρίου, 2010 στις 10:33 μμ #

  «Ο EU Observer πάντως είναι εφημερίδα κριτική προς το ευρωνωσιακό επικοδόμημα (μολονότι δεν είναι πάντα καθαρό από ποια οπτική γωνία) Σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα.»

  Δηλαδή για να καταλάβω ο eu observer είναι κάτι σαν τον Σύριζα…?

 40. a8lios 7 Φεβρουαρίου, 2010 στις 10:57 μμ #

  Mpa, mallon san thn EAAK 😛

 41. Y 8 Φεβρουαρίου, 2010 στις 12:40 πμ #

  (Κάποιος που για κάποιον ηλίθιο λόγο θα απαντήσει σοβαρά)

  Ο EU Observer είναι πολύ πιο δεξιός από το ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιες φορές δεν είναι καθαρό αν κάνει κριτική στην ΕΕ από τα αριστερά ή τα δεξιά. Σίγουρα πάντως της κάνει πολύ περισσότερη από το ΣΥΡΙΖΑ.

  Τον πρότεινα επειδή είναι η μόνη πηγή ειδικευμένη σε θέματα ΕΕ που έχει κριτική στάση και που κάνει κάποια στοιχειώδη δημοσιαγραφική έρευνα πάνω στα ζητήματα πέρνοντας τη γνώμη διάφορων πλευρών (πολύ καλό πχ. είναι αυτό το άρθρο που εξηγει τη στάση της ΕΕ στην Κοπεγχάγη http://euobserver.com/9/29354). Όλες οι υπόλοιπες (European Voice, EurActiv και η απίστευτη εκδιδόμενη στην Ελλάδα New Europe) είναι πραγματικά προπαγανδιστικά εργαλεία με κάκιστης ποιότητας πληροφορίες.

 42. Y 8 Φεβρουαρίου, 2010 στις 12:42 πμ #

  εδώ το λινκ που λειτουργεί http://euobserver.com/9/29354

 43. Μέλιτον Καντάρια 8 Φεβρουαρίου, 2010 στις 4:15 μμ #

  Απλα μαθηματα νομιμης κλοπης στον καπιταλισμο απο τον Νικο Σταυριδη…:

 44. Y 8 Φεβρουαρίου, 2010 στις 7:11 μμ #

  Ωραία όλα αυτά που μας στέλνεις ρε Μέλιτον, άλλα θα ψηφίσεις ή θα συνεχίσεις να μας το παίζεις σοβαροφανής?

 45. sentic 8 Φεβρουαρίου, 2010 στις 8:49 μμ #

  το 45 έγραψε,μπράβο Μελιτον!! 🙂

  Juan,όλα τα γουρουνια την ιδια μουρη έχουν !!!

 46. visk 9 Φεβρουαρίου, 2010 στις 5:05 μμ #

  Παραθέτω μια ιστορία από το Nassredin Hoca που αφενός σχετίζεται με το βιντεάκι που έβαλε ο Μέλιτον αφετέρου δίνει ίσως και μια απάντηση στο δημοψόφισμα. Η ιστοριούλα έχει ως εξής:

  Μια μέρα ο Χότζα περπατά στο δρόμο κι ένας ξένος έρχεται κοντά του και του καταφέρει ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο. Οι περαστικοί κυκλώνουν αμέσως το δράστη και τον συλλαμβάνουν. Ο Χότζα, οι μάρτυρες και ο ένοχος παρουσιάζονται αμέσως ενώπιον του δικαστή. Ο δράστης καταδικάζεται να πληρώσει στο Χότζα ένα χρυσό νόμισμα. Ο δικαστής τον διατάζει να πάει και να φέρει τα χρήματα. Οι ώρες περνούν αλλά ο δράστης δεν παρουσιάζεται. Το θύμα γίνεται ανυπόμονο και μην ελπίζοντας πλέον στην επιστροφή του οφειλέτη στο δικαστήριο, σηκώνεται, ανεβαίνει στην έδρα του δικαστή, τον ραπίζει στο πρόσωπο και του λέει: «Πρέπει να πηγαίνω τώρα Εντιμότατε, ορίστε το χαστούκι σας, όταν ο οφειλέτης επιστρέψει παίρνετε και το χρυσό νόμισμα».

 47. Μέλιτον Καντάρια 10 Φεβρουαρίου, 2010 στις 2:57 πμ #

  Αγαπητε Υ

  Οπως ακριβως γνωριζεις πως η σοβαροφανεια δεν αποτελει ατου μου, ετσι ακριβως πρεπει να γνωριζεις πως και η ψηφος μου, στο λαικο δημοψηφισμα του post δεν ειναι αμφιταλαντευση αριστεροστρεφους μικροαστικου χαμαιλεοντισμου, αλλα ρητη και εμπρακτη σταση απεναντι στα συμφεροντα της εργατικης ταξης.

 48. Кроткая 18 Φεβρουαρίου, 2010 στις 6:55 μμ #

  κοίτα να δεις τι χάνω, επειδή ο Σεντικ με τάιζε μπριζόλες στο χωριό του, και σκόπιμα δε με ενημέρωσε για το γκάλοπ!

  Κι όχι μόνο έχασα εγώ, χάσατε κι εσείς τη θηλυκή ψήφο!

  Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ: επειδή λοιπόν πρέπει να στηρίξω τον τόπο μου (αυτόν όπου ζω, όχι αυτόν από όπου κατάγομαι), αλλά και για να μη νιώθει μοναξιά ο Υ (που ντρέπεται, αλλά το ίδιο θέλει να ψηφίσει), ψηφίζω 6.

  Τελευταία και καταϊδρωμένη μεν, συνεπής δε! 😛

Trackbacks/Pingbacks

 1. Redblogs.gr » ¿ Που βαδίζομεν κύριοι ? – Λαϊκό Δημοψήφισμα - 2 Φεβρουαρίου, 2010

  […] 1) στο πουθενά: οι καπιταλιστές θα καταστρέψουν την χώρα, θα μας κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (499 λέξεις)] […]

 2. ¿ Που βαδίζομεν κύριοι ? – Λαϊκό Δημοψήφισμα | No Style - 3 Φεβρουαρίου, 2010

  […] 1) στο πουθενά: οι καπιταλιστές θα καταστρέψουν την χώρα, θα μας κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (499 λέξεις)] […]

 3. ο Ντόναλντ δήμαρχος και τα άλλα (καπιταλιστικά) παπιά της DISNEY - Ελισάβετ Μ. Μπούρα - 26 Αυγούστου, 2019

  […] φωτό θέματος https://mygranma.wordpress.com/2010/02/02/pou-vadizomen-kirioi/ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: