Γιατί κατεβαίνω με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

6 Ιον.

(του Γιώργου Βασσάλου, υποψηφίου στη Β’ Αθηνών με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχω.

Image

  • Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης στη χώρα μας αυτή τη στιγμή και οφείλω να συμβάλω με τις πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις μου πάνω στον οργανισμό αυτό μετά από επτά χρόνια έρευνας του στις Βρυξέλλες
  • Γιατί το μεταβατικό πρόγραμμα που προτείνει στο λαό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και που είναι στην ουσία ίδιο με αυτό που έχουν εισηγήθει αξιόλογοι οικονομόλογοι) είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος από την κοινωνική καταστροφή που μας έχει επιβληθεί και για το ξεκίνημα μιας αντίστροφής πορείας με τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας στο επίκεντρο
  • Γιατί η ήττα των μνηνομονιακών δυνάμεων και του νέου μπλοκ της »εθνικοφροσύνης» που επιχειρεί να στήσει η ΝΔ (και που όπως και στο παρελθόν λειτουργεί ως τοποτηρητής ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα) αλλά και των Νεοναζί εξαρτάται από τη συνολική αύξηση της αριστεράς και όχι ενός μόνο κόμματος της
  • Γιατί οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα έδωσαν όλα σε όλους τους αγώνες τα δύο τελευταία χρόνια από τα εργατικά σωματεία και τις απεργίες, μέχρι τις πλατείες και τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονειές χωρίς να σνομπάρουν καμία μορφή πάλης που δημιουργούσε ο λαός και χωρίς να συνεργάζονται με τις δυνάμεις του παλιού δικομματισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα
  • Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κρατάει μανιάτικα απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά. Καταλαβαίνει ότι οι βεντέτες ανάμεσα σε διαφορετικές μερίδες της αριστεράς δεν αφορούν αυτή τη στιγμή το λαό. Καλεί όλες τις δυνάμεις σε συνεργασία και είναι έτοιμη να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις πρώτα και κύρια για την κατάργηση των απεχθών μνημονίων.
  • Διατηρεί όμως το δικαίωμα της να προβάλει αυτόνομα το μεταβατικό πρόγραμμά της και πιστεύει ότι  η εξέλιξη των πραγμάτων θα το δικαιώσει και αυξανόμενες δυνάμεις της αριστεράς και της κοινωνίας θα συσπειρώνονται γύρω από αυτό.
  • Μόνο η ύπαρξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής αριστεράς με στόχο τη σοσιαλιστική δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει παράγοντα θετικών εξελίξεων εάν μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί μπροστά στο δίλλημα της συνέχισης πολιτικών ανάλογων με τα μνημόνια ή της διακοπής των δανείων από την Ευρωζώνη και άρα της ανάγκης έκδοσης εθνικού νομίσματος. Το ΚΚΕ φαίνεται να παραιτείται από ένα τέτοιο ρόλο και άρα μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να τον παίξει. Γι’αυτό πρέπει να την ενισχύσουμε.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος με διαφορά γιατί ο δικομματισμός έχει εξαντλήσει τις εφεδρείες του. Μια τέτοια πρόβλέψη δε μου φαίνεται ιδιαίτερα παρακινδινευμένη. Η ηγετική του ομάδα όμως έχει τακτική αναδίπλωσης και συμβιβασμού που δε θα μας βγάλουν από την κοινωνική καταστροφή. Επιπλέον, λόγω και της στάσης της ηγεσίας του ΚΚΕ στρέφεται προς συμμαχία με την μνημονιακή – επί της ουσίας – ΔΗΜΑΡ. Με ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις κρίσιμες στιγμές, η γραμμή της ρήξης με την ΕΕ και του εργατικού ελέγχου παντού θα έχει τη δυνατότητα να έλθει στο προσκήνιο συμμαχώντας και με ριζοσπαστικές δυνάμεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ (κι ελπίζουμε τότε και το ΚΚΕ)
  • Το αν θα βγει »ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας» δεν εξαρτάται από το αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα »κόψει από το ΣΥΡΙΖΑ» αλλά από τη συνολική αύξηση της αριστεράς για την οποία όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, αποσπώντας και ανθρώπους από τη Χρυσή Αυγή που δεν είναι καθόλου φασίστες, απλά τυφλά οργισμένοι.
  • Δεν αντιλαμβανόμαστε τη ρήξη με την ΕΕ ως στροφή στον εθνικό απομονωτισμό αλλά ως το άνοιγμα ενός νέου δρόμου που θα ακολουθήσουν οι λαοί της Ευρώπης που στενάζουν κάτω από τις επιθέσεις στα εργασιακά και δημοκρατικά τους διακαιώματα και που θα καταλήξει στην ίδρυση μιας άλλης συμμαχίας των λαών θεμελιωμένης πάνω στα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των πολυεθνικών.  Αυτό δε θα γίνει με τις αλλαγές στον προσανατολισμό των υπαρχουσών δομών αλλά με κατεδάφισή τους και οικοδόμηση νέων.

Θα συμμετέχω στις παρακάτω συζητήσεις που διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ :

Πέμπτη 7 Ιούνη, 19.30 – Κολωνός

Πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα απέναντι από την εκκλησσία πάνω στη Λένορμαν

μαζί με το Σωτήρη Κοντογιάννη οικονομολόγο

Σάββατο 9 Ιούνη, 18.00 – Εξάρχεια

Θεατράκι του Στρέφη με την Ειρήνη Γαϊτάνου, υποψήφια διδάκτορα πολιτικών επιστημών και μέλος της τοπικής επιτροπής Εξαρχείων

Θα χαιρετίσει ο Γιώργος Ρούσης.

Τρίτη 12 Ιούνη, 19.00 – Χαλάνδρι

Πλάτεια Χαλανδρίου (Άγιος Νικόλαος)

με το Θανάση Καμπαγιάννη και την Αριάδνη Αλαβάνου.

Τετάρτη 13 Ιούνη, 19.00 – Ζωγράφου

Με τον Πάνο Γκαργκάνα.

Η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα

Πέμπτη 14 Ιούνη, 19.00 – Χολαργός

Θεατράκι Δημαρχείου

με το Γιάννη Ραχιώτη, δικηγόρο

35 Σχόλια to “Γιατί κατεβαίνω με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ”

  1. tasosnastos 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:34 μμ #

    CHE CE NE FO….

  2. Left G700 6 Ιουνίου, 2012 στις 11:18 μμ #

    Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κρατάει μανιάτικα απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά.

    Έτσι θέλω να πιστεύω κι εγώ, κι έχω και δείγματα. Δυστυχώς όμως, όχι από εσένα. Από εσένα έχω ένα ουστ που μου πέταξες πριν λίγο καιρό…

    Παρ’ όλα αυτά, καλή επιτυχία!

    Keep walking (but start thinking too!)…

    • Y 7 Ιουνίου, 2012 στις 1:42 πμ #

      but start thinking too? Πάρε άλλο ένα ουστ.

      • Left G700 8 Ιουνίου, 2012 στις 1:07 πμ #

        Σου επισημαίνω κομψά την αντίφαση μεταξύ τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν κρατάει μανιάτικα απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά και της δικής σου συμπεριφοράς. και σου προτείνω, είναι προφανές αυτό, να σκεφθείς πάνω σε αυτή την αντίθεση και να την επιλύσεις. Κι εσύ τι κάνεις; Μου απαντάς με έναν τρόπο που δείχνει ότι δεν έχεις πάρει ούτε μυρωδιά από το τι σου λέω.

        Κοίτα, δεν ξέρω πόσο ψηλά θα σκοράριζες σε ένα IQ test. Μπορεί και να έσπαγες όλες τις στατιστικές και να έμπαινες στο βιβλίο
        Γκίνες.

        Όμως, μιλώντας με πολιτικούς όρους, είσαι ένα βλαξ! Εντελώς
        τελείως!

      • Y 8 Ιουνίου, 2012 στις 9:22 πμ #

        Ενώ εσύ που μου λες start thinking too είσαι τέρας τακτ και ευγένιας. Λες και εσένα περίμενα εγώ και ο καθένας για να start thinking. Και θεωρείς ότι αυτό είναι και κομψό.

  3. Αντώνης Δ. Πολίτης 7 Ιουνίου, 2012 στις 12:40 πμ #

    Φίλε Γιώργο, έχω πολλούς φίλους και ανθρώπους που εκτιμώ στο ΝΑΡ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακούω όλα τα επιχειρήματα που παραθέτεις και τα βρίσκω πολύ λογικά. Θα σου πω μόνο μια άποψη καθώς και εγώ παράγω την δική μου πολιτική και προσπαθώ να διαμορφώσω άποψη για τη συγκυρία και την παράταξη στο πεδίο μάχης των πολιτικών δυνάμεων. Η αδυναμία και η αστοχία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο ζήτημα που λέμε στη θεωρία περί «σοσιαλισμού σε μια χώρα» και περί «αδύναμου κρίκου». Όλοι βεβαίως αναζητούμε μια ασφαλή πορεία προς το μέλλον και τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό, ωστόσο διαφοροποιούμαστε στα βήματα που αφορούν το μεταβατικό στάδιο, ψάχνουμε τη γέφυρα για την άλλη κοινωνία. Η αντίληψή μου είναι ότι με βάση τις εμπερίες του 20ου αιώνα, αλλά και με βάση τις νέες εξελίξεις στον καπιταλισμό είναι λάθος δρόμος η κίνηση σε μια μοναχική κατεύθυνση, στην κατεύθυνση της αυτοδύναμης ανάπτυξης (όπως λέει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ για παράδειγμα). Η χώρα που θα το επεδίωκε αυτό δεν θα είχε συγκριτικά πλεονεκτήματα, δεν θα μπορούσε να γίνει θετικό παράδειγμα, δεν θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του καταλύτη, αλλά θα έπεφτε πάνω σε ανυπέρβλητα εμπόδια, θα σκόνταφτε πάνω στα όρια που θέτει η διασύνδεση των σύγχρονων οικονομιών. Να δώσω ένα επίκαιρο παράδειγμα: αν έκοβε η Ελλάδα εθνικό νόμισμα δεν θα είχε την αυτονομία να το κάνει ό,τι θέλει. Η αυτονομία αυτή θα ήταν πλασματική αφού θα έπρεπε να υποτιμά κάθε τόσο το πληθωριστικό της νόμισμα για να καθιστά την οικονομία της ανταγωνιστική. Αυτό παρότι δεν λέγεται μικρή διαφορά έχει από τη λογική της εσωτερικής υποτίμησης. Μια νομισματική υποτίμηση 60-80% έχει ως αποτέλεσμα μια σημαντική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των μισθοσυντήρητων της τάξης του 50%. Εσωτερική και νομισματική υποτίμηση είναι δυο πλεύρες του ίδιου νομίσματος, αποτελούν στρατηγικές που σε διαφορετικούς καιρούς έχει χρησιμοποιήσει το κεφάλαιο κάτω από τη λογική της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους. Και στις δύο περιπτώσεις η διεθνής αγοραστική δύναμη των εργαζομένων συμπιέζεται. Η συζήτηση έχει βάθος, αλλά το ζήτημα του νομίσματος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τελικά τα όρια της πολιτικής ανεξαρτησίας τίθενται από το φάσμα δυνατοτήτων που δημιουργεί η οικονομική ανεξαρτησία.

    Ελπίζω να βοηθώ με τη σύντομη τοποθέτηση σε ένα νομίζω σημαντικό ζήτημα. Ίσως να έχω δίκιο, ίσως να έχω και άδικο ευελπιστώ σε μια νέα κουλτούρα διαλόγου στην Αριστερά. Διότι ίσως το μόνο αληθές σήμερα είναι ότι λείπουν απαντήσεις σε υπαρξιακού χαρακτήρα ερωτήματα που θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε.. Συντροφικούς χαιρετισμούς!

  4. Y 7 Ιουνίου, 2012 στις 1:49 πμ #

    σύντροφε Δημήτρη Αντώνη, ευχαριστώ για τον προβλησματισμό σου.
    Το ευρώ είναι δημιούργημα των κεφαλαιοκρατών και των τραπεζιτών για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, στο πλαίσιο της χρηματιστικοποίησης και παγκοσμιοποίησης του καπιταλισμού από τα τέλη των 70ς. Δε μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων. Όσα ευρω-ομόλογα και να εκδώσουμε όση »δημοσιονομική ένωση» και να κάνουμε θα παραμένει εργαλείο συμπίεσης των μισθών.
    Εκτός αυτών είναι σε πλήρη πορεία διάλυσης αν δούμε και τις εξελίξεις στην Ισπανία. Όπως έχει πει και ο Κώστας Λαπαβίτσας όποιος βγει πρώτος και με δικούς του όρους θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Ελπίζω οι εργαζόμενοι της Ελλάδας να αρπάξουν την ευκαιρία.
    Μπορεί κι εγώ να έχω άδικο αλλά ορίστε τι σκέφτομαι.

  5. Y 7 Ιουνίου, 2012 στις 2:06 πμ #

  6. RedPersonality 7 Ιουνίου, 2012 στις 8:09 πμ #

    «είπε ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε τους ακροατές του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερά του 21ου αιώνα, που επιδιώκει έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. »

    Υ
    «Μόνο η ύπαρξη μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής αριστεράς με στόχο τη σοσιαλιστική δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει παράγοντα θετικών εξελίξεων »

    ποιος αντιγράφει ποιον? 🙂 🙂

  7. Y 7 Ιουνίου, 2012 στις 9:44 πμ #

    Ρε σεις αυτοί άρχισαν να μας κοπανάνε μέσα στα στουντιο?
    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=202480

    • λαθραναγνώστηςl 7 Ιουνίου, 2012 στις 10:36 πμ #

      Κανονικά, η Κανέλη πρέπει να του κάνει αγωγή, να του ζητήσει μια απίστευτη αποζημίωση που θα δηλώσει ότι θα την διαθέσει για κοινοφελείς σκοπόυς.
      Δηλαδή για την ενίσχυση του ΚΚΕ!!

  8. Y 7 Ιουνίου, 2012 στις 2:43 μμ #

    Ενδιαφέρουσα μέρα να είναι κανείς στην Πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα στον Κολωνό. Ιδού η ανακοίνωση της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας http://akadimia-platonos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2848.html

  9. Talibremal 7 Ιουνίου, 2012 στις 5:48 μμ #

    Καλή δύναμη αδερφέ και καλούς αγώνες! Φιλιά από τη Γαλλία

  10. Αναυδος 8 Ιουνίου, 2012 στις 9:37 πμ #

    Κατα πρωτο
    φανταζομαι οτι τα 7 χρονια ενδελεχους ερευνας πανω στην ΕΕ δεν σε αφησαν να αντιληφθεις τη συνεργασια της Ανταρσυας με τις δυναμεις του παλιου δικομματισμου στο συνδικαλιστικο κινημα. Ετσι π.χ. ξεχασες τα κομπρεμι στους γιατρους (ΔΑΚΕ), στους γοιτητες (ΠΑΣΠ), στην ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) την κοινη καθοδο με ΠΑΣΚΕ στη ζωνη Περαματος και τη συμφωνια με την ΠΑΣΚΕ για τους εκτακτους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ (διπλες καλπες και σιγη παπιας οταν διεγραφηκε το 1/6 των αντιπροσωπων). Ειναι σιγουρο οτι μου διαφευγουν και αλλες λαμπρες στιγμες που η ανταρσυα συμπορευθηκε με τον παλαιο δικομματισμο στο κινημα αλλα δεν πειραζει ζωη να εχετε να γραψετε και νεες σελιδες δοξας

    Κατα δευτερο
    Αφου κατα τη γνωμη σου μια κυβερνηση Συριζα μπορει κατω απο πιεση να γινει παραγοντας θετικων εξελιξεων γιατι δεν ψηφιζετε ολοι οι αιθεροβαμονες Συριζα ωστε αυτη η δυνατοητα να γινει πραγματικοτητα. Το πεισμα της ανταρσυας για αυτονομη καθοδο μπορει να κοψει τις πολυτιμες ψηφους απο τον Συριζα για το πολυποθητο μπονους των 50 εδρων και την κυβερνηση της αριστεράς. Γιατι να χαθει αυτη η μεγιστη ευκαιρια για θετικες εξελιξεις απο ενα πεισμα

    Κατα τριτο
    Συγχαρητήρια που σπας το απαραδεκτο ταμπου των παλαιοκομμουνιστων να μην διαφημιζουν και να μην αυτοπροβαλουν την αφεντια τους. Τετοιο αγλαισμα σκεψης τετοια προσφορά στο κινημα δεν μπορει να μενει κρυμμενη απο τον ηλιο. Επισης πιστευω οτι η ανταρσυα σε αδικει μονο 6 ομιλιες για εναν τιτανα σκεψης (και ερευνας) ειναι πολυ λιγες. Ο λαος διψα και αυτοι του στερουν το γαργαρο νερο της σκεψης του Υ

  11. Αντώνης 8 Ιουνίου, 2012 στις 12:21 μμ #

    Συγχαρητήρια Άναυδε, μας άφησες όλους άναυδους!!!!! Καλό είναι πριν αρχίσεις τις ανακρίβειες για το πόσα κομπρεμί έχουν τάχα κάνει οι δυνάμεις τις ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ενημερώνεσαι και από άλλες πηγές εκτός του Ριζοσπάστη. Πού ξέρεις μπορεί να εκπλαγείς με αυτά που θα μάθεις, αν και ο τρόπος που γράφεις και σήμερα και άλλες φορές δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Έχεις ατσαλωθεί στην ταξική πάλη και δεν σε ξεγελάνε οι οπορτουνιστές!

    • Αναυδος 8 Ιουνίου, 2012 στις 1:19 μμ #

      γιατι εχεις να μου υποδειξεις κατι που δεν εγινε στνν πραγματικοτητα ? απλως ξεχασα να γραψω για την ΟΣΝΙΕ οπου μαζι ανταρσυα-δακε-πασκε-συριζα την εβγαλαν απο το ΠΑΜΕ

      • syphonen 8 Ιουνίου, 2012 στις 1:51 μμ #

        Τι να σου αποδείξουν
        Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι θυμάμαι φοιτητικές εποχές στο κάστρο των ΕΑΑΚ τον Αντίλογο, όπου η αντικκεδίλα πήγαινε σύννεφο. Δεν υπήρχε ενέργεια του ΠΑΜΕ που να μην καταγγελθεί. Ουρά του εργατικού κέντρου σε κάθε απεργία, περιφρούρηση της βέβαια ούτε για πλάκα. Βέβαια τότε κρίση δεν υπήρχε και ήταν όλα εκ του ασφαλούς. Οι ίδιοι σήμερα είναι στην ανταρσία, και καλούν να ψηφίσει η Ανταρσία Σύριζα.

  12. compasso 8 Ιουνίου, 2012 στις 12:43 μμ #

    Άναυδε σε ευχαριστούμε ειλικρινά για τα 2 περίπου συνεχή χρόνια τρολαρίσματος και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στη διαδικτυακή σου υπεροπολύτιμη παρούσια. Τσάο.

  13. syphonen 8 Ιουνίου, 2012 στις 12:54 μμ #

    Τι έγινε μάγκες ; Λογοκρισία ;

  14. compasso 8 Ιουνίου, 2012 στις 1:05 μμ #

    ναι

    • Y 8 Ιουνίου, 2012 στις 1:20 μμ #

      To ξαναπόσταρα. Κομπάσο σε παρακαλώ μη το ξανακατεβάσεις όπως έκανες με αποκλειστικά δική σου πρωτοβουλία. Ασ’το να φαίνεται όλο το βρισίδι που τρώω.

      • syphonen 8 Ιουνίου, 2012 στις 1:59 μμ #

        το βρίσιμο που το είδες ;

    • syphonen 8 Ιουνίου, 2012 στις 1:45 μμ #

      Στον αντίστοιχο Κώστα Μίχο δεν είδα τέτοιες ευαισθησίες

      • Kώστας Μίχος 8 Ιουνίου, 2012 στις 5:01 μμ #

        Φιλαράκο αλλού η σπέκουλα και οι συμψηφισμόι. Εγώ δεν έβρισα ποτέ κανένα αν δεν με με βρίσει. Χαρακτήρισε όπως θες τις παρεμβάσεις μου, δικαίωμα σου αλλά μην καταφεύγεις σε ανόητες συγκρίσεις, δεν κολλάνε.

  15. compasso 8 Ιουνίου, 2012 στις 3:04 μμ #

    Υ
    εντάξει αν εσύ θες το γκράνμα να είναι ο χώρος που θα περνάνε το χρόνο τους άναυδοι, δικαίωμα σου. Εγώ πλέον αρνούμαι να δεχτώ το τρολάρισμα, σε σοβαρά άρθρα. Δικό σου είναι το άρθρο, εσύ αποφασίζεις. Σε δικό μου άρθρο όμως (που δεν σηκώνει τρολάρισμα, γιατί το προηγούμενο σήκωνε) το τρολ άναυδος παίρνει πόδι. Και όποιος άλλος τρολάρει. Ας πούμε έχει νόημα να κρατάμε τα προσχήματα περί λογοκρισίας και όχι να γίνει μια ουσιαστική κουβέντα στα ζητήματα που βάζει ο Αντώνης. Εσύ ξέρεις.

    syphonen,
    τις ευαισθησίες μου δε τι ξέρεις για αυτό χαλάρωσε. Εδώ μέσα είχα απαγορεύσει τη συζήτηση για το κείμενο Α. Χαλβατζή. Οκ; Καταλαβετε, ότι αυτός ο ανθρωπάκος καμία σχέση δεν έχει με τίμια μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και προβοκάρει την ίδια σας τη γραμμή. Θα μου πεις και τι σε νοιάζει εσένα. Δε με νοιάζει αλλά ας το κάνει αλλού. Όχι εδώ.

    • syphonen 8 Ιουνίου, 2012 στις 3:34 μμ #

      Ρε μεγάλε, αν έχεις τέτοια συμπεριφορά στον Άναυδο που αναφέρει γεγονότα, στον άλλο που αναφέρει συνωμοσίες γιατί δεν μιλάς ;
      Μπορεί να γράφω τώρα, αλλά διαβάζω το φόρουμ από το 2009. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι το σημείωμα αυτοϊκανοποίησης του Υ δεν επιδέχεται κριτικής. Να θυμίσω ότι στον Άναυδο ο Υ την έπεφτε, πάντα όταν δεν ήξερε να απαντήσει. Δικό σου το μαχαίρι, δικό σου το καρπούζι

      • compasso 9 Ιουνίου, 2012 στις 12:50 πμ #

        άμα δεις το σχόλιο του άναυδου από κάτω έχεις τον ορισμό του τρολαρίσματος. τώρα στο ότι ο Υ δε ξέρει να απαντήσει στον Άναυδο, φταιω να πω ότι ο ένας δουλεύει σα σκυλί κ δεν έχιε χρόνο να ασχολείται με τρολ ενώ ο άλλος τα ξύνει; Την αυτοικανοποίηση του ο Υ δε τη παίρνει από τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της Ανταρσύα. Ψάξτο καλύτερα πριν αρχίσεις τους αφορισμούς.

  16. Αναυδος 8 Ιουνίου, 2012 στις 4:05 μμ #

    Παντως κομπασσο θα μπορουσες αντις να καταφευγεις σε βρισιες να γινεις πιο συγκεκριμενος (αν μπορεις)

    – Κατεβηκε η ανταρσυα με την πασπ με κοινη θεση στις περισσοτερες σχολές το φθινοπωρο του 2011 ?
    – Αποσυρθηκε η ΟΣΝΙΕ από το ΠΑΜΕ και με την ψηφο της ανταρσυας αποδυναμωνοντας τον ταξικο πολο στο εργατικο κινημα ?
    – Παραμεινατε στο συνεδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετα τη διαγαρφη των συλλογων οπου ψηφισαν οι εκτακτοι εργατες ?
    – Οπου ειχατε δυναμη (Ν. Ιωνια και Βυρωνας) βαλατε τους εκτακτους να ψηφισουν σε αλλη καλπη σαν αποπαιια μηπως και χασετε τη θεσουλα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ?
    – Κατεβασατε κοινο ψηφισμα με τη ΔΑΚΕ-ΣΥΝ στις συνελευσεις των ΕΛΜΕ τον Φεβ 2012 ?
    – Κατεβηκατε μαζι με ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ-Εργοδοτικους στη ζωνη εναντια στο ΠΑΜΕ ?
    – Το φθινοπωρο του 2011 κατεβαζαταε οινο ψηφισμα με τη ΔΑΚΕ στους ιατρικους συλλογους ?
    – Κλπ που απλως μου διαφευγουν

    Αλλιως οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια

  17. βουρνούκιος 8 Ιουνίου, 2012 στις 4:42 μμ #

    αναυδε, όπως πάντα θα απαντήσω στις παπαριές που γράφεις όσο μπορώ:

    – ΝΑΙ η ΠΑΣΠ σε αρκετές σχολές υπερψήφιζε πλαίσια της ΕΑΑΚ τα οποία είχαν σαφές ταξικό αγωνιστικό στίγμα. Τότε άναυδε μ, έλεγες πως δεχόμενη την υποστήριξη αυτή η ΕΑΑΚ, ξεπλένει την ΠΑΣΠ, και ότι αυτό το ξέπλυμα θα το λουζόταν το φοιτητικό κίνημα αργότερα.

    Ε, Ηρθαν οι εκλογές και η ΠΑΣΠ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ και καταβαραθρώθηκε ενώ η ΕΑΑΚ πήρε 11,2% στα ΑΕΙ και 3,5% στα ΤΕΙ..

    Συμπέρασμα;;; Σωστή -γενικά- η τακτικη της ΕΑΑΚ μέχρι τώρα τουλάχιστον.

    – Εάν δεν απατώμαι η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ υπέστη αποχωρήσεις από συνδικαλιστές οι οποίοι συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΟΣΝΙΕ. Και σαφώς κατά τη γνώμη μου, ο ταξικός πόλος στο εργατικό κίνημα είναι ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

    – Στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ γνωρίζοντας ότι το καταστατικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν επιτρέπει την συμμετοχή και των εκτάκτων στα σωματεία των δήμων, και γνωρίζοντας πως καταστατικές αλλαγές απαιτούν διευρυμένη πλειοψηφία η οποία ΔΕΝ υπάρχει αυτή τη στιγμή, επέλεξε το εξής: Απαιτησε να καταγραφούν κανονικά τα σωματεία στα οποια είχαν ψηφίσει και εκτακτοι (πράγμα πολύ σωστό γενικά).

    Ομως ουσιαστικά εδωσε το δικαίωμα με βάση το καταστατικό στις ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ να προβούν σε αποκλεισμό (όχι διαγραφή) των σωματείων που σε αυτά ψήφισαν και εκτακτοι, έπειτα απο την επιμονή του. Μα θα μου πεις «το καταστατικό είναι εμπόδιο;». Ε, όταν ΔΕΝ βάζεις καταστικό θέμα στο συνέδριο και πας κατευθείαν να βάλεις θέμα εκτάκτων κάτι το οποίο δεν αναγνωρίζει αυτό το καταστατικό, ε, αυτή θα ήταν η εξέλιξη. Παρολαυτά οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσαν μάχη για να νομιμοποιηθούν τα σωματεία αυτά κάτι που δεν πέρασε στις ψηφοφορίες. Τέλος, σαφώς και δεν αποχωρούμε από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    – ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, σε ορισμένες ΕΛΜΕ στήριξαν ψηφίσματα των παρεμβάσεων. Ε, και;;

    Διάβασες το ΤΙ λένε τα ψηφίσματα; Γιατί εγώ που τα διάβασα, μια χαρά από εργατική ταξικότητα μου φάνηκαν.

    Γενικά αναυδεμ ακολουθείς μια σχολή που λέει «πές, πές κάτι θα μείνει»….

    Λές γενικά και αόριστα πράγματα προσπαθώντας να αποδείξεις τον ανυπαρκτο ρεφορμιστικό χαρακτήρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Αντις να σε απασχολεί που το ΚΚΕ πειθωριοποιείται, τα χώνεις -και για λάθος πράγμα- στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Περίμενα περισσότερη σοβαρότητα απο σενα, αλλά οι ελπίδες μου για σένα, αποδείχτηκαν χειροτερες αυταπάτες από αυτές που τρέφει ο λαός για την αριστερή κυβέρνηση…

    • Κάποιος 8 Ιουνίου, 2012 στις 11:20 μμ #

      Μπα, μπα, είναι αυταπάτες τώρα η αριστερή κυβέρνησή; Και πάνω που είχα αρχίσει να πείθομαι…

  18. o kyrios metamodernos 9 Ιουνίου, 2012 στις 9:58 πμ #

    Όντας μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πιο συγκεκριμένα του ΝΑΡ, διαπίστωσα πως η λεγόμενη γραμμή δεν παράγεται από τα κάτω, αλλά από μία οργανωτική ελίτ( πολιτική επιτροπή), που όσες φορές ήταν να συζητήσουμε κάποιο θέμα στη βάση των μελών, υπήρχε ένας σαφής μόνόλογος από πλευράς του εκάστοτε επιτρόπου. Είναι τεράστιο το ζήτημα της ζύμωσης και της αντιπροσώπευσης, αλλά και της παραγωγής γραμμής. Ένα δεύτερο ζήτημα που έχω να καταλογήσω στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ,είναι πως ουσιαστικά με τα παρακλάδια της, τις επιμέρους οργανώσεις κατέστρεψε το μόρφωμα που πολλοί είχαμε πιστέψει μέσα στα πανεπιστήμια και εννοώ την ΕΑΑΚ, από ανεξάρτητη αριστερή κίνηση, έγινε πλήρως εξαρτημένη, και κάθε μέλος της ΕΑΑΚ, νομοτελειακά οδηγέιτο στην είσοδο σε κάποια οργάνωση, και αυτό το γεγονός έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία, καθώς είναι ξεκάθαρη η μεταβολή των απόψεων πριν και μετά την είσοδο σε κάποια οργάνωση, από εκεί που ήταν ο ανεξάρτητος αριστερός, ξαφνικά γίνεται μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ, της ΑΡΑΝ κλπ, και υπάρχει επίσης ξεκάθαρη προβατοποίσηση.

  19. laiko stroma 9 Ιουνίου, 2012 στις 10:32 πμ #

    Υ: «Γιατί κατεβαίνω με την Ανταρσύα»

    laiko stroma: «Κακώς κατεβαίνεις με την Ανταρσύα»

  20. Y 9 Ιουνίου, 2012 στις 3:40 μμ #

    τα λέμε στο λόγο του Στρέφη σε καμιά ώρα.

  21. Kώστας Μίχος 9 Ιουνίου, 2012 στις 4:54 μμ #

    Άμεση έξοδος από την Ε.Ε. ή βαρβαρότητα

    Γιώργος Ρούσης

    «Απέναντι στην έξοδο ή μη της Ελλάδας από την Ε.Ε., οι βασικές συνιστώσες της Αριστεράς έχουν κατά βάση τις ακόλουθες γενικές τοποθετήσεις:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της εξόδου από την Ε.Ε. και υποστηρίζει ότι παραμένοντας μέσα σε αυτήν, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα θεωρεί ότι οι προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με αντίστοιχες ευρωπαϊκές δυνάμεις, μπορεί να μετατρέψουν εκ των έσω την Ε.Ε. σε Ευρώπη των λαών.
    Το ΚΚΕ σε αντίθεση με όσα προβλέπει το ίδιο το πρόγραμμά του, ναι μεν είναι υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., την παραπέμπει όμως στον σοσιαλισμό.»

    http://aristeroblog.gr/node/826

Trackbacks/Pingbacks

  1. Κείμενο αποχώρησης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ | Γκράνμα - 9 Σεπτεμβρίου, 2015

    […] 3) 6/6/2012 “Γιατί κατεβαίνω με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ” https://mygranma.wordpress.com/2012/06/06/giatiantarsya/, 4) 21/5/2013 Συμβολή στη Β’ Συνδιάσκεψη “Για το ξεπέρασμα […]

Σχολιάστε