Αυτοί χρεοκοπία – Εμείς στην απεργία!

10 Μάι.

Ενημέρωση – ανταποκρίσεις από την πανελλαδική πανεργατική απεργία 11 Μάη…

153 Σχόλια to “Αυτοί χρεοκοπία – Εμείς στην απεργία!”

  1. brezniefikoapolithoma 10 Μαΐου, 2011 στις 11:14 μμ #

    Δε μπορώ να βρω στο διαδίκτυο την αφίσα της κοε για την απεργία
    αλλά είναι κάτι παραπάνω από καλτ κι έχει ως βασικό σύνθημα…:

    «Να φύγουνε».

    Κατά το: να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού.

    Ελικόπτερο δεν έχει η αφίσα, αλλά όσο τη βλέπεις, ακούς το φλαπ-φλαπ στα αυτιά σου.

  2. Anton 11 Μαΐου, 2011 στις 12:55 πμ #

    Ωραια πρωτοβουλια Αθλιε!
    Ειδικα για μας που ειμαστε στο εξωτερικο.
    Περιμενουμε πολλες ανταποκρισεις.

  3. KKE Skandinavien 11 Μαΐου, 2011 στις 11:52 πμ #

    Πολύ καλή πρωτοβουλία!
    Εγώ πήρα ενα sms πριν λίγο για την πορεία του ΠΑΜΕ.
    Πολύ καλή! Κεφαλή της πορείας Πλατεία Κοραή/Πανεπιστημίου και ουρά Πλατεία Κλαυθμώνος/Σταδίου…αντικρυστά!!!

  4. kokkinos-dromos 11 Μαΐου, 2011 στις 12:24 μμ #

    Η πορεία του ΠΑΜΕ στην επαρχιακή πόλη που σπουδάζω ήταν αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα της πόλης, που όσο μέγεθος της λείπει, τόσο μικροαστικότητα κουβαλάει. Πάνω από εκατό, μπορεί και εκατό είκοσι νοματαίοι, μπόλικη νεολαία και αρκετή ζωντάνια.

    Η πορεία της ΓΣΕΕ είχε και αυτή (αναπάντεχα) αρκετούς. Κάποια τέρμα πασόκικα σωματεία που θυμηθήκαν να απεργήσουν τώρα που η εργοδοσία ξεκίνησε τις απολύσεις (εξού και ο πολύς κόσμος), οι κλασικοί ξεπουλημένοι της ΠΑΣΚΕ, Συνασπισμένοι (πιστοί στο ραντεβού), εαακίτες (είπαν να κατεβούν αυτή τη φορά) και …αναρχικοί (που είχαν αφισοκολλήσει κατά τα άλλα ούτε ΠΑΜΕ ούτε ΓΣΕΕ). Στο σύνολο ήταν και αυτοί γύρο στους 100-120.

  5. a8lios 11 Μαΐου, 2011 στις 2:34 μμ #

    Ρε συ (κοκκινο)χωματόδρομε, δε μας λες και ποια πολη εννοείς;

    Εγώ παιδιά δεν έχω πολύ καλή εικόνα, μιας και δε γύρισα το χώρο στη συγκέντρωση της Αθήνας και η οπτική γωνία μου δε βοηθούσε.
    Έχω όμως την εντύπωση πως η συγκέντρωση, αν και μικρή σίγουρα δεν τη λες, ήταν εμφανώς μικρότερη από εκείνη 15/12 και μάλλον μικρότερη και από αυτής της τελευταίας ΓΣΕΕδικης απεργίας (αν και ειδικά για το δεύτερο είναι πολύ επισφαλής η εκτίμηση).

    Και σαν κλίμα πάντως από συναδέλφους τις προηγούμενες μέρες, ήταν σαφώς χειρότερο απ’ ότι μπροστά στις απεργίες 15/12 ή 5/5 πέρσι.

    Σύνθημα που δεν είχα ξανακούσει και φωνάχτηκε πολύ στο μπλοκ μου ήταν το:
    «Η ΓΣΕΕ δεν είναι των εργατών, είναι δεκανίκι των καπιταλιστών».

    Γυρνώντας Περιστέρι παρατήρησα, όπως και σε προηγούμενη απεργία, εξαιρετικά προχειροφτιαγμένα χαρτοπανό της ΚΟΕ, τα μισα σκισμένα από τον αέρα -παρότι σίγουρα τα βάλανε μετά τις 8 το πρωί-, ένα εκ των οποίων εγραφέ

    ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ Η «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» – ΚΟΕ («κυβέρνηση», όπως «Παύλος Μωραϊτης»…)

    Επίσης ένα άλλο πολύ προωθημένο

    ΚΟΦΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ – ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ – ΚΟΕ

  6. Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα 11 Μαΐου, 2011 στις 3:16 μμ #

    Σήμερα ολοκληρώθηκε το παζλ. Οι επιτροπές ακρίβεια στοπ είχαν ένα πανό με το σύνθημα: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. Σκέτο, χωρίς τίποτα άλλο. Α, κι ένα σχεδιάκι με ελικόπτερο στα αριστερά.
    Εμπρός για μέτωπο μαζί με παλαιοκώστα και τα αλογάκια της παναγίας.

    Καλή η συγκέντρωση στη συμβασιλεύουσα. Προσέγγιζε το πεντοχίλιαρο, χωρίς να είναι μεγαλύτερη από τις 23 φλεβάρη (νομίζω). Οι άλλοι μαζί πρέπει να ήταν περίπου οι μισοί (αλλά δεν παίρνω κι όρκο). Στο τέλος κάναμε ψαρωτική, κυκλωτική κίνηση γύρω από το υπουργείο. Επίδειξη πλήθους και δύναμης..

    Το πανό της ομοσπονδίας ποτών έλεγε: ισονομία και για την εργατική τάξη.
    Ρεφορμες θα μου πεις. Ναι, αλλά τα ‘πε κι η αλέκα στη συνδιάσκεψη της ΚΟ Κ(εντρικής)Μ(ακεδονίας) (τα ‘γραψε κι ο πι-πί στο άρθρο του). Είμαστε ανοιχτοί στη συμμαχία με τους ρεφορμιστές αλλά όχι με τους αποστάτες.

  7. Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα 11 Μαΐου, 2011 στις 3:25 μμ #

    Κι η πόλη του κόκκινου δρόμου είναι η κομοτηνή, αν δεν κάνω λάθος..

  8. visk 11 Μαΐου, 2011 στις 3:49 μμ #

    Στο Ηράκλειο υπολογίζω (πρόχειρα) πως η κάθε πορεία μάζεψε γύρω στα 700-800 άτομα. Αρκετοί νέοι και μαθητές ήταν στην πορεία του ΠΑΜΕ που σίγουρα είχε περισσότερο παλμό από την άλλη. Πριν αρχίσει η πορεία, στο εργατικό κέντρο έπεσαν λέει κάτι ψιλές ανάμεσα σε οικοδόμους και αναρχικούς. Δεν είχα πάει από την αρχή και δεν ξέρω περισσότερα. Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, για τον οποίο υπάρχουν πολλές και σοβαρές κατηγορίες εναντίον του στον τοπικό τύπο, δεν εμφανίστηκε καν.

    «Να γίνει κι εδώ Εκουαδόρ», έγραφε ένα από τα πλακάτ…

  9. a8lios 11 Μαΐου, 2011 στις 3:55 μμ #

    To συνδικάτο οικοδόμων στο Ηράκλειο το ελέγχει η ΠΑΣΚΕ, για να μην υπάρχει κανα μπέρδεμα. Επίσης, τί κάνεις εσύ ρε Visk στο Ηράκλειο;

  10. κομμαντο καλοκαιρινης εντροπίας 11 Μαΐου, 2011 στις 4:19 μμ #

    Οι Γερμανοτσολιάδες είχαν εντολή να βαρέσουν κεφάλια σήμερα.
    Και με ανάποδα τα γκλομπ.
    Πάρα πολύ τραυματίες, ανοιγμένια κεφάλια πολλά στο μπλοκ του μ-λ.

    Στα Προπυλαια πέσιμο στο σώμα της πορείας και απ’τις δυο μεριες.

    Άτομα από Αθήνα που ήτανε και στο Δεκέμβρη και γενικα έμπειρος κοσμος λενε πως δε θελανε ουτε συλληψεις ουτε τιποτα -απλα πολλά κεφάλια ανοιγμένα.

    Ένας τριαντάχρονος χαροπαλεύει στο χειρουργείο του γενικού κρατικού μετά από χτύπημα στο κεφάλι με ανάποδο γκλομπ.

  11. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 11 Μαΐου, 2011 στις 4:28 μμ #

    Oi συγκεντρώσεις στην Αθηνά (Συντονισμός στο Μουσείο, ΠΑΜΕ ΟΜΟΝΕΙΑ,) δεν αναφέρομαι σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ήταν η γνωστή ξευτίλα. Βέβαια αυτή την φόρα κάτι ειχαν κινητοποίηση κύρια από ομοσπονδίες (ΓΕΝΟΠ,ΟΤΟΕ κλπ)ΗΤΑΝ σαφώς μικρότερες από του φλεβαρη. Αξιοπρεπής μεν άλλα κατώτερες των περιστάσεων δε. Άγρια καταστολή μετά το τέλος της πορείας και ενώ ο Κοσμoς κατέβαινε ΕΙΡΙΝΙΚΑ προς τα προπύλαια.

    Επιτέθηκαν στην πανεπιστημίου την ώρα που όλα έδειχναν ότι η πορεία θα διαλυθεί ήρεμα. Χωρίς να έχει προγηθεί κάτι σοβαρό μια που όλοι είδαμε ότι στο Σύνταγμα δεν πετάχτηκε κάτι, τα ματ αποφάσισαν να αιματοκυλήσουν την πορεία. Τα δακρυγόνα και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης έπεφταν πάνω στα κεφάλια μας και στα πόδια. Αποτέλεσμα ήτανε να τραυματιστούν μια κοπέλα στο πόδι με έγκαυμα και στην ίδια φάση είδαμε και έναν διαδηλωτή να αιμορραγεί στο κεφάλι. Όσοι ήτανε στην ουρά έφαγαν ξύλο από τους ένστολους δολοφόνους και πιθανότατα ένας από αυτούς ήτανε και ο βαριά τραυματίας. Μετά από αυτό κάποιοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Οι τραυματσμοί ήτανε από τις χειροβομβίδες των ένστολων δολοφόνων και το λιντσάρισμα που δέχθηκαν οι διαδηλωτές.

    Όσοι ήμασταν εκεί είδαμε το μίσος των ένστολων δολοφόνων οι οποίοι προφανώς γνώριζαν ότι πετώντας τις χειροβομβίδες στα κεφάλια μας θα μπορούσαν να σκοτώσουν κάποιον.
    υπάρχει σοβαρά τραυματίας διαδηλωτής που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στο κεφάλι πολύ άσχημα.

    Έχει διακομισθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και χειρουργείτε εσπευσμένα γιατί η κατάσταση του είναι κρίσιμη.
    Είναι 30 ετών. Οι γιατροί μιλούν για επισκληρίδιο αιμάτωμα

  12. kraftwerk 11 Μαΐου, 2011 στις 4:50 μμ #

    Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

    Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

    Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

    Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

    Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

    Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

    Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

    Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

    ΠΗΓΗ:http://parallhlografos.wordpress.com/

  13. Red Label 11 Μαΐου, 2011 στις 4:52 μμ #

    η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια πολύ καλή!εγώ που ήμουνα σε ένα σημείο μονίμως μέτρησα περίπου 1ώρα κ 4 λεπτά όλη την πορεία!

    έμαθα πως η ΓΣΕΕ είχε κόσμο στα λεωφορεία κ στη ΔΕΗ κ στην πρώην Ολυμπιακή!κλασικά!

    Κώστα έτσι είναι όπως τα λες με την αστυνομοκρατία!σήμερα μέχρι κ στο ΠΑΜΕ δίπλα σε ΚΑΘΕ μεγάλο μπλοκ είχε αστυνομία!πέρασα από την προσυγκέντρωση του ΜΑΣ κ είχε 2 κλούβες με πράσινους κ μπλε!αυτό δεν έχει ξαναγίνει!με παραξένεψε ιδιαίτερα!

  14. Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα 11 Μαΐου, 2011 στις 4:53 μμ #

    Σε ένα τρικάκι της αναρχίας έγραφε:
    χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτΡΙΑ μπορείς χωρίς αφεντικά.

    Αλλά με αυτό που έγινε σου κόβονται στα γέλια.
    Άκουσα ότι θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στο καπάκι, αλλά μπορεί να είναι κ ράδιο άρβυλα.

  15. Red Label 11 Μαΐου, 2011 στις 5:31 μμ #

    η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη από ότι μαθαίνω!χειρουργήθηκε η χειρουργείται ακόμα!έχει εντελώς ξεφύγει τον κίνδυνο!όση καταστολή κ αν υπάρχει το ποτάμι φουσκώνει!κ θα τους σαρώσει!

  16. a8lios 11 Μαΐου, 2011 στις 5:32 μμ #

    Άλλη μία εκτίμηση.
    http://stratolatis.blogspot.com/2011/05/blog-post_11.html

  17. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 11 Μαΐου, 2011 στις 5:38 μμ #

    Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η σημερινή ένταση της αστυνομικής βίας. Η επίθεση ήταν απρόκλητη, Βαράγανε στο ψαχνό δεν καναν συλλήψεις μονό ξύλο. Κάποια στιγμή γυρνώντας πίσω προς το σύνταγμα προσπάθησα να μπω στο μετρό όπως και πολύς άλλος κόσμος για να σωθούμε. Την ώρα εκείνη από την διεύθυνση του σταθμού πήγαν να κατεβάσουν τα ρολό. Έτυχε και ήταν μάζΙ μας ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο μέτρο και αλλοι συνδικαλιΣτες από την ΕΘΕΛ που με πολύ αλλά κόσμο τους εμποδίσαμε. Κατεβήκαμε στις πλατφόρμες και κατέβηκαν μας και τα ΜΑΤ!!!. Σε έξαλλη κατάσταση βρίζοντας άρχισαν να σπρώχνουν τον κόσμο και να ζητανε να ανοίξουν τσάντες και σακίδια που κρατούσε ο κόσμος. Αν αυτό δεν λέγεται φασιστική βία τότε πως να το πούμε? Πήγαμε εκεί κάποιοι συνδικαλιστΈς Απο τα πρωτοβάθμια και αρχίσαμε να φωνάζουμε το ποιοι είμαστε και να απαιτούμε να φύγουν τώρα αμέσως. Αφού φάγαμε κάτι ψιλές,Πραγμα που εξαγρίωσε τον κόσμο, ξεθάρρεψε ο κόσμος και άρχισε να τους κράζει και να ετοιμάζεται να τους την πέσει. Τότε τα χρειάστηκαν οι θρασύδειλοι και έφυγαν. Συμπέρασμα μπαίνουμε σε εποχές που θα θυμίζουν την βία του 61-63 αλλα και του πολυτεχνειου πριν επεεμβει ο στρατός. Μακάρι να βγω ψεύτης άλλα δεν θα είναι μακριά ο καιρός που θα έχουμε νεκρό. Αν βλέπατε με τι μανία χτυπούσαν θα καταλαβαίνατε τι λέω.

  18. visk 11 Μαΐου, 2011 στις 5:43 μμ #

    @Άθλιε, ντόπιος είμαι, αν αυτό ρωτάς.

    Εδώ τα εμπορικά καταστήματα ήταν όλα ανοιχτά σήμερα. Έτσι ήταν παντού;

  19. compasso 11 Μαΐου, 2011 στις 5:47 μμ #

    δε νομίζω ότι είναι καλή η κατάσταση της υγείας του:

    http://www.skai.gr/news/greece/article/169244/oloklirothike-i-epemvasi-se-vathu-koma-o-diadilotis-/

  20. Αναυδος 11 Μαΐου, 2011 στις 6:47 μμ #

    Μάλλον την γλύτωσε το παλληκάρι αν και εύκολα θα μπορούσε να έχει καταλήξει..

    Η γνώμη μου είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη μπαχαλοποίηση των κινητοποιήσεων και προσπαθεί να παρασύρει το εξωκοινοβούλιο. Ο σε κάθε πορεία κλεφτοπόλεμος με τους δήθεν αντιεξουσιαστές (και σήμερα έπεσαν μολότοφ) καταλήγει πάντα σε ανοιγμένα κεφάλια στις οργανώσεις του εξωκοινοβουλίου. Η χωρίς λόγο άγρια βία αποσκοπεί στο να τους προκαλέσει σε μία σύγκρουση διαρκείας από την όποια όλοι θα βγούμε χαμένοι

  21. Y 11 Μαΐου, 2011 στις 6:54 μμ #

    Δώστε μου έναν αριθμό σας παρακαλώ πολύ όσο πιο γρήγορα γίνεται για την Αθήνα για το ΠΑΜΕ και για τους άλλους.

    Επίσης άμα βρείτε κανά βίντεο.

    Μου τα ζητάνε δημοσιογράφοι.

    Ευχαριστώ

  22. compasso 11 Μαΐου, 2011 στις 7:02 μμ #

    @αναυδος:

    ρε έλεος… Συμπεράσματα από πριν βγάζεις. Εκεί που περιγράφουν ότι έγινε το περιστατικό, αν έγινε εκεί, δεν πετάχτηκε ούτε χαρτοπετσέτα. Οι μπάτσοι το ξεκίνησαν και το συνέχισαν μόνοι τους. Έχετε τη ψευδαίσθηση πως δε μπορούν να πνίξουν μια πορεία στα χημικά χωρίς άλοθι από καμία προβοκάτσια και την άλλη μέρα τα μέσα να το κάνουν αβαβά? Υπαρκτή η προβοκάτσια αλλά ξεκολλάτε λίγο τόσα χρόνια…

    Τελος πάντων. Περαστικά στο παιδί.

  23. KKE Skandinavien 11 Μαΐου, 2011 στις 7:09 μμ #

    Βίντεο που βρήκα από την πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

  24. KKE Skandinavien 11 Μαΐου, 2011 στις 7:10 μμ #

    ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    Αγ.Φιλοθέης 5β, 10556 Αθήνα
    Τηλ: 210.3305219, 210.3301842, 210.3301847 | Fax 210.3802864
    ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pame@pamehellas.gr

  25. λαθραναγνώστης 11 Μαΐου, 2011 στις 7:10 μμ #

    Compasso,
    Απ ότι γράφεται στο παρακάτω,τα επισόδια άρχισαν όταν κάποιοι διαδηλωτές απο κάποιο μπλόκ που δεν κατονομάζεται, ξαφνικά φόρεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και άρχισαν να πετάνε μπουκάλια με νερό στους μπάτσους.
    http://www.antinews.gr/2011/05/11/100338/#comment-705001

  26. ένας στρατολάτης 11 Μαΐου, 2011 στις 7:12 μμ #

    Υ, θες τη μισογεμάτη ή τη μισοάδεια οπτική;
    Εγώ με αυτά που είδα εκτιμώ το ΠΑΜΕ στις 20 χιλιάδες και το μουσείο στις 15.
    (Μη σου πω πως τα φουσκώνω και λίγο)

  27. prop-agit 11 Μαΐου, 2011 στις 7:20 μμ #

    Για ΠΑΜΕ Γεμάτες σίγουρα Παν/μιου και Σταδίου ήτοι καμια 25.000
    Εγώ ουρά στα χαφτεία περίμενα 45 λεπτα για να ξεκινήσω. Για τους άλλους αγνοώ.

    Για το παιδί περαστικά! Σίγουρα τα μπάσταρδα των ΜΑΤ σήμερα ήταν εντεταλμένα να οξύνουν την κατάσταση.
    Μακάρι αυτό να πεισμώσει πιο πολύ τον κόσμο.

  28. compasso 11 Μαΐου, 2011 στις 7:23 μμ #

    λάθρα ντάξει δεν έχει και καμία σημασία αυτή η μπουρδο-επεισοδειολογία τόσα χρόνια,αλλά αμα δεις το video θα γελάς…

  29. Y 11 Μαΐου, 2011 στις 7:24 μμ #

    @25
    έχω ξαναβάλει δημοσιγράφους να πάρουν εκεί και άκρη δεν έχουν βγάλει.

  30. tsechos 11 Μαΐου, 2011 στις 7:29 μμ #

    Απο Γιάννενα μια απ τα ίδια με τις δύο τελευταίες. Καμμία ατμόσφαιρα κλιμάκωσης. Στο δημόσιο νέκρα(ελάχιστοι οι απεργοί) κι απ τον ιδιωτικό λίγα πράγματα. Έτσι δεν γίνεται τίποτα παιδιά. Δεν υπάρχει κανένα κλίμα αντίστασης. Γκρίνια ναι θυμός ναι διάθεση για αντίσταση ΟΧΙ!!!!!!!!!

  31. Αναυδος 11 Μαΐου, 2011 στις 7:29 μμ #

    @ΨCompasso
    Εγώ άντε βγάζω βιαστικά συμπεράσματα αλλά προβακάτορες και σήμερα υπήρχαν εκτός και αν οι μολοτοφ στις φωτογραφίες είναι photoshop (ούτε και αυτό το αποκλείω).

    Το θέμα είναι να αναρωτηθείς γιατί οι μπάτσοι κυνηγάν με επιμονή το εξωκοινοβούλιο. Επιδιώκουν μία σύγκρουση με τους δικούς τους όρους τόσο απλά

  32. Y 11 Μαΐου, 2011 στις 7:35 μμ #

    ευχαριστώ για το βίνετο και τις άλλες ίνφο συντρόφια. ότι άλλο έχετε ποστάρτε το.

  33. KKE Skandinavien 11 Μαΐου, 2011 στις 7:57 μμ #

    Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
    11 Μαΐου 2011
    Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών στην Απεργία 11 Μαΐου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή.
    Η επίθεση αυτή είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της πλουτοκρατίας της Κυβέρνησης και των μηχανισμών της, να τσακίσουν την λαϊκή αντίδραση, να φοβίσουν τα λαϊκά στρώματα και την αγωνιστική τους διάθεση.
    Το ΠΑΜΕ αντιδρώντας πραγματοποιεί σήμερα 11 Μαΐου και ώρα 8,30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης .
    Η Ε. Γραμματεία του ΠΑΜΕ

  34. kagemusha 11 Μαΐου, 2011 στις 8:20 μμ #

    δεν ξερω ποιος το ειπε αλλα ειχε δικιο. Τα ΜΑΤ κρατανε τα γκλομπ αναποδα

  35. Red Label 11 Μαΐου, 2011 στις 8:26 μμ #

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ
    Το ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός. Η αστυνομική επίθεση εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των αστικών μηχανισμών να τσακίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη, που προκαλείται από την αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης, ΕΕ και πλουτοκρατίας.
    Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε κάθε είδους εκβιασμούς και επιθέσεις εναντίον του, πρέπει να υψώσει φραγμό και να αντεπιτεθεί.

    ΑΘΗΝΑ 11/5/2011
    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚ

  36. upokeimeno 11 Μαΐου, 2011 στις 9:12 μμ #

    @ compasso

    αυτό που λέει ο άναυδος και έχει δίκιο είναι ότι έκαναν δεν έκαναν κάτι οι διαδηλωτές, φαίνεται οι ομάδες καταστολής να έχουν εντολές να προκαλούν συγκεκριμένα τμήματα διαδηλωτών για τους χ ψ λόγους.

    αφήστε που χωρίς επεισόδια δε θα έχουν κατί αύριο οι καναλάρχες να δείχνουν για να προκαλέσουν αποκλιμακωση (όχι ότι υπήρχε και καμιά κλιμάκωση εδώ που τα λέμε) μέσω του φόβου και της ποινικοποίησης των διαδηλώσεων «ταραχοποιών που προκαλούν επειδόδια» κλπ κλπ. χιλιοπαιγμένο.

  37. prop-agit 11 Μαΐου, 2011 στις 9:34 μμ #

    Όργιο καταστολής παιδιά και ας λείψουν όσο είναι ζεστό το αίμα οι πολιτικές εκτιμήσεις, όλοι στην Ιερουσαλήμ παροικούμε.

    Το βιντεο είναι φρικιαστικό, δεν ξερω αν είναι αυτός που δείρανε που είναι κρισιμα, αλλα μιλάμε για φονιάδες..

  38. Red Label 11 Μαΐου, 2011 στις 10:03 μμ #

    Εκτελεστική Γραμματεία
    Ανακοίνωση
    Για την αστυνομική επίθεση κατά διαδηλωτών

    Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών στην Απεργία 11 Μαΐου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή.
    Το ΜΑΣ αντιδρώντας πραγματοποίησε την ίδια μέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με το ΠΑΜΕ και εκπροσώπους σωματείων καθώς και παρέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας που νοσηλεύεται ο διαδηλωτής.
    Η επίθεση αυτή είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών της, να τσακίσουν την λαϊκή αγανάκτηση, να φοβίσουν τα λαϊκά στρώματα και τους φοιτητές.
    Μπροστά στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-ΕΕ θα αξιοποιηθεί και το καρότο της «συναίνεσης»-της «κοινωνικής ειρήνης» και το μαστίγιο της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
    Απάντηση πρέπει να δοθεί με ζωντανό, οργανωμένο, πολιτικοποιημένο αγώνα και αλλαγή των συσχετισμών παντού. Έχουμε δύναμη. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

  39. Red Label 11 Μαΐου, 2011 στις 10:22 μμ #

    έμαθα πως ο 31χρονος βαριά τραυματισμένος είναι στον Σπάρτακο κ είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο!

    στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας πήγαν κ το ΚΚΕ κ το ΠΑΜΕ κ το ΜΑΣ με αντιπροσωπείες!

  40. λαθραναγνώστης 11 Μαΐου, 2011 στις 10:23 μμ #

    Επίσημο Ιατρικό Ανακοινωθέν για τον σοβαρά τραυματία της σημερινής πορείας

    Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας 11/05/2011 ώρα 21:10

    ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

    Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό.

    Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.

    Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου.

    Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό.

    Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

    Το ανακοινωθέν υπογράφουν:

    Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής Σταμάτιος Πίνης

    Ο θεράπων Ιατρός επιμελητής Α’ της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου

  41. βουρνούκιος 11 Μαΐου, 2011 στις 10:29 μμ #

    Ανακοίνωση του ΝΑΡ: Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση στην απεργιακή διαδήλωση

    ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
    ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

    Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων κατ΄ εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή απεργιακή διαδήλωση. Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία αποχωρούσε από την πλατεία Συντάγματος προς την οδό Πανεπιστημίου όπου και θα τερματιζόταν, χτυπήθηκε βίαια και εντελώς αναίτια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Χιλιάδες διαδηλωτές των απεργιακών μπλοκ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τόνους χημικών, χτυπήματα με γκλομπ και συλλήψεις. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι ο τραυματισμός δεκάδων διαδηλωτών, δύο εκ των οποίων σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

    Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η περίπτωση 30χρονου διαδηλωτή που διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κωματώδη κατάσταση, λόγω ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας έπειτα από χτύπημα με γκλομπ, όπου και χειρουργείται δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Είναι προφανές ότι υπήρξε σαφής εντολή από την κυβέρνηση να δοθεί το μήνυμα της σιδερένιας φτέρνας μπροστά στη γιγάντωση της λαϊκής οργής και της απεργιακής ανυπακοής.

    Εν αναμονή του νέου σφαγείου αντεργατικών μέτρων και του «συμφώνου για το ευρώ» από τη χούντα κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ, η ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων, η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, του μαζικού κινήματος και των ταξικών σωματείων έρχεται στην ημερήσια διάταξη. Είναι ξεκάθαρος όρος από την τρόϊκα, το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, το αστικό πολιτικό σύστημα που γίνεται πλέον όλο και πιο αποκρουστικό και εχθρικό για τους εργαζόμενους.

    Πάει χέρι -χέρι με την ιδεολογική τρομοκρατία του μονόδρομου της αποπληρωμής του χρέους και της Ε.Ε., των κηρυγμάτων εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης για να βγει ο καπιταλισμός από την κρίση του, της καθημερινής εργοδοτικής και κυβερνητικής βίας απέναντι στους μισθούς, τη δουλειά, το δημόσιο πλούτο, την υγεία και την παιδεία. Ξέρουν ότι η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης μπορεί να γεννήσει εργατικές και νεολαιίστικες εξεγέρσεις και προσπαθούν με το φόβο να κάμψουν κάθε αγωνιστική διάθεση.

    Όμως δεν θα το καταφέρουν. Η σημερινή διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων απεργών στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται. Ειδικά η μαζικότατη ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Μουσείο του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, στην οποία η κυβέρνηση επέλεξε να επιτεθεί, δείχνει ότι γίνονται βήματα για την ανασυγκρότηση του κινήματος στην κατεύθυνση της ανατροπής της επίθεσης. Η κρατική τρομοκρατία δεν μπορεί να μας φοβίσει, αντιθέτως μας κάνει ακόμα περισσότερο οργισμένους και αποφασισμένους να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της. Το δίκιο των ανέργων και των απολυμένων, όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που καταπιέζονται και λοιδορούνται ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Με πολιτικό εργατικό κίνημα ρήξης και ανυπακοής σε κόντρα με τον ξεπουλημένο συνδικαλισμό, με την αντικαπιταλιστική αριστερά και το μέτωπό της, την κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων μπορούμε να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα των αγορών, να επιβάλουμε την αντικαπιταλιστική διέξοδο για τα συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς, να συντριβούν τα μνημόνια που αλυσοδένουν για δεκαετίες τη ζωή μας στις ορέξεις του κεφαλαίου.

    Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ Αθήνα, 11 Μάη 2011

  42. Μαύρο πρόβατο 11 Μαΐου, 2011 στις 10:31 μμ #

    Συνοπτικόκαι ακριβολόγο… αλλά

  43. βουρνούκιος 11 Μαΐου, 2011 στις 10:31 μμ #

    Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Απεργία 11 Μάη: η τρομοκρατία δεν μας σταματά! Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη σημερινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καταγγέλλει την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην μεγαλειώδη απεργιακή πορεία στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να βρεθούν στα νοσοκομεία, αρκετοί σοβαρά τραυματισμένοι και τουλάχιστον ένας από αυτούς να δίνει μάχη για την ζωή του με βαρύτατο τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου χειρουργείται μέχρι αυτή την στιγμή.

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Για να περάσουν τον οδοστρωτήρα του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», για να δώσουν μήνυμα πυγμής στα αφεντικά τους την Τρόικα, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες δεν διστάζουν να στείλουν τις δολοφονικές τους ορδές απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση του λαού και της νεολαίας.

    Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταθερά βαδίζει στα βήματα της ΝΔ και δεν διστάζει να καταφεύγει στο αίμα και τη βία των ΜΑΤ κατά των δίκαιων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στηρίζεται στην συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να επιβάλει τη πολιτική της. Στοχοποιεί την Αριστερά, την νεολαία και τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσει τον οργισμένο κόσμο από την αποτυχία των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Θα πάρει την απάντηση που της αξίζει!

    Γελιούνται πικρά αν πιστεύουν ότι η δολοφονική βία θα σταματήσει την συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης του λαού που θα ανατρέψει την κυβέρνηση της βίας και του αίματος, και θα ανατρέψει όλη αυτή την βάρβαρη πολιτική και το σάπιο πολιτικό σύστημα που την στηρίζει.

    http://www.antarsya.org/index.php

  44. βουρνούκιος 11 Μαΐου, 2011 στις 10:33 μμ #

    Θα συμφωνήσω με τη γνώμη που ακούστηκε για περίπου 20.000 το ΠΑΜΕ και περίπου 15.000 ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

    Το παλληκάρι στο Νίκαιας εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Στο Νίκαιας επίσης πήγαν και άλλοι διαδηλωτές χτυπημένοι από τα μπλοκ του ΚΚΕ (μλ), αναρχικοί κλπ.

  45. βουρνούκιος 11 Μαΐου, 2011 στις 10:41 μμ #

    Μόλις τελείωσε η σύσκεψη του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, με θέμα την απάντηση στην κρατική τρομοκρατία, όπου αποφασίστηκε να καλέσει ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αύριο στις 6 μμ στα Προπύλαια συγκέντρωση/πορεία ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

  46. compasso 11 Μαΐου, 2011 στις 11:26 μμ #

    φωτογραφίες:
    http://www.alfavita.gr/artro.php?id=32247

  47. visk 11 Μαΐου, 2011 στις 11:32 μμ #

    Βίντεο με ξυλοδαρμό διαδηλωτή από ΜΑΤ και περισσότερα για τα επεισόδια στο Ηράκλειο, που είχα αναφέρει νωρίτερα, εδώ: http://antipaloi.blogspot.com/2011/05/31.html

  48. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 11 Μαΐου, 2011 στις 11:54 μμ #

    κάποιοι γράψατε πάλι μιλώ για άναυδο, υποκειμενο. Η πολίτικη σας μυωπία και η διαπαιδαγώγηση σας στην προβοκατορολογία δεν σας αφήνει να δείτε ότι το χτύπημα το σημερινό δεν έχει να κάνει με τις χιλιοειπωμένες παπαρες οτι οι δυνάμεις καταστολής βαρανε το εξωκοινοβουλιο ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Άσε που και αυτό είναι μια πίπα. Έχουν βαρέσει ακόμη και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία κάποιες φορές όπως και σήμερα οι παρυφής του μπλοκ της ΓΕΝΟΠ άρπαξε κάποιας ψιλής στην φιλελλήνων. Αυτό που τους ενδιέφερε ήμερα ήταν να χυθεί αίμα. Πεταγαν της κρότου λάμψης στα κεφάλια μας. Κυριολεκτικά απρόκλητα βάρεσαν. Οι μολότοφ που λέει ο άναυδος πεσαν μετά και αφού είχε αρχίσει η καταστολή. Η «αφορμή» δόθηκε όταν πετάχτηκαν δυο τρία μπουκάλια νερό. Αν είναι δυνατόν αυτό να θεωρηθεί προκληση για τέτοια καταστολή. Να φανταστείτε ότι τόσο το μπλακ μπολκ οσο και α.κ είχαν περάσει και όταν άρχισαν τα επεισόδια γύρισαν πίσω. Εκείνη την στιγμή πέρναγαν φοιτητικοί σύλλογοι ένα κομμάτι του σωματείου των σερβιτόρων το κκεμλ και ένα μικρό κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε ακαταστασίας τελείως χαλαρή. Tο νόημα της σημερινής επίθεσης ήταν τελείως πολίτικο που αναλύεται στις ανακοινώσεις του ΝΑΡ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ άλλα και του ΚΚΕ. Δεν ήταν τυχαία η αντίδραση του ΚΚΕ με το σημερινά του κάλεσμα στα γραφεία της ΚΟΑ και την παράσταση που ακλούθησε. Συνήθως προβοκατορολογει όπως κάνουν και τα παλληκαριά παραπάνω και τέλος. Αυτή τη φόρα κατάλαβε ευτυχώς την βαρύτητα που είχε μια τέτοιου είδους καταστολή. Ειδομεν.

    Υ
    ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ
    Public-Hospital Medical Doctors Union (Athens – Piraeus)
    Nikaia General Hospital branch

    Announcement

    11/5/2011

    Today we witnessed an endless and unthinkable brutality that the government of the «memorandums» (cc memorandum = the agreements of the Greek government with the ECB, the EU and the IMF) uses in order to suppress any reaction of citizens that resist the plots of international and domestic capital, that are employed by their loyal servants within the country.
    Tenths of injured demonstrators, hit by the riot police, were brought by ambulances or by their own means to our hospital. Most of them were hit on the head. Amongst them a 30-year old demonstrator was brought in critical condition due to a vast epidural hematoma. This very moment he is undergoing a surgery and our colleagues are fighting to save his life.

    We denounce the police abuse of power and brutality.
    We hold all the members of the Greek Government and the Prime Minister responsible for the assassination attempt against this civilian who is in a critical life-threatening position and against all other injured demonstrators.
    The violence and the oppression against the people will soon be defeated.
    The government is threatening the life of the citizens both by enforcing brute violence and by devastating any social right, even those necessary for the mere survival of the people.
    The only thing that they achieve is the strenthening of our will to fight till the end, so that our our people can enjoy bread, education and freedom.
    We will not rest until those responsible for the assassination attempt are punished!
    We will not rest until the people gain all that is rightfully theirs!

    (The translator is not familiar with medical terms and not able to translate all of them accurately has chosen to omit several details from the original announcement)

    ________________________________________
    Y

    Today we became witnesses of an the endless and unthinkable brutality that the government of the «memorandums» uses in order to suppress any normal reaction of any citizen that resists the plots of international and local capital, which are employed to the letter by their loyal servants within the country.
    Tenths of injured demonstrator, hit by the riot police, where brought by ambulances or by their own means to our hospital. Most of them hit on the head. Amongst them a 30 years old demonstrator was brought in critical condition due to a vast epidural hematoma. This moment he is in surgery and our colleagues are fighting to save his life.

    We denounce the police abuse of power and brutality.
    We accuse all the members of the Greek Government and the Prime Minister as responsible for the assassination attempt against this civilian who is in a critical life-threatening position and against all other demonstrators.
    The violence and the oppression against the people will soon be defeated.
    The government is threatening the very life of the citizens both by enforcing brute violence and by devastating any social right, even those necessary for the mere survival of the people.
    The only thing that it achieves is the growth of our will to fight to end, so that our our people can enjoy bread, education and freedom.
    We will not rest until those responsible for the assassination attempt are punished!
    We will not rest until the people gain all that is rightfully theirs!

    (The translator is not familiar with medical terms and not able to translate all of them accurately has chosen to omit several details from the original announcement)

  49. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 12 Μαΐου, 2011 στις 12:54 πμ #

    ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

    http://www.youtube.com/user/narvideos?feature=mhum#p/a/u/0/R_xDdPepPn4

  50. Y 12 Μαΐου, 2011 στις 12:55 πμ #

    Πολύ χρήσιμα Μίχο και Prop. Ευχαριστώ.
    Γερά να μη τους περάσει των καριόληδων.

  51. Αντώνης 12 Μαΐου, 2011 στις 8:55 πμ #

    Το ότι το σύστημα προκαλεί και προσπαθεί την δεδομένη «υποχώρηση» του κινήματος να την επιταχύνει και να το εξαφανίσει χρησιμοποιώντας άγρια καταστολή, είναι δεδομένο. Το ότι επιλέγει που θα συγκρουστεί, είναι επίσης δεδομένο. Συγκρούεται εκεί ακριβώς που ο αντίκτυπος είναι μικρότερος όσον αφορά την πλαισίωση. Φανταστείτε να ήταν του ΠΑΜΕ ο διαδηλωτής. Θα είχαν πολύ σοβαρότερο πρόβλημα. Επιλέγουν πούστικα λοιπόν να συγκρουστούν εκεί που «μπορούν» καλύτερα…
    Περαστικά στο παλικάρι και να τον ξαναδούμε σύντομα στον αγώνα…

  52. compasso 12 Μαΐου, 2011 στις 9:00 πμ #

    «Φανταστείτε να ήταν του ΠΑΜΕ ο διαδηλωτής. Θα είχαν πολύ σοβαρότερο πρόβλημα.» αυτό τώρα για καλό το λες? Στις 6 σήμερα το ΚΚΕ θα κατέβει?

  53. Αναυδος 12 Μαΐου, 2011 στις 9:26 πμ #

    Μίχο μόνο ένας τυφλός αριστεριστής σαν κι εσένα δε βλέπει τι ετοιμάζει η άρχουσα τάξη.
    Επιδιώκει τώρα μία σύγκρουση που το όποιο κίνημα ακόμη διαμορφώνεται και δυναμώνει. Χθες υπήρχε μία διμοιρία ΜΑΤ σχεδόν μέσα στους διαδηλωτές (γωνία Μ. Βρετανία) κυριολεκτικά σαν δόλωμα, σχεδόν προκαλώντας τα όποια μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Αν δεν ήσασταν τυφλοί θα έπρεπε περιφρουρημένα να αποφύγετε την όποια πρόκληση. Δεν είναι η πρώτη φορά που το εξοκοινοβούλιο (και όχι οι γνωστοί-αγνωστοι) τρώει το ξύλο της αρκούδας (θυμήσου τη καθηγήτρια του ΕΕΚ πριν από έναν χρόνο περίπου). Το κτύπημα των μπάτσων δεν έχει μόνο να κάνει με την TV και τον κόσμο που δεν κατεβαίνει αλλά προσπαθεί να οδηγήσει σε μία πρόωρη σύγκρουση ακριβώς επειδή εκτιμά ότι συμφέρει να εκφυλιστεί με αυτό τον τρόπο η αντίδραση του κόσμου.

    Κατά τη γνώμη μου ο φόνος στα Πατήσια (πιο βολική συγκυρία δεν υπάρχει) θ’ ανοίξει και ένα άλλο μέτωπο εξίσου επικίνδυνο όπως δείχνει και η συνέχεια με το φόνο ενός μετανάστη χθες.

    Δεν πρέπει να σηκώσουμε το γάντι πρέπει εμείς να επιλέξουμε τη στιγμή και όχι ο εχθρός. Οποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι άξιος της μοίρας του. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πάντως το έχουν καταλάβει.

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231107843

  54. εξαποδω 12 Μαΐου, 2011 στις 9:38 πμ #

    @ Άναυδος

    Έχεις δίκιο για το τι επιχειρεί το κράτος και πως εκμεταλλεύεται και θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση στα Πατήσια αν κάποιοι τσιμπήσουν το δόλωμα. Αυτό δεν σημαίνει όμως και ότι είναι παντοδύναμο, ειδικά αυτήν τη στιγμή. Μπορεί το κίνημα να είναι αδύναμο αλλά και η κρατική τίγρης είναι χάρτινη…

  55. Y 12 Μαΐου, 2011 στις 10:03 πμ #

    Κι αφού το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ τα έχουν καταλάβει όλα εσύ ρε Άναυδε τι κάνεις δηλαδή εκτός από το να μας τα πρήζεις στο Γκράνμα?

    Απ’αυτά που διαβάζω δε νομίζω ότι οι μπάτσοι χρειάζονταν πρόκληση.

  56. λαθραναγνώστης 12 Μαΐου, 2011 στις 10:17 πμ #

    Η πρόκληση Υ είναι καθαρά προσχηματική, κάτι σαν σύνθημα για να ξεκινήσει η επίθεση και πιστεύω ακράδαντα ότι την κάνουν και θα την κάνουν ασφαλίτες που προσποιούνται τους διαδηλωτές και μπαίνουν στα μπλόκ που υπάρχει χαλαρή περιφρούρηση.

  57. Y 12 Μαΐου, 2011 στις 10:22 πμ #

    Ντάξει Λαθραναγνώστη ρίξε όλο το φταίξιμο στα μπλογκ με χαλαρή περιφρούρηση αν νομίζεις ότι αυτό είναι το κύριο που πρέπει να πεις αυτή τη στιγμή.

    Ευτυχώς η Κ.Ε. του ΚΚΕ κάνει άλλη διάγνωση από εσένα.

    ‘Ελεως πια με τη μισαλοδοξία και τον κομπλεξισμό. Έχουν και τα όρια τους.

    Γαμώ την ομαδάρα σας και την καθαρότητα σας ορισμένων εδώ μέσα.

  58. λαθραναγνώστης 12 Μαΐου, 2011 στις 10:39 πμ #

    Κι είναι κακό να πω τη γνώμη μου?
    Τέλος πάντων, ότι νομίζεις!

  59. Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα 12 Μαΐου, 2011 στις 10:46 πμ #

    @59
    Όταν λες μπλογκ με χαμηλή περιφρούρηση..
    Σαν το γκράνμα ας πούμε;

  60. prop-agit 12 Μαΐου, 2011 στις 11:07 πμ #

    Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με Αντώνη. Ο αντίπαλος επιλέγει απανωτά το τερέν του για να δώσει τη μάχη όσο είμαστε ακόμα χαμηλά σε συμμετοχή κόσμου στις κινητοποιήσεις.
    Αν τσιμπήσει κόσμος και οξύνει τα πράγματα προ του καιρού τους η «σιδερένια φτέρνα» θα μας σκίσει τον πάτο..
    Η πρόκληση πλέον απο τους μπουκαλάκηδες δεν τους χρειάζεται. Μπορούν να επέμβουν και σε μπλοκ που διαλύονται στα προπύλαια..
    Μια ματιά στο κείμενο του Σεντικ για την Ουρουγουάη και καταλαβαίνει κανείς γιατί ανεβαίνει η καταστολή τόσο κατακόρυφα και θα ανέβει κι άλλο πιστεύω.

    Όλες οι ευχές μας στο παλικάρι!

  61. υποκειμενο 12 Μαΐου, 2011 στις 11:12 πμ #

    @ κ. μίχο

    έλεος, είστε μυωπικός ή απλά δε διαβάζετε τι γράφουν οι άλλοι για πολλοστή φορά. και πάλι έλεος

  62. Y 12 Μαΐου, 2011 στις 11:12 πμ #

    μπλοκ ήθελα να πω. Το είδα το λάθος άλλα το άφησα γιατί ήταν καλό καλαμπούρι. Μάλλον το Γκράνμα ναι. Ξέρω γω.

    Λαθραναγνώστη όχι δεν είναι κακό να πεις τη γνώμη σου άλλα ούτε είναι κακό να διαφωνώ μ’αυτή και με τον οπαδισμό εν γένει.

  63. Y 12 Μαΐου, 2011 στις 11:17 πμ #

    Μπράβο ρε Πρόπ. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση.

  64. kraftwerk 12 Μαΐου, 2011 στις 11:36 πμ #

    παιδιά ακούστε όταν η λογική του «να επιλέξουμε το γήπεδο που γίνει ο αγώνας» τραβάει στα άκρα αρχίζει να γίνεται πρόβλημα, δεν είπαμε να κάνουμε καμιά εξέγερση, να διαμαρτυρηθούμε είπαμε και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η παράσταση διαμαρτυρίας δεν μπορεί να περάσει το μήνυμα.

    Για να μην παίξουμε στο γηπεδο τους θα πρέπει να μην αντιδράσουμε την στιγμή που στην Αθήνα γίνεται προγκρόμ ναζιστών και φασιστών, την στιγμή που χτυπανε κόσμο μπαίνουν σε σπίτια, κακοποιούν οικογένιες και μάλλον έχουν δολοφονήσει και έναν άνθρωπο σήμερα τα ξημερώματα.

    Καλά εντάξει διαφωνούμε πλήρως.

  65. RedPersonality 12 Μαΐου, 2011 στις 11:41 πμ #

  66. Y 12 Μαΐου, 2011 στις 12:31 μμ #

    Σπαμαρίστηκε χθες γιατί είχε δύο λινκ.

    Διαβάζετε Μαυροπρόβατο. Κάνει καλό.
    http://mauro-probato.blogspot.com/2011/05/blog-post_11.html

  67. Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα 12 Μαΐου, 2011 στις 12:35 μμ #

    Αυτό που λέει ο κραφτ έχει βάση. Αν είχαν χτυπήσει δικό μας σύντροφο, ίδια αντίδραση θα είχαμε; Μόνο μια παράσταση διαμαρτυρίας θα γινόταν;

    Αν κατέβει το πάμε ή κόμμα, μπορεί αφενός να βάλει τον κόσμο του σε κίνδυνο και να πληρώσει τα σπασμένα άλλων -αν όντως είναι τόσο άγρια τα πράγματα.
    Αλλά αν δεν κάνουν τίποτα, θα υπάρχει κόσμος που θα θέλει να κατέβει και δε θα ξέρει πού να πάει και πώς να φυλαχτεί.

  68. a8lios 12 Μαΐου, 2011 στις 12:53 μμ #

    @Kraft
    Άλλο πράγμα τα μεταναστευτικά/χρυσαυγίτικα, άλλο τα της κρατικής καταστολής.

    Για το πρώτο κάνεις δε κάνεις, όχι μία, αλλά 1000 διαμαρτυρίες, μία τρύπα στο νερό θα κάνεις.
    Είναι πολύ πιο περίπλοκο και σοβαρό το πράμα.

    Για τη καταστολή και την απογευματινή συγκέντρωση, εγώ Κραφτ δε θα κατέβω.
    Όχι γιατί έχω κανα πρόβλημα γενικώς στο να διαδηλώσω μαζί με την εξωκοινοβουλευτική και την αναρχία.
    Επειδή κομμάτια αυτών απλά δεν τα εμπιστεύομαι πως στην πρώτη κλούβα/διμοιρία που θα δουν σήμερα μπροστά τους δεν θα πάνε και θα ξεσπάσουνε πάνω της κτλ κτλ κτλ κτλ.
    Πράγμα που είναι ακριβώς αυτό που θέλει και η κυβέρνηση απ’ ότι φαίνεται.
    Επίσης δεν πιστεύω πως, σε περίπτωση που συμμετείχα, θα είχα τη δυνατότητα να εμποδίσω μια τέτοια κίνηση. Σε ΑΥΤΗ τη συγκέντρωση άλλοι καθορίζουν τους κανόνες.

    Από την άλλη,
    Πρέπει να κάνει το ΠΑΜΕ μια διαδήλωση για την κρατική καταστολή ή και κάτι παραπάνω;
    Κατά τη γνώμη σου ναι;
    Βάλτο λοιπόν στο σωματείο σου, κεντρικά στο ΠΑΜΕ, στην ΚΟΠ κ.ά.

    Πάντως
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=77518&catid=3
    φαίνεται πως πολύ θα γούσταραν τώρα μια έκρηξη, για να ρθουν μετά να «επιβάλουν την τάξη στους αλληλοσπαρασσόμενους».

    Εαν πάντως πάμε στις «ανεξέλεγκτες εκρήξεις» που λέει ο μαυροπρόβατος, προφανώς θα πρέπει να παίξεις μπάλα, κι όπου μας πάει ο ORION…

  69. kraftwerk 12 Μαΐου, 2011 στις 1:14 μμ #

    @Άθλιε

    εκτιμώ ότι τα γεγονότα δεν είναι άσχετα μεταξύ τους με την έννοια ότι ο κρατικός μηχανισμός προφανώς δημιουργεί ένα κλίμα έντασης, νομίζω ότι ξέρεις ότι η αντίληψη μου δεν είναι ότι η Χρυσή Αυγή απλά ειναι μια ναζιστική οργάνωση. Όλα αυτά που γίνονται αυτή την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας έχουν την σφραγίδα των μυστικών υπηρεσιών, ούτε η επίθεση κατά της χθεσινής πορείας είναι άσχετη με αυτό το κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν, δεν διαφωνώ μάλιστα καθόλου (σε αυτό που λεει ο προπ και ο αντώνης) οτι υπάρχει και η πιθανότητα να θέλουν να δημιουργήσουν ένταση που θα αποκλιμακώσει με όρους ήττας για το κίνημα μια κατάσταση δυσαρέσκειας που υπαρχει στον Ελληνικό λαό, την στιγμή που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει ανοδική πορεία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα.

    Είναι επίσης προφανές κατά την γνώμη μου οτι θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν τον κόσμο απο την αναζήτηση των πραγματικών αιτιών του προβλήματος, βάζοντας ακόμα πιο έντονα το ζήτημα των μεταναστών και δημιουργόντας καταστάσης όπως αυτές που ζούμε αυτές τις μέρες (ή που τουλάχιστον ζώ εγώ που δουλεύω στην Ομόνοια).

    Δεν θα κάνουμε κάποια συγκέντρωση για να λυθεί το πρόβλημα ουτε νομίζω ότι κάθε φορά που γίνεται συγκέντρωση γίνεται για να λύσουμε κάποιο πρόβλημα, οι διαδηλώσεις γίνονται για να εκφραστούν αιτήματα, απόψεις και αντιλήψεις.

    Γι αυτό τα συνδέω και το φέρνω ως παράδειγμα, η διαφωνία μου βρίσκεται στο ότι δεν μπορούν αυτοί οι λόγοι να μας κάνουν να κρατάμε μια στάση η οποια επίσης δεν αναδεικνύει την στάση που πρέπει να έχει η κομμουνιστική αριστέρα απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης για ελεγχόμενη ένταση.

    Να σου πω βέβαια ότι πιστεύω ότι η πορεία η σημερινή θα έχει και το ζήτημα του προγκρόμ στα συνθήματα, και βέβαια θα γίνει με τους όρους του αντιεξουσιαστικού και εξωκοινοβουλευτικού χώρου και για αυτό πιστεύω ότι η παρουσία του ΚΚΕ είναι απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις. Μια παρουσία με ταξικό προσανατολισμό και με συναίσθηση του που βρίσκονται το λαικό κίνημα αυτή την στιγμή.

  70. mariori 12 Μαΐου, 2011 στις 1:29 μμ #

    Τα γεγονότα όσο περνάνε οι μέρες φαίνεται ότι συνδέονται. ΑΠό τη μία εγκληματική δράση και από την άλλη τεράστια καταστολή. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή η χρυσή αυγή έχει την ανοχή (τουλάχιστον) των κατοίκων της περιοχής. Στην περιοχή δεν κυκλοφορεί ξένος μετά τις 6 το απόγευμα και πολλοί αυτό το βλέπουν σα λύτρωση.
    Αυτό που ελπίζω είναι να μη γίνει ξανά το λάθος του αγ παντελεήμονα με συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις και οι κάτοικοι να θεωρούνται φασίστες συλλήβδην και αυτό να θεωρείται σύγκρουση συμμοριών. Δε θέλω να ζω σε μια γειτονιά με μπλόκα και αυτές τις μέρες αυτό γίνεται από ότι μου λένε.
    Από την άλλη πρέπει σαφώς να γίνει κάτι για την κρατική καταστολή αλλά σήμερα δε νομίζω ότι μπορείς να θέσεις εσύ τους κανόνες. Συμφωνώ με τον άθλιο πρακτικά. Πρέπει όμως το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ να κάνουν κάτι άμεσα.

  71. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 12 Μαΐου, 2011 στις 2:13 μμ #

    Πάντως επειδή μιλάτε με ορούς που έχουν καθορίσει ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Π.Χ συγκέντρωση του «αναρχικού χώρου» και «ευρωκοινοβουλίου» κλπ Σας πληροφορώ ότι την καλεί και την οργανώνει ο συντονισμός πρωτοβάθμιων. Και έχουν βγάλει ανακοινώσεις στήριξης της από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Α.Κ. άλλα και δεκάδες άλλες κινηματικές και πολικές συλλογικότητες που η μεγάλη πλειοψηφία από αυτές δεν ανήκουν στο χώρο του εξωκοινοβουλίου. Μια μάτια στο διαδίκτυο να ρίξετε θα το διαπιστώσετε . ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Πάντως ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ μια σωστή θέση στο θέμα της βίας και της καταστολής, υπάρχουν τοποθετήσεις εδω μέσα που παραμένουν κολλημένες σε πρακτικές και αναλύσεις της χαφιεδολαγνιας και της προβοκατορολγιας.

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

    Ο «Συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» καταγγέλλει την απρόκλητη, δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην μεγάλη εργατική διαδήλωση που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, ένας από τους οποίους δίνει μάχη για την ζωή του στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

    Η κυβέρνηση του Μνημονίου δολοφονεί όχι μόνο δικαιώματα, αλλά και ανθρώπους.. Επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και την νεολαία, να επιβάλλει καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας για να περάσει το βάρβαρο «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας».
    Είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κλιμακώσουν την πάλη τους για να ανατρέψουν την κυβέρνηση των τραπεζιτών, των βιομήχανων και της τρόικα και την βάρβαρη πολιτική τους. Θα προασπίσουν τα κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.

    2. Μετά και την σημερινή εγκληματική ενέργεια ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στην οποία αποφάσισε.

    α) Να δώσει συνέντευξη τύπου αύριο στις 12 με γιατρούς από το Νοσοκομείο της Νίκαιας και τα άλλα νοσοκομεία καθώς και τραυματισμένους διαδηλωτές.

    β) Να καλέσει αύριο το απόγευμα στις 6 στα προπύλαια σε συλλαλητήριο καταδίκης της κυβερνητικής-κρατικής βίας και καταστολής.

    γ) Να προχωρήσει την Παρασκευή το απόγευμα στις 6.00 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο «προστασίας του Μνημονίου».

    Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να στηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος στις μεγάλες επερχόμενες μάχες. ο οργανωμένος λαός θα τσακίσει την κυβερνητική-κρατική καταστολή.

  72. Μπρεζνιεφικό Απολίθωμα 12 Μαΐου, 2011 στις 2:26 μμ #

    Εγώ πάντως σε συγκέντρωση του «ευρωκοινοβουλίου» -sic- δεν πάω

  73. Red Label 12 Μαΐου, 2011 στις 4:23 μμ #

    κατ’αρχάς το ΠΑΜΕ,κ το ΜΑΣ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας κ ας ήταν ο διαδηλωτής σε πορεία με της οποίας το πλαίσιο έχουν κάθετες διαφωνίες κ το αντιπαλεύουν ιδεολογικοπολιτικά!κ πολύ καλά έκανε!γιατί το ζήτημα της κρατικής καταστολής αγγίζει το σύνολο του λαϊκού κινήματος!αλλά το να κάνεις πορεία μεμονωμένα για αυτό το περιστατικό δεν θεωρώ ότι συνεισφέρεις σε κάτι στο κίνημα επιπλέον!κ πραγματικά δεν είναι ζήτημα το ποιανού είναι ο διαδηλωτής!
    βέβαια να σας πω κ την πικρή μου αλήθεια δεν είμαι κ ο πιο αντικειμενικός σε αυτό το ζήτημα γιατί έχω τρομερή εμπειρία από το 2007 όταν μετά την μεγάλη καταστολή στις 8/3 στις τεράστιες φοιτητικές κινητοποιήσεις συμμετείχαμε σε πορεία με το μπλοκ του ΣΦ Γεωπονικής κ τα μόνα συνθήματα που ακούγαμε ήταν «ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ»,κ το «εμπρός λαέ σπάστους το κεφάλι αυτοί θα σε προδώσουνε στη Βάρκιζα κ πάλι!»

    οπότε καλύτερα το Κόμμα κ το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να μην ξοδέψουν δυνάμεις κ εκεί πέρα!

  74. Red Label 12 Μαΐου, 2011 στις 4:25 μμ #

    α!στη συγκεκριμένη πορεία μπροστά μας ήταν το μπλακ μπλοκ κ ΑΚ!φοβερά περάσαμε!!!!!

  75. ένας στρατολάτης 12 Μαΐου, 2011 στις 4:30 μμ #

    Επικοινωνιακά θα είχε κέρδος το ΚΚΕ αν συμμετείχε στη σημερινή διαμαρτυρία, έστω και διακριτικά. Ακόμα κι αν βλέπει κανείς με μισό (ή χωρίς) μάτι την προσέγγιση ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικών δεν μπορεί να παραγνωρίσει το ότι η περιχαράκωση (δεν την αξιολογώ θετικά ή αρνητικά) του ΚΚΕ προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά στον ευρύ ανένταχτο ή κομματοφοβικό κόσμο της ευρύτερης αριστεράς, ανθρώπους δηλαδή που δεν συγκινούνται από ιδεολογικά αξιώματα αλλά πιστεύω πως είναι απαραίτητοι για την αναζωογόνηση των κινημάτων. Οι χτεσινές ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ λέγαν τα αυτονόητα και τρόπον τινά αναγνώρισαν πως ο διαδηλωτής είτε ξεκινά από την Ομόνοια είτε από το Μουσείο εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της «λαϊκής αγανάκτησης και πάλης». Καταλαβαίνω πολύ καλά την σπουδή του ΚΚΕ να προστατευτεί και να προστατέψει και τον κόσμο του από προβοκάτσιες και βίαιες καταστολές αλλά με αυτή την τακτική χάνει ένα μέρος του σύμφυτου πρωτοποριακού του ρόλου. Είναι δύσκολη ισορροπία αλλά οι σκληροί καιροί χρειάζονται αποφασιστικότητα.

  76. λαθραναγνώστης 12 Μαΐου, 2011 στις 4:54 μμ #

    Απ ότι φαίνεται, οι ακροδεξιοί απέκτησαν ήρωα!

  77. kagemusha 12 Μαΐου, 2011 στις 5:54 μμ #

    @ 78
    π!»£$στη Ευαγγελατο, σιγα μην ειχαν «πανω απο 3000». Ελεος. Ημουν κοντα, ηταν με το ζορι ενα χιλιαρικο και κλασικα απ ολη την Αττικη. Δεν το λεω με ασφαλεια αλλα υπαρχουν τετοιες πληροφοριες.

    @ 73 Μιχος

    «ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ Πάντως ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ μια σωστή θέση στο θέμα της βίας και της καταστολής…»
    Οι θεσεις του Κομματος για την βια και την καταστολη ειναι παντα ευστοχες και σωστες. Μην παιρνεις φορα Μιχο. Το Κομμα καταδικαζει τις ενεργειες των προβοκατορων. Εκεινων δηλαδη που τα σπασανε και εξ αφορμης αυτων, την πεσαν και στο παιδι. Το προβλημα ειναι γιατι ο χωρος της εξωκοινοβουλευτικης, δεν καταδικαζει, στην τελικη γιατι δνε απομονωνει αυτα τα στοιχεια που θα προκαλεσουν αυτα τα επεισοδια. Δεν θελει; Δεν μπορει; Φοβαται; Κατα την γνωμη μου και δεν θελει και δεν μπορει. Περιφρουρηση και πειθαρχεια ειναι αγνωστες λεξεις στις συγκεντρωσεις σας. Το λεω με λυπη.

  78. kagemusha 12 Μαΐου, 2011 στις 6:20 μμ #

    συγκλονιστικη λεπτομερεια για τον Γιαννη Καφκα

    http://news247.gr/ellada/giannhs_kaykas_diadhlwths.859862.html

  79. Red Label 12 Μαΐου, 2011 στις 6:55 μμ #

    @80

    Καγκεμούσα οι εξωκοινοβουλευτικοί θεωρούν κομμάτι του κινήματος τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές γιαυτό δεν τους απομονώνουν!δεν είναι ζήτημα κουλτούρας!λαθεμένα κατά τη γνώμη μου αλλά η περιφρούρηση των ανθρώπων που συμπορεύονται με το μπλοκ τους είναι άγνωστη κ απεχθής για αυτούς!

  80. Ηλίας από τον Μελιγαλά 12 Μαΐου, 2011 στις 9:15 μμ #

    Αυτά, που βλέπουμε δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά, που θα ακολουθήσουν.
    Αλλά στην τρικυμία απαιτείται ο καπετάνιος τουλάχιστον να μην παθαίνει ούτε υστερία, ούτε…ναυτία!
    Συνεπώς ψυχραιμία. Δεν βλέπω να χάσαμε χτες η προχτές περισσότερο έδαφος από αυτό, που έχουμε χάσει εδώ και 50 χρόνια (η και, …80(!) κατά μερικούς ρηξικέλευθους).
    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο εχθρός «ξύνεται για καυγά». Σε αυτή την περίπτωση εμείς δεν απαντάμε, επαγρυπνούμε και κυρίως ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ, όπως θάλεγε κι ο μεγάλος τιμονιέρης.
    Το ΣΥΝ-εξωκοινοβούλιο (κυρίως αυτό) πέρσι έφαγε ένα γερό χαστούκι (Μαρφίν), που τους πήγε πίσω, μούδιασαν, εν μέρει παρέλυσαν, αλλά δυστυχώς ελάχιστα διδάχτηκαν, όπως θα περίμενε κανείς από έναν οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό, με ένστικτο επιβίωσης. Η αναδίπλωσή τους από το πολύ μπάχαλο, φαίνεται περισσότερο να είναι προϊόν του παρακρατικού κατασταλτικού «σωφρονισμού» (κοινώς «κλάσανε μαλί») παρά λογικής αναπροσαρμογής της ταχτικής τους. Ούτε συμπαγή μπλόκα δεν είναι ικανοί να κάνουν, τουλάχιστον να αποφεύγουν το πολύ ξυλίκι και τις σωρηδόν συλλήψεις από τους μπάτσους. Στο πρώτο μπούμ διαλύονται σαν κοτόπουλα… Το δε θέμα της αυτοπειθαρχίας-περιφρούρησης είναι προφανώς υπαρξιακός-γονιδιακός φόβος αυτού του «χώρου», που τον καταδικάζει στην αιώνια «περιθωριακότητα». Πάλι βρέθηκαν μολότωφ και σφυράκια ανάμεσά τους. Οι μπάτσοι ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ (λογικό, και πληροφοφοριοδότες και εντεταλμένους «αγκιτάτορες» έχουν εκεί μέσα). Συνεπώς το όλο σκηνικό πολύ καλά στημένο, οι αιώνιοι ηλίθιοι να είναι καλά, σπολάτη τους.
    Αυτά όμως, θα ήταν φυστίκια για το κομμουνιστικό κίνημα, που έχει την εμπειρία να τα φέρνει βόλτα.
    Το μεγάλο «αγγούρι» είναι το «μεταναστευτικό», κι εδώ πρέπει η κομμουνιστική αριστερά να δείξει την αξία της, γιατί είναι ένα καινούργιο πρόβλημα, που δεν υπάρχει μεγάλη σχετική εμπειρία, ιδίως ανάμεσα στον απλό κόσμο.

  81. Red Label 12 Μαΐου, 2011 στις 10:07 μμ #

    η κατάσταση Ηλία είναι φοβερή!μπαίνουνε στα σπίτια των ξένων κ κάνουνε εφόδους οι Χρυσαυγίτες κ δυστυχώς σημαντική μερίδα κατοίκων τους χειροκροτάει!δεν το παίζω αφ’υψηλού αντιρατσιστής αλλά είναι τραγικό συμβάν αυτό!

  82. Red Label 12 Μαΐου, 2011 στις 10:29 μμ #

    προς επίρρωση των λεγομένων μου!

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=77633&catid=4

  83. κομμαντο καλοκαιρινής εντροπίας 12 Μαΐου, 2011 στις 10:38 μμ #

    @Άθλιος 70

    «Άλλο πράγμα τα μεταναστευτικά/χρυσαυγίτικα, άλλο τα της κρατικής καταστολής.»

    Τεράστιο λάθος το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας.
    Οι επιθέσεις εναντίον της αλλοδαπής εργατικής τάξης είναι ΠΡΟΒΕΣ για την επίθεση στην ημεδαπή όταν θα έρθει η ώρα.
    Το ότι τους αφήνουν ανεξέλεγκτους να σκοτώνουν είναι ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ των πασόκων ότι δε μασάει να το κάνει Ιταλία του Μεσοπολέμου το πράμα.

  84. λαθραναγνώστης 12 Μαΐου, 2011 στις 10:53 μμ #

    Πάντως και στην Γερμανία και στην Ιταλία, οι φασίστες και οι ναζί, εκμεταλεύτηκαν υπαρκτά προβλήματα που βασάνιζαν τους λαούς.

  85. Ηλίας από τον Μελιγαλά 12 Μαΐου, 2011 στις 11:44 μμ #

    Είναι ώριμες οι συνθήκες για μεγαλύτερη προσέγγιση των μεταναστών με την κομμουνιστική αριστερά (ΚΚΕ η και όποιον άλλον έχει το μυαλό να αποφεύγει τις προκλητικές-επιδεικτικές ηλιθιότητες τύπου Αλαβάνου-Πορτάλιου). Οπως εμείς έχουμε τους χρυσαυγή-τες έτσι και αυτοί έχουν τους αντίστοιχους δικούς τους ρατσιστές η τάχαμου «αριστερούς», που υποδαυλίζουν τις προκλήσεις μαζί με τους λούμπεν μείζονες ποινικούς παραβάτες. Αυτοί πρέπει να απομονωθούν. Από την άλλη, στα δικά μας, πρέπει να αξιοποιήσουμε το νομικό πλαίσιο και να βάλουμε σφήνα ανάμεσα στους ρατσιστές και την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, που μέρος της εξωθείται να ερωτοτροπεί με τον ρατσισμό.
    Για τα σύνορα χρειάζονται κάποιες αποφάσεις: Αλλο η «κατάργηση των τειχών» και άλλο η ελευθερία του trafficking και του δουλεμπορίου. Ας καταλάβουμε ότι δεν έχει νόημα η μεταφορά της μεθορίου του Εβρου στην μεθόριο Αγ. Παντελεήμονα-Σεπολίων όπου οι εχθροπραξίες θα είναι καθημερινές, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ, και θα κλιμακώνονται από το κράτος κατά πως βολεύει καθε φορά. Ανελέητος πόλεμος στους διακινητές, κατανόηση-περίθαλψη στο εκούσιο-ακούσιο «εμπόρευμα» αλλά δε βλέπω άλλη λύση από την ασφαλή περίθαλψη και επαναπροώθηση η την «αβλαβή διέλευση» προς την «ανθρωπιστική Δύση». Δεν αισθάνομαι καθόλου περήφανος (ούτε ήσυχος) για τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας τύπου Μανωλάδας, που θα είναι ακαταμάχητα όσο ΘΑ πληθαίνουν τα γκέτο.
    Τα γράφω αυτά γιατί ανέκαθεν αντιπαθούσα τον Φιλισταϊσμό και τον στρουθοκαμηλισμό, που εμφιλοχωρεί στην (μικρο-) αστική μας κοινωνία. Η άλλη λύση είναι η αποδοχή της «κινεζοποίησης» και μετά, όλοι μαζί, αδερφωμένοι (όλα τα γκέτο, μετά από χιλιάδες μαχαιρώματα…) να ξεκινήσουμε την Παγκόσμια Επανάσταση. Πως σας φαίνεται;

  86. Zanet 13 Μαΐου, 2011 στις 1:13 πμ #

    @Ηλία
    σχετικά με το θέμα των μεταναστών έχω κι εγώ τις ίδιες σκέψεις. υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που δυσκολεύουν την παρέμβαση (και ότι αυτό συνεπάγεται) του κομμουνιστικού κινήματος στους μετανάστες. από προσωπική εμπειρία να πω ενδεικτικά: πρακτική δυσκολία επικοινωνίας και δημιουργίας σταθερών δεσμών, έλλειψη εμπειρίας κομμουνιστικού κινήματος σε πολλές από τις χώρες καταγωγής, παράλληλη ταξική διαστρωμάτωση προς την ελληνική κοινωνία, αμφίβολη εικόνα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, ταξικοί διαχωρισμοί μέσα στις κοινότητες τους, πολιτικοί διαχωρισμοί και κατηγορίες από τις πατρίδες τους που δεν μας είναι οικεία, έντονη αίσθηση του προσωρινού της διαμονής, αυταπάτες για τη ζωή στη Δύση, καχυποψία, φόβος, απίστευτα βάσανα για την βιοπάλη, τη γραφειοκρατία, τα κυκλώματα ανθρωποεμπορίας και παράνομων μετακινήσεων κλπ Πρόκειται για ένα ασύλληπτο καζάνι
    Ένα βασικό πρόβλημα των ανθρώπων και δυνάμεων που στέκονται με συμπάθεια απέναντι στους μετανάστες είναι (πέρα από τη γενική πολιτική τοποθέτηση και αφετηρία) και η ελάχιστη και ολίγον ρομαντική εικόνα της κοινωνικής πραγματικότητας των μεταναστών.

    Η παρέμβαση ώστε να ενταχθούν στο εργατικό κίνημα της χώρας υποδοχής είναι πολύ δύσκολη δουλειά, πιο δύσκολη απ’ότι για τους ντόπιους.
    Από την άλλη είναι η μόνη διέξοδος και για εκείνους και για εμάς.
    Πιστεύω ότι το αίτημα «νομιμοποίηση όλων και άνοιγμα των συνόρων για τη δύση» είναι αυτό που απαντάει σε μεγάλο βαθμό στις ανάγκες των μεταναστών στην Ελλάδα και επιπλέον χτυπά στην καρδιά τα κυκλώματα εμπορίας. Έπειτα ένα ορισμένο κομμάτι θέλει να μείνει στην Ελλάδα και η νομιμοποίηση συνδέεται άμεσα με τα εργασιακά (που είναι εν πολλοίς κοινά με τους ντόπιους αλλά εκεί πιο έντονα)

  87. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 13 Μαΐου, 2011 στις 9:26 πμ #

    Οπως και τα αστικα μεσα ενημερωσης ο ριζοσπαστης δεν ειδε συγκεντρωση των πρωτοβαθμιων σωματειων αλλα συγκεντρωση αριστεριστων και αναρχικων. Συγχαρητηρια για την αντικειμενικη ενημερωση στην εργατικη τάξη.

  88. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 13 Μαΐου, 2011 στις 9:29 πμ #

    Το ιδιο και στην απεργια που εξαφανησε τον συντονισμό πρωτοβαθμιων.Και στην θεση του εβαλε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ ΕΥΓΕ θα κανουν καλη καριερα οι ανταποκριτες σας στα αστικα ΜΜΕ οταν θα την κοπανησουν

  89. a8lios 13 Μαΐου, 2011 στις 10:02 πμ #

    @Entropia,Kraft
    Ρε παπάρες, δεν εννοώ ότι είναι άσχετα μεταξύ τους, έλεος.
    Λέω ότι δε μπορείς να τα αντιμετωπίσεις-καταπολεμήσεις με τον ίδιο τρόπο.

    Άκου εκεί
    «Τεράστιο λάθος το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας.»…

  90. κανένας 13 Μαΐου, 2011 στις 10:38 πμ #

    Κώστα 91,
    σπάνια γράφω και ποτέ δεν βρίζω, αλλά άντε και γαμίσου (φιλικά πάντα) που σε πείραξε το ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ του «Ρ», αντί του συντονισμού πρωτοβάθμιων. Ψάχνεις την κάθε μαλακία για να την πεις στο ΚΚΕ, όταν ακόμα και να στραβοκατουρίσει, ο πιο πρόσφατος και με κριτική στήριξη, ψηφοφόρος του ΚΚΕ, βγαίνετε όλοι και λέτε «…το ΠΑΜΕ-ΜΑΣ-ΚΚΕ…».
    Έλεος δηλαδή. Βρες κάτι πιο σοβαρό για αντιπαράθεση.

    Κανένα νέο από τους τραυματίες υπάρχει;

  91. Αναυδος 13 Μαΐου, 2011 στις 10:52 πμ #

    Δηλαδή εκτρέφουμε μελλοντικους Παπακωνσταντινου, Ελαφρους, Δελαστικ, Ελευθερατους κλπ.
    Ρε τι μαθαίνει κανείς …

  92. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 13 Μαΐου, 2011 στις 10:58 πμ #

    «άντε και γαμίσου (φιλικά πάντα» Στο επιστρεφω φιλικα και εγω χαμενε. Αν εχεις να πεις κατι πανω σε αυτο που λεω εχει καλως αν δεν εχεις -που δεν εχεις- περα απο τη βρισια βουλωστο καλυτερα.

  93. υποκειμενο 13 Μαΐου, 2011 στις 12:35 μμ #

    σου είπε αλλά για άλλη μια φορά δε διάβασες πέρα από την πρώτη γραμμή

  94. Κώστας Μίχος 13 Μαΐου, 2011 στις 12:58 μμ #

    Υποκειμενο ασε τις υποδιξεις καταλαβα τι ειπε. Το «ΠΑΜΕ ΜΑΣ ΚΚΕ’ το χρησημοποιει ο ριζοσπαστης πρωτα απο ολα. Το πριν η θα γραψει Σωματεια του ΠΑΜΕ αφου ετσι αυτοπροσδιοριζονται η θα ανφερει οτι τα ταδε σωματεια πχ των ναυτεργατων εκαναν εκεινο η το αλλο.Να σου δωσω μια εξηγηση/ επειδη την πρωτη μαη αναφερθηκε ο συντονισμός και η συγκεντρωση στο μουσειο πραγκανε καλη εντυπωση σε πολυ κοσμο αυτο το θετικο κλιμα αναμεσα σε ταξικες δυναμεις πανε με αυτη την απαραδεκτη ανταποκριση να το γαμησουν.

  95. Larisinos 13 Μαΐου, 2011 στις 1:20 μμ #

    Στη Λάρισα όπου το Παμε έχει την πλειοψηφία έγινε η συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της πόλης.Είχε περίπου 1000 άτομα.
    Οι Γσεε Αδεδυ κάνανε συγκέντρωση σε άλλη πλατεία(διασπαστές….χαχαχ) με 30-50 το πολύ.
    Λίγο πρίν ξεκινήσει η πορεία ήρθαν στην συγκέντρωση οι δυνάμεις της εξ.αριστεράς μαζι με τους «αντιεξουσιαστές».Με το που φτάσανε πετάχτηκαν τρικάκια που έγραφαν απο την μια πλευρα το γνωστο σύνθημα ¨χωρις εσένα γραναζι κ.τ.λ» και απο την άλλη «ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ» με υπογραφή ΠΑΜΕ.Προσοχή η υπογραφή ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΗΜΑ(logo που λέμε στα αγγλικα)του ΠΑΜΕ ώστε να φαίνεται ότι και καλά ήταν ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.
    Αυτά τα γράφω για ενημέρωση αλλά και να ρωτήσω τους «Αριστερους μας φίλους» αν έτσι εννοούν την κοινή δράση.
    υ.γ να θυμήσω ότι τώρα τελευταία μια δήθεν επιτροπή ανέργων έχει ξεκινήσει μια προβοκάτσια εναντίον του ΕΚΛ.Λεπτομέριες εδώ:

    http://www.ekl.gr/moje/

  96. kagemusha 13 Μαΐου, 2011 στις 1:28 μμ #

    Μιχο, η τσιχλα στην κεφαλα σου δικε μου δεν φευγει ουτε με εγχειρηση… Αιντε κουραστικε…

  97. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 13 Μαΐου, 2011 στις 1:42 μμ #

    kagemusha
    Εχεις τιποτα να πεις πανω στο θεμα? αν δεν εχεις τοτε βγαλε το στοκο απο τα ματια και τον εγκεφαλο και ξαναμιλα οταν εχεις να πεις κατι

  98. Red Label 13 Μαΐου, 2011 στις 1:56 μμ #

    για μαζέψου Μίχε που την πέφτεις σε όποιον γουστάρεις!αυτά στο σπίτι σου κ στην οβα του ΝΑΡ που σε παίρνουν!εδώ θα είσαι κυρία!παναγίτσα πως το λένε!

    λοιπόν!το ΕΚΛ τα είπε μια χαρά!από πότε δηλαδή επειδή οι ανταρτοσυριζαίοι υπογράφουν ως επιτροπή τάδε η δείνα το ΕΚΛ είναι υποχρεωμένο να τους δέχεται?πόσο μάλλον όταν δεν του απευθύνονται για δράση,αλλά πάνε στις πορείες κ φωνάζουν διάφορα όμορφα συνθηματάκια!ας πάνε στη ΓΣΕΕ να της δώσουν κ μαζικότητα!

    επίσης ρε παιδιά το έχουμε ξαναπεί!η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανθενωτικά μορφώματα κ θυμούνται την ενότητα μόνο όταν είναι να αντιπαρατεθούν στο ΚΚΕ!κατά τα άλλα μια χαρά διασπαστική τακτική έχουν!κ γραφειοκρατική αντίληψη στο φουλ!

    τώρα για το Ριζοσπάστη που λες Κωστάκη τι να σου πω!κ που σας αναφέρει χατήρι σας κάνει!

  99. kagemusha 13 Μαΐου, 2011 στις 2:02 μμ #

    Εχω να πω, οτι θαυμαζω την αγωνια σου για αντικειμενικοτητα!!!

    Εχω να πω τα εξης:

    «ΚΑΝΕΝΑΣ είπε
    Μαΐου 13, 2011 στο 10:38 πμ

    Κώστα 91,
    σπάνια γράφω και ποτέ δεν βρίζω, αλλά άντε και γαμίσου (φιλικά πάντα) που σε πείραξε το ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ του «Ρ», αντί του συντονισμού πρωτοβάθμιων. Ψάχνεις την κάθε μαλακία για να την πεις στο ΚΚΕ, όταν ακόμα και να στραβοκατουρίσει, ο πιο πρόσφατος και με κριτική στήριξη, ψηφοφόρος του ΚΚΕ, βγαίνετε όλοι και λέτε «…το ΠΑΜΕ-ΜΑΣ-ΚΚΕ…».
    Έλεος δηλαδή. Βρες κάτι πιο σοβαρό για αντιπαράθεση.

    Κανένα νέο από τους τραυματίες υπάρχει;»

    «Αναυδος είπε
    Μαΐου 13, 2011 στο 10:52 πμ

    Δηλαδή εκτρέφουμε μελλοντικους Παπακωνσταντινου, Ελαφρους, Δελαστικ, Ελευθερατους κλπ.
    Ρε τι μαθαίνει κανείς …»

    «υποκειμενο είπε
    Μαΐου 13, 2011 στο 12:35 μμ

    σου είπε αλλά για άλλη μια φορά δε διάβασες πέρα από την πρώτη γραμμή»
    Αυτα ειχα να πω. Ομως ολα αυτα τα προσπερασες για να αντιπαρατεθεις μαζι μου.

  100. kagemusha 13 Μαΐου, 2011 στις 2:05 μμ #

    @Larisinos

    Λαρισινός ειναι το σωστο ή Λαρισαίος;;;;;

  101. Larisinos 13 Μαΐου, 2011 στις 2:59 μμ #

    kagemusha

    το σωστό είναι Λαρισαίος.:)

    απλά το Λαρισαίος δείχνει μόνο τόπο καταγωγής ενώ το Λαρισινός και ιδιότητα.
    Πλάκα κάνω αλλά όποιος είναι απο Λάρισα καταλαβαίνει.

  102. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 3:05 μμ #

    Ρε σεις, το θέμα με το ΕΚΛ είναι απλό:

    Οταν το ζητά μια εργατική συλλογικότητα ή μια πολιτική συλλογικότητα που ΕΧΕΙ αναφορά στο εργατικόσυνδικαλιστικό κίνημα για να πραγματοποιήσει μιαν εκδήλωση, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να το απαγορεύει!

    Ειδικά δε, με το σκεπτικό του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ το οποίο ενδύεται το μανδύα της διοίκησης του ΕΚΛ και βγάζει απόφαση ως τέτια, βάσει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ -και όχι πολιτικοσυνδικαλιστικου- πλαισίου!

    Η συγχυση του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ το οποίο μπερδεύει το πολιτικοσυνδικαλιστικό επίπεδο με το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ/κομματικό, είναι και η βάση ΟΛΗΣ της συγκρότησής του!

    Για αυτό και ΔΕΝ χωρά ΟΥΔΕΙΣ άλλος!!

    Να γιατί καμμία άλλη συνδικαλιστική δύναμη της κομμουνιστικής ή μη αριστεράς ΔΕΝ μπορεί να μπει στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ!

  103. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 3:18 μμ #

    Φανταστειτε δε, να απαγόρευαν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάποιο σωματείο που έχουν την πλειοψηφία, την παραχώρηση του χώρου στο παμε για μια εκδήλωση του…

    Η αντίληψη συνεπώς που ταυτίζει το πολιτικοσυνδικαλιστικό επίπεδο με το ιδεολογικό/κομματικο είναι εκφυλιστική για το ταξικό εργατικό κίνημα, απ’όπου και αν προέρχεται.

  104. kagemusha 13 Μαΐου, 2011 στις 3:19 μμ #

    γι αυτο….γιουργιαααααα στην ΓΣΕΕ που χωρα τους παντες!!!

    και φυσικα ολο το σκεπτικο σου ειναι τελειως να το κλαιν οι ρεγγες…

  105. Larisinos 13 Μαΐου, 2011 στις 3:21 μμ #

    Για να τελειώνουμε και επειδή έχετε πολύ θράσος μερικοί,αντιγράφω απο την ανακοίνωση του ΕΚΛ:

    «Όλοι αυτό το συνοθύλευμα λοιπόν καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και τους άνεργους, είναι απέναντι από τα συμφέροντά τους. Γι΄αυτό και καμία θέση δεν έχουν στον χώρο του ταξικού Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Είναι ανεπιθύμητοι . Δεν θα γίνει το Εργατικό Κέντρο «στέκι» τέτοιων δυνάμεων.»

    Σύγχυση υπάρχει μόνο στο κεφάλι σας.

    Βουρνούκιε για την προβοκάτσια πάντως δεν βγάζεις μιλιά.

    Ολοκληρή η ανακοίνωση εδώ:

    http://www.ekl.gr/moje/

  106. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 3:34 μμ #

    Δεν υπάρχει λαρισινέ, καμμία προβοκάτσια.

    Μη βαφτίζεις το κρέας ψάρι όπως έκαναν οι καλόγεροι στο μεαίωνα για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!

    Η σύγχυση του κκε/παμε όπου ταυτίζει το πολιτικοσυνδικαλιστικό επίπεδο με το ιδεολογικο/κομματικό, είναι εκφυλιστικκή για το ταξικό εργατικό κίνημα.

    Η παπαντζα του κκε/παμε λαρισας το οποίο υπο το μανδύα μιας συνδικαλιστικής διοικησης ενός Ε.Κ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε μια άλλη ταξική συνδικαλιστική συλλογικότητα να πραγματοποιήσει εκδήλωσή της στο χώρο του ΕΚΛ, είναι δείγμα της σύγχυσης στην οποία παραδέρνει το κκε/παμε.

  107. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 3:36 μμ #

    Λαρισινέ, κατάλαβε επιτέλους πως τα Εργατικά Κέντρα ΔΕΝ είναι τσιφλίκι καμμιάς πλειοψηφούσας παράταξης, είτε είναι το παμε/κκε, είτε το πασοκ, είτε ο οιοσδήποτε.

  108. kagemusha 13 Μαΐου, 2011 στις 3:50 μμ #

    Και αυτο δικαιολογει την μαυρη προπαγανδα, με τα τρικακια που υπογραφωνται ως ΠΑΜΕ;; Αυτο θυμιζει μαυρες εποχες και τακτικες χουντας..

  109. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 13 Μαΐου, 2011 στις 3:59 μμ #

    Τα τρικακια ειναι το κυριο τωρα η οτι με αυτη την τακτικη διωχνετε τον κοσμο απο τα σωματεια και τους αγωνες. Και πως εισαι τοσο σιγουρος οτι τα πεταξαν οι καταγγελοντες?

  110. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 4:00 μμ #

    καγκεμούσα, όταν δρας με τσιφλικάδικη νοοτροπία, και εκδίδεις μια κομματική/ιδεολογική ανακοίνωση με τον μανδύα του ΕΚΛ με την οποία βρίζεις και χυδαιολογείς μιαν εργατική/ταξική συλλογικότητα, να περιμένεις δυστυχώς κάποιο κομματι να συμπεριφερθεί με ανάλογο τρόπο.

    Οι ευθύνες στο συγκεκριμένο ζήτημα, βαραίνουν αποκλειστικά το κκε/παμε.

    Δεν ζήτησε ΚΑΝΕΙΣ τα γραφεία του κκε, για να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του. Ζητήθηκε μια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου όπως έχει δικαίωμα να το κάνει μια ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ εργατική/συνδικαλιστική συλλογικοτητα που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο. Η άρνηση του παμε/κκε είναι η αιτία συνεπώς των τρυκ.

  111. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 4:00 μμ #

    Στο βαθμό βέβαια, που αληθεύει η παραπάνω καταγγελία για το πέταγμα των τρυκ απο συγκεκριμένη ομάδα.

  112. RedPersonality 13 Μαΐου, 2011 στις 4:14 μμ #

    Εδώ είναι το πρόβλημα μάλλον Βουρνούκιε@

    «Είναι όλες οι δυνάμεις που σε κάθε πορεία του ταξικού κινήματος μπαίνουν στην ουρά του προσπαθώντας να κολλήσουν εκεί που δεν ανήκουν. Είναι όλοι αυτοί που εκεί στην ουρά ,βγάζουν όλο το βαθύ τους μίσος απέναντι στο ΠΑΜΕ, στο ταξικό εργατικό κίνημα φωνάζοντας εναντίον του χυδαία και υβριστικά συνθήματα . Είναι όλοι αυτοί που φιλοξενούν κάτω από την σκέπη τους και τις διάφορες ομάδες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, τις οποίες αξιοποιούν οι κάθε λογής προβοκατόρικοι μηχανισμοί προκειμένου να χτυπήσουν το κίνημα. Είναι όλοι αυτοί που τελικά εκθειάζουν την «κουκούλα» και το «σπάσιμο της βιτρίνας» ενάντια στον οργανωμένο ταξικό αγώνα.»

  113. RedPersonality 13 Μαΐου, 2011 στις 4:17 μμ #

    αλλιώς@

    «Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει αποδεδειγμένα επιβεβαιώσει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες σε κάθε εργαζόμενο που θέλει διεκδικήσει μέσα από την συλλογική και οργανωμένη πάλη τα δικαιώματά του. Όπως επίσης έχει ανοιχτές τις πόρτες του σε κάθε οργανωμένο συλλογικό φορέα, διαθέτοντας πολλές φορές τους χώρους του προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους.»

  114. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 4:23 μμ #

    ρεντ: Στο σκεπτικό που αναφέρεις βρίσκεται το όλο πρόβλημα/σύγχυση του κκε/παμε!

    1. Καταρχήν ΔΕΝ αληθεύει αυτο το …“Είναι όλες οι δυνάμεις που σε κάθε πορεία του ταξικού κινήματος μπαίνουν στην ουρά του προσπαθώντας να κολλήσουν εκεί που δεν ανήκουν…».

    Οι υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις πέραν του κκε/παμε, ΚΑΙ υπάρχουν, και αποτελούν κομματι του ταξικού εργατικού κινήματος!

    2. αλλά πέρα και από αυτό: Με ποιό δικαίωμα, το κκε/παμε, ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την παραχώρηση αίθουσας του ΕΚΛ, για πραγματοποίηση εκδήλωσης μιας ΥΠΑΡΚΤΗΣ πολιτικοσυνδικαλιστικής κίνησης;;;

    Μήπως ζητήθηκε αίθουσα του κκε; Οχι βέβαια! Ζητήθηκε μια αίθουσα του ΕΚΛ που τονίζω ξανά, ΔΕΝ είναι κομματικό τσιφλικι ΚΑΝΕΝΟΣ!!!

    Με ΠΟΙΟ δικαίωμα αρνήθηκε το παμε/κκε;;;

    Και σε ρωτώ ρεντ: Εάν σε ένα σωματείο που πλειοψηφούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αρνηθούν αυτές οι δυνάμεις να παραχωρήσουν αιθουσα του σωματείου για εκδήλωση του παμε του σωματείου, ΤΙ θα λές μετά;;;

  115. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 4:26 μμ #

    Οσον αφορά δε, το επομενο που αναφέρεις ρεντ, ε, ΔΕΝ αποδυκνύεται κάτι τέτιο από την συμπεριφορά του παμε/κκε…

    Μάλλον αυτό το «…Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει αποδεδειγμένα επιβεβαιώσει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες σε κάθε εργαζόμενο που θέλει διεκδικήσει μέσα από την συλλογική και οργανωμένη πάλη τα δικαιώματά του. Όπως επίσης έχει ανοιχτές τις πόρτες του σε κάθε οργανωμένο συλλογικό φορέα, διαθέτοντας πολλές φορές τους χώρους του προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητές τους….», για ξεκαρφωμα το αναφέρει…

  116. kagemusha 13 Μαΐου, 2011 στις 4:28 μμ #

    φυσικα και εχει σημασια η αντιδραση με τα τρυκακια. Δειχνει το ποιόν των ανθρωπων για τους οποιους συζηταμε… το φοβερο ειναι οτι δεν μπαινετε στην διαδικασια να καταδικασετε το γεγονος. Πραγμα που σας κανει συνενοχους.

    Και οι δυο την πατατε, με το «πως εισαι τοσο σιγουρος οτι τα πεταξαν οι καταγγελοντες»

    Και σεις πως ειστε τοσο σιγουροι οτι δεν τα πεταξαν; Εγω αν ημουν στην θεση σας για παραδειγμα θα ημουν σιγουρος οτι το ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ δεν ακολουθει τετοια τακτικη και θα εκοβα τα χερια μου οτι δεν θα το ειχανε κανει. Εσεις διατηρειτε τις επιφυλαξεις σας….υποπτο…

    Απο την αλλη δεν ξερω τι ακριβως εχει συμβει στην Λαρισσα και ομως σχεδον μπορω να μυριστω. Σιγουρα υπαρχει παρελθον, δεν μπορει καποιοι «αθωοι» να πηγαν και το ΕΚΛ, εκεινο να τσεκαρε τις κομματικες τους ταυτοτητες και με αυτη την αιτια να τους εδιωξε. Κοβω τα χερια μου οτι η εν λογω ομαδα, εβαλε τον μανδυα της «πρωτοβουλιας» και κινηθηκε για να φαει πορτα. Να παρουσιαστει σαν αθωα περιστερα για να ξερασει παλι αντι ΚΚΕδισμο.

  117. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 4:34 μμ #

    καγκεμούσα, περίμενα, ΕΣΥ να καταδικάσεις τις ύβρεις του κκε/παμε και την τσιφλικάδικης νοοτροπίας άρνηση του..

    Θες κα ιτον σκύλο χορτάτο και την πίττα ολόκληρη;

    Από τη μια να μας βρίζεις και να χυδαιολογείς ως κόμμα εναντίον ΟΠΟΙΑΣΗΠΟΤΕ άλλης ταξικής/εργατικής κίνησης και από την άλλη να καταδικάζουμε μια αντανακλαστική κίνηση απάντησης στην τσιφλικάδικη νοοτροπία του κκε/παμε λαρισας;;

  118. Larisinos 13 Μαΐου, 2011 στις 4:38 μμ #

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ.:

    «ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
    Στο μεταξύ, και στην Κεντρική πλατεία και στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε ανταλλάχθηκαν λόγια και ύβρεις ανάμεσα στους διαδηλωτές των ΕΚΛ-ΠΑΜΕ και της έτερης «ομάδας» φορέων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ταξική Πορεία, κ.λπ.), με τους δεύτερους να ρίχνουν φέιγ-βολάν όπου εκτός από μηνύματα ενάντια στο Μνημόνιο, αναγραφόταν και το σύνθημα «το Εργατικό Κέντρο είναι τσιφλίκι μας», με υπογραφή του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ κάνει λόγο για «άθλια προβοκάτσια ενάντια στο ΠΑΜΕ και στο ΕΚΝΛ, που επιχείρησαν να στήσουν χθες πίσω από την πορεία του ΠΑΜΕ, με το πέταγμα προβοκατόρικων φέιγ βολάν σε δρόμους της πόλης με υπογραφή ΠΑΜΕ, η γνωστή προβοκατόρικη ομάδα «αντιεξουσιαστών» που έχει καταλάβει την Ιατρική Σχολή, με την κάλυψη του μπλοκ των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ μ-λ, της ΚΟΕ κι άλλων τέτοιων τυχοδιωκτικών σχημάτων, έπεσε στο κενό και αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο αυτών που την εμπνεύστηκαν και την εκτέλεσαν. Οι εργαζόμενοι τους απομόνωσαν και κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται».
    Σε δική της ανακοίνωση, η «Πρωτοβουλία Ανέργων» Λάρισας έκανε λόγο για «απάντηση στην ηγεσία του ΠΑΜΕ Λάρισας που την Παρασκευή 6 Μάη προχώρησαν σε μία αθλιότητα, πρωτόγνωρη στο εργατικό κίνημα, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, με τον αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου και την απαγόρευση πραγματοποίησης συζήτησης και συνέντευξης Τύπου της Πρωτοβουλίας Ανέργων. Η Ταξική Πορεία καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους και μετανάστες να οργανώσουν την πάλη τους, να οικοδομήσουν τους όρους για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, να κάνουν στην άκρη τους κυβερνητικούς – εργοδοτικούς εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια, μέσα από τα σωματεία τους, τις επιτροπές και τις πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην επιτρέψουν σε κανένα τον διαχωρισμό και την διάσπαση στην εργατική τάξη και τον λαό. Να αγωνιστούμε για την οικοδόμηση ενός Μετώπου Αντίστασης του μόνου ικανού να ανατρέψει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ».
    Κατά τη διάρκεια της πορείας, μέλη του μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου έγραψαν συνθήματα σε ρολά τραπεζικών καταστημάτων στο κέντρο της πόλης. »

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΉ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:

    http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=28702&pid=7&CategoryID=7

  119. RedPersonality 13 Μαΐου, 2011 στις 4:39 μμ #

    Ξεκινάμε απο δυο διαφορετικές αφετηρίες.
    Εγώ ότι αυτά που λέει το ΕΚΛ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανέργων αληθεύει
    ενώ εσύ το αντίθετο.
    Εκεί βρίσκετε το πρόβλημα.
    Για το τελευταίο σου ερώτημα δεν χρειάζεται κάποια απάντηση γτ δεν ισχύουν για το ΠΑΜΕ για αυτά που καταγγέλει το ΕΚΛ αυτή την πρωτοβουλία ανέργων.
    Γενικά η συζήτηση αυτή θα κάνει κύκλους και κύκλους…
    Και γενικότερα μιας και πιστεύω ούτε εσύ είσαι Λαρισαίος αλλά ούτε εγώ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρα για το τη γίνετε εκεί.

  120. βουρνούκιος 13 Μαΐου, 2011 στις 4:51 μμ #

    ε, λοιπόν, επιβαιβεώνονται 2 πράγματα!

    1. Ο,τι το παμε/κκε με κομματικούς/ιδεολογικούς όρους και τσιφλικάδικη νοοτροπία, αρνήθηκε την παραχώρηση αιθουσας του ΕΚΛ, απόφαση η οποία είναι εκφυλιστική για το εργατικό κίνημα.

    2. Ως ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε αυτή την εκφυλιστική απόφαση του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, πεταχτηκαν αυτά τα τρυκ. Επίσης αρνητική κίνηση.

    Η ταξική πορεία είναι η συνδικαλιστική κίνηση του κκε (μλ) που μόνο έξω από το εργατικό κίνημα δεν είναι (και ας διαφωνουμε σε σοβαρά ζητήματα). Επίσης οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι υπαρκτές και δραστήριες.

    Την ευθύνη την φέρνει το κκε/παμε. Την επόμενη λοιπόν φορά, να σκεφτεί με πολιτικοσυνδικαλιστικά και όχι κομματικοϊδεολογικά κριτήρια και να παραχωρήσει ως οφείλει την αίθουσα.

  121. kagemusha 13 Μαΐου, 2011 στις 5:11 μμ #

    Αρνηθηκε να δωσει την αιθουσα πραγματι αυτη ειναι η αληθεια.
    Το γιατι το εκανε δινεις εσυ την δικια σου βολικη απαντηση. Το γιατι ειναι σιγουρα βαθυτερο απο την επιφανειακη, με γλιτσα, εξηγηση που δινεις εσυ.Ενω εγω πιστευω την ανακοινωση του ΕΚΛ. Και τουτο γιατι το ΠΑΜΕ δεν ακολουθει την τακτικη που λες. Ειναι περα για περα ψεμματα.

    Το φειγ βολαν δεν ειναι αρνητικη κινηση. Ειναι γκαιμπελισμος. Η εκφραση «αρνητικη κινηση» ειναι καθαρα για να μαλωσεις καποιο απο τα παιδιακια σου που εκανε μια αταξια. Διπλωματικη απαντηση για «καταδικασεις» το γεγονος στα ματια μας, αλλα και να τα εχεις καλα με τον Αντιεξουσιαστη.

  122. κανένας 13 Μαΐου, 2011 στις 7:46 μμ #

    Μίχος 95
    Αν αντί για «άντε γαμήσου», έγραφα «δεν μας γαμάς» (αυτό το ύφος ήθελα να δώσω) τι θα απαντούσες μετά βρε κουτέ… ε;
    Σε ότι αφορά το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ-ΜΑΣ και τον «Ρ» (σχόλιο 97) απλά είσαι ψεύτης. Όσο για την μαλακία που σας δέρνει και τον ηλίθιο τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να δείξετε καπέλωμα στο ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ από το ΚΚΕ, ούτε σε πεντάχρονα δεν πιάνει, γιατί ακριβώς εμείς (το ΚΚΕ) δεν κρύβουμε ποιοι είμαστε. Μην θυμηθώ τώρα κάτι αμίμητες ατάκες από τα φοιτητικά μου χρόνια όπως: «Τα ΕΑΑΚ δεν είναι παράταξη» και άλλα τέτοια γελοία για να ψαρέψετε κανέναν αφελή και να καλύψετε το γεγονός ότι ο καθένας σας έλεγε ότι του κατέβαινε στην γκλάβα.
    Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις:
    Βουρνούκιος 105, 109, 110, 113, 117, 118, 120, 123 και εις τους αιώνες των αιώνων, παντού ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Εγώ μετά τι να πω; Με τις υγείες σας. Βρείτε και άλλα τέτοια για να δείξετε τον ετεροκαθορισμό σας.

    Αρκετά με τις μαλακίες. Τελικά κανένα νέο από τους τραυματίες, πέρα από αυτά που λένε τα ΜΜΕ, υπάρχει;

  123. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 13 Μαΐου, 2011 στις 8:00 μμ #

    ¨»Πιστευε και μη ερέυνα» που λενε και χριστιανοί καγκεμουσα.Αλλα αφου το καταλαβαινεις οτι εχει δικιο ο Βουρνουκιος επιμενεις. Επεμενε λοιπον αν νομιζεις οτι μπορεις να πεισεις τον εαυτό σου.

    Και ποιοι ειναι αυτοι που καθοριζουν » “Όλοι αυτό το συνοθύλευμα λοιπόν καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και τους άνεργους, είναι απέναντι από τα συμφέροντά τους. Γι΄αυτό και καμία θέση δεν έχουν στον χώρο του ταξικού Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Είναι ανεπιθύμητοι . Δεν θα γίνει το Εργατικό Κέντρο «στέκι» τέτοιων δυνάμεων.”

    Μπραβο μαγκες και εις ανωτερα για το ΠΑΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ. Αφου δεν αναγνωριζει σε εργαζομενουυς την ιδιοτητα του εργαζομενου και του ανεργου τι μενει αραγε ακομα.Ποιος εχει δωσει σε αυτους τους τυπους το δικαωμα να διαχωριζουν εργαζομενους? Ποιοι ειναι αυτοι που καθοριζουν το ποια ειναι τα πραγματικα συμφεροντα των εργαζομενων και των ανεργων οι καρεκλοκενταυροι σφραγιδοφοροι που μιλανε με τετοια αλλαζονεια?

    Παρτε το χαμπαρι αυτες τις πρακτικες της πληρωνει ολο το ταξικο εργατικο κινημα αφου λειτουργητε απωθητικα για τον καθε εργαζομενο που δεν πιστευει τα ιδια που πιστευετε εσεις. Ευτηχως καποιοι εστω και εμεσα το καταλαβαινεται και ας ανηκετε στο κκε.

  124. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 13 Μαΐου, 2011 στις 8:09 μμ #

    Δεν λεω ψεματα και το ξερεις απλα βαριεμαι να ψαξω γιτι ολοι εδω μεσα το γνωριζουν, (ΤΟ παμε ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΑΥΡΙΚΟ) και δεν θελω να χανω χρονο με τις παπαρες σου. τωρα αν σου ελεγα εγω ΟΤΙ εισαι πολυ μαλακας -αλλα μην το παιρνεις πρωσοπικα- θα παρεξηγιωσουν βρε χαζουλι.
    και επειδη πρπει να εισαι ενας μεταφοιτιτικος παπαρακος που δεν πρεπει να εχεις και πολύ επαφη με τις ανευ κοστους παπαρες που πετας συγχωρησαι για πρωτη και τελευται φορα.

  125. kagemusha 13 Μαΐου, 2011 στις 8:25 μμ #

    «”Πιστευε και μη ερέυνα” που λενε και χριστιανοί»

    Εσυ ξερεις αληθεια τι εχει συμβει στην Λαρισα; Αν ξερεις θελεις να μου πεις;

    Και Μιχο λες ψεμματα και μαλιστα επαναλαμβανομενα

  126. mariori 13 Μαΐου, 2011 στις 8:26 μμ #

    Μεταπολιτευτικό σύνθημα σε τοίχο (από ντοκιμαντέρ το έχω δει προφανώς) ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ με υπογραφή ΚΚΕ εξ. Προφανώς όποιος είχε σχέση με κκε θα καταλάβαινε ότι ήταν προβοκάτσια λόγω του εξ, αλλά οι άλλοι? Και τότε το κκε τα είχε σπάσει με το θεοδωράκη και ήταν προφανής ο στόχος γιατί ήταν άλλη η σημασία του θεοδωράκη τότε.Η αντιστοιχία η χθεσινή στη λάρισα είναι προφανής. Αν ήθελαν απλώς να διαμαρτυρηθούν θα το έκαναν ανυπόγραφα και θα περνούσε η λογική που ήθελαν.
    Για το τι έγινε γενικά δε θα σχολιάσω περαιτέρω.

  127. κανένας 13 Μαΐου, 2011 στις 10:25 μμ #

    Μίχο, μήπως εννοείς:
    «Δεν λέω ψέματα και το ξέρεις απλά βαριέμαι να ψάξω γατί όλοι εδώ μέσα το γνωρίζουν, (το ΠΑΜΕ ψηφίζει Μαυρίκο) και δεν θέλω να χάνω χρόνο με τις παπάρες σου. Τώρα αν σου έλεγα εγώ ΟΤΙ είσαι πολύ μαλάκας -αλλά μην το παίρνεις προσωπικά- θα παρεξηγιόσουν βρε χαζούλη.
    Και επειδή πρέπει να είσαι ένας μεταφοιτητικός παπαράκος που δεν πρέπει να έχεις και πολύ επαφή με τις άνευ κόστους παπάρες που πετάς συγχωρείσαι για πρώτη και τελευταία φορά.»

    Συγνώμη για την επανάληψη, αλλά έτσι όπως ήταν δεν μπορούσα να το διαβάσω…

    Για το πάπλωμα, όμως, κουβέντα. Και αυτό το λες απάντηση. Όχι ότι περίμενα τίποτα καλύτερο. Άντε και καλά στερνά!
    Τέλος.

    Πάμε για νέα απεργία; Ξέρει κανείς τίποτα;

  128. tsechos 13 Μαΐου, 2011 στις 11:51 μμ #

    Γιατί ρε Κανένα να πάμε σε νέα απεργία πήγαμε καλά σ αυτήν; Υπάρχει κάνένα νέο ποιοτικό στοιχείο που δείχνει ανέβασμα των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων; Απ τα 150 άτομα που δουλεύουν στο κτήριο της υπηρεσίας μου απεργήσαν 2. Θα απεργούμε οι κομμουνιστές και οι άλλοι θα δουλεύουν; Για μας τις κάνουμε τις απεργίες; Αυτός είναι ο σκοπός; Βέβαια το ΠΑΜΕ έχει κερδίσει σε κάποια κομμάτια μια αναγνώριση όταν τους ακούς να λένε «ά μόνο εσείς του ΠΑΜΕ αγωνίζεστε. Στοιχεία για τη συμμετοχή στην απεργία ποιός έχει ; Τι συμμετοχή υπήρχε στο δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα;

  129. κανένας 14 Μαΐου, 2011 στις 7:54 πμ #

    Τσέχο, ρώτησα γιατί κάτι τέτοιο πήρε το αυτί μου.
    Τώρα, για το γιατί θα έπρεπε να την κάνουμε, νομίζω ότι η απάντησή μας σε αυτό που ζούμε και αυτό που μας ετοιμάζουν πρέπει να είναι κλιμάκωση με όποιον τρόπο εκτιμάμε πιο πρόσφορο. Μπορεί να μην είναι απεργία ή μπορεί να μην είναι μόνο απεργία. Το αφήνω αυτό σε άλλους που έχουν καλύτερη εικόνα των διαθέσεων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή πανελλαδικά.
    Πάντως για τις 11 του Μάη, ναι δεν θύμιζε και επαναστατική κατάσταση αλλά όλοι έχουμε και θετικές εμπειρίες. Π.χ. στην περιοχή μου απέργησαν καθολικά σε όλα τα μεγάλα εργοστάσια, αλλά και τις μικρές βιομηχανίες του μέταλλου και είχαμε στη συγκέντρωση (σε σύνολο 300, δηλαδή λίγο καλύτερα από 1η Μάη) περίπου 50 νέα άτομα από 4 εργασιακούς χώρους που με το ζόρι πριν λίγο καιρό πατάγαμε πόδι.
    Είναι πίσω από τις ανάγκες; Ναι είναι. Αν δεν ήταν θα οικοδομούσαμε τώρα
    Και μην ξεχνάμε πως το ζουμί είναι στην προετοιμασία της απεργίας, στη ζύμωση στους χώρους δουλειάς, στο κέρδισμα κόσμου, το στήσιμο επιτροπών κλπ.
    Από την άλλη μερικές φορές τα αποτελέσματα είναι πιο καθαρά:

    Αντιγράφω από 23 Φλεβάρη
    93. tsechos
    Φεβρουαρίου 23, 2011 στο 10:38 μμ
    Μεγάλη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα γιάννενα. Ίσως μεγαλύτερη απο 5 Μάη. Συνεχίσαμε με περιφρούρηση στο καινουριο γκέτο του ΙΚΕΑ με τους 4ωρους εργαζόμενους. Ενθαρρυντική ημέρα.

    Κάπως έτσι θα είναι. Δεν θα γελάνε και κάθε μέρα τα μουστάκια μας, αλλά συνολικά κάνεις βήματα και ετοιμάζεσαι.

    Και τρεις ερωτήσεις ταξικού περιεχομένου (και ολίγον αριστερίστικες):
    Καϊξής, Περίπου και εκείνος ο τελειωμένος ο Απόηχος υπάρχουν ακόμα;

    Πάνε πιες κανένα τσίπουρο και για μας (κατά προτίμηση από το Έναστρο)

  130. kraftwerk 14 Μαΐου, 2011 στις 7:57 πμ #

    @130 ΚΑΝΕΝΑ

    Ρε καραγκιόζη ΚΑΝΕΝΑ, τιποτένιε, ειρωνεύεσαι έναν άνθρωπο επειδή δεν ξέρει ορθρογραφία και ξαναγράφεις το κείμενο επειδή «δεν μπορούσες να το διαβάσεις?» Ναι ρε δεν πήγαν όλοι σε σχολεία και πολλοί έμαθαν και μόνοι τους γράμματα σε εποχές δύσκολες, πολύ έμαθαν γράμματα πολύ αργότερα απο τι έμαθες εσύ ρε φτηνιάρη ξεφτίλα και με δικές τους προσπάθειες και αντί να ειρωνεύεσαι να τους τιμάς ρε ξεφτίλισμένε!!!

  131. κανένας 14 Μαΐου, 2011 στις 8:18 πμ #

    Kraft

    Ειρωνεύομαι τα νεύρα που βγάζει επειδή δεν μπορεί να απαντήσει. Άλλωστε στα περισσότερα έλειπαν γράμματα, από την επίθεση που έκανε εκείνη τη στιγμή στο πληκτρολόγιο, δεν ήταν θέμα ορθογραφίας και ποιος είμαι εγώ να διορθώσω τον οποιονδήποτε. Όταν γράφει ήρεμα δεν έχει πρόβλημα, αν τον έχεις παρακολουθήσει.
    Πάντως υπάρχει και το word…

  132. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 14 Μαΐου, 2011 στις 8:38 πμ #

    ‘Ηθελαν να σκοτώσουν! – Βίντεο ντοκουμέντο από τις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών στο κέντροτης Αθήνας.
    Δείτε: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=77786&catid=4

  133. kraftwerk 14 Μαΐου, 2011 στις 11:08 πμ #

    @ Kanenas

    Νομίζω ότι κρινόμαστε και οι δύο και εσύ για αυτά που γράφεις και εγώ για τον τρόπο που σου απάντησα…

  134. κανένας 14 Μαΐου, 2011 στις 12:16 μμ #

    kraft

    Δεν σχολίασα τον τρόπο σου γιατί ξαναδιάβασα το πρώτο μου σχόλιο και κατάλαβα ότι μπορούσε να παρεξηγηθεί με τον τρόπο που το παρ-εξήγησες εσύ. Ξαναλέω πως αυτό που ειρωνεύτηκα ήταν τα νεύρα που φανερώνονταν από τον τρόπο που έγραφε. Νομίζω ότι πλέον είναι καθαρό.
    Τέλος πάντων, πολύ κουβέντα για το τίποτα.

  135. upokeimeno 14 Μαΐου, 2011 στις 12:25 μμ #

    ρε παιδιά επειδή το βλέπω συχνά, αναρωτιέμαι, κερδίζει τίποτα όποιος γράψει τις πιο πολλές ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δίπλα δίπλα;

    αν είναι έτσι να… ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ

    ή μήπως ο ιδεαλιστής που το γράφει μένει με την εντύπωση ότι διαμορφώνει την πραγματικότητα και τις συνειδήσεις;
    ξαλάφρυνε κάπως η ατμόσφαιρα;

  136. λαθραναγνώστης 14 Μαΐου, 2011 στις 12:44 μμ #

    Νομίζω ότι ο Λένιν το είχε πεί:
    Ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται επίμονα πολλές φορές, παίρνει τη θέση της αλήθειας!

  137. kagemusha 14 Μαΐου, 2011 στις 12:48 μμ #

    ωραιο το upokeimeno

  138. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 14 Μαΐου, 2011 στις 12:56 μμ #

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» (13/05/2011)

    Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/05 παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αντιπροσωπεία του Συντονισμού συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα.
    Η αντιπροσωπεία του Συντονισμού κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο καταγγέλλεται η αστυνομική και βία και τρομοκρατία ενάντια στις διαδηλώσεις, οι κίνδυνοι από τις δολοφονικές επιθέσεις με κλομπ και χημικά, η απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες.
    Τα μέλη της αντιπροσωπείας υπενθύμισαν τις ρητές προειδοποιήσεις τόσο της ΕΙΝΑΠ όσο και του Ιατρικού Συλλόγου, ήδη από το Δεκέμβρη του 2010 και με αφορμή τον αυξανόμενο αριθμό διαδηλωτών με τραύματα στο κεφάλι, ότι τέτοιου είδους χτυπήματα είναι πάντοτε δυνάμει θανατηφόρα. Αναφέρθηκαν επίσης στις επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν τους άμεσους και μακροπρόθεσμους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία από τη χρήση χημικών. Έγινε επίσης αναφορά στους κινδύνους από τις βομβίδες κρότου – λάμψης με αφορμή περιστατικό μόνιμης απώλειας ακοής εξαιτίας τέτοιας βομβίδας σε διαδήλωση τον περασμένο Μάη. Τέλος, καταγγέλθηκε η «επιλεκτική» αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, με τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ να κινούνται ελεύθερα και τις διαδηλώσεις του Συντονισμού ή άλλων σωματείων να συναντούν αστυνομικούς κλοιούς.
    Σε σχέση με την πανεργατική διαδήλωση της 11ης Μάη έγινε αναλυτική καταγγελία για τους εκτεταμένους τραυματισμούς: την περίπτωση του Γ. Καυκά, την περίπτωση του διαδηλωτή που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό αφού υπεβλήθη σε σπληνεκτομή για να αντιμετωπιστεί εσωτερική αιμορραγία που απειλούσε τη ζωή του, τα δεκάδες επίσημα βεβαιωμένα περιστατικά σε νοσοκομεία, τους εργαζομένους που υπέστησαν εγκαύματα από τη χρήση χημικών. Έγιναν επίσης συγκεκριμένες καταγγελίες για τις παράνομες προσαγωγές και απειλές συλλήψεων προς συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 12/05,
    Τα μέλη της αντιπροσωπείας υπενθύμισαν επίσης ότι όχι μόνο δεν τηρήθηκαν προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη χρήση χημικών, αλλά αντίθετα υπάρχει τρομακτική κλιμάκωση της χρήσης τους.
    Από τη μεριά του Συντονισμού διατυπώθηκε με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό η θέση ότι όσα έγιναν στη διαδήλωση με την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου κυβερνητικού σχεδίου για την διάλυση της διαδήλωσης και την τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακόψει το κύμα της λαϊκής οργής και αγανάκτησης για τις πολιτικές του Μνημονίου.
    Σε αυτό το πλαίσιο, διατυπώθηκαν και συγκεκριμένα αιτήματα:
    -Να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι της δολοφονικής επίθεσης στον διαδηλωτή Γιάννη Καυκά, αλλά και οι υπεύθυνοι όλων των άλλων τραυματισμών στη διαδήλωση.
    -Να διαλυθούν οι ειδικές δυνάμεις καταστολής διαδηλώσεων (ΜΑΤ, ΜΕΑ, ΥΜΕΤ, Ομάδα «Δ» κ.λπ.)
    -Να σταματήσει η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και λοιπές κοινωνικές διαμαρτυρίες
    -Να απαγορευτεί η χρήση χημικών, ασφυξιογόνων και κροτίδων κρότου – λάμψης
    -Να απαγορευτεί η παρουσία αστυνομικών με πολιτικά κοντά σε διαδηλώσεις
    -Να φέρουν όλοι οι αστυνομικοί ευκρινή στοιχεία ταυτότητας
    -Να αποκαλυφθούν και να διαλυθούν όλοι οι πυρήνες νεοναζιστικών και νεοφασιστικών οργανώσεων μέσα στις αστυνομικές δυνάμεις
    -Να καταργηθούν οι διατάξεις του περιβόητου «κουκουλονόμου».

    Από τη μεριά του ο Υφυπουργός δήλωσε ότι δεν υπήρχε κυβερνητικό σχέδιο, ούτε σχεδιασμός για τέτοια αυθαίρετη συμπεριφορά της αστυνομίας και ότι δεν διακυβεύεται το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Δήλωσε, επίσης, πώς η διαδήλωση στις 11/05 δεν δικαιολογούσε τέτοια απώλεια ψυχραιμίας, υπαινισσόμενος ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν άνευ άνωθεν εντολής. Σε σχέση με τη χρήση χημικών και τη στάση της αστυνομίας δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη αναθεώρηση των «κανόνων εμπλοκής». Δήλωσε επίσης ότι θα τιμωρηθούν όσοι αστυνομικοί αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε αυθαίρετες πράξεις, Από την άλλη, υπερασπίστηκε του δικαιώματος της αστυνομίας να προστατεύει «τη ζωή και την περιουσία των πολιτών», ενώ υπεραμύνθηκε και του δικαιώματος των αστυνομικών να κρίνουν ποια μπλοκ είναι «περιφρουρημένα» (ΠΑΜΕ) (η αντιπροσωπεία του αντέτεινε το χαρακτηρισμό «αποστειρωμένα») και ποια όχι.
    Από τη μεριά της η αντιπροσωπεία του Συντονισμού αντέτεινε ότι τέτοιας κλίμακας επίθεση δεν μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα «αυθαίρετης δράσης» αλλά συνολικού επιτελικού σχεδιασμού και κυβερνητικής πολιτικής ευθύνης, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από το γεγονός ότι εντάσσεται σε μια κλιμάκωση βίαιων κατασταλτικών πρακτικών όλο το προηγούμενο διάστημα, όσο και από το γεγονός της βίαιης επίθεσης την επόμενη μέρη της απεργιακής συγκέντρωσης. Γι’ αυτό και η αντιπροσωπεία αποχωρώντας δήλωσε προς τον Υπουργό πως ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, όσο και εάν δοκιμάσει να κλιμακώσει την αυταρχική στροφή, οι αγώνες, οι απεργίες, οι μαχητικές διαδηλώσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν.

    Σε κάθε περίπτωση από τη συνάντηση έγινε σαφές ότι παρότι η κυβέρνηση, πιεσμένη από τη λαϊκή οργή για τη δολοφονική αστυνομική βαρβαρότητα στη διαδήλωση στις 11 Μάη, προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της, υπήρξε και υπάρχει σαφές κυβερνητικό σχέδιο για την κλιμάκωση της αυταρχικής κατασταλτικής αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων στις πολιτικές του Μνημονίου. Γι’ αυτό το λόγο και πρέπει σε κάθε κοινωνικό χώρο να αναδειχθεί η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τις δολοφονικές επιθέσεις στη διαδήλωση. Ακριβώς, γι’ αυτό το λόγο και η απάντηση στο κλίμα φόβου που προσπαθεί να σπείρει είναι η ακόμη πιο αποφασιστική κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης της Τρόικας ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.

  139. kagemusha 14 Μαΐου, 2011 στις 1:08 μμ #

    Συμφωνω με το κειμενο σε πολλα

    ΑΛΛΑ
    «Τέλος, καταγγέλθηκε η «επιλεκτική» αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, με τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ να κινούνται ελεύθερα και τις διαδηλώσεις του Συντονισμού ή άλλων σωματείων να συναντούν αστυνομικούς κλοιούς.»

    Ωραια! Δεν κανετε και καμια κινητοποιηση διαμαρτυριας που δεν εχουμε αρκετα ανοιγμενα κεφαλια στο ΠΑΜΕ;;;

    «ενώ υπεραμύνθηκε και του δικαιώματος των αστυνομικών να κρίνουν ποια μπλοκ είναι «περιφρουρημένα» (ΠΑΜΕ) (η αντιπροσωπεία του αντέτεινε το χαρακτηρισμό «αποστειρωμένα») και ποια όχι.»

    Απαντηση σε προηγουμενα posts για την αντιληψη σας για την πειθαρχεια και την περιφρουρηση των μπολγκ. Μια ερωτηση την παρενθεση (ΠΑΜΕ) εσεις την βαλατε ή ο υφυπουργος;;;

    Αυτες τις ερωτησεις ειχα…(χωρις τριχες στα μαλλια μου πλεον)

  140. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 14 Μαΐου, 2011 στις 1:58 μμ #

    Στο πρώτο είσαι αρκετά έφυης για να καταλάβεις ότι δεν λέει φυσικά αυτό. Είναι όμως μια πραγματικότητα. Υπάρχει επιλεκτική αντιμετώπιση και το σίγουρο είναι ότι ο κάθε υπουργός χεστηκε για την περιφρούρηση των όποιων σωματείων. Οι λόγοι που το κάνουν είναι καθαρά πολιτικοί και δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό συμφέρει το ΠΑΜΕ. Αποτυπώνει ένα διάλογο που έγινε για την διαφορά «περιφρουρημένης» και «αποστειρωμένης» το ΠΑΜΕ σε παρένθεση δεν ξέρω γιατί μπήκε

  141. Μέλιτον Καντάρια 14 Μαΐου, 2011 στις 5:36 μμ #

    «Τέλος, καταγγέλθηκε η «επιλεκτική» αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, με τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ να κινούνται ελεύθερα και τις διαδηλώσεις του Συντονισμού ή άλλων σωματείων να συναντούν αστυνομικούς κλοιούς.»

    Αυτοι του συντονισμου ειναι στην καλυτερη των περιπτωσεων απαραδεκτοι και αιθεροβαμωνες.

    Ειναι τραγικοι που πηγανε στο ΥΠ.ΠΡΟΠΟ και καταγγειλανε οτι τι..?..
    Θελουνε περισσοτερα ΜΑΤ στην πορεια του ΠΑΜΕ..?..

    Μηπως δε πανε να κοιταξουν καλυτερα που ειναι σκορπιοχωρι με πατεντα, με ολους τους ρεμπεσκεδες που στο ονομα των υποτιθεμενων «ελευθερων» πορειων τους απο περιφρουρηση μπουκαραν καθε λογιων-λογιων «περιεργοι» και μετα να βγαζουν το απωθυμενο τους ΚΑΙ με αυτον τον τροπο εναντια στο ΠΑΜΕ…

    ΕΛΕΟΣ

  142. ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΟΣ 14 Μαΐου, 2011 στις 6:08 μμ #

    «Ειναι τραγικοι που πηγανε στο ΥΠ.ΠΡΟΠΟ και καταγγειλανε οτι τι..?..
    Θελουνε περισσοτερα ΜΑΤ στην πορεια του ΠΑΜΕ..?..»

    Μελιτον μην γράφεις τέτοιες ανοησίες. Το ξέρεις και το ξέρουν όλοι εδω μέσα ότι δεν λέει κάτι τέτοιο το κείμενο ούτε το υπονοεί. Αυτό που καταλαβαίνουν όλοι και εσύ μαζί είναι ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται σ το ΠΑΜΕ να διαδηλώνει ελευθέρα και να απαγορεύεται στον Συντονισμό. Τώρα αν θέλεις γενικώς να κανείς σπέκουλα κάνε. Αλλά μάλλον χαμένος θα βγεις.

  143. Μέλιτον Καντάρια 14 Μαΐου, 2011 στις 6:26 μμ #

    Φανταζεσαι Μιχε να ειμασταν μπροστα στον Υπουργο Προστασιας του Παπαρα και να κατεγγελνα καποιες αλλες δυναμεις οτι δεν τους πηγαινουν αρκετα κωλοφερατζα τα ΜΑΤ….?

    Οχι πεσμου το φανταζεσαι σαν υπευθυνη ταξικη θεση αυτην την ατακα?

  144. xalia 14 Μαΐου, 2011 στις 6:34 μμ #

    «Τέλος, καταγγέλθηκε η «επιλεκτική» αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, με τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ να κινούνται ελεύθερα και τις διαδηλώσεις του Συντονισμού ή άλλων σωματείων να συναντούν αστυνομικούς κλοιούς.»

    OI Mασκες πεφτουν.Ντροπη σας.

    «Το κίνημα έχει και τη δύναμη και την πείρα να ξεχωρίσει κάθε τίμιο στοιχείο από τους πεμπτοφαλαγγίτες και εξ επαγγέλματος φραξιονιστές.»

    Δημήτρης Γόντικας στο ριζοσπαστη

    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6006932&textCriteriaClause=

  145. Κώστας Μίχος 14 Μαΐου, 2011 στις 6:41 μμ #

    Μελιτον δεν θα συνεχισω να σε ακολουθω σε παραλογισμους. Δεν λεει ο συντονισμος αυτην την ανοησια που φαντασιωνεσαι. Ο συντονισμός διεκδικεί να μπορει να διαδηλωνει ελευθερα οπως το ΠΑΜΕ.

  146. Μέλιτον Καντάρια 14 Μαΐου, 2011 στις 6:50 μμ #

    «Ο συντονισμός διεκδικεί να μπορει να διαδηλωνει ελευθερα οπως το ΠΑΜΕ.»

    Τωρα συμφωνουμε,ΝΑΙ.

    Αλλα αυτη η κορυφαια ατακα επρεπε τουλαχιστον να βαλετε αρκετα επιδερμικα στον εγκεφαλο την γλωσσα σας για να την πειτε. Δεν ζηταω και να αυτολογοκριθειτε αλλα ξεπερναει τα εσκαμμενα.

    Φανταζομαι αυτο να το παραδεχεσαι τουλαχιστον.

    Ειναι στην καλυτερη των περιπτωσεων απαραδεκτη,εμπαθης και εμπρηστικη η παμμεγιστη αυτη «καταγγελια» για τις πορειες του ΠΑΜΕ.

  147. Μέλιτον Καντάρια 14 Μαΐου, 2011 στις 6:57 μμ #

    …και το σταματαω εδω Μιχε γιατι μετα απο τοσο κρατικο ξυλικη και ξεθαψιμο του αυγου του φιδιου στο τελος θα τρελαθουμε με τετοιες «καταγγελιες» για το ΠΑΜΕ.

  148. Red Label 15 Μαΐου, 2011 στις 12:17 πμ #

    όποιος δεν καταλαβαίνει πως η δήλωση αυτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν εκεί ως «συντονισμός» είναι το λιγότερο ατυχής κ το περισσότερο ξεδιάντροπη κ προβοκατόρικη είναι πολιτικά τυφλός κ έχει ψυχολογικά απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα!έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνος είναι ο οπορτουνισμός μέσα στο κίνημα κ η λογική του πρέπει να ηττηθεί!όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.το τι ήθελαν να πουν οι ανταρτοσυριζαιαοι φάνηκε πολύ καλά!κ επίσης επειδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως αντίληψη δεν έχει σχέση με την έννοια της περιφρούρησης γενικά,της πολιτικής κ της οργανωτικής κινηματικής,κ επειδή έχει εντάξει με το ζόρι στο κίνημα στοιχεία ξένα όπως οι διάφορες αναρχοαυτόνομες ομάδες δε σημαίνει πως το ΠΑΜΕ που περιφρουρεί κάνει άνευρες κ αποστειρωμένες πορείες κ κινητοποιήσεις!μάλλον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει το πρόβλημα αλλά η ανεπάρκειά της την οδηγεί να το μεταθέτει αλλού όπως κ άλλα ζητήματα!είναι κλασική οπορτουνιστική τακτική!

  149. Αναυδος 15 Μαΐου, 2011 στις 7:54 πμ #

    Μίχο οπως και να προσπαθείς να το δικαιολογήσεις όποιος καλόπιστος ή κακόπιστος και αν διαβάσει την καταγγελία Ανταρσυα/Σριζα καταλαβαίνει ότι το παράπονο σας είναι ΄γιατί τα ΜΑΤ βαράνε μόνο εσας και όχι και το ΠΑΜΕ.

    Εχεται μετατρέψει την ταξική πάλη σε νηπιαγωγείο που τρώει ξύλο ο κωστάκης από τη δασκάλα και διαμαρτύρεται γιατί δεν τρώει και ο γιωργάκης που κάνει πέρίπου τα ίδια

    Αν τα πράγματα δεν ήταν σοβαρά θα είσασταν απλώς κωμικοί μάλλον όμως είστε απλώς επικίνδυνοι

  150. Σεχτάρ ο Τρομερός 15 Μαΐου, 2011 στις 9:00 πμ #

    Ρε σείς, Μέλιτον, Red, Αναυδε…
    Τι σας έπιασε και τους πήρατε από τη μούρη;
    Αφήστε τους, μπας και γράψουν κι άλλα τέτοια, νάχουμε να γελάμε στην πικραμένη μας ζωή!

    Ο ποιητής προφανώς ήθελε να πεί «να, είμαστε ο πραγματικός κίνδυνος για το καθεστός, γιαυτό μας χτυπάει η μπατσαρία», αλλά του βγήκε αυτό το ΑΠΙΘΑΝΟ!
    Πάντα τέτοια, παιδιά!

Σχολιάστε