Από τη βεβαιότητα της μιζέριας να επιλέξουμε τη δυσκολία της ελευθερίας

1 Ιολ.

Μετά και το τελευταίο διάγγελμα, είναι πλέον βέβαιο ότι κανείς δε μπορεί να ματαιώσει το δημοψήφισμα. Ψηφίζοντας ΟΧΙ, έχουμε μια τέλεια ευκαιρία να δείξουμε με τρόπο τελεσίδικο ότι η ξεκάθαρη δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού είναι το τέλος των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

ΝΑΙ σημαίνει επιστροφή Σαμαρά και Βενιζέλου και μέτρα ολικής λεηλασίας ενάντια στους εργαζόμενους.

Ο Τσίπρας ελπίζει να αξιοποιήσει ένα ΟΧΙ για μια καλύτερη συμφωνία. Ο καθένας, αν βάλει σε μια σειρά όσα έγιναν τους τελευταίους πέντε μήνες και συμπυκνωμένα από τις 22/6 και μετά, μπορεί να καταλάβει ότι η ΕΕ δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί μια συμφωνία που να μην είναι μνημόνιο και να μην καταδικάζει την ελληνική κοινωνία στη μιζέρια για άλλη μια γενιά.

Στο ΌΧΙ του ελληνικού λαού, η ΕΕ θα απαντήσει χρεοκοπώντας τις τράπεζες και σαμποτάροντας την οικονομία με ότι μέσα έχει. Και δυστυχώς έχει πολλά και κυρίως το νόμισμα και τις τράπεζες. Τον λαό δεν πρέπει να τον φοβίζει αυτό, πρέπει να τον πεισμώνει. Να τον πείθει ότι πρέπει επιτέλους να ξεφορτωθούμε το θανατηφόρο εναγκαλισμό των δανειστών και στηριγμένοι στις δυνάμεις μας να ακολουθήσουμε μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης και συλλογικής προκοπής. Να είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα κι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί θα ακολουθήσουν και θα μας συνδράμουν στο δρόμο αυτό, γιατί παντού στην Ευρώπη οι εργαζόμενοι στενάζουν και περιμένουν να δίνουν ένα φώς να δείχνει έναν άλλο δρόμο.

Για να περιφρουρηθεί το ΌΧΙ η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάζεται να πάρει τις τράπεζες υπό τον έλεγχο της και να τις ανοίξει με τους όρους της, όπως επίσης και να τυπώσει νόμισμα ανεξάρτητα από τη βούληση της ΕΕ.

Ας μη μασήσουμε από τους τιποτένιους ψεύτες Σαμαρά, Γιούνκερ, Μέρκελ, Σόιμπλε, Γκάμπριελ και σία που ψεύδονται από το πρωί ως το βράδυ επί παντός επιστητού επενδύοντας ξανά και ξανά στο φόγο για να μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί.

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ έλεγε σήμερα ότι το δημοψήφισμα του ΓΑΠ ήταν καλό γιατί αυτός ήθελε να πει «ΝΑΙ στην Ευρώπη» (=στη λιτότητα), ενώ ετούτο είναι λάθος γιατί ο Τσίπρας καλεί για ΌΧΙ. Μετά είπε ότι το ελληνικό κράτος διέφθηραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και δυστυχώς αυτοί – οι καημένοι Γερμανοί – απλά στέλναν λεφτά. Ποιους ακριβώς κοροϊδεύει? Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν οι αποικιακοί τοποτηρητές των γερμανικών πολυεθνικών όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με όλο αυτό το συρφετό και να μοσχοβολίσει ελευθερία. Ελευθερία δύσκολη που πρέπει ομως επιτέλους να μυρίσει.

Από τη βεβαιότητα της μιζέριας να επιλέξουμε τη δυσκολία της ανεξαρτησίας και της συλλογικής ελευθερίας.

οχι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: