Το γράμμα αποχώρησης του γελοιογράφου Κώστα Γρηγοριάδη

1 Αυγ.

Αναδημοσίευση από το προσωπικό του μπλογκ.

«ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» 27-7-13

ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ.

Ημέρα παρασκευή 26-7-13, δύσκολη μέρα για μένα γιατί μετά από 23 ολόκληρα χρόνια καθημερινής δημοσίευσης γελοιογραφιών στο «ριζοσπάστη» έκλεισα ένα σημαντικό κύκλο προσωπικής δημιουργίας και πολιτικής έκφρασης μέσω του σκίτσου, αποχωρώντας από την εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ.
Απόφαση εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η παρουσία μου εκεί σηματοδοτούσε και τη προσωπική μου, στο μέτρο του δυνατού, μέσα από το σκίτσο, συμβολή σε ένα καλύτερο αύριο για την εργατική τάξη και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα που μάχονταν με την ταξική πάλη να πάνε λίγο ψηλότερα.
Μεγάλος καθοδηγητής σε αυτήν την υπόθεση για μένα ήταν ο ιστορικός ρόλος που έπαιζε πάντα το τιμημένο ΚΚΕ, που με τις αποφάσεις του σηματοδοτούσε πάντα αυτό που ο Μαρξισμός-Λενινισμός εξέφραζε .
Εδώ και χρόνια σιγά-σιγά άρχισε να υπάρχει μέσα μου ένας προβληματισμός όμως για το αν βαδίζαμε καλά σε αυτήν την πορεία ή υπήρχαν σοβαρά πισωγυρίσματα σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο τα οποία με τη σειρά τους γεννούσαν διαλεκτικά ζητήματα στο πως διεκδικούμε από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο, στην καθημερινή πάλη για την καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων.
Μάλιστα, τώρα που αυτά οξύνονται τραγικά από τις μνημονιακές πολιτικές, που πηγάζουν από το πώς το μεγάλο καφάλαιο θα βγει από την κρίση που το ίδιο δημιουργεί με τους κύκλους που κάνει κατά την καπιταλιστική του εξέλιξη.

Προσωπικά, μετά το τελευταίο του συνέδριο, φοβάμαι πως το ΚΚΕ κλείστηκε στον εαυτό του κι αυτό κυρίως, αδικεί το ίδιο το ΚΚΕ.
Θεωρώ πως μέσα του κρύβει ακόμη απίστευτες δυνάμεις που αν απελευθερωθούν θα κάνουν άλλο ένα ιστορικό θαύμα.

Ειδικά δε, οι αποφάσεις που πάρθηκαν για να βγει η εφημερίδα του ο “Ριζοσπάστης” από το οικονομικό αδιέξοδο που έφτασε όπως ενημερωθήκαμε , αλλά και το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που εμφανίστηκε στο κόμμα, αποφάσεις που δεν ήταν άλλο από απολύσεις δημοσιογράφων, δεν μπορούσε παρά να με φέρει κάθετα απέναντι σε αυτό.
Πίστευα και πιστεύω, ότι ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ άσχετα πόσο μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να απολύει τους εργαζόμενούς του, είτε έιναι μέλη του είτε όχι.
Αυτό είναι ένα κακό παράδειγμα που δίνουμε στους ταξικούς μας αντιπάλους για να πουν: “ κι εμείς έχουμε κρίση κι εμείς αντιμετωπίζουμε οικονομικό πρόβλημα άρα για να σωθεί η επιχείρηση δε θέλουμε αλλά αναγκαζόμαστε να απολύσουμε” κι έτσι το νερό στο μύλο χύνεται εύκολα…
Αν ήμουν κομματικό μέλος (ιδιότητα που είχα μέχρι το 1991) θα καταψήφιζα τέτοιες αποφάσεις, γιατί θα ήταν αντίθετες στα πιστεύω μου έτσι όπως τα απέκτησα μέσα από την κομματική μου ζωή όσο και έξω από αυτήν, γιατί να σημειώσω, πως πάντα αντιμετώπιζα τον εαυτό μου σα να είναι μέλος του ΚΚΕ και ένιωθα ιδιαίτερα περήφανος για αυτό.
Αυτήν τη στιγμή η εφημερίδα περνάει την μεγαλύτερή της κρίση, οι εργαζόμενοι σε αυτήν που απολύθηκαν και ίσως να συνεχίσουν να απολύονται είναι οι μόνοι που δε φταίνε.
Δε ζητήσανε ποτέ τίποτε παραπάνω από αυτό που η συλλογική σύμβαση εργασίας της ΕΣΗΕΑ είχε κατακτήσει- άλλωστε το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του, πάντα πρωτοστατούσε για καλύτερες συλλογικές συβάσεις εργασίας σε κάθε εργασιακό χώρο.
Άρα πως γίνεται να πληρώνουν λοιπόν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι στην οποιαδήποτε κρίση εμφανίζεται και δεν φταίνε αυτοί;
Δε θέλω να κοροϊδέψω το κόμμα, για αυτό και εξέφρασα στη διεύθυνση τους λόγους που με αναγκάζουν να αποχωρήσω από την εφημερίδα παύοντας να γελοιογραφώ.
Είναι καθαρά μια διαφωνία στις επιλογές που πήρε το κόμμα στη κρίση του “ριζοσπάστη” δεν μπορώ να βλέπω τους συναδέλφους μου, που είναι πραγματικοί φίλοι αλλά και αληθινοί σύντροφοι και που για 23 ολόκληρα χρόνια ήμασταν μαζί σε αυτό το ονειρικό ταξίδι για το καλύτερο, να βγαίνουν στη δίνη της ανεργίας.
Αυτό επίσης μου δημιουργεί απίστευτη πνευματική ασφυξία άρα και μεγάλη δυσκολία να παράξω τις γελοιογραφίες που εγώ επιθυμώ.
Αν διαφωνώ και δεν μιλάω, αν γελοιογραφώ και δεν εκφράζομαι, τότε κοροϊδεύω και το ίδιο το κόμμα αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό κι αυτό ένας κομμουνιστής δεν πρέπει να το κάνει ποτέ.

Advertisements

32 Σχόλια to “Το γράμμα αποχώρησης του γελοιογράφου Κώστα Γρηγοριάδη”

 1. λαθραναγνώστης Αύγουστος 1, 2013 στις 7:17 μμ #

  «Αυτό είναι ένα κακό παράδειγμα που δίνουμε στους ταξικούς μας αντιπάλους για να πουν: “ κι εμείς έχουμε κρίση κι εμείς αντιμετωπίζουμε οικονομικό πρόβλημα άρα για να σωθεί η επιχείρηση δε θέλουμε αλλά αναγκαζόμαστε να απολύσουμε” κι έτσι το νερό στο μύλο χύνεται εύκολα…»

  Οι ταξικοί μας αντίπαλοι, απολύουν με στόχο να διατηρήσουν το κέρδος τους – κι αυτό είναι και το κριτήριο για τη σωτηρία των επιχειρήσεών τους.
  Ο «Ρ» απολύει, απλά για να επιβιώσει με λιγότερη ζημιά. Το κριτήριο του κέρδους, το έχει ξεχάσει από καιρό.

 2. Y Αύγουστος 2, 2013 στις 12:51 πμ #

  O μηχανισμός του ΚΚΕ απολύει χωρία καμία συζήτηση γιατί δεν έχει ως στόχο τη σοσιαλιστική επανάσταση αλλά μόνο την αναπαραγωγή του.

  • λαθραναγνώστης Αύγουστος 2, 2013 στις 9:51 πμ #

   Αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε γιατί «ο μηχανισμός του ΚΚΕ», δεν τους απέλυε έναν – έναν κατα την διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, πριν την κρίση και επέλεξε να τους απολύσει όλους μαζί μέσα σ έναν χρόνο δημιουργόντας θόρυβο?
   Σημείωση, ότι ο Γρηγοριάδης δεν λέει πουθενά στο γράμμα του τουλάχιστον, ότι απολύθηκε, αλλά ότι αποχωρεί.

   Συμπληρωματικά και αυτό:
   http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7554883

   Πάντως, όλη αυτή η ιστορία, επιβεβαιώνει την αρχική μου εκτίμηση, ότι ορισμένοι είχαν προσπαθήσει και είχαν ποντάρει σε μια εντυπωσιακή διασπαση του κόμματος στα πλαίσια του 190υ συνεδρίου. Τώρα που δεν έγινε κάτι τέτοιο, θα αρχίσουν να αποχωρούν ένας ένας, προσπαθώντας να προκαλέσουν την μέγιστη δυνατή ζημιά στο κόμμα που το αφήνουν πίσω τους.

 3. Y Αύγουστος 2, 2013 στις 11:04 πμ #

  Ο Κ. Γρηγοριάδης δεν το παιξε απολυμένος. Είπε ξεκάθαρα ότι αποχωρεί. Είναι ωστόσο άλλος ένας αξιόλογος άνθρωπος που φεύγει.
  Το ότι το ΚΚΕ δε διασπάστηκε σε ένα συνέδριο που αποφάσισε την εγκατάλειψη στην πράξη του μαρξισμού – λενινισμού είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για τα αντανακλαστικά των μελών και τα στελεχών του που κάθονται και παρακολουθούν ατάραχα την αυτοκτονία του.

  • λαθραναγνώστης Αύγουστος 2, 2013 στις 11:34 πμ #

   Οποία έπαρση και οποία έλειψη στοιχειώδους δημοκρατικότητας, έστω και προσχηματικής!!!
   Αφού η πλειοψηφία δεν συμφωνεί με την μειοψηφία, τότε αυτό είναι ……….»εξαιρετικά ανησυχητικό».

  • λαθραναγνώστης Αύγουστος 5, 2013 στις 11:02 μμ #

   Θέλουν οι πουτάνες να κρυφτούν, μα η χαρά δεν τις αφήνει!

   Και η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ:
   http://www.902.gr/eidisi/politiki/23931/anakoinosi-toy-grafeioy-typoy-tis-ke-toy-kke-gia-ton-902

   • Y Αύγουστος 6, 2013 στις 12:35 πμ #

    Πουτάνα είσαι και φαίνεσαι γελοίε.

   • λαθραναγνώστης Αύγουστος 6, 2013 στις 9:22 πμ #

    Τους έπιασε ο πόνος λες, όλους αυτούς, για το έλλειμμα ταξικής ενημέρωσης που θα υπάρξει, ή «το ζήτημα της μεταφοράς των συχνοτήτων στα χέρια του κεφαλαίου»!!?
    Λες και το κεφάλαιο περίμενε την συχνότητα του 902 για να κάνει τη δουλειά του.
    Ενημερωτικά πάντως, ούτε το logo του 902 πουλήθηκε, ούτε το μουσικό σήμα του σταθμού. Οπότε ας μην ανησυχούν οι επίδοξοι προστάτες της ε.τ. Ότι εκπέμψει πλέον σε αυτή τη συχνότητα, δεν θα είναι ο 902

    «…..αλλά και της αντεργατικής του στάσης απέναντι στους εργαζόμενους που τόσα χρόνια υπηρέτησαν τα μέσα ενημέρωσής του άλλα και την πολιτική του γενικότερα,….»
    Καλά θα κάνει το άρθρο, να μην μιλάει εξ ονόματος των εργαζόμενων στην Ραδιοτηλεοπτική και να θέτει τα πράγματα από αυτή την οπτική γωνία, γιατί τότε, η απάντηση είναι εύκολη: Οι εργαζόμενοι πληρώνονταν γι αυτές τους τις υπηρεσίες και μάλιστα όχι από τα κέρδη αυτής της επιχείρησης – που ποτέ δεν είχε και πάντα λειτουργούσε με παθητικό, αλλά ουσιαστικά, από το ταμείο το κόμματος.

    Δώρο για την αντι – ΚΚΕ προπαγάνδα τους τους ήρθε η αναγκαστική
    κίνηση του ΚΚΕ να κλείσει τον 902. Είναι να μην έχουν χαρά?

   • λαθραναγνώστης Αύγουστος 6, 2013 στις 9:26 πμ #

    διόρθωση, έβδομη σειρά από το τέλος του σχολίου:
    «….να ΜΗΝ θέτει τα πράγματα από αυτή την οπτική γωνία……»

 4. Υ Αύγουστος 6, 2013 στις 9:44 πμ #

  Αν οι θλιβεροί ηγέτες που ακολουθείς ήξεραν να εξυπηρετούν κάτι άλλο εκτός από την αυτοσυντήρηση τους ως γραφειοκρατικού και έμμισθού μηχανισμού θα βρίσκαν κάποια άλλη λύση από την πώληση.

  • λαθραναγνώστης Αύγουστος 6, 2013 στις 10:07 πμ #

   Το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. Αν «οι ηγέτες που ακολουθώ» είχαν σαν μοναδικό κριτήριο «την αυτοσυντήρηση τους ως γραφειοκρατικού και έμμισθου μηχανισμού» (πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα ντραπείς γι αυτούς τους χαρακτηρισμούς), τότε ο μοναδικός τους στόχος θα ήταν η αύξηση του εκλογικού ποσοστού του κόμματος και θα επεδίωκαν με κάθε τρόπο, να μπουν σε κυβέρνηση.
   Η πώληση του σταθμού, ήταν μονόδρομος.
   Βρες εσύ μια άλλη λύση και να την συζητήσουμε.
   Ότι και να κάναμε, δεν μπορούσε να κάνει την Ρ/Τ να βγάζει έστω τα έξοδά της, γιατί ποτέ δεν τα έβγαζε. Η κομματική χρηματοδότηση ήταν πάντα απαραίτητη και τώρα λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν.

   • Υ Αύγουστος 6, 2013 στις 10:47 πμ #

    Μπα, που να μπλέκεις με μέτωπα και κυβερνήσεις. Αβέβαια και ριψοκίνδυνα πράγματα. Καλύτερα επαγγελματίας θεματοφύλακας του «μαρξισμού-λενινισμού» (κι ας του βγάζεις τα μάτια). Πιο σίγουρη δουλειά κι έχεις και… κοινωνική αναγνώριση.

    Μονόδρομοι δεν υπάρχουν. Όταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ λειτουργούν από 12 Ιούνη το κανάλι χωρίς λεφτά κάτι θα μπορούσε να γίνει και ο εξοπλισμός του 902 πιο έξυπνο και πιο ταξικά χρήσιμο από το να εισπράξει το ιερατείο ένα ποσό από τον καπιταλιστή Βρυώνη. Όταν κυβέρνηση και κεφάλαιο προσπαθούν να οργανώσουν τη μονοφωνία τους στα μέσα με κάθε τρόπο, στέλνοντας εξώδικα και μυνήσεις σε όσους δημοσιογράφους επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους (βλέπε Unfollow, Βαξεβάνη, στο μέλλον Ελληνοφρένεια? Ήδη ρίξαν το σάιτ τους μια φορά). Όταν υπάρχουν επιτροπές γειτονειών που ασφυκτιούν να βγάλουν έξω τη φωνή τους. Φυσικά για να είναι αυτά βιώσιμα θα έπρεπε να ανοιχτούν στο κίνημα και να φύγουν από ένα αυστηρά κομματικό πλαίσιο, αλλά φυσικά για το ιερατείο και τους οπαδούς του από αυτά είναι χίλιες φορές πρωτιμότερα τα λεφτά του Βρυώνη.

   • λαθραναγνώστης Αύγουστος 6, 2013 στις 11:13 πμ #

    Που ζεις ρε συ?
    Για να μπορέσει η μετάδοση της Φωνής των επιτροπών γειτονιάς να αποφέρει οικονομικό όφελος, πρέπει το κοινό που θα δει αυτή την εκπομπή να είναι και τάργκετ γκρούπ διαφημίσεων του στυλ «αποσμητικό για τ αρχίδια του Καράμπελα και αρωματικό σερβιετάκι για το μουνί της Χάιδως» ή «παριζάκι για τον μπούλη της μαμάς». Γιατί τα λεφτά τα δίνουν οι εταιρίες που φτιάχνουν αυτά τα προϊόντα.
    Δεν είναι το «άνοιγμα στο κίνημα» που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα μιας Ρ/Τ επιχείρησης, αλλά το άνοιγμα στην αγορά!
    Κι ο 902, όλη του τη ζωή λειτουργούσε χωρίς να βγάζει τα λεφτά του.
    Μη φέρνεις παράδειγμα την ΕΡΤ γιατί αυτή λειτουργεί επειδή η κυβέρνηση κρίνει ότι επικοινωνιακά δεν την συμφέρει ακόμα η άμεση ρήξη.

 5. Y Αύγουστος 6, 2013 στις 11:47 πμ #

  Επειδή έχετε τόση μικρόνοοη αντίληψη γι’αυτό δε βλέπετε άλλη εναλλακτική. Γι’αυτό και όσο εξέπεμπε ο 902 μετέδιδε διαφημίσεις σαν αυτές που αναφέρεις (μετά τη φαεινή ιδεα να στηρίξουμε το άνοιγμα ιδιωτικών καναλιών για να χουμε κι εμείς το δικό μας).
  Σιγά μην το ανοίγατε σε εκπομπές εθελοντικών ομάδων και κινημάτων που δεν ελέγχετε.
  Ο καπιταλισμός θα μας πούλαγε εκείνο το σκοινί για να τον κρεμάσουμε… τελικά του πουλάμε εμείς.

  • λαθραναγνώστης Αύγουστος 6, 2013 στις 5:03 μμ #

   «Σιγά μην το ανοίγατε σε εκπομπές εθελοντικών ομάδων και κινημάτων που δεν ελέγχετε.»
   Το θέμα της συζήτησής μας είναι η εξεύρεση πόρων για την λειτουργία του 902. Μην βγαίνεις εκτός θέματος, εκτός αν εννοείς ότι παρόμοιες εκπομπές θα προκαλούσαν κύματα διαφημίσεων και συνωστισμό χορηγών.

 6. Y Αύγουστος 6, 2013 στις 11:19 μμ #

  Κάποια σχόλια άλλων για το ξεπούλημα του 902. Δεν τα ενστερνίζομαι στην ολότητά τους, απλά για να… πιάσετε κλίμα. Προσωπικά λυπάμαι για το ραδιόφωνο. Μπορεί οι ειδήσεις τα τελευταία χρόνια να ήταν ανυπόφορες αλλά είχε υπέροχες μουσικές εκπομπές.

  «επιτρέποντας με τη βουβαμάρα σας σύντροφοι του ΚΚΕ, να αναπτύσσεται, ετούτες τις «ήσυχες» μέρες του Αυγούστου, αυτός ο περιττός θόρυβος κι ετούτη η ανόητη παραφιλολογία για τον διάδοχο σας στον «902», είναι κάτι ακατανόητο. Αντί να ανακοινώσετε σε ποιόν και πόσο πουλήσατε κάτι που δεν σας ανήκει, κάτι που ανήκει στον Λαό, όπως θα λέγατε κι εσείς οι ίδιοι, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σας σύντροφοι του ΚΚΕ, αν ήταν άλλη, ανάλογη η περίσταση, ε, αυτό, σύντροφοι του ΚΚΕ, είναι πραγματικά ακατανόητο! » http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/08/902.html

  Από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ : » Ο νέος ιδιοκτήτης (;) έθεσε όρους να παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. «καθαρή», δηλαδή, χωρίς εργαζόμενους. (….) Και, επειδή, αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία μεταβιβάζεται εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: Οι εργαζόμενοι θα χωρισθούν σε ομάδες και θα περάσουν σε άλλες κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες και θα απολυθούν (…) μια μικρή ομάδα που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος «902. gr », οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό, που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή, 600-800 ευρώ. (…) Εν τω μεταξύ, ήδη η Διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν, από τους οποίους ζητείται να αποδεχθούν «κούρεμα» των οφειλομένων, τουλάχιστον κατά 40%.» http://peiratikoreportaz.blogspot.gr/2013/08/902_9835.html

  Μαυροπούλου Χριστίνα, μια από τις καλύτερες δημοσιογράφους που είχε ο «Ρ» τις τελευταίες δυο δεκαετίες:
  «Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον 902. Επιτέλους, και ας άργησε τόσο. Τρία χρόνια κρατά η κολόνια αυτή. Αρχικά με την Τυποεκδοτική, μετά τον 902, μετά με το Ριζοσπάστη και τώρα πάλι με τον 902. Και μετά τη συγχώνευση που θα επιχειρηθεί όλων και πάλι με το Ριζοσπάστη και τα υπολλείμματα των υπολοίπων.
  Και μιλά για χυδαιτητα το ΚΚΕ… Βουρλίζομαι. Και με αυτούς που το βουλώνουν, έρποντας και γλείφοντας.»
  Roula Mp: ποτέ δεν είναι αργά και μακάρι όλοι να συπειρωθούμε γύρω από το σωματείο μας και να παλαίψουμε ενωμένοι βάζοντας μπροστά τη λογική και το κοινό συμφέρον και αφήνοντας πίσω τις πίκρες
  Mavropoulou Christina Ρε Ρούλα ήμαρτον! Ποιός θα το το κάνει; Αυτοί που τόσα χρόνια δεν μιλάνε, που καταδίδουν και χαφιαδίζουν; Αυτοί που όταν άρχισε τις απολύσεις στην Τυποεκδοτική έλεγαν να τους απολύσουν όλους για να κρατήσουν εμέας; Ή αυτοί που έλεγαν ότι αφού κατέφεσε αίτηση πτώχευσης ότι τι καλά που μπορεί να τους απολύσουν χωρίς αποζημείωση; Η δική μου δεν είναι πίκρα, είναι οργή. Και δεν αφορά μόνο τον εργοδότη.»

  • λαθραναγνώστης Αύγουστος 7, 2013 στις 12:21 πμ #

   Για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ντροπή και μόνο που την αναπαράγεις εδω μέσα. Είναι αυτολεξεί αντιγραφή του ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ». Ακόμα και οι ατάκες.
   Άραγε η ΕΣΗΕΑ έκανε κάποια στοιχειώδη διερεύνηση πριν υιοθετήσει τη σπέκουλα? «Οι εργαζόμενοι θα χωρισθούν σε ομάδες και θα περάσουν σε άλλες κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες και θα απολυθούν»
   Πόσες ομάδες θα γίνουν και πόσες «άλλες κομματικές επιχειρήσεις» υπάρχουν και τι θα πει «θα περάσουν»? Τι νομική μορφή θα έχει αυτό το πέρασμα? Αυτές οι ομάδες πως θα μεταφερθούν στις «άλλες κομματικές επιχειρήσεις»? Μήπως σε φορτηγά βαγόνια?
   Ναι Υ επιμένω. Θέλουν οι πουτάνες να κρυφτούν μα η χαρά δεν τις αφήνει!!
   Τέτοιο λαβράκι αυγουστιάτικα….!
   Ούτε στ΄ όνειρό τους!

   Όσο για το τι πουλήθηκε, οι διάφοροι κήνσορες δεν θα έπρεπε να αναστατωθούν.
   Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται σαφώς το θέμα της συχνότητας και ξεκαθαρίζεται ότι η συχνότητα ΔΕΝ πουλήθηκε γιατί είναι δημόσια.
   Οπότε οι ανήσυχοι θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος και του Λαού (με κεφαλαίο Λ) μπορούν να ησυχάσουν. Η συχνότητα του 902 θα παραμείνει στα χέρια του «Λαού», όπως άλλωστε και οι συχνότητες του Μέγκα, του Αντένα του Σκάι και όπου να ναι και οι συχνότητες της ΕΡΤ………

   • λαθραναγνώστης Αύγουστος 7, 2013 στις 1:13 πμ #

    Και μια ωραία εικόνα, από ένα site που μας έχει συνηθίσει σε υψηλού επιπέδου πονήματα της διανοίας.

   • Υ Αύγουστος 7, 2013 στις 10:17 πμ #

    Δεν πουλά τα δικαιώματα χρήσης της συχνότητας? Άν θέλετε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα απαιτήστε από την ηγεσία σας ουσιαστική ενημέρωση: σε ποιον πουλάνε το 902 και τι ακριβώς θα γίνει με τους εργαζόμενους. Αντί να λέτε ντροπή το ένα και ντροπή το άλλο ζητήστε λίγο ντροπή και λιγότερη αλλαζονεία από εκεί που πρέπει.

 7. λαθραναγνώστης Αύγουστος 7, 2013 στις 5:46 μμ #

  «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι, δακρύβρεχτοι αρνητές και μπαγιάτικοι τιμητές του δίκιου και της αριστεροσύνης.

  Κοιτάξτε τα μούτρα σας και τη «συνέπειά» σας στους αγώνες του λαού, τις θέσεις σας στα συνδικάτα, τις υποχρεώσεις σας μέσα στον αγώνα.

  Εμείς τραβάμε το δρόμο μας κι όσο μας βαράτε τόσο θα δυναμώνουμε και θα πεισμώνουμε.
  Φτύστε τον αντικομμουνισμό σας στον κόρφο σας. Ό,τι φοβάστε δεν ξορκίζεται.»

  Απλά υπέροχο!
  http://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/24048/oti-fovaste-den-xorkizetai

  • Υ Αύγουστος 7, 2013 στις 7:16 μμ #

   Μη δυναμώνετε κι άλλο όμως γιατί το παρακάνετε.

   Αντικομμουνιστής στην πράξη είναι όποιος νομίζει ότι ο κομμουνισμός είναι τσιφλίκι του.

  • kraftwerkvs Αύγουστος 9, 2013 στις 9:30 μμ #

   χαμός

 8. λαθραναγνώστης Αύγουστος 8, 2013 στις 12:48 μμ #

  Αμήν και πότε, με το καλό, στο διάολο!

  http://news.in.gr/world/article/?aid=1231260737

  • λαθραναγνώστης Αύγουστος 9, 2013 στις 12:50 μμ #

   Περί ψόφου του Γκορμπατσόφ συνέχεια……:

   «Ο Γκορμπατσόφ δεν θα πεθάνει ποτέ, γιατί ο διάβολος φοβάται πως τότε θα καταρρεύσει κι η κόλαση.»

   http://news.in.gr/world/article/?aid=1231260841

   • kraftwerkvs Αύγουστος 9, 2013 στις 9:27 μμ #

    να πας στην κοντινότερη εκκλησία μόλις τελειώσεις την ανάγνωση του αντινιούζ να ανάψεις μια λαμπάδα και να παρακαλέσεις τον χριστούλη να σκοτώσει τον Γκορμπατσώφ

   • λαθραναγνώστης Αύγουστος 9, 2013 στις 10:24 μμ #

    …..όπως όλοι οι καλοί χριστιανοί.
    Δεν καταριόμαστε τους εχθρούς μας, αλλά παρακαλάμε το Θεό να τους κάνει κακό!
    Εγώ πάντως θα κάνω τάμα στον Άη Σήφη, πενήντα ευρώ κουπόνια, να το στείλει στη κόλαση!

    Υ.Γ Το αντινιούζ το διαβάζω αλλά η συγκεκριμένη είδηση είναι από το in.gr

 9. Υ Αύγουστος 13, 2013 στις 2:34 μμ #

  Η πώληση του «902» είναι μια από τις συνέπειες της πορείας του ΚΚΕ των τελευταίων χρόνων http://seisaxthia.wordpress.com/2013/08/13/%CE%B7-%CF%80%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-902-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%80/

 10. Y Αύγουστος 19, 2013 στις 8:52 πμ #

  Πολίτες, το «Κομμουνιστικό Κόμμα» σας μιλά η πώληση του 902 είναι «μία σοβαρή προσπάθεια επιχειρηματικής επένδυσης, από αυτές που έχει ανάγκη η χειμαζόμενη από την ύφεση ελληνική οικονομία.» http://www.902.gr/eidisi/mme/24646/anakoinosi-tis-orizon-media-ltd

  • Ιάκωβος Δανιηλίδης Αύγουστος 19, 2013 στις 6:54 μμ #

   Σβήνεις και σχόλια τώρα, φασιστάκι?

   Το ΚΚΕ τα λέει αυτά που ανάρτησες ρε γυμνοσάλιαγκα?

   Ξαναλέω, είσαι ξεφτύλας, Γκαιμπελίσκος και ατιμάζεις την προσπάθειες του Παναγιώτη που έφτιαξε αυτό το μπλόγκ…

   Αλλά έτσι είναι, άμα ο άλλος έχει βολεμένο τον κώλο του δεν έχει πρόβλημα να το παίζει υπερεπαναστάτης… Άντε ρε, βγάλε κανένα βιντεάκι με την φάτσα σου πάλι, να ξεκ#$%#$σεις.

 11. Y Αύγουστος 20, 2013 στις 12:13 πμ #

  Το προηγούμενο σου σχόλιο κατέβηκε γιατί περιείχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους γονείς μου. Γιατί τόσο θρασύδειλος καραγκιόζης είσαι.
  Το ότι μου επιτέθεσαι με τόση λύσσα, μόνο κουράγιο μου δίνει.

 12. λαθραναγνώστης Αύγουστος 26, 2013 στις 10:20 πμ #

  Πολύ ενδιαφέρον το χθεσινό ένθετο του «Ρ»
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7579062

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: