Nίκη! Ο Σακκάς είναι ελεύθερος

11 Ιολ.

free_sakkasO Kώστας πάλεψε και νίκησε δίνοντας το παράδειγμα.

Υπέρογκο είναι το πόσο της εγγύησης: 30.000 ευρώ.

Ερωτήματα προκύπτουν για το αν η 31 μήνες κράτησής του κρίθηκαν παράνομοι ή όχι.

Τέσσερις είναι οι αυθαίρετα προφυλακισμένοι αγωνιστές για τις Σκουριές.

9 Σχόλια to “Nίκη! Ο Σακκάς είναι ελεύθερος”

 1. λαθραναγνώστης 11 Ιουλίου, 2013 στις 3:01 μμ #

  Κανονικά, πρέπει να κυνηγήσουν το Ελλ. Δημόσιο και να απαιτήσουν μια τεράστια αποζημίωση, κι ας τη διαθέσουν όπως θέλουν.
  Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι, είναι αρκετά υποκριτές και ταυτόχρονα θεωρούν την Ελλ κυβέρνηση τόσο ξεφτίλα, ώστε αν καταλήξει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρ. δικαιωμάτων, ο Σακκάς θα δικαιωθεί!

 2. black bedlam 11 Ιουλίου, 2013 στις 11:49 μμ #

  Ο Κώστας νίκησε χάριν στο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε το διάστημα της προφυλάκισής του.
  Μην κάνετε το λάθος να την θεωρήσετε προσωπική του νίκη.
  Είναι ζήτημα ουσίας.
  Ανατρέξτε σε παρόμοιες περιπτώσεις που δεν είχαν τα σημερινά αποτελέσματα.

  • kraftwerkvs 12 Ιουλίου, 2013 στις 7:21 πμ #

   Ο Σακκάς και ότι εκπροσωπεί, οι απόψεις αλλά και η δράση του βρίσκονται απέναντι στο εργατικο κινήμα, απέναντι στα συμφέροντα του λαού, απέναντι στους, για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή και η υπεράσπιση του πρέπει να γίνεται απο την θέση υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

   • λαθραναγνώστης 12 Ιουλίου, 2013 στις 8:17 πμ #

    Εξυπακούεται!

 3. Y 12 Ιουλίου, 2013 στις 1:08 μμ #

  Σωστή η κριτική Bedlam. Φυσικά και είναι το κίνημα που κατήγαγε μια νίκη. Δε μπορεί ωστόσο κανείς παρά να θαυμάσει και την προσωπική αντοχή και πείσμα. Και δίνει το παράδειγμα με την έννοια ότι συλλογικός αγώνας χωρίς προσωπικές θυσίες δε γίνεται. Κι ότι οι προσωπικές αυτές θυσίες αξίζουν τον κόπο.

  Κραφτ, τις ιδέες και τη δράση του Σακκά δεν της ξέρω και σ’αυτή τη φάση δεν μ’ενδιαφέρει και να τις μάθω. Το αστικό κράτος του πούλησε πολιτικό τσαμπουκά. Η ΝΔ επιχερεί να ποινικοποιήσει ιδεολογιες. Και θα πρέπει να είμαστε αφελείς για να νομίζουμε ότι θα περιοσριστούν στην ποινικοποίηση του αναρχισμού. Οι ιδεολογίες πρέπει να είναι ελεύθερες. Και στο σοσιαλισμό που ονειρευόμαστε θα είναι όλες εκτός του φασισμού.

  • λαθραναγνώστης 12 Ιουλίου, 2013 στις 4:39 μμ #

   Δεν είναι ακριβώς ποινικοποίηση του αναρχισμού.
   Την ΝΔ και το αστικό σύστημα, ποσώς τους ενδιαφέρει ο αναρχισμός, ιδιαίτερα στην Ελληνική του έκδοση. Τους ενδιαφέρει όμως πολύ, το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Ο «αναρχισμός» τους εξυπηρετεί σαν αφορμή λήψης μέτρων, δημιουργίας κλίματος φόβου και συσπείρωσης των διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων γύρω από τους αστικούς θεσμούς. Ισχυροποιεί το αστικό κράτος.
   Υπό αυτή την έννοια, οι απόψεις και η δράση του «αναρχισμού», βρίσκονται απέναντι στο εργατικό κίνημα.

  • kraftwerkvs 13 Ιουλίου, 2013 στις 12:30 πμ #

   @Y

   «Κραφτ, τις ιδέες και τη δράση του Σακκά δεν της ξέρω και σ’αυτή τη φάση δεν μ’ενδιαφέρει και να τις μάθω. Το αστικό κράτος του πούλησε πολιτικό τσαμπουκά. Η ΝΔ επιχερεί να ποινικοποιήσει ιδεολογιες. Και θα πρέπει να είμαστε αφελείς για να νομίζουμε ότι θα περιοσριστούν στην ποινικοποίηση του αναρχισμού. Οι ιδεολογίες πρέπει να είναι ελεύθερες. Και στο σοσιαλισμό που ονειρευόμαστε θα είναι όλες εκτός του φασισμού.»

   Ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτος και δεν μπορει να μπαίνουν ερωτηματικά, εξαιρέσεις, μισόλογα κλπ κλπ

   Απο την άλλη εγώ πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να γίνεται σαφές ότι το εργατικό λαικό κίνημα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία πολιτική σχέση με αυτό το ιδεολογικό ρεύμα. Όταν μάλιστα μιλάω για σχέση εννοώ την ιδεολογική επιρροή τέτοιων μικροαστικών ρευμάτων και την αντίληψη τους για την επαναστατική πορεία και το πως αυτή αναπτύσσεται, για το επαναστατικό υποκείμενο και πάνω απο όλα για τον αντιεπαναστατικό βολονταρισμό και τον μαξιμαλισμό που διαπνέει αυτό τον χώρο αντιλήψεις που στις μέρες μας επηρρεάζουν και κομμουνιστές.

 4. Y 12 Ιουλίου, 2013 στις 3:43 μμ #

  Δυσωδία παρακράτους αποπνέει η επίθεση της χα στα νότια http://prwkat.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7254.html

 5. Y 15 Ιουλίου, 2013 στις 9:52 πμ #

  Η ΝΔ και το αστικό σύστημα θέλουν να ποινικοποιήσουν όλες τις αντικαπιταλιστικές και επαναστατικές ιδέες, όπως και κάθε πράξη απειθαρχείας στο κεφάλαιο και αμφισβήτησης της απόλυτης εξουσίας του που θέλει να επιβάλει, ακόμα και την απεργία και τη διαδήλωση.

  Το επαναστατικό υποκείμενο μπορεί σήμερα να είναι μόνο η τάξη των εργαζομένων και όποιος αποπροσανατολίζει από τη δυνατότητα της να οργανωθεί ως τέτοια δε βοηθά. Ο μαξιμαλισμός και ο βολονταρισμός είναι σίγουρα στοιχεία εξαιρετικά βλαπτικά. Δυστυχώς όμως δεν τα βρίσκει κανείς μόνο σε αναρχικά ρεύματα.

  Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται εξ αρχής η συμμετοχή ταξικών αναρχικών ρευμάτων με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο μέτωπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: