Μαγική εικόνα!

17 Ιον.

125775-983608_306478362821819_1792963902_n

Νίκη -προσωρινή βέβαια- αλλά νίκη!
Γιατί?

 • Το ΣτΕ έδωσε το φιλί της ζωής στο Σαμαρά
 • Η χούντα έπεσε
 • Η ΕΡΤ θα κλείσει
 • Θα απολυθούν οι εργαζόμενοι και θα πραγματοποιηθεί η εξυγίανση
 • Θα ξαναδούμε τον Αλαφογιώργο, την Στάη και τα άλλα παιδιά
 • Ο Βαγγελάκης και ο Φώτιος σώσανε τα (απο)κόμματα τους για λίγο καιρό ακόμα αποφεύγοντας την σκόπελο του ΚΚΕ με τροπολογία που θα τους ανάγκαζε ή να ρίξουν την κυβέρνηση ή να στηρίξουν τον Σαμαρά και το υπόλοιπο φασισταριό
 • Θα ξεκουμπιστούν όλοι αυτοοί που είχαν μπαστακωθεί στο προαύλιο
 • Ο Αλέξης έχει λίγο ακόμα χρόνο για να προετοιμαστεί για την κυβέρνηση

Νίκη λοιπόν για το σύστημα και στο χέρι των εργαζομένων της ΕΡΤ και όχι μονο να την ακυρώσει απο σήμερα το βράδυ.

Ο αγώνας για την ΕΡΤ δεν έχει τελειώσει. Είναι στο χέρι όλων αυτών των εργαζομένων -καταρχήν- της ΕΡΤ και έπειτα όλων των υπολοίπων που ξέρουν πολύ καλά την αλήθεια, να μην ξεπουλήσουν όλο αυτόν τον κόσμο που κατέβηκε για να δείξει την αλληλεγγύη του.

Είναι στο χέρι του να μην σκύψει το κεφάλι προσευχόμενος και γλείφοντας για να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα απομέινουν στο νέο σχήμα. Σήμερα και ύστερα απο τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μάθαν με τρόπο αμετάκλητο ότι σε αυτο το συστημα είναι αναλώσιμοι και ενταξει  θα αναλωθούν όχι σήμερα αλλά σε τρείς -τεσσερις μήνες.

Η ΕΡΤ κλείνει! όχι σήμερα αλλά σε λιγο καιρο!! Τώρα θα μετρηθεί η αλληλεγγύη, τώρα θα μετρηθούν τα δακρυσμένα μάτια, τώρα οι κουνάμενες σημαίες, τώρα τα ζούμ στα χαμόγελα.

Στο χέρι των εργαζομένων λοιπόν και εμείς απο δίπλα!

(Ήδη ο δημοσιογραφικός πολτός και τσιράκια του συστήματος Αλαφογιώργος και Δούκας απο τις πρώτες στιγμές της απόφασης προσπαθούν να βουλώσουν τα στόματα των δημοσιογράφων που προσπαθούν να δώσουν την πραγματική εικόνα).

13 Σχόλια προς “Μαγική εικόνα!”

 1. Υ 17 Ιουνίου, 2013 στις 11:46 μμ #

  Η απόφαση του ΣτΕ μιλά μόνο για τη μετάδοση. Δε μιλά για τις απολύσεις. Ούτε για τη δυνατότητα υπουργού να διαλύει οργανισμούς κατά βούληση http://fr.scribd.com/doc/148416131/Apofasi-Ste Δε συντρέχει κανένας λόγος λύσης της κατάληψης.

 2. Υ 18 Ιουνίου, 2013 στις 12:49 πμ #

  Συνέλευση εργαζομένων ΕΡΤ αύριο στις 08.00 το πρωί. Ο πρόεδρος της ΠΡΟΣΠΕΡΤ είπε ότι ο αγώνας συνεχίζεται.
  Πορεία φοιτητών αύριο στις 17:00 σε συμπαράσταση https://www.facebook.com/photo.php?fbid=201642829991827&set=a.108106536012124.14585.100004383341739&type=1&theater

 3. kseeath 18 Ιουνίου, 2013 στις 12:07 μμ #

  Μήπως πουλάτε κουτόχορτο για την ΕΡΤ;

  Παρά τις απειλές τους ότι θα άρουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνηση αν δεν παρθεί πίσω η υπουργική απόφαση που έκλεισε την ΕΡΤ, τα δύο δεκανίκια του Σαμαρά προσπαθούν τώρα να πείσουν το πανελλήνιο ότι λίγο πολύ έβαλαν στη θέση του τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για παραμύθια της χαλιμάς και απόδειξη ότι οι δύο καραγκιόζηδες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν απόλυτα τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, μαζί και αυτή που αφορά την ΕΡΤ. Στην πραγματικότητα οι δήθεν διαφωνίες τους αποτελούν μέρος του σχεδίου διαχείρισης της κρίσης που προέκυψε όχι από την απόφαση για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, αλλά από το πρωτοφανές κύμα μαζικής αντίδρασης σε αυτή την απόφαση.

  συνεχεια:  http://wp.me/pryYN-1kV

 4. Ιάκωβος Δανιηλίδης 18 Ιουνίου, 2013 στις 1:01 μμ #

  Να προσθέσω, στο ήδη πολύ καλό άρθρο, ότι ξεπλένεται και το αστικό κράτος (χρεώνεται μόνο η κυβέρνηση την προσπάθεια για το κλείσιμο της ΕΡΤ) και έτσι οι κυρ Παντελήδες έχουν να ακουμπήσουν στους άλλους αστικούς θεσμούς όπως το ΣΤΕ, η εκκλησία (βλέπε δηλώσεις Άνθημου), κ.λπ…

 5. Κάρολος Μαλατέστα 18 Ιουνίου, 2013 στις 7:31 μμ #

  «όλο αυτόν τον κόσμο που κατέβηκε για να δείξει την αλληλεγγύη του»
  Την αλληλεγγύη τους, σε ποιους; Σ’ αυτούς που έκαναν τις ψεύτικες υπερωρίες; Σ’ αυτούς που χτύπαγαν κάρτα το πρωί και μετά έφευγαν για να ξαναγυρίσουν να την ξαναχτυπήσουν πάλι το μεσημέρι; Σ’ αυτούς που ενώ έπρεπε να πιάσουν δουλειά στις 7.30 δεν ξεκόλλαγαν από το κυλικείο αν δεν πήγαινε 9.00; Ή σ’ αυτούς που εργάζονταν τίμια και με ζήλο (υπήρχαν και τέτοιοι) ξεσηκώνοντας την οργή των υπόλοιπων επειδή «χάλαγαν την πιάτσα»;
  Κι όλοι αυτοί οι «αλληλέγγυοι» που έφτασαν να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους αδιακρίτως, τι γνώμη είχαν για τους υπεράριθμους, για τους τεράστιους μισθούς που είχαν βγει στις λίστες της ντροπής, για το όργιο της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, για όλη τη σαπίλα της ΕΡΤ; Γιατί τα κόμματα και οι οργανώσεις που τους οδήγησαν στην Αγία Παρασκευή να «συμπαρασταθούν» (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΕΠΑΜ, αναρχικοί) δε λένε κουβέντα για κάποια άλλη ΕΡΤ, αλλά, ζητάνε να μείνουν τα πράγματα όπως είναι; (Οι μόνοι που έχουν γράψει στο παρελθόν για τους τεράστιους μισθούς είναι οι αναρχικοί του ιντιμίντια, αλλά, τελικά κι αυτοί ευθυγραμμίστηκαν με την «αριστερά» της λούφας και παραλλαγής).

  • kraftwerkvs 18 Ιουνίου, 2013 στις 7:47 μμ #

   Παλεύουμε ενάντια στον καπιταλισμό και σε όσα αυτός παράγει, την μισθωτή εργασία, την μισθωτή σκλαβιά δηλαδή, αυτήν παλεύουμε να καταργήσουμε.

   Μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που ο εργαζόμενος είναι αποξενωμένος απο την δουλειά του, ο εργαζόμενος μπορεί να γίνει παθητικός, τεμπέλης, εγωκεντρικός.

   Δεν παλεύουμε για να πείσουμε τους εργαζόμενους να δουλεύουν καλύτερα στον καπιταλισμό αλλά να αποτινάξουν το σύστημα που η ίδια του η φύση τον κρατάει μακριά απο την ίδια του την πρόοδο σε κάθε επίπεδο. Βεβαιότατα αυτοί που αποτελούν την πρωτοπορία στην δουλειά τους και μέσα απο την συνεπεια τους, την υπευθυνοτητα τους και την ακέραιη στάση τους μπορούν να αποτελούν οργανωμένο κομμάτι του κινήματος αλλά ακόμα και αυτοί που στην πορεία αποκτούν ταξική συνείδηση και αποκόπτουν το δεσμό τους απο το σύστημα που δημιουργησαν τα αστικά κόμματα για να φτιάχνουν το κομματικο τους στρατό και να συντηρούν την αναπαραγωγή του συστήματος σου.

   Ο εχθρός μας είναι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα και όχι το αποτέλεσματα του.

   Εσύ όταν θα κάνεις δικό σου κίνημα αλληλεγγύης να παίρνεις βιογραφικά να κάνεις σύστημα αξιολόγησεις και να πηγαίνεις να κάνεις στήριξη σε όσους παιρνάνε την βάση.

  • tsechos 18 Ιουνίου, 2013 στις 9:24 μμ #

   Να υποθέσω Κάρολε απο αυτά που λες οτι ήσουν όλους τους 9 μήνες απεργίας των σκληρά εργαζόμενων χαλυβουργών δίπλα τους;Οτι ήσουν πρωτοπόρος σε όλες τις διεκδικήσεις των εργατών του ιδιωτικού τομέα;Οτι οργανώνεις επιτροπές ανέργων στη γειτονιά σου; Οτι παλεύεις με όλους τους τρόπους να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις;

   • κομμαντο πατριωτικής εντροπίας 19 Ιουνίου, 2013 στις 3:29 πμ #

    μη μιλατε στο λητη

    σ.ο. κοψτον . ακου εκει «μαλατεστα»!

   • λαθραναγνώστης 19 Ιουνίου, 2013 στις 7:40 πμ #

    Υποψιάζομαι ότι είναι ο γνωστός «Κάρολος» που κάθε τόσο σκάει μύτη με απόψεις τόσο αριστερές, που θα τις ζήλευε και η ΝΔ και η Χ.Α.
    Κατά τα άλλα, κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα, έχει τις αμαρτίες της.
    Μόνο οι αναξιοπαθείς καπιταλιστές είναι αναμάρτητοι καΙ αδιάκοπα παράγουν όποιον πλούτο παράγεται σ αυτόν τον τόπο.
    Αυτοί λοιπόν, οι αναμάρτητοι, μαζί με το επίσης αναμάρτητο πολιτικό τους προσωπικό, θα εξυγειάνουν τη χώρα.
    Ουστ!!!

 6. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ 20 Ιουνίου, 2013 στις 5:26 μμ #

  Φ.Κολεβέντης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ:»Aν δε σας αρέσει πάρτε δρόμο όλοι από δω τώρα»
  http://redwildwind.blogspot.gr/2013/06/blog-post_20.html

 7. kraftwerkvs 21 Ιουνίου, 2013 στις 9:22 μμ #

  μόλις έπαιξαν την 9η, ο κόσμος ζητάει και άλλο,

  όταν παίζει Μπετόβεν στο προαύλιο της ΕΡΤ με τον κόσμο να χειροκροτά και να ζητάει encore ε τότε διάολε κάτι καλό συμβαίνει εκεί όχι μόνο πολιτικά
  🙂

 8. kseeath 23 Ιουνίου, 2013 στις 7:31 μμ #

  Η χαμένη τιμή της νομιμότητας στις οθόνες

  Από τις απαρχές της κρίσης είχαμε τονίσει πως το περιεχόμενο της είναι πρωτίστως η αλλαγή ανάμεσα στις τάξεις και πως μόνο αδαείς ή πολιτικοί απατεώνες δεν καταλάβαιναν πως η επιβολή νέων σχέσεων εκμετάλλευσης, οι πολιτικές βίαιης υποτίμησης της αξίας της εργατικής δύναμης, το τσάκισμα των όποιων κοινωνικών δικαιωμάτων, αφενός αποτελούσαν τη μόνη αστική απάντηση στην κρίση, αφετέρου θα παρήγαγαν αντίστοιχες αλλαγές στο πολιτικό-νομικό εποικοδόμημα, στο ίδιο το κράτος. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε παραβίαση από τη μεριά των αφεντάδων της αστικής νομιμότητας δε θα έπρεπε να ιδωθεί ως εκτροπή από κάποια εξιδανικευμένη δημοκρατία, αλλά ως στιγμή μετάβασης στη νέα νομιμότητα.

  συνέχεια:  http://wp.me/pryYN-1lu

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: