Η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ αδειάζουν τους καθηγητές – ο αγώνας όμως συνεχίζεται

13 Μάι.

Η ελεγκτική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ που υπερψήφισαν και ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ αποφάσισε «απεργία» αύριο.

Απέρριψαν έτσι στην ουσία όλες οι παραπάνω παρατάξεις το αίτημα της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή ωστέ να μπορέσει με την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων του δημοσίου να ηττηθεί η επιστράτευση που αντισυνταγματικά αποφάσισε και πάλι η κυβέρνηση με απειλή φυλάκισης των απεργών.

Την πρόταση για απεργία στήριξης των καθηγητών και σπασίματος στην πράξη του κυβερνητικού αυταρχισμού την Παρασκευή στήριξαν μόνο η Αυτόνομη Παρέμβαση και οι Παρεμβάσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν ψήφο στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Για τα μάτια του κόσμου το ΠΑΜΕ στήριξε και την πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης για απεργία και την Παρασκευή, αφού όμως είχε ήδη ψηφίσει με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ την «απεργία» αύριο και ξέροντας στην ουσία ότι δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει.

Οι ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν αύριο να συζητήσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες έχοντας στα χέρια τους τα φύλα επίταξης και με την προδοσία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΑΜΕ καρφωμένη στην πλάτη τους.

Οι εκπαιδευτικοί είναι το κομμάτι της εργατικής τάξης που μπορούσε πιο εύκολα να φτάσει σε όλο το λαό και να τον ξυπνήσει για να αρχίσει άλλο ένα γύρο ενεργητικής αντίστασης στα Μνημόνια, μέχρι να τα ρίξει.

Οι γραφειοκράτες του συνδικαλισμού όμως έδωσαν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση.

Μπορούν όλοι τους να πάρουν ένα γερό χτύπημα με ένα μαζικό ενωτικό συλλαλητήριο με τους εκπαιδευτικούς απόψε στις επτά.

86 Σχόλια to “Η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ αδειάζουν τους καθηγητές – ο αγώνας όμως συνεχίζεται”

  1. Y 13 Μαΐου, 2013 στις 3:24 μμ #

    ΔΗΛΩΣΗ των ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΡΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
    Εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ

    Ηλίθιοι ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/5
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΛΜΕ

    Σε μια πρωτοφανή διασπαστική και εν τέλει υπονομευτική για την απεργία των καθηγητών [από 17/5] απόφαση κατέληξε η ΑΔΕΔΥ, μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, η οποία υπερψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, για κήρυξη δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τρίτη, ημέρα που δεν έχει καν αρχίσει η επιστράτευση των καθηγητών [αρχίζει από το μεσημέρι της Τετάρτης]!!!

    Την ημέρα και τις ώρες που όλοι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ πρέπει να περιοδεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας, να συζητούν και να καλούν 85.000 εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις 89 Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται αύριο, προκειμένου ο κλάδος να υπερψηφίσει την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία από 17/5-24/5 και νέες ΓΣ για κλιμάκωση, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ [με προφανή χθεσινή απόφαση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ] αρνείται να δεχτεί την πρόταση της ΟΛΜΕ, του κλάδου που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/5 και προβαίνει σε αυτήν την αθλιότητα.

    Εμείς συνεχίζουμε! Αποφασίζουμε καθολικά υπέρ της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οικοδομώντας ταυτόχρονα τους πανεργατικούς, παλλαϊκούς και κοινωνικούς όρους για την ανατροπή της επιστράτευσης.

    ü Οι άθλιες μεθοδεύσεις των κυβερνητικών φερεφώνων μας δυναμώνουν!

    ü Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν απεργία για τις 17 Μάη

  2. kathigitis 13 Μαΐου, 2013 στις 3:37 μμ #

    Αυτό γιατί δεν ισχύει δηλαδή;
    http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/16917/apergia-ton-dimosion-ypallilon-tin-triti-gia-toys-ekpaideytikoys

  3. Y 13 Μαΐου, 2013 στις 3:41 μμ #

    Στην αρχή μας λέτε ότι καταψηφίσατε την απεργία της Παρασκευής στην ΟΛΜΕ γιατί ο κλάδος δεν ήταν καλά ετοιμασμένος, έπρεπε πρώτα να γίνουν συνελεύσεις κλπ. Τώρα μας λέτε ότι πιστεύετε ότι μπορούσαν να γίνουν δύο πετυχημένες πανδημοσιοϋπαλληλικές μέσα σε μια βδομάδα?

  4. τσακάλι 13 Μαΐου, 2013 στις 4:25 μμ #

    Την πρόταση στην ΑΔΕΔΥ τη έβαλε το ΠΑΜΕ (που δεν ήθελε έτσι και αλλιώς την απεργία στις εξετάσεις) και την ψήφισε ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πρόταση για απεργία στις 17 Μάη όπως ζητάει η ΟΛΜΕ και την ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΜΕ και ο Μπράτης, αφου οι ΠΑΜίτες είχαν τη σιγουριά ότι δεν θα έβγαινε απόφαση για απεργία στις 17 Μάη.

    Προφανώς παίζουν παιχνιδάκια και άλλα λένε έξω, άλλα μέσα

  5. λαθραναγνώστης 13 Μαΐου, 2013 στις 4:27 μμ #

    Το ΠΑΜΕ από την αρχή, προτείνει βολιδοσκοπικές απεργείες 15 & 16 και με βάση τα αποτελέσματα αυτών των απεργειών, την κλιμάκωση του αγώνα. Απο κει και πέρα, αν η βάση έχει διάθεση να συγκρουστεί, θα το κάνει. Όλη η υπόλοιπη φιλολογία, είναι λόγια!
    Οι διάφορες μανούβρες κορυφής, μοιάζουν σαν να έχει κανείς ένα βαθύ καζάνι με σούπα και να προσπαθεί (ή να προσποιείται ότι προσπαθεί) να το ανακατέψει ανακινώντας την επιφάνειά του μ’ ένα κουτάλι!
    Αν όντως οι καθηγητές έχουν σκοπό να απεργήσουν, θα συμμετάσχουν μαζικά και στις δύο απεργείες και στις 15 και στις 17.
    Με αυτή τη στάση, λύνουν τα χέρια αλλά και υποχρεώνουν τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες να κοντράρουν πραγματικά με την κυβέρνηση. Στη δε κυβέρνηση, να στείλουν το μήνυμα, ότι είναι πραγματικά αποφασισμένοι να αντιδράσουν μαζικά και να την κάνουν να αισθανθεί πραγματικά τον κίνδυνο της σύγκρουσης.
    Και οι διάφοροι ηγετίσκοι της ΟΛΜΕ, ενώ πηγαίναν για μαλλί (να πλειοδοτούν σε προτάσεις που δεν θα τις στήριζε η βάση), να βγούνε κουρεμένοι.

    • Y 13 Μαΐου, 2013 στις 4:36 μμ #

      Οι καθηγητές αύριο έχουν γενικές συνελεύσεις.

      Στις 15 και 17 ισχύει η επιστράτευση κι άμα απεργήσουν απειλούνται με φυλάκιση.

      Άρα αυτά που λες είναι τρίχες κατσαρές.

      Το ΠΑΜΕ δεν κάνει μανούβρς κορφής όταν προτείνει αυτά που προτείνει στην ΑΔΕΔΥ? Συμφωνείς εσύ με τις αλλοπρόσαλες αυτές προτάσεις του?

      • λαθραναγνώστης 13 Μαΐου, 2013 στις 5:18 μμ #

        Πρώτον: Το ΠΑΜΕ έκανε τις προτάσεις του για απεργίες στις 15 &16, ΠΡΙΝ την επιστράτευση.
        Δεύτερον: Αφού τίθεται θέμα φυλάκισης, γιατί η ΟΛΜΕ προτείνει απεργία στις 17? Μήπως η ηγεσία της ΟΛΜΕ, με την εισήγησή της για απεργία διαρκείας, ήθελε να προκαλέσει την επιστράτευση και κατά συνέπεια την αναστολή της απεργίας?
        Τρίτον: Η πρόταση του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ, έρχεται σαν απάντηση στην επιστράτευση

      • λαθραναγνώστης 13 Μαΐου, 2013 στις 5:30 μμ #

        Η επιστράτευση, απ όσο ξέρω, (έχω επιστρατευθεί δύο φορες) ισχύει από τη στιγμή της επίδοσης των φύλλων πορείας.
        Αυτό που λέει εδώ: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231248137, είναι εντελώς αυθαίρετο και αν υπάρξει συμμετοχή, δεν πρόκειταιο κανείς να πάθει τίποτα!
        Αλλά ακόμα κι αν ισχύει, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, μπορούν να κάνουν απεργία.

  6. IA 13 Μαΐου, 2013 στις 4:40 μμ #

    Υ παραπληροφορεις ειτε από αγνοια ειτε από προθεση
    Η θεση του ΠΑΜΕ ηταν στην ΟΛΜΕ ήταν για 48ωρη και με βαση τη συμμετοχη και τις διαθεσεις της βασης κλιμακωση. Πολύ σωστα εθεσαν το θεμα του μη συντονισμου με ΔΟΕ αλλα ακομη πιο σημαντικο με μαθητες και γονεις

    Οι υπερεπαναστατες της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Παρεμβασεις- Ενοτητα) ηθελαν οπωσδηποτε απεργια διαρκειας μεσα στις εξετασεις όταν τα ποσοστα του κλαδου στις 24ωρες ηταν περιπου στο 20-30% και με εκτεταμενα φαινομενα λευκης απεργιας (δηλ ο καθηγητης στην ταξη απλως δεν παραδιδει μαθημα αλλα τσεπωνει τα λεφτα) Υπολογιζαν στην επιστρατευση του Σαμαρα για να τους γαλει από τη δυσκολη θεση οπου και τους αγωνιστες θα παιξουν αλλα και απεργια δεν θα γινει.

    Κατ’εσε η ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) δεν είναι γραφειοκρατες αλλα αγωνιστες και οι ιδιες παραταξεις στην ΑΔΕΔΥ είναι γραφειοκρατες Το ΠΑΜΕ ψηφιζει για απεργια και Τριτη και Παρασκευη αλλα τωρα στις Παερμβασεις που ορκιζονταν στην μεχρι εσχατων μαχη αυτό δεν είναι εφικτο,

    Η αληθεια είναι ότι οι υπερεπαναστατες παλι την πατησαν συμμαχωντας με τον κρατικο τροικανο συνδικαλισμό (που βολικα τον βαφτισαν αγωνιστικό) και τωρα θελουν τα αισχη τους να τα ριξουν στο ΠΑΜΕ. Η ντροπη δικη τους

  7. Kanali 13 Μαΐου, 2013 στις 5:20 μμ #

    Με λίγα λόγια δεν θέλουν να γίνει καμία επιτυχημένη.
    Το ΚΚΕ αυτή την στιγμή δρα απεργοσπαστικά και συνολικά δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης.

  8. IA 13 Μαΐου, 2013 στις 7:47 μμ #

    Την ηττα την επιδιωκουν αυτοι που ενω ξερουν οτι πανε μονοι τους χωρις συμμαχιες και με επικειμενη επιστρατευση αδιαφορουν για την προταση του ΠΑΜΕ που προβλεπει συμμαχιες και κλιμακωση Οι τυχοδιωκτες εχουν ονομα: Παρεμβασεις. Οι υπολοποι ηθελαν απλως την ηττα για να πουν οτι τιποτε δε γφινεται

  9. Herr K. 13 Μαΐου, 2013 στις 9:16 μμ #

    Δεν μπορεί δηλαδή ΚΑΙ οι Παρεμβάσεις να είναι τυχοδιώκτες ΚΑΙ το ΠΑΜΕ να μην θέλει αυτήν την απεργία;

    • λαθραναγνώστης 13 Μαΐου, 2013 στις 10:13 μμ #

      Πως κατέληξες ότι το ΠΑΜΕ (πιθανώς) δεν θέλει αυτή την απεργία?
      Το ΠΑΜΕ δεν θέλει τις απεργίες που διαμορφώνονται με συνδικαλιστικές μανούβρες στην κορυφή, όπου ο κάθε τυχοδιώκτης, για δικές του σκοπιμότητες, πλειοδοτεί τζάμπα σε μαγκιά και επαναστατικότητα και όταν έρθει η στιγμή της υλοποίησης, αυτές οι απεργίες επι χάρτου, καταρρέουν λόγω μη ανταπόκρισης της βάσης.

    • IA 14 Μαΐου, 2013 στις 9:25 πμ #

      Herr K
      αν θελεις μια απεργια πρεπει κατα αρχην να κανεις οτι ειναι δυνατον για να πετυχει. Το ΠΑΜΕ εκανε και κανει οτι μπορει ωστε οι απεργιες και να ειναι μαζικες αλλα ακομη πιο σημαντικο να μην ειναι συντεχνιακες αλλα να τραβουν μαζι και αλλους συμμαχους (στην προκειμενη περιπτωσει γονεις μαθητες και λοιπους εκπαιδευτικους και δημ υπαλληλους). Ο συντονισμος θελει χρονο και προετοιμασια και οχι κραυγες και ανιερες συμμαχιες με τροικανους

      Οι παρεμβασεις περα από παχια λογια και συμφωνια με ΔΑΚΕ (αποδεχτηκαν τους ορους της για να ψηφισερι υπερ στην ΟΛΜΕ) δεν εκαναν τιποτε από τα παραπανω. Το γιατι ας μας το πουν αυτοι το διαταυτα είναι ότι με την τακτικη τους σαμποταρουν την αντισταση στα μετρα της κυβερνησης (θεωρω δεδομενο ότι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ είναι εργοδοτικοι)

  10. λαθραναγνώστης 14 Μαΐου, 2013 στις 8:16 πμ #

    http://www.enikos.gr/society/144208,Sygklonizei_h_epistolh_16xronoy_aristoyx.html

  11. IA 14 Μαΐου, 2013 στις 9:18 πμ #

    παντως σημερα οι αγωνιστες συνδικαλιστες της ΟΛΜΕ ΔΕΝ συμμετεχουν στην απεργια συμπαραστασης της ΑΔΕΔΥ !!! Σχιζοφρενεια η ανοικτο ξεπουλημα ?

  12. Y 14 Μαΐου, 2013 στις 10:54 πμ #

    Καλά κάνουν και δε συμμετέχουν στην «απεργία» φούσκα που κυρρήτουν οι γραφειοκράτες της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Μας τα πρήζετε ότι οι απεργίες θέλουν οργάνωση και μετά κυρρείτετε απεργία για την επόμενη μέρα. Είστε εντελώς ανακόλουθοι.

    • IA 14 Μαΐου, 2013 στις 11:09 πμ #

      Υ μιλαμε για μα απεργια 24ωρη για συμπαρασταση Η αντιδραση πρεπει να ειναι αμεση και η οργη θα πρεπει να ειναι αρκετο κινητρο ενω η μη συμμετοχη δειχνει συνενοχη τους κυβερνητικους χειρισμους

      Απο την αλλη διαρκειας χωρις προετοιμασια και συμμαχους αυτο ειναι γραφειοκρατεια και τυχοδιωκτισμος

  13. kathigitis 14 Μαΐου, 2013 στις 11:09 πμ #

    Σωστά η επιστράτευση δεν είναι έκτακτη ανάγκη. Η απεργία διαρκείας δε θέλει οργάνωση άραγε; Και μάλιστα μέσα στις εξετάσεις.
    Το πρόβλημα δυστυχώς ήταν η χαμηλή συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο που ήταν και απόγευμα. Όπου οι διασπαστές, αποστάτες, απεργοσπάστες του παμε ήταν σαφώς περισσότεροι. Όχι ότι έχει σημασία. Δεν μπορώ να πω ότι δημιουργήθηκε αισιοδοξία για τη συνέχεια.

  14. Y 14 Μαΐου, 2013 στις 2:11 μμ #

    ΚΚΕ 8/5/2013: «δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις σαν μέσο εκβιασμού της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να δώσουμε πάτημα στην κυβέρνηση να στήσει στον τοίχο τους καθηγητές χρησιμοποιώντας σαν μοχλο τις εξετάσεις των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας που έδωσε τόσα για να πάει εκεί που είναι να πάει»

    ΠΑΜΕ 13/5/2013 συμμαχεί με ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και μπουρδοκλώνει το κίνημα.

    Εύχομαι οι καθηγητές να μη μασήσουν σήμερα και ο λαός να συνεχίσει να τους στηρίξει. Αν γίνουν όλα αυτά το ΚΚΕ θα ολοκληρώσει την κωλοτούμπα, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τη στάση του χθες.

  15. nikos 14 Μαΐου, 2013 στις 3:30 μμ #

    Ο οπορτουνισμός είναι μια ζωή αναξιόπιστος. Πώς καλείς σε απεργία διαρκείας όταν χτες το απόγευμα στο Σύνταγμα είχατε μια χούφτα άτομα. Απο αυτό δεν βλέπεις τις διαθέσεις; Πώς καλείς σε απεργία διαρκείας όταν όπως κάποιος είπε πιο πάνω οτι η συμμετοχή στις απεργίες του κλάδου είναι 20 με 30%.
    Τα ίδια δεν έγιναν και με την απεργία διαρκείας του μετρό; Χτυπιόντουσαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ οτι θα έχουν έτοιμη την βάση να αντέξει. Την στιγμή της επιστράτευσης που ήταν ο πρόεδρος κρυμμένος και τον έψαχναν;
    Δεν έχετε κανέναν πρόβλημα να πάρετε στις πλάτες σας την δουλειά και την ζωή του άλλου , μπροστά στην σκοπιμότητα να το παίξετε αγωνιστές. Είσαστε μια ζωή αναξιόπιστοι. Γι αυτό είσαστε και οπορτουνιστές.

  16. Y 14 Μαΐου, 2013 στις 4:30 μμ #

    Όταν πριν από κάποιους μήνες συντονίζονταν από τις ΓΣ τους ΕΛΜΕ και σύλλογοι ΠΕ το ΠΑΜΕ τους κατήγγειλε. Όταν η διοίκηση της ΟΛΜΕ δεν μπορούσε άλλο πια να κρατήσει το καπάκι στο καζάνι, το ΠΑΜΕ είπε ότι δε θέλει απεργία στις εξετάσεις. Όταν η κυβέρνηση κήρυξε επιστράτευση και η ΟΛΜΕ αναγκάστηκε να ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ απεργία, το ΠΑΜΕ στήριξε τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ για μια απεργία φούσκα, άλλη μερα. Παρόλαυτά οι ΕΛΜΕ παίρνουν μαζικά αποφάσεις για απεργία και η χθεσινή συγκέντρωση έδειξε ότι ο κόσμος είναι στο πλάι τους. Με το ΠΑΜΕ να χάνει τις ψηφορίες σχεδόν παντού και τις αιτιάσεις του ότι δε ξέρουμε αν οι καθηγητές έχουν διάθεση να γίνονται σμπαράλια. Ο λαός σπάει τα αναχώματα και ξαναπαίρνει το δρόμο του αγώνα.

    • Κώστας 16 Μαΐου, 2013 στις 12:05 πμ #

      Απεργία-φούσκα η απεργία της Τρίτης, 14 του μηνός, που σκοπό είχε την καταγγελία-καταδίκη της επιστράτευσης που επέβαλε η κυβέρνηση στα μέλη της ΟΛΜΕ και η οποία επιστράτευση καταργεί το δικαίωμα στην απεργία?
      Και, προφανώς, επικροτείς την ανοιχτή απεργοσπαστική στάση της ίδιας της ΟΛΜΕ! Αυτό είναι το άκρο άωτο του τυχοδιωκτισμού!
      Ξανασκέψου αυτά που γράφεις Υ. Το αντιΠΑΜΕ μένος είναι κακός σύμβουλος!
      ΥΓ «ο λαός σπάει τα αναχώματα και ξαναπαίρνει το δρόμο του αγώνα» αλλά οι Παρεμβάσεις σήμερα και οι άλλοι σύντροφοι εκεί στην ΟΛΜΕ τον γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια το λαό κηρύσσοντας την λήξη της άγριας – κατά τα άλλα – απεργίας πριν αυτή αρχίσει!
      Θλίψη!
      http://902.gr/eidisi/neolaia-paideia/17190/oi-paremvaseis-sti-synedriasi-ton-proedron-ton-elme-horis-tsipa-o

      • Y 16 Μαΐου, 2013 στις 12:27 πμ #

        η μειοψηφία «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις» (Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) εμμένει στην πρόταση για απεργία και καταγγέλλει «πραξικόπημα». Η απόφαση του προεδρείου να προτείνει την αναβολή της απεργίας φαίνεται πως έχει προκαλέσει αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μαζικά την Τρίτη στις Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ υπερψήφισαν την πρόταση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. tvxs.gr/node/128663

  17. ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 14 Μαΐου, 2013 στις 5:02 μμ #

    γραφω καποια πραματαγια να δουμε τι εν τελει ισχυει.

    1.ο Τιτλος του αρθρου επρεπε να ειναι: ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΜΟΝΝΟΟΥΝ ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

    2.αν καποιος απαριθμισει κ θυμηθει το ιστορικο του πως διαμορφωθηκε αυτο το παραμυθακι με την προταση της ηγεσιας της ΟΛΜΕ θα καταλαβει οτι οι παρεμβασεις εχουνε χασει τα αυγα κ τα πασχαλια κ οτι η ΝΔ κ το ΠΑΣΟΚ της ΟΛΜΕ τις εχουν αφησει μονες τους να υπερασπιζονται μια χαμενη απο χερι υποιθεση,γιατι πολυ απλα ειναι οι μονοι που θα φορεσουν αγωνιστικο μανδυα σε μια χαμενη μαχη κ στο τσακισμα του κινηματος των εκπαιδευτικων.

    3.Απεργια μεσα στις πανελλαδικες?ναι συναδελφοι μαλιστα.να μη μετρησουμε δυναμεις πρωτα?να μη δουμε το συσχετισμο?αγωνας στα χερια των καθηγητων η του Παπαχρηστου κ της Φατουρου κ του Κατσικα?με τι κοινωνικες συμμαχιες θα γινει αυτη η απεργια?θα μπορεσει κοινωνικα να εφαρμοστει οταν εχει κοπει ηδη το 40% του μισθου?

    η αληθεια ειναι οτι ολη τη χρονια η ΟΛΜΕ μεχρι να κουνησει το ενα ποδι βρωμαγε το αλλο.
    γιαυτο κ σημερα επειχειρει να βαλει απο κοινου με τον οπορτουνισμο τους καθηγητες στη στρουγκα του συτηματος.το ΠΑΜΕ πολυ σωστα ειπε να προκηρυχθει μια 48ωρη για να οργανωθει καλυτερα η απεργια,να μετρηθουν δυναμεις και να γινουν συνελευσεις για την κλιμακωση κ την οργανωση του αγωνα. Αντιθετα ο κυβερνητικος συνδικαλισμος κ οι οπορτουνιστες προκυρυσσουν απο τα πανω μια απεργια διαρκειας για να στειλουν το κινημα στα αζητητα. Γιατι μονο ετσι θα μπορει ο Πρετεντερης να λεει πως καποιοι κανουν απεργια(ουτε το 10%) αλλα δεν τους περασε γιατι οι εξετασεις γινονται κανονικα.για ακομα μια φορα το κινημα παει στην ηττα. Μολις γινεται η επιστρατευση ο οψιμος επαναστατης κ συντροφος της Φατουρου,Παπαχρηστος λεει οτι θα σκυψει τη μεσουλα κ θα μαντρωσει τα προβατα στο μαντρι…….»με το κεφαλι ψηλα για να μην απολυθουνε».
    την ιδια οι επαναστατικες παραταξεις στην ΟΛΜΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ τη συνεδριαση στην ΔΟΕ διασπωντας ακομα μια φορα τους εργαζομενους.καποιοι θυμηθηκαν να συνεδριασουν μια βδομαδα μετα.

    η απεργια -λεει το κακο ΠΑΜΕ- πρεπει να εχει κ συμμαχους. Ετσι, προτεινει στην ΑΔΕΔΥ πανδημοσιοϋπαλληλικη απαντηση στην επιστρατευση στις 14/5.γιατι ενα μετρο το απαντας πριν αρχισει η εφαρμογη του.οχι κατοπιν εορτης.οργανωση παραπερα του αγωνα με ΓΣ των ΕΛΜΕ στις 13/-14-15/5 κ παλι απεργια 17/5 πρωτη μερα των πανελλαδικων.την ιδια μερα ΓΣ των ΕΛΜΕ για εκτιμηση της καταστασης κ την αλλη μερα μαζεμα των προεδρων των ΕΛΜΕ.

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.ΧΤΙΣΜΟ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κ ΣΧΕΔΙΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ.ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.

    αντιθετα τωρα,η ξεπουλημενοι συνδικαλιστες της ΟΛΜΕ,αυτοι που απεργουν για ξεκουραση,για να κανουν φροντιστηρια,η επειδη εχει ενδεχομενως καποιος απο την οικογενεια τους φροντιστηριο φτιαξαν ενα σχεδιο με κυρια αιχμη το ωραριο κ τις μετακινησεις(κ οχι τις απολυσεις).ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.που εχουν καταστησει τον αγωνα μοδα η βρισια κ οχι ταξικη παλη.
    αυτο το ετεροκλητο μπλοκ δεξιοαριστεροεπαναστατων εκπονει μια προταση προς τις ΓΣ για κατευθειαν απεργια διαρκειας(δλδ απο τα πανω).αυτη η προταση ειναι μια επικιδνυνη προταση κ συνεισφερει στο τσακισμα κ στην περεταιρω διαλυση του κινηματος.δεν μετραει δυναμεις κ συγκροτει εναν αυτιστικο συντεχνιακο αγωνα στα μετρα της κυβερνησης.γιαυτο αρνηθηκαν κ τη σημερινη απεργια κ με αποφαση ηγεσιας κανανε απεργοασπασια.εδω δεν απεργουν τον καλο καιρο.αλλα για να ρωτησω κ κατι αλλο ρε συναδελφοι: γιατι να μη μετρουσαμε τις δυνμαεις μας κ σημερα μαζι με τους αλλους δημοσιους υπαλληλους?οταν δεν κανουμε μια μονοημερη απεργια πως θα κανουμε 6ημερη κ διαρκειας?πως οργανωνεται η παλη?
    επισης: ακομα κ οι ιδιοι ξερουν οτι το κινημα παει στην ΗΤΤΑ.ο ενας λεει θα τα σκισω τα χαρτια της επιστρατευσης κ ο αλλος θα επιστρεψω με το κεφαλι ψηλα(ο Σαμαρας δε, προκυρηξε κ την επιστρατευση για να τον διασωσει.ετοιμο ειναι το παιχνιδακι τους ολο.)

    εχετε δει ποσοστα συμμετοχης στις ΓΣ των ΕΛΜΕ?καποιο μπλογκ αλφαβητα δημοσιευει χαρακτηριστικα:
    http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%BD-%CF%83%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%B5

    δλδ σε μια τεραστια ΕΛΜΕ με πανω απο 3000 καθηγητες συμμετεχουν μονο 350.που ειναι ο ξεσηκωμος?αγωνας στα χερια των καθηγητων η των καπιταλιστων κ των τσιρακιων τους?αυτη ειναι η αριστεροδεξιοεπαναστατικη πλειοψηφια της ΟΛΜΕ.αυτη της αναθεσης κ της υποταγης.των γραφειοκρατων που θελουν αγωνες με τσαμπα μαγκια.οπως το 2006 που στην ΔΟΕ απεργουσαν οι του ΠΑΜΕ΅μονοι τους αν κ ειχαν καταψηφισει την απεργια διαρκειας.

    ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟΙ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ Κ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
    ας μην πλειοψηφει το ΠΑΜΕ στις ΓΣ.εχει σωστη θεση κ κεντρικο πολιτικο σχεδιο κ θα το δικαιωσει η ζωη κ οι εργαζομενοι.

  18. ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 14 Μαΐου, 2013 στις 5:06 μμ #

    η ΟΛΜΕ δεν απεργησε σημερα για να μη γελαει ο κοσμος μαζχι της.γιατι οταν απεργει μονο το 20% εισαι ξεφτυλισμενος αν προκηρυξεις διαρκειας.

  19. Γ.Γς 14 Μαΐου, 2013 στις 5:13 μμ #

    ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΙ
    1990
    «Το ΚΚΕ έκφρασε την αντίθεση του σ’ αυτή την απεργία όπως είχε υποχρέωση, γιατί είναι ένας τομέας όπου μια τέτοια απεργία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού » Γρ. Φαράκος Ριζοσπάστης 11/5/90
    «Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε αλλιώς η κοινή γνώμη θα σας πάρει με τις πέτρες», Χ. Φλωράκης στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ (Καθημερινή, 15-7-90)
    Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Κερασουνλής) ενάντια στην απεργία της ΟΛΜΕ , ενάντια σε ένα κλάδο εργαζομένων που πρώτος δοκίμαζε να συγκρουστεί με την πολιτική συντηρητικής ανασυγκρότησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
    2013
    «…Οδηγώντας τον κλάδο σε τυφλή απεργία χωρίς συμμαχίες, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική …με μοναδικό επί της ουσίας αίτημα, την άρση της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες την εβδομάδα, ….. Πρόκειται για καθαρό τυχοδιωκτισμό…» Μάης 2013 Ανακοίνωση ΠΑΜΕ
    «Οι γονείς έχουν λόγο σε αυτήν την απεργία …..Τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί να δώσουν εξετάσεις …..πρέπει να συνεργαστούν ο κλάδος των καθηγητών και με τους δασκάλους και με τους γονείς, για να βρουν μια λύση…» Διαμάντω Μανωλάκου 9/5/2013 «Ρήσεις και Αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
    Σχόλιο
    Και στις δύο περιπτώσεις το ΚΚΕ πρότεινε …..48ωρη απεργία.
    Όταν βρισκόμαστε σε περίοδο κοινωνικής κατατονίας μια ταξική δύναμη οφείλει να πυροδοτεί κάθε εργατική κινητικότητα , κάθε αγώνα που διαταράσσει την παθητική αποδοχή των νεοφιλελεύθερων επιλογών της άρχουσας τάξης το 1990 και των μνημονιακών επιταγών της τρόϊκας το 2013 .
    Γ.Γς
    αναδημοσίευση από http://wwwpraxisred.blogspot.gr/ μια μαρξιστική όαση στη χειμαζόμενη μαρξιστική σκέψη.

    «…Ιδανικές συνθήκες απεργίας δεν υφίστανται. Αυτές δημιουργούνται από το ίδιο το υποκείμενο του αγώνα. Οι δυσμενείς συσχετισμοί αλλάζουν μόνο μέσω της κινηματικής πράξης, που μόνο αυτή μπορεί να καταλύσει μια φαινομενικά απρόσβλητη κυριαρχία. Η εργατική πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Είναι η τέχνη της ανατροπής. Οι κομμουνιστές δεν είναι η φωνή του ρεαλισμού γενικά. Είναι η φωνή του ρεαλισμού των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Και μόνο αυτών…»

    • Y 15 Μαΐου, 2013 στις 12:29 πμ #

      Η τελευταία παράγραφος αφιερωμένη στο Λαθρά και τους υπόλοιπους συντηρήκλες της βάσης του ΚΚΕ.

  20. IA 14 Μαΐου, 2013 στις 6:06 μμ #

    οποιος πορευεται με τις ευχες του απλως τρωει τα μουτρα του
    Το χειροτερο ειναι οτι του φταινε παντα οι αλλοι

  21. Y 14 Μαΐου, 2013 στις 11:44 μμ #

    σύντροφος από ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
    «Η πρώτη μάχη κερδίθηκε. Σήμερα οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ με τεράστια πλειοψηφία σε κατάμεστες αίθουσες (που είχαν πάνω απο 20 χρόνια να δούνε οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας) υιοθέτησαν την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία Παρασκευή 17 Μάη και 5ήμερη απο Δευτέρα. Τωρα έχουμε και άλλες μάχες να κερδίσουμε.
    Κατ αρχάς να μην επιτρέψουμε αύριο στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ να κάνουν κομπινούλες οι γραφειοκράτες και να πούν ότι δεν προχωράνε στην υλοποίηση της απόφασης των συνελεύσεων. Να βγεί κάλεσμα απο την συνέλευση των προέδρων για αποκλεισμούς των εξεταστικών και κάψιμο των χαρτιών της επίταξης, «χωρίς ναι μεν αλλά».
    Στη συνέχεια να ξεσκώσουμε όλους τους εργατικούς χώρους στο πλευρό των καθηγητών για να σπάσουμε την επίταξη και τέλος την οργάνωση έτσι ώστε την Παρασκευή το πρωί να κλείσουν τα εξεταστικά απο εκατοντάδες καθηγητές και συμπαραστάτες.
    Βήμα το βήμα προχωράμε. We are winning, don’t forget»

    Ηλίας Σμηλιός:
    «Ένα όμορφο απόγευμα με καμιά 300αριά περήφανους εκπαιδευτικούς της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης που αψηφώντας επιστρατεύσεις και στρατιωτικούς νόμους, συζήτησαν και ψήφισαν συντριπτικά υπέρ του ανυποχώρητου αγώνα και της αξιοπρέπειας!
    (300 υπέρ σε εισήγηση ΟΛΜΕ, 29 κατά και 6 λευκά)
    Οι λίγες δεκάδες άλλοι, είτε οπαδοί μιας καταθλιπτικής αριστεράς, είτε τοπικοί εργατοπατέρες που ψήφιζαν υπέρ της απεργίας και την ίδια στιγμή δήλωναν ότι δε θα την κάνουν, μ’ αφήνουν πια αδιάφορο.
    Όπως ακριβώς κι οι ξεπουλημένες ηγεσίες του κλάδου μου (ΔΟΕ) και της ΑΔΕΔΥ…
    Γιατί σαν να φαίνεται πως το γνωστό τραγουδάκι των πορειών μας, σύντομα θα το πούμε πολύ πιο δυνατά και κυρίως πραγματικά:
    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕ ΓΥΡΝΑ!!!»

    Η ΚΝΕ προτείνει στους μαθητές καλό διάβασμα! Η ΚΝΕ δηλαδή θέλει να γίνουν οι εξετάσεις?

    Click to access anakoinosi_kne.pdf

    Μέχρι ο τελευταίος καπιταλιστής να κρεμαστεί από τα άντερα του τελευταίου σεχταριστή.

    • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 15 Μαΐου, 2013 στις 12:18 πμ #

      τα δικα σου αντερα παντως κοβω να δενουν τους κεφαλαιοκρατες τις ΕΕ κ τους ΠΠ κ Δελαστικ που προσκυνας βρωμοοπουστουνιστη.

      η συμμετοχη στις ΕΛΜΕ ειναι πολυ μικρη και ο καθενας το βλεπεις αυτο. Ειναι μεγαλυτερη απο μια συνηθισμενη ΓΣ αλλα οχι μεγαλη.
      Το κινημα δεν ειναι η Φατουρου κ ο Αντωνοπουλος κυριε.
      Το ζητημα ειναι να μπει στη μαχη ο απεχων.να σπασει η αναθεση κ η μοιρολατρεια.αυτο ειναι ο κυριος εχθρος.
      Τον εχθρο αυτο υπηρετουν οι αγωνιστες του δεξιοαριστερουεπαναστατικου μετωπου με επικεφαλης τον Σαμαρα κ τον Παπαχρηστου που τους προσκυνας τωρα.
      ιΓα να νικηθει αυτος ο εχθρος πρεπει να στηθει απο τα κατω ενα σχεδιο κλιμακωσης με αντοχη κ προοπτικη στη δυσκολια του αγωνα. Με συμμαχιες κοινωνικες γυρω γυρω που θα χτισουν τειχος υπερασπισης.

      Εγω θεωρω πολυ θετικο που προσηλθαν περισσοτεροι στις ΕΛΜΕ.
      θα θεωρησω ομως πολυ σοβαρο ζητημα το πως θα περπατησει στη ζωη η απεργια. ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ κιολας.

      εδω εισαι κ δω ειμαι.η απεργια θα ειναι εντελως συμβολικη κ οι εξετασεις θα γινουν κανονικα.οδηγεισατε ακομα μια φορα το κινημα στην αγκαλια της εξουσιας που υπηρετειτε.αλλωστε αυτο λενε απο τωρα οι αγωνιστες της εξουσιας.

      οι Παρεμβασεις εχασαν τα αυγα κ τα πασχαλια με τη σταση του ΠΑΜΕ,τους ειναι αδιανοητο οτι θα μεινουν στο ιδιο μετωπο με τη ΔΕΞΙΑ κ το ΠΑΣΟΚ.με την κυβερνηση δλδ.ας μεινουν γιατι εκει ανηκουν κιολας.

      ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ,ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.

      • V 15 Μαΐου, 2013 στις 12:25 πμ #

        Καλα καλα,δεν βρεχει παντως να το ξερεις…

        Καλο διαβασμα!

      • V 15 Μαΐου, 2013 στις 12:27 πμ #

        Ενδεικτικα,για να γελασουμε και λιγο.

        Πριν λίγο τελείωσε η ψηφοφορία στην ΕΛΜΕ Ιωαννίων όπου σχεδόν παμψηφεί πέρασει η πρόταση της ΟΛΜΕ

        689 υπέρ της πρότασης της ΟΛΜΕ

        Κατά 2,

        ΠΑΜΕ 10

  22. Y 15 Μαΐου, 2013 στις 12:35 πμ #

    Τη συντριβή τους οι σεχταριστές την απαλαίνουν γράφοντας βαρύγδουπες παπαρόλες στο διαδύκτιο: «ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ», ποιος αγώνας? «η απεργια θα ειναι εντελως συμβολικη κ οι εξετασεις θα γινουν κανονικα»

    αν αυτό το λέει ένας «κομμουνιστής» τι μπορεί να λέει ένας δεξιός στην προκειμένη περίσταση?

    Θλιβερές υπάρξεις!

    • klimt 15 Μαΐου, 2013 στις 1:21 μμ #

      Θλιβερές υπάρξεις….ψήφισαν στις ΕΛΜΕ απεργία στις 17/5 + 5 ημέρες. Αν δεν σκίσουν τα φύλλα επίταξης(που δεν το ψήφισαν), πως θα κάνουν την απεργία; Θα γίνει απεργία χωρίς απεργία; Δείτε τι γίνεται στο νησί της Ρόδου, που αύριο και πάλι εκπαιδετικοί και γονείς και φοιτητές και συλλογικότητες κλείνουν για άλλη μία φορά τα σχολεία.
      Θλιβερές υπάρξεις είναι αυτοί που ζητούν να γίνει απεργία σε συννενόηση με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες; Θλιβερές υπάρξεις είναι αυτοί που ζητούν σκίσιμο των φύλλων επίταξης; Θλιβερές υπάρξεις είναι αυτοί που ζητούν καταρχήν απεργία 48ωρη για να υπάρξει χρόνος να αναλάβουν και οι γονείς και η κοινωνία ολόκληρη το δικό της μερίδιο; Θλιβερές υπάρξεις είναι αυτοί, που γιούπι δε ψηφίστηκε η πρόταση τους, που θέτουν στο τραπέζι συνολικά το πρόβλημα της παιδείας;
      Εντάξει έχει χαθεί το μέτρο αν υπήρξε ποτέ

      • V 15 Μαΐου, 2013 στις 2:43 μμ #

        Aυτά συζητιούνται.

        Τα άλλα που διαβάζει κανείς απο τους γνωστούς 20-30 τύπους που περιδιαβαίνουν τα σαιτ και τα μπλογκ ισοπεδώνοντας,βρίζοντας και κάνοντας το άσπρο μαύρο,σόρρυ αλλά δεν πρόκειται να τους μιλήσει κανένας σοβαρα.

    • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 15 Μαΐου, 2013 στις 4:15 μμ #

      οντως εισαι θλιβερος.καλη η αυτοκριτικη.Αγωνας ειναι να γινει η επιστρατευση ενα μηδενικο.κ αυτο γινεται με απεργια.αλλα οχι με εκτονωση διαρκειας.η απεργια διαρκειας δεν προαναγγελεται χτιζεται μερα με τη μερα.απο τα κατω.και οχι απο τα πανω.οχι επειδη το θελεις εσυ που εισαι ασχετος η Φατουρου κ ο Τσιριγωτης.
      απλως ξερω να διαβαζω τους συσχετισμους.εσυ δε θες αγορακι μου να αλλαξει η κοινωνια γιαυτο θες κινημα εναλλαγης της αστικης διαχειρισης.κινημα που να εκτονωνει κ να μη συσπειρωνει.ρεγω που ειμαι με την αλλαγη της κοινωνιας με την επανασταση,δεν αρκουμαι στα μεγαλα λογια.ξερωποτε να υποχωρω,ποτε να απλωνομαι κ μεχρι που μπορω να κατουρησω τωρα.πολυ απλα αν αποτυχει ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ομονος υπευθυνος θα ειναι οι απρεμβασεις κο Συντροφος Παπαχρηστος.
      αν οι εξετασεις γινουν κανονικα κ οι περισσοτεροι εκπαιδευτικοι πανε για μαθημα θα κανεις την Τρεμη ηρωιδα.τον σαμαρα ηρωα.θα επιβεβαιωθει οτι δεν κουνιεται φυλο κ ο λαος δε στηριζει τους καθηγητες.γιατι πολυ απλα δρα με συγκεκριμενο σχεδιο νασ τσακιστει το κινημα απο μεσα!απο μεσα κ απο τα «αριστερα»

      • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 15 Μαΐου, 2013 στις 4:25 μμ #

        οσο για καποιον V δεν ξερω αν εσυ διαβαζεις.εγω παντως πολυ Λενιν Μαρξ Εγκελς Σταλιν κ οτι τετοιο πολιτικο κ φιλοσοφικο καπο τις 2 μεριες.κ του αντιπαλου τη μερια.αλλα το πραγματικο κινημα ελεγε ο Λενιν ειναι ισο με μια ντουζινα προγραμματα.ως εκ τουτου η εμπειρια μου στη δουλεια αλλα κ στους αγωνες μου λεει οτι η εκτονωση απομακρυνει τον κοσμο κ κανει την απεργια υποθεση των παραταξεων.μην ενθουσιαζεσαι οπου ακους πολλα κερασια.κρατα μικρο καλαθακι.
        κ επειδη γελας με μια ΓΣ κ τον συσχετισμο της,εχω να σου πω το οτι το μαυρο μετωπο του κινηματος ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΚ σαν ετοιμο απο καιρο αποπροσανατολιζει πολλους συναδελφους απο αυτους που πανε στην ΕΛΜΕ.αλλα αναρωτησου γιατι η μεγαλη πελιοψηφια απουσιαζει.
        αλλα εσυ εισαι τυφολος.δε σε νοιαζει να αλλαξεις συνειδησεις.σε νοαιζει να προωθησεις το πολιτικο σου σχεδιο.καντο λοιπον κ ασε με μενα αθορυβα να δουλευω στο λαο την αλλαγη τηςε κοινωνιας.αν κ δεν ξερω τι πολιτικο σχεδιο ειναι αυτο με προκηρυξη απεργιας διαρκειας την ιδια ωρα που δεν κανουμε ουτε μια μερα απεργια.
        η ΟΛΜΕ για να μην ξεβρακωθει κρεμασε ολους τους δημοσιους υπαλληλους.γιατι πως θα κανει απεργια φδιαρκειας με 15% συμμεχτοχη στην απεργια μιας μερας?

  23. V 15 Μαΐου, 2013 στις 5:00 μμ #

    1.Καλά κάνεις και διαβάζεις,καλά κάνεις και αγωνίζεσαι,και εκτιμάς όπως θέλεις τις εμπειρίες σου,δεν είναι αυτό το θέμα μας.

    2.Ποια μεγάλη πλειοψηφία απουσιάζει ρε φίλε?έχεις υπόψη σου για μαζικότερες γενικές συνελεύσεις κάποιου κλάδου?

    3.Τι συνειδήσεις ακριβώς αλλάζεις εσύ δηλαδή?το μόνο που έχεις καταφέρει μέχρι τώρα είναι να έχεις ψηφίσει κατά σε απεργία διαρκείας στην ολμε,στη συνέχεια στην αδεδύ ψήφισες με πασκε-δακε απεργία για λάθος μέρα,και εν τέλει στις συνελεύσεις των ελμε δεν βρίσκεις ούτε την ψήφο των οργανωμένων σου (εκτός αν εννοείς οτι άλλαξες τις συνειδήσεις των δικών σου που τώρα ψηφίζουν άλλα πλαίσια,εκεί πάω πάσο).

    4.Εδώ και τόσες μέρες η μόνιμη καραμέλα είναι για τα ποσοστά της απεργίας,και πόσοι θα απεργήσουν,ποιοι θα είναι αυτοί κλπ.Κυριακή κοντή γιορτή.Μέχρι τότε,καλό είναι να μην προδικάζεις τέτοια πράματα,ειδικά γιατί μπορεί να βγεις λάθος,και μετά να δούμε τι θα γράφετε στα σαιτ…

    • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 16 Μαΐου, 2013 στις 12:38 πμ #

      καλο διαβασμα κυριε V. ηταν μια ωραια αντιπαραθεση αλλα νομιζω οτι πρεπει αυτη τη στιγμη να κατεβασετε το σπαθι σας,να ξεζεψετε το αλογο σας και να πατε για διαβασμα μαζι με τη Φατουρου κ τον Χριστοδουλο.εχετε μαζι σας κ τις ευχες μιας διορατικης επαναστατικης οργανωσης προτοπωρων νεων κομμουνιστων. της νεολαιας του ΚΚΕ!της ενδοξης ΚΝΕ.

      αυτπο που γινοταν τοσες μερες ειναι ενα πλαστο επικοινωνιακο παιχνιδι για να παει ο κλαδος ξεβρακωτος στα αγκαθια σε μαι απεργια οπου δε θα απεργουσαν πουτε αυτοι που την ψηφιζαν. Στην προταση του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ για απεργια ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Κ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ η ΟΛΜΕ καλεσε σε απεργοσπασια κ αρνηθηκε να καταμετρησει δυναμεις κ δυνατοτητες. η ουσια ειναι οτι το ΠΑΜΕ σαν η μονη συνεπης αγωνιστικη δυναμη του κινηματος ηταν η μονη που ειπε οτι ο κλαδος πρεπει κ μπορει να απεργησει 48 ωρες οντας επιστρατευμενος.

      οταν δεν εισαι υλιστης αυτα παθαινεις.για ακομα μια φορα οι μεγαλοστομιες των παρεμβασεων απεδειξαν οτι χωρις τον εργοδοτικο κ κυβερνητικο συνδικαλισμο δεν μπορουν να λειτουργησουν.ειναι το απαραιτητο μαξιλαρακι.

      οι ΓΣ των ΕΛΜΕ δεν ηταν μαζικες πραγματικα.ηταν απλα μεγαλυτερες απο αλλες κ αυτο ειχε κ επικοινωνιακη χροια αναθεσης μεσα τους.ωστοσο μεσα στους εκεπαιδευτικους ειναι κρυμενη μια αγωνιστικη διαθεση που σμπαραλιαστικε απο τους προεδρους των ΕΛΜΕ που ανηκουν στο δεξιοαριστεροεπαναστατικο μετωπο.

      20000 στους 86000 μας κανει 23%! που πας ρε καραμητρο για απεργια διαρκειας?

      εδω χρειαζεται κλιμακωση σχεδιο κ προοπτικη. αλλα δεν γνωριεις τι ειναι αυτο οταν αυτοι που υποστηριζεις δεςν μπορουν να οργανωσουν ουτε την υποχωρηση.

      Υ: εισαι που πλυ ξεπλημενος κ αναγεννημενος αντικομμουνιστης.αντε καληνυχτα οπορτουνα.

      ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

    • Κώστας 16 Μαΐου, 2013 στις 1:09 πμ #

      Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλες κουβέντες μην λες φίλε μου!
      Κοίτα εδώ τα ρεζιλίκια σας!
      http://902.gr/eidisi/neolaia-paideia/17190/oi-paremvaseis-sti-synedriasi-ton-proedron-ton-elme-horis-tsipa-o
      Πλειοψηφίες άνετες στο ΔΣ είχατε, τον κόσμο τον ντομπάρατε, παίζοντας με την αγωνία και την οργή του γι΄αυτά που ζει κι αυτά που θα του συμβούν, υπερψήφισε τον υπερεπαναστατικό σας βερμπαλισμό και τώρα τον ξεφουσκώνετε και τον αδειάζετε!
      Σκατά τα κάματε.
      Δεν είστε ικανοί ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών σας να δέσετε ως φαίνεται και θα φέρετε σε πέρας αγώνες και μάλιστα διαρκείας? Μεριάστε λοιπόν αλαζόνες! Δεν σας φταίει σε τίποτα ο κόσμος και το κίνημα για να παίζετε στην πλάτη του!

  24. Y 16 Μαΐου, 2013 στις 1:20 πμ #

    Κοίτα εσείς από την αρχή ήσασταν κατά της απεργίας αυτής και κάνατε πραγματικά ότι πέρναγε από το χέρι σας για να αποτύχει. Οι 13,000 που την υπερψήφισαν ήταν έκπληξη για εσάς και σίγουρα όχι δικιά σας δουλειά. Οι γραφειοκρατίες (και του ΣΥΡΙΖΑ) πούλησαν τις ΓΣ των ΕΛΜΕ. Οι Παρεμβάσεις υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις καταψηφίζοντας την πρόταση αναστολής. Η διατύπωση της συντρόφισσας δε νομίζω να ήταν αυτή που της προσάπτεται. Μετά το άδειασμα από τους γραφειοκράτες έπρεπε να βρει ένα τρόπο να εφαρμοστεί η απόφαση για απεργία. Και η πρόταση να βγουν μπροστά τα ΔΣ των σωματείων και να θέσουν την κυβέρνηση μπροστά στο δίλλημα ή ξηλώνει όλους τους συνδικαλιστές της χώρας ή τους ανέχεται και η απεργία ξαναφουντώνει είναι μια χαρά πρόταση. Εσείς στα παπάρια σας. Περιμένατε στη γωνία να χειροκροτήσετε την αποτυχία κάτι που πολεμάτε από την αρχή, κλασσικοί πια χαιρέκακοι, που το μόνο που ξέρετε είναι να κουνάτε το δάχτυλο και μη δίνεται καμία πραγματική προοπτική στο κίνημα.

    • a 16 Μαΐου, 2013 στις 1:30 πμ #

      α ρε καημενε αγλαια

    • Κώστας 16 Μαΐου, 2013 στις 2:20 πμ #

      Αντί να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αναλάβετε τις ευθύνες σας για την τραγική ήττα που οδηγήσατε το κίνημα των εκπαιδευτικών ζητάτε ευθύνες από το ΠΑΜΕ που μειοψήφισε? Φαινότανε από την αρχή που πήγαινε το πράγμα όταν συμμαχούσατε με τους τροϊκανούς γραφειοκράτες και τον αρχιγραφειοκράτη «εκπρόσωπο της κυβέρνησης» στο ΔΣ τον Πρόεδρο: «αν κηρυχτεί επιστράτευση θα επιστρέψουμε στα σχολεία κοιτώντας τους συναδέλφους μας στα μάτια» προεξοφλούσε! Μόκο τότε η επαναστάτρια Φατούρου, εκστομίζει τώρα ασυναρτησίες και μάλιστα εξόχως φαιδρές για την «συνέχιση» της απεργίας!
      Όσο για το ποιος δίνει προοπτική στο κίνημα καλύτερα είναι να σιωπάτε ειδικά αυτές τις στιγμές, επιβαρύνετε τη θέση σας! Αλλά τι λέω, εκείνο που προέχει για σας είναι πως θα χτυπήσετε το ΠΑΜΕ, είναι στο DNA σας!

    • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 16 Μαΐου, 2013 στις 9:23 πμ #

      «Οι 13,000 που την υπερψήφισαν ήταν έκπληξη για εσάς και σίγουρα όχι δικιά σας δουλειά.»

      καλα Υ χαλαρωσε λιγο.
      ηταν κυριως δουλεια της συζητησης που ανοιξε το ΠΑΜΕ οτι πρεπει να γινει απεργια 2 μερες για κλιμακωση με σχεδιο κ προοτπικη.αλλα επειδη εσεις δεν ειστε με το κινημα αλλα με την αστικη ταξη κανατε ολα αυτα που κανατε.ο κοσμος μπορει να σας τιμησε με την ψηφο του στις ΓΣ
      αλλα αυτο δε σημαινει οτι εκανε κ σωστα, η οτι εσεις λεγατε το σωστο.
      το ειπα κ χθες.ας ειναι το ΠΑΜΕ μειοψηφια τωρα.η θεση του θα δικαιωθει 10000000%

      η πραγματικοτητα Υ δε μπορει να ρθει στα μετρα σου οσο κ αν θες.
      κ η πραγματικοτητα λεει: το ΠΑΜΕ εκανε 24 ωρες απεργια για τους καθηγητες κ σε απαντηση της επιστρατευσης μαζι με ολους τους δημοσιους υπαλληλους. ηταν οι μονοι που μεχρι τελευταια στιγμη επεμεναν να γινει απεργια με σχεδιο κ κλιμακωση.με συμμαχιες κ προοπτικη ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.
      ολοι οι αλλοι τι κανανε?ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!ΟΛΟΙ!εσεις κυριως, με τα μεγαλα σας λογια κ τον οπορτουνισμος σας.
      ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ!
      παλιοεργοδοτικοι ρουφιανοι του Σαμαρα. θαψατε ολες τις αγωνιστικες διαθεσεις που υπηρχαν κ τις στειλατε στον καναπε.ειστε υπευθυνοι για το τσακισμα του κινηματος απτα μεσα.

  25. λαθραναγνώστης 16 Μαΐου, 2013 στις 6:53 πμ #

    Ξεφτυλισμένες υπάρξεις, άκακα κατοικίδια των καναπέδων του συστήματος, το πιό θλιβερό με σας, είναι ότι οι «μεγάλες» παρατάξεις ΠΑΣΚο – ΔΑΚο – ΣΥΡΙΖΑ, σας θεωρούν τόσο «δεδομένους» που ούτε καν λογαριασμό δεν σας δίνουν για τις κινήσεις τους!
    Κοιτάχτε το χάλι σας στον καθρέφτη, και δώστε τέλος στη μίζερη ύπαρξή σας!

  26. λαθραναγνώστης 16 Μαΐου, 2013 στις 7:17 πμ #

    «Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ. Απ’αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα».

    Τάδε έφη η κα Φατούρου των «Παρεμβάσεων» και μία από του τρείς συντάκτες της κατάπτυστης ανακοίνωσης: «Ηλίθιοι ή Προβοκάτορες?»
    Σαν απάντηση, εγώ θα έλεγα: Ηλίθιοι προβοκάτορες!

  27. IA 16 Μαΐου, 2013 στις 8:04 πμ #

    «Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ έχει ευθύνες. Οδήγησε έναν ολόκληρο κλάδο σε αδιέξοδο. Είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτή την εξέλιξη έγκαιρα. Κάναμε καθαρό από την αρχή ότι σήμερα το κίνημα μπορεί να δώσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης μόνο με ενωτικούς ταξικούς αγώνες μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων και σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα. Μπορεί να δώσει απάντηση μόνο με αγώνες που έχουν σχέδιο οργάνωσης, σύγκρουσης και προοπτικής. Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε η ηγεσία της ΟΛΜΕ.
    Η ηγεσία της ΟΛΜΕ ακύρωσε τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπήρχαν στον κλάδο οι οποίες εκφράστηκαν με τη συμμετοχή 20.000 συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις».

    Ηλίας Πατίδης, Βασίλης Λυκούρας εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

  28. IA 16 Μαΐου, 2013 στις 8:07 πμ #

    με τετοιους αγωνιστες καλυτερα σεχταριστης !!!
    Τετοια κωλοτουμπα ουτε στα καλυτερα τους ονειρα δεν περιμεναν οι Σαμαρας-Βενιζελος-Κουβελης.
    Εν τελει τον κολαουζο της κυβερνητικης πολιτκης τον επαιξαν οι Συριζα Παρεμβασεις βοηθοντας την ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να το παιξουν στα λογια αγωνιστες

    ΠΑΜΕ και ξερο ψωμι

  29. IA 16 Μαΐου, 2013 στις 8:11 πμ #

    Απλως για την ιστορία πρωτο το ΠΑΜε κατεβασε την ΟΛΜΕ προταση για κινιτοποιησεις και απεργια. Απεργια με προετοιμασια σχεδιο και συμμαχιες. Οι τυχοδιωκτες των παρεμβασεων αν και αρχικα ταχθηκαν υπερ της προτασης του ΠΑΜΕ αποφασισαν να οδηγησουν το κινημα για υπνο δια της ασφαλεστερης οδου αυτη της υπερπαναστατικοτητας στα λογια και του λαγου στην πραξη.

    Υ απο την αρχη σου γραφαμε οτι οιτ κι να γινει το «ΠΑΜΕ θα φταει Δεν μας εβγαλες ψευτες Καλο θα ειναι ομως να μαθεις και τη λεξη αυτοκριτικη Τις 20,000 στις συνελευσεις εσυ και οι οψιμοι συμμαχοι σου τις πεταξατε στα σκουπιδια και τις πουλησατε χθες

  30. Y 16 Μαΐου, 2013 στις 9:55 πμ #

    Για πείτε λίγο, τo ΠΑΜΕ τι ψήφισε τελικά «στο αν υπάρχουν προϋποθέσεις της απεργίας»? http://www.thepressproject.gr/article/43069/OLME-Nai-stin-apergia-oxi-stin-ulopoiisi-tis

    • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 16 Μαΐου, 2013 στις 10:10 πμ #

      ασε ρε Υ που μας το παιζεις κ χαζεμενος τωρα.εισαι πολυ μικρος πολιτικα εσυ για να μιλησεις για το ΠΑΜΕ κ το ΚΚΕ.
      το ΠΑΜΕ λεει απο την αρχη αυτα που λεει.κ φυσικα υπηρχαν οροι για απεργια ΓΕΝΙΚΑ.οχι διαρκειας ομως.αλλα ξερατε εσεις τι κανατε με την ΔΑΚΕ χερι χερι.ολοι μαζι στην εκτονωση.
      τωρα πρεπει να παρουμε καμια πατεριτσα στους παρεμβασαδες γιατι εχουνε κουραστει απο την κωλοτουμπα τα παιδια.

      • Y 16 Μαΐου, 2013 στις 10:14 πμ #

        Όχι για απαντήστε λίγο στην ερώτηση γιατί πολλά γράφετε αλλά γι’αυτό δεν έχει γραφτεί τίποτα.

      • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 16 Μαΐου, 2013 στις 10:21 πμ #

        εμενα αμα μου εθετες αυτες τις δυο προτασεις δε θα εμπαινα στο ψευτοδιλλημα πασοκ η δεξια για ακομα μια φορα.

        Η ΣΩΣΤΗ ΨΗΦΟΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟ. δε γνωριζω ομως τι ψηφισαν οι ΠΑΜιτες αλλα εγω οτι κ να ψηφισαν ειμαι με τα μπουνια μαζι τους γιατι επειβεβαιωθηκαν για ακομα μια φορα.

        κοιτα κ το βιντεο.οι του ΠΑΜΕ οι πιο πολλοι κ πιο αποφασισμενοι.

    • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 16 Μαΐου, 2013 στις 10:18 πμ #

      συμφωνα με αυτο το site που επεσυναψες, ο οπορτουνισμος σας ειναι ακομα μεγαλυτερος.γιατι δε μπορεις τη μια ωρα να λες οτι υπαρχουν οι οροι να το θετεις σε ψηφιση κ μετα να βγαινεις να λες οτι δεν υπαρχουν οι οροι.ουτε εσυ δε συμφωνεις με την προταση σου?θα μι τριλανς που λεν κ στην πολη μου?

      κ το ξαναλεω κ θα το ξαναλεω μεχρι εκει που δεν παει: το ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΗΜΗ Κ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ.

      τα καλυτερα μαντροσκυλα εχετε γινει.

  31. IA 16 Μαΐου, 2013 στις 10:34 πμ #

    http://www.edupame.gr/

    Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την ώρα της ψηφοφορίας, απευθύνθηκαν στη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ με την εξής δήλωση: «Υπάρχει ανάγκη να αποτυπωθεί με σαφήνεια και καθαρότητα η θέση και η θέληση των 20.000 συναδέλφων που συμμετείχαν σε Γενικές Συνελεύσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την παρερμηνεύσει. Εμείς πήραμε καθαρή θέση και πήραμε και την ευθύνη της πρότασής μας. Η πρόταση μας μειοψήφησε στις γενικές συνελεύσεις και υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Είναι αυτονόητο πως η ευθύνη βρίσκεται στις δυνάμεις που πρότειναν και διαχειρίζονται αυτή την εισήγηση και τη συγκεκριμένη πρόταση».

    Σημειώνεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΕΛΜΕ έφτασε στη Γενική Συνέλευση, με αποφάσεις μαζικών γενικών συνελεύσεων υπέρ της απεργίας που πρότεινε η πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ, καταδικάζοντας έτσι την επιστράτευση και την επίθεση στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ωστόσο τα δύο τρίτα των θετικών προς την εισήγηση αποφάσεων περιείχαν και… «αστερίσκους» προκειμένου να προχωρήσουν σε απεργία

  32. IA 16 Μαΐου, 2013 στις 10:49 πμ #

    Ένα μεγαλο ψεμα που στηριξαν η Εφημεριδα των συντακτων ο Συριζα οι Παρεμβασεις αλλα κι η alfavita είναι το γεγονος ότι πολλες συνελευσεις ναι μεν ψηφισαν υπερ της απεργιας αλλα με ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Π.χ
    ΕΛΜΕ των Κυκλάδων ψηφισαν ναι στην απεργια μονο αν η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ προκυρηξουν γενικη απεργια !!!
    Η ΕΛΜΕ Ρεθυμνου ψηφισε ΝΑΙ στην προταση της ΟΛΜΕ και αυτό μεταφραζεται στο να φορουν περιβραχιονιο οι εξεταστες στις εξετασεις που θα γραφει επιστρατευμενος !!!
    Από το πρωι στο ρ/σ κοκκινο βγαινουν οι ΕΛΜΕ και λενε τι ακριβως ψηφισαν στις συνελευσεις τους που απεχει αρκετα από τα δηθεν επαναστατικα που αραδιαζει εδώ ο Υ

  33. Y 16 Μαΐου, 2013 στις 12:27 μμ #

    Κοινώς νίψατε τας χείρας σας και δε στηρίξατε της ΓΣ. «Αφού δε ψηφίστηκε η δικιά μας πρόταση δε μας ενδιαφέρει» (που σιγά μη ψηφιζόταν η πρόταση αυτών που βγαίναν στα κανάλια και λέγαν όχι απεργία μεσ’τις εξετάσεις τελεία). Εγώ δεν αράδιασα κανένα επαναστατικό, καν’τε scroll up και διαβάστε. Είπα ότι υπήρξε και υπάρχει ακόμα αγωνιστική διάθεση από τους καθηγητές και πέσατε πάνω όλοι ΠΑΜΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να τη φάτε γιατί δε χωράει στις προϋποθέσεις σας, στις εγγυήσεις σας και τα κέρατα τα τράγια σας.

  34. kathigitis 16 Μαΐου, 2013 στις 12:32 μμ #

    Όπου ο πρόεδρος είναι από το ΠΑΜΕ και ψηφίστηκε η πρόταση της ολμε, αυτή στήριξε και χθες (πχ ελμε Πειραιά). Στη συνέλευση στην κεφαλονιά υπερψηφίστηκε η πρόταση του ΠΑΜΕ και αυτή στηρίχθηκε χθες.Οι άλλοι την έκαναν με ελαφρά.Η πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν για απεργία 16-17 δηλαδή μέσα στις εξετάσεις.Σε άλλες συνελεύσεις έβαζαν αστερίσκους.Και τελικά για τη δήλωση της Φατούρου υπάρχει διάψευση-διευκρίνηση;

    • kraftwerkvs 16 Μαΐου, 2013 στις 2:14 μμ #

      ο προεδρος της ελμε κεφ. ψήφισε λευκό κάνω λάθος?

      • kathigitis 16 Μαΐου, 2013 στις 2:37 μμ #

        Ο πρόεδρος της ελμε κεφαλονιάς ψήφισε την απόφαση της συνέλευσης του που ήταν από τις λίγες που στηρίχθηκε το πλαίσιο του παμε.

      • Y 16 Μαΐου, 2013 στις 2:50 μμ #

        Ψήφισε λοιπόν λευκό. Ψήφισε λοιπόν κατά της απεργίας. Οι άλλοι δεσμεύονταν από τις ΓΣ τους. Αλλιώς θα χαν κι αυτοί ψηφίσει τη θέση του ΠΑΜΕ που ήταν κατά της απεργίας.

  35. Y 16 Μαΐου, 2013 στις 12:57 μμ #

    Άμα διαψεύδαμε και διευκρινίζαμε κάθε συκοφαντία σας δε θα κάναμε άλλη δουλειά.

    Οι Παρεμβάσεις ήταν η μόνη παράταξη που ψήφισε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των ΓΣ ενώ εσείς πλένατε τα χεράκια σας.

    Άλλο ένα στοιχείο για το μέγεθος του πουλήματος ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-Α.Π.:
    «από τους εκπαιδευτικούς φέρεται να έχει ψηφίσει η πλειοψηφία όσων είναι ταμιακώς εντάξει» https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1470423

  36. ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 16 Μαΐου, 2013 στις 2:13 μμ #

    «Άμα διαψεύδαμε και διευκρινίζαμε κάθε συκοφαντία σας δε θα κάναμε άλλη δουλειά.»

    εισαι ηττημενος κ φαινεται οτι δε μπορεις να μαζεψεις τα ασυμαζευτα.
    αλλα ενα απο τα κυρια χαρακτηριστικα του οπορτουνιστη ειναι να μη μαθαινει με τπτ απο τα λαθη του πραγματικου κινηματος.

  37. IA 16 Μαΐου, 2013 στις 2:26 μμ #

    σου γραφει καποιος παραπανω οτι οπου προεδρος ΕΛΜΕ ήταν ΠΑΜΕ και η συνελευση ειχε ψηφισει υπερ της προτασης της ΟΛΜΕ ψηφισε οτι υπαρχουν οι προυποθεσεις

    Επιλεγεις να συκοφαντεις αντις να πεις απλα καναμε λαθος

  38. Y 16 Μαΐου, 2013 στις 2:30 μμ #

    Δε ξέρω πόσοι από το ΠΑΜΕ ψηφίσαν τι, αλλά η δήλωση τους λέει στην ουσία «δε μας νοιάζει». Τώρα τι κάνουμε? Στηρίζουμε όσους καθηγητές επιλέξουν να δώσουν τη μάχη?

  39. kathigitis 16 Μαΐου, 2013 στις 2:56 μμ #

    Ψήφισε για 48ωρη Πέμπτη-Παρασκευή όσο κι αν δεν το καταλαβαίνεις.Αυτή ήταν η απόφαση.Τώρα για τα υπόλοιπα προσοχή με ποιους κάνεις συμμαχίες για να μην πέφτεις συνέχεια από τα σύννεφα και χτυπάς.

  40. kathigitis 16 Μαΐου, 2013 στις 2:58 μμ #

    Γιατί σε πόσες ελμε κατεβαίνουν ενωτικά, αριστερά ψηφοδέλτια; Πόσοι πρόεδροι έχουν προκύψει από τέτοιες συμμαχίες;

  41. Ιάκωβος Δανηιλίδης 16 Μαΐου, 2013 στις 3:04 μμ #

    Y Μαΐου 16, 2013 στις 1:20 πμ
    “Κοίτα … κίνημα.”
    Y Μαΐου 16, 2013 στις 9:55 πμ
    “Για πείτε λίγο, … απεργίας?”
    Δεν χρειάζεται να είσαι ψυχολόγος για να ξέρεις πως όταν μια πρόταση σε ένα διάλογο ξεκινάει με το “κοίτα” ή το “για πες” δείχνει απολογία και την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, το λιγότερο…
    Καληνύχτα και καλή τύχη

  42. Y 16 Μαΐου, 2013 στις 6:24 μμ #

    Ίσως να είναι η κολλημένη στον τοίχο πλάτη του κινήματος των εργαζομένων από τους μικροαστούς γραφειοκράτες όλων των αποχρώσεων (από ΠΑΜΕ, και Α.Π. μέχρι ΔΑΚΕ) που το ξεκώλιασαν στην προδοσία τις τελευταίες μέρες. Ζήτω οι Παρεμβάσεις, Ζήτω ο αγώνας των Καθηγητών, Ζήτω όλοι οι Εργαζόμενοι.

    • ΑΝΩΝΥΜΙΑ=ΤΟ ΗΜΙΣΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ 16 Μαΐου, 2013 στις 6:48 μμ #

      ΖΗΤΩ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ-ΦΑΤΟΥΡΟΥ-ΚΑΤΣΙΚΑΣ
      ΖΗΤΩ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ Κ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ.
      ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ.
      ΖΗΤΩ ΛΑΓΚΑΔΙΑ Κ ΖΗΤΩ ΡΕΜΑΤΙΕΣ.

      ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ: ΖΗΤΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΗΓΕΤΙΣΚΟΥ.ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ

      • Y 16 Μαΐου, 2013 στις 7:18 μμ #

        Καλά καλά ρε Ανώνυμε. Μη μου ταράζεσαι 🙂 (πάντως μου φαίνεται ότι θα κάνεις πολύ καλό κοκορετσάκι)

      • kraftwerkvs 17 Μαΐου, 2013 στις 2:30 μμ #

        Ανα. χαλάρωσε επιτέλους λίγο

    • λαθραναγνώστης 16 Μαΐου, 2013 στις 6:53 μμ #

      ……και τα φουσέκια ανάψανε
      κι όλοι φωτιά γινήκαν!!!

  43. Y 17 Μαΐου, 2013 στις 12:19 μμ #

    Ρε τι ψηφίσαμε λευκό? Είσαι παλαβός? Ας εξηγήσει η Αυτόνομη Παρέμβαση ποιους ακριβώς εννοεί μ’αυτή την άθλια ανακοίνωση. Είναι εντελώς ξεκάθαρο τι ψηφίσαμε κι ότι οι Παρεμβάσεις είναι η μόνη παράταξη που από την αρχή μέχρι το τέλος στηρίζει την απόφαση των ΓΣ για απεργία.

    • IA 17 Μαΐου, 2013 στις 3:14 μμ #

      Υ απο οτι φαινεται ολοι οι αλλοι λενε ψεμματα και μονο οι παρεμβασεις κατεχουν το αλαθητο του παπα. Ουτε η φατουρου μιλησε για απεργια 500 συνδικαλιστων (το λεει το ΠΑΜΕ το επιβεβαιωνει ο ΣΥΡΙΖΑ) ουτε καποιες συνελευσεις ΕΛΜΕ ψηφισαν απεργια ναι μεν αλλα

      Οι γραφειοκρατες των Παρεμβασεων προσπαθουν με απανωτες κολοτουμπες να βγουν στον αφρο αλλα αυτο δεν ειναι εφκτο. Οταν συναγελαζεσαι με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Συριζα και τους θεωρεις συμμχους σου σε αγωνες διαρεκιας αυτα παθαινειες.

  44. Y 18 Μαΐου, 2013 στις 5:13 μμ #

    Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από την Γ.Σ των προέδρων ΕΛΜΕ.
    Δύο γραφειοκράτες ιεροεξεταστές καταστολείς απεργιών απέναντι σε μια αγωνίστρια http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_306.html

    • λαθραναγνώστης 18 Μαΐου, 2013 στις 8:56 μμ #

      Γιατί είναι γραφειοκράτες ιεροεξεταστές?
      Επειδή αποκάλυψαν ότι άλλα έλεγε η Φατούρου στην ΓΣ της ΟΛΜΕ και άλλα στην ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, είναι ιεροεξεταστές?
      Πουθενά η Φατούρου δεν αρνείται ευθέως ότι της καταλογίζει ο Παπαχρήστος και ότι λέει ψέματα.
      Απλά λέει ότι ο Πατίδης του έδωσε ένα «σκονάκι» πριν την σχετική τοποθέτηση.
      Ε και? Σκονάκια στο προεδρείο, πάνε κι έρχονται. Το θέμα δεν είναι αν είναι το σκονάκι, αλλά αν είναι αλήθεια η τοποθέτηση. Δηλαδή, υπονοεί η Φατούρου ότι ο Πατίδης με ένα σκονάκι, έκανε τον Παπαχρήστο να πεί ψέματα και ο Παπαχρήστος το έκανε? Αστεία πράγματα!
      Προφανώς, αν υπήρξε σκονάκι, ο Πατίδης ζήτησε από τον Παπαχρήστο, να πάρει θέση και εκείνος ως πρόεδρος, για το τι λέχθηκε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πρακτικά, μέσα στο ΓΣ της ΟΛΜΕ.

    • Κώστας 19 Μαΐου, 2013 στις 12:35 πμ #

      Πόσο αγωνιστές είναι συνδικαλιστές τύπου Φατούρου όταν στην μοναδική απεργία που ΕΓΙΝΕ αυτό το διάστημα (αυτή της Τρίτης 14/5, ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών) ήταν δεδηλωμένοι απεργοσπάστες?
      Η αγαπημένη ΑΔΕΔΥ απεργοσπάστρια μιας απεργίας που οι καθηγητές δεν είχαν ακόμα υπερψηφίσει? Πιο φαιδρή δικαιολογία για την απεργοσπασία μπορεί να υπάρξει?

      Πόση μπέσα μπορεί να έχει κανείς στη Φατούρου όταν για το ίδιο ζήτημα λέει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με το ακροατήριο? Άλλα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, άλλα στη Συνέλευση των Προέδρων?
      Και μετά φταίνε οι… ιεροεξεταστές! Της κοντής ψ–ής της φταίνε οι τρίχες!

      Και καλά ο Παμίτης, είναι γραφειοκράτης (και μόνιμος στόχος, φυσικά)! Γραφειοκράτης όμως και ο Δακίτης, ο σύμμαχος στην άγρια απεργία διαρκείας? Τστστστσ, κακό πράμα η αχαριστία Υ!

      Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν – με δεδομένες τις ίδιες συνθήκες και προϋποθέσεις – βγουν οι Παρεμβάσεις με αίτημα «πολιτική απεργία διαρκείας»! (για να παραβγούν σε αγωνιστικότητα στον κ. Τσίπρα, που απείλησε σήμερα πως αν η κυβέρνηση ξανακάνει επιστράτευση θα την κάνει… ντά! Και το σύστημα τάκανε πάνω του!)

      Όπου οι εργαζόμενοι εμπιστεύτηκαν τις Παρεμβάσεις και τους άλλους σούπερ αγωνιστές, τα κάμανε μπάχαλο (συγκοινωνίες, εκπαιδευτικοί, τα πρόχειρα παραδείγματα)
      Οι ναυτεργάτες όμως, που εμπιστεύτηκαν το ΠΑΜΕ, κουρελιάσανε την επιστράτευση!

      Άντε, καλό απολυτήριο τώρα!

      • Y 19 Μαΐου, 2013 στις 4:20 πμ #

        Οι ναυτεργάτες κουρέλιασαν την επιστράτευση? Πώς ακριβώς?

  45. Κώστας 19 Μαΐου, 2013 στις 10:24 πμ #

    Να πως ακριβώς Υ.

    Στις 5/2/2013 το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοινώνει «… υπ΄αυτές τις συνθήκες και με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας… με απόφαση του Πρωθυπουργού… εξουσιοδοτείται ο Υπουργός να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων των ανωτέρω πλοίων (όπου επικράτησαν αρτηριοσκληρωτικές και πολιτικές αντιλήψεις)»

    Δύο μήνες μετά, με την επιστράτευση σε ισχύ, οι ναυτεργάτες δένουν τα πλοία στα λιμάνια…

    Στις 3/4/2013 «σε εξέλιξη από τα χαράματα η απεργία των ναυτεργατών…»
    http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/13340/ayrio-tetarti-i-apergia-ton-naytergaton

    Όχι, δεν πιστεύω ότι η έλλειψη πληροφόρησης σε κάνει τόσο αντιδραστικό Υ. Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει! Η προϊούσα αντιΠΑΜίτιδά σου, κάτι άλλο? δεν ξέρω.

    ΥΓ και νομίζω πως είναι καιρός πια, μετά από όλα όσα συνέβησαν, να αλλάξεις τον τίτλο του προβοκατόρικου άρθρου σου σε «οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ χέρι χέρι με ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αδειάζουν τους καθηγητές – ο αγώνας όμως συνεχίζεται»

  46. IA 20 Μαΐου, 2013 στις 9:35 πμ #

    δυστυχως Υ ο αντικομμουνισμός ο δικός σου αλλα και της ανταρσυας ειναι κακος συμβουλος και σας οδηγει στο να ψευδεστε και να συκοφαντειτε το ταξικο συνδικαλιστικο κινημα.
    η ΠΝΟ ΜΕΤΑ την επιστρατευση προκυρηξε 48ωρη απεργια και τα ταξικα συνδικατα συγκρουστηκαν με τα ΜΑΤ στις προβλητες του Πειραια Επισης 35 στελεχη του ΠΑΜΕ συνεληφθησαν απο την αστυνομια στο υπ. Εργασια οταν διαμαρτηρηθηκαν για την επιστρατευση.
    Καμια ομοιοτητα με τα παχια λογια της φατουρου και την απεργοσπασια των Παρεμβασεων στην 24ωρη απεργια της Αδεδυ στις 14/5

  47. Y 20 Μαΐου, 2013 στις 2:08 μμ #

    ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
    Eίναι ο δάσκαλος που τέθηκε σε αργία επειδή συνελήφθη σε διαδήλωση για αντίσταση κατά της αρχής….
    http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B7.html

  48. Κώστας 20 Μαΐου, 2013 στις 10:29 μμ #

    όχι στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις
    κάτω η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης

Σχολιάστε