Nαυτεργάτες, αγρότες, σπουδαστές και αλληλέγγυοι σήμερα στο δρόμο

6 Φεβ.

Ογκώδης διαδήλωση συμπαράστασης το πρωί στον Πειραιά. Λίγα πλοία αποπλέουν παρά την επιστράτευση

Οι σπουδαστές των ΤΕΙ πραγματοποιούν διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Και οι αγρότες πυκνώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση μπορεί να πέσει.

55 Σχόλια to “Nαυτεργάτες, αγρότες, σπουδαστές και αλληλέγγυοι σήμερα στο δρόμο”

  1. Υ 6 Φεβρουαρίου, 2013 στις 2:14 μμ #

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ
    Δυνάμεις καταστολής ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες και στο Λαύριο http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/8776/dynameis-katastolis-enantia-stoys-apergoys-naytergates-kai-sto-layrio-foto#/1

  2. Υ 6 Φεβρουαρίου, 2013 στις 3:55 μμ #

    ΚΚΕ: Κάνει τα τζάμια αόρατα http://alterthess.gr/content/kke-kanei-ta-tzamia-aorata-toy-gianni-anandranistaki

    • IA 6 Φεβρουαρίου, 2013 στις 8:18 μμ #

      με ξενα κολλυβα πηγε ο συριζα να κανει κηδεια και επιπλεον θελουν να βγουν και απο πανω οι ξεφτυλες. Που ειναι το 27% που πηραν στις εκλογες το κρατανε σπιτι μηπως και κρυωσει και δεν μπορει να παει να τους ξαναψηφισει Με ιντερνετ και TV η αριστερα της ευθυνης θα ερθει στην εξουσια

    • λαθραναγνώστης 6 Φεβρουαρίου, 2013 στις 8:18 μμ #

      Γιατί τόσο παράπονο από την «Αυγούλα».
      Τελικά για συμπαράσταση πήγαν οι Λαφαζάνης, Στρατούλης, Καραγιαννίδης και Μπάρκας, ή για …..παράσταση?

  3. Υ 6 Φεβρουαρίου, 2013 στις 6:52 μμ #

    Η ακροδεξιά κυβέρνηση μπορεί να πέσει. Πριν να είναι πολύ αργά http://www.inprecor.gr/index.php/archives/231135

  4. kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 6:42 πμ #

    Στα καράβια το ΚΚΕ για άλλη μια φορά κουβάλησε κόσμο σε πανστρατιά για την μεγάλη μάχη και για άλλη μια φορά το μεσημεράκι η μεγάλη μάχη κατέληξε σε διαμαρτυρία γιατί δεν τους αφήνουν να πάνε την πορεία μέχρι τέρμα.

    Η Ανταρσύα πάλι είναι ένα σχήμα με πολύ συγκεκριμένες δυνατότητες, με οργάνωση που αντιστοιχεί σε πολιτικές αναφορές είτε τις αυτονομίας είτε του ρεφορμισμού σε καμία περίπτωση πάντος κομμουνιστών είναι επι της ουσίας αδύναμη για οργανωμένη παρουσία και αντίστοιχη δυναμική. Η σχέση της με την εργατική τάξη είναι αδύναμη και αντανακλά την απήχηση στον λαο των απόψεων που φέρουν οι πολιτικές δυνάμεις που απαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εν τουτοις αποτελεί ψέμα κουκουέδων ότι η Ανταρσύα δεν ήταν κάτω στο λιμάνι ψέμα το οποίο λέγεται απο το ΚΚΕ βασιζόμενο στην γνώση ότι ο άλλος θα το χάψει.

    Με τον ίδιο τρόπο η παρουσία και του Συν που όμως υποτίθεται ότι είναι και κόμμα του 25% αλλά τι να περιμένει κανείς απο τον Συνασπισμό και ιδιαίτερα απο την τελειώτικη του μετάλλαξη σε αυτό που είναι σήμερα.
    Και εδώ ανοίγω μια παρένθεση.Ο Συν. βέβαια ένα σοσιαλδημοκρατίκό κόμμα, είναι μάλλον συνεπής στην προσπάθεια του να καταλάβει την εξουσία και κάνει ότι μπορεί, τούμπες κανονικές και ανάποδες, δηλώσεις νομιμοφροσύνης, πίστης στο ευρώ και σε οτιδήποτε πρέπει να κάνει.
    Το αριστερό ρεύμα αυτού του κόμματος συνεχίζει να δείχνει τις βαρύτατες ευθύνες του. Επιλέξανε απο το 1990 ήδη αυτή την γραμμή, γραφειοκράτες, φιλόδοξοι και ατομιστές, είναι αυτοί που συνέπραξαν στην δημιουργία ενος κόμματος τυχοδιωκτικού, χωρίς μέλη, χωρίς οργανώσεις, αλλά με στελέχη που διαχειρίζονται το τίποτα.

    Προτιμούσαν τα κομπρεμί στις Κ.Ε. «για να μην χαθεί η κουτάλα μαζί με τα ζουμιά» καμία στεναχώρια δεν έχω για όλους αυτούς γιατί και σήμερα κάνουν τα ίδια. Στην τελευταία Κ.Ε. πάλι επιλέξανε την «ενότητα» (το θυμάστε παλαιοί σύντροφοι?) αντί της πολιτικής αρχών, όπου καταθέτω τις απόψεις μου στα μέλη και στο λαό και εισπράττω ότι ε΄ναι να εισπράξω. Κλείνει η παρένθεση.

    Το ΚΚΕ και τα μέλη του επίσης τώρα κλαψουρίζουνε ότι δεν υπήρχαν άλλοι…………!!!!!
    ποιοι άλλοι ? δεν υπάρχουν άλλοι, σύμφωνα με τις δικές σας θέσεις η κοινωνική συμμαχία θα εκφράζεται μέσω του ΠΑΜΕ, τις ΠΑΣΥ κλπ κλπ
    ε εκεί ήταν το ΠΑΜΕ, αλλά » οι δικαιολογίες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες όλοι έχουν απο μία» για άλλη μια φορά το ΚΚΕ βάρεσε τα τούμπανα, η προσμονή των φίλων του κόμματος ότι επιτέλους θα γίνουν αριστερισμοί, χτύπησε κόκκινο και μετά γειώθηκαν κανονικότατα. αλλά είπαμε δεν ήταν και οι άλλοι…………….lol.

    Στα λεωφορεία σε μια συνέλευση που συμμετείχαν περισόττεροι απο 2000 άτομα και που 1000 και πλεον εργαζόμενοι ήταν υπερ του να συνεχιστεί η απεργία(και που ήταν και πλειοψηφικές) οι δυνάμεις που ήταν υπερ(κατάφεραν να μην περάσει η πρόταση αυτή και η απεργία σταμάτησε γιατί δεν μας κάλυπτε το πλαίσιο……….στο δίλλημα όλα ή τίποτα, προς το παρόν είμαστε στο …τίποτα, προβλέπω στις επόμενες εκλογές το ΚΚΕ εκτός βουλής με τους ψηφοφορους να ψηφίζουν ΣΥΝ για να μην βγεί ξανά το τρίο μπελγκάντο.

    • Ένας 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:10 πμ #

      «Στα καράβια το ΚΚΕ για άλλη μια φορά κουβάλησε κόσμο σε πανστρατιά για την μεγάλη μάχη και για άλλη μια φορά το μεσημεράκι η μεγάλη μάχη κατέληξε σε διαμαρτυρία γιατί δεν τους αφήνουν να πάνε την πορεία μέχρι τέρμα.»

      Τί ακριβώς ήθελες να κάνει το ΚΚΕ? Καταρχήν εσύ τα λες ως αυτόπτης? Ήσουνα εχτές κάτω στο λιμάνι ή η γνωστή απεργοσπασία (ειδικά σε απεργία αλληλεγγύης για την οποία κόπτονται όλοι)?
      Εγώ που ήμουν θα σε πληροφορήσω για τα εξής:
      Το μπλοκ της Αντασρυα (καταρχήν δεν ήταν ένα) ήρθε κατά τις 10 στο λιμάνι με 50-70 άτομα και σημαίες του ΣΕΚ. Το δεύτερο μπλοκ της Ανταρσυα (με πανό σκέτο ανταρσυα) και 30-50 ‘ατομα ήρθε κατά τις 11 κατευθείαν στη συγκέντρωση δίπλα στο υπουργείο. Οι δε μαυροκόκκινοι (περίπου 50 και αυτοί ) ήταν εκεί. Δεκτή η ταξική αλληλεγγύη στη σημειολογία αλλά όταν ο χώρος κατεβάζει 7-10 χιλιάδες για τις καταλήψεις και συνολικά καμιά 200ρια στο λιμάνι φαίνονται οι προτεραιότητες του «χώρου». Άρα αντίθετα με αυτό που λες κραφτβερκς δεν είναι θέμα σύνδεσης με την ρεγατική τάξη αλλά πολιτικής στόχευσης (μπορώ να σπεκουλάρω πάρα πολύ με αυτό αλλά θα το αφήσω να πέσει).
      Στην ΕΘΕΛ τώρα. Έχεις εικόνα ή μονό στη μπλογκόσφαιρα? Έβαλε ένα πλαίσιο η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Γιατί δεν κάνεις την ανάποδη ανάλυση? Έστω ότι το ΠΑΜΕ είναι αυτό που λες. Δε συνεργάζεται με κανένα, δε θέλει ρε παιδίακι μου κανένα, βρωμάνε τα χνώτα του κτλ.
      Οι άλλοι που έβλεπαν το συσχετισμό και ήθελαν σώνει και καλά την απεργία και που όπου σταθούν και όπου βραθούν μιλάν για συνεργασία γιατί δεν ψήφισαν το πλαίσιο του ΠΑΜΕ? Γιατί δε καταγγέλεις αυτούς ως διασπαστές? Για πες?

      • kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 12:40 μμ #

        «Τί ακριβώς ήθελες να κάνει το ΚΚΕ? »
        Τούμπες!

        «Καταρχήν εσύ τα λες ως αυτόπτης?»
        Καταρχήν το λέω ως απεργοσπάστης και μεροκάμματο για βόλτα δεν ξαναχάνω, άμα θέλω να κάνω περίπατο θα πάω στην Πάρνηθα δεν θα πάω μαζί σου που δεν γνωριζόμαστε κιόλας. Σας είδαμε βρε επαναστάτη του γλυκού νερού που ήσουνα και εκεί και χθές και τις άλλες φορές που έσκιζες επιδηκτικά τα χαρτιά τις επιστράτευσης και μετά με την ουρά κάτω απο τα σκέλια «παραμύθιαζες τον κόσμο ότι σου βγάλανε πολυβόλα για να μπείς μέσα». Ξέρω ότι προσπαθείς να προβοκάρεις την άποψη μου, βάζοντας το «στιγμα» του απεργοσπάστη και αυτό με μια έννοια θα με ανάγκαζε να σου πω που έχω συμμετάσχει για να κάνω πιο ισχυρή την άποψη μου αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν μου δείξεις την αστυνομική σου ταυτότητα αλλιώς θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου.

        «Άρα αντίθετα με αυτό που λες κραφτβερκς δεν είναι θέμα σύνδεσης με την ρεγατική τάξη αλλά πολιτικής στόχευσης »

        δεν κατάλαβα τίποτα,ποια σύνδεση με την εργατική τάξη ; σε τι ακριβώς αναφέρεσαι σε αυτά που έγραψα;αλλα ντάλα τις παρασκευής το γάλα

        «Έχεις εικόνα ή μονό στη μπλογκόσφαιρα?»
        Μόνο απο την μπλογκόσφαιρα τι γράφω λάθος;

        στο υπόλοιπο ερωτημα απάντησα ήδη σε άλλο σχόλιο.

      • Ένας 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 1:07 μμ #

        Μπα! Τί λες?
        Μεροκάματο για βόλτα δε ξαναχάνεις ε? Με ατομική σου απόφαση ε? Μιλάς για ενότητα, για πλαίσια συννενόησης, για συλλογικές διεργασίες και όταν αυτές γίνονται εσύ ΑΤΟΜΙΚΑ κρίνεις πότε και αν θα απεργήσεις. Και μετά θες και επαναστατική πειθαρχία ώστε αυτή να μπορεί να κάνει και συμβιβασμούς. Άλλα ντ΄άλλα της παρασκευής το γάλα που λες και συ…
        Δε κατάλαβα ακόμα ποιά είναι η…άποψή σου. Κυρήχτηκε μια απεργία που ουσιαστικά τη σήκωσε (πάλι) το ΠΑΜΕ. Κράτησε 6 μέρες κόντρα σε όλους. Η κυβέρνηση επιστράτευσε τους απεργούς, έστειλε τα ΜΑΤ να κόψουν τους κάβους και τελικά έβγαλε τα πλοία στα ανοιχτά με το προσωπικό ασφαλείας και άδεια! Το ΠΑΜΕ απέσπασε απόφαση κάλυψης παναττικής απεργίας αλληλλεγγύης (έχει να προκυρηχτεί πάνω από 2 δεκαετίες ως απάντηση σε άλλο κλάδο). Και έδωσε και τις δυνάμεις του το πρωί (ναι κάναμε βολτούλα, χάσαμε το μεροκάματο και σήμερα όλη μέρα ενημερώνουμε τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα ταξικής συσπείρωσης ανάμεσα στους κλάδους με το ηθικό κύρος του ΑΠΕΡΓΟΥ) στη συγκέντρωση.
        Οι επαναστάτες του γλυκού νερού όμως δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Ήθελαν να σκίσουν οι ναυτεργάτες τα φύλλα επιστράτευσης, να τους ανήξουν τα κεφάλια τα ΟΥΚ προς τέρψιν των οφθαλμών από την οθόνη του υπολογιστή τους (και πάντα στην εργασία τους-γιατί βόλτες κάνουμε μόνο στην Πάρνηθα!).

      • kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 2:13 μμ #

        Μπάξινος

        Αν νομίζεις ότι η παρουσία του κόσμου σε καλέσματα είτε ξεπουλημένων ηγεσιών είτε του σεχταριστικού ΠΑΜΕ που νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παππά απο τα γένια είναι δεδομένη κάνεις λάθος.
        Είδα την πίστη στην συλλογικότητα, που βάζετε τους εργαζόμενους να πηγαίνουν σε σωματεία που δεν είναι η πόλη τους για να δείξετε συμμετοχή και για να παρει καμία ψήφο, ας όψεται που σας είχα εμπιστοσύνη που θα μου κάνεις και τον κίνσορα.
        Είδα την πίστη στις συλλογικότητες στις λαικές επιτροπές και στις τοπικές σας παρεμβάσεις με διορισμένα απο τα κόμμα σου μέλη να παριστάνουν τους επικεφαλής είδα την πίστη στις συλλογικότητες που λετε ψέμματα περί επιτυχημένων απεργιών για να τρομπάρετε τον κόσμο σας δικαιολόγόντας την αποτυχία των επιλογών σας.

        Τώρα την θυμήθηκες την συλλογικοτητα; όταν παίρναμε μέρος στις απεργίες χωρίς να γίνει καν συνέλευση του σωματείου ήταν καλά ε? τότε όταν κατεβαινα κάτω ήταν καλά ρε? αί τράβα παραπέρα

        «Δε κατάλαβα ακόμα ποιά είναι η…άποψή σου. Κυρήχτηκε μια απεργία που ουσιαστικά τη σήκωσε (πάλι) το ΠΑΜΕ. Κράτησε 6 μέρες κόντρα σε όλους. Η κυβέρνηση επιστράτευσε τους απεργούς, έστειλε τα ΜΑΤ να κόψουν τους κάβους και τελικά έβγαλε τα πλοία στα ανοιχτά με το προσωπικό ασφαλείας και άδεια! Το ΠΑΜΕ απέσπασε απόφαση κάλυψης παναττικής απεργίας αλληλλεγγύης (έχει να προκυρηχτεί πάνω από 2 δεκαετίες ως απάντηση σε άλλο κλάδο). Και έδωσε και τις δυνάμεις του το πρωί (ναι κάναμε βολτούλα, χάσαμε το μεροκάματο και σήμερα όλη μέρα ενημερώνουμε τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα ταξικής συσπείρωσης ανάμεσα στους κλάδους με το ηθικό κύρος του ΑΠΕΡΓΟΥ) στη συγκέντρωση.»

        Το ΠΑΜΕ και εσύ πιστεύεται ότι μπορεις να καλείς σε απεργία, για να κατέβεις κάτω και να κάνεις βόλτες στο λιμάνι, εγώ παλι πιστεύω ότι αυτό είναι καταστροφικό, το έκανα για κάποια χρόνια δεν το ξανακάνω διότι δεν έχω καταρχήν εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ.

        Εγώ πιστεύω ότι όταν καλείς τον κόσμο κάτω πρέπει κάποια στιγμή να συγκρουστείς αλλιώς ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ καθόλου, ωραία και σεμνά πες κάναμε απεργία, μας επιστραύτευσαν, τέλος.

        Τα άλλα που κανει είναι για να κάνει επαναστατικούς βερμπαλισμούς το κόμμα σου και για να μην δείξει ότι τα μάζεψε, αυτό είναι σόου, όπως σόου είναι οι μπουρδολογίες ότι δεν έχασαν οι ναυτεργάτες αλλά το σύστημα και το λέει γιατί πρέπει να δικαιολογείται η υπαρξη του σε κάθε επίπεδο.

        Εσείς κραυγάζατε ότι θα κάψετε τα χαρτιά της επιστραύτεσης, έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου, ο Τσιμπόγλου φωναζε στα κανάλια εκείνο το βράδυ ότι θα τα κουρελιάσει όχι εγώ.

      • Ένας 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 3:15 μμ #

        Μιλάς σα κοινός θαμώνας συνοικιακού τεκέ (βρε ποιόν μου θυμίζεις…)
        Τελοσπάντων. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο το τί έκανες και το τι κάνεις εσύ σα μονάδα. Δε σε ξέρω και δε με ξέρεις. Αν το σωματείο που ανήκεις δεν έκανε συνέλευση για την όποια απεργία προσπάθησε να συγκεντρώσεις υπογραφές για να γίνει. Αν δε σ΄αρέσει η ηγεσία του κάνε πάλη να την αλλάξεις. Είσαι σεχταριστής? Ακόμα καλύτερα! Ίδρυσε ένα καινούργιο σωματείο-σφραγίδα για να κάνει αυτά που λες. Αυτή είναι η συλλογικότητα. Η γκρίνια που εκφράζεις δεν είναι συλλογικότητα. Είναι ατομικότητα του πληκτρολογίου.
        Με αφήνει αδιάφορο επίσης το αν έχεις ή δεν έχεις εμπιαστοσύνη στο ΠΑΜΕ . Το ζήτημα είναι ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη στην τάξη που θέλεις ντεμεκ να εκφράσεις.
        Χτες στο λιμάνι οι ναυτεργάτες έκαναν στη πράξη κουλερόχαρτα τα επιστρατευσιόχαρτα. Τα πλοία έφευγαν από το λιμάνι με το προσωπικό ασφαλείας, στη διαδήλωση υπήρχε τεράστιο μπλοκ από απεργούς ναυτεργάτες, πολλά πλοία δεν έκαναν ρούπι. Η σημειολογία έδειξε ότι μπορεί να γίνει απεργία αλληλεγγύης, ότι η κυβέρνηση έχασε σε επίπεδο προπαγάνδας (επειδή επιστράτευσε ιδιωτικούς απλήρωτους υπαλλήλους) και η μάχη αυτή είναι παρακαταθήκη.
        Εσύ τώρα γκρινιάζεις επειδή δε τις παίξαμε με τους ΟΥΚαδες. Οκ. Διακίωμά σου. Έλα την επόμενη φορά με την παρέα/συλλογικότητα/ατομάρα σου και παίξτες. Εμάς (που δε μας έχεις εμπιστοσύνη, που είμαστε βερμπαλιστές, που στήνουμε σόου και λέμε μπουρδολογίες) τί μας θες μαζί σου?

      • kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 4:10 μμ #

        Μιλάς σα κοινός θαμώνας συνοικιακού τεκέ (βρε ποιόν μου θυμίζεις…)

        εχεις δίκιο σε αυτό

        «Τελοσπάντων. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο το τί έκανες και το τι κάνεις εσύ σα μονάδα. Δε σε ξέρω και δε με ξέρεις.

        Τώρα ξαφνικά σε αφήνει αδιάφορο ε; και τότε γιατί πριν με ρωτούσες αν είμαι απεργοσπάστης μικρέ υποκριτούλη;

        «Αν το σωματείο που ανήκεις δεν έκανε συνέλευση για την όποια απεργία προσπάθησε να συγκεντρώσεις υπογραφές για να γίνει. Αν δε σ΄αρέσει η ηγεσία του κάνε πάλη να την αλλάξεις. Είσαι σεχταριστής? Ακόμα καλύτερα! Ίδρυσε ένα καινούργιο σωματείο-σφραγίδα για να κάνει αυτά που λες. Αυτή είναι η συλλογικότητα. Η γκρίνια που εκφράζεις δεν είναι συλλογικότητα. Είναι ατομικότητα του πληκτρολογίου.
        Με αφήνει αδιάφορο επίσης το αν έχεις ή δεν έχεις εμπιαστοσύνη στο ΠΑΜΕ . Το ζήτημα είναι ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη στην τάξη που θέλεις ντεμεκ να εκφράσεις.»

        Τις συμβουλές για τα συνδικαλιστικά κράτα τις για τους συντρόφους σου. Ουτε ξέρεις τι έχω κάνει στο σωματείο ούτε και πρόκειται να ανοίξω συζήτηση για τα θέματα αυτά απο εδώ αλλά άσε τις ψευτιές περι ότι μένεις παγερά αδιάφορος, αν ήταν έτσι δεν θα με ρωτούσες τι κάνω προσωπικά. Το ποιος έχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη είναι ένα καλό ερώτημα, καθώς το ΠΑΜΕ που έχει αντικαταστήσει την ΕΣΑΚ δεν έχει ούτε καν μέλη με ότι δικαίωμα και υποχρέωση συνεπάγεται αυτό, τό ιδιο ισχύει και τις λαικές επιτροπές ή την λαική συσπείρωση ή οποιοδήποτε σχήμα υπάρχει ως μετωπικό σχήμα, σταμάτα λοιπόν να πιπιλάς χρησιμοποιημένες καραμέλες θα πάθεις μόλυνση («ντεμέκ»…επίσης και αυτη την λέξη…έλεος με την κοινοτυπία).

        Η γκρίνια είναι όλη δική σου που σκόυζεις μαζί με τους συντρόφους σου για το πόσο μαλάκας είναι ο λαός που δεν σε καταλαβαίνει, πόσο βολεμένος είναι και πόσο φανταστικός είσαι εσύ. Ακόμα και όταν η σφαλιάρες στο σβέρκο σου πέφτουν βροχή, εσύ επιμένεις να λές ότι θα συνεχίσεις το ίδιο βιολί.

        «Εσύ τώρα γκρινιάζεις επειδή δε τις παίξαμε με τους ΟΥΚαδες. Οκ. Διακίωμά σου. Έλα την επόμενη φορά με την παρέα/συλλογικότητα/ατομάρα σου και παίξτες.

        πάλι αδιόρθωτε υποκριτή μιλάς επι προσωπικού και σου απαντώ. Και που ξέρεις εσύ που έχω βρεθεί έγώ και αν τις εχω παίξει με τους Ουκάδες; της ασφάλειας είσαι;

        «Εμάς (που δε μας έχεις εμπιστοσύνη, που είμαστε βερμπαλιστές, που στήνουμε σόου και λέμε μπουρδολογίες) τί μας θες μαζί σου?»

        Σας θέλω για να σας μεταλλάξω σε μικρά πράσινα ανθρωπακια και μετά να σας κάνω πειθηνια όργανα του καπιταλισμού, να κάνουμε όλοι μαζί σβούρες και όταν ζαλιζόμαστε να πέφτουμε κάτω και να κυλιόμαστε στα χορτάρια.

        Κατά τα άλλα η εργατική τάξη χρειάζεται την μέγιστη πολιτική συσπείρωση απο όλα τα κόμματα που εκπροσωπούν είτε την εργατική τάξη, είτε μικροαστικά στρώματα.

        «ναι κάναμε βολτούλα, χάσαμε το μεροκάματο και σήμερα όλη μέρα ενημερώνουμε τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα ταξικής συσπείρωσης ανάμεσα στους κλάδους με το ηθικό κύρος του ΑΠΕΡΓΟΥ»

        και ποιος σου είπε ότι δικαιωμα να μιλά μόνο όποιος απεργεί; καλό κολπάκι για να κλείσεις στόματα αλλά δεν περνάει. Η απεργία είναι ένδειξη κατα πόσο πορεύεται καλά η πρωτοπορία και όχι το αντίθετο, όταν δεν απεργεί ο κόσμος εσύ κάτι κάνεις λάθος και όχι ο κόσμος. Εσύ νομίζεις οτι θα εκβιάσεις κανέναν με αυτό που λες; Ανοιξε τα μάτια σου και ξεστραβώσου δεν είναι στραβός ο γιαλός…..

      • Ένας 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 4:33 μμ #

        Ότι να΄ναι μου λες.
        Μάλλον έχεις πικραθεί από κάτι και βγάζεις τόσο μένος. Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω (χωρίς τις προσβολές σου).
        Δε σε ρωτάω για προσωπικά αλλά για την πολιτική ανάλυση που κάνεις. Είπα ότι δε με νοιάζει τι κάνεις σα μονάδα. Με νοιάζει τί κάνεις πολιτικά σε χώρο δημοσιότητας.
        Λες ότι κάποιο σωματείο (ποιό δε λες) έκανε απεργία (ούτε πότε λες) χωρίς να έχει κάνει συνέλευση και μόνος σου ομολογείς ότι απήργησες (επειδή είχες εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ?). Τώρα γκρινιάζεις για το γεγονός αυτό. Επομένως την προσωπική σου εμπειρία εσύ την έβαλες στο παιχνίδι και όχι εγώ. Και σου απαντώ πολιτικά: Αν θες να αλλάξεις συσχετισμούς/λειτουργία/δράση δε γκρινιάζεις στο πληκτρολόγιο, ούτε γίνεσαι απεργοσπάστης επειδή δε συμφωνείς με την πρόταση/δράση. Πάς και την αλλάζεις στην πράξη. Η πορεύεσαι με άλλους που δε συμφωνούν.

        Και στο δια ταύτα: Ήταν πετυχημένη η 6ήμερη απεργία των ναυτεργατών? Είχε καθολική συμμετοχή? Εγώ λέω ναι.
        Οι διαθέσεις τους όταν ανακοινώθηκε η επιστράτευση ήταν ανεβασμένες? Από την πείρα των 2 τελευταίων ημερών λέω πάλι ναι.
        Πιέστηκαν αφόρητα (απειλές για απόλυση, σύλληψη, κακούργημα, κόψιμο των κάβων από τα ΟΥΚ/ΜΑΤ, απόπλους με το προσωπικό ασφαλείας)και έσπασε η απεργία πρώτα στα άλλα λιμάνια και μετά στον Πειραιά? Πάλι ναι.

        Εσύ όμως τί λες? Ότι η απεργία έσπασε επειδή «τα έστριψε» το ΠΑΜΕ. Ε λοιπόν ΕΣΥ δεν έχεις εμπιστοσύνη στην τάξη σου και γι΄αυτό θέλεις να βάλεις την πρωτοπορία να σπάσει το κεφάλι της στο (ξύλινα παρεπιτόντως) γκλοπ των ΟΥΚ. Εσύ βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο. Εσύ κάνεις τις δικές σου διαθέσεις καθολικές διαθέσεις της τάξης μας. Και μάλιστα το κάνεις (από ότι κατάλαβα) χωρίς να είσαι ναυτεργάτης αλλά αλληλέγγυος.

        Τα περί ασφάλειας στα επιστρέφω. Σου είπα και το ξαναλέω. Δε με ενδιαφέρει τί κάνεις (ή έχεις κάνει) εσύ. Σταμάτα όμως να καλείς τον κόσμο να παίξει ξύλο σε μια απεργία που εσύ επέλεξες να κάνεις τον απεργοσπάστη.

        Και ναι. Ο απεργός έχει τουλάχιστον δικαίωμα να μιλάει πρώτος. Γιατί μπήκε στη μάχη. Να το πούμε και αλλιώς. Η απεργία και η συμμετοχή σε αυτή είναι κριτήριο αν τα πάει καλά η πρωτοπορία? Εγώ πάλι νομίζω ότι η ανάλυση των κλασσικών έλεγε ότι η απεργία και γενικά τα οικονομικά αιτήματα της τάξης μας ακουμπούν στην αυθόρμητη αισθητηριακή συνείδηση και ότι η πρωτοπορία θέλει να τα πολιτικοποιήσει.

        Χτες κατά τη γνώμη σου ή έπρεπε να πέσει ξύλο ή να μη γίνει καθόλου η απεργία?

      • kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 5:28 μμ #

        : Αν θες να αλλάξεις συσχετισμούς/λειτουργία/δράση δε γκρινιάζεις στο πληκτρολόγιο, ούτε γίνεσαι απεργοσπάστης επειδή δε συμφωνείς με την πρόταση/δράση. Πάς και την αλλάζεις στην πράξη. Η πορεύεσαι με άλλους που δε συμφωνούν.

        σου απάντησα ηδη για αυτά που γράφεις, πρόκειται περι ανοησιών καθώς δεν ξερεις το τι κάνω στην ζωή μου, απο εκεί και πέρα ξέρω ότι ενοχλεί οποιιαδήποτε κριτική και για αυτο ουσιαστικά με καλείς να μην γράφω για το ΚΚΕ στο ίντερνετ. Κρίτικη όμως θα υπάρχει όσο και να μην σου αρέσει.

        «Και στο δια ταύτα: Ήταν πετυχημένη η 6ήμερη απεργία των ναυτεργατών? Είχε καθολική συμμετοχή? Εγώ λέω ναι.»

        Λες ανοησίες καταρχήν η απεργία των απεργών έχει καθολική συμμετοχή όταν απεργούν όλα τα καράβια, της γραμμής και όλα τα υπόλοιπα. Λες ψέμματα λοιπον ή απλώς είσαι άσχετος καθώς κανένα πληρωμα δεν απεργεί στα υπόλοιπα.
        Εσύ λοιπον λες «ναι» γιατί επιλέγεις συνειδητά να παραπληροφορείς την εργατική τάξη με προπαγάνδα της πλάκας.

        Καταρχήν μια απεργία είναι επιτυχημένη όταν ικανοποιουνται τα αιτήματα της όχι όταν γυρίζουν οι απεργοι χωρίς να έχουν πάρει τίποτε, προφανώς εσυ κρίνεις το πετυχημένο ή το αποτυχημένο μιας απεργίας με το αν κέρδισε το ΠΑΜΕ καλά κάνεις.

        «Ότι η απεργία έσπασε επειδή “τα έστριψε” το ΠΑΜΕ»
        κοινώς ψεύτης. Που το έγραψα αυτό; εγώ λεω ότι το ΠΑΜΕ βαφτίζει το κρέας ψαρι, δηλαδή της αποτυχίες τις κάνεις επιτυχίες για να επιβεβαίωσει την αποτυχημένη του τακτική.

        Επιπλέον λέω ότι το ΠΑΜΕ έχει μια ερμαφροδιτη πολιτική που απο την μια καλή τον κόσμο με δήθεν υπερεπαναστατικά συνθήματα τύπου «όλοι κάτω» και τρομπάρει τον κόσμο ότι θα γίνει χαμός και τελικά όλο αυτό ξεφουσκώνει σαν τρύπιο μπαλονι.

        Αποφάσισε ή πας για συγκρουση οπότε καλά κάνεις και λες μεγάλες κουβέντες ή δεν πας οπότε κρατάς μικρό καλάθι και αφήνεις τα «ηρωικά» στην άκρη (θα κάνουμε, θα δείξουμε ή τώρα ή ποτε και άλλα γραφικά).

        «Ε λοιπόν ΕΣΥ δεν έχεις εμπιστοσύνη στην τάξη σου και γι΄αυτό θέλεις να βάλεις την πρωτοπορία να σπάσει το κεφάλι της στο (ξύλινα παρεπιτόντως) γκλοπ των ΟΥΚ……..Σταμάτα όμως να καλείς τον κόσμο να παίξει ξύλο σε μια απεργία που εσύ επέλεξες να κάνεις τον απεργοσπάστη»

        στο ξαναλέω όσο και αν κάνεις τον Ιταλό, το κόμμα σου δεν έχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, και για αυτό δεν έχει μέλη στο ΠΑΜΕ στις Λαικές Επιτροπές κλπ κλπ

        Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα ιδιαίτερο πάθος με τις συγκρούσεις,θεωρώ ότι όλα είναι εργαλεία πάλης και όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ναι στην συγκεκριμένη απεργία πίστευα ότι επρεπε να συγκρουσθείς αλλά όπως σου ειπα δεν η κριτική μου δεν είναι πανω σε αυτό που εσύ θελεις να βγάλεις αλλά πάνω σε αυτά που έγραψα πιο πριν.

        «Σταμάτα όμως να καλείς τον κόσμο να παίξει ξύλο σε μια απεργία που εσύ επέλεξες να κάνεις τον απεργοσπάστη»»

        για άλλη μια φορά είσαι υποκριτής προφανώς είναι επι προσωπικού αυτό που λες, θα σου ξαναπώ ότι ακριβώς επειδή ήξερα πάλι είχαν αρχίσει οι υπερεπαναστατικές κορώνες, πάλι σύντομα θα τα μάζευε ακριβώς για αυτό δεν απήργησα και το ίδιο θα κάνω όταν κρίνω ότι κάποιος πουλάει επαναστατιλίκη της οκάς ενώ δεν είναι έτοιμος (καλα κάνει και δεν είναι αλλά δεν γουστάρω τα παιχνιδάκια).

        «Και ναι. Ο απεργός έχει τουλάχιστον δικαίωμα να μιλάει πρώτος. Γιατί μπήκε στη μάχη. Να το πούμε και αλλιώς.

        Η απεργία και η συμμετοχή σε αυτή είναι κριτήριο αν τα πάει καλά η πρωτοπορία?

        Εσύ πως το βλέπεις τώρα; αν προκηρρύσεται απεργία ποιος έχει καταρχήν την ευθύνη; αυτός που δεν απήργησε ή αυτός που την προκήρυξε; αν ο κόσμος ήταν έτοιμος να στον φέρουμε ψημένο όπως τα σουβλακια που πέρνεις για να φας απο τον ντελίβερι της γειτονιάς σου θα παραγγέλαμε έναν λαό απο όλα θα βάζαμε και την τηλεόραση να δούμε καμιά μπάλα! και θα αράζαμε.

        Προφανώς όμως τέτοιοι λαοί δεν υπάρχουν και για αυτό η πρωτοπορία προσπαθεί να πείσει και να οργανωσει τον κόσμο όταν αυτός δεν την ακολουθεί μέσα στην κρίση που βιώνουμε σημαίνει ότι αυτή κάτι κάνει λάθος, αλλιώς να σου φέρουμέ άλλο λαό καλύτερο.

        Εγώ πάλι νομίζω ότι η ανάλυση των κλασσικών έλεγε ότι η απεργία και γενικά τα οικονομικά αιτήματα της τάξης μας ακουμπούν στην αυθόρμητη αισθητηριακή συνείδηση και ότι η πρωτοπορία θέλει να τα πολιτικοποιήσει. »

        καλά κάνεις και το νομίζεις είσαι καλό δρόμο, αλλά μόλις έφυγες απο τα γραπτά και χρειάσθηκες να βγάλεις και συμπέρασμα τα θαλλάσωσες διότι το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο, βεβαίως και η πρωτοπορία θέλει να τα πολιτικοποιήσει αλλά εδώ αυτό που κρίνεται είναι το τι μας δείχνουν οι άμαζες και χωρίς συμμετοχή απεργίες, κατά την γνώμη μου λοιπον πρώτον δείχνουν ότι δεν προκύπτουν απο μαζικά συνδικάτα και σωματεία αλλά απο σωματεία με μικρή απήχηση και συμμετοχή και αφενός ότι η εργατική τάξη δεν πείθεται απο την πρωτοπορία…..ξανά στο τελικό στο οποίο αναφέρομαι και υποστηρίζω, μην γκρινιάζεις για τον κόσμο που δεν τραβάει αλλά να αναρωτηθείς γιατί στην μεγαλύτερη επίθεση του συστήματος απεναντι στην εργατική τάξη η απήχηση σου μειώνεται; ακριβώς γιατί εσύ καλείς την εργατική τάξη σε ότι την καλείς και επειδή δεν σου κάθεται κουνάς το δαχτυλό σου.

  5. IA 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 9:30 πμ #

    Κραφτ

    Οι ιδιες φουσκες και παραπληροφορηση καθε φορα. Νομιζα οτι καποια στιγμη θα βαριοσουν.
    Υπάρχει καμμια ανακοινωση ΚΚΕ για τη συγκέντρωση στο λιμάνι (που δεν τη διοργανωσε το ΚΚΕ) σχετικα με την παρουσια ή μη της Ανταρσυας ή ακόμη και 5-6 σημαίων της ΑΠ ?.
    Ειδες εσυ ναυτεργατες να θελουν να συνεχιστει η πορεια και να μην τους αφηνουν ?
    Απεργια και ότι να’ναι κανει ο Φωτοπουλος στη ΔΕΗ με συμμετοχη 7-8%, κάνει και η ΟΤΟΕ με συμμετοχή 4-5% Στην ΕΘΕΛ ή η απεργία θα έχει οργάνωση, προετοιμασία στοχευση συντονισμό και κλιμάκωση ή καλυτερα να μην γίνει γιατι τότε ξεφτιλίζεται σαν οπλο. Μαλιστα στην ΕΘΕΛ η αντισυστιμικη ανταρσυα συνταχθηκε με την προταση του συστιμικου Συριζα
    Επαθε τιποτε ο Συν που δεν μπηκε στη βουλή το 1993. Εφτασε άκοπα μετά από 19 χρόνια το 27% συνεπως μην αγωνιας για την τυχη του ΚΚΕ. Από τη δεκαετία του 1930 ως το 1974 απουσιαζε απο το αστικο κοινοβουλιο ωστοσο το 1946-49 διεκδίκησε την εξουσία και μέχρι σημερα δεν διαλύθηκε. Κρατα τα δακρυα σου για προφητες της δεκαρας σαν του λογου σου που ειναι παντα γελασμένοι

    • kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 10:04 πμ #

      «Υπάρχει καμμια ανακοινωση ΚΚΕ για τη συγκέντρωση στο λιμάνι (που δεν τη διοργανωσε το ΚΚΕ) σχετικα με την παρουσια ή μη της Ανταρσυας ή ακόμη και 5-6 σημαίων της ΑΠ ?.»

      οχι εχεις δίκιο, κακώς γράφω για το ΚΚΕ μόνο κάποιοι κκεδες τα λένε κακώς γράφω για το ίδιο το ΚΚΕ.

      «Ειδες εσυ ναυτεργατες να θελουν να συνεχιστει η πορεια και να μην τους αφηνουν ?»

      ? τι;

      «Απεργια και ότι να’ναι κανει ο Φωτοπουλος στη ΔΕΗ με συμμετοχη 7-8%, κάνει και η ΟΤΟΕ με συμμετοχή 4-5% Στην ΕΘΕΛ ή η απεργία θα έχει οργάνωση, προετοιμασία στοχευση συντονισμό και κλιμάκωση ή καλυτερα να μην γίνει γιατι τότε ξεφτιλίζεται σαν οπλο. Μαλιστα στην ΕΘΕΛ η αντισυστιμικη ανταρσυα συνταχθηκε με την προταση του συστιμικου Συριζα.»

      πρώτον τι σχέση έχει η ΔΕΗ με την ΕΘΕΛ; Στην Εθέλ βρε ασχετε ήδη γινόταν απεργία και δεν κινιόταν τίποτε , ποια 4 και 5? , δεύτερο γινόταν ήδη απεργία για αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους του μετρό, κούνα το κεφάλι σου να δεις αμα κάνεις γκλιγκι γκλιγκι.

      δεύτερον εσύ όταν εννοείς να έχει συντονισμό κλιμάκωση κλπ κλπ εννοείς να ψηφιστεί η πρόταση του ΠΑΜΕ.

      τρίτον λες ότι συντάχθηκε με τον Συν. so what? κατηγορία είναι αυτό;
      το ζήτημα είναι αν συντάχθηκε με θέσεις αντιεργατικές, και οι δύο μαζί προτείναν συνέχιση των απεργιών Συνεργασία με παρατάξεις που λενε υπερ της συνέχισης της απεργίας λέμε να κάνεις, τόσο απέναντι βρίσκεσαι ακόμα και σε αυτό;
      Αμα θέλεις οργάνωση στον αγώνα θα πρέπει αυτός πρώτα να γίνει, κάνε μια συμφωνία με αυτούς και ζήτα όρους για να πάτε μαζί και εκεί βάλε και τέτοια ζητήματα οργάνωσης, πες τους οτι θα πάμε μαζί αλλά εγώ θα είμαι ο αρχηγός, δώσε κάτι τέλος πάντων, δώσε ένα κατοστάρικο!

      Επαθε τιποτε ο Συν που δεν μπηκε στη βουλή το 1993. Εφτασε άκοπα μετά από 19 χρόνια το 27% συνεπως μην αγωνιας για την τυχη του ΚΚΕ.

      πρώτον. Συμβουλές για ποιον θα αγωνιώ στους φίλους σου
      δευτερον. Δεν έχω συναισθηματικό ενδιαφέρον (και όσο έχω προσπαθώ πάντα να το αποβάλλω) για το ΚΚΕ ή ότιδηποτε αλλο αφορά την πολιτική, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα της εργατικής τάξης και στον βαθμό που πατώνει, πατώνει και οποιαδήποτε ελπίδα να βελτιωθεί η ζωή μου.

      Από τη δεκαετία του 1930 ως το 1974 απουσιαζε απο το αστικο κοινοβουλιο ωστοσο το 1946-49 διεκδίκησε την εξουσία και μέχρι σημερα δεν διαλύθηκε. Κρατα τα δακρυα σου για προφητες της δεκαρας σαν του λογου σου που ειναι παντα γελασμένοι.

      ή αλλιώς

      την ανεπρόκοπη ψωλή και οι τρίχες την μποδίζουν

      Ξύπνα,νύχτωσε, το ΚΚΕ δεν βρίσκεται στο 30, στο 40, στο 50, στο 60 ή στο 70,επίσης δεν είσαι στο βουνό και αν έχεις γένια δεν είναι γιατί είσαι αντάρτης, αλλά γιατί βαρέθηκες να ξυριστείς.

      Δεν περνάς τις πιο δύσκολες στιγμές σου και η επίθεση της αστικής τάξης δεν είνια αυτή που σε έχει φέρει στον πάτο. Αυτό που σε έχει φέρει στον πάτο είναι ότι όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες και εσύ έξυπνος.

      υ.γ. όχι δεν βαριέμαι

  6. λαθραναγνώστης 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:11 πμ #

    «οχι εχεις δίκιο, κακώς γράφω για το ΚΚΕ μόνο κάποιοι κκεδες τα λένε κακώς γράφω για το ίδιο το ΚΚΕ.»
    Και με το δίκιο τους να το λένε αυτό οι ΚΚΕδες. Όταν αυτοί έχουν ξεροσταλιάσει απ τα χαράματα στις απεργιακές φρουρές και βλέπουν τους άλλους να έρχονται καλοί και διαλεγμένοι κατά τις 10:30 – 11:00, τι θέλεις να πουν?
    Α! κατά τις 11, έσκασε μύτη και ο Φωτόπουλας με χαμόγελα και χαιρετούρες, ανάμεσα σε ένα μικρό πλήθος παρατρεχάμενων!

    Για την ΕΘΕΛ: Το πολιτικό υπόβαθρο της κάθε πρότασης, το έχουμε συζητήσει προ καιρού. Να το θέσουμε και λίγάκι απλαϊκά το θέμα: Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική φταίει το ΠΑΜΕ που δεν συντάχθηκε με την πρόταση των ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΣΥΡΙΖΑ και δεν φταίνε οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΣΥΡΙΖΑ που δεν συντάχθηκαν με την πρόταση του ΠΑΜΕ!

    • kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:26 πμ #

      Δεν θα συνταχθεί κανείς με την πρόταση του άλλου, θα γίνει διαπραγματευση κάτι θα κοψεις εσύ κάτι θα κόψει ο άλλος , κοπτοραπτική δηλαδή, διαπραγμάτευση, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ δηλαδή πως να το πω αλλιώς σας φαίνεται προδοτικό; είμαι σιίγουρος.
      Αλλά έτσι θα γίνει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, έτσι γινόταν, έτσι γίνεται πάντα και έτσι θα γίνει, και κάπου θα είναι αποτυχία κάπου επιτυχία, κάπου θα αποδειχθει σωστή κίνηση κάπου όχι, και πάει λέγοντας.

      Στο λιμάνι κάναμε συμβιβασμό, υπήρξε ενωτικό κλίμα, και πορευθήκανε όλοι μαζί, μέχρι και η κατάληψη Σκαραμαγκά ήταν εκεί, δεν έτρεξε κάστανο και ελπίζω να συνεχιστεί και να υπάρξει και περισσότερος συντονισμός την επόμενη φορά.

      Σχετικά με τα λεωφορεία όμως, η ευθύνη βαραίνει τις πολιτικές δυνάμεις που λενε ότι ή με το δικό μας πλαίσιο ή τίποτα και αυτό το λέει το ΠΑΜΕ, αν έχουν και οι άλλοι ευθύνες ;;;
      Να μην μπερδευόμαστε, ο Συν είναι σοσιαλδημοκράτες και η Ανταρσύα πάσχει απο πολλά προβλήματα, η όλη κριτική που γίνεται πάντα στο ΚΚΕ τουλάχιστον απο μένα είναι γιατί αυτό είναι ο εκφραστής της εργατικής τάξης, απο αυτό περιμένει η εργατική τάξη και με αυτό το κόμμα έχει δεσμούς δεκαετιών και αγώνων.

      Ευθύνες έχει ΟΠΟΙΟΣ δεν έχει την βούληση να υπάρξει κοινή δράση να βαρέσουν μαζί τα σφυριά, ΌΠΟΙΟΣ λοιπόν το κάνει είναι συνυπεύθυνος και συνδημιουργός της ήττας του λαικού κινήματος.

      • λαθραναγνώστης 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:45 πμ #

        «Σχετικά με τα λεωφορεία όμως, η ευθύνη βαραίνει τις πολιτικές δυνάμεις που λενε ότι ή με το δικό μας πλαίσιο ή τίποτα και αυτό το λέει το ΠΑΜΕ…..»
        Κάνεις λάθος. Τουλάχιστον από την εμπειρία που έχω από τον δικό μου χώρο, ο ΣΥΝ όχι μόνο δεν δέχεται την διεύρυνση των αιτημάτων (και μέσω της διεύρυνσης, την ριζοσπαστικοποίησης των απεργιών), αλλά την χλευάζει κιόλας! Και στα Δ.Σ του σωματείου και στις συνελεύσεις!
        Ο ΣΥΝ θέλει απεργία, το ΠΑΜΕ θέλει πολιτικοποιημένη/ριζοσπαστικοποιημένη απεργία!
        Καλώς ή κακώς, η εργατική τάξη, πρέπει να καταλάβει ότι σε αυτή τη κόλαση που ζούμε, ο καθένας δεν μπορεί να γλυτώσει ατόμικά το τομάρι του κι οι άλλοι να πανε να γαμηθούνε. Ή η ε.τ θα γλυτώσει σαν σύνολο, ή (αντικειμενικά – κι όχι γιατί δεν το θέλει το ΠΑΜΕ) δεν θα γλυτώσει κανένας. Αυτό προσπαθεί να ζυμώσει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.
        Θυμίσου το 80 – 81. Οι τεράστιες απεργίες, ρίξανε μεν τη δεξιά, αλλά φέρανε τον Αντρέα που μας πρόκοψε. Και οικονομικά και ηθικά!

      • kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:56 πμ #

        Καλώς ή κακώς, η εργατική τάξη, πρέπει να καταλάβει ότι σε αυτή τη κόλαση που ζούμε, ο καθένας δεν μπορεί να γλυτώσει ατόμικά το τομάρι του κι οι άλλοι να πανε να γαμηθούνε. Ή η ε.τ θα γλυτώσει σαν σύνολο, ή (αντικειμενικά – κι όχι γιατί δεν το θέλει το ΠΑΜΕ) δεν θα γλυτώσει κανένας. Αυτό προσπαθεί να ζυμώσει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

        ΟΠΟΙΟΣ ειναι αντίθετος στην διαπραγμάτευση είναι συνένοχος της ήττας του λαικού κινήματος είτε αυτός ειναι ο Συριζα είτε το ΚΚΕ είτε η Ανταρσύα, δεν υπάρχουν εξαιρεσεις, θα προσπαθησω να βρώ εκπρόσωπο αυτής της πρότασης και να τους ρωτήσουμε αν έγινε προσπάθεια προσέγγισης και αν δέχονταν μια σύγκλιση στις δύο προτάσεις και αν έκαναν τέτοια πρόταση και αν δεν έκαναν γιατί.

      • λαθραναγνώστης 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 2:47 μμ #

        Ειλικρινά, δεν σε καταλαβαίνω.
        Παραπάνω παραδέχεσαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι …..ότι λες και ταυτόχρονα κατηγορείς το ΚΚΕ ότι δεν συνεργάζεται μαζί του.

      • λαθραναγνώστης 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 2:49 μμ #

        Η γιαγιά σου, δεν σου διάβαζε Φάουστ για να κοιμηθείς, όταν ήσουν μικρός? 😀 😀

  7. IA 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 1:39 μμ #

    Με τη δικη σου λογική

    … μόνο κάποιοι κκεδες τα λένε …
    κάποιος κάτι σου είπε που το ξερεις μονο εσυ και βρήκες την ευκαιρία να την πεσεις στο ΚΚΕ

    … Στην Εθέλ βρε ασχετε ήδη γινόταν απεργία και δεν κινιόταν τίποτε , ποια 4 και 5?….
    Αν θες να παρερμηνευεις αυτά που σου γραφω για να απαντας αλλά αντι άλλων ελευθερα μονο που ετσι διαλογος δεν γινεται. Αυτο που έγραψα παραπανω ειναι οτι η απεργία από μονη της δεν αρκει για πλαισιο αγωνα συνεπως κακως προσπαθεις να πεισεις οτι η προταση συριζα-ανταρσυα ειναι φιλεργατική επειδη μιλά για απεργία Ναι μπορει μια απεργια να συμπίπτει με τα συμφεροντα της εργοδοσιας αν το αποτελεσμα ειναι η απογοητευση και η κουραση των απεργων. Στην ΠΝΟ υπερ της απεργίας ψηφισαν η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ μηπως να κανουμε μετωπο και με αυτους ?

    …. Ξύπνα,νύχτωσε, το ΚΚΕ δεν βρίσκεται στο 30, στο 40, στο 50, στο 60 ή στο 70,επίσης δεν είσαι στο βουνό και αν έχεις γένια δεν είναι γιατί είσαι αντάρτης, αλλά γιατί βαρέθηκες να ξυριστείς…
    Συνεχιζεις να μην μπορεις να καταλαβεις τι σου γραφει καποιος και να απαντας οπως σε συμφερει. Παραπάνω απειλησες οτι το ΚΚΕ δεν θα μπει στη βουλή κι εγω σου απαντω οτι δεν εχει και μεγαλη σημασια. Εσυ νομιζιες οτι σου μιλω για ξυραφακια και προσωπικη υγιεινη

  8. Υ 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 4:31 μμ #

    Δυστυχώς ο Κραφτ έχει απόλυτο δίκιο.
    Η ηγεσία του ΚΚΕ οδηγεί με την αδιέξοδη αντιμετωπική τακτική της το εργατικό κίνημα στον όλεθρο. Είναι το κόμμα με τους ισχυρότερους δεσμούς με την εργατική τάξη, αλλά η ίδια η ηγεσία του δεν είναι εργατική, αλλά ένα ιδιόμορφο μικροαστικό στρώμα.
    Η Ανταρσύα είναι μια προσπάθεια να διαμορφωθεί μια νέα ταξική πρωτοπορεία αλλά οι δεσμοί της με τη συγκεντρωμένη και κατεξοχήν εργατική τάξη είναι ασθενείς.
    Από μόνη της δε φτάνει και δεν είπε ποτέ οτί φτάνει.
    Το μέλλον είναι στο μέτωπο. Εκεί θα αναδειχθεί η σύγχρονη πρωτοπορεία που χρειαζόμαστε και δεν έχουμε. Και δυστυχώς ο χρόνος που μας απομένει είναι ελάχιστος.

    • λαθραναγνώστης 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 6:49 μμ #

      Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί όλοι αυτοί που θεωρείτε ότι μπορεί να φτιαχτεί κάποιο Μέτωπο, γιατί δεν το κάνετε χωρίς το ΚΚΕ και να αποδείξετε ότι όντως η θεωρία του Μετώπου μπορεί να δουλέψει.
      Νομίζω ότι ο Ρούσης, με εκείνο το άρθρο του με τις πέντε ερωτήσεις, κάτι τέτοιο προσπαθεί να προωθήσει.
      Αφού το ΚΚΕ δεν θέλει, ας γίνει ένα μέτωπο χωρίς το ΚΚΕ. Να δούμε ποιοί θα προσχωρήσουν, πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους και τι αποτέλεσμα θα βγάλουν.
      Θέλω να δω, τι προτάσεις θα κατεβάζει το Μέτωπο στις Γ.Σ των εργασιακών σωματείων και κατά πόσο θα το ακολουθούν οι εργαζόμενοι.

      • Υ 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 7:05 μμ #

        Προσπαθούμε να το κάνουμε Λαθρά. Δεν είναι εύκολο όμως. Join us.

      • λαθραναγνώστης 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 7:22 μμ #

        Κάθισε και ανάλυσε τους λόγους που βλέπεις εσύ ότι δυσκολεύουν τη δημιουργία του Μετώπου, ανάλυσε τις πιθανότητες να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτά που επιθυμεί, αν τελικά στηθεί και είμαι σίγουρος ότι λίγο πολύ θα καταλήξεις στα ίδια συμπεράσματα με το ΚΚΕ. Then, you will join us!

      • Υ 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 8:52 μμ #

        Από αυτά που έχω καταλάβει απ’το Λένιν δε θα έβγαζα ποτέ το συμπέρασμα οτί δεν χρειάζονται ποτέ πολιτικές συμμαχίες και μέτωπα. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με άρνηση να κάνω πολιτική, ειδικά όταν μιλάμε για συνθήκες όπου η δημοκρατική εκτροπή έχει ήδη δρομολογηθεί από τους αστούς. Το ότι έχει καταφέρει η ηγεσία του ΚΚΕ να καταλήξει εκεί το θεωρώ αποτέλεσμα της υπερβολικής δύναμης που έχουν τα επί δεκαετίες επαγγελματικά στελέχη μέσα στο κόμμα και της αποκοπής τους από την πραγματικότητα.

        Αν καταψηφιστεί η πρόταση της ΚΕ για το συνέδριο και διατηρηθεί η ουσία του προγράμματος του 1996 επικαιροποιημένη, Ι’ll join you με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

      • λαθραναγνώστης 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 10:52 μμ #

        Προσπάθησε πάντως να κάνεις τις αναλύσεις που σου πρότεινα παραπάνω (περιλαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους – ακόμα κι αυτές που δεν σ αρέσουν) και θα δεις από μόνος σου ότι θα καταλήξεις στα ίδια περίπου συμπεράσματα με το ΚΚΕ.
        Η άποψή μου είναι ότι το τελευταίο πράγμα που θα συνιστούσε ο Λένιν στο ΚΚΕ σήμερα, είναι να πάει «ντουγρού» να κάνει Μέτωπο και να παγιδευτεί σε μια διαδικασία διαχείρισης του συστήματος και χωρίς καν να μπορέσει να λύσει τα άμεσα προβλήματα της Ε.Τ. Ίσως αν το ΚΚΕ, είχε μια πολύ ισχυρή οργανωμένη παρουσία στα συνδικάτα και στους μαζικούς φορείς και είχε κατ αυτόν τον τρόπο τη δύναμη να σύρει και τους υπόλοιπους του Μετώπου σε μια επαναστατική διαδικασία, τότε ναι το Μέτωπο θα είχε πολλές ελπίδες να πετύχει.
        Τώρα όσον αφορά στο «ποτέ πολιτικές συμμαχίες και Μέτωπα», αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει και ούτε και οι θέσεις το λένε.

      • Υ 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 12:35 πμ #

        Διάβασε καλύτερα τις θέσεις γιατί το “ποτέ πολιτικές συμμαχίες και Μέτωπα” το λένε ξεκάθαρα.

        Και να ξαπάρ’το απο εκεί. Γιατί αμά πιστεύεις ότι αυτό είναι λάθος, τότε διαφωνείς με την ηγεσία που υπερασπίζεσαι.

        Το θέμα δεν είναι «τι θα συμβούλευε ο Λένιν το ΚΚΕ». Αλοίμονο μας αν σκεφτόμαστε έτσι (που δυστυχώς από ότι φαίνεται το κάνουμε). Το θέμα είναι τι συμπεράσματα βγάζουμε από τη θεωρία του και πώς την εξελίσσουμαι.

      • λαθραναγνώστης 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 10:36 πμ #

        Τις Θέσεις, τις έχω διαβάσει. Η λέξη «ποτέ», χρησιμοποιείται σπάνια μέσα στο κείμενο και σε σημεία άσχετα με τη συζήτησή μας.
        Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή την στιγμή, ούτε μπορεί να στηθεί Μέτωπο, αλλά και αν στηθεί με το στανιό, θα απογοητέψει την ε.τ.
        Δεν λέω όμως, ούτε οι Θέσεις το λένε, ότι ΠΟΤΕ δεν κάνουμε πολιτικές συμμαχίες και Μέτωπα.
        Με τις προϋποθέσεις που έγραψα στο χθεσινό μου σχόλιο (5:52), ένα Μέτωπο θα είχε πολές πιθανότητες να πετύχει. Μέχρι τότε όμως, χρειάζεται πολύ δουλειά πάνω στη ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης και των συνεχώς προλεταριοποιούμενων στρωμμάτων. Αυτή εξ άλλου, απ ‘οτι έχω καταλάβει, είναι και η ουσία της λενινιστικής διδασκαλίας πάνω στο θέμα: Κάνουμε ελιγμούς, κάνουμε συμμαχίες, κάνουμε μέτωπα, αλλά πάντα με προσοχή ώστε το αποτέλεσμα να είναι να προάγουμε την επανάσταση και όχι να την αναχαιτήσουμε.
        Ή αλλιώς: Κάνουμε συμφωνία και με τον διάβολο, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι τελικά θα πετύχουμε το δικό μας σκοπό και όχι ο διάβολος τον δικό του!

  9. IA 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 5:27 μμ #

    Τι λε ρε Κραφτ βρηκες την υπερτατη δικαιολογια για να βαλει την ουρα στα σκελια !!!. Εννοειται οτι φταιει το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ η Αλεκα κλπ… Ολοι αυτοι που λενε ψεματα για οπλα και επιστρατευσεις, ολοι που πανε σε αλλη πολη για να πάρουν κανενα ψήφο !!! η που ακουσον ακουσον θελουν αυτοι και κανεις αλλος να ηγηθουν στη λαικη επιτροπή. Αισχος και παλι αισχος και λιγα μας ειπες . Αμ και τουτο που δεν συγκρουομαστε που το βαζεις ουτε ενας νεκρός ουτε ενας σακατεμμενος τι δειλία ειναι αυτή. Ευτυχως που υπαρχουν μερικοι που αυτοκτονουν κι ετσι βλεπεις κι εσυ ο μοβορος λιγο αιμα. Α υπαρχει και ο εργατικοςαγωνας να σωσει τη τιμη της αριστερας και να εξασφαλισει την υπογραφη της νεας Βαρκιζας

    Να στο πω ποιητικά

    Τους ψευτοφίλους (του ΚΚΕ) που με χαιδευουν
    Που απ΄τους άλλους θεν παλλικαρια
    Κι ιδιοι ολο λερωνουν τα βρακιά
    Τους εχω συχαθει

    • kraftwerkvs 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 6:18 μμ #

      ποιος να σε χαιδέψει βρε κακομοίρη που νομίζεις ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω σας,

      σε ποιον να δικαιολογηθω ρε ψώνιο; σε σας που ονομάζεται ταξικο αντίπαλο τον φυλακισμένο εσωτερικάκια στην Χούντα; σε σας που δεν έχετε την ελάχιστη τιμιότητα να γράψετε συνολικό βιογραφικό του Μίσσιου;

      φτηνιάρηδες!

      • Ένας 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 8:22 μμ #

        Άσε ρε μεγάλε. Μήπως να γράψουμε και συνολικό βιογραφικό του Κύρκου?
        Τεσπα. Κάντε το το ρημάδι το «μέτωπο» με την «αριστερή» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη στα σωματεία.
        Α και όταν την κάνετε, την επόμενη φορά στο λιμάνι να πλαισιώσετε και το Νταλακογιώργο μη νιώθει και μόνος του . Μέτωπο με γερασμένα-χρωκοπημένα υλικά.

  10. Υ 7 Φεβρουαρίου, 2013 στις 6:08 μμ #

    Για την ιστορία να πω ότι μόλις είδα μέιλ που μου έστειλε στέλεχος του ΝΑΡ (για άσχετο θέμα) στις 08.40 και μου λέει ότι ήταν εκεί από τις πέντε το πρωί. Και τον εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο από εσενα Ένα που δε σ’εχω δει ποτέ στα μάτια μου.

    Κατα τα άλλα, ο Κραφτ τα λέει χύμα και τσουβαλάτα και τα πράγματα είναι έτσι και μόνον έτσι.

  11. IA 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:03 πμ #

    μισσιος κυρκος φαρακος ανδρουλακις κοτζιας δαμανακι αλαβανος λαφαζανης κλπ ολοι εχουν τη θεση τους στο σκουπιδοντενεκε της ιστοριας
    το μελανι στην εφημεριδα μας το ξοδευουμε για σοβαρους λογοτεχνες κι οχι για μετριοτητες που τις εκανε συγγραφεα το συστημα και οι μηχανισμοι του

    • kraftwerkvs 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:21 πμ #

      kala prosexe min skiseis kanena kaltson

      • Ένας 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:32 πμ #

        Εδώ μόνο μία απάντηση κολλάει.
        “Τιμούν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς” Χ. Φλωράκης
        «Ορθοστατών και Ορθοβαδίζων μέχρι το έσχατον γήρας» και «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Κώστας Λουλές

      • kraftwerkvs 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:37 πμ #

        Το να τιμάς κάποιον απέχει παρασάγγας απο το να έχεις την αξιοπρεπεια (την οποία εσείς βέβαια δεν διαθέτετε) για να γράψετε την αλήθεια, ότι φυλακίστηκε για είκοσι και πλεον χρόνια, αυτό δεν είναι τιμή ούτε σε κάποιο συγγραφέα ούτε στο έργο του, αυτό είναι ελάχιστη αναγνώριση έστω και στον εχθρό σου.

      • Ένας 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:45 πμ #

        Τί πα να πει «να γράψετε την αλήθεια»?
        Αλήθεια είναι ότι φυλακίστηκε για 20 χρόνια για τη δράση του ως ΚΚες.
        Αλήθεια επίσης είναι ότι πολέμησε λυσσαλέα το ΚΚΕ για πάνω από 30 χρόνια και μάλιστα σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές.

        Εσλυ ήθελες να γράψουμε μόνο την πρώτη αλήθεια?

      • λαθραναγνώστης 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:46 πμ #

        Κράφτ, οι περισσότεροι από αυτούς που «τιμούν» μετά θανατον τους εχθρούς τους, το κάνουν από υποκρισία.

        Θυμήθηκα και το ποίημα του Αναγνωστάκη

        Πέθανες- κι ἔγινες καὶ σύ: ὁ καλός,
        Ὁ λαμπρὸς ἄνθρωπος, ὁ οἰκογενειάρχης, ὁ πατριώτης.
        Τριάντα ἕξη στέφανα σὲ συνοδέψανε, τρεῖς λόγοι ἀντιπροέδρων,
        Ἑφτὰ ψηφίσματα γιὰ τὶς ὑπέροχες ὑπηρεσίες ποὺ προσέφερες.

        Ἄ, ρὲ Λαυρέντη, ἐγὼ ποὺ μόνο τὄξερα τί κάθαρμα ἤσουν,
        Τί κάλπικος παρᾶς, μιὰ ὁλόκληρη ζωὴ μέσα στὸ ψέμα
        Κοιμοῦ ἐν εἰρήνῃ, δὲν θὰ ῾ρθῶ τὴν ἡσυχία σου νὰ ταράξω.

        (Ἐγώ, μιὰ ὁλόκληρη ζωὴ μὲς στὴ σιωπὴ θὰ τὴν ἐξαγοράσω
        Πολὺ ἀκριβὰ κι ὄχι μὲ τίμημα τὸ θλιβερό σου τὸ σαρκίο.)

        Κοιμοῦ ἐν εἰρήνῃ. Ὡς ἤσουν πάντα στὴ ζωή: ὁ καλός,
        Ὁ λαμπρὸς ἄνθρωπος, ὁ οἰκογενειάρχης, ὁ πατριώτης.

        Δὲ θά ῾σαι ὁ πρῶτος οὔτε δὰ κι ὁ τελευταῖος.

        (Ἐπιτύμβιον. Μ.Αναγνωστάκης)

      • kraftwerkvs 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:50 πμ #

        @Ενας, ψεύτης ξανά και υποκριτής για άλλη μια φορά

        ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012

        Πέθανε ο Χρόνης Μίσσιος

        Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 82 χρόνων, ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Γεννημένος στην Καβάλα, από γονείς καπνεργάτες, έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες. Στα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός, μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στο ΕΑΜ, ενώ πέρασε για λίγο και από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Με το έργο του βεβαίως στην πορεία δε στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών αγώνων και της δράσης των κομμουνιστών, αφού δεν πίστευε στη διέξοδο της ταξικής πάλης, ενώ βρήκε «στέγη» στη λεγόμενη «ανανεωτική» Αριστερά.

      • Ένας 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:59 πμ #

        Ψεύτης γιατί?
        Υποκριτής γιατί?
        Υποκριτής είσαι εσύ. Και η υποκρισία σου σχετίζεται με το ότι δεν στοχεύεις σε αυτό που πραγματικά θες να πεις: Ότι συμφωνείς με τον τρόπο που παρουσιάζει ο Μίσσιος στα βιβλία του το ΚΚΕ. Συμφωνείς μαζί του, γι΄αυτό και σε ενοχλεί η στάση του «Ρ». Γιατί δε το λες ξεκάθαρα?

      • kraftwerkvs 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 12:05 μμ #

        Τί πα να πει “να γράψετε την αλήθεια”?
        Αλήθεια είναι ότι φυλακίστηκε για 20 χρόνια για τη δράση του ως ΚΚες.
        Αλήθεια επίσης είναι ότι πολέμησε λυσσαλέα το ΚΚΕ για πάνω από 30 χρόνια και μάλιστα σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές.

        Εσλυ ήθελες να γράψουμε μόνο την πρώτη αλήθεια?

        Ποτε ο ριζοσπάστης δεν γράφει ότι έκανε 20 και πλέον χρόνια και για αυτό σου λέω ότι είσαι ψεύτης.

        υποκριτη σε λέω γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι σου λεω

        Δείξε μου λοιπον στο άρθρο που έβαλα του ρίζοσπάστη το σημείο που λεει για τα 20 χρονια φυλακής του Μίσσιου,μου πουλάς και τρέλα τρομάρα σου….
        Ούτε αυτό δεν έχετε το ανάστημα ή το μελάνι όπως λεει ο ΙΑ.

      • kraftwerkvs 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 12:16 μμ #

        @Ενας

        Υποκριτής είσαι εσύ. Και η υποκρισία σου σχετίζεται με το ότι δεν στοχεύεις σε αυτό που πραγματικά θες να πεις: Ότι συμφωνείς με τον τρόπο που παρουσιάζει ο Μίσσιος στα βιβλία του το ΚΚΕ. Συμφωνείς μαζί του, γι΄αυτό και σε ενοχλεί η στάση του “Ρ”. Γιατί δε το λες ξεκάθαρα?

        Κοίτα δύο πράγματα συμβαίνουν ή πραγματικά πιστεύεις ότι θέλω να υποστηρίξω τον Μίσσιο γιατί συμφωνώ μαζί του αλλά δεν το κάνω παρα μόνο το φέρνω σιγα σιγά λέγοντας για τον ριζοσπάστης οπότε εχεις το ακαταλόγιστο ή
        το λες γιατί είσαι στριμωγμένος και προσπαθείς με την αρλούμπα που είπες να το στρέψεις αλλού μπας και σου βγεί

    • kraftwerkvs 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 11:48 πμ #

      Ναι πράγματι ο Ριζοσπάσης αδυνατεί να γράψει δύο σειρές για το ότι ο Μίσσιος περασε είκοσι και πλεον χρόνια στην φυλακή και στις εξορίες αλλά έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενεί διηγήματα όπως
      «Η ζητιάνα» και το «Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά» ……………

      Λοιπόν σταματάω να βρίζω και ζητάω συγνώμη (εν τούτοις οτι γράφει μένει) αλλά πραγματικά δεν σας γουστάρω καθόλου.

  12. IA 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 1:22 μμ #

    για τα 20 χρονια φυλακης θα κραταγα και μικρο καλαθι γιατι υπαρχει μεγαλη αοριστια επ άυτου αλλα χαρη της συζητησης ασ’ το δεχτουμε ως εχει. Ο Φαρακος εκατσε και αυτος αρκετα χρονια στη φυλακη σαν μελος του ΚΚΕ θα επρεπε φανταζομαι κι γι’αυτον να χαραμησει το μελανι του ο Ριζοσπαστης το αυτό και για τον Κυρκο κλπ. Με αλλα λογια να τιμαμε τους εχθρους μας αυτο μας προτινεις ?

    • kraftwerkvs 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 1:32 μμ #

      Να σου πω την αλήθεια έχω μετανιώσει αφενός για τον τρόπο που γράφω αυτές τις μέρες και που είναι απαράδεκτος και αφετέρου γιατί η συζήτηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα και δείχνει τα όρια του ίντερνετ.

      Ένα όριο είναι ότι όταν κάπου υπάρχει διαφωνία μπορεί να καταγράφεται και το πράγμα να τελειώνει εκεί, ούτε εγώ πρόκειται να πείσω κανέναν ούτε κάποιος άλλος εμένα εξάλλου δεν γράφω για αυτό τον λόγο αλλά για να εκφράσω τις απόψεις μου

      Είναι προφανές ότι μας χωρίζουν θάλασσες στο πως βλέπουμε τα πράγματα.

  13. Υ 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 2:20 μμ #

    Για την ιστορία http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3978766&publDate=27/3/2007 (δεν αναφέρεται η φυλάκιση του από το 68 ως το 74)

    Κι εγώ βρίσκω εντελώς σιχαμένα αυτά που λέτε ΙΑ και Ένα.

    • λαθραναγνώστης 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 2:30 μμ #

      Ναι, επίσης δεν αναφέρει και το ότι για την διακαιολόγηση της αποχώρησής του από το Κόμμα, είπε ότι το ΚΚΕ είναι ένα μονολιθικό και άκαμπτο ιδεολογικά κόμμα.(αυτή ήταν από τις πρώτες αιτιάσεις, η πιο ήπια. Η μεγάλη λάσπη άρχισε μετά)
      Όσοι ήξεραν τον Φαράκο, έμειναν σύξυλοι.

  14. IA 8 Φεβρουαρίου, 2013 στις 2:23 μμ #

    δηλ. ο Ριζοσπαστης από οργανο προπαγανδας πρεπει να γινει wikipedia? Δεν ξερω αν αυτα που γραφω ειναι σιχαμενα ειναι σιγουρο ομως οτι αυτα που γραφεις εσυ ειναι βλακειες

    • Βλαδίμηρος 9 Φεβρουαρίου, 2013 στις 5:17 μμ #

      Ναυτεργάτες – θέλουν σοσιαλισμό
      Αγρότες – θέλουν καπιταλισμό
      Φοιτητές και αλληλέγγυοι – θέλουν αναρχία
      Ναυτεργάτες+αγρότες+φοιτητές και αλληλέγγυοι = ρώσικη σαλάτα

  15. Υ 9 Φεβρουαρίου, 2013 στις 7:52 μμ #

    Βλαδίμηρε, η ενότητα του λαού πρέπει να διαλύσει κάθε παράσιτο σαν κι εσένα.

  16. Μπούμπη 10 Φεβρουαρίου, 2013 στις 1:16 πμ #

    @ Υ,

    Ξέχασες όμως να μας πεις ότι ο Φαράκος(όταν έφυγε απο το ΚΚΕ) άφησε υπονοούμενα ότι τα οικονομικά του κομματος είναι «ύποπτα»!!!! Όπότε μην κατηγορείς τον ριζοσπάστη για επιλεκτική μνήμη………

    Επίσης απο ότι είδα και άκουσα η κυβέρνηση ετοιμάζει καινούργιο νόμο για το τρόπο κήρυξης των απεργιών και επαναξετάζει την συγκρότηση των σωματειων………….

    για να δουμε λοιπον στις 20 φλεβαρη πόσα απίδια πιανει ο σακος του καθενός……………

  17. Υ 10 Φεβρουαρίου, 2013 στις 7:05 μμ #

    Έχουμε δει ήδη Μπούμπη ότι κανενός τα απίδια από μόνα τους δεν φτάνουν για να σταματήσουν το πέρασμα στο φασισμό. Γι’αυτό χρειαζόμαστε μέτωπο. Και η ηγεσία του ΚΚΕ εγκληματεί με το να πολεμά την προοπτική του μετώπου.

Σχολιάστε