Απεργία 31 Γενάρη – Να γκρεμίσουμε την ακροδεξιά κυβέρνηση και την αστική τάξη

29 Ιαν.

(ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

Τελικά  «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατεστάλη!», όπως έλπιζαν η άθλια συγκυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Η απόφαση για επιστράτευση στο Μετρό γέμισε με οργή –  και όχι φόβο – όλους τους εργαζόμενους. Η φωτιά της αντίστασης απλώνεται από τις συγκοινωνίες σε μια σειρά χώρους που κατεβαίνουν σε νέα απεργία.

Στις 31 Γενάρη μέχρι τώρα καλούν στην απεργία οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ, στα καράβια, στις συγκοινωνίες και η ΑΔΕΔΥ καλεί σε 3ωρη στάση εργασίας.

Εμπρός να την κάνουμε αφετηρία για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε απεργιακά ενάντια στις επιθέσεις, τα Μνημόνια και την τρομοκρατία.

Όλες και όλοι στην απεργία στις 31/1!

—–

Η αστική τάξη μας λέει στα μούτρα ότι θέλει να ξανακάνει χούντα στην Ελλάδα. Να ρίξουμε την κυβέρνησή της και να πάρει την εξουσία ένα μέτωπο των εργαζομένων και του λαού ! Στο δρόμο δημιοργούνται οι εναλλακτικές στην πείνα στην εξαθλίωση και το φασισμό.

Advertisements

17 Σχόλια to “Απεργία 31 Γενάρη – Να γκρεμίσουμε την ακροδεξιά κυβέρνηση και την αστική τάξη”

 1. Κάρολος Ιανουαρίου 29, 2013 στις 9:24 μμ #

  Βγήκαν τα παπαγαλάκια του ΚΚΕ να καλέσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να γκρεμιστεί η αστική τάξη. Και ποιος θα την γκρεμίσει; Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ! Και ποιος θα κυβερνήσει; «ένα μέτωπο των εργαζομένων και του λαού»!!! Η «λαϊκή συμμαχία-εργατική» της Αλέκας! Τουλάχιστον, η Αλέκα εξηγεί πως θα είναι οι εργάτες μαζί με αυτοαπασχολούμενους, ΕΒΕ και γενικά μικρομεσαίους. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξέχασε τους εργάτες και της αρκούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι του ΟΣΕ, του μετρό, της ΔΕΗ και οι μηχανικοί των καραβιών, δηλαδή, όλοι οι καλοπληρωμένοι, αν θυμηθούμε τα 4.000 των υπαλλήλων του μετρό.
  Φαίνεται πως αντί για δικτατορία του προλεταριάτου μ’ αυτή την πολύ πρωτότυπη εξέγερση, θα έχουμε τελικά δικτατορία των μικροαστών.

  • λαθραναγνώστης Ιανουαρίου 29, 2013 στις 10:52 μμ #

   Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παπαγαλάκι του ΚΚΕ???!!!

   • Κάρολος Ιανουαρίου 30, 2013 στις 12:38 πμ #

    Γιατί όχι; Όταν επαναλαμβάνει ότι λέει το ΚΚΕ; Αν το παρατηρήσεις θα δεις ότι όλη η αριστερά έχει τις ίδιες βασικές θέσεις με το ΚΚΕ και στην εσωτερική και στην εξωτερική πολιτική. Διαφέρουν, μόνο, στο ύφος και, φαινομενικά, στο ήθος.

   • λαθραναγνώστης Ιανουαρίου 30, 2013 στις 8:09 πμ #

    Κάρολε, όσο κι αν προσπαθώ, δεν μπορώ να δω τις ομοιότητες που λες.
    Έχει κανένα «αριστερό» ή αριστερό κόμμα, την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ περί εργατικής-λαϊκής εξουσίας ως άμεσου στόχου και βασικής προϋπόθεσης για σταθερότητα των όποιων κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος?
    Ή μήπως, όσον αφορά στην εξωτ. πολιτική, θεωρείς ότι το ΚΚΕ, συμπεριλαμβάνεται στην «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε τα διαπιστευτήριά της στους Αμερικάνους?

 2. Κάρολος Ιανουαρίου 29, 2013 στις 9:37 μμ #

  Λάθος : όχι «λαϊκή συμμαχία-εργατική», αλλά, «λαϊκή-εργατική συμμαχία».

 3. Υ Ιανουαρίου 30, 2013 στις 1:38 μμ #

  Κάρολε όλοι αυτοί οι κλάδοι είναι αναπόσπαστα κομμάτια της εργατικής τάξης και θα οικοδομήσουμε την ενότητα της τάξης σε συμμαχία με μεσαία στρώματα ενάντια στην αστική τάξη που εσύ υπηρετείς. Θα σας κάνουμε σκόνη.

  Βίαιες προσαγωγές και δύο τραυματίες μόλις παραλήφθηκαν απο ασθενοφόρο στην κατάληψη του υπουργείου εργασίας από το ΠΑΜΕ.
  http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/8119/katalipsi-sto-ypergasias-apo-dynameis-toy-pame-poy-apaitoyn-synantisi-me#/0

  • λαθραναγνώστης Ιανουαρίου 30, 2013 στις 2:22 μμ #

   Τελικά σύντροφε, στους δρόμους του αγώνα συναντιώμαστε αυθόρμητα!!!
   Το λινκ το έχω βάλει κι εγώ στο «Επεμβαση των ΜΑΤ…..»

 4. Υ Ιανουαρίου 30, 2013 στις 2:56 μμ #

  Αυτήν την ώρα πορεία περίπου 600 ατόμων προς τη ΓΑΔΑ με αίτημα την απελευθέρωση των διαδηλωτών του Υπουργείου εργασίας http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=339939

 5. Υ Ιανουαρίου 30, 2013 στις 3:00 μμ #

  »η ελληνική κοινωνία πέρασε μέσα από μια εντυπωσιακή εξεγερσιακή ακολουθία σε όλη την περίοδο των Μνημονίων, που πήρε μια σειρά μορφές: απεργιακή κλιμάκωση και επίδειξη δύναμης, έμπρακτες μορφές μιας σύγχρονης λαϊκής δημοκρατίας, εκτεταμένη αμφισβήτηση της μνημονιακής «νομιμότητας», γενικευμένη εκλογική εξέγερση και αποστοίχιση από τα κόμματα του μνημονίου. Σε όλη αυτή την περίοδο πολλές ήταν οι καταθέσεις ελπίδας που έκαναν ποικίλα κοινωνικά κομμάτια: στην απεργία, στη σύγκρουση με την αστυνομία, ακόμη και στη δυνατότητα να υπάρξει παρουσία της Αριστεράς στην εξουσία. Πολλά, όμως, ήταν και τα όρια που αυτή η ελπίδα συνάντησε: στη μετάβαση σε μια αυταρχική «μεταδημοκρατική» συνθήκη όπου δεν λειτουργεί πλέον η κλασική λειτουργία «πίεσης» των εργατικών και λαϊκών αγώνων,…» http://contramee.wordpress.com/2013/01/30/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

 6. Υ Ιανουαρίου 31, 2013 στις 1:59 μμ #

  Πώς πάει η απεργία?

 7. Υ Ιανουαρίου 31, 2013 στις 2:34 μμ #

  ‘Ετσι ρε πούστη μου να τελειώνουμε με τους αληταράδες γαμώτο.
  (Κραφτ βάλε μπιπ στο «ρε»)

 8. λαθραναγνώστης Ιανουαρίου 31, 2013 στις 5:39 μμ #

  Ελεεινός ΣΚΑΙ – λάβρος Πρωτούλης!
  Κι από κοντά……ο Άδωνις!

  http://www.902.gr/eidisi/politiki/8188/g-protoylis-sto-skai-dogma-nomos-kai-taxi-tha-gyrisei-mpoymerangk-gia-tin

 9. Κάρολος Φεβρουαρίου 1, 2013 στις 3:18 πμ #

  @λαθραναγνώστη
  Πρώτα-πρώτα, η «ξεκάθαρη» θέση περί εργατικής-λαϊκής συμμαχίας μόνο ξεκάθαρη δεν είναι. Η εργατική τάξη, αν πρόκειται για σοσιαλιστική επανάσταση, δεν μπορεί να συμμαχήσει με καμιά άλλη τάξη της παλιάς κοινωνίας και ειδικά με τα μικρά και μεσαία στρώματα της αστικής τάξης. Σύμμαχοι της εργατικής τάξης, υποτασσόμενοι στην ηγεμονία της, είναι μόνο τα μισοπρολεταριακά στρώματα της υπαίθρου και των πόλεων. Όπως το διατύπωσε ο Λένιν στις «Δύο τακτικές της σοσιαλδημοκρατίας στη δημοκρατική επανάσταση» : «Το προλεταριάτο πρέπει να κάνει τη σοσιαλιστική επανάσταση, παίρνοντας μαζί του τη μάζα των μισοπρολεταριακών στοιχείων του πληθυσμού, για να συντρίψει με τη βία την αντίσταση της αστικής τάξης και να παραλύσει την αστάθεια της αγροτιάς και των μικροαστών». Για τα μεσαία στρώματα, δε γίνεται καν λόγος γιατί αυτά είναι ξεκάθαρο ότι είναι εχθρικά στρώματα όταν πρόκειται για την κατάκτηση της εξουσίας από το προλεταριάτο.
  Το ΚΚΕ, όμως, δε μιλάει για σοσιαλιστική επανάσταση, αλλά, για «εργατική-λαϊκή συμμαχία», που θα φέρει στην εξουσία τους εργάτες μαζί με μικρούς και μεσαίους αστούς (λαϊκή εξουσία), για να εφαρμόσουν τη «λαϊκή οικονομία», που θα καταφέρει να συμβιβάσει τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων αφεντικών με τα συμφέροντα των εργατών τους. Η μεγαλύτερη απόδειξη της της θέσης του ΚΚΕ είναι ότι αυτή η έρημη «εργατική-λαϊκή συμμαχία» ξεκίνησε ως «λαϊκή», μετατράπηκε σε «λαϊκή-εργατική» για να καταλήξει ως «εργατική-λαϊκή». Μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι θα φτάσει να είναι σκέτα «εργατική». Το ίδιο μεταμορφώνεται και ο στόχος της «συμμαχίας» : ξεκίνησε σαν αγώνας για τον «περιορισμό της ασυδοσίας των μονοπωλίων», μετά έγινε αγώνας κατά των μονοπωλίων, προχώρησε σε αγώνα για την «κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής» και τώρα λανσάρεται ο αγώνας για την «κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής», γενικά. Οι στόχοι αυτοί, βέβαια, θα μπορούσαν να είναι σωστοί, αν στην Ελλάδα είχαμε μια τέτοια ανάπτυξη του καπιταλισμού, που να δικαιολογεί την αλλαγή τους, πράγμα που δε συμβαίνει.
  Το ΚΚΕ απλά λέει τα πάντα, γιατί, απλούστατα, ψαρεύει σε θολά νερά.
  Εκείνο που έχει σημασία, όμως, δεν είναι οι διακηρύξεις ενός κόμματος, αλλά, η πολιτική που προωθεί στην πράξη. Εκεί βρίσκεται, κατ’ εμένα, η σύμπτωση της πολιτικής όλης της «αριστεράς» με την πολιτική του ΚΚΕ.
  Βλέπεις εσύ καμιά διαφορά στα θέματα της Παιδείας, της Υγείας, των αποκρατικοποιήσεων, της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, της ανάπτυξης του καπιταλισμού, της λατρείας του αστικού κράτους με τη μορφή της λατρείας του δημόσιου τομέα και του μίσους για τον ιδιωτικό; Εξάλλου, όλη η «αριστερά», με το ΚΚΕ επικεφαλής διεξάγει «αντικαπιταλιστικό αγώνα», δηλαδή υποστηρίζει των αγώνα του μικρού κεφαλαίου ενάντια στο μεγάλο. Και φυσικά, όλη η «αριστερά» είναι ενάντια οποιουδήποτε αναπτυξιακού έργου, γιατί είτε θα βλάπτει το περιβάλλον, είτε θα θίγει αρχαιολογικούς χώρους, ή προστατευόμενα ζωικά είδη, ή βιότοπους, ή περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους (ή όλα μαζί).
  Τα ίδια και στην εξωτερική πολιτική : αντιδυτικό μένος και όλο και περισσότερο ερωτοτροπίες με τη Ρωσία, υποστήριξη των Αράβων Παλαιστίνιων και έχθρα κατά του Ισραήλ, καμιά καταγγελία καθαρά φασιστικών καθεστώτων (Κίνα, Ιράν).

 10. Μπούμπη Φεβρουαρίου 1, 2013 στις 10:51 μμ #

  Κάρολε,

  Πώς πάει το μέτωπο ενάντια στο παραγωγικό σαμποτάζ της χώρας ενάντια στην ρωσόδουλη αστική τάξη της Ελλάδας?

 11. Μπούμπη Φεβρουαρίου 1, 2013 στις 10:53 μμ #

  σόρρυ λάθος » που προωθεί η ρωσόδουλη αστική τάξη της Ελλάδας?»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: