Παράνομη η απεργία των χαλυβουργών

5 Ιον.

Μετά από 8 μήνες ηρωικού αγώνα των απεργών της χαλυβουργίας Ελλάδος και αφού δε βρήκαν κανένα άλλο τρόπο να τους λυγίσουνε και αφού καταπέσαν όλες οι προσπάθειες απεργοσπασίας, όλα τα παραμύθια ότι ο Μάνεσης θα κλείσει το εργοστάσιο κτλ, η απεργία τους κρίθηκε παράνομη από την ελληνική «δικαιοσύνη». Οι χαλυβουργοί καλούν από αύριο νωρίς το πρωί, στην πύλη του εργοστασίου!

Το δίκαιο είναι με τους αγωνιζόμενους εργάτες και όχι με αυτούς που έχουν φέρει ένα λαό στην εξαθλίωση. Η νίκη των χαλυβορυγών είναι νίκη όλων μας. Αλληλεγγύη στο ηρωικό αγώνα τους!

32 Σχόλια προς “Παράνομη η απεργία των χαλυβουργών”

 1. compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 2:32 μμ #

  ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ :

  «Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από 7 μήνες, δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.

  Η συγκεκριμένη δικαστής (κυρία Νικολάου) και οι άλλοι αρμόδιοι δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επιχειρεί μείωση των μισθών.

  Δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα έχει απολύσει στη διάρκεια της απεργίας δεκάδες απεργούς.

  Όπως δεν είδαν και δε βλέπουν καθημερινά τις δεκάδες χιλιάδες των εργατών που τους μειώνονται εκβιαστικά οι μισθοί, που είναι απλήρωτοι επί μήνες, που παραβιάζονται τα ωράριά τους.

  Γελιούνται όσοι στη δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν τους αγώνες. Δεκαετίες η δικαιοσύνη στο αστικό σύστημα αποτελεί το ρόλο του νομιμοποιητή της εκμετάλλευσης της καπιταλιστικής εργοδοσίας, αλλά η ταξική πάλη δεν σταμάτησε. Έτσι θα γίνει και τώρα. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά».

 2. compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 3:34 μμ #

  6μιση το πρωί όλοι εκεί

 3. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 3:53 μμ #

  Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Η απεργία των χαλυβουργών θα δικαιωθεί!

  Το δικαστήριο σήμερα έβγαλε παράνομη την ηρωική 7μηνη απεργία των χαλυβουργών. Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο! Προφανώς, η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι παράνομη στα μάτια όσων τάσσονται με τα συμφέροντα του Μάνεση, και φροντίζουν να μας το θυμίζουν καθημερινά με τις πράξεις και τις ανακοινώσεις τους. Για όσους ταξικά βρίσκονται απέναντι από τον Μάνεση και τους ομοίους του, για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εκμεταλλευόμενους, η απεργία δεν είναι μόνο νόμιμη και επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί και πρότυπο! Η «νομιμοποίηση» της απεργίας είναι οι συνελεύσεις και οι αποφάσεις των ίδιων των απεργών, είναι η αντοχή και η αλληλεγγύη τους. Η «νομιμοποίηση» της απεργίας είναι η αλληλεγγύη όλων μας, που τώρα τη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ οι χαλυβουργοί. Δεν θα σπάσει με τόσο φτηνά κόλπα η απεργία.

  Όλοι στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας αύριο στις 6.30 πμ για να περιφρουρήσουμε την απεργία και να στηρίξουμε τους χαλυβουργούς.
  Αυτός ο αγώνας αποτελεί σύμβολο για την εργατική τάξη της χώρας μας και πρέπει να νικήσει.

 4. RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:01 μμ #

  ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

  Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»

  Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του και την πλήρη υποστήριξη του στον ηρωικό αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που πραγματοποιείται εδώ και 7 μήνες. Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος κι έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Κανένα δικαστήριο το γεγονός αυτό δε μπορεί να το ακυρώσει νομιμοποιώντας την επιθετικότητα του Μάνεση εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας. Ο Μάνεσης παρανομεί επιχειρώντας να μειώσει μισθούς, να απολύσει και να τσαλαπατήσει δικαιώματα. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών και να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αλληλεγγύη της σε αυτόν, γιατί η νίκη του αγώνα τους θα είναι και δική της νίκη. Κανένας εκβιασμός, καμία εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν πρόκειται να κάμψει τη θέληση των εργατών της Χαλυβουργίας να αγωνιστούν ενάντια στην επιχείρηση μετατροπής τους σε σύγχρονους δούλους.

 5. AntonXXXXX 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:01 μμ #

  Χερι χερι η αποδυναμωση του ΚΚΕ και το χτυπημα του εργατικου κινηματος.

 6. Χριστίνα 6 Ιουνίου, 2012 στις 12:13 πμ #

  Δεν έγιναν ακόμα οι εκλογές και το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή. Η αριστερά στα πελάγη της κυβερνητικής ευτυχίας, συρρίκνωση του ΚΚΕ, ένταση του αυταρχισμού, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Παράνομοι οι απεργοί χαλυβουργοί, σύλληψη συνδικαλιστή στο Πέραμα, ένταση απολύσεων και συνεχίζουμε… Η επιλογή για κάθε ριζοσπάστη, αριστερό είναι μία. Καταδίκη κάθε κυβερνητικής λοξοδρόμησης της αριστεράς, πολιτικό αντίβαρο στην αυταρχική κατρακύλα η ενίσχυση του ΚΚΕ. Ούτε μία μέρα επανάπαυση, αγώνες από τις 18/6.

 7. compasso 6 Ιουνίου, 2012 στις 9:26 πμ #

  βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το χουν σίγουρο ότι θα βγει ο σύριζα και τρέχουν να προλάβουν τώρα που μπορούν. αλλά όχι. ακόμα κι αυτό γίνεται για να χτυπηθεί το ΚΚΕ. Ένα αφεντικό που κλωτσάει τα πόδια μετά από 7 μήνες απεργίας στη μονάδα του. Και η συρρίκωση επίσης είναι σχέδιο. Πως αλλιώς; Τα παμε. Αντικομμουνισμός και αντικκεδισμός. Αλλιώς θα πρέπει να δόυμε και λίγο τις ευθύνες μας. keep walking.

  • RedPersonality 6 Ιουνίου, 2012 στις 9:57 πμ #

   τη εννοείς με το «σίγουρο ότι θα βγει ο σύριζα και τρέχουν να προλάβουν τώρα που μπορούν»?Τη πράγμα να προλάβουν?Πιστεύεις δλδ. οτι θα βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσει λύση υπέρ των εργαζομένων?

 8. compasso 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:12 πμ #

  αυτονόητο μου φαίνεται ότι μια κυβέρνηση σύριζα θα αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες στο να επιβάλλει αυταρχική λύση όπως αυτή

  • RedPersonality 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:20 πμ #

   Δλδ. πιστεύεις οτι η οποιαδήποτε κυβέρνηση με οποιοδήποτε πρόσημο είναι πάνω απο το κεφάλαιο.Εγώ μίλησα για λύση.Προφανώς θέλουμε οι εργαζόμενοι να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους(με τα αιτήματα που έχουν φυσικά) οχι να συνεχιστεί η απεργία άλλο έναν χρόνο.

  • RedPersonality 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:30 πμ #

   Δεν ξέρω αν επιχειρήθηκε τπτ σήμερα.Αλλά πιστεύω πως τώρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν θα προσπαθήσει να σπάσει την απεργία βάση της απόφασης αλλα το μεταθέτει για την επόμενη κυβέρνηση.Και νομίζω το είπε και ο υπουργός.

  • λαθραναγνώστηςl 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:52 πμ #

   Κομπάσσο, αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η απεργία κρατάει ακόμα, θα είναι το πρωτο σημείο σύγκρουσης της νέας κυβέρνησης με τις ταξικές δυνάμεις.
   Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το θέμα και με διπλωματικό τρόπο, αλλά και με υπονόμευση.
   Το ΠΑΣΟΚ που έχει προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ, θα του δώσει όλη τη σχετική «τεχνογνωσία»!

   • Kώστας Μίχος 6 Ιουνίου, 2012 στις 2:05 μμ #

    Λαθρα οι χαλυβουργία θα νικήσουν με τις δικές τους δυνάμεις και από την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης. Κανένας χαλυβουργός να είσαι βέβαιος δεν εξάρτα την πορεία του αγώνα, από τις εκλογές. Άλλα αυτό το δήθεν αθώο ερωτηματική υποκρύπτει και όλη την ρεφορμιστική λογική του χώρου σου. Η Νίκη των εργατών να μην είναι νίκη των ίδιων και του ταξικού εργατικού κινήματος αλλά της «διαμεσολάβησης» του κόμματος των παρατάξεων και των κυβερνήσεων, για να μπορούν μετά να εξαργυρώνονται σε ψήφια. Ασε λοιπόν στην πάντα τον αγώνα των χαλυβουργΏν από τον ενδοαριστερό εμφύλιο.

   • λαθραναγνώστης 6 Ιουνίου, 2012 στις 4:03 μμ #

    Κ. Μίχο, πρώτα απ όλα δεν έκανα κανένα ερώτημα. Ούτε πονηρό ούτε χαζό. Η θέση που διατύπωσα, είναι εντελώς καταφατική.
    Στη ταξική πάλη, το κουπί φυσικά και το τραβάει η εργατική τάξη.
    Τον αγώνα των χαλυβουργών τον σεβόμαστε έμπρακτα!

 9. RedPersonality 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:45 πμ #

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

  «Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να βγάλει παράνομη μια ηρωική απεργία 220 ημερών. Μια απεργία σύμβολο για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και διεθνώς. Την έβγαλε παράνομη με το σαθρό επιχείρημα της εργοδοσίας, ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις 31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση. Την έβγαλε παράνομη ως προς το τυπικό της διαδικασίας χωρίς να τολμήσει να αμφισβητήσει το δίκαιο των αιτημάτων της. Η Δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Εβγαλε μια δίκαιη απεργία παράνομη και νομιμοποίησε τις παρανομίες του Μάνεση, το αντεργατικό του σχέδιο για 180 απολύσεις.

  Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν με τα δικαστήρια να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τους αγώνες. Ιδιαίτερα να σταματήσουν τον αγώνα των ηρωικών Χαλυβουργών, που όχι μόνο έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και διεθνώς αλλά τον έχουν κάνει δικό τους αγώνα.

  Εμείς συνεχίζουμε τώρα πιο αποφασιστικά και ενωμένα την απεργία μας. Με την τελευταία απόφαση της συνέλευσής μας έχουμε στείλει στα σκουπίδια και το τελευταίο επιχείρημα της εργοδοσίας, ψηφίζοντας με μυστική ψηφοφορία, όπου 204 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και 42 κατά. Τώρα το επιχείρημά τους για παράνομη απεργία δεν ισχύει πλέον. Τα αντίθετα που υποστηρίζει η εργοδοσία με ανακοίνωσή της δεν ισχύουν, είναι ψέματα και στόχο έχουν να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν. Ο Μάνεσης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, είναι υποχρεωμένος να καθίσει να συζητήσει και να δώσει λύση στα αιτήματά μας.

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους Χαλυβουργούς τώρα να συσπειρωθούν πιο πολύ γύρω από το σωματείο μας και ενωμένοι να συνεχίσουμε τώρα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας. Να τον περιφρουρήσουμε από τις προσπάθειες του πληρωμένου απεργοσπαστικού μηχανισμού της εργοδοσίας να στήσει τις επόμενες μέρες πιθανές προβοκάτσιες σε συνεργασία με ανθρώπους από τα ΜΜΕ, για να δυσφημίσουν τον αγώνα μας.

  Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας, δυναμώνοντας την υλική και ηθική συμπαράσταση και αλληλεγγύη.

  Καλούμε τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, όλους τους μαζικούς φορείς να καταγγείλουν το γεγονός, να πάρουν μέτρα, να οργανώσουν την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε, στις θύελλες που έρχονται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνουμε όλοι Χαλυβουργοί.

  Η νίκη των χαλυβουργών είναι νίκη όλων των εργατών».

 10. compasso 6 Ιουνίου, 2012 στις 2:43 μμ #

  αυτονόητο μου φαίνεται ξαναλέω, ότι ο σύριζα (αν υποθέσούμε ότι θέλει-δεν έχω κανένα λόγο όμως να το πιστεύω) θα δυσκολευτεί να επιβάλει αυταρχική λύση προς όφελος του Μάνεση. Πολυ περισσότερο από τη ΝΔ, που πολιτεύεται με το Γεωργιάδη, που κατηγορεί το Παμε ως επαγγελματίες απεργούς. Αν κάποιος δε το καταλαβαίνει αυτό είναι απολύτως χαζός. IQ τούρτας.

  Ο σύριζα από την άλλη μιαμιση μέρα μετά , δεν εχει βγάλει ανακοίνωση για τη χαλυβουργία και τα left.gr, iskra.gr, rednotebook.gr δε το αναφέρουν ούτε ως είδηση.

  • alchimistis 6 Ιουνίου, 2012 στις 2:54 μμ #

   Έβγαλε η νεολαία τους αλλά δεν το αναδημοσιεύουν ..

  • RedPersonality 6 Ιουνίου, 2012 στις 2:57 μμ #

   Άσε τα χαζός και IQ τούρτας και μην παραπονιέσε άμα σε βρίζουν μετά…
   Δεν είναι το θέμα τη θέλει.Είναι τη μπορεί να κάνει αντικειμενικά που δεν θα το φέρει σε σύγκρουση με τους καπιταλιστές.Είναι τη σκατά επιλογή θα κάνει στο δίλλημα ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.Και όχι μόνο για αυτό το θέμα αλλά σε όλα τα θέματα που θα προκύψουν.Αν νομίζεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει τους εργάτες ε δώστου και μια ψήφο κιόλας…
   Και αν δεν έχεις να απαντήσεις ή δεν θες να γίνεις απολογιτής του ΣΥΡΙΖΑ μην λες εξυπνάδες για να μας την πεις.Η απαντησή σου ήταν copy-paste απο την προηγούμενη απλώς τώρα πρόσθεσες και προσβολές και κτ άσχετα για ΝΔ.
   Βέβαια όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι δεν θα κάνει πίσω ο Μάνεσης κάτω απο τη πίεση της απεργίας αλλά και την αλληλεγγύη του κόσμου.

   • compasso 6 Ιουνίου, 2012 στις 3:37 μμ #

    τι μου λες ότι ήταν copy paste? εγώ δεν είπα ότι ξαναλέω; θα τραβήξω τα βυζιά μου να τα κάνω τιράντες.
    Η εξουσία ασκείται με τρόπους. Εϊτε με παραχωρήσεις, είτε με συμβιβασμούς, είτε με αυταρχικούς τρόπους όταν απειλείται. Τώρα αν έσυ δεν έχεις διδαχθεί τίποτα από σχεδόν ενάν αιώνα ιστορίας της σοσιαλδημοκρατίας (κάτι παραπάνω αλλά με τη τωρίνη της μορφή κάτι λιγότερο) ε τι να σου κάνω ρε άνθρωπε.

    Εντάξει, ο συριζα δεν έχει κομματική βάση στην οποία απολογείται, τα έχει βρει με το κεφάλαιο και μολις βγει θα βγάλει τα τανκς στους δρόμους για να μη το κουράζουμε άλλο.

    και δε παραπονέθηκα ότι με βρίζουν αν αναφέρεσαι στο προηγούμενο άρθρο. ίσα ίσαι, είπα ότι επιβεβαιώνομαι σε αυτό που έγραφα

   • RedPersonality 6 Ιουνίου, 2012 στις 4:05 μμ #

    Α τη ωραία τη καλά η εξουσία ασκείται και με παραχωρήσεις αλλά και με συμβιβασμούς.
    Ε ναι βέβαια δε βλέπεις ο καπιταλισμός κάθε μέρα παραχωρήσεις και συμβιβασμούς κάνει.Έχουμε μια βαθιά γαμωΚΡΙΣΗ που χειροτερεύει κιόλας.Καπιταλιστική κρίση.Και όπως ξέρουμε οι κεφαλαιοκράτες προσπαθούν να φορτώσουν αυτή τη κρίση στους εργαζόμενους και γι’αυτό έχουν εξαπολύσει μια τεράστια επίθεση εναντίον τους.Δεν τον συμφέρει να κάνει παραχωρήσεις.Αν αρχίσει να κάνει παραχώρησεις τότε θα ξεπεταχτούν αγώνες και απεργίες παντού για αυξήσεις μισθών και λοιπά.Η δικαίωση των χαλυβουργών δεν θα προκύψει απο παραχώρηση του Μάνεση σα να κάνει χάρη αλλά απο ήττα του!!

    «Εντάξει, ο συριζα δεν έχει κομματική βάση στην οποία απολογείται, τα έχει βρει με το κεφάλαιο και μολις βγει θα βγάλει τα τανκς στους δρόμους για να μη το κουράζουμε άλλο.»Τη κομματική του βάση τη κοροϊδεύει και τις σπέρνει αυταπάτες όπως και τους ψηφοφόρους του.Παρόλα αυτά επειδή θα είναι εμφανη τα αποτελέσματα της κυβέρνησης του πολύ γρήγορα όπως λέμε θα πέσει.

    «και δε παραπονέθηκα ότι με βρίζουν αν αναφέρεσαι στο προηγούμενο άρθρο. ίσα ίσαι, είπα ότι επιβεβαιώνομαι σε αυτό που έγραφα»
    Και να φανταστώ εσύ δεν ευθύνεσαι…

   • compasso 6 Ιουνίου, 2012 στις 4:12 μμ #

    red σοβαρά δε τη παλεύεις αλήθεια. Όταν δεν είναι σε κρίση, τις παραχωρήσεις γτ τις κάνει; για τα ωραία σου τα μάτια; Επειδή ηττάται τις κάνει ή επειδή φοβάται μη ριζοσπαστικοποηθούν οι μάζες. οοοοοοοο

   • RedPersonality 6 Ιουνίου, 2012 στις 4:24 μμ #

    Καλά που ζεις σε άλλη χώρα??Αφού υποτίθεται οι μειώσεις μισθών γίνονται γτ είμαστε σε κρίση και οι επιχειρήσης πρέπει να είναι βιώσιμες και μπλά μπλά.Αν κάνει παραχωρήσεις τη σκατά μύνημα θα δώσουν??Οτι σας δουλεύουμε και οτι δεν τα χρειαζόμαστε τα λέφτα??Τόσο καιρό γτ δεν κάνει παραχωρήσεις αλλά έχει πέσει πείνα και οι μισθοί πάνε όλο και πιο κάτω?Και όχι άλλο μια καθαρή νίκη εις βάρος του και άλλο η παραχώρηση.

 11. @ψηρίς 6 Ιουνίου, 2012 στις 4:21 μμ #

  όμορφα.
  άρα Κομπάσο, ο Σύριζα είναι καλύτερη επιλογή για τους εργάτες από τη Νδ.
  ένα αυτό.
  δύο:
  την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη, τους εισαγγελείς, τα ΜΑΤ, τους απεργοσπάστες, την αποσιώπηση του αγώνα, τη συκοφάντηση του αγώνα, τις απειλές, τις απολύσεις κλπ. κλπ. κλπ. τα έκανε ο …Παπαδήμος και τώρα ο Πικραμμένος;
  οπότε μεθαύριο ο Τσίπρας δεν θα τα κάνει, ή γιατί δε θέλει ή γιατί θέλει αλλά δε μπορεί σε αντίθεση π.χ. με τον Σαμαρά.
  σωστά;
  Σωστά νομίζω.
  Οπότε λαθεύω εγώ που νόμιζα ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι, ελληνικοί και ευρωπαικοί, ο κρατικός μηχανισμός, αλλά οι δικαστικοί λειτουργοί και η αστυνομία που εφαρμόζουν τους νόμους, είναι όλα στα χέρια του κεφαλαίου.
  εγώ νόμιζα ότι το κεφάλαιο φτιάχνει τα συντάγματα, τους νόμους έτσι ώστε να το διασφαλίζουν και να το αναπαράγουν και επίσης έχουν έναν κρατικό μηχανισμό να δρα για πάρτη τους.
  Πολύ το μπέρδεψα. Η δική σου λογική μου φαίνεται απλούστερη.

 12. RedPersonality 6 Ιουνίου, 2012 στις 6:52 μμ #

  Η απεργία κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους.Οτι δεν ήταν κρυφή η ψηφοφορία αλλά αυτό το λύσανε στην τελευταία συνέλευση και ψηφήσανε υπέρ της απεργίας.
  Σαν να βρίσκετε σε αδιέξοδο ο Μάνεσης νομίζω…

  • alchimistis 6 Ιουνίου, 2012 στις 8:32 μμ #

   Η αριστερή ουρά της ΓΣΕΕ και της εργοδοσίας που λέει ο τίτλος ποιος είναι;;;Ο Χάρης Μανώλης;;;

   • 1-2-3, παντού Χαλυβουργία 6 Ιουνίου, 2012 στις 8:44 μμ #

    Ξέρω γω; Ποιός είναι στο στούντιο και σχολιάζει; Ο φούφουτος;
    http://redflyplanet.blogspot.com/2012/06/video.html

   • alchimistis 6 Ιουνίου, 2012 στις 8:47 μμ #

    Ειναι παρεξηγησιμος ο τιτλος του βιντεο αν δεν δεις τα 20 τελευταια δευτερολεπτα..

  • λαθραναγνώστης 6 Ιουνίου, 2012 στις 9:46 μμ #

   Η γνωστή ανοργασμικιά τηλεφωνήτρια, που ότι και να κάνει δεν θα της την κάνουνε τη χάρη!(να την κάνουν προϊστάμενη……χυτηρίου!!) 😀 😀 😀
   Ο Μητρόπουλος απλά αηδιαστικός.

 13. compasso 6 Ιουνίου, 2012 στις 8:45 μμ #

  δε πιστεύω ότι λέει για το χάρη. Μάλλον λέει για το μητρόπουλο στην εκπομπή με το σχόλιο του «Βεβαίως η δικαιοσύνη…». Ο σύριζα ξεφτυλίζεται στο θέμα της χαλυβουργίας. Πέφτουν οι μάσκες. Και αυτό η κομμουνιστική αριστερά πρέπει να το κάνει παντιέρα για να δείξει το ρόλο του.

  ψήρι με κάθε συμπάθεια εντάσσεσαι στη κατηγορία που δεν επιθυμώ συζήτηση, αν αυτά κατάλαβες. Over and out

  • @ψηρίς 7 Ιουνίου, 2012 στις 11:08 πμ #

   τέτοια συμπάθεια να μου λείπει.
   καλύτερα απενεργοποιήστε και τα σχόλια αν σας πειράζει η κριτική.
   ή βάλτε ένα φραγμό σε μας που είμαστε χαζοί κ δεν καταλαβαίνουμε την «υψηλή ταξική διαλεκτική ανάλυση» της Ανταρσύας…

   ότι ο σύριζα ξεφτιλίζεται στο θέμα της χαλυβουργίας, ξεφτιλίζει
   και τους αριστερούς χειροκροτητές του,
   ξεφτιλίζει και όσους επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά ότι ο Σύριζα δε θα είναι αυταρχικός σαν την ΝΔ κλπ κλπ.

   Επιμένω:
   το Σύνταγμα, οι νόμοι, ελληνικοί και ευρωπαικοί, ο κρατικός μηχανισμός, αλλά καιοι δικαστικοί λειτουργοί και η αστυνομία που εφαρμόζουν τους νόμους,
   είναι όλα στα χέρια του κεφαλαίου.
   το κεφάλαιο φτιάχνει τα συντάγματα, τους νόμους έτσι ώστε να το διασφαλίζουν και να το αναπαράγουν και επίσης έχουν έναν κρατικό μηχανισμό να δρα για πάρτη τους.
   άρα η εναλλαγή κόμματος στη διακυβέρνηση ανεπαίσθητα επιδρά στα παραπάνω.
   αν κάποιος διαφωνεί, καλά θα κάνει να μας το εξηγήσει,
   αλλά ίσως είναι καιρός να γίνει επιλογή
   για τους ποιούς συνομιλητές επιθυμεί…

 14. Ευτυχώς διατηρούμε κάποιοι τη λογική μας 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:07 μμ #

  Ιουνίου 6, 2012 στις 10:12 πμ
  αυτονόητο μου φαίνεται ότι μια κυβέρνηση σύριζα θα αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες στο να επιβάλλει αυταρχική λύση όπως αυτή

  Ιουνίου 6, 2012 στις 2:43 μμ #
  αυτονόητο μου φαίνεται ξαναλέω, ότι ο σύριζα (αν υποθέσούμε ότι θέλει-δεν έχω κανένα λόγο όμως να το πιστεύω) θα δυσκολευτεί να επιβάλει αυταρχική λύση προς όφελος του Μάνεση.

  Ιουνίου 6, 2012 στις 8:45 μμ
  Ο σύριζα ξεφτυλίζεται στο θέμα της χαλυβουργίας. Πέφτουν οι μάσκες.

  Αν πραγματικά κάποιοι ήθελαν το καλό του φτωχού κόσμου, δηλαδή κάτι τόσο απλό, έστω και σαν φιλανθρωπία αν το έβλεπαν, θα σταματούσαν ν΄ ασχολούνται με την πολιτική (ή θα το έκαναν επιτέλους με την ελάχιστη απαιτούμενη σοβαρότητα).
  20 χρόνια Συν, 100 χρόνια οπορτουνισμός, τώρα έπεσαν οι μάσκες, σήμερα μεταξύ 2 και 8 μμ.
  Αύριο μαντεύω θα είναι ξανά στις θέσεις τους πάλι και θα χρωστάμε ανοχή σε κυβέρνηση Τσίπρα γιατί μας αγαπά, είναι φίλος μας και θέλει το καλό μας.

  • Ευτυχώς διατηρούμε κάποιοι τη λογική μας 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:11 μμ #

   Θα διαμαρτυρηθεί τώρα ο κύριος που έγραψε όσα παραθέτω:
   «Μα τι λες, δεν νοιάζομαι εγώ για τον φτωχό κόσμο, βολεμένος είμαι;»

   Ε δε ξέρω ρε άνθρωπε, πώς σε κόβεις; Αυτοκριτική κάνεις ποτέ ή για όλα τα κακά του κόσμου τελικά φταίει ο Γόντικας που απομακρύνεται με όσα λέει από ώριμους πολιτικούς αναλυτές τύπου compasso;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: