12 + 1 συνιστώσες

3 Ιον.

Δώδεκα οι συνιστώσες του σύριζα (χωρίς να μετράμε τα ρεύματα στο συν) και μία η Ανταρσύα δεκατρείς. Δεκατρεις ξεπουλημένες αστικές συνιστώσες που σπέρνουν αυταπάτες στο λαό, καταδικάζοντας τον να αντικρύσει το πρόσωπο των γοργονών. Μοίρα που θα πάει να συναντήσει απροετοίμαστος και γι’αυτό πάλι ευθύνονται τα «οπορτουνιστικά σχήματα». Αυτό είναι το σχήμα που κάθε κκες που σέβεται…την ηγεσία του, έχει φτιάξει στο μυαλό του και δικαιολογεί εκ των προτέρων την υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος.

Το ΚΚΕ από την άλλη δεν ευθύνεται πουθενά. Τα πάντα είναι έξω από τις δυνάμεις του και ολα τα κακά δε προέρχονται από τη γυναίκα φυσικά αλλά από τον αντικομμουνισμό και τον άντι-κκεδισμό. Σε αντικομμουνισμό φυσικά αναγάγει ότιδηποτε δε μπορεί να συνυπάρξει μαζί του στο κίνημα δηλαδή πολλές φορές ακόμα και τον ίδιο του τον ίσκιο. Ειδικά αυτόν.

Από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-7, όπου μέσα σε μια βδομάδα διαλύθηκε το συντονιστικό σχολών που είχαμε φτιάξει με κόπους και βάσανα και χάθηκαν όλες (πλην ΤΕΦΑ που την πήρε για πρώτη φορά η ΠΚΣ και δεν υπήρχαν ΕΑΑΚ) οι γενικές συνελέυσεις στις σχολές, το ΚΚΕ πηδάει από κινηματική ήττα, σε  συντριβή με όρους νομοτέλειας. Από το κόμμα που ενισχύθηκε υπερβολικά μέσα από τις κινητοποιήσεις εναντίον του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας που ηγεμόνευσε (τότε που το μπλοκ της σπουδάζουσας της ΚΝΕ, είχε μπει μέσα στην αγγλική πρεσβεία και τα είχε κάνει λαμπόγιαλο), στο κόμμα που αρκούταν να καταδικάζει το Δεκέμβρη και να κάνει πορείες στην Αθηνάς, στο κόμμα που δε μπήκε στο Σύνταγμα, στις 15 Ιούνη γιατί μπήκανε μπροστά του 40 ΕΕΚίτες, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη.

Όλες αυτές οι κινηματικές αποτυχίες, δικαιολογούνταν εσωτερικά και εξωτερικά μαζεύοντας εκλογικές ρόγες πεσμένες κάτω από τα αμπέλια της απογοήτευσης από έναν δικομματισμό που δε μπορούσε να ικανοποιήσει και φυσικά ούτε να βολέψει όλους τους ψηφοφόρους του. Σιγά σιγά τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ αυξάνονταν και αυτό ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση, ότι η πολιτική γραμμή του ΚΚΕ είναι σωστή και όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, μα πάνω απ’όλα ο ανώριμος λαός που αρνείται να καταλάβει, η σοσιαλιστική κοινωνία των ονείρων μας και των ονειρώξεων μας, θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, όπως έπεσε και η εξουσία στο κεφάλι του Καραμανλή και ακόμα ψάχνει τι έφταιξε και έχασε εκείνο το τουρνουά στο Pro Evolution.

Τώρα όμως που τα εκλογικά ποσοστά μας προδίδουν; Τώρα πια, όλοι οι υπόλοιποι γίναμε εκλογολάγνοι εμείς (λες και δεν έχει σημασία η εκλογική καταγραφή σε μια τόσο σπουδαία ιστορικά περίοδο, λυσαλέας επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα!) και τα μέλη του ΚΚΕ ωφείλουν «να βγάλουν κάλους στα πόδια τους» όπως δήλωσε η Αλέκα στη Πάτρα (το λογοπαίγνιο εδώ είναι πολύ εύκολο και για αυτό δε θα το επιχειρήσω), να γυρίσουν τις πλάτες στο μέλλον, να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται. Να στιλώσουν τα πόδια μαζί με την ηγεσία, να αράξουν στον εξώστη σα τους γέρους του μάπετ σόου και να κουνάνε το δάχτυλο επιδεικτικά , όταν εκ των υστέρων δικαιώνονται. Σας τα είπαμε για το ευρώ, σας τα είπαμε για το Μάαστριχτ, σας τα είπαμε για τα μνημόνια. Εσείς δεν μας ακούσατε (γιατί είστε ανώριμο υποκείμενο όπως ήδη έχουμε πει) και καλα να πάθετε. Ή έστω αν δεν χαιρόμαστε για τις πληγές του Φαραώ, χαιρόμαστε για τη δικαίωση.

Ο ρόλος όμως του κομμουνιστικού κόμματος, δεν είναι αυτός της Πυθείας. Η μαρξιστική ανάλυση, πιο καθαρή, επιστημονική και ειλικρινής από οποιαδήποτε άλλη, δεν εντάσσεται (μόνο) στα πλαίσια ακαδημαικών συζητήσεων και ανταλλαγών απόψεων. Είναι το εργαλείο με το οποίο αντιλαμβανόμαστε τις εξελίξεις αλλά πάνω απ’όλα προσπαθούμε να τις επηρρεάσουμε. Αυτό δηλαδή που το ΚΚΕ αρνείται συστηματικά και επίμονα. Αρνήθηκε να παλέψει μέσα στο ετερόκλητο και ανώριμο «κίνημα των αγανακτισμένων», αρνείται να προσπαθήσει να παίξει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας ουσιαστική κριτική στο Σύριζα και αποκαλύπτονταας το ρόλο του στον ευρύτερο κόσμο, παραδίδοντας τον στο Δραγασάκη και στο Παπαδημούλη, που θέσεις τους είναι λιγότερο ριζοσπαστικές και από του Καμμένου.  Αρνείται μια σειρά από πράγματα που θα ήταν κουραστικό να αραδιάσω.

Και όσο προβλέπει χωρίς να παρεμβαίνει, τόσο βοηθάει στο να πραγματοποιούνται οι δυσοίωνες προβλέψεις του. Όσο δεν ασκεί αριστερή και ριζοσπαστική κριτική στο σύριζα, όσο τον αντιμετωπίζει με τον δογματικό (και αποκρουστικό για τον πολύ κόσμο) τρόπο που τον αντιμετωπίζει, τόσο πιο εύκολο είναι για τον αστισμό, να ενσωματώσει και να εγκολπώσει έστω και τις λίγες ριζοσπαστικές φωνές μέσα στον σύριζα. Όσο αντιμετωπίζει ως αναπόφευκτη φυσική τραγωδία, την καταδίκη του λαού στη φτώχεια, όσο σκορπίζει μοιρολατρεία και μιζέρια, τόσο το εργατικό κίνημα δεν σηκώνει κεφάλι. Όσο αρνείται παντελώς να διαπραγματευτεί και να θέσει ένα μεταβατικό πρόγραμμα και απευθύνεται στο λαό με θέσεις οπως το ιστορικό «να απαγορευτούν οι εισαγωγές», όσο αρνείται να ξεκόψει τις σχέσεις του με νεποτιστικά καθεστώτα όπως αυτό της ΒΚορέας, τόσο η μαύρη αντικομμουνιστική λάσπη θα βρίσκει πρόσφορη επιφάνεια για να κολήσει και τόσο ο κόσμος θα συγχέει τον σοσιαλισμό και το κομμουνισμό, την κοινωνία της απόλυτης απελευθέρωσης όλως των δημιουργικών δυνάμεων, με καθεστώτα τύπου Καμπότζης που ουδεμία σχέση έχουν με την ιδεολογία μας.

Τώρα λοιπόν το ΚΚΕ επιτίθεται στην Ανταρσύα κατηγορώντας την ως 13 συνιστώσα, όταν ουσιαστικά σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής το ίδιο έχει πουλήσει την μεγαλύτερη εκδούλευση στον οπορτουνισμό και στις αυταπάτες που αυτός σκορπά. Γιατί ακόμα και η κριτική στήριξη του σύριζα που πρότειναν (κάκιστα κατά την άποψη μου) κάποια μέλη της Αραν, είναι πολύ πιο γόνιμη και κυρίως είναι κριτική. Εμπεριέχει δηλαδή το στοιχείο της κριτικής, που το πεισμωμένο «όχι» του ΚΚΕ ΔΕΝ εμπεριέχει, πέρα από κλισέ και δόγματα που είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Η μετεκλογική στάση του ΚΚΕ θυμίζει την απατημένη γκόμενα. Πρώτα η γγ του ΚΚΕ, καλεί τον λαό να «διορθώσει την ψήφο του» (να γυρίσει πίσω στο σπίτι δηλαδή) και μετά αφόυ βλέπει ότι ο λαός δε πείθεται, του τονίζει την αφερεγγυότητα του νέου του συντρόφου, βγαίνοντας σε συνέντευξη τύπου με κεντρικό σύνθημα στην πλάτη «μην εμπιστεύεσαι το σύριζα».  Τίποτα για τη ζωή του , τίποτα για το μέλλον του. Μόνο το θυμικό, ότι ο γλυκομίλητος και γλυκοτσούτσουνος Αλέξης μας ξεγέλασε τους ψηφοφόρους.

Η Ανταρσύα λοιπόν κατηγορείται ως 13η συνιστώσα. Αλήθεια, αυτή η κατηγορία σε ποιον απευθύνεται; Αυτή η λάσπη γιατί πετιέται; Μήπως πρόκειται να ιδρώσει το αυτί κανενός από τα μέλη της; Ίσα ίσα θα τα συσπειρώσει και αυτό στο ΚΚΕ το ξέρουν καλά. Μήπως συνιστά η Ανταρσύα κανένα πόλο που απειλεί το ΚΚΕ σε ποσοστά και ψήφους; Φυσικά και όχι. Το μέγεθος της, είναι -και το ξέρουμε όλοι- πολύ μικρό. Ο μόνος λόγος που αυτή η επίθεση συμβαίνει, είναι για να προλάβουν τα απογοητευμένα μέλη του ΚΚΕ, από το να στραφούν κάπου αλλού. Όχι να πείσουν για την ορθότητα της ίδιας της γραμμής, απλά με τη λογική του όλα είναι σκατά, που οδήγησε τη ΧΑ να πάρει 7%, να βάλει ένα φραγμό στο πολιτικό προβληματισμό.

Δεν είμαι αιθεροβάμων. Δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο συγκλονιστικό ρεύμα φυγής από το ΚΚΕ στην Ανταρσύα. Άλλωστε παλιότερα έχω κατηγορηθεί δικαίως ότι διαχωρίζω την ηγεσία από την βάση του κόμματος, όπως ακριβώς και η αστική προπαγάνδα. Δικαίως γαιτί η βάση είναι αυτή που είναι εξαιρετικά απογοητευτική και όχι η ηγεσία. Η ηγεσία του ΚΚΕ, είναι επαγγελματικά στελέχη, τα οποία δεν κινδυνεύουν ούτε από απολύσεις, ούτε από μειώσεις. Δεν το λέω ως κατηγορία αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. Δεν συμμετέχουν στη παραγωγή. Όχι πως συμμετέχω εγώ δηλαδή, αλλά εγώ δεν έχω την ευθύνη καθοδήγης κανενός πλην της μίζερης ύπαρξης μου. Η βάση του ΚΚΕ όμως, είναι αυτή που δε θα μπορούσε, δε θα έπρεπε να επιτρέψει αυτή τη κατρακύλα με όλη την έννοια της λέξης. Θεωρώ λοιπόν για να επανέλθω, ότι η Ανταρσύα, όχι τόσο οι θέσεις, αλλά οι ίδιοι οι προβληματισμοί που γεννούνται από αυτό το ετερόκλητο εγχείρρημα, εκφράζουν τους προβληματισμούς που πνίγονται από το κατεπείγον των συνθηκών, μέσα στη σκέψη πολλών αριστερών σήμερα.  Και ακριβώς εκεί είναι που γεννάται η ελπίδα. Γιατί για να υπάρξει απάντηση πρέπει πρώτα να υπάρξει η ερώτηση.

Και μιας και θα κατηγορηθώ σίγουρα για τον αντιΚΚΕ κατήφορο μου, ας το κάνω ακόμα χειρότερο. Ας αφιερώσω ένα κομματι στο κόμμα, του γλυκοπρόσωπου Μαραβεγια, που έχει κι αυτός αποπλανήσει όλα τα γκομενάκια, όπως ο Αλέξης τους ψηφοφόρους [και τη μάνα μου που δε τον ψηφίζει αλλά τον θεωρεί ωραίο (sic)].

ΥΓ: εναλακτικά έχουμε και άντζυ

ΥΓ2: το ξέρω κι εγώ σαν απατημένη γκόμενα κάνω. Διατίθεμαι να γυρίσω όμως όποια στιγμή το γκομενάκι σταματήσει τις μαλακίες. Μέτωπο για έξοδο από το Ευρώ, χτες.

ΥΓ3: Μάθαμε και από τον απολίθωμα που πολλοί εμίσησαν, την πένα του ουδείς, για τον τίμιο ρεφορμιστή Υ. Αυτό το μάθαμε σε ένα post που ακολούθησε αυτό το κείμενο, που ίσως να είναι συνεπές, τίμιο πάντως δε το λες. Αλλά τα τσιτλαροντας τον Μαραβέγια και την Άντζυ: Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά! Μέχρι να σας ξεράσει η ιστορία μερικούς.

205 Σχόλια προς “12 + 1 συνιστώσες”

 1. δημητρης 3 Ιουνίου, 2012 στις 7:57 μμ #

  πασοκοριζα χωρις αυταπατες, τελικα το σεκ γαμαει και δερνει, κατω τα βρωμοχερα σου απο το απολιθωμα

 2. Ευτυχώς διατηρούμε κάποιοι τη λογική μας 3 Ιουνίου, 2012 στις 8:06 μμ #

  Σε ανταρτοσάιτ το γυρίσατε τελικά άπαντες εδώ;
  Εντάξει, να το ξέρουμε να μη χαλάμε και χρόνο να σας διαβάζουμε.

  Μέτωπο ενάντια στο ευρώ μόνοι σας (που άρα δεν θα είναι μέτωπο αλλά στενό κομματικό πανηγυράκι της ανταρσύα «αλα ΠΑΜΕ» φαντάζομαι)

 3. dropdown 3 Ιουνίου, 2012 στις 8:12 μμ #

  Στην ουσια δεν μπαινω ξεκαθαριζοντας οτι θεωρω οτι δεν μπορει να γινει διαλογος αποτελεσματικος μεσω του blog για το συνολο τετοιων ζητηματων οποτε τσαμπα θα παει η προσπαθεια. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως ενω εσυ κατηγορεις (και καλα κανεις αφου αυτα πιστευεις) ολοκληρο το ΚΚΕ , (ηγεσια και το μεγαλυτερο μερος της βασης οπως λες και εσυ) για οτι εχει παει στραβα στο «κινημα» απο το 2006 περιπου και μετα με βαριες κατηγοριες που δεν χρειαζεται να σταχυολογισω, θιχτηκες που ενας ανθρωπος (απολιθωμα) εκανε κριτικη στον Υ και ειπε οτι ειναι ρεφορμιστης. Αυτο το ειδος της επιλεκτικης λογικης εμενα με ξεπερναει.

 4. Molotov 3 Ιουνίου, 2012 στις 8:21 μμ #

  Ο κατήφορος δεν εχει πάτο.
  Δεν εχει νόημα για κανένα κομμουνιστή να διαβάζει η να σχολιάζει στο συγκεκριμένο blog απο δώ και στο εξής.

 5. tasosnastos 3 Ιουνίου, 2012 στις 8:24 μμ #

  Τελικα ο καθε πικραμενος αμολαει και μια αντιΚΚΕ μπουρδα και νομιζει οτι κανει πολιτικη αντιπαραθεση και προαγαγει την νοσηρη και ανυπαρκτη πολιτικη του ιδεολογια.
  Υ.Γ. ειχα διαφορετικη εικονα και πολιτικη εκτιμηση γι’ αυτο το blog, αλλα ολα αλλαζουν, προφανως οπως και οι ευκαιριες…

 6. luckystrike 3 Ιουνίου, 2012 στις 8:35 μμ #

  Σε 5 μονο σχολια,ο κομπασο εχει χαρακτηριστει ηδη: σεκιτης,βρωμοχερος,παραλογος,επιλεκτικος,αναξιος λογου,πικραμενος,αντικκες που αμολαει μπουρδες,καθως και οτι ο κατηφορος του δεν εχει πατο…

  Καλα πατε,εχετε ακομα λιγο δουλεια,αλλα θα αναλαβουν τα βαρια χαρτια απο δω και περα…

  Για την ταμπακιερα θα πειτε τιποτα?

 7. compasso 3 Ιουνίου, 2012 στις 8:43 μμ #

  ντάξει καλοδεχούμενες οι επιθέσεις. Αυτοεπιβεβαιώνομαι.

  Dropdown εσύ αντιλήφθηκες κριτική ή απλά ένα ξέμπαρκο χαρακτιρισμό; Τίμιος ρεφορμας ο Υ, τίμιος σκέτο ο Χάγιος; Δεν υπερασπίζομαι τον Υ, απλά δηλώνω απογόητευση από εναν άνθρωπο που εκτιμούσα και έχουμε συνυπάρξει διαδικτυακά. Ειδικά για το προηγούμενο κείμενο. Εξακολουθώ και τον θαυμάζω παρόλαυτα.

  • δημητρης 3 Ιουνίου, 2012 στις 8:55 μμ #

   θαυμασμος κ απογοητευση ταυτοχρονα για ενα ατομο, οπως νιωθει η ανταρσυα για τον συριζα, απλα δεν υπαρχετε

   • compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 9:29 πμ #

    δεν το ξεκαθάρισα έχει δίκιο. θαυμασμός για την πένα του. Τα υπόλοιπα που λες είναι σπέκουλα

 8. tasosnastos 3 Ιουνίου, 2012 στις 9:14 μμ #

  ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
  ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ΄ΟΛΑΣ
  ΕΛΕΟΣ,

 9. λαθραναγνώστης 3 Ιουνίου, 2012 στις 9:46 μμ #

  Εγώ κομπάσσο νομίζω ότι απλά βρήκες καινούργια «γκόμενα» και φτιάχνεις τη γραμμή ρήξης σου με τη παλιά!

 10. RedPersonality 3 Ιουνίου, 2012 στις 10:37 μμ #

  Διαβάζοντας τις πρώτες δύο παραγράφους κατάλαβα πως δεν χρειάζεται να διαβάσω παρακάτω…
  Ευχαριστώ για τη προειδοποίηση.

 11. faros 4 Ιουνίου, 2012 στις 12:03 πμ #

  Μια λέξη μόνο αρμόζει: Ντροπή !

 12. macgiorgosgr 4 Ιουνίου, 2012 στις 2:59 πμ #

  Μιλάμε για πολλή επανάσταση.

 13. κομμαντο καλοκαιρινής εντροπίας 4 Ιουνίου, 2012 στις 7:50 πμ #

  http://indymediatrolls.com/?p=12037

 14. RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:47 πμ #

  Το διάβασα τελικά και είναι σα σημείωμα (πολιτικής) αυτοκτονίας.
  Μη το κάνεις!!

 15. Ευτυχώς διατηρούμε κάποιοι τη λογική μας 4 Ιουνίου, 2012 στις 9:22 πμ #

  compasso: «ντάξει καλοδεχούμενες οι επιθέσεις. Αυτοεπιβεβαιώνομαι.»
  Δικαιώνεται η κριτική σου, να το εκτιμήσει ο λαός.

  luckystrike: «Για την ταμπακιερα θα πειτε τιποτα?»
  Νομίζω ότι το προφανές και σπουδαιότερο είναι ότι με κάποιους που είναι τόσο τυφλωμένοι, έχουν ξεκόψει τόσο πολύ από το μαρξισμό ώστε φτάνουν σε σημείο να λένε «μέτωπο ενάντια στο ευρώ/καμία θυσία για το ευρώ» λες και το ευρώ είναι η άρχουσα τάξη και το ευρώ χρειάζεται υποτιμημένη εργατική δύναμη, με αυτούς λοιπόν δεν είναι δυνατόν να υπάρξει η παραμικρή συνεννόηση. Όχι σε επίπεδο «αριστερών δυνάμεων» αλλά σε επίπεδο έλλογων όντων. Το πολιτικό σας πρόταγμα έχει την ίδια αξία με το να λέγατε «μέτωπο ενάντια στα μακαρόνια», τόσο απλά.
  Κάτι ακόμα σχετικά. Με ποια λογική λέγεται λοιπόν αυτό; Γιατί αυτή η περισπούδαστη ανάλυση τώρα εμφανίζεται; Και η ανταρσύα όπως και ο συριζα εντοπίζει την κρίση στη «μονεταριστική» διαχείριση του καπιταλισμού την οποία θα πρέπει να διαδεχτεί μια άλλη διαχείριση, νεοκευνσιανή. Ο Συριζα θέλει η ΕΚΤ ν΄ αναλάβει αυτό τον ρόλο, η ανταρσύα εκτιμά ότι αυτό δεν γίνεται και θέλει να θέσει την ΤτΕ στα χέρια του Δελαστίκ. Αμφότεροι θέλετε να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση με καπιταλισμό «άλλης κοπής» και με πλουσιότερους τους εργάτες. Όνειρα.

  Λέει ο κομπάσο ανάμεσα στα πολλά αηδιαστικά του ότι το ΚΚΕ απευθύνεται στο θυμικό. Ναι, το ΚΚΕ δε μιλά για την ΕΕ, για το χαρακτήρα της, για την καπιταλιστική κρίση, για το πως ο καπιταλισμός ξεπερνά τις κρίσεις του. Για τίποτα από αυτά. Επίσης απομακρύνεται από την καθημερινότητα, δεν υπάρχει χαλυβουργία, phone marketing, καζίνο πάρνηθας κι ένα σωρό άλλα μέτωπα. Το ΚΚΕ απλά κάνει ζήλιες επειδή ο σέξυ Αλέξης σκίζει και έχει αντικαταστήσει την πολιτική του με το αδικαιολόγητο: Μην εμπιστεύεσαι τον Συριζα.
  «Μα να απευθύνεστε στο θυμικό και να μη μιλάτε με όρους ουσίας, σύντροφοι; Είναι εποχές αυτές γι’ αριστερούς εμφυλίους;»

  Λοιπόν, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Δύο κόσμοι. Δεν υπάρχει γκόμενα που απάτησε αλλά θα το ξανασκεφτεί και θα επιστρέψει στην αγκαλιά του αγοριού της. Νεοκεϋνσιανό ΚΚΕ δεν θα υπάρξει και αυτό πρέπει να σας έχει γίνει προφανές για να σκυλιάζετε κι εσείς και οι συριζαίοι.
  Λαϊκή ενότητα; Για την εξουσία. Με την εργατική τάξη μπροστά. Κι όποιος δεν θέλει, κατατάσσεται αλλού, δε βλέπω πως μπορεί να γίνει διαφορετικά.

  Τέλος, όποιος «αριστερός αγωνιστής» σκέφτεται έτσι ας το βροντοφωνάξει. Ας αγωνιστεί για την ανταρσύα ή τον σύριζα, για τον αντισεχταρισμό, για τη ψήφο ανοχής ή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της αριστεράς. Όπως κάποιοι έφαγαν το «νέο» των πλατειών» ας καταπιούν και το «νέο» της σοσιαλδημοκρατίας. Βέβαια τώρα έχει εθιστεί και κάποιος κόσμος στη λογική του Γουδιού και της κρεμάλας. Δεν πιστεύω να τα βρείτε μπροστά σας αυτά εσείς ή κυρίως τα πολιτικά σας είδωλα, ε;

 16. compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 9:42 πμ #

  Δώστε πόνο! συνεχίζω και αυτοεπιβεβαίωνομαι (κατά το αυτοικανοποιούμαι)

  Είναι συγκλονιστικό ότι κατηγορώ το ΚΚΕ για ανεπαρκή κριτική στο σύριζα και κατηγορούμαι ότι κάνω πλάτες στο σύριζα, ότι τον θαυμάζω κτλ. Ακριβώς γιατί πρέπει να τηρείται το λογικό σχήμα που βολεύει την ανεπαρκέστατη γραμμή του ΚΚΕ και περιγράφηκε στη πρώτη παράγραφο του κειμένου.

  Ρε μαλάκες, ειλικρινά τώρα. Έχει αλλάξει η θέση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά και την πίνετε ομαδικά εκεί μέσα;

 17. Ευτυχώς διατηρούμε κάποιοι τη λογική μας 4 Ιουνίου, 2012 στις 9:48 πμ #

  Όπου η ανεπαρκή κριτική κατ’ εσέ είναι ότι δε ψέγονται αποκλειστικά οι «δεξιοί» Δραγασάκης-Παπαδήμουλης ώστε να βοηθήσουμε τους «αριστερούς» και «συντρόφους» Λαφαζάνη και Στρατούλη να πάρουν το πάνω χέρι στο κόμμα και να… να προσφέρουν διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση με ακριβότερους τους εργάτες και αυξημένα τα κέρδη (γιατί θα τις χρειαστούμε τις ρημαδιασμένες τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλιώς ανάπτυξη γιοκ).

  Όχι, η θέση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά σίγουρα δεν άλλαξε. Μήπως θα ήταν φρονιμότερο να είχε υιοθετηθεί και από άλλους εδώ και χρόνια όμως; Άρχισαν οι παρενέργειες.

  • Ευτυχώς διατηρούμε κάποιοι τη λογική μας 4 Ιουνίου, 2012 στις 9:51 πμ #

   Εκτός αν κάποιος μπορεί να ερμηνεύσει διαφορετικά το: «Αρνήθηκε να παλέψει μέσα στο ετερόκλητο και ανώριμο “κίνημα των αγανακτισμένων”, αρνείται να προσπαθήσει να παίξει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας ουσιαστική κριτική στο Σύριζα και αποκαλύπτονταας το ρόλο του στον ευρύτερο κόσμο, παραδίδοντας τον στο Δραγασάκη και στο Παπαδημούλη, που θέσεις τους είναι λιγότερο ριζοσπαστικές και από του Καμμένου. Αρνείται μια σειρά από πράγματα που θα ήταν κουραστικό να αραδιάσω»

 18. TRASH 4 Ιουνίου, 2012 στις 9:50 πμ #

  -Τις χυδαιότητες τις έχω συνηθίσει πλέον σε βαθμό ανοσίας για να τις σχολιάσω.
  -Την πολιτική στραβωμάρα αυτών που εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού στις «πλατείες», σπέρνοντας εκτός των άλλων και ωμό αντικομμουνισμό στους μικροαστικούς όχλους, έχω βαρεθεί να την αποδυκνείω, και δεν μπορεί πλέον να με εντυπωσιάσει.
  -Αλλά το να κατηγορούν οι ΑΝΤΑΡΣΥΡΙΖες το ΚΚΕ, επειδή δεν τους …πλάκωσε στο ξύλο στις 15 Ιούνη(!!!!!!!), πραγματικά με άφησε κάγκελο!
  Τελικά η υποτίμηση της νοημοσύνης των πάντων, έχει πάντα ένα σκαλί παραπάνω…
  Πόσο περισσότερο θα αναγκαστούμε να νοσταλγήσουμε την εποχή που οι οπορτουνιστές φημίζονταν για την ευστροφία τους, και οι εξωκοινοβουλευτικοί για την ιδεολογική τους κατάρτηση; Τελικά η σύμφυση «αριστερισμού-οπορτουνισμού», το μόνο που άφησε πίσω της είναι η πιο χυδαία σοσιαλδημοκρατία. Αλλά έτσι είναι, άμα σε καλύπτει πολιτικά η Αυριανή και συνδικαλιστικά ο …Ραφτόπουλος(!!!!!!!!!!!), εκεί θα καταλήξεις.
  -Και μία πρόβλεψη για το τέλος. Σε περίπτωση ΣΥΡΙΖαίϊκης κυβέρνησης, το σαμποτάζ στους εργατικούς αγώνες που θα δουν τα μάτια μας (από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) -«για να μην στηρίξουμε την δεξιά»-, δεν θα έχει προηγούμενο.
  keep walking…

  • compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 10:03 πμ #

   ουγκ ρε

   • TRASH 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:56 μμ #

    επι της ουσίας κάτι;

   • TRASH 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:58 μμ #

    Υ.Γ.
    Δε τραβάς μέχρι κουμουντούρου να δεις αν έρχομαι;

 19. ΓΙΑΝΝΗΣ 4 Ιουνίου, 2012 στις 12:06 μμ #

  Άσε ρε! Σε έπιασε και εσένα ο πόνος για το ΚΚΕ τάχα; Και δε σε πείραξε η
  αντιπαράθεσή του με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς το ΚΚΕ κάνει σωστή κριτική και στις δύο επιλογές που έχεις στο μυαλό σου για να ψηφίσεις, και είναι και σωστή ταξικά. Το ΚΚΕ φταίει δηλαδή που ο Δελαστικ καθημερινά με την αρθρογραφία του στο Έθνος κλείνει το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις εκλογές απατημένη γκόμενα θυμίζουν κάτι ναυαγοί της ταξικής πάλης που πάνε και συναντιούνται με την κυβερνώσα αριστερά. Κι αυτό στο πλαίσιο της αριστερής κριτικής έγινε;;;;
  Τα λόγια σου για την ηγεσία του ΚΚΕ δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ούτε η Αυριανή ούτε το Βημα. Πρέπει να πεις όλη την αλήθεια: για τα κότερα της ηγεσίας κτλ. Δεν ξέρω αλήθεια αν τα έχουν γράψει αυτά που λες αστικές εφημερίδες. Δεν καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σου γιατί δε θα στηρίξεις μια αριστερή κυβέρνηση; Νομίζω πάντως ότι στο όνομα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθείς με το άρθρο να δημιουργήσεις κλίμα για ψηφο στο συριζα. Πρέπει να είσαι και εσύ από τα μπετά της 13ης συνιστώσας.

 20. Αναυδος 4 Ιουνίου, 2012 στις 12:50 μμ #

  Μενω για άλλη μια φορα αναυδος για τη ρηχοτητα των επιχειρηματων σου εναντια στο ΚΚΕ (κατι μεταξυ κουτσομπολιού και ανοθευτης βλακειας) αλλα εχω να παρατηρησω το εξης

  Το ΚΚΕ καλει τον καθενα ατομικα (και οργανωμενα) να αντιπαλεψει τη πεινα και την εξαθλιωση με 2 απλες προτασεις¨
  – μην πληρωνεις
  – μην δεχεσε τη μειωση του μισθους σου και των δικαιωματων σου
  Ανοιγει διοδια, παραλιες, αρνειται να πληρωσει το χαρατσι της ΔΕΗ και το 5ευρω στα νοσοκομεια, σταματα τα συνεργια από το να κοψουν το ρευμα, πιεζει για να μην υπαρχουν τροφεια στα νηπιαγωγεια. Οργανωνει την παλη σε χαλυβουργεια και άλλες επιχειρησεις (τροφιμα-ποτα, ξενοδοχεια, καραβια κλπ) για να μην περασουν οι απολυσεις και οι μειωσεις των μισθών προκηρυσει απεργιες προσπαθει να τραβηξει στην παλη στρωματα που χρονια στηριζαν τη συναινεση στις πολιτικες του κεφαλαιου κι εσυ ο βλακεντιος γραφεις ότι

  (…)αντιμετωπίζει ως αναπόφευκτη φυσική τραγωδία, την καταδίκη του λαού στη φτώχεια, όσο σκορπίζει μοιρολατρεία και μιζέρια, (…)

  Το ΚΚΕ λεει οιτ της γης οι σκλαβοι και οι εργατες μοναχοι τους θα σωθουν και εσυ ψαχνεις έναν μεταβατικο σωτηρα

  Αποδεικνύεις για άλλη μια φορα ότι η βλακεια είναι ανικητη και ασυνορη (και οτι η ανταρυσα εντελει ειναι η 13 συνιστωτα του Συριζα)

 21. σποτ κκε 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:03 μμ #

  http://www.youtube.com/user/kkemedia?feature=watch

 22. σποτ κκε 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:04 μμ #

  (Παμε παλι)

 23. hard leftist 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:13 μμ #

  Μάγκες και εγώ δεν συμφωνώ με το άρθρο αλλά ο κομπασο γράφει χρόνια εδώ, πολλοί απο εσάς πιθανότατα να τον ξέρετε και προσωπικά…Άρα ούτε βαλτός είναι ούτε ηλίθιος.
  Καλό είναι να αναρωτηθειτε γιατί άνθρωποι σαν τιν κομπάσο είναι πλέον απέναντι απο το ΚΚΕ.
  Το κείμενο του κομπάσο λέει πολλά λάθος πράγματα. Το κυριότερο: μέτωπο ενάντια στο ευρώ χθες. Εντάξει χωρίς σχόλια.

  Απο την άλλη, το ΚΚΕ σίγουρα κάπου κάνει λάθος. Τα γεγονότα το δείχνουν αυτό. Εκλογές, κατάσταση του εργατικου και όχι μόνο κινήματος κ.τ.λ. Οι κομματικοί πατριωτισμοί και οι κομματικοί τσαμπουκάδες που επιδυκνείετε δεν ξέρω ποιον μπορεί να πείσουν. Ξέρω όμως ότι και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί για να καλύψουν υπαρκτές αδυναμίες οι οποίες έσκασαν μετά στα μούτρα σας και στου λαού βέβαια.

  Η λύση δεν είναι η συνεργασία με το Σύριζα, ουτε να γίνει το ΚΚΕ σοσιαλδημοκρατικό κτλ κτλ. Δεν ξέρω ποια είναι η λύση, αυτή είναι η δική σας δουλειά. Άλλο όμως η αναγνώριση μιας προβληματικής κατάστασης και άλλο η εθεολοτυφλία και ο κομματικός πατριωτισμός.

  Εντελώς και ειλικρινώς φιλικά.

  υ.γ. όσοι αποδίδουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς στον κομπασο είναι απλά τραγικοί και απαράδεκτοι. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον κομπάσο και το σχόλιό του για τα ναρκωτικά.

  • compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:22 μμ #

   εντάξει mea culpa στο συγκεκριμένο για το σχόλιο για τα ναρκωτικά. Τρολάρω τον εαυτό μου και είναι εμφανές, ακριβώς επειδή είμαι πολύ απογοητευμένος απο τη βάση του ΚΚΕ την οποία εκτιμούσα.

   Ελλάσον: θεωρώ απαραίτητη τη δημιουργία ενός μετώπου με βαθιά πολιτικά χαρακτηριστικά, που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ και θα ανοίξει το δρόμο για άλλη εξουσία. Αυτό επειδή στο κείμενο δε το εξήγησα καλά μιας και δεν ήταν εκεί το θέμα.

   • hard leftist 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:47 μμ #

    ok, απλά δεν το έπιασα με τη μια το νόημα για τα ναρκωτικά.

   • λαθραναγνώστης 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:49 μμ #

    Ρε κομπάσσο, αποκλείεις το ενδεχόμενο, η βάση του ΚΚΕ να καταλαβαίνει κάτι που δεν το καταλαβαίνεις εσύ?

 24. compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:14 μμ #

  έλα ρε άναυδε. Που είσαι και είχα ανησυχήσει. Λέω για να μη με βρίζει ο άναυδος κάτι δε κάνω σωστά.

  • RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:39 μμ #

   Μόνο που δε σε βρίζει μόνο ο Άναυδος άλλα το 90% όσων έχουν σχολιάσει μέχρι τώρα.Έστω και εμμέσως.Τράβα στο καθρέφτη και κάνε πρώτα αυτοκριτική στον ευατό σου.

   • compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:53 μμ #

    μεταξύ αυτών και αρκετοί συριζαίοι. χαίρομαι που σας ένωσα κάπου.

    Το γεγονός ότι «με βρίζετε» όπως ήδη είπα, το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει όσα ήδη λέω στο κέιμενο. Γι’αυτό δε μπαίνω στο κόπο και να απαντήσω.

    Κράτα ότι έχω πλήρη γνώση ότι το κείμενο δεν αποτελεί ουσιαστική κριτική αλλά προβοκάρει. Όταν όμως επιτίθεσαι εσύ με ένα τόσο χυδαίο τρόπο, επιθυμείς πολιτική απάντηση; Όταν η οργάνωση σου στο φυσικό πχ, βγάζει αφισετάκι ότι το ΚΚΕ δε θα σε πουλήσει όπως η Ανταρσύα για τρία υπουργεία, τι περιμένεις red; Να σου κάνω ανάλυση στον «αριστερισμό» του Λένιν και να σου συζητήσουμε το πως προτείνει ο Βλαδίμηρος να χρησιμοποιεί το ΚΚ τη τακτική; Το κείμενο απλά είναι ένα τεράστιο «άντε γαμηθείτε ρε μαλάκες» με την οικειότητα που έχω απέναντι σε συντρόφους. Όσοι με θεωρούν. Οι υπόλοιποι στα όργανα μου μια χαρά, χωραει να γραφτούνε.

    Το ένστικτο αυτοσυντήρησης σας έχει δημιουργήσει πολύ άσχημα αντακλαστικά.

 25. βουρνούκιος 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:34 μμ #

  Το κείμενο του compasso, λέει πικρές αλήθειες. Δυστυχώς αναυδε, «Ευτυχώς διατηρούμε κάποιοι (;;;;) τη λογική μας¨ κλπ, οι αληθειες του compasso σας πονάν και απαντάτε άλλα ντ’άλλα της Παρασκευής το γάλα….

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλά για μεταβατικό πρόγραμμα και αντικαπιταλιστική ανατροπή. Εαν δεν ξέρετε ελλήνικά, καλώς αλλά μην ταλαιπωρείτε με την άγνοιά σας την υπόλοιπη κενωνία!

  Το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει απο τα εγκόσμια με τη γραμμή που έχει. Ενώ σωστά επισημαίνει (όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ άλλωστε) τον σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, από κει και κάτω χάνει εντελώς τη μπάλα και λέει ασυναρτησίες γιατί:

  α. Η ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ είναι εκ των προτέρων δεδομένο προς τα που θα κινηθεί. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η ταξική πάλη και η ΠΙΕΣΗ του εργατολαϊκού κινήματος για φιλολαϊκές αποφάσεις!

  β. ΔΕΝ υπάρχουν περιθώρια για σοβαρές υποχωρήσεις της άρχουσας τάξης, παρεκτός και αν επιβληθούν με την βία απο τον λαό. Συνεπώς, ούτε περιθωρια υπάρχουν για νέο ιστορικό σοσιαλδημοκρατικό κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο θα ενσωματώσει την εργατική τάξη και την Αριστερά υπάρχουν, συνεπώς ούτε περιθώριο για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ νέο ΠΑΣΟΚ υπάρχει!!!! Αυτά ούτε που περνούν από το ΚΚΕ να τα πει και είναι απλές αλήθειες που βγαίνουν από την ανάλυση της πραγματικότητας.

  γ. Εάν το ΚΚΕ ήθελε και εννούσε την εμπλοκή του με ουσιαστικό τρόπο στην πολιτική, θα έκανε το σωστό: Θα πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ και θα έθετε όρους για μετεκλογική συγκρότηση κυβέρνησης, και ψήφου ανοχής σε αυτήν. Ετσι ώστε να αποκόψει το σενάριο «ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ» ή «ΣΥΡΙΖΑ-καμμένος» και να υπάρξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτική στήριξη ΚΚΕ.

  Μια τέτια κυβέρνηση σαφώς και θα ήταν αριστερότερη από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και σαφώς θα αντιμετώπιζε την υπονομευση της άρχουσας τάξης σε όλα τα επίπεδα. θα κέρδιζε όμως αμέσως την λαϊ΄κη υποστήριξη ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!!!!

  ΤΑ ΣΚΕΦΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΚΕ;;;

  ΟΧΙ είναι η απάντηση.

  ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ αφού δεν έχει βουλευτές, και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να ενισχυθεί όσο γίνεται εκλογικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακριβώς για το μεταβατικό πρόγραμμα που παλεύει, για την απόφαση της να συμβάλλει στην οικοδόμηση λαϊκών πολυκομματικων θεσμών.

  Τι δλδ;;;

  1. Περαιτέρω επεξεργασία του προγράμματός της και ζύμωση του λαού με αυτό το μεταβατικό πρόγραμμα, με άξονα το κομβικό θέμα της ΕΕ.

  2. Βάσει αυτού η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ τις όποιες θετικές αποφάσεις της ενδεχμόμενης αριστερής κυβέρνησης και ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ τις αρνητικές αποφάσεις.

  3. Πρέπει να παλέψουμε πιο συντεταγμένα για τη συγκρότηση του αντικαπιταλιστικού/αντιϊμπεριαλιστικού μετώπου και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αυτού.

  4. Συμβάλλουμε στη συγκρότηση πολυκομματικών λαϊκών θεσμών.

  • TRASH 6 Ιουνίου, 2012 στις 9:41 μμ #

   δηλαδή θα κάνουμε «αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο» με αυτούς που έχουν υποστηρίξει ανοιχτά ή δια της ανοχής τους ΟΛΕΣ τις ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις την τελευταία εικοσαετία και δίνουν καθημερινά όρκους πίστης σε ΕΕ-Ευρώ; (με λένε και ΣΥΡΙΖΑ)
   Η υποτίμηση της νοημοσύνης των πάντων, καλά κρατεί…

 26. Αναυδος 4 Ιουνίου, 2012 στις 1:56 μμ #

  Βουρνουκιε

  Αν και από ότι φαινεται αυτου του ειδους ο διαλογος δεν εχει κανενα αποτελεσμα και συνεπως κανεναν νοημα

  Τοσο εσυ οσο και ο κομπασο εχετε φτασει στο σημειο να αρνειστε ότι το ΚΚΕ σημερα ματωνει στη ταξικη παλη. Καταλαβαινω ότι ψαχνεται να βρειτε κατι να προσαψετε στο ΚΚΕ αλλα όχι δα και απουσια από τους αγωνες. Η συκοφαντια και το ψεμα δεν αρμοζουν σε ανθρωπους που θελουν να λεγονται αριστεροι ή αντικαπιταλιστες. Ανεφερα παραπανω παραδειγματα από την πρωτοπορα δραση του ΚΚΕ οποτε δεν επανερχομαι

  Κατά δευτερο εχουμε παλη των ταξεων και όχι ένα κακης ποιοτητας βιντεογκεημ. Αυτό σημαινει ότι στην αρενα υπαρχουν δυναμεις που αν και δεν είναι με το κεφαλαιο είναι δεκαετιες τωρα συμμαχοι του. Τους πουλα το κεφαλαιο στη συγκυρια της κρισης και τους κοβει τα αποφαγια που τους ταιζε από την υπεραξια της εργατικης ταξης αλλα ο καυγας μεταξυ παλιων συνενοχων δεν είναι απαραιτητα για το καλο της εργατικης ταξης και των υπολοιπων εργαζομενων. Όλα αυτά τα στρωματα σημερα εκφραζονται μεσα από τον Συριζα Συνεπως η κυβερνηση συριζα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ αλλα ένα αναχωμα από τα λαμογια του πασοκ και τους μικροαστους του συριζα που στοχο θα εχει τυην επιβιωση της εξουσια των αφετνικων στην Ελλαδα. Δεν είναι αποτελεσμα αγωνων αλλα συμβιβασμου.

  Συνεπως δεν της πρεπει κριτικη ή ακομη χειροτερα κριτικη στηριξη αλλα πολεμικη

 27. RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 2:02 μμ #

  compasso@

  «Το γεγονός ότι “με βρίζετε” όπως ήδη είπα, το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει όσα ήδη λέω στο κέιμενο. Γι’αυτό δε μπαίνω στο κόπο και να απαντήσω. »

  «Το κείμενο απλά είναι ένα τεράστιο “άντε γαμηθείτε ρε μαλάκες” με την οικειότητα που έχω απέναντι σε συντρόφους.»

  Μα γι’αυτό ακριβώς το λόγο επειδή καταλάβαμε οτι είναι ενα “άντε γαμηθείτε ρε μαλάκες” γι’αυτό και σε βρίζουμε.Τη νόμιζες εσύ θα βρίζεις και εμείς θα κάτσουμε να προσπαθούμε να σου αποδείξουμε οτι έχεις άδικο?Ή να σε παρακαλέσουμε να γυρίσεις πίσω?Αυτό σου το άρθρο είναι ένα βήμα ακόμα απομάκρυνσή σου απο το ΚΚΕ.
  Προφανώς και ήξερες την αντίδραση σε αυτό αλλά αυτό δεν αποδεικνύει απολύτως τπτ.
  Συγνώμη αλλά εγώ πιστεύω οτι έγραψες ένα σωρό ασυναρτησίες…

  • compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 2:15 μμ #

   μα όχι. φυσικά και περιμένω να με βρίσετε. Παρόλαυτα θα μπορούσε να γίνει μαι κουβέντα και για την ταμπακέρα. Εγώ απομακρύνομαι από το ΚΚΕ, το ΚΚΕ από εμένα λίγη σημασία έχει.

   Ρούσης για σύριζα:

   http://ilesxi.wordpress.com/2012/06/04/%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/

   Άναυδε είσαι πραγματικά προβληματικό άτομο, τρολ από τα λίγα και για αυτό γενικά σε έχω γραμμένο. Να διευκρινίσω όμως κάτι όχι για σένα αλλά γενικότερα για να μη γίνει καμία απολύτως παρεξήγηση. Τους εργατικούς αγώνες του ΚΚΕ, τους αναγνωρίζω, τους σέβομαι και τους τιμώ. Διαφωνώ στη τακτική αλλά τους αγώνες του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα και τη θετική συμβολή του, στο μέτρο του δυνατού, όποιος δε τους βλέπει είναι το λιγότερο αφελής. Διαφωνώ στη τακτική που ακολουθεί αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

   • RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 2:27 μμ #

    «Παρόλαυτα θα μπορούσε να γίνει μαι κουβέντα και για την ταμπακέρα»
    Ναι σε ένα άλλο άθρο που θα θέτει τέτοια θέματα.Δεν θα ψάξουμε ανάμεσα απο τις προσβολές,ειρωνίες και την εμπάθεια για να βγάλουμε απο τη μύγα ξίγκι.

   • TRASH 5 Ιουνίου, 2012 στις 2:00 μμ #

    Η «κουβέντα για την ταμπακιέρα» ήταν το «ουγκ ρε»;

 28. compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 2:30 μμ #

  red σου είπα. το ύφος εσείς το επιλέξατε. Τέλοσπάντων. δε σε πιέζει κανείς. Αν θες βγάλε αν δε θες μη βγάζεις. Εσύ ξέρεις.

 29. απορια χαζου και ΚΚΕ 4 Ιουνίου, 2012 στις 2:48 μμ #

  Ο αστερισκος «Η κατά το ΚΚΕ, 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ» που κολαει? Εξετασεις στο ΚΚΕ δινει ο Ρουσης?

  • compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 2:53 μμ #

   Θα έλεγε κανείς ότι ειρωνεύεται το βρώμικο πόλεμο που δέχεται η Ανταρσύα από το ΚΚΕ. Αλλά πάλι αυτή είναι η δικιά μου θεώρηση. Εσύ θα ξέρεις καλύτερα.

   • syphonen 4 Ιουνίου, 2012 στις 3:13 μμ #

    Βρώμικος πόλεμος ;

    Και η ανακοίνωση των ΑΡΑΝιτών τι ήταν ;
    Η κριτική στήριξη του Βουρνούκιου τι είναι ;
    Την δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού ποιος την αναπαράγει
    Την νίκη μιας αόριστης αριστεράς, όταν το εκλογικό σώμα κινήθηκε δεξιά ;
    «Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια σημαντική νίκη του λαού που επιφύλαξε μια συντριπτική ήττα στο «μαύρο μέτωπο» του Μνημονίου και στράφηκε κατά κύριο λόγο προς την Αριστερά…»
    Το έχεις χάσει μεγάλε
    Άσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να τρέχουν με προσωπικό ρίσκο σε κάθε χώρο δουλειάς και κάνει εσύ κριτική από την πλατεία το απόγευμα.

    Αλλά μάλλον εσύ θα ξέρεις καλύτερα

 30. RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 3:34 μμ #

  Όσοι θέλουν κριτική στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ,ή ψήφο ανοχής ή μια πιο φιλική προσέγγιση ας μας απαντήσουν σε ένα πράγμα.
  Πως κρίνουν τη δράση και τα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα( και πριν τις εκλογές του Μαϊου)?
  Δλδ. στα συνδικάτα,στους δήμους και λοιπά…

 31. Кроткая 4 Ιουνίου, 2012 στις 3:48 μμ #

  Να πεις στη μάνα σου ότι έχει κακό γούστο στους άντρες :Ρ
  Και σημειώνω τη δικη σου μουσική αισθητική κατρακύλα επίσης. Κακές επιρροές; :Ρ

  • compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 6:49 μμ #

   πες τα ρε κροτ. αλλά είναι αυτό που οι αριστεριστές δε το χουμε ξεκάθαρο και μπερδεύτηκε κι η μάνα μου 🙂

 32. Τολμηρός φακός (@tolmiros_fakos) 4 Ιουνίου, 2012 στις 4:03 μμ #

  Δυστυχώς για το ΚΚΕ, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

  Όσοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα στις 20 Οκτώβρη 2011, ξέρουν ότι το ΚΚΕ βρέθηκε εκεί για να ΣΤΗΡΙΞΕΙ το σύστημα που παραπαίει.

  Αν μου τα έλεγαν άλλοι δεν θα το πίστευα. Αλλά τα είδα με τα μάτια μου. Και μαζί με μένα χιλιάδες άλλοι, που κατά τις 17:00 το απόγευμα, όταν εμφανίστηκαν αδερφωμένα τα ΜΑΤ με τα ΚΝΑΤ στο σύνταγμα, άρχισαν αυθόρμητα να φωνάζουν «ΚΚΕ, το κόμμα σου χαφιέ». Λίγα λεπτά μετά, μας έπνιξαν στα δακρυγόνα.

  • syphonen 4 Ιουνίου, 2012 στις 4:12 μμ #

   την άλλη μέρα που δεν ήταν ;

  • Ακου τολμηρος... 4 Ιουνίου, 2012 στις 4:47 μμ #

   Επισης αυθορμητα απο τα μπλογκ του ΠΑΜΕ, φωναζαν «ρουφιανοι, ρουφιανοι» που δεν το εχω ξανακουσει ποτε, καθοτι δεν υπαρχει στα συνθηματα του ΠΑΜΕ αρα εγινε αυθορμητα απο τον κοσμο που απεργουσαν με τα ταξικα σωματεια τους και ηταν ξεκαθαρη η αισθηση που δημιουργηθηκε σε ολον τον κοσμο οτι η επιθεση ηταν χαφιεδικη.
   Το συστημα ρε χλιμιτζουρα δεν ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ετσι. Το συστημα στηριζεται στα σωματεια οταν υπογραφονται μειωμενες συλλογικες συμβασεις, το συστημα στηριζεται οταν τα σωματεια της ΠΝΟ μερα πρωτομαγιας δεν παιρνει αποφαση απεργιας αλλα στασης εργασιας κτλ κτλ. Μην σου πω ποιοι πρωτοστατησαν στα παραπανω ε?
   Βεβαια εσυ ως τολμηρος φακος αυτα δεν τα βλεπεις, γιατι ο φακος μεγενθυνει και δεν αντικατοπτριζει. Και μαλιστα μεγενθυνει ο,τι και οπου θελει.
   Συμβουλη: μην γινεσαι χαφιες τζαμπα. Πηγαινε να σου κοβουν μισθο

  • Ακου τολμηρος... 4 Ιουνίου, 2012 στις 4:53 μμ #

   ΚΑΙ επισης αυτη ηταν και η αισθηση που ειχα και ΑΛΛΟΙ πολιτικοι χωροι. Εσυ αληθεια ποιον εκφραζεις?

 33. Y 4 Ιουνίου, 2012 στις 4:35 μμ #

  »Αυτό σου το άρθρο είναι ένα βήμα ακόμα απομάκρυνσή σου απο το ΚΚΕ»
  Σα να λέει ένας παπάς »αυτό σου το αμάρτημα είναι ένα ακόμα βήμα σου μακρια από την εκκλησσία. Θα πρέπει να δείξεις ότι μετανοείς εν χριστώ αδελφέ.
  Συνέλθετε επιτέλους Red.

  • RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 4:40 μμ #

   Δεν εννοούσα τπτ τέτοιο…
   Δεν του λέει εγώ οτι αναγκαστηκά πρέπει να είναι στο ΚΚΕ.
   Γι’αυτό και δεν χρειάζετε να μετανοήσει.
   Αλλά οταν γράφεις ένα τόσο εμπαθές και επιθετικό άρθρο μάλλον δεν νοιάζεσαι και να επιστρέψεις.
   Αλλά βέβαια όπως πάντα ο Υ να τη πει τη μαλακία του….

   • Y 4 Ιουνίου, 2012 στις 5:35 μμ #

    Αμα θες να έχεις οποιαδήποτε σχέση με το ΚΚΕ όμως πρέπει να μη το θυμώνεις γιατί μετά αυτό δε σου μιλάει. Φοβερή αντίληψη!

  • RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 5:46 μμ #

   αχαχα θα βρίσκεις συνέχεια μια εξυπνάδα να πεις για να το συνεχίσεις.
   Εγώ δεν ασχολούμαι άλλο πάντως.

 34. RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 4:36 μμ #

  Μέσος ετήσιος χρόνος εργασίας
  http://www.oecd-ilibrary.org/employment/average-annual-working-time_20752342-table8
  Οι Έλληνες δεύτεροι σε όλο το κόσμο(αν και λοιπουν κάποιο χώρες απο το πίνακα).

 35. RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 5:12 μμ #

  Το συμφέρον των Αμερικάνων και το ποντάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ
  http://e-globbing.blogspot.gr/2012/06/blog-post_04.html

 36. Y 4 Ιουνίου, 2012 στις 5:45 μμ #

  Ενδιαφέρον αυτό.
  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/6/2012&id=14061&pageNo=14&direction=1

  Αχαρακτήριστος ο σεχταρισμός της θέσης ότι στην ελληνική κοινωνία δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις που να θέλουν αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας:

  »Αληθεια υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις που να συμφωνούν στη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων; Δεν υπάρχουν.»

  Μετά:

  »η άποψη ότι το ΚΚΕ έπρεπε προεκλογικά να διεκδικήσει και να αντιπαραθέσει μιά κυβέρνηση του ΑΑΔ Μετώπου ως φιλολαϊκή διέξοδο και όχι την εργατική λαϊκή εξουσία, είναι υπονόμευση του Προγράμματος του Κόμματος.»

  το να επιλεγεί σαν εκλογική τακτική η μία από τις δύο που προβλέπει το πρόγραμμα του ίδιου του ΚΚΕ έιναι υπονόμευση! Τρομερό!

  Ειδικά όταν:

  »Είναι ζήτημα ιστορικής έρευνας οι μορφές που παίρνουν σε κάθε ιστορική περίπτωση οι διαβαθμίσεις στον κλονισμό της αστικής εξουσίας.

  Π.χ., οι πρώτες κυβερνήσεις που διαμορφώθηκαν από τα αντιφασιστικά μέτωπα στις χώρες που απελευθερώθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό, δεν ήταν επαναστατικές εργατικές εξουσίες (Δικτατορία του Προλεταριάτου), συμμετείχαν και αστικές δυνάμεις. Γι’ αυτό γρήγορα αναπτύχθηκε πάλη για το «ποιος – ποιον» και λύθηκε, στις περισσότερες περιπτώσεις, με κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας (Δικτατορία του Προλεταριάτου)».»

  Το ΚΕ όμως τώρα αρνείται να δει τους δρόμους που ανοίγονται για τον κλωνισμό της αστικής εξουσίας και μας λέει ότι αρνείται το σχηματισμό κυβερνήσεων με ταξικά χαρακτηριστικά όπως αυτά που αναφέρονται για την ανατολική Ευρώπη ως προθαλάμου για επαναστατικές κυβερνήσεις.

  • λαθραναγνώστης 4 Ιουνίου, 2012 στις 6:19 μμ #

   Έχω ξαναρωτήσει και στο παρελθόν, αλλά δεν έχω πάρει απάντηση.
   Με ποιά(ες) άλλη πολιτική δύναμη θα μπορούσε το ΚΚΕ να στήσει το ΑΑΔΜ?

   • Y 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:33 πμ #

    ΄Εχεις πάρει πολλές φορές την απάντηση αλλά κάνεις τον κουφό. ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αριστερό Ρεύμα στο ΣΥΝ, ΜΑΑ κ.α.

   • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:56 πμ #

    Με το Α.Ρ, πως θα γίνει συνεργασία αφού είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ?

  • ψηρίς 4 Ιουνίου, 2012 στις 6:20 μμ #

   «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απαραίτητα αντιλαική, αυτό κρίνεται από το επίπεδο της ταξικής πάλης»

   Ερώτηση:
   (ίσως η τελευταία)
   μπορεί κάποιος που στηρίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μου πει που στηρίζει τη θέση ότι η κυβέρνηση Σύριζα μπορεί να είναι φιλολαική (δλδ «αντι-αστική», «αντι-καπιταλιστική» ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων) ;;;
   γιατί από ότι καταλαιβαίνω, πλέον είναι επίσημη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή.
   Εκ των προτέρων λέω, τρίτη φορά κάνω αυτήν την επισήμανση, και αντί απάντησης, είδα αυτό το κείμενο (ή λίβελο) από τον Κομπάσο.

   • compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 6:52 μμ #

    από που προκύπτει αυτό ρε ψήρις; εκτός από το ότι σε βολεύει δλδ.

  • TRASH 6 Ιουνίου, 2012 στις 9:36 μμ #

   Να υπενθυμίσω πως η παρουσία του κόκκινου στρατού στις μεταπολεμικές λαϊκές δημοκρατίες, έπαιξε κάποιο ρόλο για την τελική κατάληξη της ταξικής πάλης, ή θεωρείται αμεληταία;

 37. compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 6:50 μμ #

  προσοχή στο κενό μεταξύ μαρξισμού και μανιχαϊσμού

 38. RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 7:01 μμ #

  ΣΥΡΙΖΑ…εεεε… ΑΝΤΑΡΣΥΑ τώρα στην ΕΤ1

  • RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 7:53 μμ #

   Ε ρε είχε Αλέκα και εγώ έβλεπα ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
   Πάντως απίστευτο οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απογοήτευσαν ακόμα και εμένα που δεν περίμενα και πολλά.
   Μόλις σε μια εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ της είπε ο δημοσιογράφος κτ για κομμουνισμούς και επαναστάσεις και άλλα τέτοια κακά τα έχασε…

 39. Γρηγόρης 4 Ιουνίου, 2012 στις 7:20 μμ #

  Δεν ξέρω ποια είναι η επίσημη θέση της Ανταρσύα,ούτε τι αξία αυτή έχει για έναν χώρο που ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του.
  Οι Χάγιος και Μηνακάκης στις αναιρέσεις ήταν σαφείς:μέσα σε εε και ευρώ τίποτε φιλολαικό δε μπορεί να υπάρξει άρα μην έχετε προσδοκίες από τον Σύριζα.Ίδια θέση πήρε νομίζω και ο Ρούσης.Μιλώντας όμως με κάποιους φίλους-όχι πολλούς είναι η αλήθεια-που κινούνται στο χώρο της Ανταρσύα είδα ότι κυριαρχούν απόψεις όπως αυτές που εκφράζει εδώ ο Βουρνούκιος δηλ «να μην προεξοφλούμε τίποτε,να βάλουμε πλάτη στα θετικά» κτλ

  @Λαθρα
  Η συνεργασία ΚΚΕ και Ανταρσύα στο κίνημα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για διάφορους λόγους.Άλλο αυτό όμως και άλλο το να λέμε ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική δύναμη στη χώρα που να επιδιώκει έναν δρόμο ανάπτυξης κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων όπως αναφέρει το άρθρο του Ρίζου

  • λαθραναγνώστης 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:51 μμ #

   Γρηγόρη, αν εξαιρέσεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που τώρα μας τα χαλάει με τη στάση της απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ), ποιές είναι αυτές οι «άλλες δυνάμεις» που επιδιώκουν αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης κόντρα στα μονοπώλια.
   Και όταν λέω επιδιώκουν, εννοώ να το δείχνουν και στα λόγια και προ παντός στη πράξη.

   • Γρηγόρης 4 Ιουνίου, 2012 στις 10:30 μμ #

    Την Ανταρσυα εννοώ και γω

   • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:03 πμ #

    @Γρηγόρης,
    δες λίγο πιό κάτω το λινκάρισμα του εργατικού αγώνα που κάνει ο Μίχος και θα καταλάβεις γιατί δεν μπορεί να γίνει συνεργασία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Εκτός από το παραπάνω, αν το ΚΚΕ είχε συνεργαστεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τώρα κατά πάσα πιθανότητα, θα αντιμετώπιζε και το πρόβλημα της επιμονής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως καταλαβαίνεις , κάτι τέτοιο θα ήταν αιτία διάλυσης της συνεργασίας.

 40. AntonXXXXX 4 Ιουνίου, 2012 στις 7:37 μμ #

  COMPASO
  Με πληγωσε διπλα οτι το αρθρο ηταν δικο σου.

  Αν θα κατηγορουσες το ΚΚΕ για κατι θα επρεπε να ηταν για την καθυστερηση στην ολομετωπη αντιπαραθεση με το βρωμερο αναχωμα των ευρωτασλιμπαν του ΣΥΡΙΖΑ.

  Θα επρεπε απο τον Μαρτιο του 2010 το ΚΚΕ να οργανωνε την καμπανια της αποχωρησης απο ΕΕ – ευρω και το ολοκληροτικο ξεβρακωμα της «αριστερας» των ευρωτραπεζιτων και των 15 (κατα τον Υ) πολιεθνικων που ελεγχουν την ΕΕ.

  Αυτη την καθυστερηση πληρωνουμε σημερα, με τις επικινδυνες για το μελλον των λαικων στρωματων αυταπατες των ευρωλυγουρηδων, μερικες βδομαδες πριν την ανεξελεκτη χρεωκοποια του ΕΟΠΙ και ολου του συστηματος υγειας.

  Αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι ειμαστε στο και πεντε.

  Δεν υπαρχουν περιθορια για μεσοπροθεσμα.

  Δεν υπαρχουν περιθορια για σκαλοπατια.

  Η θα καταργησεις αμεσα την ιδιοτικη πρωτοβουλια στην υγεια η θα πεθαινουν οι αρρωστοι οπως στην Αφρικη.

  Αυτο με την υγεια ειναι μονο ο προπομπος γι αυτο που ερχεται σε μερικους μηνες.

  90 δις χρειαζεται μονο η Ισπανια μεχρι τον Δεκεμβρη.

  Αυριο πεταει την πετσετα η Κυπρος.
  Μεθαυριο η Ιταλια.

  Εκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ απομονωνετε την Ελλαδα οταν μιλατε για σταδια.

  Τον δεκεμβρη στην Ελλαδα θα εχει λοιμο χειροτερο απ αυτον της Κατοχης.

  Ποιο ειναι το μεταβατικο σου σχεδειο για την αγροτικη παραγωγη;

  Αν θα γινουμε ποιο συγκεκριμενοι θα δεις το αδιεξοδο σας.

 41. compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 7:50 μμ #

  Αντον δε διαφωνώ ότι επρέπε να ανοιχτεί μέτωπο. Βάλε όμως το πολιτικό πρόταγμα μπροστά και χρησιμοποίησε τη ρημάδα τη τακτική γαμώ τη στρατηγική μου μέσα.

  η αλέκα στο μέγκα υπονόησε οτι ο σύριζα έχει πλάτες από τους αμερικάνους. wtf

  • λαθραναγνώστης 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:04 μμ #

   Η Αλέκα στο Μέγκα το έθεσε σαν ρητορική ερώτηση:
   «Ή είναι αφελής, ή έχει πλάτες» (και έφερε το παράδειγμα του ΓΑΠ ο οποίος μετά την επιστροφή του απο την Αμερική, θεωρώντας ότι έχει πλάτες, ζήτησε το δημοψήφισμα για το ευρώ…..και εκπαραθυρώθηκε!)
   Μετά, απάντησε η ίδια στο ερώτημά της:
   «ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχει πλάτες, αλλά όταν φτάσει η δύσκολη στιγμή……….»

  • AntonXXXXX 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:19 μμ #

   Compaso
   οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειχει πλατες και πολυδαιδαλα πλοκαμια και επιτελικο κεντρο με αρχιδια, δεν χρειαζεται και πολυ κοπο να το καταλαβει κανεις.

  • RedPersonality 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:22 μμ #

   εδώ ένα αντίστοιχο άρθρο.
   http://e-globbing.blogspot.gr/2012/06/blog-post_04.html

 42. compasso 4 Ιουνίου, 2012 στις 7:57 μμ #

  κάτι ακόμα για όσους έχουν διάθεση για συζήτηση. Το ΚΚΕ κάνει μια εκτίμηση, ότι ο σύριζα θα προδώσει το λαό και ο λαός θα καταλάβει το λάθος του και θα στραφεί στο ΚΚΕ. Εγώ από την άλλη θεωρώ ότι όταν ο Σύριζα διαψεύσει τις προσδοκίες του κόσμου, τότε αυτό θα το χρεωθεί όλη η αριστερά, ειδικά αν η χώρα χρεωκοπήσει στα χέρια του σύριζα και των «ανεδαφικών του αιτημάτων».

  ΥΓ: οι εκπρώσοποι της ανατρσύα πολύ καλοί και ειλκρινείς στην ετ1 αλλά πολύ light στη κριτική τους στο σύριζα.

  • ψηρίς 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:07 μμ #

   Η ερώτηση βασίζεται σε αυτό που θέτει επανειλημμένα μέλος του ΝΑΡ στο μπλογκ σας, και σε αυτό που μου έχουν αναφέρει κατ’ ιδίαν ένας Αρανίτης και ένας Αρασίτης (ο τελευταίος διαφορετικά πάντως), δλδ όπως αυτολεξεί λένε «η Κυβέρνηση Σύριζα δεν είναι ντε φάκτο αντιλαική, αυτό θα κριθεί».
   Αυτό πέρα από έμμεσο κάλεσμα για ψήφο στο Σύριζα, αποτελεί και μια «αταξική», ιδεαλιστική ανάλυση, που πέρα από το Μαρξισμό, εναντιώνεται στην κοινή πείρα.

   Το ΚΚΕ δεν κάνει ντετερμινιστική εκτίμηση για αποκάλυψη του Σύριζα και στροφή προς το ΚΚΕ.
   Κάθε άλλο, αναλύει πως οι αυταπάτες και απάτες του Σύριζα θα στείλουν τον κόσμο σούμπιτο στην συντήρηση και την ακροδεξιά,
   και πως το αντίθετο ενδεχόμενο κρίνεται από την αταλάντευτη στάση των κομμουνιστών, από τον αγώνα τους να αποκαλύψουν τα αδιέξοδα, τις αντιφάσεις και τις απατεωνιές του οπορτουνισμού, από την διαπάλη με την «Ταξική συνεργασία».
   Πάντως η θέση για «διαπάλη μες το Σύριζα και ανάγκη να βοηθηθεί ο Αριστερός του Πόλος», η «η θέση για πιθανότητα φιλολαικής διακυβέρνησης Σύριζα» κλπ. δλδ η θέση που εκφράζει από ότι καταλαβίων η Ανταρσύα, οδηγεί σε αυτό ακριβώς που είπες:
   Στη χρεώση της χρεωκοπίας του Σύριζα σε όλη την αριστερά και στη «δεξιά στροφή».

   υ.γ. να καταλάβω πάντως ότι διαφωνείς ανοικτά με τον Βουρνούκιο…

  • syphonen 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:08 μμ #

   Συμφωνώ ότι θα το χρεωθεί όλη η αριστερά, και για αυτό θεωρώ ότι προωθείτε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεμπερδεύουν μαζί μας. Το επόμενο χαρτί το έχουν ήδη και λέγεται ΧΑ

  • λαθραναγνώστης 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:09 μμ #

   Για το ότι μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει προσπάθεια απο την αστική τάξη να την χρεωθεί όλη η αριστερά, συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά σε περίπτωση χρεωκοπίας.

  • salot sor 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:29 μμ #

   για αυτο το κκε τον ξεσκεπαζει απο τωρα, για να μην πεταχτει και το παιδι μετα νερα.
   καταλαβαινω τον εκνευρισμο όλων των αριστερων σε κκε και ανταρσυα για τη μικρη ανοδο των κομματων αλλα αυτο που κανει τουλαχιστον μερος του ανταρσυα ειναι αυτοχειρια.

 43. AntonXXXXX 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:11 μμ #

  Για να μην μιλαμε αοριστα, η αριστερη κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρεπει απο τις 18 να συμορφωθει με τα παρακατω.
  Με δεδομενη την ευρωλαγνια τους πως μπορει ο Χαγιος να εχει εστω και αυταπατες για καποια εστω και στα σημεια, εστω και ξωφαλτσα φιλολαικη πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ;
  Δεν σπαιρνει αυταπατες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οταν επιμενει σε κατι τετοιο και εγκαλει το ΚΚΕ;

  «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλεί τις ελληνικές αρχές για τις «ελλιπείς πληροφορίες σχετικά με τα δημοσιονομικά τους σχέδια», παραπέμποντας ευθέως στη νέα λαίλαπα μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους, που ετοιμάζουν για την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών. Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία, προειδοποιεί ότι «η εφαρμογή (των μέτρων μέχρι σήμερα) προσέκρουσε σε διάφορα προβλήματα, πολιτική αστάθεια, κοινωνική αναταραχή».
  Τα ευρωενωσιακά όργανα προειδοποιούν και αναμένουν μια κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση – στοιχισμένη στη στρατηγική της ΕΕ – για να καταλαγιάσει την «κοινωνική αναταραχή», να επιβάλει με πυγμή την εφαρμογή του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, τονίζοντας με νόημα: «Η Ελλάδα έχει αναλάβει μια σειρά δεσμεύσεων στο πλαίσιο του Συμφώνου για το «Ευρώ+» (…) που αποβλέπουν (…) στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην τόνωση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών και στην ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».
  Το έγγραφο της Επιτροπής είναι κυνικά αποκαλυπτικό για τους στόχους που υπηρετεί η πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Θέτει σε προτεραιότητα τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, για να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις και να αυξηθούν τα κέρδη τους.
  «Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος – σημειώνει η Επιτροπή – είναι η αποκατάσταση σε μόνιμη βάση τηςαξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των ιδιωτών επενδυτών, μέσω της εξασφάλισης της δημοσιονομικής διατηρησιμότητας, της διαφύλαξης της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της τόνωσης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
  Το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεμπροστιάζει τη χυδαία απάτη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ΔΗΜΑΡ, ότι μπορούν να «επαναδιαπραγματευτούν» τα μνημόνια, χωρίς να συγκρουστούν με την ΕΕ και την πολιτική της, που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους για να διατηρήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.
  Χωρίς περιστροφές, η Επιτροπή διατυπώνει το στόχο αυτής της πολιτικής: «Η Ελλάδα οφείλει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα μέσω τολμηρής εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή, με μείωση τιμών και κόστους παραγωγής έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς και με τη στροφή από την κατανάλωση στις εξαγωγές. Δεδομένου ότι απαιτείται χρόνος για να επιτευχθεί μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας, πρέπει πρώτα να επέλθει μείωση του ονομαστικού μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους».
  Νέες περικοπές, νέα μέτρα
  Για να μη μένει η παραμικρή αμφιβολία ποια βάρβαρη πολιτική και μέτρα πρόκειται να εφαρμόσει όποια κυβέρνηση – κεντροαριστερή ή κεντροδεξιά – προκύψει από τις εκλογές, η Επιτροπή ξεκαθαρίζει:
  «Ωστόσο, οι τρέχουσες προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλα δημοσιονομικά κενά την περίοδο 2013 – 14. Βασίζονται σε σωρευτικό δημοσιονομικό έλλειμμα την περίοδο 2013 – 14 ίσο προς 5,5% του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε νέα μνημόνια με σημαντικές επιπρόσθετες περικοπές δαπανών κατά τους επόμενους μήνες (…) Η επανεξέταση αναμένεται να επικεντρωθεί, αφενός, και να συμβάλει, αφετέρου, στην εξοικονόμηση πόρων στον τομέα των κοινωνικών μεταβιβάσεων (…)Η μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα μέσω απολύσεων και η εφαρμογή του κανόνα της μιας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις θα συμβάλουν επίσης στη μείωση των κρατικών δαπανών».
  Και συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερο κυνισμό:
  «Η κυβέρνηση υιοθέτησε μια φιλόδοξη δέσμη μέτρων για την αγορά εργασίας, που συμπληρώνουν τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν το 2010 και το 2011 (…) Η κυβέρνηση θέσπισε νομοθεσία για τη μείωση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα και την τροποποίηση ορισμένων διαδικασιών καθορισμού των μισθών, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων που αφορούν τη λήξη συλλογικών συμβάσεων και τη διαμεσολάβηση σε περίπτωση μισθολογικών διαφορών.
  Αυτό αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής μείωσης του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων κατά 15% εντός μιας τριετίας, με την οποία επιταχύνονται οι περικοπές που επήλθαν στο εργατικό κόστος ήδη κατά τη διάρκεια του 2011. Εκτός από τις περικοπές στους ονομαστικούς μισθούς, ο στόχος αυτός αναμένεται ότι θα επιτευχθεί και με τη μείωση του μη μισθολογικού μέρους του κόστους εργασίας, δηλαδή με κατάργηση μη βασικών κοινωνικών παροχών και αντίστοιχη μείωση των εργοδοτικών εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης.
  Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα λάβει συμπληρωματικά διορθωτικά μέτρα για να διευκολυνθεί η συλλογική διαπραγμάτευση και να εξασφαλιστεί μισθολογική ευελιξία».
  Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώνει η Επιτροπή είναι το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιούνη, κεντροαριστερής ή κεντροδεξιάς, πρόθυμης να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους «εταίρους» της, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία των μονοπωλίων και την εξουσία τους. Με το ένα ή με το άλλο «μείγμα» αντιλαϊκής πολιτικής, η στρατηγική της ΕΕ «Ευρώπη 2020» όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα γίνει ακόμη πιο επιθετική και βάναυση ενάντια στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα.»

 44. AntonXXXXX 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:36 μμ #

  Το συμφέρον των Αμερικάνων και το ποντάρισμα στο ΣΥΡΙΖΑ
  http://e-globbing.blogspot.se/2012/06/blog-post_04.html

 45. AntonXXXXX 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:40 μμ #

  …. αρκετά στελέχη του (π.χ. Σταθάκης) άρχισαν ήδη στα κανάλια να μιλάνε με άλλη γλώσσα.
  Όπως ότι για να έχουμε απτά αποτελέσματα, θα πρέπει να περάσουν δύο τουλάχιστον χρόνια.
  Στην ουσία, προετοιμάζουν τον λαό μας, για την … ξαναζεσταμένη σούπα περί “καμένης γης”!
  Είναι πλέον φανερό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν λειτουργεί μόνο ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το παλαιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα (κυρίως βέβαια για το ΠΑΣΟΚ), όχι μόνο ως κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης, αλλά και ως φερέγγυου διαχειριστή του καπιταλιστικού συστήματος στη χώρα μας.

  http://e-globbing.blogspot.se/2012/06/blog-post_4107.html#more

 46. AntonXXXXX 4 Ιουνίου, 2012 στις 8:51 μμ #

  Καλιο αργα παρα ποτε.
  Απο την ανοιξη του 2010 θα επρεπε να ειχαμε αυτο το ξεβρακωμα.
  Σταρατα λογια για να μπορεσουν καποτα τα ερμα αυτα λαικα στρωματα
  να ξεστραβωθουν.

 47. Kώστας Μίχος 4 Ιουνίου, 2012 στις 11:05 μμ #

  Κομπασο μάλλον εσένα αφορά το εσωκομματικο σημείωμα.

  “Εδώ και καιρό έχει διαρρεύσει και δημοσιευτεί στον αστικό Τύπο -και δεν έχει διαψευστεί- πως η ηγεσία του κόμματος, με εσωκομματικά σημειώματα, ενημέρωνε τα μέλη του ΚΚΕ ότι στο κόμμα υπάρχει οργανωμένη αντιπολίτευση και ότι συντελείται ηλεκτρονικός φραξιονισμός μέσω του Internet. Η «Νέα Σπορά» έδωσε πλήρη και ολοκληρωτική επιβεβαίωση σ’ αυτούς τους ισχυρισμούς της ηγεσίας, προσθέτοντας ένα ακόμη στοιχείο υπέρ της ηγετικής ομάδας του Περισσού: την καπηλεία συμβόλων και προσώπων.”

  http://ergatikosagwnas.gr/EA/index.php/component/content/article/50-2012-03-10-21-20-52/271-l-r

  ΑΠΆΝΤΗΣΗ

  • AntonXXXXX 4 Ιουνίου, 2012 στις 11:31 μμ #

   Τελικα εισαι τοσο ελεινος οπως σ εχουν προσαψει διαφοροι κατα καιρους εδω.

   • Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:02 πμ #

    Αντον
    πέρα από να αντιγραφείς διάφορες παπαρες δεξιά και αριστερά και να τα παρουσιάζεις σαν δικες σου , βγάλε για λίγο το γράσο που σας έχουν ρίξει στα μάτια και στο μυαλό και δες για λίγο την πραγματικότητα. Αν νομίζεις εσύ και πολλά άλλα μόγγολα εδω μέσα, ότι θα σταματήσετε τον διάλογο με τις βρισιές και την σπέκουλα είσαι πολύ γελασμένος. Δυστυχώς για εσένα, αλλά και για αυτό που νομίζεις ότι υπηρετείς, την μεγαλύτερη ζημιά στο ΚΚΕ την κάνετε εσύ και τα άλλα μόγγολα στο ΚΚΕ. Ζημιά που δεν την κάνει ακόμα και το πιο προβοκατόρικο κείμενο για το ΚΚΕ.

   • syphonen 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:53 πμ #

    ρε νούμερο, τον εργατικό αγώνα δεν αντιγράφεις εδώ και κάτι μέρες;
    Συνομοσιολόγε της δεκάρας ;

  • δημητρης 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:28 πμ #

   οι ρουφιανοι για τους αλλους ρουφιανους κ αβανταρει κ ο μαλακας

   • compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:34 πμ #

    μη βρίζετε άπαντες

   • compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:37 πμ #

    αναδιατυπώνω. μη βρίζεστε. εμένα βρίστε με, νο πρόμπλεμ

   • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:23 πμ #

    @δημήτρης,
    Αν διαβάσεις προσεχτικά το άρθρο του Ε.Α, θα καταλάβεις ότι λέει απ έξω – απ έξω, ότι το μπλόγκ «Νέα Σπορά» το έστησε το ΚΚΕ για να δώσει άλλοθι στους ισχυρισμούς της ηγεσίας περί ηλεκτρονικού φραξιονισμού.
    Τόσο σιχαμένοι είναι!

 48. compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:29 πμ #

  φτιαχτηκε το newswire

 49. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:36 πμ #

  Θα το ματαξαναπώ γαμώτο!

  1. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό σοσιαλδημοκρατικό. Ακόμα και για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αυτό, θα γίνουν αγώνες. Θα κριθεί στο δρόμο, θα κριθεί στην προγραμματική διαπάλη εντός της κοινωνίας, θα κριθεί στην πολιτική διαπάλη, το «σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΝ αυτή δημιουργηθεί».

  Αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ:

  -αποδέχεται τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς, τη δανειακή ΩΣ ΕΧΟΥΝ Ή ΜΕ ΑΝΩΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!!

  Και ρωτώ: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΑΦΘΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ από το ΣΥΡΙΖΑ σε γραμμή «ΠΑΣΟΚ’81» με τέτιες ανώδυνες αλλαγές, τη στιγμή κατά την οποία η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σπάνε τον ένα μετά τον άλλο, τους πάτους του βαρελιού!

  ΠΩΣ;;;

  ΑΠΛΑ ΔΕΝ μπορεί να συναφθεί τέτιο κοινωνικό συμβόλαιο!!

  Και πάνω σε αυτή την βάση, ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και να θέλει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ούτε μπορεί να ενσωματώσει την αριστερά και δη την κομμουνιστική.

  2. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ έχουν χρέος (και το κάνουν) να λένε καθαρά στο λαό πως ΚΑΙ ΕΕ/ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ/ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ/ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΔΕΝ συμβιβάζονται!!!! Και πάνω σε αυτή τη βάση να δομήσουν όλη την τακτική τους:

  Αποδοχή των θετικών για το λαό αποφάσεων, καταπολέμηση των αρνητικών και των παλινωδιών στην κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής!!!

  ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ;;;

  Σημαίνει αυτό «σπέρνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυταπάτες»;;; Γιατί;; ΑΠο που κι ως που;;

  Επειδή λέω πως η τακτική «Αποδοχή των θετικών για το λαό αποφάσεων, καταπολέμηση των αρνητικών και των παλινωδιών στην κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής» εμπεριέχει και την αποδοχή των θετικών αποφάσεων;; Επειδή λέω πως εάν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε βουλευτές ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να στηρίξει με ψήφο ανοχής μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ που γραφω ΑΚΡΙΒΩΣ για να τη στρέψει πιο αριστερά χωρίς να υποτάσσεται στις παλινωδίες της;;

  Γιατί αυτό είναι «σπορά αυταπατών» και δεν είναι -που σαφώς αυτο είναι- ενδυνάμωση της ελπίδας και της ριζοσπαστικοποίησης της ε.τ. και των λαϊκών στρωμάτων στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από ΕΕ/ΕΥΡΩ;; Μιας διαδικασίας που θα προκύψει από την ίδια την πείρα των μαζών που θα βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια πως «ΕΕ και φιλολαϊκή πολιτική δεν συμβιβάζονται»;;;

  • AntonXXXXX 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:42 πμ #

   Ναι σπερνεις αυταπατες οταν εχεις ο ιδιος την αυταπατη οτι οι ευρωταλιμπαν θα ακολουθησουν αλλη πολιτικη απο αυτη του Μααστριχ της Λισσαβονας και της ΕΕ 2020.

  • TRASH 5 Ιουνίου, 2012 στις 2:04 μμ #

   Γιατί η επιχειρηματολογία μου θυμίζει το «ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες», της αλήστου μνήμης ΟΣΕ (νυν ΣΕΚ);

 50. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:42 πμ #

  Αφήστε δε, που το κείμενο του compasso λέει αυτό ακριβώς: ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ και την επαναστατική σύνδεσή της με τη στρατηγική!!! Και αυτό που διατρέχει όλο το κείμενο, είναι ΣΩΣΤΟ!!!

  Δλδ για να το πω και διαφορετικά: Ή το κομμουνιστικό κίνημα εν Ελλάδι θα γίνεται ουρά των διαφόρων δυνάμεων (Ενωση Κεντρου/ΕΔΑ, τζανετάκης κλπ) ή θα γίνεται σεχταριστικό και οδηγούμενο στο περιθώριο άρα ανικανο να επηρεάσει ευρύτερες εξελίξεις σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση;

  Σαφώς και θέλω στο μέτρο που μου αναλογεί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ξεκόψει οριστικά από αυτο το καταραμένο δίπολο.

  • AntonXXXXX 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:46 πμ #

   Μιλλας για τακτικη οταν το ΕΟΠΠΥ εχει μονο 5 εκτ ευρω ενω χρειαζεται 4,5 δις;
   Καταλαβαινεις οτι σε 3 μηνες εχουμε ατακτη χρεοκοπια;
   Καταλαβαινεις οτι στην Αθηνα τον χειμωνα του 2012 θα πεθαινει κοσμος οπως στην Κατοχη απο την πεινα;

   • compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:19 πμ #

    και τι σημαίνει ρε αντόν αυτό; ότι αρνούμαστε τη τακτική; πόσο αριστερίστικο είναι αυτό δλδ; Ακριβώς για αυτό τη χρειάζεσαι τη τακτική. Στη τελική ακριβώς σε αυτές τις συνθήκες έκανες μέτωπο παλιά. Και πολύ πετυχημένο.

 51. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:51 πμ #

  αντονχχχχ: Αυτό που γράφω, είναι σε απολυτη συνάφεια με την εφιαλτική πραγματικότητα:

  Εάν ο κόσμος κινδυνεύει να πεθαίνει τον χειμώνα από την πείνα, τότες αυτό συνιστά ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, στο ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟ ΚΚΕ σε μια αριστερή κυβέρνηση, ΑΚΡΙΒΩΣ για να έχουμε ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΟΠΛΟ στα χέρια μας προκειμένου να μην πεθάνει ο κόσμος από την πείνα.

  Ενα ακόμα όπλο αυτό της αριστερής κυβέρνησης, μαζί με το όπλο της λαϊκής αλληλεγγύης, του αγώνα, του αντικαπιταλιστικού/αντιϊμπεριαλιστικού μετώπου (και της κυβέρνησης αυτού) και της προετοιμασίας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

  • compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:21 πμ #

   ρε μαλάκα βουρνού έχεις κολήσει. ποια αριστερή κυβερνηση; με τη δημαρ και το καμμένο θα κάνουν κυβέρνηση.

 52. Αναυδος 5 Ιουνίου, 2012 στις 7:36 πμ #

  πληρωστε χαρατσια υπογραψτε μειωσεις μισθων αποδεχτητε την μερικη απασχοληση και την ανεργια και μετα ψηφιστε συριζα που χρειαζεται στηριξη ομως για να κανει τι? Τα παραπανω ? Βουρνουκιε το εργο εχει ηδη παιχτει σε Ιταλια, Γαια και παιζεται ηδη στη Δανια Η τακτικη που σε στελνει στην αγκαλια του κεφαλαιου δεν ειναι στρατηγικη ειναι προδοσια

 53. ΑΙΔΩΣ ΑΝΤΑΡΣΥοι 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:12 πμ #

  καλημέρα σας ρε μάγκες……διάβασα το άρθρο του καπετάνιου αλλά κ τα υπόλοιπα σχόλια…..

  Κομπάσσε αγόρι μου το παίζεις θύμα κ ότι στην πέφτουνε τη στιγμή που εσύ παρουσιάζεις ένα ΚΚΕ το οποίο έχει ταμπουρωθεί στον Περισσό κ κάνει αντίσταση επειδή δεν ακολουθεί την τακτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που εσύ κ κάτι άλλοι όψιμοι ανακαλύψατε…..
  δλδ τι μας λες:το ΚΚΕ δεν ξεσήκωσε Χαλυβουργία k phonemarketing,ότι δεν άνοιγε από το 2005 κ πίσω τα διόδια,ότι δεν αρνήθηκε να πληρώσει τα χαράτσια κτλ κτλ…….άρα εσύ κ κάτι άλλοι τίμιοι ρεφορμιστές που καλείτε σε ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να εκέγχει κ να στηρίζει κριτικά το ΣΥΡΙΖΑ δλδ όπως έλεγε κ ο ΤΑΡΙΚ ΑΛΙ πιο ξεκάθαρα ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό……

  λοιπόν επειδή μας ζητάνε να πάρουμε ένα χαπάκι να τα ξεχνάμε όλα ίσως έπρεπε να δούμε τα ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ του ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε αν πραγματικά έστριψε αριστερά ο κόσμος η απλά διάλεξε άλλο διαχειριστή.
  1992 Μάαστριχτ,1993 Μακεδονικό-Σκοπιανό,1999 τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που εισήγαγαν τα λεγόμενα stage στην τοπική αυτοδοιήκηση κ την μερική απασχόληση σε όλη την εργασία….1999 επίσης η στάση του στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας,2006 ψήφιση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας κ του 65ωρου,συμμαχίες στη ΤΑ με πασοκ-νδ κ στην ικαρία με λαος κ στο συνδικαλιστικό κίνημα με πάσης φύσεως συμμάχους ενάντια στο ΠΑΜΕ με εξαιρετικά αντιλαϊκά αποτελέσματα……
  εδώ λοιπόν έχουμε μια αριστερούλικη γλώσσα που ούτε αυτή έχουν πια με μια φιλομωνοπωλιακή γραμμή κ πρακτική…….

  με αυτούς λοιπόν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διάλεξε να συμμαχεί στο κίνημα κ να γίνει το πληντύριο της Σοσιαλδημοκρατίας καθώς κ η γραμμή διαχείρισης κ μεταβατικού προγράμματος είναι ολωσδιόλου σοσιαλδημοκρατική γιαυτό κ έχει αυτή γη στάση απέναντι στο ΚΚΕ κ το ΠΑΜΕ κ γιαυτό στο κίνημα κάνει αυτά που κάνει……

  αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μ ένα κομμάτι διαμαρτυρώμενων συνασπισμένων θα αποτελέσουν το οπορτουνιστικό ανάχωμα τύπου ΣΥΝ αλλά με πολύ πιο αριστερή φρασεολογία αλλά στην ουσία καπιταλισμός….

  πρέπει κομπάσσε να μάθεις να διαλέγεις συμμάχους όχι με βάση την ταμπέλα που αυτοί φοράνε αλλά με βάση την πρόγραμμά τους κ τα πεπραγμένα τους στη ζωή……

  α!κ αν στο ΣΥΡΙΖΑ σου προτείνουν χαρτοφυλάκιο για την αντιμετώπιση του ΚΚΕ μην το δεχτείς……χαχαχαχαχαχ

  κ γω δε λέω υπερβολικά σε αντιμετώπισαν πολλοί αλλά κ σένα το ύφος του άρθρου σου είναι υπερβολικό κ δεν πατάει στην πραγματικότητα……..

 54. compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:16 πμ #

  σχόλιο του mao για την χυδαία αναφορά του Ζίζεκ κατά του ΚΚΕ:
  http://mao.gr/2012/06/05/zizekandkk/

  Γενικά αυτό ισχύει και για τον Ταρίκ Αλί. Οι ξένοι αριστεροί που καλούνε το λαό για την υπερψήφιση του ενός ή του άλλου μου θυμίζουν λίγο την ευρωπαική νομεκλατούρα που καλεί σε υπερψήφισε της ΝΔ.

  • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:50 πμ #

   Αβρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε να κάνει ο τύπος και συντονίστηκε άψογα με τα αισθήματα των ΣΥΡΙΖαίων για το ΚΚΕ.

 55. Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:47 πμ #

  δημητρης

  Μογγολο, οι σύντροφοι του Ε.Α μέχρι πρόσφατα ήταν στο ΚΚΕ . Έχουν όνομα και επώνυμο και έχουν πάρει την πολιτική ευθύνη των πρωτοβουλιών τους. Επειδή αποχώρησαν από αυτό δεν τους κάνει ρουφιάνους και προβοκάτορες. Η κρiτική που κάνουν που σε πολλά δεν συμφωνώ με αυτή, διακατέχεται από ειλικρινείς προθέσεις και αγωνία για την λαθεμένη πορεία του ΚΚΕ από θέσεις κομουνιστικές

  λαθρα

  δεν ξέρω αν την νέα σπορά την έφτιαξε η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ , αλλά εσένα σου φαίνεται λογικό να απαντάει ο ριζοσπάστης σε μια ιστοσελίδα που εμφανίζεται με ένα ανυπόγραφο κείμενο μετά εξαφανίζεται και μετά ξαναεμφανίζεται από το τίποτα?

  Τι διάολο έχουν γραφτεί και έχουν γραφτεί σε σοβαρά σαιτ και μπλογκ πολλά κείμενα για την πολιτική του ΚΚΕ, επιλέγει ο ριζοσπάστης ένα ανυπόγραφο κείμενο με στοιχεία καπηλείας για να απαντήσει με κοντά 2000 λέξεις. Κομματικά πιστός δεν σημαίνει καταναγκην, αφελής η ανόητος.

  • RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 10:01 πμ #

   Νομίζω τι ήταν απλά μια ευκαιρία για να απαντήσουν σε όλους όσους χρησιμοποιούσαν τις αποφάσεις των Συνεδρίων για να επιχειρηματολογίσουν κατά του ΚΚΕ.Και αυτό πρώτα απο όλους το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

   • Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 10:26 πμ #

    Είναι μια εκδοχή και αυτή. Ίσως ήταν ατυχής η επιλογή της συγκεκριμένης ιστοσελιδας. Προσωπικά όπου την συναντούσα στο FS η αλλού έλεγα ότι είναι μουφα

   • RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:47 μμ #

    Το επιβεβαίωσε και η Αλέκα στη συνέντευξη της αυτό που είπα.
    Πάνω κάτω ήταν μια ευκαιρία.

  • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 10:31 πμ #

   Μίχο, είναι νομίζω σαφές ποιοί κύκλοι έχουν στήσει και τον Ε.Α και τη Νέα Σπορά.
   Εγώ θα τους αποκαλούσα «κομματικούς Εμιγκρέδες» και δεν είμαι ούτε αφελής ούτε ανόητος.
   Μουλαρώνω δε απίστευτα όταν αντιμετωπίζω τέτοιου είδους επιθέσεις που δεν είναι ιδεολογικές αλλά ρουφιάνικες.
   Το άρθρο στη Νέα Σπορά, το έχω διαβάσει από τότε που πρωτοβγήκε και μπορώ να πω ότι κωδικοποιεί ωραιότατα όλες τις μέχρι τώρα κατηγορίες ενάντια στο κόμμα και την ηγεσία του.
   Εξ άλλου, στο άρθρο απάντηση του «Ρ», πουθενά δεν αναφέρεται ότι απαντάει στη «Νέα Σπορά». Και αυτή είναι η αλήθεια. Πολλά από αυτά που γράφονται εκεί, έχουν γραφτεί και στον ίδιο τον Ε.Α.
   Το μόνο που δεν γράφεται στον Ε.Α, είναι η προτροπή να ξαναψηφιστεί το ΚΚΕ και σ αυτές τις εκλογές.
   Και οι μεν στη Ν.Σ το γράφουν μάλλον για ξεκάρφωμα και για να μην θεωρηθούν από τους αναγνώστες τους ως κακόβουλοι και απορριφθει συνειδησιακά το άρθρο, οι δε του Ε.Α, παρεξηγήθηκαν. Τι στο διάολο, τόσο καλός λίβελος και να καταλήγει, ψηφίστε ΚΚΕ?!!

   • Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 11:07 πμ #

    Γιατί είναι ρουφιανικη η κρητική του Ε.Α?. Σύντροφοι σας ήταν μέχρι πρόσφατα και μάλιστα σε στελεχικές θέσεις. Ξέρεις κάτι λάθρα έχω σιχαθεί να ακουω τόσο στα είκοσι χρόνια που ει μουν στο ΚΚΕ όσο και μετά ότι όσοι αμφισβητούν την γραμμή είναι πράκτορες ,α ασφαλίτες , ρουφιάνοι κλπ. Πίστευα ότι αυτές οι συμπεριφορές ήταν αποτέλεσμα των ταραγμένων εποχών της παρανομίας κλπ και δεν λέω και εγώ τις εκτόξευα κάποτε. Άλλα έλεος πια δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η λογική που συκοφαντούσε αγωνιστές κηλίδωνε προσωπικότητες και λάσπωνε γενικώς την όποια διαφωνία. Αυτό αν δεν το καταλαβαίνεται και συνεχίζεται να αναπαράγεται μογγολα μόνο σε κακό θα βγει στο κκε .

   • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:22 μμ #

    Μίχο,
    Νομίζω ότι ήμουνα σαφής. Δεν έχω πρόβλημα με την ιδεολογική αντιπαράθεση. Έχω όμως πρόβλημα όταν ο άλλος προασπαθεί να δημιουργήσει ρήξη στην οργάνωση του κόμματος. Γι αυτό και τους αποκάλεσα εμιγκρέδες. (Γνωρίζεις πιστεύω πως έδρασαν οι εμιγκρέδες τόσο στη Γαλλική επανάσταση, όσο και στη Ρώσικη)

  • mariori 5 Ιουνίου, 2012 στις 11:00 πμ #

   Όσο όνομα επώνυμο είναι ο κώστας μίχος άλλο τόσο όνομα και επώνυμο έχουν και αυτοί στον εργατικό αγώνα. Μην τρελαθούμε κιόλας. Μαριώρη Ελευθεριώτη- Χαρκοβίτη

  • δημητρης 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:41 μμ #

   μονο ενα γιδι σαν εσενα δεν θα καταλαβαινε οτι χρησιμοποιουν ψευδωνυμα

   λαθρα εχεις δικιο δεν το ειχα διαβασει προσεχτικα, απλα εμετικοι

   • Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:58 μμ #

    Μογγολο
    εγραψα «Έχουν όνομα και επώνυμο και έχουν πάρει την πολιτική ευθύνη των πρωτοβουλιών τους.» Δεν είπα βρε ζωντόβολο ότι έγραψαν επώνυμα. Αυτοί λοιπόν που έχουν το σαιτ είναι σύντροφοι με όνομα και επώνυμο που ήταν μέχρι πρόσφατα στο κκε, που τους ξέρουν όλοι εκτός από κάτι ζωντόβολα σαν και εσένα..

   • δημητρης 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:21 μμ #

    για πες μας μωρη κουτσομπολα του κινηματος ποιοι ειναι κ σε ποιες θεσεις ηταν για να μαθαινουμε κι εμεις μιας κ οι ιδιοι ντρεπονται να πουν

   • syphonen 5 Ιουνίου, 2012 στις 3:18 μμ #

    Σιγά μη σου πει ο «Κώστας» «Μίχος»

 56. @ψηρίς 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:51 πμ #

  αν η παραπάνω απάντηση του Βουρνούκιου,
  αποτελεί την απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ερώτημα που έθεσα
  -και πλέον είμαι 100% σίγουρος πως είναι (μέχρι νεωτέρας) η κεντρική πολιτική της θέση
  είναι ξεφτίλα να διαμαρτύρεται κανείς όταν προσάπτεται στην Ανταρσύα ο χαρακτηρισμός
  της 13ης συνιστώσας.
  Οι παραπάνω απαντήσεις φίλε Κομπάσο
  αποτελούν την καλύτερη απόδειξη του γιατί το κείμενο σου στερείται βάσης,
  προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και επιτίθεται με κραυγές κατά
  του φορέα (ΚΚΕ) που ασκεί την ορθότατη αυτή κριτική στην Ανταρσύα (κ στον Σύριζα).

  Και κάτι ακόμα:
  Αυτή τη στιγμή η Ανταρσύα, ενώ δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή με τίποτα,
  διαλαλεί δεξιά κ αριστερά την ανάγκη να δοθεί «ψήφος ανοχής» στον Σύριζα.
  Αντε πείτε μου τώρα εμένα ότι αυτό δεν είναι:
  1) έμμεσο κάλεσμα για άμεση ψήφο του λαού στον Σύριζα (αλά Ταρίκ)
  2) επίθεση – πίεση προς το ΚΚΕ σε συνεργασία με οπορτουνισμό και σύστημα που πιέζουν το Κόμμα και τον κόσμο του σε αυτήν την κατεύθυνση.

  Κλείνω με τις εξής φράσεις του μέλους του ΝΑΡ, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:

  – «… θα κριθεί στην πολιτική διαπάλη, το “σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ΕΑΝ αυτή δημιουργηθεί».

  – «… Αποδοχή των θετικών για το λαό αποφάσεων, καταπολέμηση των αρνητικών και των παλινωδιών…»

  – «… πως εάν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε βουλευτές ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να στηρίξει με ψήφο ανοχής μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ που γραφω ΑΚΡΙΒΩΣ για να τη στρέψει πιο αριστερά…»

  – «… Εάν ο κόσμος κινδυνεύει να πεθαίνει τον χειμώνα από την πείνα, τότες αυτό συνιστά ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, στο ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟ ΚΚΕ σε μια αριστερή κυβέρνηση…»

  υ.γ. πόσες φορές ακόμα θα ακούσουμε για ψήφο στη σοσιαλδημοκρατία χωρίς αυταπάτες και για να την στρέψουμε αριστερά…
  φαίνεται αρκετοί δε βάζουν μυαλό και επαναλαμβάνουν τις ίδιες απατεωνιές με νέο (;) περιτύλιγμα

  υ.γ.2 μην ασχολείστε με τον «μίχο», τουλάχιστον άλλοι συζητάνε, ασχέτως διαφωνιών. το παιδί κάνει αισχρή προβοκάτσια τόσα χρόνια. δεν γράφει για τίποτε άλλο, παρά για τον καημό του για την τακτική του ΚΚΕ, αναπαράγωντας ΜΟΝΙΜΩΣ εδώ μέσα άρθρα-λιβέλους από τον Αστικό Τύπο, ασφαλίτικα σάιτ, κλπ.

  • Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 10:41 πμ #

   Αν νομίζεις ότι αυτό που κάνεις ειναι «συζήτηση» είσαι μακρυά νυχτωμένος. Ασφαλιτικο σαιτ ο Ε.Α? Αυτά που γραφείς εινΑι μόνο συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί, βλακώδης κομπασμός και πολυξερισμός που δεν πατάει πουθενά με ολίγη μασημένη τροφή απο τα εσωκομματικά σημειώμα.

   • syphonen 5 Ιουνίου, 2012 στις 10:54 πμ #

    Ποιος δημοσιεύει στον εργατικό αγώνα, αφού δεν είναι ασφαλίτικος;

 57. Y 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:57 πμ #

 58. @ψηρίς 5 Ιουνίου, 2012 στις 11:04 πμ #

  syphonen,
  Μην ασχολείσαι.
  όπως και οι Συριζαίοι έτσι και ο δήθεν «Ανταρσίτης» στον οποίο απευθύνεις τον λόγο δεν πρόκειται να τοποθετηθεί επί της ουσίας, αναφορικά με όσα προσάπτω και προσάπτει το ΚΚΕ στον χώρο που υποτίθεται πως κινείται.
  Εξάλλου δεν είναι το σάιτ του Ε.Α. το θέμα.
  Υπήρχε και το «stalin reloaded» και άλλα δήθεν αριστερά σάιτ που αρκετοί καλοθελητές αναπαράγουν…

 59. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 11:48 πμ #

  Φίλε ψηρίς ασε αυτά περί «13ης συνιστώσας» γιατί είναι μπούρδες.

  Το να βάζεις όρους και προϋποθέσεις αντίς να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με ΔΗΜΑΡ/ΚΑΜΜΕΝΟ να κάνει κυβέρνηση με ψήφο ανοχής ΚΚΕ και αναλογη πίεση στο πρόγραμμα, ΔΕΝ είναι ούτε λογική «13ης συνιστώσας», ούτε οπορτουνιστική/σοσιαλδημοκρατική.

  Είναι βαθιά σωστή γραμμή για τη συγκυρία.

  Τώρα αν το ΚΚΕ πετά τη μπάλα στην εξέδρα και ΔΕΝ θέλει με τίποτα να συμβάλλει όσο μπορεί σε ΑΥΤΗ την δυνατότητα που δίνεται στον λαό μας, να σχηματιστεί μια αριστερή κυβέρνηση με ψήφο ανιχής του ΚΚΕ, μπορεί κάλλιστα να το κάνει, αλλά η λογική του είναι μια βαθιά τυχοδιωκτική λογική, ισοδύναμη με την ενδεχόμενη ενσωμάτωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ισοδύναμη γιατί ο μεν ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια μπορεί να ενσωματωθεί (χωρίς όμως να μπορεί να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ) από τη μια, από την άλλη όμως το ΚΚΕ δια της πολιτικής του, περιθωριοποιείται. Και το ένα και ΄το άλλα είναι άχρηστα κα ιεπικίνδυνα για το λαϊκό κίνημα και δεν τα έχει ανάγκη.

  • @ψηρίς 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:01 μμ #

   απαντάς από μόνος σου, και στηρίζεις τα λεγόμενά μου,
   αλλά προφανώς δεν το καταλαβαίνεις.

   ο Σύριζα λες «μπορεί να ενσωματωθεί» …ίσως λες.
   Δλδ τώρα δεν είναι ενσωματωμένος.
   Αποτελεί μια αντικαπιταλιστική δύναμη.
   Για να μην πιάσω πάλι τους δήμους, σωματεία, γσεε, πασοκιές κλπ.
   μόνο και μόνο οι ΑΚΡΑΙΕΣ φιλο-ΕΕ θέσεις του, η υπόκλιση στα μονοπώλια κλπ.
   Εξάλλου για να μην τα λέω εγώ, μπες δες το Πρόγραμμά του.

   Ταυτίζετε το Πασόκ με τη διαχείριση του ’80 και άρα αν ο Σύριζα δε μπορεί να κάνει ανάλογη παροχολογία, άρα δεν θα είναι Πασόκ, άρα δε θα είναι-γίνει αστικό κόμμα. Ανάλυση της…κακιάς ώρας.
   Ετσι κι αλλιώς ο πόλος της νέας Κεντροαριστεράς δε θα πράττει όπως το ’80. Αλλη σοσιαλδημοκρατία είναι εφικτή και αναγκαία για το σύστημα σήμερα, και αυτήν τη θέση πασχίζει να καλύψει ο Σύριζα σήμερα.

   Οσο για τις θέσεις τύπου «αφήνετε τον καημένο τον σύριζα, να αποπροσανατολίζεται και να αναγκάζεται ο καημενούλης να συνεργάζεται με τον Καμμένο…» είναι το λιγότερες αισχρές.
   Οσο αισχρή είναι και η ταύτιση του ΚΚΕ για την αντίθεσή του σε κυβέρνηση διαχείρισης με εξουσία του κεφαλαίου με την «ενσωμάτωση» (ενδεχόμενη μας λέτε εσείς οι Ανταρσίτες) του Σύριζα.

   Ευχαριστώ πάντως,
   γιατί όσο απαντάς τόσο με επιβεβαιώνεις.

 60. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 11:51 πμ #

  Και για το θέμα του Εργατικού Αγώνα, σαφώς και έχουν δικάιωμα τα μέλη του ΚΚΕ να έχουν δικά τους μπλογκ και να λένε την άποψή τους.

  Εάν το κάνουν ανώνυμα, είναι γιατί η νοοτροπία του ΚΚΕ δεν αφήνει περιθώρια για ουσιαστική εσωκομματική συζήτηση και οι όποιες διαφωνίες καρατομούνται.

  Ε, όταν κάποιος θέλει να είναι μέλος του ΚΚΕ και έχει ταυτόχρονα διαφωνίες, δεν μπορεί παρά να λέει ανώνυμα την άποψή του σε τέτια μπλογκ.

  Φυσιολογικό και αναμενόμενο.

  • syphonen 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:00 μμ #

   Σε ποια ΚΟΒΑ συμμετέχεις και δεν σε αφήνουν να διαφωνείς, να σηκώσουμε θέμα ;

  • RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:02 μμ #

   Ντροπή σου να επιτίθεσαι στο ΚΚΕ τόσο ύπουλα!!
   Ντροπή!

  • δημητρης 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:52 μμ #

   ποιος σου ειπε οτι ειναι μελη του κκε; για τα υπολοιπα εισαι απλα αθλιος, ντροπη κ μονο ντροπη

  • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:07 μμ #

   Απ ότι φαίνεται ΚΑΙ για τη σύνθεση του Ε.Α, υπάρχουν διιστάμενες θέσεις μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
   Ο Μίχος λέει ότι είναι διαγραμμένοι, ο Βουρνούκιος ότι είναι ιδεολογικώς ασφυκτιόντα μέλη που εκτονώνονται μέσα από μπλόγκς.

   Μιαλεπτομέρεια. Αρχής γενομένης από το μπλογκ του Αλ.Χαλ. όλα τα μπλόγκς συκοφάντησης του ΚΚΕ, έχουν τα σχόλια κλειστά.

 61. Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:47 μμ #

  Παρακολουθώ τις παρεμβάσεις του Βουρνουκιου και συμφωνώ στα περισσότερα που λέει. Να προσθέσω μόνο ορισμένες πλευρές. Εμείς
  Λέμε καθαρά στους εργαζόμενους ότι στόχος μας είναι όχι απλά μια αριστερή κυβέρνηση αλλά μια άλλου τύπου εργατική- λαϊκή εξουσία, μέρος της οποίας είναι η επιδιωκόμενη κυβέρνηση που ενσαρκώνει τα εργατικά και συμφέροντα που όμως συνδέεται με την επαναστατική διαδικασία.

  H όποια αντικειμενικά αριστερή κυβέρνηση ( σοσιαλδημοκρατικού η αριστερού χαρακτήρα) προκύψει πιστεύω πως θα αντιμετωπίσει οξύτατη εσωτερική και εξωτερική υπονόμευση, που θα την αναγκάσει, είτε να συντριβεί, είτε να στηριχθεί αποφασιστικά στις λαϊκές δυνάμεις. Ο αποφασιστικός παράγοντας που θα κρίνει τις εξελίξεις δεν θα βρίσκεται στους συσχετισμούς της Βουλής, αλλά στους συσχετισμούς στους δρόμους, τις πλατείες και τους χώρους δουλειάς.

  Σήμερα, αν σχηματιστεί κυβέρνηση με συμμετοχή κομμάτων της ρεφορμιστικής Αριστεράς, εμεις θα κρίνουμε τη στάση μας με βάση το άμεσο πολιτικό πρόγραμμα για την επιβίωση των εργαζομένων,(ΤΑ ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΑ) την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος και την ανατροπή της επίθεσης, χωρίς να συμμετέχουμε σ’ αυτήν την κυβέρνηση.

  Από την άλλη θα πρέπει να επαγρυπνούμε για την ταξική ανεξαρτησία του εργατικου κινήματος, Θα στηρίζουμε κάθε μέτρο που μπορεί να πάρει προς όφελος των εργαζομένων, Θ πολεμάμε και θα βρισκόμαστε στους δρόμους για να αποτρέψουμε παλινωδίες και υποχωρήσεις που θα υπάρχουν κάτω από την πίεση της αστικής τάξης, παράλληλα θα αποκαλύπτουμε τα περιορισμένα όρια ενός τέτοιου εγχειρήματος που δεν έρχεται σε ρήξη με ΕΕ, Ευρω, που δεν συνδέεται με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα.

  Εμείς θα προβάλουμε και θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε σε κάθε κυβέρνηση, πολύ περισσότερο σε μια κυβέρνηση με συμμετοχή αριστερών δυνάμεων, τα παρακάτω βασικά αιτήματα επιβίωσης των εργαζομένων και του λαού:
  -Μονομερής ακύρωση μνημονίου και δανειακής σύμβασης
  – Εκκίνηση των διαδικασιών για διαγραφή ολόκληρου ή έστω του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
  – Άμεση αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και μέτρα αναδιανομής του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων
  – Σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης τριετίας
  – Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών
  – Έξοδος από το ΝΑΤΟ
  – Κατάργηση των αυταρχικών μέτρων και ορισμένων κατασταλτικών μηχανισμών, όπως τα ΜΑΤ.
  Γίνεται φανερό ότι η προώθηση των παραπάνω μέτρων και στο βαθμό που θα εφαρμόζονται, θα οδηγήσει σε σύγκρουση όχι απλά με τον πυρήνα της ευρωζώνης, αλλά και με τη συνολική ευρωπαϊκή καπιταλιστική πολιτική και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο σημείο αυτό δεν θα χωρούν πια αναχωρητισμοί, και είναι βέβαιο ότι το ΚΚΕ αν θέλει να επιβιώσει θα αλλάξει πολιτική και θα αποτελέσει βασική δύναμη ανατροπής μαζί με δυνάμεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αριστερών κομματιών το0υ ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες πρωτοπόρες κομουνιστικές δυνάμεις.

 62. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:50 μμ #

  Αφήστε τις μπουρδολογικές κορώνες φίλοι του ΚΚΕ:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και πάει για να σχηματίσει κυβέρνηση. Το να αρνείται προκαταβολικά το ΚΚΕ οποιαδήποτε συζήτηση για ψήφο ανοχής ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και πίεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο επικίνδυνο για το κίνημα, όσο και η ενδεχόμενη ενσωματωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Γιατί; Γιατί και στη μια και στην άλλη περίπτωση, το αποτέλεσμα για το λαό μας είναι άλλη μια ήττα.

  τόσο απλά.

  Ολα τα άλλα που λέτε φίλοι του ΚΚΕ έιναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

  2. Αφήστε επίσης την κλάψα του στυλ «μας χτυπάτε υπουλα για το θέμα του εργατικού αγώνα». Οι διαφωνίες καρατομούνται στο ΚΚΕ. Και είναι απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο τα μέλη του ΚΚΕ τα οποία διαφωνούν, να γράφουν ΑΝΩΝΥΜΑ σε αριστερά μπλογκ όπως αυτο του εργατικού αγώνα.

 63. Αναυδος 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:52 μμ #

  Η ανωνυμια στην πολιτικη κριτικη ειναι συνωνυμο του ασφαλιτη και του χαφιε. Τι φοβουνται μην χασουν τις καρεκλες η μηπως την ΟΠΛΑ. Το πιο πιθανο ειναι οτι προκειται για blog που στηνει ο Συριζα πιστος στη αυριανικη-γιανοπουλια-γαργαλακια τακτικη του ΠΑΣΟΚ που τοσο αγαπησε τελευταια. Δεν ειναι τυχαιος ο συντονισμος του Τσιπρα με τα αντι-ΚΚΕ επιχειρηματα των σαιτ αυτών.

  Φαινεται οτι η σακοραφα και ο Κουρουπλης μαζι με τα αλλα λαμογια εφεραν και τις πρακτικες του βαθεως ΠΑΣΟΚ μαζι τους. Απλως οι αφελεις (?) ανταρσυοι ας προσεχουν λιγο αυτους τους νεους ερωτες τους. Το να κτυπα καποιος το ΚΚΕ δεν τον κανει αυτοματως αγωνιστη

  Υγ
  Ακομη και ο προφητης αλχαλ βγηκε επωνυμος (και ουδεις ασχοληθηκε μαζι του)

  • Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:29 μμ #

   » Το πιο πιθανο ειναι οτι προκειται για blog που στηνει ο Συριζα » Α ρε άναυδε αμέσως να αναπαραγάγεις την παπαρα της Αλέκας στην συνέντευξη της πριν λίγο. Πότε προλαβαίνεις ρε συ, τι στο διάολο πως ασκείς τα καθήκοντα του μάνατζερ ρε φίλε, πότε δουλεύεις?

   • TRASH 5 Ιουνίου, 2012 στις 2:14 μμ #

    Μόλις αρχισω να στήνω μπλογκς διαφωνούντων της ΑΝΤΑΡΣΤΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένω την αλληλεγγύη σας….

 64. Αναυδος 5 Ιουνίου, 2012 στις 12:54 μμ #

  Βουρνουκιε
  αριστερο καπιταλιστικο προγραμμα δεν υπαρχει
  η με τα μονοπωλια η με το λαο δεν υπαρχει μεσος δρομος

 65. compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:03 μμ #

  πολύ ντροπη έχει πέσει εδώ μέσα… Αν διαφωνούν με το κόμμα να σηκωθούν να φύγουν ή να τα κάνουν πουτάνα. Τα υπόλοιπα ανώνυμα είναι χαφιεδοασφαλίτικες μαλακίες

 66. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:09 μμ #

  compasso σε τελική ανάλυση δίκιο έχεις. Ομως γνωρίζεις και γνωρίζω επειδή είμουν στο ΚΚΕ, πόσο δύσκολο είναι ΚΑΙ να κάνεις σοβαρή αντιπαράθεση μεσα σε αυτό το κόμμα, ΚΑΙ να μην σε περιθωριοποιήσει η νοοτροπία αυτού του κόμματος, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή διαφωνείς με την κεντρική αντίληψη, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ από το αν έχεις δίκιο ή όχι.

  Κατά τα άλλα έχεις λοιπόν δίκιο (με εξαίρεση το «χαφιεδοασφαλίτικες μαλακίες» που γενικά δεν θέλω να μπαίνω σε μια τέτια εκτίμηση).

  ΝΑΙ πρέπει να βγούν επώνυμα τα μέλη του ΚΚΕ που διαφωνούν, να παλέψουν ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ ΚΚΕ για την αντίληψή τους και αν δεν τα καταφέρουν να σηκωθούν κα ινα φύγουν.

  Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

  • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:18 μμ #

   Τελικά, ποιός είναι αυτός που περιθωριοποιεί στο ΚΚΕ? Η «νοοτροπία αυτού του κόμματος» (και προσδιόρισε τι εννοείς νοοτροπία), ή η ηγεσία?
   Υ.Γ Προσοχή μην μπερδέψετε τις πορτοκαλιές με τις νεραντζιές!

  • RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:22 μμ #

   Εκτός και αν δεν υπάρχουν τέτοιους είδους διαφωνίες απο μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ…αλλά είναι όλα στη φαντασία σου.

 67. salot sor 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:15 μμ #

  τι γινεται στη χαλυβουργια?
  http://www.enikos.gr/society/50120,Kataggellei_th_dikaiosynh_to_PAME_.html

 68. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:16 μμ #

  Δεν είδα ποτέ το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αντιμετωπίζουν έτσι τα μπλογκ των συντρόφων μας που εκφράζουν σε αυτά τη δική τους ενδεχομένως διαφορετική αντίληψη σε ορισμένα ζητήματα…

  Εν πάσει περιπτώσει,το μοντέλο και η νοοτροπία ενός νέου κομμουνιστικού κομματος ΔΕΝ πρέπει και ΔΕΝ μπορεί να κρατήσει αυτή την άρρωστη εσωκομματική νοοτροπία και αντίληψη του ΚΚΕ.

  • λαθραναγνώστηςl 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:27 μμ #

   Τα κόμματα, δεν είναι λέσχες συζητήσεων Βουρνούκιε. Κάποια στιγμή, οι συζητήσεις πρέπει να σταματάνε και να αρχίζει η από κοινού δράση όλων των μελών. Διαφωνούντων και συμφωνούντων.

   • βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:42 μμ #

    λαθρά άλλο εσωτερική ή/και δημόσια και ελικρινης συζήτηση των μελών ενός κόμματος και μετά λήψη απόφασης, άλλο οργανωτικό μπάχαλο και τπτ, και άλλο καταστολή της όποιας αντίθετης άποψης στο εσωτερικό ενός κόμματος στο όνομα της «αποτελεσματικότητας» που μόνο αυτή δεν βοηθάει καιαυτό πλέον φαίνεται καθαρά.

    Εγώ ως μοντέλο συζήτησης επιλέγω το πρώτο.

  • TRASH 5 Ιουνίου, 2012 στις 2:17 μμ #

   Δηλαδή «το μοντέλο και η νοοτροπία ενός νέου κομμουνιστικού κομματος ΔΕΝ πρέπει …» να είναι κόμματος νέου τύπου.
   Keep walking….

   • compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 2:28 μμ #

    τι είναι το κόμμα νέου τύπου;

   • λαθραναγνώστης 5 Ιουνίου, 2012 στις 3:54 μμ #

    Απ ότι καταλαβαίνω, βρίσκόμαστε μπροστά στη γεννηση του κόμματος νέου – νεου τύπου!

    Κομπάσσο, κόμμα «νέου τύπου»ονόμασε ο Λένιν το κομουνιστικό κόμμα που λειτουργεί με βάση τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.

    http://www.marxists.org/history/erol/ncm-2/mlu!/party.htm
    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4364967&publDate=2008-01-13%2000:00:00.0

   • compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 10:53 μμ #

    λες για εκείνο το βιβλίο που έγραψε;

   • λαθραναγνώστηςl 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:36 πμ #

    Κομπάσσο, αν εννοείς το «προλεταριακό κόμμα νέου τύπου», ναι, αλλά είναι και άλλα έργα του Λένιν που το συμπληρώνουν.
    Νομίζω ότι στο πρώτο λίνκ που έβαλα από το Marxists. org αναφέρονται αρκετά συνοπτικά τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου κόμματος.

 69. @ψηρίς 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:24 μμ #

  άλλο το να κάνουμε την θέληση μας πραγματικότητα
  και άλλο να βγάζουμε πρόγραμμα και να κάνουμε ανάλυση βάσει της πραγματικότητας.

  ο Σύριζα εξέδωσε πρόγραμμα και είναι παρόμοιο με του ΓΑΠ το 2009.
  όπως και να χει, μπείτε δείτε το εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  και να καταλάβετε ότι είστε αλλού για αλλού (αν δεν εθελοτυφλείτε ηθελημένα).

  Ολα τα παραπάνω περί «προγραμματικής αντιπολίτευσης» κλπ δε διαφέρουν σε τίποτα από την χρόνια τακτική του σύριζα προς το πασόκ, οπότε τώρα που ο «παλαιός» σύριζα εκλείπει, κάποιος προφανώς νομίζει ότι πρέπει να αναλάβει τον ρόλο αυτό.

  Μας λέτε λοιπόν:
  «… Το να αρνείται προκαταβολικά το ΚΚΕ οποιαδήποτε συζήτηση για ψήφο ανοχής ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και πίεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο επικίνδυνο για το κίνημα, όσο και η ενδεχόμενη ενσωματωση του ΣΥΡΙΖΑ…»

  1) το Πρόγραμμα του Σύριζα το οποίο το ΚΚΕ το απορρίπτει συλλήβδην και προκαταβολικά το έχετε διαβάσει;;;
  2) Βλέπω επιμένουμε και διαλαλούμε την «ενδεχόμενη ενσωμάτωση» το μέχρι στιγμής μη ενσωματωμένου, ανυπότακτου, αντικαπιταλιστικού Σύριζα…

 70. RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:28 μμ #

  Παράνομη η παεργία στην Ελληνικη Χαλυβουργια απο το δικαστήριο.
  Πάμε σε μετωπική σύγκρουση με κατασταλτικούς μηχανισμούς άραγε?

  • RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:28 μμ #

   *απεργία 🙂

 71. @ψηρίς 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:37 μμ #

  για να τελειώσω σε ότι με αφορά για το ζήτημα αυτό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
  παραθέτω το κομμάτι της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα στα Ιωάννινα, το οποίο πιάνει ακριβώς το ζήτημα και απευθύνει κάλεσμα στους τίμιους αγωνιστές:

  «… Ας σκεφτούν επίσης καλύτερα και κάποιοι γνήσιοι ριζοσπάστες αριστεροί που βρίσκονται γύρω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη στάση της τελευταία, απέναντι στην «κυβερνώσα αριστερά». Περισσότερο θυμίζει τη στάση που είχε ο ΣΥΝ όλη την τελευταία εικοσαετία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, της καλλιέργειας αυταπατών, ότι μπορεί αυτή η «κυβερνώσα αριστερά» να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή.
  Το φλερτ με την ιδέα της αριστερής κυβέρνησης και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι τυχαίο, αλλά ας προβληματίσει περισσότερο τους πραγματικούς αγωνιστές, ας σκύψουν με περισσότερη προσοχή και όχι με εμπάθεια στις σταθερές θέσεις του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες ή επιφυλάξεις. Ας μην γίνουν κι αυτοί το ντεκόρ και το άλλοθι του νέου δίπολου, της νέας σοσιαλδημοκρατικής – αλά ΣΥΡΙΖΑ – διαχείρισης, να μη δεχτούν να γίνουν όχημα πίεσης της «κυβερνώσας αριστεράς» προς το ΚΚΕ…»

 72. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 1:38 μμ #

  ψηρίς, για τον λαό μας είναι το ίδιο ήττα το να ενσωματωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι και το ίδιο ηττα να γίνει πειθώριο το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.

  Και για τα κόμματα αυτά καθεαυτά της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) είναι ήττα καιμάλιστα τραγική, είτε η ενσωμάτωση, είτε η περιθωριοποίηση.

  Με τη γραμμή του ο ΣΥΡΙΖΑ γλίτωσε την περιθωριοποίηση (εισέπραξε την εργατολαϊκή διαμαρτυριά περίπου 3 χρόνων μεγάλων αγώνων του λαού μας με απεργίεες, πλατείες κλπ), όμως κινδυνέυει με ενσωμάτωση.

  Με τη γραμμή του το ΚΚΕ απέφυγε την ενσωμάτωση, όμως ΔΕΝ είσεπραξε τίποτα σχεδόν, παρα κάτι ελάχιστο από την εργατολαϊκή διαμαρτυρία των τελευταίων χρόνων. Και το ίδιο κινδυνέυει από την περιθωριοποίηση ΚΑΙ ταυτόχρονα με την άρνησή του να στηρίξει μια αριστερή κυβέρνηση βάσει προγραμματικής πίεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει τον δεύτερο να πάει προς τα δεξιά.

  Μα θα μου πεις «και τι με νοιάζει εμένα, ας πάει όπου θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ». Εμ δεν είναι έτσι! Γιατί το μέν ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα ευθύς εξαρχής αρχηγικό, προσωποπαγές κόμμα που ξεκίνησε από το κέντρο και πήρε αρχικά αριστερά σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά, ο δε ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς με ισχυρό κομμουνιστικό ρεύμα εντός του και φυσικά όχι προσωποπαγές.

  Με τη γραμμή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέφυγε την ενσωμάτωση, και ξέφυγε έστω και οριακά από το περιθώριο, γινόμενη για πρώτη φορά υπαρκτή πολιτική δύναμη σε πανκοινωνικό επίπεδο.

  Ομως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα χρειαστεί σύντομα να απαντήσει ΠΩΣ θα μαζικοποιηθεί περαιτέρω, κρατώντας τον αντικαπιταλιστικό/κομμουνιστικό χαρακτήρα της και συμβάλλοντας σε όλα αυτά που συζητάμε μέρες τώρα.

  • TRASH 5 Ιουνίου, 2012 στις 2:21 μμ #

   «την άρνησή του να στηρίξει μια αριστερή κυβέρνηση βάσει προγραμματικής πίεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει τον δεύτερο να πάει προς τα δεξιά.»
   Να υποθέσουμε λοιπόν πως η τακτική της «στήριξης βάση προγραμματικής πίεσης» του ΣΥΝ, στο ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, απέτρεψε το δεύτερο «να πάει προς τα δεξιά»…, και πως η ίδια ακριβώς τακτική της ΔΗΜΑΡ τα δύο τελευταία χρόνια ήταν η τελευταία λέξη της επαναστατικής πρακτικής.
   Τι πίνετε;

   • κομμαντο καλοκαιρινής εντροπίας 5 Ιουνίου, 2012 στις 6:33 μμ #

    Όχι να μην το υποθέσεις.
    Όπως μας μάθαιναν στο σχολείο στην τρίτη λυκείου, ο αναλογικός συλλογισμός είναι ο πιο επισφαλής στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

   • TRASH 6 Ιουνίου, 2012 στις 10:04 μμ #

    @κομμαντο καλοκαιρινής εντροπίας:
    Οστόσο η δική σου, ψηφιακή προφανώς σκέψη, αρνήται να μας διαφωτίσει για τις λανθασμένες παράμετρους που καθορίζουν σαν μη ακριβή την αναλογία…

 73. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 3:20 μμ #

  trash, αρνείσαι να δεχτείς πωςεάν υπάρχει ελπίδα στο να ριζοσπαστικοποιηθεί και να μαζικοποιηθεί το λαϊκό ρεύμα που δίνει μάχες εδώ και 2+ χρόνια, αυτή βρίσκεται στο εξής κατά τη γνώμη μου:

  1. Εμβάθυνση και γείωση στο λαό, του μεταβατικού προγράμματος.

  2. Συμβολή στη συγκρότηση λαϊκών θεσμών

  3. Αντικαπιταλιστικό/αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο και κυβέρνηση αυτού.

  4. Στο πλαίσιο αυτό, εάν το ΚΚΕ του δοθεί η ευκαιρία να δώσει ψήφο ανοχής στη Βουλή και από αυτή να εξαρτηθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς τσόντες από ΔΗΜΑΡ και Καμμένο), ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!

  ετσι, ΚΑΙ αξιοποιείς μια σπουδαία ευκαιρία στην κατεύθυνση που ανέφερα, ΚΑΙ δεν δεσμευεσαι από τις παλινωδίες μιας τέτιας κυβέρνησης. Αυτό θα έπρεπε να κάνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εάν είχε βουλευτές. Αυτό λέω εδώ και καιρό, και δεν συνιστα σε καμία περίπτωση ενσωμάτωση.

  Το αντίθετο όμως συνιστά περιθωριοποίηση. το ίδιο και το αυτό από την αναποδη, όσον αφορά τα λαϊκά συμφέροντα.

  • syphonen 5 Ιουνίου, 2012 στις 3:26 μμ #

   Αχ αυτή η γείωση και οι ΕΑΑΚίτες, τι μου θυμίζεις…..

  • RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 3:26 μμ #

   «Στο πλαίσιο αυτό, εάν το ΚΚΕ του δοθεί η ευκαιρία να δώσει ψήφο ανοχής στη Βουλή και από αυτή να εξαρτηθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς τσόντες από ΔΗΜΑΡ και Καμμένο), ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! »

   Δλδ. πιστεύεις οτι δεν θα του δώσει κανείς αλλος ψήφο ανοχής ή οτι άλλο.

  • TRASH 6 Ιουνίου, 2012 στις 9:58 μμ #

   Βουρνούκιε:
   Για το «αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο» με την δύναμη εκείνη που έχει υποστηρίξει ευθέως ή διά της ευμενούς ουδετερότητας όλες τις ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις της τελευταίας εικοσαετίας, και που έχει βαρεθεί να δίνει όρκους πίστης σε ΕΕ-Ευρώ, αναφέρθηκα και παραπάνω. Οπότε λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνεται στο μέτωπο αυτό. Κατά συνέπεια και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προτείνει συνεργασία ακριβώς με αυτούς που έχουν αμφισβητίσει τον ιμπεριαλισμό -έστω και φραστικά- λιγότερο και από το ΠΑΣΟΚ. οπότε ποιός μένει; Αντικαπιταλιστικό μέτωπο με τους ευρωλάγνους τους ΣΥΡΙΖΑ που ομνύουν στην «υγειή επιχειρηματικότητα» και θεωρούν «ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας την μεσαία τάξη» (Τσίπρας); Το μόνο λοιπόν μέτωπο που μένει σαν δυνατό για το ΚΚΕ θα ήταν αυτό με το ΚΚΕ(μ-λ)Μ-Λ ΚΚΕ. Δεν πιστεύω πως είναι σοβαρό να λέμε πως ένα τέτοιο μέτωπο θα άλλαζε κάτι, άσε που δεν το θέλει και κανείς από τους ενδιαφερόμενους.
   Υ.Γ.
   Αν η εκλογική συρρικνωση σήμαινε και λάθος πολιτική, τότε όλοι θα έπρεπε να έχουμε εδώ και χρόνια προσχωρήση σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που χτύπαγαν μαζί 95%.

 74. laiko stroma 5 Ιουνίου, 2012 στις 4:37 μμ #

  Trash

  «Μόλις αρχισω να στήνω μπλογκς διαφωνούντων της ΑΝΤΑΡΣYΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένω την αλληλεγγύη σας….»

  Δηλώνω ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή μου στο… εγχείρημα και είμαι πρόθυμος να βγω απ’ την ιντερνετική ναφθαλίνη γι’ αυτόν το σκοπό.

  υ.γ. Προς Βουρνούκιο και Μίχο. Η βάση της Ανταρσυα (εννοώ -και- μέλη, ΜΕΛΗ (όχι μέλι Αττική), πάνε στις 17 κατα μυριάδες subiti για Τσίπρα, συγχαρητήρια)

  υ.γ. 2 Τα σχετικά χαμηλότερα ποσοστά subitων ναριτοειδών σε σχέση με αραν-αραδες και σια δεν σώζουν την παρτίδα για σας

 75. compasso 5 Ιουνίου, 2012 στις 5:22 μμ #

  laiko stroma, του ΚΚΕ να δεις. Αλλά θα καταπιείς τη γλώσσα στου στις 17
  τους διαφωνούντες της ανατρσύα μια χαρά τους αξιοποίησατε και τους αξιοποιείς μεγάλε στο ίδιο σχόλιο. μη μας το παίζεις οσία παρθένα λοιπόν. Τους αξιοποιήσατε και επίσημα στο ρίζο. κάτι που η ανταρσύα δεν έκανε ποτέ. Πάει πολύ όμως όλη αυτή η σπέκουλα. Έλεος πια.

  • Manuel 5 Ιουνίου, 2012 στις 5:56 μμ #

   ..να θυμίσω κάτι άθλια άρθρα του Μαυροειδή στο ¨ΠΡΙΝ» που κατηγορούσαν ανυπόστατα το ΚΚΕ ότι χαρακτήριζε χαμένη την ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ την στιγμή που προεκλογικά ο «Ρ» ουδέποτε ασχολύθηκε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Να θυμίσω την αρθρογραφία του επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας σε μεγάλη αστική εφημερίδα ενάντια στο ΚΚΕ? Να θυμίσω κι αυτήν ακόμα την στάση του ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΣΕΤΥΠ και τον κλαδικό συνδικαλισμό γενικότερα,με αφορμή την απεργία στην Phonemarketing?
   Το άρθρο ξεχειλίζει απο αλαζονεία κι απο ψεύδη: ισοπεδώνει αγώνες σε επίπεδο δουλειάς και γειτονιάς που έδωσαν δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ,και μέσα στην εκλογική περίοδο..εξαφανίζει τις τεράστιες πορείες και συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ- ΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΙΑ ΩΣ «ΚΟΣΜΟΣ»???) Αγνοεί τις θυσίες χιλιάδων απολυμένων κομμουνιστών που μάτωνουν για να ριζώνει το ΠΑΜΕ σε νέους χώρους δουλειάς..με ποιο δικαίωμα? Και δεν διορθώνεται αυτό με ένα σχολιάκι απο κάτω..Και το χειρότερο είναι ότι όποιος ξεκινήσει να απαντήσει αμφισβητώντας τις αρχικές παραδοχές του άρθρου,καταδικάζεται ως μόγγολος! Να χαρώ εγώ ανοικτά μυαλά!
   Aπό την άλλη έχουμε ανύψωση και δοξολογία των τσιτάτων του ΣΥΡΙΖΑ και καμιά κριτική για τα πεπραγμένα του σε συνδικαλιστικό και τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για τις συγκεκριμένες θέσεις του (για ΕΕ, υγιή επιχειρηματικότητα κτλ).Με βάση ποια κριτήρια προκύπτει η «αριστερή κυβέρνηση» ως τέτοια για να στηριχτεί πάση θυσία? Και ακόμα περισσότερο,ο σημερινός κόσμος,με ελάχιστη συνδικαλιστική οργάνωση και με ελάχιστη ταξική συνείδηση,δεν είναι πολύ πιο εύκολο να ποδηγετηθεί απο τον λαό που το 81 ψήφιζε Ανδρέα? Δεν έχει ήδη συμβιβαστεί σε πολύ χαμηλές απαιτήσεις,ώστε να ξεγελαστεί με ψίχουλα?
   Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ας κοιτάξει πρώτα την δική της καμπούρα: 10 «εργατικά» «κόμματα», ενώθηκαν, κατέληξαν σε πρόγραμμα σούπα που αλληλοαναιρείται, νομιμοποίησησαν φασισουζες αντιλήψεις, γενικως έκαναν τα πάντα για την ψήφο για να μαζέψουν 1,2% και να τοπαραδώσουν στην νέα σοσιαλοδημοκρατία..κι αλήθεια..που είναι τα πρωτοβάθμια?

  • ελεος εμεις! 5 Ιουνίου, 2012 στις 7:38 μμ #

   Ε οχι ρε μαγκα και δεν το κανει η ανταρσυα ποτε… Το παιζεις δικαιος, να εισαι κιολας.

 76. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 5:32 μμ #

  compasso, δεν μπορεί να αξιοποιήσει ουσιαστικά, τίποτα το ΚΚΕ. γιατί και οι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διαφωνούν δεν τρελάθηκαν στα καλά καθούμενα για να ενσωματωθούν.

  Μια ζωή τα ίδια από το ΚΚΕ: Οποίος διαφωνεί μαζί του είναι ή πράκτορας, ή ενσωματωμένος. Βεβαίως, από τα παιδιά του ΚΚΕ που σχολιάζουν εδώ μέσα, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ στα σοβαρά για το θέμα αυτό: Εάν ενδιαφέρονταν θα έβλεπε πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των κκεδων που έφυγαν/διαγράφηκαν από αυτό παραμένουν κομμουνιστές είτε ανένταχτοι, είτε οργανωμένοι σε άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις.

  Ομως η αντίληψη αυτή βολεύει την εκάστοτε ηγεσία, γιατί τη βγάζει καθαρή απέναντι στις διαψεύσεις της πολιτικής του κκε: Η συζήτηση δεν ανοίγει ποτέ, δε βγαίνει ποτέ κανα σοβαρό συμπερασμα και ειδικά σήμερα το ΚΚΕ οδηγείται στην περιθωριοποίηση -σε μια τέτια κρίση και εποχή!- η οποία είναι το αντεστραμμένο είδωλο της ενσωμάτωσης: Δεν αφορά τα λαϊκά συμφέροντα.

  laiko stroma, θα τα δούμε στις 17 όντως τα αποτελέσματα, μιας και τότε ξυρίζονται ΟΛΟΙ οι γαμπροί μαζί τους και το ΚΚΕ.

 77. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 5:38 μμ #

  Α, και κάτι ακόμα προς τα παιδιά του ΚΚΕ: Εάν υιοθετούνταν η αντίληψη του ψήφου ανοχής για το σχηματισμό κυβέρνησης, θα βλέπαμε τότε την ενσωμάτωση ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί μας θα τοβλεπε και ο λαός. Και θα υπήρχαν οι υλικές προϋποθέσεις για να δει ο λαός ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ -γιατί ακόμα δεν το βλέπει- πως προϋπόθεση για την εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής είναι η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.

  τώρα;;

  Τώρα -και καλώς κατά την γνώμη μου- εάν το ΚΚΕ ΑΡΝΗΘΕΙ να δώσει ψήφο ανοχής βάσει όρων σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότες είναι που ο λαός ΧΩΡΙΣ να έχει δει στην πράξη αυτό που προανέφερα, θα περιθωριοποιήσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, γιατί θα το θεωρήσει -και πολύ ορθώς- σαν τον υπαίτιο για το ΜΗ σχηματισμο αριστερής κυβέρνησης.

  Μην ανυσηχείτε, μόνοι σας θα το διαλύσετε το μαγαζί φίλοι του ΚΚΕ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΑΓΚΗ….

  • Manuel 5 Ιουνίου, 2012 στις 6:02 μμ #

   ..μαγαζί να πεις το κόμμα σου..που πουλάει αριστεροσύνη και επαναστατιλίκι και εικοσι χρόνια τώρα δεν έχει προσφέρει τίποτα στην εργατική τάξη..

   • Manuel 5 Ιουνίου, 2012 στις 6:06 μμ #

    ..και για ανέφερε καμιά αυτοκριτική από τον χώρο σου,που είναι περιθωριοιποιημένος απο την γέννηση του, εικοσι χρόνια τώρα?

   • βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 6:24 μμ #

    μανουέλ, μην λές ό,τι σου κατέβει. Σκέψου πριν γράψεις.

 78. RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 5:43 μμ #

  Ελέος σταματήστε να σχολιάζετε αυτά που λέει ο Βουρνούκιος αλλιώς θα συνεχίσει να γράφει τα ίδια και τα ίδια σε 1000 posts.
  Εντάξει θα περιθωριοποιήθει τo KKE.Ευχαριστούμε πολύ θα το δούμε.

  • RedPersonality 5 Ιουνίου, 2012 στις 5:44 μμ #

   Και εγώ εννοείτε.. 🙂

 79. βουρνούκιος 5 Ιουνίου, 2012 στις 5:47 μμ #

  μπα, ο,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε πια

 80. λαθραναγνώστης 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:33 μμ #

  Ping!!!
  ένα σχόλιό μου περιμένει έγκριση.

 81. Kώστας Μίχος 5 Ιουνίου, 2012 στις 8:48 μμ #

  Μανουελ
  Tο παραλήρημα σου είναι ανάξιο σχολιασμού. Ασε που μου δίνεις την εντύπωση ότι είσαι έτοιμος να βάλεις τα κλάματα. Το μόνο που έχει νόημα να απαντηθεί είναι το που » που είναι τα πρωτοβάθμια?» Λοιπόν τα πρωτοβάθμια έκαναν συλλαλητήριο πριν λίγες μέρες με 4-5 χιλιάδες κόσμο για τις συλλογικές συμβάσεις .http://syntonismos.blogspot.gr/

  Κάνουν συνέλευση την πέμπτη και παρεμβαίνουν μαχητικά στα προβλήματα των εργαζομένων όπως στα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ.» Αύριο πρωί θα είναι έξω από την πύλη στην χαλυβουργία. Αν θέλησης καμιά άλλη ενημέρωση, ελευθέρα μην ντραπείς.

  ΥΓ όσο αναφορά το ΣΕΤΥΠ άσε καλυτερα στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σκοινι,

  • Manuel 9 Ιουνίου, 2012 στις 10:04 πμ #

   ..τι να σχολιάσεις? Ότι μας λες μόγγολα? Προφανώς μας θεωρείς ανάξιους απάντησης αγωνισταρά μου!
   ναι, τα πρωτοβάθμια θυμήθηκαν μετά τις εκλογες τις κλαδικές συμβάσεις..και για τις 4000 με 5000,τι να πω, μάλλον είσαι για κλάμματα..κατα τα άλλα αφού καλουν σε αλληλεγγύη σε χώρους με πολυήμερες απεργίες (χαλυβδουργία, phonemarketing, ανακυκλωση στο Ηράκλειο) που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αφου φέρνουν σαν παράδειγμα την απεργία Γάλακτος- Τροφίμων-Ποτών, τώρα καλούν σε δικό τους Συντονιστικό κι έχουν όπως πει σε σωματείο-» Δεν έχουμε πρόβλημα με το πλαίσιο τη ΕΣΑΚ,αρκεί να μην υπάρχει το ΠΑΜΕ»!!!
   Οσον αφορά το υφος μου, ενοείτε ότι δεν εκπροσωπώ,ούτε αντιπροσωπεύω το ΚΚΕ..αν θέλατε όμως πολισμένο διάλογο ας γράφατε ένα πολιτισμένο άρθρο..

 82. luckystrike 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:03 μμ #

  Ηθελα να ηξερα παντως ποσοι απο εδω μεσα που σχολιαζουν και βριζουν ειναι στην πραγματικοτητα ενεργα μελη του κκε,και ποσοι οχι και γιατι…

  Χωρις πλακα,η φαση ξεφευγει τοσο ευκολα εδω περα στα μπινελικια,στις ψευτοειρωνιες και στις εξυπναδες,που μου κανει εντυπωση.Οι περισσοτεροι δεν εχουν τη στοιχειωδη ωριμοτητα και ευγενεια που συναντας στη συντριπτικη πλειονοτητα των μελων του κκε στην πραγματικη ζωη…

  Ασε που αμα κρινω απο το τι διαβαζω κατα καιρους σε μια σειρα θεματα που αν μη τι αλλο θα οφειλαν να γνωριζουν,μαλλον το 90% ειναι στη φαση «αντε να μαζευτουμε ολοι,να πατε εσεις».Χομπιστες και πουθεναδες που εχουν ταραξει στο ιντερνετικο χουλιγκανιλικι διαφορα μπλογκ,μην εχοντας διαθεση και θεληση να κανουν τιποτα παραπανω απο το να βριζουν ομαδικως καναν συριζαιο και καναν ανταρσαιο,λες και ο luckystrike η ο βουρνουκιος δεν θα εχουν μουτρα να περπατησουν εξω…

  Απλα σαν παρατηρηση το λεω,ειλικρινα μου εχει κανει εντυπωση…

  Αυτα,παμε τωρα παλι στα μπινελικια και στο υφακι…

  • δημητρης 5 Ιουνίου, 2012 στις 9:50 μμ #

   αχου μωρε το παιδι ειναι ευαισθητο, επιλεκτικα ομως

  • @ψηρίς 5 Ιουνίου, 2012 στις 10:39 μμ #

   lucky,
   τα μέλη του ΚΚΕ δε γίνεται να γράφουν ανώνυμα στα μπλογκς,
   από κει και πέρα άλλη και πλήρη απάντηση στο ερώτημά σου δεν ξέρω να σου δώσω,
   αυτό που ξέρω γιατί το βλέπω είναι ότι μόνο ο Βουρνούκιος αξιώθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα ουσίας που μπαίνουν, άσχετα αν επαναλαμβάνεται, άσχετα αν διαφωνώ, άσχετα αν πιστεύω πως ακριβώς αυτά τα λεγόμενα του επιβεβαίωνουν την «πολιτική ουράς» στη Σοσιαλδημοκρατία.
   Επίσης, μην ξεχνάς πως όλη αυτή η συζήτηση αναπτύσσεται κάτω από άρθρο που επιεικώς χαρακτηρίζεται λίβελος κατά του ΚΚΕ, οπότε δε με σοκάρει και το υφάκι των σχολιαστών.
   Τέλος: Compasso,
   το επίσημο κάλεσμα του ΚΚΕ όπως το κόπιαρα απευθύνεται σε τίμιους αγωνιστές της Ανταρσύα να μην επιτρέψουν οι οργανώσεις τους να γίνουν ουρές του Σύριζα και μοχλοί πίεσης στο ΚΚΕ στη γραμμή της ενσωμάτωσης.
   Εγώ ανεπίσημα, γιατί εκφράζω μόνο τον εαυτό μου καλώ τον καθένα, όπως και όλο τον κόσμο να ψηφίσει, στηρίξει, συστρατευτεί με το ΚΚΕ.

 83. εξαποδω 6 Ιουνίου, 2012 στις 4:40 μμ #

  Αλέξης ή Αλέκα;

 84. Αναυδος 7 Ιουνίου, 2012 στις 9:36 πμ #

  Το ΚΚΕ καλεσε τον ελληνικο λαο να διορθωσει τη ψηφο του στις 17/6. Για αλλη μια φορα ειχε δικιο

  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/363797/o-kasidiaris-htupise-ston-aera-ti-liana-kanelli/

  • κομμαντο καλοκαιρινής εντροπίας 7 Ιουνίου, 2012 στις 7:08 μμ #

   ;Άναυδος———————->> ΠΟΛΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 85. Αντώνης 8 Ιουνίου, 2012 στις 12:25 μμ #

  Αφιερωμένο εξαιρετικά από τη ……13η συνιστώσα

 86. λαθραναγνώστης 10 Ιουνίου, 2012 στις 2:36 μμ #

  Και ο Κουλούρης στον ΣΥΡΙΖΑ?!

  • luckystrike 10 Ιουνίου, 2012 στις 3:04 μμ #

   Σοβαρα?Αυτος ειναι ο πρωτος καλος λογος που βρισκω να ψηφισω συριζα…

   Μπατσους δερνει στο δρομο,κερδοσκοπους κυνηγαει στις λαικες,τον διαγραψαν επειδη σταθηκε βραχος αταλαντευτα διπλα στο φοιτητικο κινημα πριν 5-6 χρονια,ειναι και τριφυλλαρα…

   Ψηνομαι ασχημα,αμα κατεβαινει και στο υπολοιπο αττικης γιναμε…

  • Αναυδος 10 Ιουνίου, 2012 στις 3:54 μμ #

   Τα ιδια ελεγαν και οι βαφειαδης λασανης υψηλαντης για το ΚΚΕ τη δεκαετια του ’80 με τη καθοδηγηση γιαννοπουλου τωρα τα γραφουν οι μαθητες του. Οσοι σαλπιζουν ταξικη συνεργασια αυτοι ειναι που προδιδουν το λαικο κινημα σημερα. Ειναι ετοιμοι για λιγα ψιχουλα απο τα ηδη κλεμενα να υποστειλουν τους οποιους αγωνες

   Το ΚΚΕ δεν του κανει (για αλλη μια φορά) τη χαρη και εχουν λυσσαξει.

 87. RedPersonality 10 Ιουνίου, 2012 στις 3:56 μμ #

  Τέλος για την «κυβέρνηση Αριστεράς» από τον ΣΥΡΙΖΑ
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3193.html

 88. RedPersonality 10 Ιουνίου, 2012 στις 4:00 μμ #

  Παπαδημούλης : Θα βάλουμε νερό στο κρασί μας

  http://redflyplanet.blogspot.com/2012/06/09062012.html

  • compasso 10 Ιουνίου, 2012 στις 4:46 μμ #

   ρε ρεντ, αλήθεια. ότι με τη τακτική σου, τους δίνεις άλοθι, δε το βλέπεις;

   • RedPersonality 10 Ιουνίου, 2012 στις 5:20 μμ #

    Με την τακτική του το ΚΚΕ προετειμάζει το λαό.Το οτι η κρίση θα οξυνθεί είναι αντικειμενικό δεν έχει να κάνει ούτε με κυβέρνηση Τσίπρα ούτε με ΝΔ.Είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και κανένα άλλο κόμμα της βουλής δεν απειλέι την εξουσεία του.Το να συμβάλουμε στις «αριστερές» αυταπάτες σε μια τόσο ιστορική στιγμή τότε πίστεψεμε η Βάρκιζα θα ήταν ανέκδοτο.Έτσι όποια κυβέρνηση και αν βγεί θα πρέπει να υπάρχει ένα κομμουνιστικό Κόμμα σταθερό στις αρχές του που θα είναι αποκούμπι όχι μόνο για τους αριστερούς,προοδευτικούς και ριζοσπάστες ψηφοφόρους που θα απογοητευτούν απο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών συστημικών δυνάμεων αλλά και για όλο το λαό που θα είναι ακόμα πιο εξαθλιωμένος απο τώρα.Αλλιώς όλος αυτός ο κόσμος θα πάει σε ΝΔ και Χρυσή Αυγή.Η ψήφος ανοχής δεν λέει απολύτως τπτ!!Δεν βγαίνει απο πουθενά οτι θα σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Πασόκους που έχει μαζέψει προς τα αριστερά.Είναι πολύ κρίσιμες στιγμές και η ψήφος ανοχής είναι τελείως θολή θέση.
    Τώρα το να κατηγορούμε το ΚΚΕ για την δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέκδοτο και εθελοτυφλούμε.Οι συνεργασίες του στα συνδικάτα,δήμους και λοιπά με νομίζω μας το κάνει πολύ ξεκάθαρο αυτό.Τέλος,είμαι σίγουρος οτι το ΚΚΕ θα δικαιωθεί για αυτή του τη στάση απο τον ίδιο το λαό.Ασχέτως τη θα γίνει σε αυτές τις εκλογές.

   • RedPersonality 10 Ιουνίου, 2012 στις 5:28 μμ #

    Να τη έλεγε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 2009 για το ΣΥΡΙΖΑ.

    Απο «Το πολιτικό πλαίσιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ‘Αθηναϊδα’ 22/3/2009»

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ μεγάλη ταλάντευσή στην ανάπτυξη, πολιτικοποίηση και γενίκευση της λαϊκής πάλης. Μιλούσε υπέρ του κινήματος, αλλά δέχτηκε να ματαιωθεί η απεργιακή συγκέντρωση στις 10/12/2008. Αντί για τη ριζική ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής προπαγάνδιζε την ανάγκη «δημοκρατικής διεξόδου» από την κρίση, μέσω εκλογών με στόχο μια ‘δημοκρατική κυβέρνηση’. Θέλει να ενισχύσει την επιρροή του μέσα στον κόσμο των κινημάτων, για να τον αξιοποιήσει εκλογικά και να τον εγκλωβίσει στην αυταπάτη ότι σήμερα μπορεί να υπάρχει μια αριστερή ή κεντροαριστερή «αντινεοφιλελεύθερη» κυβερνητική διαχείριση. Τέτοιες λογικές στην Ιταλία, οδήγησαν την Αριστερά στα αζήτητα αφού πρώτα την εξευτέλισαν σε συνεργασίες με τους σοσιαλδημοκράτες. Η λογική του «αντινεοφιλελεύθερου μετώπου» και του νέου «κοινωνικού συμβολαίου» τον οδηγεί στη λογική των «εποικοδομητικών» προτάσεων για μια πιο φιλολαϊκή και «εύρυθμη» διαχείριση του καπιταλισμού ή για μια ΕΕ με ανθρώπινο πρόσωπο. Οι παρατάξεις του στο συνδικαλισμό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους κοινωνικούς χώρους έχουν συνδιαχειριστική και συχνά συντηρητική τακτική. Στο εργατικό κίνημα συντάσσεται με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Η παρουσία οργανώσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο ΣΥΡΙΖΑ αντί να φέρει στροφή προς τα Αριστερά τις οδηγεί να προσυπογράφουν δεξιές θέσεις. 
 «

   • compasso 10 Ιουνίου, 2012 στις 7:31 μμ #

    άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς με τη τακτική του ΚΚΕ και τις διαφορές με την ανταρσύα στο μεταβατικό στάδιο, συμφωνείς ότι θα είναι μια καλή δικαιολογία την επόμενη μέρα γτ δε τα κάναν όσα λέγαν, έτσι;

   • RedPersonality 10 Ιουνίου, 2012 στις 8:02 μμ #

    Ναι ίσως να προβάλει μια τέτοια δικαιολογία αλλά δεν νομίζω να πιάσει γτ ακριβώς και αυτά που λέει είναι αντιφατικά.Και φυσικά η μεγαλύτερη αντίφαση είναι αυτή για την επιμονή στο να μείνουμε στην Ε.Ε.
    Και απο τώρα το ΚΚΕ τα προβάλει όλα αυτά οπότε δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να κατηγορήσουν το ΚΚΕ.Ακόμα αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι οτι ακόμα και αυτό να συμμετείχε σε μια αριστερή κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη πολιτική(παραμονή σε Ε.Ε,χωρίς μονομερής διαγραφή του χρέους αλλά και με τα μέσα παραγωγής στου κεφαλαιοκράτες) δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.
    Οπότε αν δεν κάνουν αυτά που λένε θα είναι γιατί δεν θέλουν.

   • compasso 10 Ιουνίου, 2012 στις 8:10 μμ #

    μαλάκα μου είσαι πολύ αισιόδοξος όχι αστεία. αν βλέπουν ότι είναι αντιφατικά, γιατί τους ψηφίζουν;
    ο σύριζα θα πει, ήθελα να τα κάνω αλλά αναγκάστηκα να κάνω κυβέρνηση με τη δημαρ πχ κ δε μπορούσα. η κριτική του κκε που βοηθάει εδώ;
    αν του έλεγες, μεγάλε, ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα, τι θα έκαναν;

   • λαθραναγνώστης 10 Ιουνίου, 2012 στις 8:24 μμ #

    Κομπάσσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβάλει καμία δικαιολογία για την αθέτηση των προεκλογικών διακηρύξεών του και σε αυτό, θα τύχει όλης της υποστήριξης της αστικής τάξης, εγχώριας και διεθνούς. Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει ότι τελικά, και η αριστερά όταν αναλαμβάνει την εξουσία, ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει άλλος ρεαλιστικός δρόμος παρά η συμμόρφωση με το κατεστημένο.
    Απλά λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αθετήσει στη πράξη τις διακηρύξεις του και ο όποιος σύμμαχός του ας χτυπιέται όσο θέλει.
    Οι όποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις θα θαφτούν από τα ΜΜΕ ή θα παρουσιαστούν παραποιημένες και το μόνο που θα μείνει είναι, η αποτυχία της αριστεράς στο σύνολό της – και του ΚΚΕ και, αν με την απόσυρση της ανοχής η κυβέρνηση πέσει, ότι το ΚΚΕ «έριξε» μια αριστερή κυβέρνηση (όπως λένε τώρα ότι δεν την στηρίζει).
    Εξ άλλου ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη καθημερινά επαναδιατυπώνει τις διακηρύξεις του, με όλο και λιγότερο ριζοσπαστικό τρόπο και με όλο και μεγαλύτερη ασάφεια, ώστε οποιαδήποτε αθέτηση κι αν κάνει μετά, πάλι μέσα θα είναι.
    Η θεωρία της εκ των έσω ανατροπής, δηλαδή η συμμετοχή σ ένα σχήμα με σκοπό την αλλοίωσή του από μέσα, είναι πολύ παλιά, αποτυχημένη και πάντα αποδείχτηκε ότι ήταν το πρώτο συγκαλυμμένο βήμα ενσωμάτωσης αυτού που το έκανε.

   • RedPersonality 10 Ιουνίου, 2012 στις 8:36 μμ #

    Η ψήφο ανοχής δεν είναι ιδού η ρόδος ηδού και το πήδημα αλλά το νομοσχέδιο που έχει δεσμευτεί το ΚΚΕ πως θα φέρει στη βουλή για την κατάργηση του μνημονίου αλλά και της δανειακής σύμβασης.
    Μπορείς τώρα να μην τις βλέπουν τις αντιφάσεις οι ψηφοφόροι αλλά μόλις αποδειχτούν και πρακτικά τότε δεν θα μπορουν να κάνουν αλλιώς. 🙂 Αν δεν μπορεί να κάνει τη κυβέρνηση που θέλει τότε απλώς δεν τη κάνει και μένει στην αντιπολίτευση.Εγώ τουλάχιστον ανάμεσα στου δύο δεν διαλέγω κανένα.

 89. ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 10 Ιουνίου, 2012 στις 4:36 μμ #

  Δύο σχόλια και ο…Κίμωνας
  http://taxikiantepithesi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6559.html

 90. RedPersonality 10 Ιουνίου, 2012 στις 5:42 μμ #

  Μια ερώτηση προς όλους.
  Μήπως μπορείτε να πείτε περιπτώσεις που έχει δωθεί ψήφο ανοχής?

 91. RedPersonality 10 Ιουνίου, 2012 στις 8:59 μμ #

  αχαχα έτσι ψήφο στο ΚΚΕ. 🙂

  Click to access critsupkke.pdf

  • λαθραναγνώστης 10 Ιουνίου, 2012 στις 9:07 μμ #

   Ωχ…!
   Αδιάψευστη απόδειξη ότι το ΚΚΕ έχει πάρει τροτσκιστική στροφή! 😀 😀 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: