O μπαμπούλας του Ευρώ τρώει τα ψωμιά του

17 Μάι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση της Pulse RC που παρουσιάζεται σήμερα στο Ποντίκι.

54% των Ελλήνων δεν είναι διατεθιμένο να κάνει απεριόριστες θυσίες για να μείνει στο Ευρώ.

Εντύπωση μου προκαλεί το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό αυτών που είναι υπέρ της άμεσης επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, αλλά νομίζω ότι αν αυτή έμπαινε σε ένα πλαίσιο ως κομμάτι μιας πολιτικής που θα περιλάμβανει την αναστροφή της καθοδικής πορείας των μισθών, τις εθνικοποιήσεις και την έξοδο από το μνημόνιο, τότε θα συγκέντρωνε ένα πολλαπλάσιο ποσοστό.

Image

To ερώτημα είναι τι είδους ακριβώς θυσίες είναι διατεθιμένος ο ελληνικός λαός να υποστεί για να να μείνει στο Ευρώ. Η ΕΚΤ, η Κομισιόν και η Γερμανία διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει κατά γράμμα το υπάρχον μνημόνιο και νέα μέτρα αν θέλει να μείνει στο Ευρω. Κάποιοι άλλοι σα το Γιούνκερ (πρόεδρο του Γιουρογκρουπ) ή το Βέλγο πρωθυπυργό το παίζουν »καλοί μπάτσοι» και μιλάνε για περισσότερο χρόνο κλπ.

Αυτοί που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ (για να καταγγείλει το μνημόνιο) είναι αυτοί που είναι και οι λιγότερο διατεθιμένοι για πάση θυσία παραμονή στο Ευρώ.

Image

Ποια θα είναι λοιπόν η απάντησή τους στο ερώτημα Καταγγελία του Μνημονίου ή Ευρώ που μπαίνει από την ίδια την πορεία των πραγμάτων όλο και πιο επιτακτικά;

Δέχονται οι ψηφοφόροι αυτοί την εφαρμογή του μνημονίου ως θυσία για την παραμονή στο Ευρώ; Όπως φάνηκε από την ψήφο των περισσοτέρων από αυτούς όχι.

Δέχονται μια αναδιαπραγμάτευση των μνημονίων αντί για την κατάργησή τους ως θυσία για την παραμονή στο Ευρώ όπως προωθεί μεγάλο μέρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ;

Κάποιοι ίσως ναι κάποιοι όχι. Πρέπει να τους πείσουμε ότι μια αναδιαπραγμάτευση με βάση και το καλύτερο σενάριο αναδιαμόρφωσης των συσχετισμών στην Ευρώπη δεν είναι ικανή να αποτρέψει τη συνεχιζόμενη απαξίωση της εργασίας, το πρόγραμμα εξευτελιστικών ιδιωτικοποιήσεων και εν γένει την καταστροφή της κοινωνίας.

Ότι αυτό που χρειάζεται είναι πλήρης αλλαγή πορείας με κρατικοποιήσεις αντί για ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση των μισθών και μείωση των κερδών των μεγάλων εταιρειών, ισχυρότερα εργατικά σωματεία και οργανώσεις και αδυνάτισμα οικονομικό και πολιτικό της αστικής τάξης κλπ., κλπ. κι οτί αυτό δε μπορεί να γίνει μέσα στο Ευρώ.

Ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα πλεονέκτημα για την πλειοψηφία των πολιτών μέσα στο Ευρώ και η αναστάτωση και δυσκολίες που θα προκληθούν με την αλλαγή νομίσματος μπορούν να ξεπεραστούν αν υπάρχει συγκεκριμένο οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο υπέρ των εργαζομένων και με την ενεργή στήριξη των εργαζομένων.

Πέρα από δόγματα του στυλ να επαναλαμβάνουμε μέχρι τελικής πτώσεως τη θέση μας κατά του Ευρώ και τη ΕΕ πρέπει να βρούμε τρόπους να ξεμπολοκάρουμε το φόβο προς το άγνωστο και να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση ότι μόνη λύση είναι την κατάσταση πρέπει να την πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και τότε να είναι σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι στις άλλες χώρες θα τους στηρίξουν.

Advertisements

168 Σχόλια to “O μπαμπούλας του Ευρώ τρώει τα ψωμιά του”

 1. Y Μαΐου 17, 2012 στις 2:12 μμ #

  Σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής δε φαίνεται να υπάρχει περιθώριο να συζητηθεί νομοσχέδιο μέσα στις δύο μέρες που θα λειτοθυργήσει η βουλή:

  »Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμων κατατίθενται στη Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής μέχρι την ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00, ενώ η κατάθεση προσθηκών ή τροπολογιών την Παρασκευή γίνεται το αργότερο μέχρι ώρα 13.00. Στη συνέχεια, τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμου ανακοινώνονται στο Σώμα, δηλαδή ενώπιον των Βουλευτών, και παραπέμπονται είτε για επεξεργασία και εξέταση είτε για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.» http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/O-Thesmos/

  Θα μπορούσε να κατατεθεί όμως το ν/σ για την ιστορία.

  Ανακοίνωση Ανταρσύας
  http://www.antarsya.gr/node/374
  ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΜΕ!

  • Left G700 Μαΐου 17, 2012 στις 2:54 μμ #

   Φίλε Υ,

   Η μετρίως προσεκτική «ανάγνωση» του συγκεκριμένου ευρήματος που παραθέτεις δείχνει ξεκάθαρα γιατί στις εκλογές που έρχονται το ΚΚΕ θα χάσει γύρω στο 1/3 των ψήφων που πήρε στις 6 Μαΐου και το δικό σας ποσοστό θα υποδιπλασιαστεί! Μόνος σου αναδημοσιεύεις το εύρημα, μόνος σου δεν κατανοείς τη σημασία του; 😉

   Όσο για το νομοσχέδιο, άστο μη το κουράζεις και μην ασχολείσαι με δαύτο. Το ίδιο κάνουν και τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 😉 Μία στακαστρούκα ήταν που, επειδή είχε ξεμείνει από ένα Πάσχα πριν πολλά-πολλά χρόνια, δεν έκανε όχι μπαμ, αλλά ούτε τσαφ! 😉

   Τα λέμε

   • Y Μαΐου 17, 2012 στις 3:04 μμ #

    Mπορεί να είναι κι έτσι εξυπνάκια μου και η ΣΥΡΙΖάρα σου να σκίσει. Το θέμα για μένα είναι ποιος τον έχει μεγαλύτερο (που είναι ξεκάθαρα το δικό σου στο παραπάνω σχόλιο), αλλά πώς θα ξεφορτωθούμε το μνημόνιο και θ’αρχίσουμε μια πορεία προς όφελος του λαού.
    Από το Ευρώ θα βγούμε όμως όσο κι αν δε θέλει να το χωνέψει ο λαός και όσο κι αν το ξορκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ (ακούστε πχ. αυτό τον Φίλη εδώ πόσο εκνευριστικός είναι με τον Αλαβάνο) http://stokokkino.gr/fakeloi/prosopa/o-alekos-alabanos-sto-kokkino/view
    Το ξέρεις κι εσύ και πολλοί άλλοι εξυπνάκηδες ότι προοδευτικές μέσα στο Ευρώ δε μπορούν αν υπάρξουν, καλό θα ήταν λοιπόν να εργαζόμασταν για να ετοιμάσουμε μια φιλολαϊκή έξοδο.

 2. Left G700 Μαΐου 17, 2012 στις 3:20 μμ #

  Φίλε Υ,

  Έλα μωρέ, μη θυμωνεις! 🙂 (Αν δεν θύμωνες, θα έβαζες κι εσύ ένα τουλάχιστον τέτοιο 😉 ή τέτοιο 🙂 από τα τρία που βάλαμε εμείς!)

  Για την ουσία (συνοπτικά): Να θυμάσαι πάντα τον Βλαδίμηρο και τη σημασία που έδινε στο timing. Και δεν θα ήταν κακή ιδέα να ρίξεις (ρίξουμε) καμιά ματιά και στον Σουν Τζου!… Ο Γκράμσι μάλλον το είχε κάνει… 😉

  Τα λέμε

  ΥΓ Μη χάσεις την επόμενη ανάρτησή μας. Κι έλα καμιά φορά και κατά μας, να μας πεις καμιά κουβέντα. Δεν θα κολλήσεις δα και ρεφορμισμό! 😉

  • Y Μαΐου 17, 2012 στις 4:04 μμ #

   Δεν έχω χρόνο να έρθω σε σας + μου τη σπάνε τα γελάκια και ο πρώτος πληθυντικός.
   Μια ματιά που έριξα είδα ότι ο Αλαβάνος (και όποιος άλλος λέει την αλήθεια για το Ευρώ υποθέτω) παίζουν το παιχνίδι της αντίδρασης. Βρε ουστ!

   Το ευρώ δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολυεθνικών και των τραπεζών. Δε πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει στο όφελος κανενός λαού. Πρέπει απλά να διαλυθεί.

   • Left G700 Μαΐου 17, 2012 στις 4:30 μμ #

    «Βρε ουστ!»;;;

    Ορέος!

  • Ανδρέας Μαΐου 17, 2012 στις 5:23 μμ #

   Παιδιά να τα κλείσω τα εισητήρια για σουμάτρα ή να περιμένω το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το ΚΚΕ;

   • Left G700 Μαΐου 17, 2012 στις 7:20 μμ #

    Όχι, να μη κλείσεις ακόμα εισιτήριο. Να αρχίσεις όμως την έρευνα αγοράς για την καλύτερη τιμή! 😉

 3. βουρνούκιος Μαΐου 17, 2012 στις 5:10 μμ #

  Υ συμφωνώ και εγώ 100% με την αντίληψή σου!

  Προς τους φίλους του Leftg700:

  Συντρόφια, μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα:

  Το ερώτημα ή ευρώ και μνημόνιο ή κατάργηση ΤΩΝ μνημονίων και έξοδος από το ευρώ (κα ιτην ΕΕ συμπληρώνω εγώ) είναι το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ επίδικο των εκλογών αυτών!

  Μια αριστερή δύναμη εάν θέλει να είναι τέτια κα ινα ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ σε μια ανάλογη αριστερή κυβέρνηση ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ από ΤΩΡΑ, να απαντήσει σε αυτό το δίλλημα: Καμμία θυσία για το ευρώ!!! Και να πει καθαρά στο λαό πως ευρώ και ΕΕ απο τη μια και ανατροπή των μνημονίων από την άλλη που να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, είναι 2 πράγματα ΑΝΤΙΘΕΤΑ!!!

  Ή το ένα ή το άλλο! Και τα 2 μαζί δεν γίνεται, κα ιεάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση πάνω σε αυτη τη γραμμή, θα ξεφτιλίσει την Αριστερά και θα βοηθήσει τα μέγιστα στη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος σε ακόμα πιο αντιδραστική βάση!!

  Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει ΤΩΡΑ σε αυτό το δίλλημα, επιλέγοντας το «ανατροπή των μνημονίων και εξω από το ευρώ».

  Ετσι προετοιμάζεις το λαό, όχι με «θα δούμε».

  Ο αλαβάνος -και ότι υπάρχει από το ΜΑΑ- σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο!!! Το ίδιο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ (ανεξάρτητα απο το στρατηγικό λάθος του ΚΚΕ να απορρίπτει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφή αριστερής κυβέρνησης).

  • Left G700 Μαΐου 17, 2012 στις 5:29 μμ #

   Να υποθέσουμε ότι συμφωνείς και με το «Βρε ούστ!»;

   Παιδιά, καλά το πάτε! Την «ηγεμονία» την έχετε στο τσεπάκι!…

   Όταν θα ξυπνήσετε θα είναι αργά. Γιατί είτε θα έχετε μείνει ίσα-ίσα όσοι χρειάζονται για να παίζετε δίτερμα μεταξύ σας, είτε θα είμαστε (όλοι μαζί παρέα) σε καμιά Γιάρο!

   Τα λέμε

 4. Sentic Μαΐου 17, 2012 στις 5:30 μμ #

  Μπιτσάκης,στροφη στον τροτσκισμο;Στρεβλωση του Λενιν,σχετικα με την ερμηνεία του για τις ενωμενες πολιτειες της Ευρώπης;Παντως το σίγουρο είναι οτι ειναι υποστηριχτής του παμε για κοινη καθοδο χωρις προυποθέσεις ολ τουγκεδερνε και θα τα βρούμε μετα!!
  Για το ΚΚε τα γνωστα!!
  Ζαλιστηκε και ο δημοσιογράφος σε μια φάση.

  http://stokokkino.gr/fakeloi/eipan-kai-mas-ekane-entyposi/eprepe-na-kanei-koini-kathodo-stis-ekloges-oli-i-aristera/view

 5. βουρνούκιος Μαΐου 17, 2012 στις 5:37 μμ #

  leftg700: Δεν απαντάς στο κρίσιμο, παρά μόνο με εικασίες, και υποθέσεις!

  Είπα κάτι σαφές: Το βασικό επίδικό είναι ή ευρώ και μνημόνια, ή αντροπή των μνημονίων κα ιέξοδος από το ευρώ. Ετσι το θέτει η ΕΕ, έτσι το θέτει και η ελληνική αστική τάξη.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ τι ΑΠΑΝΤΑ;;

  Απαντά ΚΑΙ τα 2! Εμ δεν γίνεται! Για αυτό και ήδη η δεξιά πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκης, Σταθάκης κλπ) βγαίνουν και μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση και θυσίες…

  Για θνικοποίηση των τραπεζών και μετά ξανά ιδιωτικοποίηση!

  Για αυτό και ο Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόταση για Παπαδήμο υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Αυτό το τελευταίο το επιβεβαιώνετε ή όχι;;

  • Left G700 Μαΐου 17, 2012 στις 6:16 μμ #

   Φίλε βουρνούκιε,

   Από τα συμφραζόμενα και τα υπονοούμενα που υπάρχουν στα σχόλιά μας σ’ αυτό το θρεντ, είναι μάλλον σαφές ποια είναι η θέση μας. Προφανώς, δεν είναι για σένα. Ίσως αυτό να οφείλεται (λέω ίσως, έτσι;) στο ότι έχεις μείνει στο γράμμα τού Μαρξ και του Λένιν κι ότι δεν έχεις και πολύ μεγάλη επαφή ούτε καν με το γράμμα τού Γκράμσι, του Σουν Τζου ή του Μακιαβέλι.

   Θα μπορούσα να το κάνω πιο σαφές εδώ, συνοπτικά. Δεν θα το κάνω. Σε προσκαλώ να διαβάσεις την επόμενη ανάρτηση που θα ανεβάσουμε στο τσαρδί μας. Όπως καταλαβαίνεις, χρησιμοποιώ ένα από τα καπιταλιστικά εργαλεία: κάνω προμόσιον. Ελπίζω να μην ανατριχιάσεις! Όπως έχει πει κι ο Τενγκ άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια! (εν προκειμένω: κουφιοκεφαλάκηδες συντρόφους! 😉 )

   Τα λέμε (και προσοχή στο κάρβουνο, που λέει κι ο Υ! 😉 )

 6. TRASH Μαΐου 17, 2012 στις 5:42 μμ #

  Η πλήρης ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον οφθαλμοφανής και από τον τρόπο σκέψης των οπαδών του. Επικαλούνται συνεχώς τα εκλογικά ποσοστά (και τις δημοσκοπήσεις) σαν επιχείρημα για την δικαίωση των πολιτικών τους θέσεων. Βέβαια με αυτήν την λογική, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν τα τελευταία 38 χρόνια πολύ σωστότερες πολιτικές από την όποια «αριστερή έκφραση» στο σύνολο της, αφού κατά κανόνα συγκέντρωναν γύρω στο 90% των εκλογικών ποσοστών.
  Υ.Γ.
  Για όσους έχουν ακόμη τσίμπλες στα μάτια, οι μεταΠΑΣΟΚοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν φύγει πλέον από την θέση του πολιτικού αντιπάλου και έχουν περάσει ανοιχτά σε αυτήν του ταξικού εχθρού. και αυτό μάλλον επιβαιβεώνεται παρά διαψεύδεται από τα ό,ποια ποσοστά τους…

  • Y Μαΐου 17, 2012 στις 5:52 μμ #

   Όχι άλλο κάρβουνο.

 7. TRASH Μαΐου 17, 2012 στις 5:55 μμ #

  Υ.Γ.2
  Είναι λιγάκι θράσος να επικαλούνται οι ευρωλάγνοι του ΣΥΝ/ΡΙΖΑ τον …Λένιν.
  -οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, κάτω από τον καπιταλισμό, είναι είτε αδύνατες είτε αντιδραστικές.
  (Β.Ι.Λένιν: Το Σύνθημα Για Τις Ενωμένες Πολιτείες Της Ευρώπης/ http://e-globbing.blogspot.com/2012/03/blog-post_19.html )
  -Β.Ι.ΛΕΝΙΝ: Για το Προλεταριακό Κόμμα Νέου Τύπου
  (http://www.scribd.com/doc/18325894/%CE%92-%CE%99-%CE%9B%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%9D-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%9D%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85)
  Μην συνεχίσω λοιπόν, για το πόσο τον έχουν ξεσκίσει τον Λένιν ώστε να διακαιούνται να τον επικαλούνται, γιατί θα γράψω τηλεφωνικό κατάλογο

  • Left G700 Μαΐου 17, 2012 στις 6:44 μμ #

   Φίλε TRASH,

   Δεν ξέρουμε αν είναι θράσος. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι το δικό σου σχόλιο είναι προϊόν άγνοιας! Το καλοκαίρι είχαμε κάνει ανάρτηση τη συγκεκριμένη μποροσούρα τού Λένιν. Δε σου λέω πότε, ούτε θα βάλω λινκ. Να ψάψεις, να ψάξεις, να αυξήσουμε και τα κλικ! 😉

   Τα λέμε (αλλά με καλύτερο homework! 😉 )

   • TRASH Μαΐου 18, 2012 στις 9:51 πμ #

    Left g700:
    Μιλάω για τις απόψεις του πολιτικού μορφώματος το οποίο και υπερασπίζεστε. Οπότε η τρελλίτσα κομμένη… Αν το θεωρείτε πιο …Λενινιστικό από το …ΚΚΕ(!), εδώ είμαστε….
    Και φυσικά αποφεύγετε να απαντήσετε για το «κόμμα νέου τύπου»…. Δεν πειράζει, έχω και άλλα…
    Κατά τα λοιπά, δεν ξέρω από που συνάγετε το συμπέρασμα πως ο καθένας που μιλάει μαζί σας οφείλει να έχει διαβάσει και το σύνολο των άρθρων που ανεβάζετε. Τις απόψεις του πολιτικού σας χώρου σχολιάζουμε, που ΄τωρα που θα γίνει και ένα κόμμα, θα είναι και μπετόν αναγκαστικά. Πολυφωνίες και «δημοκρατικά» καθρεφτάκια για ιθαγενείς τέλος….
    Πάρτε και ένα χαμογελάκι, να μην μας λέτε και μουρτζούφληδες….
    🙂

   • λαθραναγνώστης Μαΐου 18, 2012 στις 12:01 μμ #

    @TRASH
    «………που ΄τωρα που θα γίνει και ένα κόμμα, θα είναι και μπετόν αναγκαστικά. Πολυφωνίες και “δημοκρατικά” καθρεφτάκια για ιθαγενείς τέλος….»

    Μπα, μην το λες!

 8. βουρνούκιος Μαΐου 17, 2012 στις 8:13 μμ #

  leftg700: Λίγο προσγείωση εις την άχαρην πραγματικότητα. ΝΑ ΤΙ θα μπορούσατε να πράξετε αγαπητοί σύντροφοι!

  Συγνώμην αξιοτάτοι σύντροφοι που δεν έχωμεν εντρυφήσει εις την αποκρυπτογράφησιν της ιερογλυφικής γραφής και αδυνατώμεν να κατανοήσωμεν ΤΙ εννοειτε πίσω από αυτάς τας γραφάς!

  Ισως εάν ζούσε ο Εβανς να μπορούσε να μας βοηθήσει καθότι ειδικός εις τον Μινωϊκόν πολιτισμόν (σύγχρονος του αιγυπτιακού) και την γραμμικήν β’. Ή έστω, ο Ιντιάνα Τζόουνς και και αυτός είναι ειδικός έστω και κινηματογραφικώς είς αυτές τις γλώσσες!

  Μέχρι τότες, επιτρέψτε εις υμάς τους αγράμματους, να απαιτούμε μιαν σαφήν διατύπωσιν των κυβερνητικών προθέσεων σας, καθότι όπως λέει και ο αγράμματος λαός μας -τον οποίον ελπίζωμεν να μην τον θεωρείτε κουφιοκεφαλάκην- από της απομάκρυνσις εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

  Μετά τιμής

  βουρνούκιος

  • Left G700 Μαΐου 17, 2012 στις 9:47 μμ #

   Φίλε βουρνούκιε,

   Ούτε αγράμματο σε είπα ούτε αδιάβαστο. Έχεις λάθος. Το ενδεχόμενο να μη μπαίνουμε στο πνεύμα τών κλασικών είναι υπαρκτό για όλους μας. Κι εγώ δεν εξαιρούμαι, φυσικά. Και μη παραβλέπεις το ίσως που έβαλα.

   Όσο για το κουφιοκεφαλάκηδες, η ίδια η λέξη δεν έχει καμία εχθρότητα ή περιφρόνηση. Είναι μάλλον φιλική. Ιδίως όταν συνοδεύεται από τη λέξη σύντροφος. Μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου προσβεβλημένο που ένας «ρεφορμιστής» «τολμάει» να σε αποκαλέσει έτσι. Εγώ όμως δεν το έβλεπα έτσι όταν την έγραφα.

   Φίλε βουρνούκιε, πιο ανοιχτή καρδιά, ρε γμτ. Α, και λίγο παραπάνω χαμόγελο (κι ας τη σπάει στον Υ! 😉 )

   Τα λέμε

 9. Sentic Μαΐου 18, 2012 στις 1:52 πμ #

  Παφίλης,Μηλιός και Κοντογιαννίδης!!!

 10. λαθραναγνώστης Μαΐου 18, 2012 στις 8:34 πμ #

  Ο Αλ.Μητρόπουλος, χθες στο ΜΕΓΚΑ:
  «Ας έρθει η κ. Παπαρήγα με τα ποσοστά που θα έχει εισπράξει μετά τις εκλογές και θα δούμε τι θα κάνουν»…

  http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6855575

 11. salot sor Μαΐου 18, 2012 στις 11:54 πμ #

  http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=228523
  ο μπογιοπουλος ξεσκεπαζει συριζα και παπαδημουλη

  • Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ Μαΐου 18, 2012 στις 1:31 μμ #

   Οσο »ξεσκεπασε» ανυπαρκτα τσιτατα του Γκεβαρα τον Δεκεμβρη του 2008.

   • salot sor Μαΐου 18, 2012 στις 1:36 μμ #

    «γεια σου γιαννη, κουκια σπερνω» . . .

 12. Left G700 Μαΐου 18, 2012 στις 2:19 μμ #

  ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ GRANMA ΔΙΑΒΑΣΤΕ! 😉

  Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να πάρουν καθαρή θέση. Στο βαθμό που το ΚΚΕ αρνηθεί την πολιτική συνεργασία στην προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, ακόμη και με την δέσμευση όλων των αριστερών δυνάμεων στην προοπτική «ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ» – «ΠΡΩΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩ», τότε είναι αναγκαίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προχωρήσει αποφασιστικά σε εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε ενδεχόμενο η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σήμερα καλείται να δει τη συγκεκριμένη εκλογική μάχη ως έναν κόμβο του παρατεταμένου λαϊκού πολέμου, όπου πρώτιστα αξιολογείτε η δυνατότητα μιας πρώτης σημαντικής νίκης και ανατροπής των συσχετισμών προς όφελος του λαού. Στην κατεύθυνση αυτή δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της κριτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνου του σχηματισμού δηλαδή ,που δείχνει σήμερα να ηγείται της έκφρασης της λαϊκής αμφισβήτησης. Η επιλογή αυτή δεν αναιρεί την ανάγκη έκφρασης σκληρής κριτικής στους συναγωνιστές για τις θέσεις τους για το Ευρώ και για τα άλλα σημαντικά θέματα της πολιτικής και ταξικής αναμέτρησης.

  Προφανώς μια τέτοια διαδικασία δεν οδηγεί μονάχα σε ένα και μόνο αποτέλεσμα. Στην τελική στιγμή μπορεί ο αντίπαλος να διασπάσει το αριστερό μέτωπο και να ηγεμονεύσει. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα ο αναδυόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός να ενισχύει την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του μετώπου. Η αντικαπιταλιστική αριστερά δεν έχει κανένα λόγο να αποκοπή από αυτήν τη δυναμική και να επενδύσει στο ενδεχόμενο της αναδίπλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και της συντριβής των λαϊκών προσδοκιών, όπως φαίνεται ότι κάνει το ΚΚΕ. Άλλωστε μόνο έτσι αλλάζει ο συσχετισμός δύναμης: με αποφασιστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, με την ικανότητα να διεισδύει η ριζοσπαστική πολιτική πρόταση και κατεύθυνση της αριστεράς σε ευρύτερες και αντιφατικές κοινωνικές μάζες και να τις αποσπά από το στρατόπεδο του αντιπάλου.

  Κανείς δεν δικαιούται σήμερα να λείπει από αυτήν την μάχη και να θεωρεί καταδικασμένη σε αποτυχία την προσπάθεια του λαού να γκρεμίσει την κυβέρνηση του μνημονίου. Καμία επιλογή αυτόνομης εκλογικής καταγραφής δεν μπορεί να έχει έρεισμα στη συνείδηση του αγωνιζόμενου λαού. Αντίθετα, μια τέτοια επιλογή, ενδέχεται να διαρρήξει τις σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του.

  Από το σημερινό κείμενο παρέμβασης μελών τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανένταχτων Αγωνιστών ( http://aristeri-paremvasi.weebly.com/2/post/2012/05/4.html )

 13. Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ Μαΐου 18, 2012 στις 3:03 μμ #

  @Salot Sor

  Γεια σου Γιαννη κουκια ψαχνω να βρω για να μαζεψω.

 14. Ψ. Μαΐου 18, 2012 στις 3:20 μμ #

  με πάθος και καημό
  ψηφίζουμε Συνασπισμό…

  τελικά υπάρχουν πολλοί καλοθελητές.
  Αράν και Κόε θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το ποιός θα γίνει
  το νέο ΕΚΚΕ, στο νέο Πασόκ.
  Φήμες που αναφέρουν και άλλους μνηστήρες, απορρίπτονται για την ώρα ως ανακριβείς.

  Μεγαλεπήβολες αναλύσεις και μπουρδο-νεο-μαρξιστικές βαρύγδουπες ατάκες
  τεράστιων κατεβατών, για να πει κάποιος απλά ότι
  «τέρμα πια οι αυταπάτες, και με το κεφάλαιο και με σινιέ γραβάτες».

  Λίγα κουκιά απο δω, λίγα από κει
  κανάς Αρσένης, κανάς Οικολόγος, κανάς Ανταρσίτης

  και κώλο δίνουμε για μια θεσούλα.
  Κυβέρνηση να ‘ναι και ότι να ‘ναι.
  Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε.

  υ.γ. τα πράγματα βέβαια στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο σοβαρά,
  καθώς η ταξική πάλη και πολιτική συνειδητοποίηση δεν είναι γραμμική.
  το ξεσκέπασμα και η αποκάλυψη της νεο-σοσιαλδημοκρατίας
  δεν έχει γραμμικό αποτέλεσμα τον «ασπασμό» της ταξικής-διαλεκτικής γραμμής πάλης,
  αλλιώς το ’85, θα είχαμε διάλυση του Πασόκ και ξεπέταγμα των ταξικών δυνάμεων.
  Ο οπορτουνισμός αλλοτριώνει, συμβιβάζει, ποδηγετεί αγωνιστικές δυνάμεις και διαθέσεις.
  Οπλο μας το ότι του λείπει το δικό του βασικό-παλιό όπλο, η δυνατότητα δλδ εγκλωβισμού με υλικά ανταλλάγματα (επιδόματα, παροχές κ.α.)

 15. Ψ. Μαΐου 18, 2012 στις 3:21 μμ #

  και εν κατακλείδι:
  ΠΙΣΩ ΠΑΣΟΚΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

  • Left G700 Μαΐου 18, 2012 στις 3:33 μμ #

   ΠΙΣΩ ΠΑΣΟΚΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

   Κι όταν λέμε «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ», εννοούμε όλοι! Και οι τρεις! Και ο κούκος! 😉

   • salot sor Μαΐου 18, 2012 στις 3:51 μμ #

    Χρησιμοποιωντας τα λογια του σύμμαχου σου στην Ικαρια καρατζαφερη: Ξεπεζεψτε

   • dropdown Μαΐου 18, 2012 στις 3:55 μμ #

    Aχαχαχαχα, δεν τον πειραξε που τον ειπαν Πασοκο, τον πειραξε που οντας Πασοκος,αρα πλειοψηφεια σε σχεση με τους συντροφους,του αμφησβητουν την δυναμη του… Νεα ηθη…

   • Spiritus Μαΐου 18, 2012 στις 4:25 μμ #

    3 κι ο κούκος, ε;
    Πάρε να ‘χεις, πασόκε της συμφοράς.

    Όσο για την αξιοπιστία σου, μην αγχώνεσαι: θυμόμαστε όλοι το σκηνικό που νόμιζες ότι συνομιλούσες στο μπλογκ σου με την κε του κκε, ενώ σε είχαν κάνει πειραματόζωο κάτι μεταπτυχιακοί!
    Φιλάκια

   • Ψ. Μαΐου 18, 2012 στις 4:33 μμ #

    ο χυδαίος πασοκισμός σας, αποδεικνύεται ότι σας έχει ποτίσει από μέσα προς τα έξω, ολότελα.
    τομάρια ξεπουλημένα, που πουλάτε φούμαρα πάνω στην απελπισία και εξαθλίωση του λαού,
    δε θα αργήσει να ακουστεί και η φράση «παραλάβαμε καμμένη γη…»
    δεν θα αργήσετε να λερώσετε τα χέρια σας με αίμα, όπως τόσοι και τόσοι «σύντροφοί» σας.

    ΠΙΣΩ ΠΑΣΟΚΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

    Και όταν λέμε σύντροφοι, εννοούμε εργάτες, αγρότες, φοιτητές, ταξικοί αγωνιστές, όχι ρουφιάνοι της Ε.Ε. και του Μάνεση, τσιράκια των μονοπωλίων.

 16. λαθραναγνώστης Μαΐου 18, 2012 στις 3:54 μμ #

  Έχω μια πληροφορία ότι ο Μάνεσης έκλεισε τη Χαλυβουργία του Ασπρόπυργου.

 17. dropdown Μαΐου 18, 2012 στις 4:10 μμ #

  Δεν κυκλοφορει κατι τετοιο παντως ακομα, ας ελπισουμε οτι ειναι αρβυλα

 18. Left G700 Μαΐου 18, 2012 στις 4:56 μμ #

  @dropdown, Spiritus & Ψ.:

  Καλού-κακού απόψε, πριν πέσετε να κοιμηθείτε, ρίξτε καμια ματιά κάτω από το κρεββάτι σας. Μπορεί να έχει τρυπώσει κανένας πασόκος και να σας υποβάλλει τίποτε πασοκικές ιδέες με τη μέθοδο της υπνοπαιδείας, ποτέ δεν ξέρεις! Ο ταξικός εχθρός είναι ύπουλος! Επαγρυπνείτε! 😉

  ΥΓ Πού ‘σαι ξεφτέρι! Ναι σ’ εσένα μιλάω, τον Spiritus. Ποιος σου είπε ότι αγχώθηκα με την αξιοπιστία μου; Εγώ ήξερα πολύ καλά τι έγραφα όταν μιλούσα για τις συζητήσεις μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. (Ξέρουμε και τι συζητήσεις γίνονται μέσα στο ΚΚΕ, άλλο αν δεν λέω ακόμα τίποτε για να μη θυμώσετε και κλείσετε πιο πολύ τ’ αυτιά σας. Θα τ’ ακούσετε όμως σύντομα τα καμπανάκια από τους ίδιους! 😉 ) Και ποιος σου είπε ότι χάσαμε την αξιοπιστία μας επειδή μας έκαναν πειραματόζωα κάτι μεταπτυχιακοί; Κωλώνουν ποτέ οι πασόκοι; 😉

  Τα λέμε (με την προϋπόθεση να μπείτε στη βουλή. Ως πασόκος, συζητάω μόνο με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων! 😉 )

 19. Αναυδος Μαΐου 18, 2012 στις 5:43 μμ #

  Ειναι εντυπωσιακό πως πεφτουν οι μασκες των δηθεν εραστων της ενωμενης αριστεράς ειδικα οταν μυριστούν κοινοβουλευτικη πρωτιά και πιθανη εξουσία. Ευχονται σαν τον Γ700 μηπως και δεν μπει το ΚΚΕ στη βουλή . Βεβαια αν καποιος ΚΚΕς εξεφραζε αυτη την ευχη για τον Συν θα ακουγε τα εξ αμαξης . αλλα ο ορισμός του οπορτουνιστη ειναι το οπου φυσα ο ανεμος οταν ειναι μικροι καθονται σιωπηλοι στη γωνια και κλαιγονται για ενοτητα οταν παρουν διψηφιο ποσοστο πετουν τη μασκα και δειχνουν το μισος τους εναντια στο ΚΚΕ.

  Δυστυχως γι αυτους η γιορτη τους θα τελειωσει συντομα οταν η ΕΕ το ΝΑΤΟ και το κεφαλαιο θα τους ζητησουν να πραξουν το καθηκον τους

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 18, 2012 στις 5:47 μμ #

   Γιατί?……. Πιστεύεις ότι δεν θα το πράξουν?

   • Αναυδος Μαΐου 18, 2012 στις 6:45 μμ #

    περι αυτου δεν εχω καμμια αμφιβολια αλλα επειδη η ιστορια επναλαμβανεται η σαν τραγωδια η σαν φαρσα δε θα περασουν 30 χρονια για να επιστρεψουν εκει που ξεκινησαν (οπως πασοκ) αλλα λιγοι μηνες . φαρσα γι τους γελωτοποιους τυπου γλεζου μηλιου τσιπρα στρατουλη αλλα τραγωδια για τους εργαζομενους

  • Left G700 Μαΐου 19, 2012 στις 7:10 μμ #

   Ρε φίλε, ποιος εύχεται να μη μπει το ΚΚΕ στη Βουλή; Αυτό>/i> κατάλαβες μετά από τόσα σχόλια που έχουμε μπουμπουνίσει εδώ;

   Θα απαλλαγείτε ποτέ από αυτή τη μανία καταδίωξης να δούμε τι στο διάολο θα κάνουμε;

 20. TRASH Μαΐου 18, 2012 στις 5:52 μμ #

  Εν τω μεταξύ βλέπω πως η κατάταξη του ΚΚΕ, ενός κόματος του 8,5%, έχει περάσει στην βολική κατηγορία «άλλοι», κατά την δημοσκόπηση, έχει περάσει απαρατήρητο από όλους…
  «Θα σας εξαφανίσομεν» που έλεγε και ο Μαυρογυαλούρος….

 21. βουρνούκιος Μαΐου 18, 2012 στις 6:05 μμ #

  Το γεγονός ότι ορισμένοι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διατυπώνουν την πρόταση για εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν.

  Καθαρά πράγματα.

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το σύνολο των μελών της (εκτός από τους συντρόφους που υπογράφουν το κείμενο) έχει αποφασίσει την κάθοδό της στις εκλογές στα πλαίσια μιας ευρύτερης ει δυνατόν εκλογικής συνεργασίας που να περιλαμβάνει το ΜΑΑ, συντρόφους από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιούνται, την ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ κλπ βάσει του μεταβατικού προγράμματος.

  Οι συντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν επιλέξουν την ρήξη με την ΕΕ και την αποδέσμευση απ΄οτο ευρώ ως προϋπόθεση για την άσκηση πολιτικής υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, θα βρεθούν -εάν τους δοθεί η δυνατότητα για σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης- προ δυσάρεστων για αυτούς εκπλήξεων. Η ΕΕ δεν χωρατεύει παιδιά, ούτε και μεταρρυθμίζεται προς όφελος των λαων.

  Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (εάν εκλέξει βουλευτές) θα πρέπει να δώσουν ψήφο ανοχής βάσει των προγραμμάτων τους σε αυτή την κυβέρνηση, δουλέυοντας μέσα στο λαό, προετοιμάζοντάς τον για την επόμενη μέρα, και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση των λαϊκών θεσμών.

 22. Kώστας Μίχος Μαΐου 18, 2012 στις 6:39 μμ #

  700
  Η προσέγγιση σου είναι απαράδεκτη. Δεν είναι αυτή η συζήτηση που γίνεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κάνεις και τον πληροφορημένο κιόλας. Όλες οι οργανώσεις που αποτελούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών και φίλών της απορρίπτει την ιδέα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που ανέφερε ο Βουρνουκιος. Τι πιστεύεις ότι κάνεις δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις, ότι συμβάλεις στην ανάγκη όντως ενός διαλόγου με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά με αυτές που τοποθετούνται ενάντια στο ευρώ? Μια τοποθέτηση του Γ Ρουση που δείχνει κατά κάποιο τρόπο τι συζήτηση έχει ανάγκη να γίνει ΣΤΗΝ αριστερά

  http://xronika05.blogspot.com/2012/05/blog-post_9348.html?spref=fb

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 18, 2012 στις 7:09 μμ #

   Ο Ρούσης καλά θα κάνει, να κάνει εκκλήσεις για τη σωτηρία του δικού του κόμματος.

  • Left G700 Μαΐου 18, 2012 στις 7:13 μμ #

   Φίλε Κώστα Μίχο,

   Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνεις για δεύτερη φορά φωτιά. Τι σε ενόχλησε; Αναφερθήκαμε στο προηγούμενο ποστ στο ότι γίνονται συζητήσεις μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ με μη κάθοδο στις εκλογές και πριμοδότησή του. Είναι ψέμα; Όχι! Μήπως βγήκαμε και είπαμε, έχει ληφθεί απόφαση με τόσους ψήφους υπέρ και τόσους κατά; Όχι! Και σήμερα, ποστάραμε σ’ αυτό το ποστ το κείμενο των παιδιών από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Παραβιάσαμε κάποια αρχή; Γράψαμε στα παλιά μας τα παπούτσια κάποιον άγραφο νόμο τής αριστερής ηθικής; Όχι! Γιατί λοιπόν με χαρακτηρίζεις ως απαράδεκτο;

   Κοίταξε Κώστα. Ούτε κατάσκοποι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ το παίξαμε, ούτε «καλά πληροφορημένες πηγές». Δεν έχει νόημα λοιπόν να μου λες ότι «κάνω και τον πληροφορημένο». Ακόμα και οι αριστερές πέτρες ξέρουν τι συζητείται μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα διλήμματα που βάζει η πραγματικότητα συζητούν! Τι θα συζητούσαν; Ποιος θα σηκώσει την κούπα τού Τσάμπιονς Λίγκ το Σάββατο;Μη κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου και μη χώνεις το κεφάλι στην άμμο. Θα έχετε πολύ μεγάλη διαρροή ψήφων, ίσως και πάνω από 50%. Και το συντριπτικό, συντριπτικότατο ποσοστό θα κατευθυνθεί προς ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

   Και δεν βλέπω τον παραμικρό λόγο γιατί πρέπει, προκειμένου να αγαπιόμαστε, να λέμε άλλα λόγια. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι η μείωση του ποσοστού τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προέλθει από αυτή την ψιλοσυζήτηση που προκαλέσαμε εδώ, οπότε μας έχεις άχτι!

   Ε, δεν το πιστεύω!

   Τα λέμε

   • Left G700 Μαΐου 18, 2012 στις 7:19 μμ #

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ:

    (Τώρα το πρόσεξα)

    Ώστε δημιουργώ ψευδείς εντυπώσεις; Και το κείμενο της Αριστερής Παρέμβασης τί είναι; Προϊόν δικής μου πλαστογραφίας;;;

    Δεν λέει έτσι, φίλε Κώστα. Δεν λέει…

 23. Αναυδος Μαΐου 18, 2012 στις 6:46 μμ #

  Βουρνουκιε
  θα λεγεται αριστερος αυτος που θα δωσει στηριξη σε ενα κομμα που δεν αμφισβητει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ? Ελεος

  • Y Μαΐου 18, 2012 στις 7:09 μμ #

   Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει στήριξη στην κατάργηση του μνημονίου και στην ανάκληση των αντεργατικών νόμων.

   Θα επιμείνει ότι πρέπει αποφασιστικά ο λαός να προχωρήσει στην έξοδο από το Ευρώ και την απειθαρχεία στην ΕΕ για να απαλλαγεί από τα μνημόνια.

   Γερά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 24. Kώστας Μίχος Μαΐου 18, 2012 στις 8:27 μμ #

  Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καλεί σε παλλαϊκή συγκέντρωση Τρίτη 22 Μάη στις 6.00 μμ στα προπύλαια και πορεία στη Βουλή. Καλεί κάθε συνδικάτο, πρωτοβάθμιο σωματείο και ομοσπονδία να συμμετέχει. Καλεί κάθε ταξική δύναμη και τάση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Να μην λείψει κανείς

  http://syntonismos.blogspot.com/2012/05/22-600.html#more

 25. camillo Μαΐου 19, 2012 στις 12:37 πμ #

  Από την παρέμβαση για εκλογικό μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ:

  «Μείωση της βαρύτητας της ιδεολογικής επιρροής των διεθνών κέντρων του κεφαλαίου πάνω στις λαϊκές μάζες»(!!!)

  «Καταγράφεται σημαντική αποδυνάμωση της επιρροής των ΜΜΕ στις λαϊκές συνειδήσεις».

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (…) δεν μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο «σε μια κατεύθυνση ριζοσπαστικής ανατροπής του πολιτικού τοπίου μέσα στην αριστερά».

  Και θα τον παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ!

  Μας ζητάνε να γίνουμε σχιζοειδείς προσωπικότητες, εδώ και 20 χρόνια βρίζουμε το ΚΚΕ για τη συγκυβέρνηση και τώρα πάνε να τα βρουν με τους υπουργούς της συγκυβέρνησης. Και η λογική είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει πολύ παραπέρα από τους 50 και την ΑΡΑΝ. Τα ραντεβουδάκια ‘προσωπικοτήτων’ πάνε κι έρχονται αυτές τις μέρες (ή μάλλον τις νύχτες). Δεν προσέχουν όμως και πέφτουν μπροστά στους λάθος ανθρώπους. Για τα μάτια του κόσμου και τη χάρη της ΕΑΑΚ θα κάνουν ότι σώζουν το εγχείρημα την Κυριακή, αλλά η μετατόπιση προς τα δεξιά θα είναι τρελή. Μπροστά στην κατάντια, το μόνο που θα μείνει στην αριστερά με γραμμή ανατροπής θα είναι το ΚΚΕ.

  • Left G700 Μαΐου 19, 2012 στις 10:15 πμ #

   Μπροστά στην κατάντια, το μόνο που θα μείνει στην αριστερά με γραμμή ανατροπής θα είναι το ΚΚΕ.

   Τό βλέπεις αλλά μη το παίξεις! Ούτε ένα ευρώ! Στη χθεσινοβραδινή δημοσκόπηση του Παν/ου Αθηνών το ΚΚΕ φτάνει συγκεντρώνει ένα ποσοστό που κόβει την ανάσα: 3,4%!!!

   Με 3,4% τι ακριβώς θα μείνει από το ΚΚΕ; Οι «μεγάλοι τιμονιέρηδες» πάνε το κόκκινο καράβι κατ’ ευθείαν στα βράχια. Στην καλύτερη περίπτωση να μπορέσουν να το βγάλουν στα αβαθή!

   • κάποτε με έλεγαν R5 Μαΐου 19, 2012 στις 4:01 μμ #

    Άκου Αντισθένη Κορίνθιε,
    σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε κανα δυο βδομάδες θα πάρει 0% το ΚΚΕ. Εμείς που γράφουμε εδώ – και αλλού – είμαστε bot.

    Κατά τ’άλλα το πρόβλημα με την πάρτη σου δεν είναι ότι είσαι ΣΥΡΙΖΑ , είναι η φλωρομαρξίζουσα επιχειρηματολογία σου. Με δυο λογάκια: είσαι τόσο γλίτσας που προκαλείς εμετό.

    Θέλεις καπιταλισμό, γουστάρεις τους εφοπλιστές, είσαι με το ΝΑΤΟ είσαι ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν , ευλόγως, φυσιολογικά και όμορφα.
    Δεν μπορείτε όμως να εξαφανίσετε το ΚΚΕ. Απλά πράματα. Βάζε δημοσκοπήσεις , ( η Κουμουνδούρου τις πλερώνει εξάλλου, γνωστό στην πιάτσα..) έχει να πέσει τρελλό γέλιο – πριν απ’το τρελλό ξύλο – το βράδυ της 17.6.

 26. Kώστας Μίχος Μαΐου 19, 2012 στις 9:52 πμ #

  Μπα απέκτησε γραμμή ανατροπής το ΚΚΕ και δεν το μάθαμε? Η γραμμή του δεν είναι για την λαϊκή εξουσία, δηλαδή, σοσιαλισμός τώρα? Άναυδε επανέφερε τον στην τάξη.

  «Τα ραντεβουδάκια ‘προσωπικοτήτων’ πάνε κι έρχονται αυτές τις μέρες (ή μάλλον τις νύχτες). Δεν προσέχουν όμως και πέφτουν μπροστά στους λάθος ανθρώπους.»

  Τοποθετησαι με πρακτορικο τρόπο και αυτό αποκαλυπτει και τις πραγματικες σου προθεσεις. Για πες κάνα δυο ραντεβουδάκια «προσωπικοτήτων» έτσι για να έχουμε μια αίσθηση και εμείς οι αδαείς και άδολοι ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ, γιατί αν δεν πεις τότε είσαι ένας ακόμα ανόητος σπεκουλαδόρος άνευ αξίας χρήσης ούτε για το ΚΚΕ.

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 19, 2012 στις 11:22 πμ #

   ????
   Γιατί να τον επαναφέρει στην τάξη ο Άναυδος?
   Μάλλον δικός σας φαίνεται να είναι και μάλλον όχι από την τάση που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ!

 27. RedPersonality Μαΐου 19, 2012 στις 9:54 πμ #

  Α ρε έτσι όπως πάμε φαντάζομαι Ανταρτοσυριζαίους να περιφρουρούν το λίμανι μην έρθει το ΠΑΜΕ και το κλείσει.Εγέρθητι ρε!!!!
  http://aristeramitilini.blogspot.com/2012/05/blog-post_4518.html

 28. RedPersonality Μαΐου 19, 2012 στις 10:57 πμ #

  Εκλογική εκπροσώπηση του κόμματος των Μπολσεβίκων (Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα), 1906-1917
  http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/5.html

  • Left G700 Μαΐου 19, 2012 στις 11:18 πμ #

   Αυτά ήταν …last century! Και με το παλιό ημερολόγιο! Πότε επιτέλους θα διορθώσεις το ρολόι σου και το ρολόι τού υπολογιστή σου; 😉

   • RedPersonality Μαΐου 19, 2012 στις 11:50 πμ #

    Ναι ναι last century όπως ο μαρξισμός-λενινισμός,η κομμούνα και πολλά άλλα.
    Για 🙂 αυτό http://aristeramitilini.blogspot.com/2012/05/blog-post_4518.html 🙂 έχεις 🙂 να μας 🙂 πεις 🙂 τπτ? 🙂

 29. Kώστας Μίχος Μαΐου 19, 2012 στις 11:37 πμ #

  Η Αριστερά και οι κρυμμένες αλήθειες

  του Διονύση Τσακνή

  «Ας αρχίσουμε απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, μια και το μεγαλύτερο ποσοστό κατέγραψε και πρόταση κατέθεσε για μια αριστερή διακυβέρνηση, με ή άνευ εισαγωγικών.

  Ας υποθέσουμε πως όλοι στηρίζουμε τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του, θα μας απαντήσει χωρίς μισόλογα, τι θα γίνει σε μια περίπτωση αποπομπής μας απ’ την ΕΕ και το ευρώ; Έχει το θάρρος να πει πως ΝΑΙ, σε μια τέτοια περίπτωση, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και χωρίς αυτά τα δεκανίκια;

  Έχει το θάρρος να δηλώσει πως ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπάρξει πρόβλημα στα ταμεία του κράτους μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα με το όποιο νέο νόμισμα; Έχει τα κότσια να καλέσει το λαό σε μια ΠΕΡΗΦΑΝΗ φτώχεια για κάποιο διάστημα μέχρι, τα διεθνή μας ερείσματα (τα όποια τέλος πάντων υπάρχουν ή θα προκύψουν στην πορεία ) συμβάλλουν κι αυτά, (παράλληλα με τις δικές μας προσπάθειες και ριζικές αλλαγές) στην αποκατάσταση της ντόπιας αγοράς και των διεθνών εμπορικών μας σχέσεων (επάρκεια αγαθών , ενέργεια κλπ). Τολμάει να πει ότι ΔΕΝ φοβάται να χαρακτηριστεί ως το κόμμα της δραχμής, αν τελικά αυτή θα είναι η κατάληξη;»

  http://ilesxi.wordpress.com/2012/05/18/%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%81%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82/

  • Left G700 Μαΐου 19, 2012 στις 12:18 μμ #

   Φίλε Κώστα Μίχο,

   Καλός ο Τσακνής, δεν λέω. Και το πεντάγραμμο το κατέχει. Από το ρόλο τού timing στην πολιτική είναι που δεν έχει ιδέα!

   Τα λέμε

 30. βουρνούκιος Μαΐου 19, 2012 στις 12:18 μμ #

  leftg700: Ναι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, μεγάλης διαρροής ψήφων από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Ομως, για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να προέχει να πει την αλήθεια:

  Μια αριστερή κυβέρνηση, χρειάζεται να χει καθαρό πως δεν μπορεί να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ: ΚΑι με ΕΕ/ευρώ ΚΑΙ με πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων!!!!

  Συνεπώς, η ΑΝΤΑΡΣΥ -και σωστά- όσον αφορά τις εκλογικές της συμμαχίες ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ το «εξοδος από τον ευρώ». Και θα συνανατηθεί με το ΜΑΑ, με την ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και με συντρόφους που διαχωρίζονται απο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ!!!

  Επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται -κα ιπιστεύω πως θα το ξεκαθαρίσει- να πει δημόσια πως «καλώ τον λαό να με ψηφίσει έτσι ώστε εάν εξέλεγα βουλευτές να έδινε ψηφο ανοχής βάσει του προγραμματός μου, σε μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση στηρίζοντας τα θετικά και καταπολεμώντας τα αρνητικά. Και κυρίως συμβαλλοντας στην συγκρότηση λαϊκών θεσμών και ισχυρού κινήματος το οποιο θα διεκκδικεί ΟΛΟ το καρβελι»!!!!!

  Και τότες θα δούμεεάν θα έχει πτώση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ποιά, όπως και εάν έχει δίκιο ή άδικο!

  φίλε leftg700 συγχρόνισε το ρολόϊ συο στον 21ο αιώνα!!!

  Η ΕΕ ΔΕΝ είναι το σπίτι των λαών! Ούτε το ευρώ είναι ένα ουδέτερο νόμισμα! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλαβεις εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το κομβικό θέμα;;

  • Left G700 Μαΐου 19, 2012 στις 1:00 μμ #

   Φίλε βουρνούκιε,

   Αφού διευκρινίσω ότι τη διαρροή αριστερών ψήφων προς ΣΥΡΙΖΑ που παρατηρείται ήδη και αναμένεται να ενταθεί δεν την επικαλούμαι για να ισχυριστώ πως «ένα είναι το Κόμμα: ο ΣΥΡΙΖΑ» να πω το εξής:

   Όσοι αριστεροί έχουν έστω και ενός κοκόρου γνώση ξέρουν πολύ καλά ότι η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών κι ότι το ευρώ δεν είναι ένα ουδέτερο νόμισμα.

   Από την άλλη όμως: απαιτείται (δυστυχώς) πολύ μεγαλύτερη γνώση από αυτήν που έχει ένας κόκορας για να καταλαβαίνει κανείς πότε είναι η ώρα και ποιες οι προϋποθέσεις για να λύνει τον κόμπο τέτοιων κομβικών ζητημάτων.

   Εκεί είναι η διαφορά μας, φίλε βουρνούκιε και πουθενά αλλού (τουλάχιστον από όσα έχεις πει για το σχετικό ζήτημα εδώ). Εκτός κι αν πιστεύεις κι εσύ ότι έχεις να κάνεις με έναν …πασόκο!

   Πλάκα κάνω! Το ξέρω ότι δεν με θεωρείς πασόκο (με πολιτικά)! 😉

   Τα λέμε

 31. Φιλε Left Μαΐου 19, 2012 στις 1:15 μμ #

  Φιλε LeftG700
  Ακομη και κατα τον Μπρεχτ, η αλαζονεια ειναι το χειροτερο απο τα αμαρτηματα. Προσπαθησε, για να δικαιωθεις ηρωικα αργοτερα, να εχεις αυτο που πρεπει να εχουν οι κομμουνιστες. Ταπεινος και υπερηφανος. Αν δεν μπορεις να το κατακτησεις, δεν σε κατηγορω, αλλα προσπαθησε το.

  ΜΕ επιχειρηματα τυπου, «τα ποσοστα σας πεφτουν καντε κατι» ειναι νομιζεις δυνατη συμβουλη για ενα επαναστατικο κομμα? Η για ενα ριζοσπαστικο κομμα εστω? Πιο πολυ εκβιασμος ακουγεται παρα οτιδηποτε αλλο. «Αλλαξτε πολτικη για να αρεσετε στον κοσμο?» ΑΥτη ειναι η λογικη σου? Μηπως αυτο κανει ο ΣΥΡΙΖΑ? Χαιδευει τον κοσμο για να ανεβαζει τα ποσοστα του? Σε αυτον τον κατηφορο θες να κυλισουν και τα αλλα κομματα???

  Επειδη εγω κατηφορο δεν θελω και επειδη ξερω οτι η «ζωη τραβαει την ανηφορα» και δεν υπαρχουν ευκολες λυσεις, προτιμαω τον δρομο της συγκρουσης και οχι της ψευτιας και της υποταγης..

  Ασε τα μαθηματα και το υφος του οπαδου που πηρε πρωταθλημα μετα απο 60 χρονια και τα επιχειρηματα «αλλαξτε ομαδα»
  Ελεος.

  • Left G700 Μαΐου 19, 2012 στις 1:54 μμ #

   Φίλε Φίλε Left,

   Αν κατάλαβα καλά, με επικρίνεις για αλαζονεία; Γιατί φίλε μου; Μήπως νομίζεις ότι οι φατσούλες που βάζω στα σχόλιά μου σημαίνουν τάχα ότι έρχομαι εδώ για να κάνω «καζούρα» στους οπαδούς τού ΚΚΕ ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως θα έκανε ένας που μπερδεύει την πολιτική με το ποδοσφαιρικό οπαδιλίκι; Κάνεις λάθος. Οι μοναδικόί λόγοι που τις βάζω είναι για να γίνεται κατανοητό πότε αστειεύομαι (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει στα λόγια μου σοβαρό υπόβαθρο) και για να είναι σαφές ότι δεν πιστεύω πως μιλάω με εχθρούς.

   Τα ποσοστά σας πέφτουν. Είναι μία διατύπωση συγκυριακή, σύμφωνη με το προεκλογικό κλίμα (για εκλογές μιλάμε). Να το διατυπώσω κάπως αλλιώς, έτσι ώστε να γίνει σαφής ο μόνιμος χαρακτήρας που κρύβεται στη φράση αυτή;

   Η επιρροή σας στην κοινωνία μειώνεται. Μ’ άλλα λόγια: ο κόσμος απομακρύνεται από το πολιτικό σας σχέδιο, απορρίπτει την τακτική σας, αρνείται να σας ακολουθήσει. Όλα αυτά δεν πρέπει να ενδιαφέρουν ένα επαναστατικό κόμμα;

   Ποιος υποκειμενικός (= από τη μεριά μου) εκβιασμός υποκρύπτεται σε αυτή την επισήμανση; Ουδείς!

   Ποιος αντικειμενικός; Ένας. Η πραγματικότητα! Εγώ τη δημιουργησα αυτή την πραγματικότητα; Όχι. Λοιπόν; Γιατί τα βάζεις μαζί μου;

   Να σου υπενθυμίσω (γιατί το κόβω ότι το ξέρεις, άλλο αν το ξεχνάς) μία διατύπωση του παππού (σε «ελεύθερη» και από μνήμης παράθεση);

   Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίζει. Αλλά δεν είναι στο χέρι του να διαμορφώνει τις καταστάσεις ανάμεσα στις οποίες καλείται κάθε φορά να αποφασίσει. Αυτές τον υπερβαίνουν και διαμορφώνονται ερήμην του —αν και παίρνει κι ο ίδιος μέρος στη διαμόρφωσή τους.

   Το μπαλάκι είναι στη δική σας την αυλή. Δεν λέω ότι είναι εύκολο να αποφασίσετε τι θα κάνετε με δαύτο. Το χειρότερο όμως που έχετε να κάνετε είναι ένα:

   Να προσποιείστε ότι δεν υπάρχει κανένα μπαλάκι!

   Τα λέμε

 32. βουρνούκιος Μαΐου 19, 2012 στις 2:00 μμ #

  Ναι φίλε leftg700 υπάρχει και το πολιτικό ταϊμινγκ πο υπαίζει σπουδαίο ρόλο στην πολιτική: Για να το εκμεταλλευτείς όμως, θα πρέπει να έχει ήδη χαραξει μια πορεία σαφή και να ξέρεις ΤΙ πρέπει να αποφύγεις!

  Εάν λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ταμπού το θέμα της ΕΕ και του ευρώ, το πολιτικό ταϊμινγκ που εσύ περιμένεις δεν θα έρθει ποτέ, ή θα έρθει από την ανάποδη:

  Θα ωριμάσει η αντίθεση «εξω από εε/ευρω κα ιφιλολαϊκή πολιτική ή μέσα σε ΕΕ/ευρω και υποχωρήσεις» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπρώχνεται διαρκ’ως προς το δεύτερο. ΚΑι τότες θα είναι οι συνέπειες είτε ολέθριες για τον ΣΥΡΙΖΑ (εάν υπάρχει μια πειστική άλλη αριστερή αντικαπιταλιστική αντίληψη), είτε για όλην την Αριστερά, εάν μια άλλη αντίληψη δεν είναι πειστική στο λαό.

  Ε, των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!!

  • Left G700 Μαΐου 19, 2012 στις 2:21 μμ #

   Φίλε βουρνούκιε,

   Μη χάσεις την επόμενη ανάρτηση που θα ανέβει στο τσαρδί μας. Δεν στο λέω για να πουλήσω «σοφία». Το λέω για να σου πω ότι θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε σχετικά με το ζήτημα του timing. Και, φυσικά, σε προσκαλώ από τώρα! 🙂

   Τα λέμε

 33. Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ Μαΐου 19, 2012 στις 2:28 μμ #

  Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεχεται »αντιπολιτευομενες» λασπες απο τους πολιτικους εκπροσωπους του αστισμου και το ΚΚΕ.Αυτο ειναι 1 απο τα αδιασειστα κριτηρια που επαληθευουν το »Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίζει. Αλλά δεν είναι στο χέρι του να διαμορφώνει τις καταστάσεις ανάμεσα στις οποίες καλείται κάθε φορά να αποφασίσει. Αυτές τον υπερβαίνουν και διαμορφώνονται ερήμην του —αν και παίρνει κι ο ίδιος μέρος στη διαμόρφωσή τους.»στην ΤΩΡΙΝΗ συγκυρια.Το ΚΚΕ ετεροχρονισμενα με τον ιεχωβαδικο και νοστραδαμικο λογο του προβαλλε στις τελευταιες εκλογες ενα συνθημα το οποιο εχει μεγιστη σημασια για τις επαναλαπτικες εκλογες.
  Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πετυχε να ειναι το κεντρο του λαικου και εργατικου ριζοσπαστισμου.
  ΕΠΟΜΕΝΩΣ.
  ΜΗΝ ΣΚΟΡΠΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ(ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)

 34. βουρνούκιος Μαΐου 19, 2012 στις 2:58 μμ #

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εάν βγει τολμηρά με την αντίληψη που να καλεί τον λαό να την ψηφίσει για να εκλέξει βουλευτές και να δώσει ψήφο ανοχής σε μια ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση βάσει των 6 σημείων, πιστευω πως θα κερδίσει, διότι θα πει την αλήθεια!

  ΝΑΙ στο ενδεχόμενο αριστερής κυβέρνησης, και

  ΝΑΙ στην ύπαρξη μιας ΜΑΖΙΚΗΣ αντικαπιταλιστικής Αριστεράς η οποία θα στηρίζει ό,τι θετικό κάνει αυτή η κυβέρνηση και θα καταπολεμά ό,τι αρνητικο για τον λαό.

  Και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην οικοδόμηση των λαϊκών θεσμών οργάνωσης και αυτοοργάνωσης του λαού στη κατεύθυνση της εργατολαϊκής εξουσίας/δημοκρατίας!

 35. Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ Μαΐου 19, 2012 στις 3:32 μμ #

 36. TRASH Μαΐου 19, 2012 στις 4:08 μμ #

  Σε πιθανή συνεργασία (που ε-ε-ε-έρχεται) μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Τσιπραίικου, έχω να ρίξω πολύ γέλιο. Το θα ακούσουν οι ΝΑΡίτες για την συγκυβέρνηση του ’89, και τον σύντροφο τους τον Δραγασάκη, δεν λέγεται…

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 19, 2012 στις 8:15 μμ #

   Μπα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκλείεται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Μόνο….οι τάσεις της, θα του δώσουν……»κριτική στήριξη»!!

 37. Αναυδος Μαΐου 19, 2012 στις 5:47 μμ #

  Παντως ο Κουρης και η Αυριανη βρηκαν τον νέο ανδρεα

  http://aliatas.blogspot.com/2012/05/blog-post_19.html

 38. Left G700 Μαΐου 19, 2012 στις 6:51 μμ #

  @κάποτε με έλεγαν R5:

  Όπως και να σε έλεγαν, (πολιτικό) άι κιού ραδικιού έχεις!

  • κάποτε με έλεγαν R5 Μαΐου 19, 2012 στις 7:28 μμ #

   Μού κανες τα μούτρα κρέας…

 39. εξοργισμένος με τους κοστουμάτους νεο-πασόκους Μαΐου 19, 2012 στις 8:38 μμ #

  Ιδου τα καμάρια της γενιάς των 511 ευρώ μεικτά:

  ΚΚΕ:
  είστε καιροσκόποι,
  πολιτικοί απατεώνες
  οπορτουνιστές,
  τσιράκια του κεφαλαίου
  υποταγμένοι στην ΕΕ
  αναχωμα στον ριζοσπαστισμό,
  κωλοτούμπες,
  μόνιμοι συνεργάτες του πασόκ,
  αντικομμουνιστές,
  δεκανίκι του νέου διπολισμού.

  Σύριζα:
  Είμαστε πολλοί και είστε λίγοι.

  • Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ Μαΐου 19, 2012 στις 9:04 μμ #

   Ο Λεων Τροτσκι ειχε πει πως Σταλινισμος και Φασισμος ειναι μεταξυ τους συμμετρικα συμπληρωματα.Σημερα ο Φασισμος ριχνει στους μεταναστατες ολη την ευθυνη για την καταντια της κοινωνιας και ο Σταλινισμος καλει τον κοσμο να μην στηριξει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,την μοναδικη πολιτικη δυναμη που εγγυαται ενα καλυτερο μελλον.

   • λαθραναγνώστης Μαΐου 19, 2012 στις 11:08 μμ #

    Ρε ναύτη, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και σε μας.
    Βάρα μία δυνατή στο κεφάλι σου με το ματσακόνι!

 40. reddove Μαΐου 19, 2012 στις 9:05 μμ #

  Ρε παιδια να ρωτησω κατι που δεν καταλαβαινω, η ανταρσυα περιπτωση να μπει στη βουλη δεν υπαρχει (αυτα περι νεου τριπλασιασμου ειναι απλα για γελια). Η αποψη της ειναι υπερ μιας αριστερης κυβερνησης την οποια θα στηριζει αλλα και απεναντι στην οποια θα εχει μια κριτικη σταση ωστε να την τραβαει αριστερα. Βασει αυτων, γιατι να ψηφισω ανταρσυα; Γιατι να μην ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ για να ενδυναμωσω το ενδεχομενο δημιουργιας αριστερης κυβερνησης; Ψηφιζοντας ανταρσυα δεν το κανω.

  Οταν το διλημμα που τιθεται ειναι αριστερη αντιμνημονιακη κυβερνηση ή δεξια μνημονιακη, και εγω πιστευω στο πρωτο, το λογικο δεν ειναι να ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ; Και ακομη περισσοτερο, αν ημουν οργανωση, να τον στηριξω (κριτικα);

  • Left G700 Μαΐου 20, 2012 στις 12:42 πμ #

   Φίλε reddove,

   Γιατί λες ότι δεν το καταλαβαίνεις; Μια χαρά το καταλαβαίνεις! Απλώς, να ρίξω και μια ιδέα που, αν γουστάρεις και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και γιατί όχι;), θα τη βρεις τουλάχιστον ενδιαφέρουσα και συζητήσημη;

   Σε τι θα κοβόταν η επαναστατική σούπα τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ[***] αν συνένωνε δυνάμεις με τον ΣΥΡΙΖΑ; Από ποια θέση έχει περισσότερες πιθανότητες να επηρεάσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Μέσα ή έξω από αυτόν;

   Τα λέμε

   [***] Δεν συμμερίζομαι τις βασικέςεκτιμήσεις και τη στρατηγική της, αλλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να κάνω σαφές τι εννοώ, μπαίνω στη θέση της.

   • reddove Μαΐου 20, 2012 στις 1:24 πμ #

    Δεν αναφερθηκα σε ενωση, αν και πολλοι απο την ανταρσυα απο αυτα που καταλαβαινω εστω σαν κοινη εκλογικη καθοδο το σκεφτονται, αλλα σαν κριτικη στηριξη. Μα η αποψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν εχει νοημα αλλωστε αν δε βγει αριστερη κυβερνηση, και δεν καταλαβαινω απο που και ως που το εχουμε σιγουρο πως θα βγει… Επειδη οταν σκεφτεσαι με τετοιους ορους μπαινεις σε λογικες αρκετα εκλογιστικες τις οποιες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οχι μονο δεν εχει πολεμησει, αλλα τις προσαρμοζει στις δικες της αναγκες, περι χρησιμης ψηφου, η μονη χρησιμη ψηφος που βλεπω αν εχει κανεις υιοθετησει την αποψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι η ψηφος στο ΣΥΡΙΖΑ. Και δε λεω για τα στελεχη, που προφανως θα θελουν να στηριξουν το μαγαζακι τους, λεω για τη βαση και οσους ψηφισαν αυτους. Προφανως απο εξω επηρεαζεις περισσοτερο αλλα δεν αναφερομουν σε ενωση η σε προσχωρηση δυναμεων της ανταρσυα στο συριζα (αν και δε θεωρω απιθανο κατι τετοιο να συμβει). Αυτα ισχυαν και στον πρωτο γυρο αλλα ποσο μαλλον στο δευτερο…

 41. Μανώλης Μαΐου 20, 2012 στις 12:58 πμ #

  Left

  Η πολιτική σου ανάλυση είναι εντελώς προβληματική. Δίνεις τόση σημασία στα εκλογικά ποσοστά και ιδίως δημοσκοπήσεων με τρόπο που βγάζει μια απίστευτη χαιρεκακία. Οκ το ΚΚΕ σήμερα το δίνουν στο 3.4% ε και; Αν το ποσοστό αυτό είναι το σημαντικό τότε εσείς το 93 που δεν μπήκατε καν στη βουλή γιατί δεν αυτοδιαλυθήκατε ή γιατί δεν γυρίσατε στο ΚΚΕ που πριν λίγο είχατε διασπάσει;

  Συνεπώς άσε τα ποσοστά να τα δείξει η κάλπη και μίλα πολιτικά. Πες μας γιατί ο αρχηγός σου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παπαδήμο δέχτηκε να πληρωθεί το ομόλογο στους κερδοσκόπους κόντρα ακόμα και στην εισήγηση του Βενιζέλου. (www.presidency.gr στα πρακτικά της 16ης Μαίου). Επί δυο σχεδόν σελίδες τσακώνεται ο Μπένι με τον αρχηγό σου για το ομόλογο. Ο Μπένι της άποψης (αν είναι δυνατόν) να μην πληρωθεί υποστηρίζοντας ότι σε αυτό συμφωνεί και η ΕΕ (τι διαβάζουμε και δεν φαλακραίνουμε) ενώ ο αχηγός σου ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ την πρόταση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ και συμφώνησε να πληρωθεί. Πες μας λοιπον αυτά τα 435 εκατομμύρια που με την έγκριση του αρχηγού σου δόθηκαν στους κερδοσκόπους που θα βρεθούν. Πές μας (ΑΝ είναι δυνατόν) γιατί δεχτήκατε μετά την εισήγηση για τον Παπαδήμο. Λίγα έκανε όσο ήταν πρωθυπουργός και θα τον ανταμοίβατε εσεις οι αριστεροί (εδώ γελάμε) διατηρώντας τον στην πρωθυπουργία; Πες μας αν ο κάτσε καλά Γεράσιμος ( αυτός του νόμου 2525 ντε) είναι δυνατόν να είναι εισήγηση ενός υποτιθέμενου αριστερού κόμματος. Το γιατί προτάθηκε το είδαμε σήμερα που η γυναίκα του πρότεινε την κοινή κάθοδο της ομάδας τους με το ΣΥΡΙΖΑ.

  Αντί λοιπόν να μιλάς για το ποσοστό του ΚΚΕ κοίταξε πως το μόρφωμα σας μετατρέπεται τάχιστα σε ένα συστημικό δεκανίκι. Την διαδρομή αυτή εμείς οι παλιότεροι τη ζήσαμε και με το ΠΑΣΟΚ. Μπορείτε και εσείς να πάρετε και 48% όσο το ΠΑΣΟΚ το 81, που είχε και πιο προωθημένες θέσεις από εσάς. Αυτό δεν θα αλλάξει ούτε τη θέση μου ούτε και τη θέση του κόμματος. Α και σε ενημερώνω ότι μετά κάτι ρουκέτες του αρχηγού σας ξέρω και κάποιους που θα διορθώσουν την ψήφο τους (φεύγοντας από ΝΕΟΠΑΣΟΚ σας).

  • reddove Μαΐου 20, 2012 στις 1:41 πμ #

   Αν το ζητημα ειναι ηπολιτικη επιβιωση του ΚΚΕ, οκ θα επιβιωση και μπορει σε 4 χρονια να επανελθει στο 6-8% και να ειναι μια χαρα

   Αν μιλαμε για την κατασταση που βιωνουμε και πως θα αλλαξει, τοτε προφανως το να παρει ενα 3-4% το ΚΚΕ σημαινει πως δεν πειθει πως η στηριξη σε αυτο μπορει να βοηθησει στο να αλλαξουν τα πραγματα, δεν πειθει η πολιτικη του γραμμη, χωρις αυτο να σημαινει πως η γραμμη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι πιο σωστη φυσικα. Και επειδη ζουμε σε μια περιοδο κρισης, που πολλους μας καιγεται η θα μας καιγεται σε λιγο ο κωλος, προσωπικα η αναπαραγωγη και επιβιωση ενος πολιτικου χωρου ως αυτοσκοπος μου ειναι αδιαφορη. Γιατι το ΚΚΕ λοιπον δεν πειθει; Το οτι φταιει ο κοσμος που πεφτει στα διλημματα της πλουτοκρατιας και δημαγωγειται οπως λεει η παπαρηγα ειναι μια μπουρδα για να μη βλεπεις την καμπουρα σου.

   Επισης, ειμαι αραγε ο μονος που η κινηση για το κατεβασμα νομου που καταργει το μνημονιο μου καθησε παρα πολυ ασχημα; Δηλαδη το μνημονιο και γενικα αυτο που ζουμε τι ειναι, ενας νομος απλα; Ειχα την εντυπωση το ΚΚΕ ειχε μια πιο σωστη αναλυση που δεν εβλεπε μονο μνημονιο-αντιμνημονιο, μια αποψη που ειδικα πλεον σιγα σιγα φαινεται πως ειναι αρκετα σωστη. Και δε μιλαω μονο περι ΕΕ και Ευρω, το μνημονιο εκφραζει ενα κοινωνικο συμβολαιο που υπηρχε και που εχει σπασει, μια νεα κατασταση που εχει διαμορφωθει και που σημαινει μια επιθεση χωρις ορια απο το κεφαλαιο στην εργασια. Προφανως δεν ειναι ζητημα ενος νομου οταν στην κοινωνια δεν εκφραζεται καποια ταση ανατροπης του παροντος συσχετισμου. Εμενα πιο πολυ σαν μια τυχοδιωκτικη επικοινωνιακη κινηση που εχει σκοπο να θεσει σε δυσκολη θεση το συριζα, αλλα μεσα στο γηπεδο του δευτερου μου μοιαζει, και να δειξει πως εχει καποιο πρακτικο νοημα η ψηφος στο κκε απο τη στιγμη που η πολιτικη γραμμη δε φαινεται να πειθει.

   • Left G700 Μαΐου 20, 2012 στις 12:25 μμ #

    Φίλε Μανώλη,

    Όπως έχω εξηγήσει σε άλλο σχόλιο, αναφέρομαι σε εκλογικά ποσοστά γιατί αυτά δείχνουν την επιρροή ενός κόμματος, το βαθμό αποδοχής των σχεδίων του από την κοινωνία σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει αυτό (σιγά και το πίστεψα! 😉 ), δικαίωμά σου.

    Κι όπως εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει, αν μπει στον κόπο να ‘‘ψάξει’’ λίγο το τσαρδί μας, δεν πλασάρουμε κανέναν ΣΥΝ. Εσύ προφανώς βαριέσαι. Κι αυτό δικαίωμά σου. Μη γράφεις όμως ό,τι σου κατεβαίνει. Γιατί μπορεί αυτό που βαριέσαι εσύ να το έχουν κάνει ή να το κάνουν κάποιοι άλλοι που συχνάζουν εδώ. Και τότε θα πρέπει να αλλάξεις το διαδικτυακό σου όνομα από Μανώλης σε Ρεζίλι των σκυλιών!

    Να μην αλλάξετε, φίλε Μανώλη, να μην αλλάξετε. Έτσι κάνουν και τα μικρά παιδιά και οι γέροι. Κολλάνε κάπου και δεν ξεκολλάνε ούτε με βίντσι. Κι όταν στουκάρετε και βγουν μερικοί και σας πουν «σας τα λέγαμε ρε, δεν σας τα λέγαμε;», να βγείτε να τους καταγγείλετε ως χαιρέκακους αντικομμουνιστές!

    T’ είχες ΚΚΕ, τ’ είχα πάντα!

    Τα λέμε

    ΥΓ Πάψε να κοιτάς το δέντρο (το ομόλογο των 435 εκατ.). Το δάσος να κοιτάς. Και κυρίως το δικό σας κομμάτι από αυτό το δάσος, το ‘‘οικόπεδό’’ σας. Έχει πιάσει φωτιά!

 42. βουρνούκιος Μαΐου 20, 2012 στις 1:57 πμ #

  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η εκλογική συνεργασία στο ΜΑΑ, στην ΚΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και σε αγωνιστές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει, χρειάζεται να συμμετέχουν ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ στις εκλογες. Γιατί;;;

  Διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να προβληθεί το μεταβατικό πρόγραμμα και οι στόχοι που απορρέουν από αυτό, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί.

  Μόνο έτσι θα μπορέσει το πολιτικό ρεύμα που εκφράζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται για εκλογική συνεργασία, να βγει πανελλαδικά και να στερεώσει περαιτέρω τους πολιτικούς δεσμούς με την εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα, βάσει αυτού ακριβώς του μεταβατικού προγράμματος και του στόχου για αντικαπιταλιστική ανατροπή.

  Αλλιώς, εάν έκανε αποχή, ή κατέβαινε σε εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό αυτό στίγμα θα αδυνάτιζε πολύ, την στιγμή που πρέπει να προβληθεί και να συζητηθεί ακόμα περισσότερο.

  ΕΠισης, βάσει ΠΟΙΑΣ πλατφορμας θα γινόταν η εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ;;

  Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τη βασική θέση για έξοδο από το ευρώ, και ταλαντεύεται διαρκώς για την επίσης βασική θέση «κατάργηση των μνημονίων» μιλώντας άλλοτε για «επαναδιαπραγματευση, όχι μονομερείς κινήσεις» και άλλοτε για «κατάργηση του μνημονίου», για ΠΟΙΑ σοβαρή εκλογική πλατφόρμα συνεργασίας μιλάμε;;

  Συνεπώς, ΨΗΦΟ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ευρύτερη εκλογική συνεργασία με τις δυνάμεις που προανεφερα, ΚΑΙ για το μεταβατικό πρόγραμμα το οποίο διαρκώς κερδίζει έδαφος, ΚΑΙ για στήριξη με ανοχή μιας ενδεχόμενης αριστερής κυβέρνησης KAI για συμβολ΄ξη στη συγκρότηση ενός ρωμαλέου λαϊκού κινήματος το οποιο θα ζητά όλο το καρβέλι και θα είναι ο καλύτερος εγγυητής για το επόμενο βήμα!

 43. Αναυδος Μαΐου 20, 2012 στις 7:54 πμ #

  Ναυτη

  Ενας από τους βασικους τροφοδοτες της Χρυσης Αυγης είναι ο Συιρζα και η ξεκομενη από τον καπιταλισμό αντιμετωπιση των μεταναστων. Οι μεταναστες δεν είναι όπως πιστευει ο συριζα ένα εξωτικο ζωακι που χρηζει προστασιας (όπως ο κορμορανος του βοτανικου). Είναι μερος της παγκοσμιας εργατικης ταξης που χρειαζεται να εξοπλιστει και να παλεψει στο πλαι της ντοπιας εργατικης ταξης

  Οι περιστασιακες κραυγουλες για τα χαρτια τους και για την αστυνομικη αυθαιρεσια και η απολυτη σιωπη για την εκμεταλλευση τους είναι ριχνει νερο στο μυλο της Χρυσης Αυγης και του Λαος (με υπογραφη συριζα αλλα και αλλων μονοθεματικων φιλο-μεταναστευτικων οργανωσεων)

 44. Kώστας Μίχος Μαΐου 20, 2012 στις 10:35 πμ #

  Ένα απόσπασμα από τον αριστερισμό, και την καλημέρα μου για όλους τους επι γης γκραμνιστες .

  Το συμπέρασμα είναι καθαρό: το να αρνιέσαι τους συμβιβασμούς «από άποψη αρχών», το να αρνιέσαι γενικά οποιονδήποτε συμβιβασμό, αποτελεί παιδαριωδία, που είναι δύσκολο ακόμη και να την πάρει κανείς στα σοβαρά. Ο πολιτικός, που θέλει να είναι ωφέλιμος στο επαναστατικό προλεταριάτο, πρέπει να ξέρει να ξεχωρίζει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εκείνων ακριβώς των συμβιβασμών που είναι απαράδεκτοι, που εκφράζουν οπορτουνισμό και προδοσία, και να κατευθύνει όλη τη δύναμη της κριτικής του, όλη την αιχμή ενός αμείλικτου ξεσκεπάσματος και ενός ανειρήνευτου πολέμου ενάντια σ’ αυτούς τους συγκεκριμένους συμβιβασμούς, χωρίς να επιτρέπει στους πολύπειρους «καταφερτζήδες» σοσιαλιστές και στους κοινοβουλευτικούς Ιησουΐτες να ξεφεύγουν και να ξεγλιστρούν από τις ευθύνες με επιχειρήματα για «συμβιβασμούς γενικά». Οι κύριοι άγγλοι «ηγέτες» των τρέιντ-γιούνιον, καθώς και της Εταιρίας των φαβιανών και του «Ανεξάρτητου» Εργατικού κόμματος ακριβώς έτσι ξεφεύγουν από τις ευθύνες για την
  προδοσία που διέπραξαν, για το συμβιβασμό που έκαναν, τέτοιο συμβιβασμό, που αποτελεί πραγματικά οπορτουνισμό, λιποταξία και προδοσία του χειρίστου είδους.”[Λένιν,Αριστερισμός].

  • Αναυδος Μαΐου 20, 2012 στις 1:12 μμ #

   αρχισε την αυτοκριτικη το ναρ για τη συνεργασια με το συριζα?

 45. Kώστας Μίχος Μαΐου 20, 2012 στις 12:01 μμ #

  ΤΟΥ Θ.ΑΔΡΙΤΣΟΥ

  «Και αποφάσισα να το κάνω γιατί αυτό το αποτρόπαιο θέαμα που λαμβάνει χώρα σε όλα τα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της χώρας δεν είναι μόνο η προσπάθεια διατήρησης των ίδιων μνημονιακών κομμάτων στην εξουσία. Δεν είναι μόνο η επίθεση για τη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επόμενη εκλογική μάχη, ή άλλες φορές ενάντια στο ΚΚΕ. Σαφώς είναι και αυτός ο στόχος. Όμως στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά οι αξίες, τα ιδανικά και οι άνθρωποι αυτού που ονομάζεται Αριστερά. Δε θέλω στο κείμενο αυτό να μιλήσω για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε εγώ συμμετέχω σε άλλη συλλογικότητα. Ωστόσο ο πόλεμος υπερβαίνει αυτό το κόμμα και πιάνει τους πάντες, συχνά ακόμα και για θέσεις που μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερασπίζεται καν.

  Είναι εμφανές ότι στο στόχαστρο βρίσκεται ότι εκφράζει και εξέφραζε ιστορικά η Αριστερά στον τόπο μας. Είναι εμφανές ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι μόνο μια εκλογική επικράτηση αλλά μια συνολική ιδεολογική και αξιακή επανατοποθέτηση της ελληνικής κοινωνίας. Γνωρίζουν ότι ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα των εκλογών, η κοινωνική αναμέτρηση που κυοφορείται στην Ελλάδα και διεθνώς και η οποία θα έχει αντικειμενικά αντικαπιταλιστική προοπτική, μεταξύ του παρακμάζοντος καπιταλισμού και του κόσμου της εργασίας, είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρότατη. Και όπως συνέβαινε πάντα στην ιστορία, αυτός που μπορούσε να εκφράσει τους καταπιεσμένους, να εμπνεύσει τους πεινασμένους, να βρεθεί δίπλα στους επαναστατημένους, ήταν οι δυνάμεις της κοινωνικής χειραφέτησης και της αριστερής, κομμουνιστής προοπτικής. Αυτό φοβούνται. Αυτό θέλουν να ξορκίσουν.»

  http://ilesxi.wordpress.com/2012/05/19/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82/

 46. Αναυδος Μαΐου 20, 2012 στις 1:01 μμ #

  Τι είναι αριστερα
  Μην είναι η ΕΕ και η συνθηκη του Μααστριχτ
  Μην είναι το σχεδιο Αναν και το ξεπουλημα της Κυπρου
  Μην είναι η Δαμανακη υποψηφια συν-πασοκ στην αθηνα το 1996
  Μην είναι ο κουτελακης ο ασκουνης και ο σκοτεινιωτης και οι αλλοι κοινοι δημαρχοι των πασοκοΣΥΝαιτερων
  Μην είναι η διαλυση του ΝΑΤΟ αντι το εξω από το ΝΑΤΟ
  Μην είναι η υπογραφη μαζι με πασκε-δακε των συλλογικων συμβασεων του 1 ευρω
  Μην είναι τα τοπικα συμφωνα απασχολησης του συριζαιου τοτε δημ Λειβαδειας
  Μην είναι Η συνεργασια ΣΥΝ με ΠΑΣΚΕ το 2012 στο ΕΚ Καρδιτσας, στο Σπαρτακο ΔΕΗ στην ομ Ιδ. υπαλληλων στν ομ Τυφλων κλπ
  Μην είναι το πιο θρεπτικο συσιτιο των αστεγων αντις η καταργηση της φτωχειας

  Αν όλα αυτά είναι αριστερα τοτε το ΚΚΕ δεν θελει να εχει καμια σχεση με αυτή την αριστερα του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλιων

  • Y Μαΐου 21, 2012 στις 12:07 πμ #

   Και ποιος είσαι εσύ που μιλάς στο όνομα του ΚΚΕ?

 47. εξοργισμένος με τους κοστουμάτους νεο-πασόκους Μαΐου 20, 2012 στις 2:37 μμ #

  Συναγωνιστή Μανώλη,
  άσε με αν επιτρέπεις να σου ξεκαθαρίσω κάτι για τον προβληματισμό σου:

  Προεκλογικά ένας συναγωνιστής Κουκουές, με ρώταγε επιτακτικά για το πως είναι δυνατόν το Κόμμα να δέχεται επίθεση και να είναι στην άμυνα, απολογούμενο -σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο κυρίως- σε μια κατάσταση διαρκούς δικαιολόγησης της στάσης του.
  Του απάντησα με τις όποιες γνώσεις έχω, πως ασχέτως επικοινωνιακού χειρισμού και τακτικισμών, το Κ.Κ. πάντα θα βγαίνει απολογούμενο σε ένα καπιταλιστικό σύστημα με την εξουσία στα χέρια των αστών, και με τον κοινωνικό συσχετισμό αρνητικό. Μπορεί κάποια στιγμή να βάλεις εσύ την ατζέντα, μπορεί πρόσκαιρα να παίξεις μπάλα-επίθεση, αλλά ακόμα και στα όρια της επαναστατικής κατάστασης, το σύστημα απολογούμενο θα σε έχει, όσο μπορεί.
  Αντίθετα, ο οπορτουνισμός -στην Ελλάδα μέσω του ΣΥΡΙΖΑ-, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να σου απολογηθεί για τίποτα. Βρε δεν πα να ρωτάς, να αναλύεις, να ξεσκεπάζεις. ΠΟΤΕ καμία απολογία για όλα τα εγκλήματα που έχουν κάνει και κάνουν σε βάρος του λαού.
  Σκέψου,
  όλα όσα αναφέρει παραπάνω ο Αναυδός, αν έχουν πει ποτέ μισή κουβέντα για αυτά.
  Σκέψου, αν πρεκλογικά, όταν το κόμμα στα Μίντια αποκαλυπτε και έκανε ερωτήσεις για τις συνεργασίες και απάτες του Σύριζα, με πασόκ σε δήμους και σωματεία, σκέψουν αν έστω και ένας δημοσιογράφος αναπαρήγαγε αυτήν την ερώτηση.
  Το συστημα ποτέ δε θα ζητήσει από τον Σύριζα να απολογηθεί για αυτά που τον κατηγορούν οι συνεπείς αγωνιστές. Γιατί αυτά για τα οποία πρέπει να απολογηθεί στο λαό είναι ατά που έκανε και κάνει κατά παραγγελία του συστήματος.
  Για αυτό το σύστημα πάντα θα προσπαθεί να βάζει εσένα στη γωνία και τους οπουρτουνιστές να τους κριτικάρει μόνο για να γίνονται …συνεπείς δεξιότεροι.

  Ε.Ε., μάαστριχτ, λισαβώνα, Ευρώ, Ανάν, Δήμοι, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Πασόκ, Υπογραφές Μειώσεων, Χαλυβουργία, Υγιής Επιχειρηματικότητα, Εξυγίανση και ξαναπούλημα τραπεζών, Κατσέλη, Αρσένης , Παπαδήμος, Ομόλογο…

  κουβέντα μην περιμένεις.

  υ.γ. σε προσωπική μου παρουσία σε σύσκεψη οπαδών του Σύριζα, στην οποία προσκλήθηκα -θράσος ε- με ομιλητή τον Λαφαζάνη, εν γνώσει της πολιτικής μου ταυτότητας, έβαλα αυτά τα ζητήματα, ήρεμα, φρόνιμα και επιτακτικά και δεν πήρα ούτε μισή απάντηση, πέραν παρακαλετών να «αφήσουμε πίσω όσα μας χωρίζουν» κλπ κλπ κλπ…
  αιδώς.

  • Left G700 Μαΐου 20, 2012 στις 6:01 μμ #

   Ε.Ε., μάαστριχτ, λισαβώνα, Ευρώ, Ανάν, Δήμοι, Σωματεία, Ομοσπονδίες, Πασόκ, Υπογραφές Μειώσεων, Χαλυβουργία, Υγιής Επιχειρηματικότητα, Εξυγίανση και ξαναπούλημα τραπεζών, Κατσέλη, Αρσένης , Παπαδήμος, Ομόλογο…

   Αμ το άλλο πού το βάζεις; Το Προπατορικό Αμάρτημα ντε! 😉

   • Μολις! Μαΐου 20, 2012 στις 6:12 μμ #

    Left!
    Μολις επιβεβαιωσες τον «εξοργισμένος με τους κοστουμάτους νεο-πασόκους»

 48. Left G700 Μαΐου 20, 2012 στις 6:27 μμ #

  Ορισμένοι μέσα εδώ πίνετε πολύ βαριά ποτά! 😉

 49. Namisenoiazei Μαΐου 20, 2012 στις 6:52 μμ #

  ένα βίντεο από τον Μπογιόπουλο πριν μερικές μέρες, δείτε το όλο αλλά και μετά από το 7:00 λεπτό είναι ξεκάθαρο, Ο παπαδημούλης γιατί δεν απαντά?

 50. Namisenoiazei Μαΐου 20, 2012 στις 6:55 μμ #

  αυτο εδώ ειναι το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=AjePZ_eaTNI

 51. εξοργισμένος με τους κοστουμάτους νεο-πασόκους Μαΐου 20, 2012 στις 10:39 μμ #

  καταλάβατε ή να κάνω και κακά;

 52. Αναυδος Μαΐου 21, 2012 στις 4:01 μμ #

  Τα ορφανα του Ακη στον Συριζα

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63659415

  Το Πασοκ ειναι εδω
  Συριζενιο δυνατο

  Λετε να εχει δεχτει περα από την οργανωτικη ψηφοθηρικη και οικονομικη ενισχυση από τους κυριους αυτούς ο συριζα (?)

 53. Αναυδος Μαΐου 21, 2012 στις 4:59 μμ #

  Ειναι παντως εντυπωσιακό πως αδαμαστοι ανταρσυιοι (Υ, κομμαντο κλπ) δε σηκωνουν μυγα στο σπαθι … του συριζα Αν επροκειτο γαι το ΚΚΕ κανενα προβλημα να λασπολογουν μεσω της Ελευθεροτυπίας (ρουσης) και του λοιπου αστικου τυπου

  Μικροαστοί ολως των γκρουπουσκουλων ενωθειτε
  Α. τσιπρας

 54. κομμαντο προλεταριακής εντροπίας Μαΐου 21, 2012 στις 5:20 μμ #

  ναι η «παλαιοπασοκοποίηση» του συριζα είναι ψέμα.
  δεν αναλύεται έτσι η θέση και η προοπτική ενός πολιτικού σχηματισμού που πάντα ήταν σαν μωσαϊκό. αυτοί είναι εύκολοι αφορισμοί και επειδή ακριβώς το ΚΚΕ έχει αντιμετωπίσει το ίδιο τέτοιους αφορισμούς είναι γελοίο να συνεχίζονται από την άλλη πλευρά.
  και σ’αυτό το παιχνίδι κάποιο ρόλο θα έχει και ο μπόμπολας δε μπορεί..

  δεν έχω κανένα θέμα με το συριζα. η δικιά μου πλευρά είναι με το προλεταριάτο ενάντια σε ντόπιους και ξένους μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες μέσων παραγωγής και χρηματιστικού κεφαλαίου. και με Τσίπρα κυβέρνηση πάλι με καταλήψεις συνελεύσεις σωματείων πορείες και συγκρούσεις θα πάω γιατί έχω άλλη στρατηγική.

  η κριτική ας γίνεται σε επίπεδο προγράμματος και πολιτικών πρακτικών και όχι «στελεχολογικά» και εκλογικίστικα

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 21, 2012 στις 6:41 μμ #

   κομμαντο,
   Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το κρύψει μέσα σε πολύπλοκες αναλύσεις, το γεγονός είναι απλό.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και είναι η συνέχεια της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.
   Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε και το πάρουμε απόφαση, τόσο πιο καλά. Η αστική τάξη, χρειάζεται το ΣΥΡΙΖΑ για να εκτονώσει για λίγο την λαϊκή αντίδραση και να της δώσει λίγο χρόνο ακόμα ώστε να προλάβει να αφαιρέσει και τις τελευταίες κατακτήσεις των εργαζομένων και να οργανώσει την καταστολή.
   Οποιαδήποτε ανοχή σε αυτό το σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα, θα αποβεί μοιραία. Μην έχετε αναστολές και ψευδαισθήσεις!

   • κομμαντο προλεταριακής εντροπίας Μαΐου 21, 2012 στις 7:01 μμ #

    Καμμία ανοχή σε οποιαδήποτε κυβερνητική πρακτική δεν βάζει μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το να πληρωσουν οι πλουσιοι. Οι νόμοι καταργούνται στα οδοφράγματα, το γνωρίζουμε πολύ καλά.
    Είμαστε αρκετά ευφυείς όμως για να μην αναλωνόμαστε σε συγκρούσεις με αυτούς που είναι στο δικό μας στρατόπεδο. Και τέτοιοι υπάρχουν στο συριζα, είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι.

 55. κομμαντο προλεταριακής εντροπίας Μαΐου 21, 2012 στις 5:23 μμ #

  μικρούς και μεσαίους και μεγάλους*

  • Αναυδος Μαΐου 21, 2012 στις 7:15 μμ #

   επιμενω κομαντο οτι αν η συμμορια του ακη πηγαινε ας πουμε στο ΚΚΕ ακομνη θα ουρλιαζες και ολα τα ευγενικα περι ιδιου στρατοπεδου θα τα εκανες γαργαρα Καταλαβαινω οτι αφου βρεθηκατε μαζι με τη νεας κοπης σοσιαλδημοκρατια στο μαζικο κινημα να εχετε ενα σωρο ψευδαισθησεις αλλα να ειστε και τυφλοι δεν το περιμενα. Το λαθος της συμπαραταξης με το συριζα στο μαζικο κινημα δεν διορθωνεται με ενα μεγαλυτερο λαθος που ειναι το ξεπλυμα των πασοκων που αφου ρουφηξαν το αιμα του κοσμακη το παιζουν και τιμητες της εργατικης ταξης και μας δειχνουν και παλι το σωστο (και βαζω σε αυτους και τη σακοραφα και τον κουρουπλη και ολους τους αλλους τσατσους του κρετινου γαπ)

   • Y Μαΐου 21, 2012 στις 7:33 μμ #

    Θαυμάστε στο παραπάνω σχόλιο τoν κομπλεξισμό ως πολιτική θέση.

    όποιος συμβάλει στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Μνημονίων είναι μάγκας και αγωνιστής.

    όποιος βάζει προσκόμματα είναι με τους αστούς.
    όποιος συμβάλει τη διαίρεση αυτών που είναι υπέρ της κατάργησης των μνομονίων και υπέρ του να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και να αρχίσουν να χάνουν οι πλούσιοι, παίζει το παιχνίδι των άλλων. (όπως ο ‘Αναυδος που εδώ και τρία χρόνια δε κάνει ΤΙΠΟΤΑ άλλο)

    Η αστική τάξη δεν έχει περιθώριο να »εκτονώσει για λίγο την λαϊκή αντίδραση». Μόνο να τη συντρίψει μπορεί. Γι’αυτό και πρέπει να χτίσουμε πάνω στο κεκτημένο των διετών αγώνων και της 6ης Μάη (συντριβή δικομματισμού, άνοδος αριστεράς) για να τους συντρίψουμε εμείς, τώρα που είναι καιρός.

    Αύριο θα είναι αργά. Μη το παίζετε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα γιατί τώρα μπορούν να αλλάξουν όλα.

    ΟΛΟΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 56. Y Μαΐου 21, 2012 στις 5:57 μμ #

 57. giorgos Μαΐου 21, 2012 στις 6:18 μμ #

  http://fanthis.blogspot.co.uk/2012/05/5.html

 58. Αναυδος Μαΐου 21, 2012 στις 7:20 μμ #

  Η ΚΟΕ τα μαζευει για την ΕΕ (σε λιγο θα καταχωνιασει και το σφυροδρεπανο όπως εκανε η Αυγη)

  (….)

  Με βάση τα παραπάνω, το ότι εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ είναι γνωστό. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό ενάντια στο ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, πολιτικά αντιδραστική και γερμανοποιημένη Ευρώπη. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.

  (….)

  Μαοικοι της ξεφτυλας του σαλτιμπαγκισμού (και της προοδου)

  http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=216626#216626

 59. Αναυδος Μαΐου 21, 2012 στις 7:47 μμ #

  Υ εκτος απο τα αμανιτα μουσκαρια που καταναλωνεις αφειδως με τη λογικη σου η ανταρσυα να μην κατεβει στις 17/6 μηπως και στερησει απο τη κιηφορα αριστερά το μπονους των 50 εδρων. Το 0,5% τη ανταρσυα ειναι κρισιμο για να χαθει (από τους συνεργατες του Ακη) Θα ειναι συριζα και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις οπως παλιά.

  Η ταξικη συνεργασια που σαλπιζει ο Συριζα και στο μαζικο κινημα δεν ειναι εναντια στο μνημονιο ειναι απλως για να περιορισει τις ζημιες στην εργατικη αριστοκρατια και την κρατικη γραφειοκρατια και τιποτε παραπανω. Αλλα αμα αγνοεις την ταξικη παλη νομιζει οτι με πορδες βαφονται αυγα

  • Y Μαΐου 21, 2012 στις 8:16 μμ #

   Εγώ λέω ότι η Ανταρσύα ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ και κατέβαινει και πρέπει να πάει γερά για να πάρει όσο το δυνατό πιο μεγάλο ποσοστό γίνεται.

   Όσοι είναι υπέρ της μονομερούς καταργησης του μνημονίου πρέπει να ψηφίσουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

   Οι μανάτζερ εταιρειών σαν και σένα ξέρουν για ταξική πάλη από την πλευρά των αφεντικών.

   • RedPersonality Μαΐου 21, 2012 στις 8:46 μμ #

    ΚΚΕ να ψηφίσουν που θα κατεβάσει και το νομοσχέδιο!
    ΚΚΕ ισχυρό!!

 60. Sentic Μαΐου 21, 2012 στις 9:36 μμ #

  Ενδιαφέρον έχουν τα σχόλια των αναγνωστών!!

  http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-enimerosi/aytonomi-kathodos-stis-ekloges-gia-tin-antarsya

  • dropdown Μαΐου 21, 2012 στις 11:05 μμ #

   Ετσι ειναι, οταν επιμενεις να βαφτιζεις το κρεας (Συριζα) ψαρι (Αριστερα, νικη της αριστερας στις εκλογες και δεν συμαζευεται) μην περιμενεις απο τον κοσμο σου να σκεφτεται διαφορετικα. Μου αρεσει οτι λενε οτι προτεινουν και εκλογικο μετωπο με διαφωνουντες αλλων χωρων (ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ) και η διγλωσσια τους και η αναγκη να βαφτισουν αριστερα την συχρονη σοσιαλδημοκρατια σπρωχνει τον δικο τους κοσμο προς αυτους.

 61. Sentic Μαΐου 21, 2012 στις 9:38 μμ #

  Στο δε facebook γίνεται της πουτάνας!!Προσπαθησα να ποστάρω κατι αλλα δεν βγήκαν ,δεν ξερω γιατι!!

  • luckystrike Μαΐου 21, 2012 στις 11:18 μμ #

   1)να καταργησεις το φεισμπουκ,εινα και εκτος γραμμης.

   2)οντως,τα 5 σχολια απο 3 ατομα σε αρθρο του tvxs εχουν φοβερο ενδιαφερον αμα εισαι πιο αργοσχολος και απο τον αδερφο του παπανδρεου…

   3)κοιτατε τι κανετε εσεις και αφηστε τα κομπλεξ που κουβαλατε κατα μερους επειδη ειχατε φαει μαπες οταν ησασταν φοιτητες,εχετε καταντησει γραφικοι και δεν το εχετε καταλαβει…ντε και καλα οσοι ψηφισαν συριζα ειναι πασοκοι,ρουφιανοι και σοσιαλδημοκρατες,λες και απευθυνεστε σε αλλο κοσμο εσεις…

   Χαλαρα μερικοι ζειτε σε αλλη χωρα η δεν βγαινετε ουτε για καφε στην περιοχη σας,δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως….

   • Sentic Μαΐου 22, 2012 στις 1:54 πμ #

    1) Εδώ που βρίσκομαι δεν φτάνει η γραμμή, άντε να διαβάσεις τώρα μήπως και πάρεις πτυχίο για να μην φωνάζουν και οι γέροι σου με το δίκιο τους και ασε τις περισπούδαστες ατάκες στο
    δυαδίκτυο

    2) Εξαρτάται τι αντιλαμβάνεται ο καθένας ως ενδιαφέρον. Λιγα ποστ πιο κάτω έχει ένα για ποδόσφαιρο,που ήσουν λαλίστατος,αντε να μιλήσετε για μεταγραφές.

    3) Εμεις κοιτάμε τι κάνουμε και θα κριθούμε και επειδή θα σουνα μικρούλης όταν ήμασταν φοιτητές, πριν πολλά χρόνια κατι επαναστατούληδες σας εσένα τους είχαμε για γιουσουφάκια να μας κάνουν αέρα από κάτω .Και φυσικά οσοι ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ολοι ουτε Πασοκοι,ουτε ρουφιάνοι ούτε σοσιαλδημοκράτες αν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή ανάλυση,αυτά τα λένε κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα ήξεις αφίξεις την θολούρα και την διάσπαρση της γκρουπας σας.

    4) Δυστυχώς ή ευτυχώς όντως ζω σε άλλη χώρα λόγω συγκυριών κι από εδώ κάνω ότι μπορω ,αλλα και εσύ που ζεις στην ίδια μαλλον μονο για καφέ πας. Η μισή σας βάση το χει τούμπανο για την συνεργασία ντου με τον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη μιση κρυφο καμάρι.

 62. dropdown Μαΐου 21, 2012 στις 11:09 μμ #

  http://nonews-news.blogspot.com/2012/05/blog-post_2434.html

  Δεν τον χαλαει τον Συριζα το δημοψηφησμα. Αυτη ειναι βεβαια μια αποψη ενος μονο στελεχους του. Εχουν και αλλα στελεχει με ολο το φασμα των αποψεων για το θεμα για να ικανουποιουμε καθε γουστο ως οφειλουμε σαν συχρονη αριστερα.

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 22, 2012 στις 7:55 πμ #

   Ισα ίσα. Ένα δημοψήφισμα όπου θα έβγαινε με πλειοψηφία το ΝΑΙ στην ΕΕ και στο ευρώ, θα βόλευε πάρα πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Μετά από κάτι τέτοιο, όλη η υπολοιπη πολιτική του θα είναι δεδομένη και με τη βούλα της λαϊκής εντολής: Αποδοχή των μνημονίων, πειθαρχία στην ΕΕ κλπ

   • dropdown Μαΐου 22, 2012 στις 10:20 πμ #

    Φυσικα και θα τον βολευε,ο Συριζα εχει ξεμπροστιαστει τελειως,το κακο ειναι πως καποιοι θα αργησουν να ξεκοψουν απο αυτους γιατι θα μεινουν χωρις ακροατηριο,και λογο υπαρξης. Ναι για τους ιδιους μιλαμε που μεχρι πριν (πολυ) λιγα χρονια ακομα προσφερανε απλοχερα ακροατηριο στους πασοκους σε ολες τις πορεις και διαδηλωσεις. Φαντασου τι πρεπει να γινει για απογαλακτιστουν απο τους συμμαχους τους τους Συριζαιους.
    Και βεβαια εχουμε και Λαφαζανη για τους ποιο σκληροπηρηνικους που θελουν να ακουσουν κατι εκ διαμετρου αντιθετο απο την πλειοψηφεια του Συριζα,που δεν εχει καμια επιρροη στην ηγεσια και στις αποφασεις για τα σοβαρα θεματα,αλλα για καποιο λογο συνεχιζουν να τους στηριζουν. (Κατι με χριστιανισμο μου θυμιζει αυτο)

   • λαθραναγνώστης Μαΐου 22, 2012 στις 10:40 πμ #

    dropdown,
    Δεν είναι θέμα χριστιανισμού η συμπεριφορά του Λαφαζάνη. Απλά, ήταν και παραμένει άτολμος για να διαχωρίσει τη θέση του και σιγά σιγά εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο.

   • TRASH Μαΐου 22, 2012 στις 11:22 πμ #

    Είναι αφέλεια να λέμε πως ο Λαφαζάνης παραμένει στον ΣΥΝ λόγω «ατολμίας» ή «κομματικού πατριωτισμού», όταν τίποτε από τα δύο δεν εμπόδισε παλιότερα να προσπαθήσει να δυαλύσει το ΚΚΕ το ίδιο, για μικρότερες υποτίθεται διαφωνίες…

   • dropdown Μαΐου 22, 2012 στις 11:24 πμ #

    Δεν ανεφερα ως χριστιανισμο την σταση του Λαφαζανη, αυτη ειναι ανεξηγητη για τα πιστευω που ο ιδιος δηλωνει οτι εχει. Παρομοιασα με χριστιανισμο την πιστη που εχουν καποιοι οτι επειδη υπαρχει και ενας Λαφαζανης μεσα στους 100 Δραγασακηδες υπαρχουν ελπιδες να παει ο Συριζα αριστερα. Ιδια πιστη και πρακτικη οταν για 20 χρονια κανανε το ακροατηριο των Πασοκων/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ με την ελπιδα να τους πεισουν να πανε αριστερα(?). Αν τους παρει αλλο τοσο να παραδεχτουν το ρολο που παιζει ο Συριζα θα ειναι κριμα. (πραγματικα το λεω)

 63. Αναυδος Μαΐου 22, 2012 στις 8:10 πμ #

  μετα τον Υ και τον κομαντο και ο λακυ μας προεκυψε φαν του συριζα (που οχι δεν ειναι σοσιαλδημοκρατια ειναι αριστερά απλως φιλομονοπωλιακη και φιλοιμπεριλιστικη). Παντως με αυτα και με εκεινα ουτε τη ψηφο τους δε θα βρουν στις καλπες οι ανταρσιοι πραγμα που το θεωρω καλο για να ξερουμε ποιος ειναι με ποιον σε αυτη την ταλαιπωρημενη αριστερά

  Ξεκινησαν με το επαχθες χρεοςο και θα καταληξουν να διαπραγματευονται το μνημονιο (μαζι με τα ορφανα του ακη) δινοντας ενα χερακι βοηθειας στον καπιταλισμό. Α καισ σαν το θυμα της νικοτινης θα αναπολουν τον καιρο που ηταν φοιτητες κχωρις να μπορουν να μας εξηγησουν πως το αποτελεμσα στις 6 μαη δεν ειχε σχεδον καμια αντανακλαση στο αποτελεσμα των φοιτ. εκλογων στις 15/5

  • luckystrike Μαΐου 23, 2012 στις 3:01 πμ #

   Φανατιλα συριζα δε λες τιποτα,σταυρωνω και κουρουμπλη χωρις να βλεπω αμα λαχει…

   Εγω δε λεω οτι λεει λαθος απαραιτητα το κκε σχετικα με το συνασπισμο (με τον οποιο εχω πλακωθει πιο πολλες φορες απο οτι αθροιστικα ολοι οι κνιτες που εχω γνωρισει στη ζωη μου -χωρις καμια υπερβολη- ),απλα τονιζω το γεγονος οτι δεν καταλαβαινετε σε τι φαση βρισκεται ο κοσμος αυτη τη στιγμη στη χωρα…εχετε καταλαβει οτι οταν ρωτανε για μισθους,συνταξεις,συλλογικες συμβασεις,ασφαλιστικα ταμεια,χρεος, εσεις απαντατε «λαικη εξουσια» χωρις να ξερετε καλα καλα τι ειναι?

   Καλο το γκρανμα για να ξεκαβλωνετε και να ανακαλυπτετε οπορτουνιστες και σοσιαλδημοκρατες-εχθρους του λαου,αλλα δεν εχει καμια σχεση με το τι γινεται εξω και σε τι κοσμο παρεμβαινεις…στην τελικη,αμα εχετε βαλει εξαρχης ολο τον κοσμο του συριζα στη γαβαθα της σοσιαλδημοκρατιας και τον κοπανατε,σε ποιους ακριβως ελπιζετε να στηριξουν το κομμα σας?στους αμετανοητους ακομα και τωρα πασοκονεοδημοκρατες,στους καμμενοχρυσαυγιτες που ονειρευονται παπαδοπουλους,στον κουβελη και τον τρεμοπουλο που γελαει ο κοσμος,στην ανταρσυα του 1%,στο μανο και τον τζημερο,στους τζακ σπαροου και τους δενπληρωνω, σε ποιους?

   Για τις φοιτητικες εκλογες δεν λεω τιποτα,τα νουμερα μιλουν μονα τους,αμα ειχαμε 5-6 σχηματα παραπανω θα ειμασταν τριτη δυναμη…περιμενε εσυ τις αντανακλασεις να σε τυφλωσουν,την κνε να ανεβαινει παντως δεν θα τη δεις συντομα,ειδικα τωρα που τελειωνουν ολοι οι παλιοι που κραταγανε και τα προσχηματα εχει να πεσει πολυ δακρυ…

   • λαθραναγνώστης Μαΐου 23, 2012 στις 12:59 μμ #

    Λάκυ,
    «δεν καταλαβαινετε σε τι φαση βρισκεται ο κοσμος αυτη τη στιγμη στη χωρα…»
    Στη δουλειά μου, μιλάω με πολύ κόσμο, από υπάλληλους γραφείων, εργάτες, μηχανικούς, ειδικευμένους τεχνίτες. Είναι τρομερό ότι αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι καλείται να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Η στάνταρ απάντηση όταν τους λες κάτι τέτοιο, είναι «και η κυβέρνηση τι θα κάνει?»
    Δυστυχώς, ο κόσμος έχει μια ψυχολογία παρόμοια με αυτή κάποιων τετράπαχων των 180 κιλών, που περιμένουν να τους δώσει ο γιατρός κάποιο μαγικό χαπάκι που κάνει θαύματα. Και φυσικά βρίζουν και απαξιώνουν οποιονδήποτε τους μιλήσει για δίαιτα και αλλαγή τρόπου ζωής!

   • Y Μαΐου 23, 2012 στις 1:18 μμ #

    Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους κουκουέδες όταν τους λες να αλλάξουν τακτική. Αντιδρούν ακριβώς όπως αυτοί οι τετράπαχοι που λες.

   • λαθραναγνώστης Μαΐου 23, 2012 στις 1:48 μμ #

    Η κεντρική ιδέα της παρατήρησής μου, δεν ήταν αυτό στο οποίο απάντησες, αλλά αν απαντούσες εντός θέματος, δεν θα ήσουν αντάρσυος!

 64. Y Μαΐου 22, 2012 στις 4:09 μμ #

  http://euobserver.com/19/116325

 65. AntonXXXXX Μαΐου 22, 2012 στις 8:54 μμ #

  Ερχεται θυελλα

 66. AntonXXXXX Μαΐου 22, 2012 στις 8:56 μμ #

  Υσχυρο ΚΚΕ

 67. AntonXXXXX Μαΐου 22, 2012 στις 8:57 μμ #

  Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε

  http://taxikiantepithesi.blogspot.se/2012/05/t_22.html?showComment=1337712735329#c2132404323247767743

 68. Y Μαΐου 22, 2012 στις 10:24 μμ #

  Tώρα πραγματικά άντον πεσ’μου τα θεωρείς πετυχημένα αυτά τα σποτ? θεωρείς ότι θα πείσουν κάποιον?

  • AntonXXXXX Μαΐου 22, 2012 στις 10:29 μμ #

   Τουλαχιστον το πρωτο νομιζα οτι θα σου αρεζε.

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 23, 2012 στις 12:03 μμ #

   Γιατί ρε Υ, περιμένει κανείς ότι οι ψηφοφόροι θα πεισθούν από τα σποτάκια?
   Εκτός αυτού, νομίζω ότι είναι αρκετά πετυχημένα. Και με απόλυτα κριτήρια, αλλά και σε συγκριση με των άλλων κομμάτων. (κοινοβουλευτικών και μή!)

 69. Y Μαΐου 23, 2012 στις 1:10 μμ #

  Πεταμένες συνδρομές στον κάλαθο των αχρήστων. Της Ανταρσύας αλλά και του Σύριζα είναι πολύ καλύτερα.

  O Λαπαβίτσας είπε χθες για άλλη μια φορά τι πρέπει να γίνει:
  καταγγελία των μνημονίων, έξοδος από το Ευρώ, ανατροπή των κοινωνικών συσχεστισμών υπέρ της εργασίας

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 23, 2012 στις 1:35 μμ #

   Ε…αυτό έλειπε να μην είναι καλύτερα.
   Και μόνο ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΚΕ, τα κάνει αυτόματα καλύτερα.

   «ανατροπή των κοινωνικών συσχεστισμών υπέρ της εργασίας»
   Πολύ…..βρετανική διατύπωση και με δυνατότητα ευρύτατης ερμηνείας.

 70. Αναυδος Μαΐου 23, 2012 στις 1:58 μμ #

  οταν ο ΣΕΒ καταλαβαινει σε τι κατασταση βρισκεται ο κοσμος σε αντιθεση με το ΚΚΕ που συνεχεια του ζητα να οργανωθει και να αγωνιστει

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=141472&catid=13

 71. Y Μαΐου 23, 2012 στις 2:06 μμ #

  o κόσμος βέβαια πρέπει να καταλάβει ότι »το μη μισθολογικό κόστος» των επιχειρήσεων ασφαλιστικό, φορολογικό και τα λοιπά είναι και αυτό έμμεσος μισθός δηλαδή κομμάτι του πλούτου που έχει παράγει και του επιστρέφεται ως ασφάλιση ή ως κοινοφελείς υποδομές. Όταν ο ΣΕΒ του λέει έλα να ξανανεβάσουμε τον ελάχιστο μισθό αλλά να κόψουμε άλλα, πρέπει να καταλαβαίνει ότι του λέει έλα να σου βάλουμε 1 παραπάνω στη μία τσέπη και να σου πάρουμε 3 από την άλλη.
  Επίσης, στόχος του ΣΕΒ είναι να πάνε οι μέσοι μισθοί κοντά στον ελάχιστο μισθό. Λίγο τον ενδιαφέρει αν θα είναι 20% πάνω οι κάτω αρκεί να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις πολύ πιο πάνω από αυτόν.

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 23, 2012 στις 7:41 μμ #

   Όσο ξυρίζεσαι το κρατάς……και μετά το πετάς!

   Απίστευτο κάρφωμα του Βενιζέλου από τον ΣΕΒ.
   Αποκαλύπτει ότι τη μείωση του 22%, την συμφώνησε εκείνος μέ την τρόικα, «πίσω από την πλάτη των κοινωνικών εταίρων».

   Μιλάμε για απόλυση κανονική!

 72. Τι ΚΚΕ θελουν! Μαΐου 23, 2012 στις 2:16 μμ #

  http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6862844&publDate=23%2F5%2F2012

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 23, 2012 στις 4:33 μμ #

   «με πρόθεση προκάλεσαν ρύπανση στο περιβάλλον, ως τέτοιου νοούμενου του συνόλου των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες, κατά παράβαση του Ν. 1650/1986»!

   Βρε τα παλιόπαιδα!!!

 73. Ρ 23/5/2012 Μαΐου 23, 2012 στις 3:53 μμ #

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σε ρόλο 13ης συνιστώσας…
  «Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μια σημαντική νίκη του λαού που επιφύλαξε μια συντριπτική ήττα στο «μαύρο μέτωπο» του Μνημονίου και στράφηκε κατά κύριο λόγο προς την Αριστερά…».
  «Η ενίσχυση της Αριστεράς, η μεγαλύτερη από το 1958,είναι καρπός της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης από τις πολιτικές των μνημονίων, των αγώνων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα… Το μήνυμα της κάλπης δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους εργαζόμενους και όλο το λαό για να κλιμακώσουντους αγώνες τους».
  Το παραπάνω απόσπασμα θα μπορούσε να είναι από άρθρο της «Αυγής» ή τμήμα κάποιας ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, είναι απόσπασμα από την Απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που φανερά καλλιεργεί αυταπάτες για το νέο ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.
  ***
  Η απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε λέει κουβέντα για την επιχειρούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, που είναι η προσπάθεια αναχαίτισης της τάσης ριζοσπαστικοποίησης και απεγκλωβισμού από την αστική ιδεολογική και πολιτική επιρροή.
  Εγινε μέρος του ντεκόρ μαζί με την Κατσέλη, τους Οικολόγους Πράσινους κ.ά., της ανασυγκρότησης του κεντροαριστερού πόλου, συμμετέχοντας στο προεκλογικό «σόου» του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, που είχε ως στόχο να καλλωπίσει το προφίλ της σοσιαλδημοκρατίας και να εγκλωβίσει εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και αισθάνονται «ριζοσπάστες αριστεροί». Οι πανηγυρισμοί για την «εκλογική νίκη της Αριστεράς» σπρώχνουν και νέες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη δύναμη που συγκρατεί την αγανάκτηση εντός «ΕΕ – ευρώ και κυριαρχίας του κεφαλαίου». Η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στην «κυβερνώσα αριστερά» είναι ανάλογη με τη στάση που είχε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ όλη την προηγούμενη 20ετία, δηλαδή καλλιέργειας αυταπατών ότι μπορεί η κεντροαριστερά να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή. Οι δυνάμεις της λεγόμενης ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν ευθύνες για τον αποπροσανατολισμό, την καλλιέργεια αυταπατών στους εργαζόμενους.
  ***
  Δεν πρόλαβαν να περάσουν ορισμένες μέρες και στελέχη συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (π.χ. στελέχη της ΑΡΑΝ) τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της συνεργασίας με την «κυβερνώσα αριστερά».
  Το φλερτ με την ιδέα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και της αριστερής κυβέρνησης, βέβαια, δεν είναι τυχαίο. Καταρχήν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε μια σειρά χώρους ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται στενά. Πολλές δυνάμεις τους διακηρύσσουν ανοιχτά την ανάγκη «κυβέρνησης της αριστεράς». Η ΑΡΑΝ, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστηρίζει: «Το αίτημα της αριστερής κυβέρνησης σίγουρα σήμερα συναντά την προσδοκία των λαϊκών μαζών. Ομως, θα πρέπει να συνδεθεί με διαδικασίες ρήξης και ανατροπής, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε νέες ήττες»1. Η «Κομμουνιστική Ανανέωση» προεκλογικά πρότεινε κοινή εκλογική κάθοδο της αριστεράς με στόχο συγκρότησης αντιμνημονιακής κυβέρνησης. Πολλά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν και υποψήφιοί της υποστηρίζουν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα την ανάγκη μιας αριστερής κυβέρνησης (Γιώργος Δελαστίκ, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Σπύρος Μαρκέτος, Λεωνίδας Βατικιώτης, Αλέκος Αναγνωστάκης, Παναγιώτης Σωτήρης κ.ά.) Εδώ βέβαια ορισμένα από αυτά τα στελέχη έφτασαν να υμνούν τον Καμμένο (π.χ. Δελαστίκ).
  Με τη στάση τους συμβάλλουν να διαμορφώνεται κλίμα προσδοκιών και αναμονής στους εργαζόμενους σε ένα ενδεχόμενο κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
  ***
  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναπαράγει όλη την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ – και όχι μόνο – ενάντια στο ΚΚΕ, ότι είναι σεχταριστικό επειδή δεν παίρνει μέρος στα σενάρια αναμόρφωσης της κεντροαριστεράς.
  Συνειδητά ή ασυνείδητα στηρίζουν το στόχο που έχουν θέσει το κεφάλαιο και το αστικό πολιτικό προσωπικό για αποδυνάμωση του ΚΚΕ.
  Την ίδια στιγμή παίρνουν μέρος στη συκοφάντηση της πάλης για την εργατική – λαϊκή εξουσία, υποστηρίζοντας ότι αυτή οδηγεί στο να παραπέμπεται η λύση των λαϊκών προβλημάτων στη «Δευτέρα παρουσία»2.
  Τώρα, στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε άρθρα και συνεντεύξεις τους ασκούν κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Μάη δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μάη, ότι υπόκειται οβιδιακές μεταμορφώσεις λες και δεν είχαν δει τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Τσίπρα για υποστήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και στήριξη του «ευρωμονόδρομου». Η αργοπορημένη αυτή αρθρογραφία, οι κριτικές στο ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερή κυβέρνηση, δύο βδομάδες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, μάλλον θα πρέπει να κατανοηθούν ως κινήσεις εξασφάλισης της πολιτικής επιβίωσης και διαπραγμάτευσης των όρων συμμετοχής στο μετεκλογικό παιχνίδι αναδιάταξης στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού.
  1. Ανακοίνωση του Πανελλαδικού Γραφείου της «Αριστερής Ανασύνθεσης». Εκτιμήσεις για τα εκλογικά αποτελέσματα. 9/5/2012
  2. Απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 13/5/2012

  Κ. Π.

  • Y Μαΐου 23, 2012 στις 5:16 μμ #

   H 6η Μάη ήταν όντως μεγάλη λαϊκή νίκη γιατί γκρέμισε το δικοματισμό και πάγωσε τα μέτρα του Ιούνη. Διάψευσε δε πλήρως την απαισιόδοξη πρόβλεψη (που κι εγώ έκανα) ότι σίγουρα θα σχηματιζόταν κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

   Οι κουκουέδες που γράφετε εδω προεκλογικά με αυτά τα κωδικά ονόματα ενώ έχετε αποφασίσει να μη γράφετε σε αυτό το μπλογκ είστε γελοίοι.

   • dropdown Μαΐου 23, 2012 στις 5:27 μμ #

    Για εναν ανθρωπο που ψαχνει να δει που εχει βαλει λαθος κομα το ΚΚΕ για να αναδειξει το σεχταρισμο του πολυ επιλεκτικος μας βγαινεις. Ναι η μιση παραγραφος που σχολιασες λεει οτι ειναι νικη η πτωση του δικομματισμου, για τα υπολοιπα,την στροφη προς την αριστερα, την ιστορικη ανοδο και τα λοιπα που εκτιμαει το επεξεργασμενο απο το πανελλαδικο συντονιστικο της Ανταρσυας δεν μας ειπες αν συμφωνεις.

   • Y Μαΐου 23, 2012 στις 10:56 μμ #

    Φυσικά και συμφωνώ. Εσύ τι λες να συμφωνώ με τα αστροπελέκια που πετάει το δικό σας ΠΓ που πρέπει να μετονομαστεί σε νταού πεντέλης? Συνεχίστε να κάνετε μέτωπο με τύπους σα τον Άναυδο.

   • Molotov Μαΐου 24, 2012 στις 12:32 μμ #

    Ρε σύντροφοι εχει δίκιο ο Υ. Τι επιμένετε να γράφετε στο Γκρανμα αφού είναι σαφής η πολιτική του στροφή σε τσοντα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ο άνθρωπος εχει δώσει ρέστα. Οποίος δεν ψηφίζει η δεν εγκρίνει την συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι για το ψυχιατρειο. Αφού σας το λέει ο άνθρωπος. Είναι και ειδικός (στην παπαρολογια). Να τον ακούτε. Απο δω και πέρα οποίος δεν θέλει να γινει ουρά της σοσιαλδημοκρατιας δεν είναι ευπροσδεκτος. Μόνο πανηγυρισμοί για τις νίκες της ‘αριστεράς’! Τέρμα οι κλαψες!

   • Y Μαΐου 24, 2012 στις 1:13 μμ #

    Δεν είπα τίποτα από αυτά που λες Μολότοφ.
    Και οι κατηγορίες σου ότι καλώ την αριστερά να γίνει ουρά του Δραγασάκη και της σοσιαλδημοκρατίας είναι ανυπόστατες. Αρκεί να διαβάσεις κανείς τα ποστ μου για να το δει αυτό.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει τη γραμμή που ανταποκρίνεται καλύτερα στη συγκυρία με την προβολή ενός μεταβατικού προγράμματος και τη στήριξη που παρεχει με κάθε τρόπο στην προοπτική μονομερούς κατάργησης μνημονίων ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ)

    Στο ΚΚΕ σας έχει γίνει συνήθεια να μηδενίζετε ότι εν μέρει και πρόσκαιρες νίκες έχει κατά καιρούς ο λαός αντί να προσπαθείτε να τις αξιποιήσετε για να πάει ο λαός παραπέρα.

   • Molotov Μαΐου 24, 2012 στις 12:35 μμ #

    Α, και ότι ο Δραγασακης είπε σημερα ότι θα καταγγειλουν το μνημόνιο ‘πολιτικα’ και όχι νομικά αυτά είναι λεπτομέρειες που μόνο ένας εγκαθετος σταλινας θα πρόσεχε. Ζητω η Αριστερά!

 74. Αναυδος Μαΐου 23, 2012 στις 6:27 μμ #

  συμφωνα με την ανταρσυα ο λαος παει απο νικη σε νικη γιατι βγαινει χαμενος ομως στο τελος δεν μπορει να μας το εξηγησει

 75. dropdown Μαΐου 23, 2012 στις 6:38 μμ #

  250 χαλυβουργοι ψηφισαν χτες στις εκλογες του σωματειου τους οπου κατεβηκε ενα μονο κοινο ψηφοδελτιο, απαντωντας στο Μανεση και στα τσιρακια του οτι ακομα αντεχουν.
  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=23/5/2012&id=14050&pageNo=15&direction=1
  (Το βαζω εδω γιατι κανα μηνα τωρα το newswire ανοιγει με πολυ δυσκολια…)

 76. Αναυδος Μαΐου 23, 2012 στις 6:43 μμ #

  Ειπε ο Τσιπρας στο Βερολινο

  (….)
  Επαναφέροντας την πρότασή του για αναπτυξιακά μέτρα, για ένα ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ, όπως είπε, για την έκδοση ευρωομολόγου και για την απευθείας δανειοδότηση των κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αυτά τα θέματα συζητούνται πλέον και στις Συνόδους της G-8, αλλά εμφανίστηκε μάλλον απαισιόδοξος σχετικώς με το εάν είναι πιθανό να ληφθούν θετικές αποφάσεις στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
  (….)

  http://www.typosthes.gr/component/content/article/9-2010-12-03-15-51-14/28573–l-r

  Εγω θα πω με τη σειρα μου ότι το σχεδιο Μαρσαλ του αμερικανικου ιμπεριαλισμου στοχο ειχε την σταθεροποιηση του καπιταλισμου στην Δ. Ευρωπη και την αντιπαραθεση με το σοσιαλιστικο στρατοπεδο. Με το σχεδιο Μαρσαλ περασαν οι αστοι από μαχαιρι τους κομμουνιστες στην Ελλαδα

  Κατά τ’ αλλα ο συριζα είναι αριστερα κατά την ανταρσυα Τα κοκαλλα των αγωνιστων στο Γραμμο θα τριζουν σημερα

  • λαθραναγνώστης Μαΐου 23, 2012 στις 6:51 μμ #

   «Κατά τ’ αλλα ο συριζα είναι αριστερα κατά την ανταρσυα»

   Όταν μέσα σε διάστημα μιας βδομάδας αλλάζει θέσεις δύο και τρεις φορές, στη χρήση μιας λέξης θα κολλήσει?
   Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς αριστερά.
   Είναι ριζοσπαστική αριστερά, ευέλικτη, λάστιχο!
   Τα σπάει με τα ταμπού του παρελθόντος και χρησιμοποιεί ελεύθερα τη γλώσσα και τις λέξεις απαλλαγμένος από προκαταλήψεις και αγκυλώσεις.

   • Αναυδος Μαΐου 23, 2012 στις 8:21 μμ #

    Και μια μικρη παρατηρηση στις πομφολυγες της ανταρσυας περι νικης του λαου στις 6 μαη και αλλα ηρωικα. Ο δικομματισμός κατερευσε πολύ περισσοτερο σαν αποτελεσμα της δειλιας του ΓΑΠ που αντι να πιει αυτος και το κομμα του μεχρι τελους το πικρο ποτηρι του μνημονιου παρεσυρε τον Νοεμβριο σε συγκυβερνηση τον άλλο αστερα το Σαμαρα. Με τη βοηθεια της ντορουλας και της ελσας μια χαρα θα κυβερνουσε το πασοκ και θα εδινε στο πιατο την αυτοδυναμια στη νδ οποτε εκανε εκλογες. Η δειλια και ο φιλοτομαρισμός των υπηρετων του κεφαλαιου εφερε στη δευτερη θεση το πολιτικο αναχωμα του συν το οποιο βαφτιζεται αριστερα από τους ιερεις της ανταρσυας (τρομαρα τους)

 77. Y Μαΐου 23, 2012 στις 11:10 μμ #

  Να σας ρωτήσω κάτι ρε Άναυδε και Λαθραναγνώστη? Αφού σιχαίνεστε τόσο πολύ την Ανταρσύα γιατί σπαταλάτε τόσο χρόνο εδώ μέσα? Τίποτα καλύτερο και πιο παραγωγικό δεν έχετε να κάνετε από το να αποδείξετε ότι είμαστε πουλημένα οπορτούνια?

  Θέλετε να σας κάνουμε διαχειριστές στο μπλογκ να τα λέτε όσο γουστάρετε? Εγώ βέβαια τότε θα κάνω άλλο μπλογκ, αλλά εσείς να το ‘χετε να μας αποκαλύπτετε ρε παιδάκι μου.

  Από το το »ΚΚΕ δεν είναι αριστερά», πήγατε στο »ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά» πανούργα αλλαγή πλεύσης από τον Περισσό και ‘σεις οι πιο γραφικοί εκφραστές της.

  • dropdown Μαΐου 24, 2012 στις 12:44 πμ #

   Παιδες φαγατε πορτα,το μπλογκ ειναι Ανταρτικο και εσεις μοκο…
   Καλη συνεχεια…

 78. Πάνος Β. Μαΐου 24, 2012 στις 12:06 πμ #

  Σκέψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών. Το Λαϊκό κίνημα και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ.
  Επειδή το μήνυμα των εκλογών διαστρεβλώθηκε το κείμενο αυτό θα προσπαθήσει να δώσει την πραγματική διάσταση κατα την γνώμη του συγγραφέα πάντοτε. Πριν τις εκλογές πρέπει να παρατηρήσουμε οτι τεράστιες μάζες εργαζομένων και μικροαστικών στρωμάτων συμμετείχαν σε απεργιακές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, εκφράζοντας την απαίτηση στο να μην ψηφισθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι όπως και οι δανειακές συμβάσεις που περικόπτουν τους μισθούς, φορτώνουν τον λαό με νέους φόρους και χαράτσια, καταδικάζουν την πλειοψηφία του λαού σε ανέχεια και δυστυχία.

  Όμως σε αυτούς τους αγώνες το μόνο κοινό ήταν η κοινή θέληση να αλλάξουν τα πράματα να σταματήσει ο κατήφορος του βιοτικού επιπέδου του Λαού, χωρίς όμως μια ομογενοποιημένη άποψη και κοινή αφετηρία στο σύνολο των εργαζομένων και των λοιπών λαϊκών στρωμάτων. Η αφετηρία των περισσότερων διεκδικήσεων ξεκινούσε από την αρχή της διατήρησης δικαιωμάτων και μισθών σε συντεχνιακή βάση και με ξεχωριστά αιτήματα για κάθε κλάδο που τις περισσότερες φορές δεν συνδέονταν με αιτήματα πολιτικών αλλαγών. Αιτήματα δηλ. ανατροπής των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κυβερνούσαν.

  Όμως μέσα από αυτή την διαδικασία άρχισε να ωριμάζει η συνείδηση για βαθύτερες αλλαγές σε ό,τι αφορά την μέχρι τώρα αντίληψη για το λαϊκό συμφέρον, για το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων. Άρχισε δηλαδή η αντίστροφη πορεία για την κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία και κουλτούρα που κατόρθωνε μέχρι τότε να κάνει την πλειοψηφία των μαζών να πιστεύει ότι, ο,τι είναι καλό για την αστική τάξη, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές κ.λ.π. είναι και δικό της καλό.

  Μέσα από αυτή την διαδικασία λοιπόν άρχισε να αγκαλιάζει όλο και περισσότερες μάζες η ιδέα της εξόδου από το ευρώ, να αμφισβητείτο ο ρόλος της ΕΕ σαν ΕΕ των Λαών ή των Εθνών κ.λ.π. Σε αυτή την διαδικασία τεράστιο ρόλο έπαιξε και παίζει η κυρίως παρέμβαση του ΚΚΕ και λιγότερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμουνιστικών δυνάμεων ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, που με την θέσεις τους ξεσκεπάσανε τον χαρακτήρα και το ρόλο της ΕΕ. Αποτέλεσμα αυτών είναι η θέληση πολυάριθμων μαζών κυρίως εργαζομένων που κατανοούν το πρόβλημα να στρέψουν την εμπιστοσύνη τους προς τ΄ αριστερά και να αρχίσουν δειλά δειλά να ελπίζουν και να αναζητούν πολιτικές αλλαγές που θα τους βγάλουν από το τέλμα που ζουν.

  Πιστεύω οτι σε ένα σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων αλλά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων έχει ωριμάσει στην συνείδηση τους, η αντίληψη της απεξάρτησης από τα όργανα του Ιμπεριαλισμού (ΔΝΤ, ΕΕ) για να μπορέσει να υπάρξει ελπίδα. Περισσότεροι από ποτέ άρχισαν να συνειδητοποιούν την ανάγκη πολιτικών αλλαγών προς φιλολαϊκή κατεύθυνση.

  Αυτή η ιδέα μπορώ να ισχυριστώ, οτι είναι πιο ωριμασμένη περισσότερο στους εργαζόμενους παρά σε μικροαστικά λαϊκά στρώματα που μάθανε να λειτουργούν, να ζούν και να περιμένουν από επιδοτήσεις και προγράμματα της ΕΕ.

  Και αυτό είναι φυσικό γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων είναι αυτή που δέχτηκε τις περισσότερες συνέπειες. Την μείωση των μισθών, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, των εργασιακών κ.λ.π.

  Από αυτή την άποψη τα στρώματα αυτά της Εργατικής τάξης που η πλειοψηφία τους δεν είχε την εμπειρία των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων, όμως επηρεασμένη από αυτούς, εναπόθεσε τις ελπίδες σε άμεση πολιτική λύση χωρίς να συνδυάσει αυτή, με πολιτικούς και οικονομικούς αγώνες σε βαθμό που θα απαιτούσαν οι περιστάσεις των καιρών.

  Το μήνυμα αντιλήφθηκε έγκαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πρότινος απουσίαζε από διεκδικήσεις σε ταξικό επίπεδο και τις περισσότερες φορές τα στελέχη του στο μαζικό εργατικό κίνημα αποτελούσαν μέρος του προβλήματος παρά ελπίδα για ανάταση. Σε πολλές περιπτώσεις διαπλεκόμενοι και συνδιαλεγόμενοι με στελέχη της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και της εξουσίας. Η στάση τους δεν βοηθούσε τους εργαζόμενους να καταλάβουν τον χαρακτήρα και την ουσία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΕΕ. Ούτε την στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών του Εργατικού κινήματος ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ.

  Κι αυτό γιατί αποτελούσαν μέρος τους.

  Έτσι λοιπόν τολμώ να πω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ (με το σύνθημα καμία θυσία για το ευρώ), οικειοποιήθηκε τους αγώνες του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων και άλλων κινημάτων που με την δική τους παρέμβαση στο λαϊκό κίνημα εδώ και δεκαετίες (κυρίως το ΚΚΕ) βοήθησαν στην μεταστροφή της συλλογικής συνείδησης σε αριστερές θέσεις και λύσεις. Στο να ανοίξει ο δρόμος σιγά σιγά σε πιο ριζοσπαστικές πολιτικές αλλαγές. Κι αυτό μπορεί να συμβεί και αύριο , μπορεί όμως και ποτέ.

  Η ατολμία και η αδυναμία του Κουμμουνιστικού κινήματος

  στο να συνδέσει τον αγώνα των εργαζομένων με πολιτικές αλλαγές στην πράξη και όχι στα λόγια,

  στο να καθοδηγήσει την εργατική τάξη σε διεκδικήσεις πέρα από τις οικονομικές, σε πολιτικές και σε θεσμικές, που θα βάζουν σιγά σιγά τα θεμέλια για την δική της εξουσία,

  στην έλλειψη τακτικών ελιγμών έτσι ώστε να μπορεί να ξεσκεπάζει την τακτική του αντιπάλου και ταυτόχρονα να απεγκλωβίσει μάζες, που σήμερα πιστεύουν οτι μαζί με αυτούς που είναι ορκισμένοι αντικομουνιστές, που πίνουν νερό στην ΕΕ θα φέρουν αλλαγές προς όφελος του λαού και του τόπου,

  του στέρησαν μεγάλα εκλογικά ποσοστά εργαζομένων που οδηγήθηκαν στην αυταπάτη, οτι ψηφίζοντας την οποιαδήποτε αριστερή , διαφορετική από την μέχρι τώρα, άμεση κυβερνητική λύση χωρίς την πίεση του λαϊκού κινήματος, θα λύσουν το πρόβλημα τους.

  Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ οικειοποιήθηκε τους αγώνες δεκαετιών όλου του αριστερού χώρου συμπεριλαμβανομένου και του κομμουνιστικού.

  Η στάση του απέναντι στο σχηματισμό κυβέρνησης σε συνδυασμό με την άστοχη προεκλογική εκτίμηση του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. που προεξοφλούσαν τον σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές, τον καθιστά ακόμα πιο φερέγγυο στα μάτια των εργαζομένων που δεν έχουν την πολύχρονη εμπειρία του μαζικού κινήματος και εκθέτει ανεπανόρθωτα τις ηγεσίες του κουμμουνιστικού κινήματος που αδυνατούν να κατανοήσουν τις διεργασίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας μόνο να λένε, σχεδόν την αλήθεια, για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κάνουν τίποτα για να το αποδείξουν έμπρακτα, αποκλείοντας κάθε πολιτική ελιγμού, περιμένοντας από τις εξελίξεις να τους δικαιώσουν. Μα τότε θα είναι αργά.

  Όσον αφορά τα στρώματα που στράφηκαν προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  Για τους ανεξάρτητους Έλληνες, οτι κινηθήκαν στα πλαίσια της άμεσης λύσης με ένα φιλικό πρόσωπο προς τα αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), αποκτώντας εκλογική βάση κυρίως σε μικροαστικά στρώματα, δεξιάς προέλευσης κυρίως και λιγότερο εργαζομένων.

  Για την Χρυσή Αυγή, οτι πέρα από την κατευθυνόμενη ροή ομάδων του κράτους και του παρακράτους, υπήρξε και η έντεχνη καθοδήγηση μέσα από τα ΜΜΕ, (που ανακάλυψαν το πρόβλημα των νεοναζί τα τελευταία 3-4 χρόνια της όξυνσης της κρίσης), κυρίως νεολαίας που άπειρη πολιτικά και εργασιακά, αγνοώντας τον πραγματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και μη πιστεύοντας οτι η Αριστερά μπορεί να βρεθεί στο προσκήνιο, ήθελε να τρομάξει το κατεστημένο. Μόνο που ο απώτερος σκοπός των ΜΜΕ, του κράτους και του παρακράτους είναι να τρομάξει ο Λαός και κυρίως οι Αριστεροί και οι κουμουνιστές έτσι ώστε να μαντρωθούν ξανά στον δικομματισμό. Πιστεύω οτι τα ποσοστά της Χ.Α. στις επόμενες εκλογές δεν θα της επιτρέψουν να μπει στην βουλή. Το οτι βγήκε στο προσκήνιο ήταν μια καλή ευκαιρία για να διαπιστώσουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί το τι σούργελα και πόσο επικίνδυνοι είναι τα μέλη αυτής της παρακρατικής νεοναζιστικής οργάνωσης που συντηρείται από κονδύλια και μυστικούς λογαριασμούς του κράτους και των κομμάτων του δικομματισμού.

  Με λίγα λόγια η ψήφος του Ελληνικού Λαού ήταν ψήφος διεκδίκησης και ανατροπής και οχι συγκυβέρνησης και συγκάλυψης.

  Αυτό που έχει να κάνει από εδώ και πέρα ο Λαός είναι να ενισχύσει τις δυνάμεις εκείνες που αποτελούν εγγύηση για σίγουρη και σταθερή στροφή της πολιτικής υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Να ενισχύσει τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν στην δική του δύναμη για να αλλάξουν τα πράγματα και οχι σε απομηχανής θεούς. Δηλαδή το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  Και μιας και ο συμπαθής ηγέτης Τσίπρας μας θύμισε λίγο την εποχή του 1981 και τον Α. Παπανδρέου με τα τσιτάτα του, να ξαναθυμηθούμε ακόμα ένα σύνθημα που επαληθεύτηκε στην πορεία των χρόνων. «Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ» θα πρόσθετα και άλλων Αντικαπιταλιστικών – Αντιμονοπωλιακών και Αντι ευρωενωσιακών δυνάμεων.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Σκέψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών. Το Λαϊκό κίνημα και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. « Γκράνμα - Μαΐου 24, 2012

  […] Β. Μαΐου 24, 2012 στις 12:06 πμ Edit # Επειδή το μήνυμα των εκλογών διαστρεβλώθηκε το […]

 2. Σκέψεις για τα αποτελέσματα των εκλογών. Το Λαϊκό κίνημα και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. « Γκράνμα - Μαΐου 24, 2012

  […] Πάνος Β. Μαΐου 24, 2012 στις 12:06 πμ Edit # […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: