Βίντεο

H παγίδα του Δουβλίνου

9 Απρ.

Οι φίλοι Bryan + Sean Carter και Αγγελική Κατσουλάκη γύρισαν πέρυσι το παρακάτω ντοκυμαντέρ για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα και το αδιέξοδο που προκαλεί η Συνθήκη του Δουβλίνου και η πειθάρχηση σε αυτήν. Το παραθέτω στα αγγλικά προς το παρόν αφού οι ελληνικοί υπότιτλοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι. Έχει ήδη παιχτεί σε μικρό βελγικό κανάλι και την επόμενη εβδομάδα θα παιχτεί και σε φεστιβάλ ντοκυμαντέρ.

Advertisements

14 Σχόλια to “H παγίδα του Δουβλίνου”

 1. Y Απρίλιος 9, 2012 στις 7:00 μμ #

  Ένα ακόμα βίντεο εν αναμονή ελληνικού υποτιτλισμού. Μπορείτε να καταλάβετε τουλάχιστον το μισό ωστόσο:

  Κυριακή 25η Μαρτίου σε μια γειτονειά των Βρυξελλών έχει λαϊκή. Στο ‘Σπίτι του Λαού’, η ‘ελληνική κοινότητα’ γιορτάζει την 25η Μαρτίου. Ρωτάμε τους Έλληνες τι ακριβώς έχουν έρθει να γιορτάσουν και τους Βέλγους τι θα έκαναν (ή θα κάνουν) αν (ή όταν) τα ίδια μέτρα εφαρμόζονταν στο Βέλγιο.

 2. λαθραναγνώστης Απρίλιος 9, 2012 στις 9:49 μμ #

  Πάντως, αυτός ο Αφγανός, ο Σαμιρ Σαμιμι, φαίνεται ότι είναι ένας εξαιρετικός κύριος!
  Κι ήταν πολύ «vulnerable»………ο καημένος!!
  Εργάστηκε και για τις Inernational forces (το σηματάκι στο μπλουζάκι του, μοιάζει τόσο πολύ με αυτό του ΝΑΤΟ)
  Αυτό έλειπε να τον αφήσουν ακάλυπτο τα δικαστήρια των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» της δημοκρατικής Ευρώπης!

  • Y Απρίλιος 10, 2012 στις 12:10 πμ #

   Έχεις δίκιο. Τα έξοδα για να πάει κανείς στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπέρογκα. Αλλά ένας συνεργάτης των κατακτητών στο Αφγανιστάν μπορεί να ανταπεξέλθει.

   Οι ηγεμόνες της Εσπερίας επιδεικνύουν την ιστορική τους υποκρισία και αλαζονεία κλειδώνοντας από τη μία τους μετανάστες μέσα στα ελληνικά σύνορα (με τη Συνθήκη του Δουβλίνου) και εγκαλώντας από την άλλη το ελληνικό κράτος ότι είναι βίαιο απέναντι στους μετανάστες (με την απόφαση του Δικασηρίου). Μετατρέπουν τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε σανατόριο της Ευρώπης κι από την άλλη διαδίδουν ότι αυτά γίνονται στην Ελλάδα μάλλον γιατί δεν έχουμε εμπεδώσει ως λαός το δυτικό πολιτισμό.

   Ο πιο ανεδιήγητος υποτακτικός όλων είναι Κοκκαλάκης – που αυτές τις μέρες τον απολαμβάνουμε σε νέες περιπέτειες – ο οποίος διακηρύσει την προσήλωση του στο ρόλο του ως… ακρίτα φρουρού της Ευρώπης κ ότι δε θ’αφήσει ούτε ένα μετανάστη να επιβαρύνει άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Να κάτσουν όλοι στην Ελλάδα να ψοφήσουν στην πείνα και την καταστολή μαζί με τους γηγενείς.

   Το ηρωικότερο των μαντρόσκυλων ο Κοκκαλάκης, περιμένει από τ’αφεντικά του να του ρίξουν κανά κοκκαλάκι. Πολλά τα εγκλήματα των μαντρόσκυλων όμως, αν ποτέ υπάρξει στοιχειώδης δικαιοσύνη που να υπηρετεί την πλειοψηφία σ’αυτή τη χώρα, σ’αυτή την ήπειρο, σ’αυτό τον κόσμο.

   • λαθραναγνώστης Απρίλιος 10, 2012 στις 7:25 πμ #

    Για τον Αφγανό, το πιο πιθανό είναι να είναι πράκτορας. Όπως πρακτόρευε για το ΝΑΤΟ στη χώρα του, έτσι και τώρα ανέλαβε να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την υπόθεση της δήθεν κακοποίησης του από την Ελλάδα που προκάλεσε και την καταδίκη της χώρας. Το
    σημαντικό εδώ, δεν είναι η καταδίκη για κακομεταχείρηση του μετανάστη, αλλά το ότι το δικαστήριο επαναβεβαίωσε και αναζωογόνησε τη συνθήκη του Δουβλίνο ΙΙ και η πίεση στην Ελλάδα να μην επιτρέπει στους λαθρομετανάστες να φεύγουν προς την Ευρώπη, αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Μάλλον οι Ευρωπαϊκές υπηρεσίες φοβήθηκαν μια de facto κατάργηση του Δουβλίνο ΙΙ απο την Ελλάδα και εσπευσαν να το θωρακίσουν στήνοντας αυτή την υπόθεση.

 3. Y Απρίλιος 10, 2012 στις 10:07 πμ #

  Κοίταξε δε ξέρω αν πρέπει να πηγαίνουμε και στο άλλο άκρο.
  Το ελληνικό κράτος φέρεται ναζιστικά στους μετανάστες (εδώ φέρεται έτσι και στους ντόπιους στους μετανάστες δε θα φερθεί?) και οποιοδήποτε δικαστήριο κι αν εξέταζε την υπόθεση θα ήταν αδύνατο να μην καταδικάσει την Ελλάδα.

  Δε νομίζω ότι η καταδίκη αναζοωγόνησε το Δουβλίνο. Εγώ είπα πώς αξιοποιήθηκε κα πώς η αστική εξουσία στήνει το θέατρο των »πολλών εξουσιών» και του »ελέγχου» ωστέ να αθωώνεται η ίδια ως τέτοια. Το Δουβλίνο γενικά χτυπιέται από παντού και είναι σαθρό γιατί είναι μια παράλογη συνθήκη. Είναι βασικά η Ελλάδα που μπορεί να το τινάξει στον αέρα που είναι και το βασικό θύμα του. Το θέμα είναι ότι όσο μας κυβερνάνε Παπαδήμοι, Κοκκαλάκηδες, Βενιζέλοι, Σαμαράδες, Καμένοι, Κουβέληδες και λοιπές αστοφασιστικές δυνάμεις αυτό δε πρόκειται να γίνει.

  Γενικά καλύτερα είναι νομίζω να αναλύουμε πολιτικά παρά συνομωσιολογικά (πράκτορας, στημένο κλπ.)

 4. Y Απρίλιος 10, 2012 στις 12:39 μμ #

  Προεκλογικά, ο Σαρκοζί λέει ότι θα φύγει από τη Σέγκεν αν δεν καταφέρει να υποχρεώσει την Ελλάδα να φυλάξει καλύτερα τα σύνορα με την Τουρκία. Έχει δικαίωμα λέει να ζητήσει τιμωρία της Ελλάδας λέει. Αν δεν αλλάξει τίποτα θα φύγει από τη Σέγκεν γιατί η Γαλλία επειδή έχει το καλύτερο σύστημα παροχών (αυτό παίζει και να ισχύει αν εξαιρέσουμε τους Σκανδιναβούς) πληρώνει την… κακή φρούρηση της Ελλάδας.

  (He added that France would also suspend its membership of the Schengen area if greater controls on immigration to Greece from non-EU countries were not secured. “A 120km border between Greece and Turkey is not sufficiently guarded” he said, “it’s within my right to call for sanctions. If no changes occur within a year, I will suspend our participation in the Schengen treaty. Since France has the most generous social welfare programme, we are strongly affected by these policies”. http://openeurope.org.uk/Article?id=8737)

  • λαθραναγνώστης Απρίλιος 10, 2012 στις 9:29 μμ #

   Και οι ντόπιοι νενέκοι, έσπευσαν να ανταποκριθούν:
   http://bit.ly/HxozP3
   Πάντως, και οι Ναζί, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,»χώρους υγειινισμού» τα ονομάζανε.
   Υπερβολές θα μου πείτε.

 5. tasosnastos Απρίλιος 10, 2012 στις 5:12 μμ #

  Πότε η συκοφαντία και το ψέμα «ανυψώνονται» σε γκεμπελισμό;
  *
  Πρώτον, όταν το ψέμα είναι τόσο απίθανα μεγάλο που ο κανονικός άνθρωπος αρχίζει να αναρωτιέται.
  Προσέξτε:
  «…Το μέγεθος της ψευτιάς είναι ένας παράγοντας για να γίνει πιστευτή. Με την πρωτόγονη αφέλεια των μαζών, ένα μεγάλο ψέμα είναι πιο αποτελεσματικό από ένα μικρό (…) Δεν θα συμβεί ποτέ η μεγάλη μάζα να υποπτευθεί ένα τόσο μεγάλο ψέμα, και η μάζα θα σταθεί τέλεια ανίκανη να πιστέψει πως θα μπορούσε να είχε κανείς τη σατανική ξετσιπωσιά να διαστρέψει την αλήθεια σε τέτοια έκταση».
  (Αδόλφος Χίτλερ, «Ο Αγών μου», εκδόσεις Ζαρβάνου, τ. Α΄, σελ. 55).
  *
  Δεύτερον, όταν η συκοφαντία, που με «σατανική ξετσιπωσιά, διαστρέψει την αλήθεια σε τέτοια έκταση», επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται.
  Πρόκειται για το γνωστό «πες πες κάτι θα μείνει».

  • Y Απρίλιος 10, 2012 στις 5:26 μμ #

   συμφωνώ. υπάρχουν πολλά ουρανομηκή ψέμματα σ’αυτή την ιστορία, αλλά δε ξέρω σε ποιο βασικά αναφέρεσαι.

 6. Talibremal Απρίλιος 11, 2012 στις 1:00 πμ #

  @Λαθραναγνώστη: Πότε έγινε πράκτορας ο άλλος δεν κατάλαβα.. άκου λέει για να καταδικάσει επίτηδες τη χώρα!!ήμαρτον ρε λάθρα! λες και χρειάζονται συνωμοσίες το ελληνικό κράτος για να γαμάει το κοσμάκι! έχεις πάρε χαμπάρει τι γίνεται στα κρατητήρια κα στις φυλακές;; το ντοκυμαντέρ το είδες βασικά;;;;
  και κάτι άλλο για την εντελώς στρεβλή εικόνα που έχεις για την απόφαση M.SS c/Greece and Belgium ( http://strasbourgobservers.com/2011/02/10/m-s-s-v-belgium-and-greece-when-is-a-group-vulnerable/ ) ίσα ίσα που καταδικάζει την ελλάδα για βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά προς τον αιτούντα άσυλο, – συνεργάτη ή μη του νατο κατά τα άλλα ποσώς ενδιαφέρει,-, και το Βέλγιο που έκανε τα στραβά μάτια και έστελνε πίσω όσους φτωχοδιάβολους αφγανούς τα καταφέρνανε να φθάσουν εκεί.. να ξέρεις φίλε μου πως η Γαλλία πάγωσε της επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα αιτούντων άσυλο για να μην αρπάξει τιμωρίες από την ΕΔΔΑ… και συνάντησα αρκετούς Αφγανούς που μόλις είχαν ξεφύγει από την Ελλάδα..Οπότε μια θερμή παράκληση: ενημερώσου καλύτερα. Το ότι η Ελλάδα εφαρμόζει απαρέγκλιτα το Δούβλινο είναι δικό της βίτσιο και συνειδητή απόφαση της αστικής τάξης… δεν είδες ακόμα και τον φασίστα μπερλουσκόνι πως ανάγκασε του υπόλοιπους να πάρουν με την μία θέση μόλις έδωσε προσωρινές άδεις Σέγκεν στους τυνήσιους πρόσφυγες; Εν όλιγοις όλοι βολεύονται να έχουν την Ελλάδα να εμποδίζει τους ευγνωμόνες αφγανούς και πακιστανούς να δώσουν τα σέβη τους στους δημοκράτες απελευθερωτές ευρωπαίους….

  • λαθραναγνώστης Απρίλιος 11, 2012 στις 8:24 πμ #

   Talib, Το ύποπτο σε αυτή την υπόθεση, είναι ότι δεν την κίνησε ένας τυχαίος, από τους εκατοντάδες μετανάστες που υπέστησαν κακοποίηση, αλλά αυτός ο συγκεκριμένος που πρακτικά ήταν συνεργάτης κατοχικών δυνάμεων στη χώρα του και γι αυτόν τον λόγο
   άλλωστε κινδύνευε στο Αφγανιστάν να τον «καθαρίσουν».
   Αυτά τα πράγματα δεν είναι συμπτώσεις και να μου επιτρέψετε να συνεχίσω να θεωρώ ότι ο «τύπος» είναι μούτρο.
   Απο κει και πέρα, δεν αμφισβητώ ότι όντως στην Ελλάδα οι μετανάστες αντιμετωπίζουν πολύ βάναυση συμπεριφορά, αλλά από την άλλη, ας μην ξεχνάμε και την περίπτωση της Ιταλίας που τους πνίξανε εν ψυχρώ!
   Λες ότι «Το ότι η Ελλάδα εφαρμόζει απαρέγκλιτα το Δούβλινο είναι δικό της βίτσιο και συνειδητή απόφαση της αστικής τάξης». Ακριβώς!
   Δεν είναι βίτσιο του Ελλ. λαού αλλά κυρίως βίτσιο των διάφορων οσφυοκαμπτών, νενέκων, γκάουλαϊτερ της ΕΕ, που προσπαθούν να έχουν την «έξωθεν καλή μαρτυρία» (γιατί την έσωθεν την έχουν γραμμένη…)

 7. Y Απρίλιος 11, 2012 στις 9:20 πμ #

  Γραμμένη αλλά και γαμημένη την έχουν την έσωθεν. Θα κηρύξουν εκλογές σήμερα στις πέντε? Ρε σεις, πείτε τους να τις κάνουν στις 13 να βολευτώ κι εγώ. http://www.corporateeurope.org/el/node/868

  • λαθραναγνώστης Απρίλιος 11, 2012 στις 10:11 πμ #

   Λένε ότι σήμερα θα κηρύξουν εκλογές για τις 6 Μάη.
   Δεν καταλαβαίνω πως γίνεταιαυτό.
   Με βάση το σύνταγμα,(τι λέω τώρα εγώ ο μαλάκας!!)οι εκλογές μπορούν να γίνουν το νωρίτερο μέσα σε 30 μέρες από την κήρυξή τους. Άρα πρακτικά πάμε για 13 Μάη και όχι για 6.
   Αλλά είπαμε. Αυτό το λέει το σύνταγμα, οπότε στα @@@ιδια μας. Αν το έλεγε η κομισσιόν τότε θα ήταν νόμος απαράβατος!!

 8. Y Απρίλιος 11, 2012 στις 4:10 μμ #

  6 μαϊου το κέρατο μου το τράγιο.
  Εμπρός να μη μπορούν με τίποτα να κάνουν κυβέρνηση οι @#4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: