Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων στην «Ελληνική Χαλυβουργία»

21 Φεβ.

«Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας.

 

Η Χρυσή Αυγή από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας, όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα. Υπερασπίστηκε τον Μάνεση, λέγοντας πως η πρότασή του για απολύσεις και πεντάωρο ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά. Οτι κάθε επιχείρηση γι’ αυτό υπάρχει, για να βγάζει κέρδος. Από την αρχή κατηγορούσε το σωματείο μας ως αδιάλλακτο και υποκινούμενο, ότι με τη στάση του οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο, όπως έγινε με την ΠΙΡΕΛΙ και άλλα εργοστάσια, προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους συναδέλφους Χαλυβουργούς στο Βόλο με εμάς στον Ασπρόπυργο, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του Ασπρόπυργου κάνουν απεργία, γιατί όταν απολυθούν έχουν εξασφαλίσει παχυλές αποζημιώσεις, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο Βόλο.

Βλέποντας ότι αυτές οι αντιδραστικές θεωρίες δεν είχαν καμία απήχηση, ότι οι Χαλυβουργοί συνέχιζαν περήφανα τον αγώνα τους ενάντια στον Μάνεση και στην τάξη του συνολικά, ότι αυτός ο αγώνας είχε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων εδώ και διεθνώς από τους εργάτες όλου του κόσμου και από τους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας, αποφάσισαν να χτυπήσουν με άλλους, ύπουλους τρόπους τον αγώνα μας. Την 109ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει, και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους, στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του. Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι από άλλες ομάδες, βρήκαν την αφορμή για να πούνε ανοιχτά αυτό που τόσον καιρό έκρυβαν, δηλαδή ότι και αυτοί αξιοποιούν την απεργία μας για δικούς τους λόγους χωρίς να συμφωνούν με αυτή και το περιεχόμενό της.

Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι είναι μικροί, για να κρίνουν και να χτυπήσουν τον αγώνα των Χαλυβουργών. Οι Χαλυβουργοί εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους και του ΔΣ του σωματείου τους. Σε αυτές αποτυπώνεται το ταξικό περιεχόμενο και ο προσανατολισμός του αγώνα, τα αιτήματά τους.

Επαναλαμβάνουμε ξανά ότι εμείς ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων. Δηλώνουμε όμως, για άλλη μια φορά, ότι ο αγώνας των Χαλυβουργών ούτε αποπροσανατολίζεται, ούτε εξαγοράζεται με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Στο κάλεσμά μας, από την αρχή, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που με πολλές οργανώσεις έχουμε διαφορετικές απόψεις, στόχους και κατεύθυνση.

Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι δεν προσφέρουν την υλική βοήθεια με στόχο να βοηθήσουν, ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους. Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών. Οι Χαλυβουργοί είναι κομμάτι του οργανωμένου ταξικού κινήματος, που ήταν και παραμένει ο βασικός υποστηρικτής του αγώνα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί κατηγορούν το ΠΑΜΕ, μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα, που ήταν και παραμένει από την αρχή ο βασικός υποστηριχτής του αγώνα μας, που τώρα βρίσκεται σε πανελλαδική οικονομική εξόρμηση για τη στήριξη του αγώνα μας. Καλούμε όλους τους Χαλυβουργούς να απομονώσουν όσους προκαλούν ζημιά στον αγώνα μας. Λέμε στο Μάνεση και τους ανθρώπους του ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα προβοκάρουν και θα χτυπήσουν το κίνημα αλληλεγγύης του αγώνα μας. Οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν.

Παλεύουμε για να γίνει όλη η Ελλάδα Χαλυβουργία».

27 Σχόλια προς “Ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων στην «Ελληνική Χαλυβουργία»”

 1. λαθραναγνώστης 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 12:14 μμ #

  Νομίζω ότι το θέμα, το χειρίστηκαν αρκετά ψύχραιμα και σωστά.

  Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση του Δ.Σ του σωματίου της Χαλυβουργίας και το σχόλιο του “Ρ”
  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6706767

  (Το παραπάνω σχόλιο είναι σύμπτυξη και μεταφορά, δύο σχολίων μου από το Newswire)

 2. Y 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 12:25 μμ #

  Μπράβο στους Χαλυβουργούς που ξεμπρόστιασαν τα θρασύδειλα φασιστάκια της ΧΑ.

  Πάντως θα ήθελα να δω τις ανακοινώσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΚ, Ξεκίνημα που αποδεικνύουν το ορθόν του παραπάνω άρθρου.

  • λαθραναγνώστης 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 12:32 μμ #

   Δεν ανεβάζουν άρθρα αυτοί.
   Στο ιντερνετ πάντως και στα μπλόγκς, οργίασαν!

  • λαθραναγνώστης 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 12:34 μμ #

   Δεν βγάζουν ανακοινώσεις αυτοί.
   Στο ιντερνετ πάντως και στα μπλόγκς, οργίασαν!

  • Lenin Reloaded 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 3:24 μμ #

   Δεν γνωρίζω καμία ανακοίνωση του Σύριζα και θεωρώ επικοινωνιακά λανθασμένη την αναφορά Ριζοσπάστη στο θέμα — για αυτό και δεν την δημοσίευσα, αλλά μόνο την ανακοίνωση των χαλυβουργών, που δεν αναφέρει τίποτε σχετικό.

   Διευκρινίζω ότι την θεωρώ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ λανθασμένη, όχι απαραίτητα λανθασμένη επί της ουσίας, διότι δεν έπρεπε να αναφερθούν χώροι που δεν είναι δημόσια πιστοποιημένη η στάση τους.

   Επίσης για το Σεκ εγώ δεν έχω δει κάτι, το ΕΕΚ όμως, που δεν ανήκει βέβαια στον Ανταρσυα, είναι από τους χώρους που θα πρέπει να προβληματίσουν πολλούς για την στάση τους: http://www.eek.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=663:2012-02-20-19-24-07&catid=29:announcements&Itemid=29

 3. kraftwerkvs 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 1:01 μμ #

  καλά το ξεκίνημα έβγαλε πάντως

  http://www.xekinima.org/arthra/view/article/anatrixiastiko-to-pamekke-kalosorizei-tin-xrysi-aygi/

  τροτσικιστές……χα

 4. kseeath 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 3:04 μμ #

  Προσδοκίες και ματαιώσεις περί επαναστατικού υποκείμενου
  Με αφορμή μια απροσδόκητη επίσκεψη φασιστών στη Χαλυβουργία

  Την Παρασκευή (17/2) κλιμάκιο της νεοναζιστικής συμμορίας που περιφέρεται με τον τίτλο “χρυσή αυγή” βρέθηκε στην “Χαλυβουργία Ελλάδος” που βρίσκεται ήδη στον 4ο μήνα απεργίας διαρκείας. Οι εργάτες που βρίσκονταν εκεί μαζί και ηγετικά στελέχη του σωματείου τους αντί να τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές, θεώρησαν θεμιτό όχι μόνο να παραλάβουν από δαύτους μερικά κουτιά γάλατα με το περιτύλιγμα “χρυσή αυ.γή για να ξεβρομίσει ο τόπος” αλλά και να τους δώσουν το μικρόφωνο για να ακούσουν από πάνω και τις εμετικές τους ανοησίες. ανάγνωση του υπολοίπου »

 5. compasso 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 3:44 μμ #

  ποια είναι η ένωση οπαδών Συριζα ρε παιδιά;

 6. Κασπερ 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 3:57 μμ #

  Καλο θα ηταν να σταματησουμε να διαφημιζουμε χωρους και γκρουπες που οι ανακοινωσεις τους ειναι περισσοτερες απο τα μελη τους. Σχεδον κανενας απλος μεροκαματιαρης λαικος ανθρωπος δεν γνωριζει την υπαρξη του ΕΕΚ, του ΣΕΚ, του Ξεκινηματος, του Σταματηματος, της ΕΟΣ, των σχολιαστων χωρις συνορα κλπ κλπ. Και πολυ καλα κανει. Αυτοι σαν παρασιτα τρεφονται απο τη δραση αλλων. Και κυριως του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Μονον ετσι μπορουν και αποκτουν υποσταση. Ας τους αφησουμε λοιπον ανυποστατους, οπως ειναι και τους αξιζει.

  • Y 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 4:26 μμ #

   Κάσπερ νομίζω ότι το βλέπεις λίγο ανάποδα.
   Το δημοσίευμα του ΚΚΕ δίνει αξία στις ομάδες αυτές αφού θεωρεί άξιο να τις αναφέρει σε ένα ζήτημα που βασικά αναφέρεται στη ΧΑ και όχι κανείς άλλος.

   Κατά τη γνώμη μου δε βοηθά να ανφερόμαστε γενικά σε »κάποιους» από »κάποιες» ομάδες χωρίς να τις κατονομάζουμε.

   Το βασικό σε κάθε περίπτωση είναι ότι οι Χαλυβουργοί ξεκαθάρισαν τη στάση τους απέναντι στη ΧΑ και αντιπαραθετικά σ’αυτή τη στάση τους υπέρ της »συμπαράσταση(ς) όλων των εργαζομένων εδώ και διεθνώς από τους εργάτες όλου του κόσμου και από τους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας».

   Καθότι ως γνωστόν η αλλελεγγύη είναι το όπλο των λαών.

   • Κασπερ 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 7:01 μμ #

    Το δημοσιευμα του Ριζου, απο ολες τις ομαδες αυτες μνημονευει μονο το ΣΕΚ και το Ξεκινημα. Κι αυτες ακομα ως απλη αναφορα. Τις αλλες τις ανεφερα εγω προσωπικα κι αυτο για να τονισω οτι η αντιδρασεις μας καμια φορα δεν ειναι αναλογες του αντικτυπου που εχουν αυτες οι ομαδες στην κοινωνια. Δινουμε πολυ μεγαλη σημασια καμια φορα σε ανυπαρκτους. Κατα τα αλλα συμφωνω με το βασικο που λες κι εσυ.

 7. compasso 21 Φεβρουαρίου, 2012 στις 9:58 μμ #

  κάσπερ έχεις δίκιο γι ατην μικρή απήχηση που έχουν παρόλαυτα η σπέκουκλα τους πολλές φορές έχει πολλαπλάσια δυναμική δυστυχώς.

 8. Trendy Ρούλα 22 Φεβρουαρίου, 2012 στις 1:03 μμ #

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=671106

  • λαθραναγνώστης 22 Φεβρουαρίου, 2012 στις 2:29 μμ #

   «Να θυμίσουμε στο ΚΚΕ πως το γαλλικό κόμμα και ο Λεπέν αποτέλεσαν συγκοινωνούντα δοχεία, εις βάρος φυσικά του γαλλικού Κ.Κ.;»

   Κι εμείς να θυμίσουμε πως το γαλλικό ΚΚ, δυστυχέστατα για τον Γαλλικό λαό και την Ευρώπη, είναι όμορο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά του ΚΚΕ!

 9. xaris 22 Φεβρουαρίου, 2012 στις 2:16 μμ #

  opos idate to somatio ecgale apantisi.tha prepi na gnorizete oti o proedros den edose ton logo se kanenan na milisi antitheta ton pire monos tou to melos ths xrisis ayghs kai meta edose apanthsh i opoia pote den katagrafike sto video tous .to opoio video kopike kai raftike opos ithelan aftoi.

  • kraftwerk 22 Φεβρουαρίου, 2012 στις 3:20 μμ #

   Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΧΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΑΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΘΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΑ.

   ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
   ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ!

  • Antonxxx 22 Φεβρουαρίου, 2012 στις 10:44 μμ #

   Αυτην την σκεψη εκανα οταν ειδα το βιντεο των σκουληκιων.
   Μπορει μετα απο τοσο μακροχρονο αγωνα να υπαρχει και η κουραση, αλλα η καταδρομικη επεμβαση των φασιστων ,εχει τα χαρακτηριστικα της παραγγελιας.
   Τρεμει η πλουτοκρατια οτι τωρα που οι μασκες και οι ψευδεσθησεις πεσαν με το μνημονιο 2 οτι το συνθημα ολη η Ελλαδα μια Χαλυβουργια θα γινει ευκολοτερα πραξη.

   Ταυτοχρονα τα μονα εργοστασια στα οποια η εργοδοσια δεν θα εφαρμοσει τα νεα μετρα οσο διαρκει η απεργια στον Ασπροπυργο, θα ειναι αυτα του Μανεση στο Βελεστινο και τον Βολο.

   Με τη νικη Χαρη!

 10. mariori 23 Φεβρουαρίου, 2012 στις 1:23 πμ #

  http://youtu.be/NFPegazKYVA πολύ καλό ντοκιμαντέρ του 902. Μάθαμε την κυρά αρχόντω, είδαμε το μάριο αθανασίου αλληλεγγυο και είχε και καλή μουσική. Πέρα από την πλακα πολύ καλό.

 11. Y 23 Φεβρουαρίου, 2012 στις 8:30 πμ #

  βίντεο από την εκδήλωση αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς στις Βρυξέλλες στις 28 Γενάρη

 12. sentic 23 Φεβρουαρίου, 2012 στις 9:49 πμ #

  Πολυ καλό βίντεο Μαριορι και θα μας φάνει πολύ χρήσιμο εδω εξω με ενα μικρο κούρεμα και μια καλή μετάφραση.

  Υ.Σ .Ασπρισε και ο Γιωργης ο Μπ.χρονια είχα να τον δω!!!

 13. RedPersonality 23 Φεβρουαρίου, 2012 στις 1:35 μμ #

  Deutsche welle για Χαλυβουργούς.

 14. ΧΑΡΗΣ 28 Φεβρουαρίου, 2012 στις 2:37 μμ #

  Σήμερα η εργοδοσία εδειξε για άλλη μια φορά το άθλιο πρόσωπό της.Εβαλε την GREEN STEEL θυγατρική να σπάσει την απεργία αλλα τελικά θα σπάσει τα μούτρα της.3 συναδελφοι στράφηκαν εναντίον του σωνατείου στελνοντας εξωδικα με την αιτιολογία οτι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι ακυρες διότι δεν γίνεται η ψηφοφορία με κάλπη.Το καταστατικό του σωματείου γράφει οτι οι ψηφοφορίες γινοντε είτε με κάλπη ειτε με ανάταση χειρός.Επισης υπάρχει ενταλμα σύλληψης του προέδρου του σωματείου και του γραμματέα και περιμενουμε να ερθει η αστυνομία να κάνει το εργο των αφεντικών τους.Στην συνάντηση του σωματεόυ σήμερα με τον υπουργό έπεσε ενα χαρτί το οποίο λέει οτι ο κος ΜΑΝΕΣΗΣ εχει πάρει άδεια να ξεκινήσει την διμιουργία λιμανιού απέναντι απο το εργοστάσιο.Στα χαρτιά λέει οτι αυτή τη στιγμή δουλευουν 420 άτομα 24 ώρες 365 μερες το χρόνο.Ο υπουργός «εκπληκτος»(χαχαχαχα)δήλωσε άγνοια και οτι θα ενημερωθεί περί του θέματος και θα συναντηθεί με τον ΜΑΝΕΣΗ την πεμπτη.Αυτό το εχουμε ξανακουσει τον τελευταιο μηνα αλλες 2 φορές.Αυριο θα παμε ολοι στην κηφησια με αρκετο κοσμο απο ολη την εργατικη ταξη.Θα στησουμε αντισκηνα εκει.(αν δεν εχουμε παρατραγουδα στην πυλη).ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: