Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια στην εξουσία της πλειοψηφίας

7 Νοέ.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται να συμφωνούν στον από κοινού τους διορισμό του Λουκά Παπαδήμου ως πρωθυπουργού.  Δημοκρατική Συμμαχία και ΛΑΟΣ χειροκροτούν, ενώ Δημοκρατική Αριστερά και Πράσινοι θεωρούν την εξέλιξη σχεδόν θετική.

Σύσσωμο το μπλοκ των αστικών δυνάμεων λοιπόν βάζει στο τιμόνι της χώρας έναν άνθρωπο που με καμία διαδικασία δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

Κι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος. Είναι μέλος του λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission.  Πρόκειται για όργανισμό που έφτιαξαν στη δεκαετία του 70 εκπρόσωποι πολυεθνικών εταιρειών από τις τρεις ισχυρότερες τότε περιοχές του πλανήτη (ΗΠΑ, Δ. Ευρώπη, Ιαπωνία) και είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών αυτών.

Ιδού τι λέγεται για το λόμπι αυτό από την Αυστραλή ακαδημαϊκό Sharon Beder στο βιβλίο της  ”Suiting themselves: how corporations drive the global agenda”, εδώ σελίδα 6:

”H Trialteral Commission είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο δίκτυα εταιρειών μπορούν να συμπεριλάβουν υψηλά ιστάμενους σε κυβερνήσεις και δημόσιες διοικήσεις μέσα στις συμμαχίες τους σα συμμάχους εναντίον της δημοκρατίας. Η TC δημιουργήθηκε για να ‘διαμορφώσει τη δημόσια πολιτική’ σε μια εποχή που η δημοκρατία έθετε εξοργιστικά εμπόδια στις πολυεθνικές. Το 1975, η TC εξέδοσε έκθεση με τίτλο ‘Η Κρίση της Δημοκρατίας’, βασικός συγγραφέας της οποίας ήταν ο Samuel Huntington [θυμ. ‘σύγκρουση των πολιτισμών’ και άλλα αντιδραστικά] και δήλωνε ότι ‘κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία’. Η έκθεση είπε επίσης ότι ‘χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός μετριάσματος της δημοκρατίας’ και ακόμα ότι ‘η αποτελεσματική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων’.”

”Ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος David Rockfeller εξήγησε το σκοπό ύπαρξης της TC λέγοντας ότι ‘πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της κυβέρνησης. Κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτά που έκανε η κυβέρνηση και οι εταιρείες φαίνονται να είναι οι οντότητες που είναι πιο λογικό να το κάνουν αυτό’.”

Περισσότερες πληροφορίες για την Trilateral Commission μπορεί κανείς να βρεί και σ’αυτό το βιβλίο – Trilateralism: the Trilateral Commission and elite planning for world management

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι επίσης ο πρώην υποδιευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενός μη εκλεγμένου οργανισμού που δεν είναι υπόλογος σε κανέναν και  καθορίζει την πολιτική του με βάση τις οδηγίες που παίρνει από σώματα εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Τέτοια σώματα είναι η »Ομάδα των Τριάντα» (περισσότερα γι’αυτή την ομάδα σε πρόσφατη δημοσίευση του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών) και το »Σκιώδες Συμβούλιο της ΕΚΤ» (δείτε τα μέλη του στο τέλος αυτού του άρθρου)

Ο Λουκάς Παπαδήμος διετέλεσε επίσης στο παρελθόν μέλoς της Federal Reserve Bank of Boston.

Δε πρέπει να αναμένεται λοιπόν ότι ο κύριος αυτός θα … »χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του και τις επαφές του για να οφελήσει τον ελληνικό λαό». Πρόκειται για εκπρόσωπο του διεθνούς τραπεζικού και πολυεθνικού κεφαλαίου που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία το Μεταξά τη δεκαετία του ’30 και ίσως και με την θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.

Βασική αποστολή του είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ που προβλέπει της εγκατάσταση ελεγκτών της Κομισιόν (βλέπε task force) και της ΕΚΤ σε όλα τα υπουργεία, τη διαχείριση του τραπεζικού συστήματος απευθείας από την Τρόικα καθώς και το αποικιακό σχέδιο »Ήλιος»με το οποίο ξένες πολυεθνικές θα κλέβουν ηλιακή ενέργεια από την Ελλάδα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες αλλού.

Δεν υπάρχει λοιπόν άλλη αξιοπρεπής πολιτική επιλογή πέρα από την ένταση των κινητοποιήσεων απαιτώντας εκλογές τώρα και απόρριψη της απόφασης της συνόδου.

update 7/11: 

eric: το άλλο όνομα που ακούγεται είναι ο αμερικανοθρεμένος Ν. Διαμαντούρος και μέλος της λέσχης Μπιντελμπέργκ. (κλικ)
update 8/11:

compasso: τα ΜΜΕ της Ιταλίας αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία με το Λ.Παπαδήμο αλλά οι Μερκελ-Σαρκοζί, έβαλαν βέτο επειδή ήταν πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι το 2002 και ένας από τους βασικούς υπεύθυνους των «greek statistics»

Update 10/11/2011

O Παπαδήμος δέχτηκε την πρόταση που του έγινε επισήμως από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.

Ιδού η προφορική του δήλωση.

Να συνδράμουμε όλοι για να πάει αυτός ο ‘μεταμοντέρνος’ δικτάτορας από ‘κει που ‘ρθε.

143 Σχόλια προς “Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια στην εξουσία της πλειοψηφίας”

 1. faros 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:55 μμ #

  Δεν γνωρίζουμε τελικά αν, ο απόφοιτος του ΜΙΤ κ. Παπαδήμος, θα δεχτεί τον ρόλο του πρωθυπουργού ή του υπουργού οικονομικών (και αντιπροέδρου παράλληλα).

  Γνωρίζουμε όμως (και το συγκεκριμμένο άρθρο δείνει όλα εκείνα τα πληροφοριακά στοιχεία διαλύει κάθε είδους τυχόν αμφιβολίας περί τούτου) για ποιο λόγο ο συγκεκριμμένος κύριος προτείνεται από πολιτικού χώρους, επιχειρηματικούς κύκλους και προφανώς και ευρωπαϊκούς !

  Η αστική τάξη οργανώνεται και επιτίθεται !
  Θα την αφήσουμε έτσι ;

 2. λαθραναγνώστης 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:24 μμ #

  «…που έρχεται με τρόπο ανάλογο που τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα έφεραν στην εξουσία το Μεταξά τη δεκαετία του ’30 και ίσως και με την θετική έγκριση των ευρωπαϊκών ελίτ.»
  Τα ιστορικά γεγονότα, συνήθως επαναλαμβάνονται. Την πρώτη φορά συμβαίνουν σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα.
  Κάπως έτσι ξεκινάει ο Μαρξ τη «18η Μπρυμαίρ του Λ. Βοναπάρτη»
  Αύριο, έχουμε 18 Μπρυμαίρ με βάση το ρεπουμπλικανικό ημερολόγιο!!
  Διπλή φάρσα!!

 3. Y 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:39 μμ #

  »Whether the new government will be able to impose its spending cuts is another matter.

  The existing administration has been blocked from pushing through many of its decisions by widespread strikes and even occupations of government ministries by ministry staff themselves.

  The country is already bracing itself for a fresh outbreak of civil unrest on 17 November, the anniversary of the student uprising that ultimately led to the overthrow of the Western-backed military junta that ruled Greece from 1967 to 1974.»
  http://euobserver.com/19/114188

 4. kseeath 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:05 μμ #

  Μίλησε κανείς για αστική δημοκρατία;
  Ύστερα από μία εβδομάδα συμπύκνωσης της πολιτικής κρίσης κι έπειτα από τις ωμές προτροπές των δανειστών κι ουσιαστικά του κεφαλαίου (εθνικού-διεθνούς) εγένετο μάλλον κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης (κεα) καθώς Παπανδρέου-Σαμαράς κατέληξαν σε συμφωνία. Φυσικά αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι συζητήσεις γύρω από τη μορφή αυτής της συνεργασίας που ισοδυναμεί με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα βοναπαρτίστικου τύπου. Η τυπική παραβίαση της συνταγματικής τάξης (νέα κυβέρνηση χωρίς την παραίτηση της προηγούμενης και χωρίς διερευνητικές εντολές του Παπούλια στα λοιπά κόμματα), αλλά και το γεγονός πως οι διαδικασίες δεν εξελίσσονται θεσμικά, απλά επιβεβαιώνει την ουσιαστική μεταλλαγή της αστικής δημοκρατίας την εποχή της κρίσης σε μια σύγχρονη μορφή κράτους έκτακτης ανάγκης. Continue reading →

 5. Y 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:19 μμ #

  Ρε Ναρίτες! Μας δουλεύετε?
  » Καμία κυβέρνηση και καμία κάλπη δεν είναι λύση. Αγώνας για την ανατροπή, τώρα!»
  »Τώρα, οι μηχανισμοί του αστικού συνασπισμού εξουσίας – πανικόβλητοι- προσδοκούν να φυλακίσουν την αγανάχτηση και την αξιοπρέπεια στο κουτί μιας κάλπης»
  http://www.narnet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=547&Itemid=1

  τι σκατά εννοείτε? άμα πέσει η κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει δηλαδή? Δε πρέπει να γίνουν εκλογές? Έχετε ετοιμάσει σοβιέτ που πρέπει να πάρουν την εξουσία και δε το ξέρουμε? Ή μήπως να αναλάβει ο κοκός που λέει η Ελληνοφρένεια ή ξέρω γω ο Μητροπολίτης Αθηνών?

 6. compassocap 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:28 μμ #

  σουρεαλισμός

 7. compassocap 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:38 μμ #

  το τρεομέρ πάντως της όλης υπόθεσης είναι οι κυβερνήσεις τεχνοκρατών. Κοινώς η ομολογία ότι στη πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της, η Ευρώπη, (aka Ελλάδα, Ιταλία προς το παρόν) θα διοικείται κατευθείαν από τους τραπεζίτες. Αυτούς που θα χτυπούσαν υποτίθεται.

 8. mariori 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:47 μμ #

  μαλλον νικηφορος διαμαντουρος λεει το μεγκα πρωθυπουργος…

 9. eric 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:47 μμ #

  από http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/o_neos_prwthypoyrgos_7_noemvrioy_2011_samaras_papandreoy.1442464.html

  18:55 Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζεται εμπλοκή στην υπόθεση της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο και ξαναπέφτουν όλα τα ονόματα στο τραπέζι, χωρίς να υπάρχουν όμως οριστικές αποφάσεις.

  Μεταξύ αυτών που ακούγονται είναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρος (Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής στο Στρασβούργο) και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

  19:16 Εμπλοκή παρουσιάζεται στις διαπραγματεύσεις με τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται τον όρο που θέτει.

  και κάτι ακόμα
  19:24 Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί αλλαγή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου

  που συνδυάζεται και με μια ωραία φώτο
  εδώ:http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/article1473701.ece/ALTERNATES/w460/venizelos.jpg

 10. eric 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:50 μμ #

  αυτός είναι; τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει;

 11. compassocap 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:58 μμ #

  ρε τα τσογλάνια προβοκάτσια να μας χαλάσουν το άρθρο για το Παπαδημο

 12. Y 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:06 μμ #

  Δε νομίζω ότι ο Ν. Διαμαντούρος θα δεχτεί αυτή την πρόταση. Θα εντυπωσιαζόμουν πάρα πολύ αν το έκανε.

  Οι σημερινοί financial times γραφούν »πρωτοκλασάτοι (senior) πολιτικοί, επιχειρηματίες και λομπίστες διενεργούν εντατικές συζητήσεις για να εντοπίσουν υποψηφίους για υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας». (http://www.ft.com/intl/cms/s/0/7c455fc4-087f-11e1-bc4d-00144feabdc0.html#axzz1d2mazKDq)

  Που σημαίνει ότι ο ΣΕΒ είναι μέσα στις διαπραγματεύσεις κι ότι κάποιο νομικό πλαίσιο θα υπάρχει και στην Ελλάδα (δε μπορεί) ώστε να ζητήσει κάποιος τα πρακτικά αυτών των συζητήσεων (με πιασε πάλι το ευρω-φλώρικο του επαγγέλματος αλλά γιατί? Δεν έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε).

  Α ρε κουφάλα Ευρώπη που θα φερνες τη δημοκρατία!

  @Κομπάσο
  Ο Σαμαράς παιδάκι μου. Δε το κάνει γιατί θέλει εκλογές νωρίτερα. Για να τη σπάσει στο γκράνμα το κάνει ο π@#9ης.

 13. eric 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:10 μμ #

  ρε Υ εδώ δε δώσανε τα πρακτικά από την Προεδρία χτες που κρατούσαν κιόλας… Θα δώσουν από επαφές επιτελείων μέσω τηλεφώνων και μυστικών συναντήσεων;
  Σε 20-30 χρόνια κάτι μπορεί να γράψουν αλλά μέχρι τότε βλέπουμε… Η λαική εξουσία θα τα βγάλει όλα τα άπλυτά τους στη φόρα.. 🙂

 14. tsechos 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:17 μμ #

  Απλά ετοιμάζουν το κλίμα για την πιθανότητα αυτή η κυβέρνηση να μας κάτσει στο σβέρκο για περισσότερο απο 4 μήνες.

 15. eric 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:40 μμ #

  @15
  πόσο καιρό οι αστοί (παράγοντες, αναλυτές και δημοσιογράφοι) κριτικάρουν τις πρόωρες εκλογές;
  πόσο καιρό κάνουν το ίδιο για την ατολμία και τις αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος;

  βρισκόμαστε μπροστά στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ότι ξέραμε για αυτό θα πρέπει σιγά σιγά να το αναθεωρούμε (αναφέρομαι στην πολιτική του «συμπεριφορά»)

  π.χ. το ΠΑΣΟΚ εκλέχτηκε το 2009 και για 4 χρόνια, ήτοι 2013 έτσι; συγκυβέρνηση τώρα. ακούσατε τι ορίζοντα έδωσαν και γνωρίζετε τι δύσκολα μέτρα θα πάρει. Θα καταλάβουμε ότι πάμε σε εκλογές όταν αφού έχουν κανονίσει τα του νέου μνημονίου και του προυπολογισμού αρχίζει να αναδιατάσσεται εκ νέου το πολιτικό σύστημα. Γιατί με τα μέτρα που θα πάρουν από κοινού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-πρόθυμοι τα ποσοστά τους θα ακολουθήσουν την πορεία των ποσοστών που ήδη έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ. Και να μην ξεχνάμε ότι πέρα από τα ποσοστά μετράνε (για τους αστούς) και οι ψήφοι…

  Εν ολίγοις ίδωμεν για εκλογές και για το πότε… Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας ΓΑΜ….. άμεσα και πολύ φοβάμαι ότι ίσως κάποιος κόσμος να το φάει έστω και στην αρχή το παραμύθι της ενότητας.

 16. eric 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:53 μμ #

  http://www.express.gr/news/politics/534670oz_20111107534670.php3

  KAI ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

 17. Κώστας Μίχος 7 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:23 μμ #

  προφητικός ο χαρυ κλιν. Ηξερε τι ελεγε το 83

  «Eδώ και δυο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά σιγά τους Ελληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών,
  κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
  Σε είκοσι – τριάντα χρόνια από σήμερα, Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.
  Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.
  1983, Χαρρυ Κλυν, »Αλλαγή και πάσης Ελλάδος»

 18. asimina 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:13 πμ #

  Πολύ καλό άρθρο!!
  Άση

 19. Σεχτάρ ο Τρομερός 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:19 πμ #

  kseeath (5), …αν και πρόλαβαν άλλοι, δεν μπορώ, γιατί σέρνονται τέτοιες απόψεις τριγύρω.
  Ετούτο:
  «….και η ελληνική Αριστερά ζει μέσα σε χίμαιρες και πανικούς!…»
  πως παντρεύεται με αυτό;
  «…Η επίκληση των εκλογών από τη μεριά της αριστεράς και η άρνηση της να νομιμοποιήσει τη διαδικασία της διαδοχής στο βαθμό που δεν υφίσταται επαναστατικό κίνημα που να διεκδικεί την εξουσία μπορούν να αποτελέσουν τακτικούς σταθμούς μιας επαναστατικής στρατηγικής…»
  Δηλαδής, ζούμε μέσα σε χίμαιρες και πανικούς, αλλά είμαστε και στα πλαίσια επαναστατικής στρατηγικής;
  Αυτά παθαίνει κανείς όταν προσπαθεί να χωρέσει την πραγματικότητα στα καλούπια είτε των προσωπικών εμμονών του, είτε των διάχυτων μικροαστικών επιρροών.
  Το κείμενο, που παραπέμπεις πάσχει από εντυπωσιακή αποσύνδεση από την πραγματικότητα. Κοίτα τριγύρω σου.
  Με την σταθερά στοχοπροσηλωμένη πολιτική της η «ελληνική αριστερά» (το γνωστό τσουβάλιασμα-ποιά από όλες; Η Μααστριχτο-Αναν-ική η η άλλη;) και ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με την οξύτητα της καπιταλιστικής κρίσης, ΠΑΡΑ την καθυστέρηση του υποκειμενικού παράγοντα στον Λαό, έχει στριμώξει και θα στριμώχνει όχι μόνο την Αντίδραση αλλά, όπως φαίνεται, και ΠΟΛΛΟΥΣ, που δε θάπρεπε.
  Εχετε πάρει χαμπάρι πως το ΚΚΕ, από την προπερασμένη Πέμπτη, έχει γίνει κεντρικός πόλος στην πολιτική;

  —————————————————————-
  Τώπα και χτές. Εχω την αίσθηση, πως, παρά την έλλειψη αξιόλογου μαζικού-οργανωμένου-συνειδητού λαϊκού κινήματος, το σύστημα τις τελευταίες μέρες δείχνει να παρασύρεται σε βεβιασμένες ενέργειες, σαν σε πανικό, (αντιφατικές κινήσεις, που τις ανακαλούν αμέσως μετά, «καίνε» χαρτιά τους χωρίς να έχουν ορατές εναλλακτικές λύσεις, κλπ.), που καταλήγουν σε «πατάτες», αρχίζοντας από την μεγαλοφυώς βλακώδη προβοκάτσια της Πέμπτης 20/10. Οι αντιδράσεις τους παραπέμπουν σε μεγάλα ζόρια και ίσως η κρίση του Καπιταλισμού να είναι βαθύτερη από όσο την έχουμε διαγνώσει…
  Η πολιτική ατμόσφαιρα των ημερών θυμίζει πολύ έντονα ημέρες του ’65, αν και μέσα σε πολύ διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Και τότε, με το αστικό Σύνταγμα κουρελιασμένο (ως συνήθως…), πηγαινοέρχονταν στο Παλάτι (τότε είχαμε κι απ’ αυτό) διάφοροι απίθανοι τύποι για πρωθυπουργοί. Αλλά σήμερα ο Καπιταλισμός έχει τις μάβρες του ενώ τότε υπήρχε οικονομική άνοδος. Από την άλλη όμως, οι κομμουνιστές κοίταγαν να …καταδικάσουν τον Στάλιν, για να επιδείξουν «διαγωγήν κοσμιωτάτην», και, συναφώς, τρέχανε (τρέχαμε…) πίσω από τον Παπατζή-παππού, (αυτόν με το …ρολόϊ!), για την «Δημοκρατική Αλλαγή»…. Σήμερα τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά.
  Δεν προσδοκώ γρήγορες νίκες. Δεν αρκεί να κάνει λάθη ο αντίπαλος, πρέπει και σύ να είσαι έτοιμος να τα εκμεταλλευτείς. Και αυτό προϋποθέτει, εκτός από ηγεσία, και οργανωμένο-εκπαιδευμένο στράτευμα, συνειδητό, με «ηθικό ακμαίο», όπως ξέρουμε. Δε χρειάζονται μικροαστικές (η και προλεταριακές) βιασύνες. Με υπομονή και σταθερότητα πρέπει να γίνει η ανασύνταξη του επαναστατικού στρατού. Οι προσεκτικές και σωστές τακτικές κινήσεις σιγά-σιγά θα φέρουν και τις μεγάλες νίκες.
  Πολλοί αγωνιστές εγκλωβίζονται σε περασμένες, βιαστικές η παρορμητικές, εκτιμήσεις (οι «αυθόρμητες εξεγέρσεις», τα σπασμένα κρύσταλλα του Δεκέμβρη 2008, οι εισαγόμενες «πλατείες» των παπαχελάδων κλπ.), και πάνω κεί χτίζουν αναλύσεις, που τους εξωθούν σε πλήρη αποσύνδεση από την σημερινή πραγματικότητα. Είναι κρίμα – η αυτοκριτική είναι όπλο του επαναστάτη. Που, άμα έχει κότσια, την κάνει και ανοιχτά, για να βοηθήσει κι άλλους.
  ———————————————————-
  Για τους βιαστικούς: Διαβάστε στην ιστορία, πως μεγάλοι στρατηγοί, τύλιξαν ΜΕΘΟΔΙΚΑ, μεγαλύτερους και ισχυρότερους στρατούς στα δίχτυα τους, και τους κατάπιαν. Αλλά κυρίως (και αυτό είναι το επίκαιρο μάθημα), τι εξοντωτική κριτική αντέξανε μέσα από τις δικές τους γραμμές, μέχρι να έρθει η γλωσσοφαγωμένη νίκη. Πως ρούφηξε ο Κουτούζωφ τον Ναπολέοντα και την «Μεγάλη Στρατιά» του, η, πως ξεγέλασε ο Σαμ Χιούστον τον Αντόνιο Λόπεζ ντε Σάντα Αννα και του πήρε το Τέξας… Ο πόλεμος είναι μεγάλο σχολείο για την Επανάσταση.

 20. Y 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:20 μμ #

  @Σεχτάρ
  Εγώ και σ’αυτή τη φάση που είμαστε, διαφωνώ με αυτό που είπε και η Αλέκα στη συνέντευξη της ότι όλα τα »νέα» κινήματα εμφανίστηκαν για να χτυπήσουν το εργατικό. Εξέφραζαν αντικειμενικές συνθήκες και το εργατικό πρέπει να ξέρει να ελλίσεται απέναντι τους και τελιά να τα ενσωματώνει κι έτσι να εμπλουτίζεται και το ίδιο. Έτσι λοιπόν διαφωνώ και στη δικιά σου ανάγνωση των πλατειών και του Δεκ. 2008.

  @ναρίτες
  ελπίζω η χθεσινή ανακοίνωση να ήταν λάθος που θα διορθωθεί και γι’αυτό να μην σχολιάζετε.

  @Λαθρά από το Newswire (καλύτερα να συζητάμε εδώ γι’αυτό)
  »φθάνει από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μεταφέροντας την επιστολή του Ταμείου με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης και τη συμμετοχή του Ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα.»
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231136576
  Λέτε να του πουν: »μια και μας τους έφερες τους όρους, δε κάθεσαι και να τους εφαρμόσεις ως πρωθυπουργός?» ή θα μείνουμε με τον Παπα(ρο)δήμο που όπως με θυμίζει κι ο Κομπάσο από το κοντρόλ αυτός δεν ήταν που »μαγείρεψε» τα νούμερα το 1999 για να μπούμε στο ευρώ και »εξόργισε» τους ευρωπαίοι με δέκα χρόνια καθυστέρηση?? Τώρα είναι ΟΚ? Τι έγινε ρε παιδιά?

  Και για να μη ξεχνιόμαστε. Στα σκουπίδια η συμφωνία, εκλογές τώρα.

 21. λαθραναγνώστης 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:23 μμ #

  «Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε(το «βρώμικο 89″) για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης. Τελικώς, όμως, δεν δικάστηκε, λόγω μη άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

  http://www.antinews.gr/2011/11/07/132289/

  Τελικά, το «βρώμικο 89» εκδικείται για πολλά!!!

 22. Αναυδος 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:50 μμ #

  […]Δριμύτατη επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου εξαπέλυσε από την συχνότητα του Zougla Radio ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναπτύξεως, Παναγιώτης Γεννηματάς. Θεωρεί πως ο υποψήφιος πρωθυπουργός πρέπει να περάσει από ανακριτική επιτροπή για να εξηγήσει τον ρόλο της Τραπέζης Ελλάδος, όταν σε απόλυτη συμφωνία με τις κυβερνήσεις και επί μία δεκαετία προμήθευε με ψεύτικα στοιχεία τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με το καθαγιασμένο άλλοθι της εισόδου της χώρας στη Νομισματική Ένωση (Ευρωζώνη).

  Ο κ. Γεννηματάς χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδήμο ως «Ευνούχο του Παλατιού», εννοώντας πως είναι το ιδανικό πρόσωπο για να εκτελεί εντολές. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, επελέγη. Ο ίδιος, εξάδελφος του αειμνήστου Γιώργου Γεννηματά, καταγγέλλει πως ο κ. Παπαδήμος είναι από εκείνους τους δημόσιους λειτουργούς που είναι συνυπεύθυνοι για το σημερινό οικονομικό δράμα που ζει η ώρα. [../]

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=414045&cid=6

  Αν αφορουσε αλλη χωρα αυτός ο καυγας θα ειχε γουστο

 23. Αναυδος 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:09 μμ #

  Το Non Paper της ΝΔ
  και το σκυλο χορτατο και την πιτα αφαγωτη (!?)

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=105278&catid=9

 24. RED LΑBEL 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:44 μμ #

  πόσο φοβούνται το λαό κ πόσο ματαιόδοξοι είναι όλοι οι αστοί κ τα στηρίγματά τους……..!

  όσο συνεχίζεται αυτό το αντιλαϊκό θρίλερ εμείς πρέπει να εντείνουμε την πάλη μας για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του Π.Α.ΜΕ.να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εμβάθυνση της κοινωνικής συμμαχίας που θα ανατρέψει κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση,θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την Ε.Ε,θα κάνει τη δική της εξουσία που θα διαγράψει το χρέος μονομερώς.θα χτυπήσει κ θα ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων.

  το κίνημα είναι η ώρα να μαζικοποιηθεί .να πυκνώσει από τα κάτω με λαϊκή αυτενέργεια κ πρωτοβουλία.να πολιτικοποιηθεί κ να ριζοσπαστικοποιηθεί.για να γίνουν αυτά χρειάζεται απαραίτητα ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!που σημαίνει να κερδηθούν σε αυτή την προσπάθεια όσοι περισσότερο εργάτες κ λαϊκά στρώματα.

  ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ Κ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

 25. λαθραναγνώστης 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:10 μμ #

  Δεν υπογράφει ο Σαμαράς τη γραπτή δέσμευση για την τήρηση των όρων της συμφωνίας που απαιτούν οι Βρυξέλες.
  Λέτε να πάμε τελικά σε εκλογές?
  τηhttp://news.in.gr/greece/article/?aid=1231136700

 26. Y 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:45 μμ #

  Μιας και το ποστ είναι για ένα ακόμα ενεργούμενο του διεθνούς τραπεζικού λόμπι, δείτε με αγγλικούς υπότιτλους την πολύ καλή εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης σχετικά με το πώς τα πλοκάμια του τραπεζικού λόμπι κινούν την ΕΕ από τις 25.08.2011

  (τα μακ έχουν πρόβλημα με υπότιτλους youtube αλλιώς πατήστε το cc)

 27. Σεχτάρ ο Τρομερός 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:25 μμ #

  Λαθρά (27), πολιτικαντισμοί της απελπισίας….:
  Ψηφίζουμε, ….αλλά δεν υπογράφουμε!
  Ολα, κι όλα!
  Το παν είναι η …αξιοπρέπεια!
  Οπως λέει ο λαός: «Μαγκιά-κλανιά, και κώλος φινιστρίνι».
  Τους έχουν τελειώσει τα αποθέματα. Είναι στριμωγμένοι.
  Τώρα αντεπίθεση, να γυρίσουμε μυαλά και συνειδήσεις.

 28. Μιχάλης 8 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:25 μμ #

  Eric 17@

  Το απίστευτο (λέμε τώρα) είναι πως ενώ έχει περάσει από τα πάντα, στην Μπίλντερμπεργκ συμμετείχε το 2000 (τουλάχιστον επίσημα) όντας μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Συνήγορος του Πολίτη!!!
  Ή αλλιώς, πως οι αστοί θωρακίζουν την εξουσία τους φορώντας φιλολαϊκούς μανδύες…
  Αυταπάτες…

  Πάντως χώρος υπάρχει για όλους τους…

 29. Anton 9 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:21 πμ #

 30. Y 9 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:37 πμ #

  @Anton – Μεντράκας
  την ατζέντα 2010 στη Γερμανία την εφάρμοσαν οι ΣΔ με τους Πράσινους και όχι με τους ΧΔ. Δεν ήταν ίδια μέτρα με αυτά των μνημονίων. Ήταν σκληρά αντεργατικά μέτρα αλλά δεν προέβλεπαν μαζικές μειώσεις μισθών της τάξης του 50% ούτε ξεπούλημα σε τέτοια διάσταση και ξένους ελεγκτές στα γερμανικά υπουργεία.

  Κατα τα άλλα, δε παίζονται μιλάμε οι κύριοι της αστικής τάξης. τα χουν χάσει εντελώς: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2088006

 31. Anton 9 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:56 πμ #

  Y, οσον αφορα τους Γερμανικους μισθους,η μειωση μπορει να μην εγινε με μνημονιο και μιας και εξω, αλλα απ οτι ξερω οι μισθοι (εξω πληθωρισμος), βρισκονται στα επιπεδα του 1980.

  Αυτο ακριβως ειναι ενα απο τα προβληματα μεταξυ Νοτου και Γερμανιας, οπου ο Νοτος εχασε ανταγωνιστικοτητα.

  Και στην Σουηδια οπου μενω, την βρωμικη δουλεια την εκαναν οι Σοσιαλδημοκρατες, ιδεολογικα και πρακτικα, για να παραδωσουν επειτα στο Δεξιο μπλοκ.

 32. Sponge Bob 9 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:54 πμ #

  Και τώρα μια «άσκηση για το σπίτι» όπως μας έλεγαν στο σχολείο:

  – Πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα http://www.trilateral.org
  – Διαλέγουμε από το menu αριστερά: About Trilateral -> European Region
  – Πηγαίνουμε στο τέλος της σελίδας στο «Click here to download the European Region Membership List.»
  – Ανοίγει το αρχείο EU_list_10-11.pdf
  – Αναζητούμε (πχ με Ctrl-F) το όνομα: Papademos.

  Ερώτηση 1: Ποιο είναι το επόμενο όνομα κάτω από το Lucas Papademos;

  – Μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά μας. Μήπως υπάρχει κι άλλο όνομα από Ελλάδα;

  – Αναζητούμε (πχ με Ctrl-F) τη λέξη : Athens.

  Ερώτηση 2: Ποια άλλα καλόπαιδα βρίσκουμε στη λίστα;

 33. Y 9 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:14 μμ #

  Παπαχελάς, Βουρλούμης (OTE), Οδυσσέας Κυριακόπουλος (ΣΕΒ).

  Από Κύπρο, George Vassiliou.

 34. Y 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:56 πμ #

  Στο Βέλγιο περιμένουμε να μας ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση και το πρόγραμμα λιτότητα qui va avec (που πάει μαζί)

  Στην Ελλάδα περιμένουμε να μας ανακοινωθεί ο πρωθυπουργος

  Στην Ιταλία περιμένουνε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για το διάδοχο του Μπερλουσκόνι.

  Γεια σου μωρή Αβρούπα Ντεμοκρατίκ!

  (ζήτω το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απόψε)

 35. Y 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:33 μμ #

  http://aristerovima.gr/details.php?id=2867

 36. compassocap 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:10 μμ #

  Παπα-δήμιος

 37. enas 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:19 μμ #

  Eytyxws yparxoun «aristeroi» pou 8a feroun kapitalistiko sosialismo:

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6535635&publDate=10/11/2011

  Sigoura den ta pane kala me to KK Kinas? An to teleytaio kanei kapoio symfwno symbiwshs gia tous omofylofilous tote nomizw 8a apokatasta8oun oi sxeseis tous… me ena deipno sto Xrhmatistirio Aksiwn Athinwn

 38. Y 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:32 μμ #

  O Nόαμ Τσόμσκι για την Τrilateral Commission το λόμπι στο οποίο ανήκει ο Παπαδήμος

 39. visk 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:35 μμ #

  Στην Ιταλία φημολογείται ότι ο αντίστοιχος Παπαδήμος θα είναι ο Μάριο Μόντι, o μέχρι τώρα Ευρωπαίος πρόεδρος της Τριλάτεραλ.

 40. a8lios 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:54 μμ #

  Y, ίσως πρέπει να απαντήσεις στο μπλογκ του (45)…

 41. Y 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 5:16 μμ #

  ανακοίνωση Μπαρόζο – Βαν Ρόμπουϊ για Παπαδήμο

  Click to access 125984.pdf

 42. Y 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 5:45 μμ #

  Περισσότερα στοιχεία από τον Ιουλιανό

  //ΠαραλληλοΓράφος//
  Είμαστε ακόμη σε beta έκδοση!
  Λ. Παπαδήμος: Ο ευπατρίδης των τραπεζών

  Ioulianos

  10 Νοεμβρίου, 2011 1:51 μμ

  Είχα ετοιμάσει ένα παρόμοιο θέμα .Μα μια και με πρόλαβες ας καταθέσω εδώ τα παρακάτω:

  Τι κοινό μπορεί να έχουν, ο δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμος, ο Παπαχελάς με τον ομοτράπεζο του στην ΜΚΟ ΕΛΙΑΜΕΠ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ και κατηγορούμενο με βούλευμα από το περασμένο καλοκαίρι (αριθμός 1693/2010) για απιστία, που αφορά υπερτιμολογημένες συμβάσεις που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ με τις εταιρίες, Siemens και Intracom, Βουρλούμη, με την εταιρία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε http://www.s.andb.gr/gr/ η οποία μόλις στις 9-11-11 απέκτησε τα αποθέματα βωξίτη στην Ελλάδα και στην οποία προεδρεύει ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος;;
  Ο τελευταίος μάλιστα συγκαταλέγετε στην λίστα με τους πενήντα ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο. http://50.insead.edu/alumni/ulysses-kyriacopoulos κάτι που όμως δεν τον εμπόδισε να ρίξει χιλιάδες τόνους περλίτη και μπετονίτη στη θάλασσα της Μήλου, λόγο της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της εταιρείας του. Η δίκη κατά σύμπτωση ορίστηκε στις 9-11-11. http://www.inews.gr/159/sto-edolio-tou-katigoroumenou-kathetai-o-odysseas-kyriakopoulos.htm.

  Άλλες ιδιότητες του κ Κυριακόπουλου είναι: Mέλος του Δ.Σ. της Lavipharm Α.Ε. και της Lamda Development A.E. και πρόεδρος του ΙΟΒΕ όπου γενικός διευθυντής είναι ο Στουρνάρας.

  Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και αντιπρόεδρος της BusinessEurope (UNICE). Τέως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ΑΕ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

  Αυτό που ενώνει και τους τέσσερις προαναφερθέντες είναι η συμμετοχή τους στο κλειστό παγκόσμιο λόμπι που ονομάζεται Trilateral Commission.

  Ioulianos

  10 Νοεμβρίου, 2011 2:23 μμ

  Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η δίκη της «S&B» και του βιομήχανου Οδυσσέα Κυριακόπουλου, που κατηγορείται μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας του για υποβάθμιση του περιβάλλοντος της Μήλου και διάθεση υγρών βιομηχανικών αποβλήτων.

  Σήμερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, άγνωστος τηλεφώνησε και είπε, ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα!

  Η αίθουσα του δικαστηρίου εκκενώθηκε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι αστυνομικοί να ελέγξουν το χώρο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι επικράτησε ψυχραιμία, καθώς κανείς δεν πίστεψε την απειλή. Όμως, ο χώρος έπρεπε να ελεγχθεί για λόγους ασφαλείας. Όντως το τηλεφώνημα για βόμβα αποδείχθηκε φάρσα και οι δικαστές, οι μάρτυρες, οι κατηγορούμενοι, αλλά και πολλοί κάτοικοι της Μήλου, που ταξίδεψαν στη Σύρο για να παρακολουθήσουν με αγωνία τη δίκη, επέστρεψαν στην αίθουσα. Τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ξέσπασε, κάνοντας λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας» και καταγγέλλοντας, ότι «κάποιοι δεν θέλουν να γίνει η δίκη»!

  Και τα γεγονότα δείχνουν να τον επιβεβαιώνουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το τηλεφώνημα για βόμβα έγινε το μεσημέρι, ακριβώς την ώρα που ξεκινούσε η δίκη του Οδυσσέα Κυριακόπουλου και της εταιρείας του «S&B», η οποία είχε τον αριθμό 21 στο πινάκιο. Δηλαδή, είχε προηγηθεί η εκδίκαση άλλων 20 υποθέσεων, χωρίς να σημειωθεί κάποιο απρόοπτο.

  Ποιος δεν ήθελε να γίνει η δίκη; Ποιος φοβήθηκε τη δικαιοσύνη; Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης, ενώ κατέθεσε και ενστάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από το δικαστήριο…

  Ωστόσο, εξαιτίας του τηλεφωνήματος για βόμβα χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί τελικά για την άλλη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.http://www.inews.gr/120/poioi-den-theloun-na-dikastei-o-od-kyriakopoulos.htm
  http://parallhlografos.wordpress.com/2011/11/10/%CE%BB-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CF%8E%CE%BD/

  Κι ένα άρθρο από τη Βάλια Μπαζού
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2011/11/blog-post_1916.html

 43. a8lios 10 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:19 μμ #

  Δεν πειράζει μωρή ΝΔ, κάνε παιχνίδι,
  θα ‘μαστε «αξιωματική αντιπολίτευση» στις καρδιές του λαού…

  (για …έξω από τις καρδιές, μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τις εκλογές 😆 )
  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=324891

 44. λαθραναγνώστης 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:39 πμ #

  Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τελικά, το καθεστώς Παπαδήμου, θα πάρει όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα που δεν πρόλαβε να πάρει το ΠΑΣΟΚ,θα κυρήξει τη χρεωκοπία της Ελλάδας και θα μας βγάλει από την ΟΝΕ.
  Είναι η χρυσή ευκαιρία και των δυό μεγάλων αστικών κομμάτων να αποφύγουν η χρεωκοπία και η έξοδος απο την ΟΝΕ να γίνει επί διακυβέρνησής τους.
  Βρήκανε παπά και θα μας θάψουν όλους.
  Τον λόγο πια τον έχει ο λαός να προλάβει να τους θάψει αυτός πρώτος.

 45. λαθραναγνώστης 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:47 πμ #

  Ο Soldier of fortune @ 52,
  αντί για :»Σύσσωμο το μπλοκ των αστικών δυνάμεων λοιπόν βάζει στο τιμόνι της χώρας…….»,
  γράφει: «Σύσσωμο το μπλοκ των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων βάζει στο στο τιμόνι της χώρας…..»

 46. compassocap 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:28 πμ #

  ότι επίσημα πρόκειται για συνταγματική εκτροπή το χουμε πάρει χαμπάρι;

 47. kolokotronis 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:41 πμ #

  Όχι, σύντροφε, τυπικά δεν είναι συνταγματική εκτροπή.
  Το σύνταγμά τους το κάνουν λάστιχο κατά το δοκούν
  και θα σου πούνε, ότι έχουμε κοινοβουλευτική και όχι πρωθυπουργική «δημοκρατία».
  (δηλαδή, πως ο λαός εκλέγει βουλευτές, οι οποίοι εκλέγουν πρωθυπουργό και κάτι
  τέτοιες πίπες).
  Είναι λάθος να επικεντρωθούμε εκεί, όπως κάκιστα κάνει ο Συριζα (θεσμολαγνεία κλπ).

  Εξάλλου, είπαμε, το σύνταγμά τους το έχουμε χεσμένο!

 48. compassocap 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:07 πμ #

  @κολοκοτρώνης:

  1on πρόκειται για εκτροπή. Τυπικότατα. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Τελεία. Δε λέει εκτός εαν έχουμε οικονομικλη κρίση. Αυτός έχει τη δεδηλωμένη.

  2ον και σημαντικότερο. Είστε τελείως μαλάκες αν το πιστεύετε αυτό. Το να αναδεικνύεις ότι τα συντάγματα και τους νόμους που αυτοί ψηφίζουν, τα κάνουν κουρελόχαρτα όποτε τους συμφέρει και μετά εγκαλούνε τους υπόλοιπους γιατί δε τα τηρούνε ή δε τα εφαρμόζουν (στα πανεπιστήμια πχ) δεν είναι θεσμολαγνεία. Το αντίθετο είναι. Αποδόμηση των θεσμών του αστικού οικοδομήματος. Η πάλη των συνδικάτων για τη τήρηση των ΣΣΕ είναι και αυτό θεσμολαγνεία ;;;

  Το ότι το ΚΚΕ δεν είναι αξιωματική αντιπολίτευση και ο τύπος παίζει με τους θεσμούς για να είναι και κυβέρνηση και αντιπολίτευση και ν ασυνεχίσουν να παίζουν το παιχνιδάκι στα παράθυρα και ακόμα περισσότερο στη βουλή για να παρασύρουν το λαό, είναι θεσμολαγνεία να το καταγγείλεις;

  Ο Μπογίοπουλος σε αυτό το video που καταγγέλει το ότι η δανειακή σύμβαση δε ψηφίστικε από το κοινοβούλιο ως όφειλε είναι θεσμολάγνος;;;

  παρεπιπτόντως αυτή η τοποθέτηση του Μπογιό έκανε τρομερή αίσθηση και «επικοινώνησε» τη θέση του ΚΚΕ πολύ αποτελεσματικά.

 49. kolokotronis 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 4:29 πμ #

  Δυστυχώς, φίλε, στην ερμηνεία του συντάγματός (τους), δεν χωράνε ούτε «τυπικότατα»
  ούτε «τελεία», που γράφεις.Εκτός από την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, προβλέπεται
  και η διερευνητική εντολή, εκτός από τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας
  δίνεται και σε άλλους, δεν είναι θέμα πάντα της δεδηλωμένης και ένα κάρο άλλα νομικά
  ζητήματα. (Βάλε στο Google, για παράδειγμα, «εξωκοινοβουλευτικός πρωθυπουργός»
  και θα δείς ένα σωρό αντικρουόμενες, νομικές και μή απόψεις).

  Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
  Εγώ έγραψα, πως είναι λάθος να ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ εκεί, (γιατί θα χάσουμε την ουσία)
  έφερα και το παράδειγμα του Συριζα, για να γίνω πιό κατανοητός,
  (Τσίπρας: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο και
  να προστατέψει το σύνταγμα και την κοινωνική συνοχή…)
  και εσύ μού το πήγες στις ΣΣΕ και στον Μπογιόπουλο!
  Επιμένω πως η θεσμολαγνεία είναι απαράδεκτη για τους κομμουνιστές
  και δεν αναφέρομαι στα παραδείγματα, που εσύ δίνεις.

 50. λαθραναγνώστης 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:11 πμ #

  Kolokotronis @ 59,
  Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στο αν έχει γίνει ή όχι συνταγματική εκτροπή. Από την άλλη όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να το αναδείκνύουμε στο μέτρο που του αναλόγεί.
  Η άποψή μου είναι ότι έχουμε καραμπινάτη συνταγματική εκτροπή και ουσιαστικά έχει γίνει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
  Και φυσικά θα υπάρξουν ένα κάρο σφουγκοκωλάριοι νομικοί που θα προσπαθήσουν να ξεχειλώσουν τους νόμους και να αποδείξουν τη συνταγματικότητα των πράξεων των αφεντικών τους, αλλά από την άλλη, έχουμε κι εμείς φωνή, εξ ίσου δυνατή, να πούμε στο λαό ότι όταν ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει προβλήματα, δεν διστάζει να κουρελιάσει ακόμα και τα ίδια τα αστικά συντάγματα που κατα τα άλλα τα παρουσιάζει σαν ιερά.
  Είναι ο λόγος μας απέναντι στο λόγο τους, η λογική μας απέναντι στη δικιά τους και σ αυτόν τον τομέα έχουμε τρομερά πλεονεκτήματα. Ας μην αχρηστεύουμε τα όπλα μας.

 51. a8lios 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:15 πμ #

  @Λαθρα
  «Είναι η χρυσή ευκαιρία και των δυό μεγάλων αστικών κομμάτων να αποφύγουν η χρεωκοπία και η έξοδος απο την ΟΝΕ να γίνει επί διακυβέρνησής τους.»

  Παπάρια είναι. Πέρα από ένα 10 + 10 = 20% που και να πεθάνει θα τους ψηφίζει από τον τάφο, κανείς άλλος δε θα το χάψει αυτό.
  Όπως και ότι η ΝΔ δε συμμετέχει στη κυβέρνηση.
  Μην υποτιμούμε κι εμείς την νοημοσύνη του κόσμου.

  Τώρα πρέπει να τους στριμώξουμε. Έναν έναν. Κάθε γνωστό, συνάδελφο, φίλο. Όλοι προ των ευθυνών τους.
  Κι αν κάποιοι (και δεν είναι λίγοι) θέλουν να επικεντρωθούν στο κουρέλιασμα, για άλλη μια φορά, του αστικού συντάγματος, ας συμπορευθούν μαζί μας επικεντρώνοντας σε αυτό. Ναι, θα το αναδείξουμε και αυτό.
  Όπως αναδείξαμε πως το μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί από 180 και πολλοί ήταν εκείνοι που επικεντρώθηκαν σε αυτό.
  Αλλά παράλληλα είναι θαυμάσια πάσα να αναδείξεις το τί είναι, από ποιούς ενάντια σε ποιούς έχει φτιαχτεί και χρησιμοποιείται το Σύνταγμα.

  Συμπόρευση. Τώρα.

 52. λαθραναγνώστης 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:16 πμ #

  Ά8λιε @ 64,
  Εγώ δεν είπα αν θα τους πιστέψουν πολλοί ή λίγοι. Αυτοί θα προσπαθήσουν να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Ο αρχικός τους στόχος, είναι να μη σκάσει η μπόμπα στα χέρια τους επίσημα. Από κει και πέρα, πιστεύουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν επικοινωνιακά και να χρεωθούν όσο λιγότερη ευθύνη. Φυσικά και από πλευράς μας θα προσπαθήσουμε να τους χρεώσουμε ολόκληρη την ευθύνη, όπως είναι και το σωστό.
  Όπως έγραψα ήδη και στο 56, η κυβέρνηση (δικτατορία δηλαδή) Παπαδήμου κατά τη γνώμη μου, θα κάνει πολύ βρομοδουλειά, δηλαδή χρεωκοπία και έξοδο από την ΟΝΕ, θέματα για τα οποία και τα δυό μεγάλα κόμματα, προς τα έξω, δηλώνουν ότι είναι αντίθετα.

  Υ.Γ
  «Παπαριά είναι»
  Πως εκφράζεσαι έτσι σύντροφε? Προς στιγμή νόμισα ότι έγραφε ο Υ. 😀 😀

 53. a8lios 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:19 πμ #

  Δεν είπα «παπαριά». «Παπάρια» είπα!

 54. Y 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:45 πμ #

  Δεν αφήνετε τις »παπαρολογίες» λεω εγώ 🙂

  Είδατε το τελευταίο φιλοτέχνημα τους Μπρεζ? Να το δείτε
  http://sfyrodrepano.blogspot.com/2011/11/36.html

  Κι ένα σχετικό άσμα

 55. Sep 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:12 πμ #

  Ολοι οι λομπιστες του ντουνια το Λοκφελερ αγαπουνε:

  THE TRILATERAL COMMISSION
  AUGUST 2011
  *Executive Committee

  Click to access TC%20list%208-11%20%285%29.pdf

  DAVID ROCKEFELLER
  Founder and Honorary Chairman

 56. λαθραναγνώστης 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:01 μμ #

  http://www.antinews.gr/2011/11/11/133049/

  Πυρ ομαδόν!!

 57. Y 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:30 μμ #

  EU Observer – ECB man to rule Greece for 15 weeks:
  »A third group, the far-right religious party, Laos, has also signed up to support the new administration.

  But the arrangement has been damned as «unconstitutional» by others.

  The Communist party and the left-wing Syriza alliance both denounced the appointment of an unelected prime minister at the behest of international monitors.

  «This is the will of Greek plutocracy and the EU,» the Communist party said a statement. The faction, along with other parties on the left, have seen a surge in support in the wake of the crisis.»
  http://euobserver.com/19/114250

  Δήλωσαν πότε θα γίνουν εκλογές?

  Ο Ράπανος πρώην διευθυντής της Εθνικής επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού?

 58. Αντώνης 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:49 μμ #

  Κοίτα που τελικά θα πάρει το ΛΑΟΣ υφηπουργο στο άμυνας…

 59. a8lios 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:57 μμ #

  Ε ρε τί θα γίνει στην επόμενη απεργία στο λιμάνι!!!
  Κορεάτες, φέρτε τα φλογοβόλα…

 60. mariori 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:59 μμ #

  Kαι βορίδης στο μεταφορών. Εκτελούνται μεταφορές προς μακρόνησο,γυαρο, αι στρατη και λοιπούς προορισμούς. Αν δε δεχτούν ταξιτζήδες κλπ την απελευθέρωση του επαγγέλματος ή την εφεδρεία οι άλλοι θα τους γίνεται φάλαγγα. Γιατί τιμούμε τις δημοκρατικές παραδόσεις.
  Αλλά όντως αυτό με το άμυνας αν δεν ήταν τρομακτικό θα ήταν απλώς αστείο.

 61. mariori 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:00 μμ #

  Αν πάρουν και το ναυτιλίας απο το λαος ούτε τα φλογοβόλα δε θα είναι αρκετά, στο λιμάνι

 62. a8lios 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:11 μμ #

  Τί θα πει «αν»;

  Υπουργός Ανάπτυξης: Μιχ. Χρυσοχοϊδης
  Υφυπουργός Ανάπτυξης: Θεόδωρος Βάρδας (ΝΔ)
  Υφυπουργός Ναυτιλίας: Αδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ)

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=105951&catid=9

  Ας ψάξει κάποιος τις επερωτήσεις Άδωνι όταν «το ΠΑΜΕ είχε αποκλύσει τη χώρα»…

 63. dropdown 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:45 μμ #

  Δεν πειραζει παιδες,καλυτερα ετσι εξωφθαλμα να ξεχρεωνουν τα γραμματεια που χρωστανε για τις ψηφους για το μνημονιο και θα τους γυρισεις μπουμερανγκ. Στην επομενη απεργια σιγα μην πανε οι ναυτεργατες να μιλησουν με τον φαασιστα,κατ’ευθειαν στην βουλη και σε οποιον αρεσει…

 64. kraftwerkvs 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:50 μμ #

  @75 – 76

  Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

  Γεωργιάδης στο λιμάνι…..

  καταλαβα, απο δω και περα ΜΟΝΟ με κράνος στο λιμάνι

  κατα τα άλλα Βορίδης και Γεωργιάδης πέρνουν υπουργεία στα οποία γίνανε πολύ μεγάλες απεργίες ή με μεγάλη συχνότητα, αυτή η κυβέρνηση είναι πραγματική χούντα και μάλλον δεν θα είναι χειρότερη απο τις επόμενες 🙂

 65. enas 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:59 μμ #

  Akoma kai ta mesaia stelexh tou PASOK 8a yposthriksoun tous dedhlwmenous 8aymastes tou Metaksa, tou Nazismou kai tou e8nikismou?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  TETOIOS EKMAYLISMOS???
  TETOIA KSEFTILA????
  XATHIKE KA8E I X N O S DHMOKRATIKHS SYNEIDHSHS APO OLOUS TOUS PASOKOUS POU EXOUN KANEI ESTW 1 FORA APERGIA ENANTIA STO KEFALAIO????

  EINAI PLEON YPOURGOS XRYSAYGITHS ME TA TSEKOURIA!!!!!!!!

  Kata tin tapeinh mou gnwmh P R E P E I na dwsoume sthriksh O L O I sto KKE kai sto PAME einai h MONADIKH politikh dynamh pou exei thn ORGANWSH, DOMH, 8ELHSH, DIAPISTEYTHRIA THN TELEYTAIA 20etia, LAIKH APHXHSH, kai KOMMATIKH DYNAMH NA FEREI APOTELESMATA gia ta laika dikaiwmata enantia sto mayro metopo ELLHNIKHS ASTIKHS TAKSHS – EE

  EPANALAMBANW MAYRO METOPO -> ELLHNIKH ASTIKH TAKSH – EYRWPAIKH ENWSH

 66. κομμαντο λαϊκομετωπικής εντροπίας 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 6:01 μμ #

  Από τα βράγχια κομσομόλε άρπαξέ το

  Απ’την ουρά του πιονιέροι κι εσείς

 67. Y 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:03 μμ #

  Ο Παπαχελάς έτερος καπαδόκης της Τριλάτεραλ από το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής:
  »Οι ιεροκήρυκες του λαϊκισμού και της Ελλάδας της δραχμής θα πιάσουν πάλι δουλειά, αποδομώντας τη λύση Παπαδήμου ως μια ακόμη συνωμοσία του διεθνούς (μασονικού ίσως;) τραπεζικού συστήματος.»
  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_11/11/2011_1296779

  Δεν είναι συνωμοσία κύρια Παπαχελά. Είναι η δικατορία του κεφαλαίου που θα γκρεμίσει η εργατική τάξη.

  Kαι την Ισπανία ανακάλυψαν τη λεπτομέρεια αυτή στο CV του Παπαδήμου:
  »También pertenece desde 1998 al grupo europeo de la Comisión Trilateral, la iniciativa que fundara David Rockefeller en 1973 para fomentar la cooperación entre EE UU, Europa y la región de Asia-Pacífico.»
  http://internacional.elpais.com/internacional/2011/11/07/actualidad/1320692852_268834.html

  Ο πρώτος Νοέμβρης από το 1973 με φασίστες υπουργούς.
  Να τους τσακισουμε.

 68. Αναυδος 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:18 μμ #

  Τουλαχιστον τωρα θα τους λεμε με τη βουλα σοσιαλ-φασιστες

 69. Y 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:25 μμ #

  Γεώργιος Γεωργίου
  Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας

  Βιογραφικό:
  1971: Υπουργείο Εξωτερικών, Γραμματέας Πρεσβείας Γ (Τρίτη Πολιτική Διεύθυνση Ευρώπης, Αμερικής)
  1972: Ο.Η.Ε. Νέα Υόρκη – Γενική Συνέλευση – Αντιπρόσωπος στην 5η και 6η Επιτροπή [νομική]
  1973: Πρόξενος της Ελλάδας στην Νεάπολη Ιταλίας. Πολιτικός Σύμβουλος Συμμαχίας ΝΑΤΟ [Νοτιοανατολική πτέρυγα]
  http://georgiou.weebly.com/betaiotaomicrongammarhoalphaphiiotakappa972.html

  To 1974 οι Έλληνες φοιτητές της Νάπολης πέταξαν αυτό το φασίστα έξω από το προξενείο.

  Ο δε Βορίδης κυκλοφορούσε με αλυσίδες και κοπανούσε κόσμο σε Χολαργός – Παπάγο και περίχωρα.

 70. Κομμουνιστής Δυτικών Προαστίων 11 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:24 μμ #

  Ναυτιλίας και υποδομών, ε;
  Τους είχα υποτιμήσει. Έχουν τελικά φαντασία.
  Ήδη οι συμφωνίες για τις νέες γραμμές για Μακρόνησο με τον Αγούδημο και για τα νέα κτήρια με τον Άκτωρα, έχουν κλείσει… Έρχεται η ανάπτυξη!!!

  Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς την δικιά μας. Απίστευτο το κλίμα από τους εργαζόμενους και τους κάτοικους της περιοχής στη συγκέντρωση στη Χαλυβουργία και η αλληλεγγύη (και στην πράξη) συγκλονιστική. Ήδη μαζεύονται λεφτά, τρόφιμα, και άλλα για την στήριξη των απεργών.

  Στην Ενότητα η Δύναμη,
  στον Αγώνα η Νίκη,
  Ασπίδα η Αλληλεγγύη

 71. plagal 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:36 πμ #

  @A8lios (#64) τι εννοεις -πρακτικα- «συμπορευση»? Αν δεν θες εδω, στειλε ενα μειλ.

 72. compassocap 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:16 πμ #

  τα στοιχεία που έβγαλε ο Υ μαζί με κάποια παραπάνω που μαζέψαν στην Ε
  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=324953

 73. enas 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:31 πμ #

 74. λαθραναγνώστης 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:32 πμ #

  Compasso @ 88,
  Το δημοσίευσαν από χθες στο antinews. Δεν βλέπω όμως να γίνεται αναφορά στο άρθρο του Υ
  http://www.antinews.gr/2011/11/11/133049/

 75. Y 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:35 πμ #

  Κι ο Παπαχελάς μάγκες σ’αυτά απαντούσε. Αλλα στην Καθημερινή δεν ενέκριναν στο σχόλιο μου που απαντούσε στα ‘περι συνωμοσίας’.

 76. compassocap 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:52 πμ #

  Πάντως στην Ιταλία επίσης το θέμα τριμερής, συζητιέται επίσης αρκετά.

 77. compassocap 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:58 πμ #

  επίσης να διακινδυνεύσω μια πρόβλεψη (που λένε και οι δημοσιογράφοι και κάνουν τους έξυπνους, λες και άμα δε πέσουν μέσα θα το θυμάται κανείς). Πιστεύω ότι το σενάριο όλη την σαβούρα αυτής της κυβέρνησης να την αναλάβουν και να τη χρεωθούν κατ’επέκταση, οι υπουργοί και ο Λουκάς αμόλυντος και άσπυλος να κάνει κανά κόμμα το Φεβρουάριο και να πάρει τις εκλογές αέρα.

 78. compassocap 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:15 μμ #

  @Y:
  για τις εκλογές http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=325251

 79. RedPersonality 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:40 μμ #

  ΚΚΕ για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας

 80. Κώστας Μίχος 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:17 μμ #

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

  «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
  Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων

  Καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» στη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών

  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 ΜΜ.

  Οι πιο ακραίες και επιθετικές ομάδες του τραπεζικού κεφαλαίου, με επικεφαλής έναν άνθρωπο των τραπεζών, έναν τραπεζίτη με «κύρος» ορίστηκαν πραξικοπηματικά, να κυβερνήσουν και να «διασώσουν» τη χώρα.

  Τρομοκρατημένοι από τον λαϊκό ξεσηκωμό, τον κίνδυνο ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών τους, από την επίδρασή που θα είχε σε όλη την Ευρώπη, έτρεξαν πανικόβλητοι να ανασυγκροτήσουν το αστικό-μνημονιακό μπλοκ με την παρέμβαση ντόπιων και ξένων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων και την συνδρομή ακόμη και της ακροδεξιάς.

  Η κυβέρνηση των τραπεζιτών και του κεφαλαίου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των μνημονιακών κομμάτων Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, του μαύρου νεοφιλελεύθερου μνημονιακού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που ενισχύθηκε και με άλλες πρόθυμες δυνάμεις για τις ανάγκες της «ευρωπαραμονής».

  Αποστολή της «προσωρινής» συγκυβέρνησης είναι, η «μόνιμη» πρόσδεση και υποταγή της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στο άρμα των μόνιμων μνημονίων κηδεμονίας και λεηλασίας, η διασφάλιση της άμεσης και απαρέγκλιτης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου κορυφής της ΕΕ με νέα δανειακή σύμβαση και νέο πιο σκληρό Μνημόνιο φτώχειας, ανεργίας και ύφεσης.

  Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα δεν εγκλωβίζονται από τις «κραυγές σωτηρίας», δεν δίνουν καμία ψήφος εμπιστοσύνης, καμία περίοδο «χάριτος» στη μαύρη συγκυβέρνηση των μνημονίων. Δεν εφησυχάζουν, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τους αγώνες τους για να ακυρώσουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς και τις κατεδαφιστικές μνημονιακές πολιτικές τους.

  Κατεβαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, τις καταλήψεις, τις απεργίες, τις αντιστάσεις μας ενάντια στα χαράτσια για να ανατρέψουμε αυτούς και τις πολιτικές τους.

  Όλοι στη συγκέντρωση την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ κατά της ψήφου εμπιστοσύνης της μαύρης συγκυβέρνησης των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και του κεφαλαίου.

  Συνεχίζουμε Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

  Να ανατρέψουμε την συγκυβέρνηση των τραπεζιτών και των νέων μνημονίων

  Ρήξη με το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

  ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Οθωνος & Αμαλίας) ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11, 6μμ.

 81. Y 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:08 μμ #

  Πάρα πολύ καλό Ρεντ Περσονάλιτυ.

  Κι άλλα για το Βορίδη:
  »Στην οργανωτική του δομή, το κόμμα είχε ακόμα δημιουργήσει τη Νεολαία ΕΠΕΝ. Πρόεδρος της νεολαίας διορίστηκε από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο ο Νίκος Μιχαλολιάκος (σήμερα Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής) και μετά την παραίτησή του, ο Μάκης Βορίδης (σήμερα βουλευτής του ΛΑΟΣ).»
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B9%CF%82

  http://www.iospress.gr/ios2002/ios20020609a.htm

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=325251

 82. Y 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:26 μμ #

  sygentrosi allileggyis stis Vrikselles 17 Noemvri 2011
  http://solidarity-greece.blogspot.com/2011/11/appel-un-rassemblement-protestataire.html

 83. λαθραναγνώστης 12 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:32 μμ #

  Στο 73% η αποδοχή του Παπαδήμου Βοναπάρτη.
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231137274
  Αυτό θα πει υφαρπαγή ψήφου!
  Κούνια που τους κούναγε!!

 84. RedPersonality 13 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:04 μμ #

  Bild: «Στην κυβέρνηση οι αντισημίτες του ΛΑ.Ο.Σ.»
  http://news247.gr/ellada/politiki/politiki-krisi/bild_sthn_kyvernhsh_kai_oi_antishmites_toy_la_o_s.1489140.html

 85. λαθραναγνώστης 13 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:14 μμ #

  Ο Ρούσης στην «Ε».
  http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=325483

 86. Κώστας Μίχος 13 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:43 μμ #

  ΩΧ…Υ, κανει παραπομπη ο Ρούσης στο αρθρο σου στο Α.Β. περιμενε τα «πυρα» του Αναυδου.

 87. λαθραναγνώστης 13 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:07 μμ #

  Μεταξύ αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ, 38% ΥΠΕΡ!!! του Παπατέτοιου, 28% ΚΑΤΑ!!!και 34% χωρίς γνώμη.:D 😀 😀
  Ο ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ανεπανάληπτες στιγμές παράκρουσης.
  http://www.antinews.gr/2011/11/13/133267/#comment-850314

 88. Κώστας Μίχος 13 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:43 μμ #

  εντωμεταξύ έχουν εξαφανίσει όλη την αριστερά από τα κανάλια. Εννοώ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ακόμα και την ελάχιστη διαφορετική γνώμη από οικονομολόγους, δημοσιογράφους που διατυπώνουν επιφυλάξεις , εξαφανιζολ, καμιά χαραμάδα. Μου θυμίζουν τα δελτία ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ.

 89. Y 13 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:30 μμ #

  Ρε σεις. Ναι. Γενικός ενθουσιασμός με Παπατέτοιο.

  Αφού να φανταστείτε εδώ στις Βρυξέλλες κάναμε χθες ένα ελληνικό υπερ-γλέντι κι ενώ χορεύαμε κρατούσαμε φωτό του Παπαδήμου και τις σταυροκοπούσαμε. (χωρίς πλάκα, je vous jure)

 90. λαθραναγνώστης 13 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:34 μμ #

  Υ@ 105,
  Εκεί στις Βρυξέλες, να προσέχετε τα «ληγμένα»

 91. Y 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:46 πμ #

  Παπαδήμος και Μάριο Μόντι, από έναν Ιταλό μπλόγκερ
  http://omadeon.wordpress.com/2011/11/13/synarchy/

 92. Y 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:49 πμ #

  To Russia Today για τους πρωθυπουργούς της Trilateral (από εδώ προβάλεται για τους λόγους του Πούτιν βεβαίως) –
  Socializing losses: Trilateral takeover of Europe?
  http://rt.com/news/europe-debt-crisis-takeover-215/

  με κάποια παραδείγματα μελών:
  Ana Botin (Bank Banesto/Santander, Spain), Peter Sutherland (Goldman Sachs/BP, UK), Michel David-Weill (Lazard Bank, France), Jurgen Fitschen (Deutsche Bank, Germany), Stephen Green (HSBC, UK), Nigel Higgins (Rothschild Group, UK), Lord Guthrie (N M Rothschild, UK), Klaus-Peter Müller (Commerzbank, Germany), Dieter Rampl (UniCredito, Italy), Otto Ruding (CitiCorp Europe), Lord Simon of Highbury (Morgan Stanley, UK), Emilio Ybarra (BBVA, Spain), Robert Kelly (Bank of NY Mellon) Lord Brittan (UBS, UK), Robert Zoellick (World Bank), plus Timothy Geithner, Henry Kissinger and many, many others…

 93. Συγλητική Αθωνική 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:24 πμ #

  Βασική αποστολή του είναι να επιβάλει στον ελληνικό λαό με αντιδημοκρατικό τρόπο την απόφαση της τελευταίας συνόδου της ΕΕ

 94. Redpersonality 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:32 μμ #

  Η Μπίλντερμπέργκ στο τιμόνι
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=417797&cid=6
  «ιδρυτική πράξη λαμβάνει χώρα στο Τόκιο από την 21η έως και την 23η Οκτωβρίου. Η πρόταση για την ίδρυση της Τριμερούς κατατέθηκε από τον ισχυρό άνδρα της Αμερικής την προηγούμενη χρονιά, το 1972, κατά την ετήσια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπέργκ (Bilderberg) και έγινε αποδεκτή.»

 95. Y 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:49 μμ #

  Το κάλεσμα για την παράσταση αλληλεγγύης στις 71 Νοέμβρη (βλέπε 98) κυκλοφόρησε και σε έλληνες που δουλεύουν στην Κομισιόν.

  Κάποιος θεώρησε σωστό να απαντήσει το εξής:
  «δε ντρεπόσαστε λιγάκι; τέτοιες ενέργειες θα βουλιάξουν εντελώς την Ελλάδα!»

  Θα δούμε πολύ σύντομα ποιος θα πρέπει να ντρέπεται και ποιος όχι.

  Γιατί μπροστά σε κάτι σύγχρονους κούισλιγκ φαίνεται ότι θα ωχριούν οι παλιοί.

 96. Y 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:01 μμ #

  Ιταλοί φοιτητές διαμαρτύρονται στον Βαν Ρόμπουϊ

 97. alchimistis 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 5:02 μμ #

  Στην Ιταλία και τα κανάλια και ο κόσμος μιλάνε λες και έπεσε η χούντα.Μου έλεγε φίλος ότι θα γίνει εθνική γιορτή η μέρα που έπεσε ο Σίλβιο.Αλλά κανέναν δεν απασχολεί αυτό που έρχεται,πέραν φοιτητικών οργανώσεων και οργανώσεων της αριστεράς. Αν σε εμάς τα μμε περνάνε με το ζόρι ότι ο κόσμος θέλει την κυβέρνηση Παπαδήμου,στην Ιταλία το επικοινωνιακό τρικ της πτώσης Μπερλουσκόνι καλύπτει ακόμα και τη σκέψη του τι είναι ακριβώς αυτό που έρχεται.

 98. Y 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:57 μμ #

  To Russia Today έκανε και τηλεοπτικο ρεπορτάζ για τους μη εκλεγμένους πρωθυπουργούς σε Ελλάδα και Ιταλία
  http://rt.com/news/monti-italy-new-cabinet-231/

  Εν τω μεταξύ ο απίθανος Γερμανός Φιλελεύθερος ελληνικής καταγωγής Γιώργος Χατζημαρκάκης τώρα που οι Γερμανοί Φιλελευθέροι κατρακυλούν εκλογικά θέλει λέει να ιδρύσει κόμμα στην Ελλάδα και δεν αποκλείει και να συμμετέχει στην εξουσία.
  http://www.bz-berlin.de/archiv/griechen-premier-papandreou-unmittelbar-vor-ruecktritt-article1312770.html
  Κούνια που τον κούναγε. Μιλάμε για ένα τύπο που πρόσφατα του αφαιρέθηκε το δικτατορικό επειδή είχε κάνει μαζική αντιγραφή.
  Για ένα τύπο που πριν γίνει βουλευτής είχε τη δικιά του λομπίστικη εταιρεία την Polit Data Concept. Προωθούσε συμφέροντα της κυρίως της γερμανικής IT βιομηχανίας με συνεργασίες και την Κίνα. Θερμός υποστηρικτής των φαρμακευτικών επίσης.
  Στις σελίδες 13-15 εδώ μπορείτε να βρείτε πολύ υλικό για το λομπίστικο παρελθόν του – http://spinwatch.org/images/too%20close%20for%20comfort.pdf

 99. Μαύρο πρόβατο 14 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:40 μμ #

  Και γκολντμανίτης ο rei gerundae causa και seditionis sedandae causa δικτάτωρ του τριλάτεραλ μαύρου μετώπου 😉

 100. Y 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:46 πμ #

  Έχουμε και λέμε:
  O Mario Draghi πρώην Goldman πρόεδρος της ΕΚΤ.
  Ο Mario Monti πρώην Goldman πρωθυπουργός της Ιταλίας.

  Το ελληνικό κράτος με πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας τον Λουκά Παπαδήμο προσέλαβε την Goldman το 2000 – 2001 και μαγείρεψε τα στατιστικά.

  Το 2005 η Goldman πούλησε στην Εθνική το swap που κατείχε και με το οποίο »μαγειρεύονταν» οι ελληνικοί λογαριασμοί.

  Ο Πέτρος Χριστοδούλου πρώην Goldman πέρασε το 1998 στην Εθνική (και γενικός διευθυντής διαχείρισης διαθεσίμων του Ομίλου) μέχρι το 2010 που ο ΓΑΠ τον διόρισε στον Οργανισμό Διαχείρισης του Ελληνικού χρέους (ΟΔΔΗΧ)

  Ο Βασίλης Ράπανος μέχρι τώρα διευθυντής της Εθνικής θα γίνει σύμφωνα με φήμες επικεφαλής του γραφείου το πρωθυπουργού Παπαδήμου. Αν κανείς δει να επιβεβαιώνονται οι φήμες ας σφυρίξει κλέφτικα παρακαλώ.

  Ο Παπαδημος »Τα τελευταία χρόνια, τις ελάχιστες διακοπές του τις περνούσε στην Ελλάδα, το 2008 και το 2009 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο, με τον οποίο τον συνδέει βαθιά φιλία, στη γενέτειρα του κ. Ράπανου, την Κω.»
  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4672496

 101. Y 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:41 πμ #

  Eπιτυχία λέει στο λόγο του ο Παπαδήμος η μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. Επιτυχία το ξέσκισμα της εργατικής τάξης.

  Επίσης ευχαρίστησε την Κομισιόν για την παροχή τεχνικής βοήθειας, δηλαδή για την αποστολή της ομάδας ελεγκτών του Ράιχενμπαχ (task force) που αποτελεί ξεκάθαρο περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας.

 102. Y 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:56 πμ #

  Τα λέει κι ο Μπογιό στο σημερινό Ριζοσπάστη:
  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6543591&publDate=15/11/2011

  »Ενα αποκαλυπτικό παράδειγμα για το τι κρύβεται πίσω από τον όρο «πολιτική δικτύωση», που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί «κομψά» η εγγενής διαπλοκή μεταξύ κεφαλαίου – αστικού πολιτικού συστήματος και εν γένει αστικού εποικοδομήματος, είναι το ακόλουθο, που – σημειωτέον – δεν αφορά παρά ένα μόνο πρωταγωνιστή,την Goldman Sachs.»

  Έχω την εντύπωση ότι έχει υπόψη του τη μελέτη του φίλου Andy Rowell. Πολύ χρήσιμο να ξανακοιταχτεί:
  http://www.spinwatch.org/images/stories/SpinWatch_Goldman Sachs_March2011.pdf

 103. RedPersonality 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:24 πμ #

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ GOLDMAN SACKS

 104. λαθραναγνώστης 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:28 πμ #

  http://www.antinews.gr/2011/11/15/133611/

 105. compassocap 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 4:43 μμ #

  το άρθρο στη Le Monde πάνω στο θέμα γκολντμαν μεταφρασμένο
  http://www.koutipandoras.gr/?p=11875

 106. Y 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:10 μμ #

  H συνέντευξη του Καρατζαφέρη στον Παπαχελά σηματοδοτεί τη νέα εποχή προσπάθειας επαναθεμελίωσης του φασισμού στην Ελλάδα.
  http://folders.skai.gr/main/theme?id=263&locale=el

  Στο 14′ – Ζήτω που ο Παπαδήμος είναι στα διεθνή λόμπι γιατί ‘το δικό τους άνθρωπο δε θα τον αφήσουν αν πτωχεύσει’. Απίθανο! Τον ίδιο φυσικά και δε θα τον αφήσουν. Τι γίνεται με το λαό όμως?
  Η Τριμερής είναι δημιούργημα της Bildeberg κατά της οποίας η νεολαία του ΛΑΟΣ είχε κάνει κινητοποίηση.

  Γύρω στο 35′ »δε μιλάμε με όποιον λέει έξοδο από την ΕΕ». Καλωσήρθατε στη νέα εποχή του ευρω-φασισμού.

  Στο 36′ λέει αυτό με τους ευρωπαϊστές και του κομμουνιστές που προφανώς είναι ψέμμα από πολλές απόψεις. Παρόλαυτα οι δημοκρατικοί άνθρωποι, αυτοί που πιστεύουν ότι ο διαφωτισμός και η γαλλική επανάσταση ήταν θετικές εξελίξεις πρέπει να δουν το πόσο ασύμβατη γίνεται πλέον η ΕΕ με τις δημοκρατικές και λαϊκές κατακτήσεις όχι μόνο του 20ου αιώνα αλλά των τεσσάρων τελευταίων.

  Ο Χίτλερ ξόδεψε δυνάμεις για να εξολοθρεύσει τους Εβραίους αλλιώς μπορεί η εξέλιξη του πολέμου να ήταν διαφορετική και αυτό ίσως δε θα ήταν και τόσο μη ευκταίο απο τον Καρατζαφύρερ. (γύρω στο 47)

  Επίσης προς το τέλος εξιλεώνει το Βορίδη επειδή συμμετέχει λέει σε διεθνή φόρα.

 107. Y 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:17 μμ #

  H Hochtief έγραψε στο Βορίδη ν’αντιμετωπίσει το κίνημα άρνησης πληρωμής διοδίων http://www.ft.com/intl/cms/s/0/40bad042-0eab-11e1-9dbb-00144feabdc0.html#axzz1dnNAICx5

 108. Κώστας Μίχος 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 8:53 μμ #

  Ενδιαφερον αρθρο, αν και σε καποια σημεια συζητησημο

  Το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση Παπαδήμου και η Αριστερά

  http://avantgarde2009.wordpress.com/2011/11/14/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%b1-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85/

 109. johndoctor 15 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:04 μμ #

  Πολύ καλό κείμενο granma ο κόσμος έχει πάρει χαμπάρι το ποιοι μας κυβερνάν αλλά δεν έχουν την νομιμοποίηση του λαού…ο λαός(και όχι το φασιστικό Πατριδοκάπηλο ΛΑ.ΟΣ) θα τους ανατρέψει…ειναι το χρέος μας για τις επόμενες γενιές
  Χαίρομαι που υπάρχουν ιστολόγια σαν το δικό σας
  Θα τα ξαναπούμε
  John Doctor
  http://neosgiatros.wordpress.com/

 110. Y 16 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:26 πμ #

  H ενέργεια κατά του Βαν Ρόμπουι στο »Ευρωπαϊκό Παναπιστημιακό Ινστιτούτο» της Φλωρεντίας έχει ιδιαίτερη σημασία καθότι πρόκειται για ένα από τα ιερά της ΕΕ κι ένα απο τα κέντρα αναπαραγωγής της ελίτ και της γραφειοκρατίας της.

  Η παρέμβαση ήταν πολύ καλά οργανωμένη κι έχει και αυτό τη σημασία του απέναντι σε φρικιαστικές δηλώσεις από μέρους του Βαν Ρόμπουι τύπου »δεν είναι ώρα για εκλογές, είναι ώρα για μεταρρυθμίσεις» και »να αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης είναι η αποστολή μας».

  Το πρόβλημα είναι ότι οι θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ τις οποίες διεκδικούσε η δράση θεωρόντας ότι έχουμε παραστρατήσει από αυτές δεν υπάρχουν πουθενά. Η ΕΕ ήταν από την αρχή σχέδιο της αστικής τάξης για την αντιδημοκρατική επιβολή της.

  Το βίντεο εδώ:

  Οι 95 θέσεις για την ασθένεια της Ευρώπης:
  http://collettivoprezzemolo.blogspot.com/2011/11/95-theses-on-ills-of-europe.html

  Φωτογραφίες:
  http://collettivoprezzemolo.blogspot.com/2011/11/some-photos-from-van-rompuy.html

  Κι η παρέμβαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας:
  http://collettivoprezzemolo.blogspot.com/2011/11/collettivo-prezzemolo-van-rompuy.html

 111. compassocap 16 Νοεμβρίου, 2011 στις 11:55 πμ #

  Υ δες αυτό:
  http://www.koutipandoras.gr/?p=11896

 112. Y 16 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:40 μμ #

  6.000 συνδικαλιστές συναντήθηκαν χθες στο γήπεδο Χέυζελ. Ανακοίνωσαν ενωτική διαδήλωση των βέλγικων συνδικάτων για τις 2 Δεκέμβρη προειδοποίησης στα κόμματα που διαπραγματεύονται το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης να μην συμπεριλάβουν μέτρα λιτότητας. Να σημειωθεί οτι το Βέλγιο πέρυσι είχε τον υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης καθότι δεν υπήρχε κυβέρνηση με δικαίωμα επιβολής εκτεταμένων μέτρεων λιτότητας.
  http://www.7sur7.be/7s7/fr/1502/Belgique/article/detail/1348393/2011/11/15/Manifestation-nationale-des-syndicats-le-2-decembre-a-Bruxelles.dhtml

  Ένα πολύ καλό βίντεο στα αγγλικά για τις 19 – 20 Οκτώβρη
  http://www.youtube.com/user/PressTVGlobalNews#p/u/10/D1UzezbzraM

 113. Y 16 Νοεμβρίου, 2011 στις 9:13 μμ #

  EU Observer – http://euobserver.com/19/114299:

  Far-right MPs with links to the Greek Junta appointed ministers

  The imposition of the technocrats in Rome comes just days after former vice-president of the European Central Bank, Lucas Papademos, was placed in the top office in Greece, where he too has appointed an administration of technocrats, complimented by members of the far right – the first time Athens has seen such figures in government since the fall of the military junta in 1974.

  Four individuals from the Popular Orthodox Rally, a religious and and anti-immigrant grouping whose leadership is normally more commonly seen in the company of France’s National Front or the UK’s British National Party, have been named ministers.

  Two in particular who have links to the military junta are raising hackles amongst critics of the new government.

  Georgios Georgiou, a Laos member that has been appointed alternate defence minister, was the representative of the junta to Nato’s Naples command in 1973.

  Meanwhile Makis Voridis, who has been named infrastructure and transport minister, was appointed the head of the youth wing of now-defunct neo-nazi grouping Epen, by the ex-dictator of Greece, Georgios Papadopoulos, while he was in prison in 1984.

  Deputy development, competitiveness and shipping minister Adonis Georgiadis, has endorsed a Greek book called «Jews: The Whole Truth» on his television show broadcast the TV channel owned by Laos.

  The presence of the far-right in the government has fightened Jewish groups across the Atlantic. «We urge the new Greek leadership, understandably preoccupied with the economic crisis, not to permit any such expression of outright bigotry or anti-Semitism to emerge from its ranks,» the American Jewish Committee said in a statement.

  In both Greece and Italy, polls suggest that a majority of the public are willing to give the new administrations the benefit of the doubt. However, according to the same surveys, this backing is conditional on the governments ending austerity – a path neither leader is likely to take.

  The first test of the Athens administration comes on Thursday, the 39th anniversary of the student uprising in 1973 that ultimately led to the toppling of the military regime.

  Thousands are expected to protest Papademos government in Athens on the same day. The scale of the demonstrations will offer the new leader a good measure of how long his honeymoon will last.

 114. Y 16 Νοεμβρίου, 2011 στις 10:19 μμ #

  Συνδυαστέ το παρακάτω με το 117 και αναρωτηθείτε το πρώην στέλεχος goldman και εθνικής κ. Χριστοδούλου που διαχειρίζεται τον ΟΔΔΗΧ:

  »Ο υπουργός οικονομικών τότε της Ν.Δ., Γ. Αλογοσκούφης, έβαλε την Εθνική Τράπεζα να το αγοράσει στην πολύ μεγαλύτερη τιμή των 5,5 δισ. ευρώ. H ΝΔ υποστήριξε πως το έκανε αυτό για να επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής του μέ­χρι το 2039, μειώνοντας την ετήσια δόση του στα 320 εκατ. ευρώ.

  Το χρέος συνέχισε έτσι να είναι κρυφό, αλλά τώρα προς την Εθνική Τράπεζα. »
  http://logioshermes.blogspot.com/2011/06/blog-post_6062.html

 115. Y 17 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:26 πμ #

  Ο ΟΔΔΗΧ »διαπραγματεύεται» με το IIF, το βιασμό της ζωής των Ελλήνων για την καταβολή μετρητών στις τράπεζες:
  »Εναντι των ομολόγων αξίας 200 δισ. ευρώ, που θα υποστούν εθελοντικό haircut στους πιστωτές θα δοθούν νέα ομόλογα εγγυημένα, αξίας 70 δισ. ευρώ, και 30 δισ. ευρώ σε μετρητά. Το ποσό που θα καταβληθεί μετρητοίς θα προέλθει από το δάνειο που θα λάβει η Ελλάδα από το μηχανισμό, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ.»

  Και προνομιακή μεταχείρηση στην Εθνική του κ. Χριστοδούλου – http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2092166

 116. Anton 17 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:59 πμ #

  Στην Χαλυβουργικη στον Ασπροπυργο, πρεπει το λαικο κινημα να γνωρισει την πρωτη του μεγαλη νικη και η κυβερνηση του μαυρου μετωπου την πρωτη της σοβαρη ηττα.
  Ο αγωνας των χαλυβουργων πρεπει να γινει υποθεση ολων των λαικων στρωματων.
  Χρειαζονται την αμεριστη υλικη και ηθικη μας συμπαρασταση.

  Ο τσαμπουκας του ΣΕΒ με μια νικη των χαλυβουργων, θα σπασει.
  Το ιδιο θα ισχυσει και για τις πουλημενες συνδικαλιστικες ηγεσιες της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.
  Πρεπει ναα κανουμε την απεργια αυτη γνωατη σε ολη την εργατια.

 117. RED LΑBEL 17 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:50 πμ #

  ακριβώς!γιαυτό όλοι την Παρασκευή στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου κ το Σάββατο στην εκδήλωση αλληλεγγύης στη Χαλυβουργική.κ ότι έχει ο καθένας ας το προσφέρει παιδιά.έστω κ ένα λεπτό του ευρώ.σκεφτείτε πως αν προσφέρει ο καθείς από κάτι θα μαζευτούν πολλά.δεν είναι ελεημοσύνη,είναι ταξική αλληλεγγύη κ μάλιστα με άμεσο αντίκρισμα πολιτικό,πρακτικό,ψυχολογικό κ ιδεολογικό.

 118. Μπλάνκο (διορθωτικό) 17 Νοεμβρίου, 2011 στις 3:44 μμ #

  Το εργοστάσιο είναι η Ελληνική Χαλυβουργία. Το πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης (πέρα από την ασταμάτητη και χωρίς ωράριο παρουσία στην πύλη) είναι εδώ:

  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=17/11/2011&id=13782&pageNo=8&direction=1

 119. Y 18 Νοεμβρίου, 2011 στις 12:45 μμ #

  Η συζήτηση σχετικά με θέματα που έθιξε αυτό το ποστ συνεχίζεται με πολλά ευτράπελα
  https://mygranma.wordpress.com/newswire/#comment-24833

 120. Y 18 Νοεμβρίου, 2011 στις 5:09 μμ #

  Οι τραπεζίτες στην κυβέρνηση διαπραγματεύονται με τους τραπεζίτες έξω από την κυβέρνηση. Μας δουλεύουν κανονικά.

  Ο Παπαδήμος μίλησε για τον »κ. Β. Ράπανο, [διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής] χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο έμπιστο φίλο του, στον οποίο και θα αναθέσει τα πιο κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό της εφαρμογής του PSI (κούρεμα). Πρόκειται για το πιο κρίσιμο κομμάτι της εφαρμογής της συμφωνίας της 27/10 στις Βρυξέλλες και αφορά την αναδιάταξη – αναπροσαρμογή των δανειακών μας υποχρεώσεων με τις τράπεζες.»
  http://vimatisko.blogspot.com/2011/11/blog-post_6477.html

 121. Κώστας Μίχος 18 Νοεμβρίου, 2011 στις 7:40 μμ #

  μέρος μηνύματοςΜύθοι και Πραγματικότητες για την ΕΕ

  http://stopeuroee.wordpress.com/2011/11/16/%CE%B7-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81/

  και… ο κόσμος ανάποδα:

  Ένας φιλελεύθερος οικονομολόγος:
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=10271

  κι ένας μαρξιστής:
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=649403

 122. λαθραναγνώστης 20 Νοεμβρίου, 2011 στις 1:54 μμ #

  Ο Μαρξ για τον…… Παπαδήμο
  http://www.antinews.gr/2011/11/20/134449/

 123. Y 24 Νοεμβρίου, 2011 στις 2:34 μμ #

  Aπό τα Επίκαιρα, τρομερή επέκταση της ανάλυσης από τον Άρη Χατζηστεφάνου:
  »οι τρεις «τεκτονικές πλάκες» του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος θα οδηγούνταν μακροπρόθεσμα σε προδιαγεγραμμένη σύγκρουση, προς το παρόν, όμως, είχαν κάθε συμφέρον να ενώσουν την οικονομική και κυρίως την πολιτική τους ισχύ απέναντι σε τρεις εχθρούς: τη Σοβιετική Ένωση, τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, που είχαν απελευθερωθεί οριστικά από την αποικιοκρατία και αναζητούσαν νέα μοντέλα –συχνά μη καπιταλιστικής– ανάπτυξης, αλλά και το εργατικό δυναμικό στο εσωτερικό των οικονομικών μητροπόλεων της Δύσης.

  Παρά την ψυχροπολεμική – αντισοβιετική ρητορική της εποχής, τα μέλη της Τριμερούς φαίνεται ότι ανησυχούσαν πολύ περισσότερο για τον «εσωτερικό εχθρό», δηλαδή για τη δύναμη που είχαν συγκεντρώσει τα εργατικά συνδικάτα την εποχή των «παχιών αγελάδων» της μεταπολεμικής ανάπτυξης. Αντιμέτωπες με μια βαθιά κρίση υπερσυσσώρευσης, οι οικονομικές ελίτ των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας γνώριζαν πολύ καλά ότι ο μοναδικός τρόπος για τη διατήρηση της κερδοφορίας τους ήταν η συμπίεση των μισθών και η ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας για εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Για να επιτευχθεί, όμως, αυτός ο στόχος, απαιτούνταν μια ολομέτωπη επίθεση όχι μόνο στη δύναμη των συνδικάτων, αλλά στην ίδια την έννοια της Δημοκρατίας. Όπως εξήγησε στα «Επίκαιρα» ο Γιώργος Βασσάλος, από την οργάνωση Corporate Europe Observatory (Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών), η Τριμερής «είχε ως ρητό στόχο τον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων των λαών και την αύξηση της εξουσίας των εταιρειών». Ο κ. Βασσάλος, ο οποίος ερευνά εδώ και χρόνια τη δράση ισχυρών λόμπι στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αποφάσεων, έκρουσε από την πρώτη στιγμή των κώδωνα του κινδύνου για τη δράση της συγκεγκριμένης επιτροπή, την οποία ο ίδιος εντάσσει στην κατηγορία των ισχυρότερων ομάδων πίεσης του πλανήτη. »

  [….]

  Μια από τις βασικές προτάσεις που κατέθεταν οι τρεις ακαδημαϊκοί για τον περιορισμό της «υπέρμετρης Δημοκρατίας» ήταν η δημιουργία κλίματος απάθειας και μη συμμετοχής στα κοινά («non involment») σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες. Ως πρότυπο για τη διακυβέρνηση μιας χώρας παρουσιαζόταν ο πρόεδρος Τρούμαν, ο οποίος, όπως σημειώνεται, κατάφερνε να κυβερνά με τη βοήθεια «μιας μικρής ομάδας τραπεζιτών και δικηγόρων». Το όραμα των τριών αυτών ανθρώπων για τη Δημοκρατία, όπως εξηγούσε και ο Νόαμ Τσόμσκι, ήταν η επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό της φεουδαρχίας.

  http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=34292&category_id=0

Trackbacks/Pingbacks

 1. Η σελίδα δεν βρέθηκε « καράβι κόκκινο - 7 Νοεμβρίου, 2011

  […] Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια σ… 7 Νοεμβρίου , 2011Η Κύπρος, η Μακεδονία και οι κίνδυνοι […]

 2. Λουκάς Παπαδήμος ο νέος “αρμοστής” είναι Ευαγγελικός και μέλος της Trialteral Commission « ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ - 8 Νοεμβρίου, 2011

  […] Δείτε  τι  έγραψε για τον Παπαδήμο  το ιστολόγιο mygranma: Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια […]

 3. 8η Νοεμβρίου – 18η Μπρυμαίρ « Black Cat ★ Red Cat - 8 Νοεμβρίου, 2011

  […] παρατηρηση την εκανε ο Λαθραναγνωστης στο granma) GA_googleAddAttr("AdOpt", "1"); […]

 4. Η μπίλια της ευρωατλαντικής ρουλέτας μάλλον “κάθησε” στο όνομα Λουκάς Παπαδήμος « ΕΠΑΜ Κορινθίας -Πυρήνας Κορίνθου - 9 Νοεμβρίου, 2011

  […] εδώ). Δείτε  τι  έγραψε για τον Παπαδήμο  το ιστολόγιο mygranma: Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια […]

 5. Περί Λουκά Παπαδήμου… « Το Μώλυ - 10 Νοεμβρίου, 2011

  […] Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια σ…  […]

 6. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρέδωσαν τη χώρα στην «Τριμερή» – Ο «παγκόσμιος» ρόλος Παπαδήμου « bantito - 10 Νοεμβρίου, 2011

  […] ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ – ΠΗΓΗ: ΓΚΡΑΝΜΑ […]

 7. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρέδωσαν τη χώρα στην "Τριμερή" - Ο "παγκόσμιος" ρόλος Παπαδήμου | tsantiri - 10 Νοεμβρίου, 2011

  […] ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ – ΠΗΓΗ: ΓΚΡΑΝΜΑ […]

 8. Να ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, ο νέος πρωθυπουργός-τραπεζίτης της Ελλάδας « Erodotos Weblog - 10 Νοεμβρίου, 2011

  […] […]

 9. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρέδωσαν τη χώρα στην «Τριμερή» – Ο «παγκόσμιος» ρόλος Παπαδήμου « Soldier of fortune - 10 Νοεμβρίου, 2011

  […] απόρριψη της απόφασης της συνόδου. ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ – ΠΗΓΗ: ΓΚΡΑΝΜΑ Λουκάς Παπαδήμος ο νέος «αρμοστής»: είναι […]

 10. Λουκάς Παπαδήμος ο νέος “αρμοστής” είναι Ευαγγελικός και μέλος της Trialteral Commission | Makellis's Blog - 11 Νοεμβρίου, 2011

  […] Δείτε  τι  έγραψε για τον Παπαδήμο  το ιστολόγιο mygranma: Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια […]

 11. Το τέλος μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας και η αρχή μιας εθνικής τραγωδίας « mySatelite - 11 Νοεμβρίου, 2011

  […] Δείτε  τι  έγραψε για τον Παπαδήμο  το ιστολόγιο mygranma: […]

 12. Το τέλος μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας και η αρχή μιας εθνικής τραγωδίας | αἰέν ἀριστεύειν - 11 Νοεμβρίου, 2011

  […] Δείτε  τι  έγραψε για τον Παπαδήμο  το ιστολόγιο mygranma: […]

 13. Παρέδωσαν τη χώρα στην «Τριμερή» – Ο «παγκόσμιος» ρόλος Παπαδήμου | The Net War - 11 Νοεμβρίου, 2011

  […] – ΠΗΓΗ: ΓΚΡΑΝΜΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΟ […]

 14. Greek-politics.gr » Blog Archive » Ποιος είναι ο Παπαδήμος και ποια η γυναίκα του; - 13 Νοεμβρίου, 2011

  […] Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια σ… […]

 15. Φάνης Τσαπικούνης » Blog Archive » Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια στην εξουσία της πλειοψηφίας - 19 Νοεμβρίου, 2011

  […] https://mygranma.wordpress.com/2011/11/07/papdemos_clearer/ […]

 16. Το Μώλυ » Περί Λουκά Παπαδήμου… - 16 Φεβρουαρίου, 2012

  […] Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια σ…  […]

 17. www.greek-politics.gr » Blog Archive » Ποιος είναι ο Παπαδήμος και ποια η γυναίκα του; - 27 Σεπτεμβρίου, 2012

  […] Λουκάς Παπαδήμος, ο λομπίστας της ολιγαρχίας ενάντια στην εξουσία της πλειοψηφίας – https://mygranma.wordpress.com/2011/11/07/papdemos_clearer/ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: