Το τηλεφώνημα Μέρκελ – Σαρκοζύ – ΓΑΠ το απόγευμα

14 Σεπτ.

Διάφοροι τραπεζίτες βγάινουν και λένε ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα αλλά πότε. Εμείς βέβαια αυτό το ξέρουμε από πέρυσι το Μάιο. Αλλά η ώρα πλησιάζει.

Από το αποψινο τηλεφώνημα θα εξαρτηθεί πόσο σύντομα θα γίνει. Ο διεθνής τύπος σπεκουλάρει λέγοντας μέχρι τη Δευτέρα.

Πολλοί λένε ότι μπλοφάρουν αλλά είναι βέβαια ότι με αυτό δε μπορούν να μπλοφάρουν για πολύ καιρό.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιες τράπεζες (ή ασφαλιστικές κλπ.) έχουν εξασφαλίσει τα νώτα τους από το κόστος που θα έχουν χάνοντας τους τόκους τους από την Ελλάδα και ποιες όχι και άρα θα κλυδωνιστούν ισχυρά.

Το άλλο είναι τι όρους θα επιβάλουν στην χρεοκοπημένη Ελλάδα οι κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού κέντρου που βρίσκονται κάτω από τις εντολές των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Και το τελευταίο είναι πότε ο ελληνικός λαός θα σηκωθεί για να στείλει στο διάολο τους ΠΑΣΟΚοψεύτες και μετά από αυτούς και τους Δεξιοχαφιέδες ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιαννικούς που τον κοροϊδεύαν τόσα χρόνια για την ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας.

Advertisements

35 Σχόλια to “Το τηλεφώνημα Μέρκελ – Σαρκοζύ – ΓΑΠ το απόγευμα”

 1. Left G700 Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 2:01 μμ #

  Φίλε Υ,

  Ο ελληνικός λαός, συνυπολογίζοντας βέβαια την καθολική κυριαρχία τής ιδεολογίας τής ΤΙΝΑ, κάτι έκανε τον τελευταίο ενάμισο χρόνο. Φυσικά, με όλες τις αδυναμίες ενός λαϊκού κινήματος χωρίς βαθιά συνείδηση των προβλημάτων και των αιτιών τους και χωρίς στέρεη ιδεολογικοπολιτική συγκρότηση. Όμως, παρ’ όλα αυτά, κουνήθηκε κάπως από τον καναπέ του.

  Τα ηγετικά κλιμάκια των διαφόρων μερίδων τής Αριστεράς (αλλά και οι βάσεις τους, για να μη ξεχνιόμαστε) πόσο μετακινήθηκαν από τις στρατηγικές και τακτικές που ακολουθούν, εν είδει αυτόματου πιλότου, εδώ και δυο δεκαετίες τώρα για να του δώσουν μια διέξοδο που να την πιστέψει και να την παλέψει;

  Ξέρουμε, ξέρουμε. Εδώ το έχεις να μας απαντήσεις: «και τι μου το λέτε εμένα ρε παιδιά αυτό;». Μη το κάνεις! Διαβάζουμε το μπλογκ σας και ξέρουμε ποιος εκφράζει τι.

  Απλώς, εν προκειμένω, σε επιλέξαμε για το ρόλο τής… πεθεράς! Άλλες είναι οι νύφες! 😉

  Τα λέμε

 2. υποκειμενο Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 2:34 μμ #

  εγω τώρα αν πω ότι δεν άγχομαι γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι
  μπλοφάρουν για να τρομοκρατήσουν το λαουτζίκο με φόντο την 6η δόση και τα νέα μέτρα που επιζητούν με περισσή πίεση τα μονοπώλια
  και ότι
  δεν έχει φτάσει ακόμα ο κόμπος στο χτένι ώστε να τελεστεί ανεξέλεγκτη χρεωκοπία,
  θα είμαι γραφικός;
  θα δούμε τι θα γίνει.

 3. Y Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 2:38 μμ #

  Κι εσύ τι κάνεις δηλαδή? Αντί να αναλύσεις τη συγκυρία και τι πρέπει να κάνουμε κάθεσαι και μου λες αυτά τα χιλιοειπωμένα? (ανεξάρτητα από το βαθμό που είναι σωστά).

  Κάνουμε ποστ για την ΕΕ, πάνε και το βλέπουνε ελάχιστοι κάθονται όλοι και κοκορομαχούν στο Νιουζγάιρ.

  Τελικά αναλύει ΚΑΝΕΝΑΣ εκεί κάτω τη συγκυρία ή κάθεστε όλοι όλοι (κομματικοί, ακομμάτιστοι, βάσεις, κορυφές και τα ρέστα) και κοκορεύεστε ότι έχετε λιγότερο άδικο από τους άλλους??

 4. Y Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 2:39 μμ #

  Υποκείμενο, ίσως η ώρα για ελεγχόμενη χρεοκοπία όμως να πλησιάζει.

 5. Left G700 Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 4:19 μμ #

  Φίλε Υ,

  Μάλλον έγραψες κάπως επιπόλαια το απαντητικό σχόλιό σου (όπως επιβεβαιώνει άλλωστε το γεγονός ότι δεν γράφεις καν σε ποιον απευθύνεσαι και αν δεν μου το λέγανε δεν θα το έπαιρνα χαμπάρι).

  Φίλε Υ, σχολιάσαμε μια άποψή σου. Αυτήν που εξέφραζε την απορία/παράπονο για τον ελληνικό λαό «που δεν λέει να σηκωθεί». Και τη σχολιάσαμε με μια άλλη άποψη, τι άλλο; Άποψη για άποψη. Τι νόημα έχει να μας ρωτάς «κι εσείς τι κάνετε;». Τι εννοείς; Πόσες αφίσες κολλήσαμε σήμερα ή πόσες προκηρύξεις μοιράσαμε; Μόνο εκεί μας πηγαίνει ο νους. Διότι, αυτό που γράφεις («Τελικά αναλύει ΚΑΝΕΝΑΣ εκεί κάτω τη συγκυρία ή κάθεστε όλοι όλοι (κομματικοί, ακομμάτιστοι, βάσεις, κορυφές και τα ρέστα) και κοκορεύεστε ότι έχετε λιγότερο άδικο από τους άλλους??») δεν βλέπουμε πώς κολλάει στο σχόλιο που στείλαμε. Δηλαδή, τα όσα γράψαμε βγήκαν από text generator; Δεν είναι προϊόν μιας κάποιας ανάλυσης -κουτσής, στραβής κι ανάποδης αν θέλεις, αλλά, πάντως, ανάλυσης;

  Το μόνο που κολλάει είναι το ότι αυτά είναι χιλιοειπωμένα. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Συμπληρώνουμε μάλιστα: χιλιοειπωμένα από εσένα τον ίδιο πρώτον και καλύτερο, όπως μπορεί κανείς να δει στο τρέχον νιουζγουάιρ. Δεν ξέρουμε τι κατάλαβες εσύ, αλλά εμείς αυτό που καταλάβαμε ήταν ότι ορισμένα σημαντικά πράγματα από αυτά που είπες, εσύ τα είπες, εσύ τα άκουσες. Έτσι, είπαμε να σε ενισχύσουμε. 😉 Τόσο κακό ήταν;

  Τα λέμε

  ΥΓ Ήμασταν από τους ελάχιστους, όπως σύ λες, που είδαν το ποστ για την ΕΕ. Ακούσαμε το δεύτερο μέρος περιμένοντας να ακούσουμε τις απόψεις όσων συμμετείχαν στη συζήτηση, όχι τόσο για το τι υποστηρίζουν οι διάφορες μερίδες τής Αριστεράς (χρήσιμο κι αυτό, δε λέμε), αλλά για το τι υποστηρίζουν οι ίδιοι ότι πρέπει να κάνουμε με το λάκκο τής ΕΕ. Δεν ήταν απολύτως σαφές. Ούτε καν με την έννοια μιας »λευκής» άποψης («δεν μπορούμε να είμαστε σαφείς γιατί το ψάχνουμε ακόμα»). Δεν κρίναμε σκόπιμο να αφήσουμε εκεί ένα τέτοιο σχόλιο. Το κάνουμε τώρα, μια και το ‘φερες στην κουβέντα.

 6. dr.Fake Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 4:46 μμ #

  Με το skype δεν υπάρχουν πλέον σύνορα στην τηλεκυβέρνηση!……..

  http://kato-kefali.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html

 7. λαθραναγνώστης Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 5:10 μμ #

  Τείνω να συμφωνήσω με το υποκείμενο. Τα μέτρα που θέλουν να πάρουν είναι απλώς φρικτά-με όλη τη σημασία της λέξης και πολύ φοβάμαι ότι η Αργεντινή θα φαίνεται αποδεκτή κατάσταση μπροστά στην Ελλάδα, όταν θα έχουν τελειώσει. Συνεπώς και ο εκβιασμός πρέπει να είναι ανάλογα μεγάλος. Κάτι σαν τις προβοκάτσιες που ξεκινάνε τους πολέμους.
  Αυτή τη στιγμή στις ΔΕΚΟ και το υπόλοιπο δημόσιο όπου θα ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία, όσοι μπορούν, φεύγουν πανικόβλητοι, έστω και με ελαττωμένη σύνταξη, φοβούμενοι ότι σε τυχόν χρεωκοπία θα χάσουν όχι μόνο το εφ άπαξ τους αλλά και τα χρήματα από την ιδιωτική τους ασφάλιση που έχουν κάνει. Οι κυβερνητικοί και οι γκάουλαϊτερ διοικητές τους, τρίβουν τα χέρια τους γιατί με αυτό που γίνεται θα ξεφορτωθούν ακόμα περισσότερους απ ότι με την εφεδρεία σκέτη. Λόγω όμως της αποχώρησης των εργαζομένων, οι υπηρεσίες έχουν πλέον πρακτικά νεκρωθεί και σε λίγο δεν θα μπορούν να προσφέρουν ούτε τις στοιχειώδεις υπηρεσίες. Ο κρατικός μηχανισμός νεκρώνει. Μακάρι πάνω στη λύσσα τους να νεκρώσουν και αυτούς που θα τους προστατεψουν…..Αλλά ξέχασα, μπορούν να κάνουν εισαγωγή κατασταλτικού μηχανισμού. Βούλγαροι μπάστοι ενάντια σε Έλληνες εξεγερμένους. (Όταν περιέγραφα αυτή την προοπτική μέσα στην ΕΟΚ, σ έναν ΠΑΣΟΚο φίλο μου πριν απο 10 χρόνια, μου είπε ότι το πολύ το ΚΚ κάνει το παιδί μαλάκα. Ναι επι λέξη!!)
  Ο ρόλος της ΠΑΣΚΕ είναι απερίγραπτος. Σε πολλές υπηρεσίες και επιχειρήσεις έχει σπάσει στα δύο-σε καλή και σε κακή.
  Η «καλή» ΠΑΣΚΕ, έχει βγεί στα κεραμίδια-αλλά όχι και πολύ ψηλά, προσπαθώντας να απορροφήσει σε πρώτη φάση τους δυσαρεστημένους (και σε δεύτερη φάση να τους επαναδρομολογήσει στο ΠΑΣΟΚ ή σε ότι θα το αντικαταστήσει).
  Η «κακή» υποτίθεται ότι έχει καταπιεί τη γλώσσα της, αλλά ψιθυριστά διαδίδουν φήμες ότι ο «lord protector» υπουργός ή υφυπουργός που είναι «καλό παλληκάρι», κάτι θα κάνει μέχρι το τέλος (για τους δικούς μας-κλείνοντας το μάτι).
  Οι αντιδράσεις των εργαζόμένων στο λόγο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, μπορούν να γίνουν αντικείμενο διδακτορικού.
  Κατ αρχήν, σχεδόν όλοι έχουν καταλάβει ότι την πατήσανε. Άλλοι το καταλαβαίνουν συνειδητά και άλλοι διαισθητικά. Βρίσκονται όμως στη φάση όπου δεν το έχουν χωνέψει. Προσπαθούν να νομίζουν ότι είναι ένα κακό όνειρο.
  Όταν τους πλησιάζεις σαν ΚΚΕ, στην αρχή, δέχονται τη συζήτηση, συμφωνούν εν μέρει, εκφράζουν προβληματισμούς σε σοβαρα σημεία και ζητούν λεπτομέρειες για το πως σκέφεται το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα προβλήματα που θα τεθούν αν ήταν στην εξουσία. Αλλοι δέχονται τις απαντήσεις, άλλοι τις απορρίπτουν. Εν πάση περιπτώσει κάνουν συζήτηση πολιτική! Δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος αναζητά λύσεις μέσα στο υπάρχον σύστημα, νομίζει ότι κάποιος άλλος καλύτερος αρχηγός θα τα διορθώσει ΄τα πράγματα. Παθαίνει δε σοκ όταν του λες ότι το στάτους που ήξερε μέχρι τώρα, πάει τέλειωσε!
  Και μετά, σαν να παθαίνουν κάποιον σπασμό, μπλοκάρουν απο μόνοι του οποιαδήποτε ιδεολογική διαδικασία θα μπορούσε να τους κάνει να πλησιάσουν το ΚΚΕ. Λειτουργούν τα εμφυτευμένα ανακλαστικά της αστικής προπαγάνδας.
  Τους έρχεται στο μυαλό, ότι μπορείς να διανοηθείς. Τα αυτοκίνητα του Μπρέζνιεφ, ό Στάλιν, ο Λοβέρδος που ήταν πρώην ΚΚΕς, ο 902, η κόρη της Παπαρήγα, ο Μήτσος ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ που φοράει μπέρπμερυ πουκάμισο- και δεν πιστεύουν ότι τα πήρε από στοκατζίδικό. Και μετά απο μια μέρα, μόλις φάνε το επόμενο χαστούκι, ξαναγίνονται δεκτικοί και συζητήσιμοι.
  Κυριολεκτικά, έχω εντυπωσιαστεί. Μακάρι αυτοί οι σπασμοί που αναφέρω πιο πάνω να είναι σπασμοί γέννας κι όχι θανάτου!

  Όπως βλέπεις Υ προσπαθούμε να αναλύουμε τα πράγματα εδω κάτου,(«νταούντερ» που λένε κι γερμανοί με περιφρόνηση, αλλά η μοίρα τους το χει, αυτοί οι επαρμένοι, να ταπεινώνονται από λαούς παρακατιανούς)

 8. Prop- Agit Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 7:26 μμ #

  G 700
  Αν ο Υ ήξερε τι πολιτικές επιλογές πρόκειται άμεσα να πάρει η ΕΕ τότε δε θα μπλόγκαρε καν. Θα ήταν αραχτός σε κανά γιότ έξω από τα κανάρια. (Εκτός κι αν προλαβαίναμε να τον απαγάγουμε μαζί με τον άθλιο και να τον κλείσουμε στον Περισσό ανακρίνοντάς τον για να μας τα ξεράσει).
  Το σημαντικό είναι εφόσον δεν είσαι στα κέντρα λήψης αποφάσεων να μπορείς να ψηλαφείς τα γεγονότα.

  Τα μελέ..

  Αυτό που λέει ο Λάθρα στο απο πάνω σχόλιο για την ΠΑΣΚΕ ισχύει σε ένα βαθμό και για την ΠΑΣΠ στα φοιτητικά. Δείτε πχ εδώ:
  http://www.pasplaw.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=393:2011-09-08-13-41-02&catid=38:newsflash&Itemid=59

  Δεν έχω σκοπό να μπαχαλέψω το ποστ με ανάλυση για τα φοιτητικά. Αλλά γενικά αίσθησή μου είναι ότι με κάθε τρόπο οι αντιφάσεις πρέπει να οξύνονται από το κίνημα και όχι να συγκαλύπτονται με κοινές δράσεις και κουραφέξαλα με την κάθε ΠΑΣΚΕ και ΠΑΣΠ. Είναι όρος ρητός το «εγκαταλήψτε τους». Δε δεχόμαστε κανέναν με την οργανωτική του ένταξη σε αυτές τις παρατάξεις. Αν το κάνουμε συντηρούμε αυταπάτες

 9. λαθραναγνώστης Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 7:42 μμ #

  Προπ @ 8,
  Απ ότι καταλαβαίνω, η ΠΑΣΠ ή δεν πρόλαβε ή αμέλησε να κάνει το τεχνητό σπάσιμο σε καλή και κακή ΠΑΣΠ και τώρα αναγκάζεται ολόκληρη να το παίζει αμφισβητίας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενη την ανεξαρτησία της απο το κόμμα και λοιπά κουραφέξαλα.
  Εξ άλλου και η καλή ΠΑΣΚΕ, εμφανίζεται με άλλα ονόματα και γενικώς ακολουθούν έναν σχετικά πολύπλοκο τρόπο δράσης.

 10. Κώστας Μίχος Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 8:24 μμ #

  Από ότι φαίνεται το ευρωπαϊκό κεφάλαιο θα κάνει μια ακόμη απόπειρα να αποτρέψει μια ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία. Η Μέρκελ φαίνεται να ανακρούει πρύμνα και να δηλώνει πως πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Σαρκοζύ δηλώνει πως θα σώσει την Ελλάδα με κάθε κόστος. Ο Μπαρόζο προεξοφλεί τη χορήγηση της 6ης δόσης και την έκδοση ευρωομολόγου.

  Φυσικά οι συνέπειες στο εσωτερικό της Ελλάδας θα είναι δραματικές.

  Απολύσεις 200.000 δημοσίων υπαλλήλων, οριζόντια μείωση μισθών (κι άλλη…), κλείσιμο ΔΕΚΟ, μαζική εργασιακή εφεδρεία.

  Φυσικά, παρά τα συντριπτικά αυτά μέτρα, το ευρωπαϊκό κεφάλαιο δε θα επιλυσει την κρίση. Απλά κερδίζει λίγους μήνες παραπάνω. H κριτική στην πολιτική που ασκείται προέρχεται πλέον και ‘εκ των έσω’

  Το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι δεδομένο ότι δε λύνεται. Ο Bloomberg δίνει πιθανότητα 98% στην Ελλάδα για χρεοκοπία. Το έλλειμα του προϋπολογισμού για το 2011 ενδέχεται να φτάσει το 10% (δηλαδή να παραμείνει σταθερό σε σχέση με το 2010).

  Το χρέος οδεύει ολοταχώς προς το 200% του ΑΕΠ. Τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει. Η οικονομική δραστηριότητα θα ισοπεδωθεί. Η συμφωνία της 21ης Ιούλη αποδείχθηκε ένας μεγάλος κερδοσκοπικός μηχανισμός καθώς οι τράπεζες που συμμετέχουν στην ανταλλαγή ομολόγων τα ‘σορτάρουν’ μαζικά για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους από την ανταλλαγή.

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα χρειαστούν και άλλα μέτρα τα οποία για να είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να περιλαμβάνουν την εξόντωση ή την απέλαση 2.000.000 κατοίκων της Ελλάδας… Φυσικά με την εκποίηση του συνόλου της κρατικής περιουσίας για ψίχουλα, η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει κανένα μήνα παραπάνω…

  Από εδώ και έπειτα, έχουμε μια αριστερά που βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Ο Λαθρα βλέπε τους εργαζόμενους ανάλογα με το τι ψηφίζουν και νόμιζεi ότι κάνοντας τους κατήχηση θα τους πείσει να ψηφίσουν ΚΚΕ.

  Και λίγα σου λένε Λαθρα. Σορυ που σου μιλαω με αυτό το ύφος αλλά ρε γαμοτο εδώ πάνε να ισοπεδώσουν τα πάντα και αυτό που αναδεικνύεις στην συζήτηση με τους εργαζόμενους είναι η «αστική προπαγάνδα» για τον Μπρέζνιεφ την Αλέκα και άλλες τέτοιες παπαριες.

  Ο Υ τα ο τοποθετει ως προβληματισμό «Τα ηγετικά κλιμάκια των διαφόρων μερίδων τής Αριστεράς (αλλά και οι βάσεις τους, για να μη ξεχνιόμαστε) πόσο μετακινήθηκαν από τις στρατηγικές και τακτικές που ακολουθούν, εν είδει αυτόματου πιλότου, εδώ και δυο δεκαετίες τώρα για να του δώσουν μια διέξοδο που να την πιστέψει και να την παλέψει»

  Σε αυτή την τοποθέτηση εγώ λέω πως μια Αριστερά που δεν παλεύει για μια ορατή, χειροπιαστή πολιτική αλλαγή δεν μπορεί να συνενώσει, να συγκινήσει, να ενθουσιάσει τον κόσμο. Ο δρόμος για να τους νικήσουμε ή να τους κάνουμε να ηττηθούν περνά μέσα από τον πολιτικό αγώνα, μέσα από την προτεραιότητα να ανατραπεί το πολιτικό σύστημα που έχουν εγκαταστήσει. Ο πολιτικός αγώνας στο τιμόνι. Αυτό είναι το βασικό, το κύριο, το πρωταρχικό τωρα για την Αριστερά! Το πώς θα γίνει αυτό μπορούμε να το βρούμε αρκεί να ξεκινήσουμε με κοινούς αγώνες, αρκεί να μας δουν οι εργάτες ενωμένους στους αγώνες που θα ξεσπάσουν. Οσο θα υπάρχει η αθλιότητα των ξεχωριστώ συγκεντρώσεων θα συνεχίζουν να μας μην μας εμπιστεύονται και θα αναζητούν αλλού λύσεις.

 11. Red Ghost Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 9:10 μμ #

  Με κίνδυνο να φύγω από το θέμα, θέλω να σημειώσω πως ο Λαθραναγνώστης στο σχόλιο 7 έβαλε στη συζήτηση ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα:

  «Οι αντιδράσεις των εργαζόμένων στο λόγο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ».
  Κάποια στιγμή θα έπρεπε στο Γκράνμα να γράψουμε τις εμπειρίες μας από την επαφή μας με τον κόσμο. Πώς αντιδρά σε αυτά που του λέμε; Τι ερωτήσεις κάνει; Τι έχει να προτείνει; Τι θέλει από μας;

  Αυτό που λέει ο Λαθραναγνώστης για τα αυτοκίνητα του Μπρέσνιεφ και το μπέρμπερι του Μήτσου εγώ το έχω ακούσει πολλές φορές και το ακούω πιο συχνά τώρα με την κρίση. Νομίζω πως αυτοί που το λένε καταλαβαίνουν πως ο κόσμος που γνώρισαν φτάνει σε αδιέξοδο και προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πως σωστά τόσα χρόνια δεν ήταν με το ΚΚΕ, επειδή «και το ΚΚΕ είναι ίδιο» με τα αστικά κόμματα. Επίσης λένε και παράλογα πράγματα. Κρίνουν τους κομμουνιστές σαν άτομα. Αν ο κομμουνιστής δεν ασχολείται με την εμφάνισή του τον θεωρούν «λέτσο». Αν έχει αφιερώσει χρόνο/ χρήμα στην εμφάνισή του είναι «ίδιος με τους καπιταλιστές».

  Τώρα για το κυρίως θέμα που έθεσε ο Υ, να κάνω μια προσωπική εκτίμηση.
  Δεν πρόκειται να δούμε ανακοίνωση του τύπου: «Η Ελλάδα σήμερα χρεοκόπησε». Απλώς ότι χρήματα έχει η χώρα θα πηγαίνουν στους πιστωτές και δεν θα μένει τίποτα για τις λαϊκες ανάγκες. Μια χώρα δεν κατεβάζει ρολά, εκτός και αν βγει ο λαός στους δρόμους. Μέχρι στιγμής δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Οπότε η Ελλάδα δεν πρόκειται να δηλώσει χρεοκοπία.

  Μάλιστα ήδη τα παπαγαλάκια γράφουν: «Ελπίδες για θετική έκβαση της τηλεδιάσκεψης».
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=378960&cid=8

  Μην περιμένετε λοιπόν χρεοκοπία αύριο ή τη Δευτέρα.

 12. Left G700 Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 9:41 μμ #

  Φίλε Prop- Agit(8),

  Δεν γράφουμε στο σχόλιό μας ότι μας έλειψαν οι πληροφορίες από όσους συζητούσαν, για να γράφεις κάτι τέτοιο. Γράψαμε ότι δεν ήταν καθαρό το ποια ήταν η δική τους θέση. Ο καλός αγκιτάτορας πρέπει πρώτα-πρώτα να ακούει προσεκτικά τι συζητείται… 😉

  Τα λέμε

 13. Left G700 Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 9:44 μμ #

  ΥΓ @ Prop- Agit: G700 είναι τα «ξαδέρφια» μας. Καμία σχέση!

 14. Left G700 Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 9:46 μμ #

  Φίλε Κώστα Μίχο,

  Για να τα λέμε όλα, αυτά που αποδίδεις στον Υ είναι δικά μας λόγια. Δεν λέμε ότι διαφωνεί ο Υ. Το διευκρινίζουμε «δια την τάξη»… 😉

  Τα λέμε

 15. Κώστας Μίχος Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 9:58 μμ #

  Στο δρόμο της Αργεντινής

  Του Κώστα Λαπαβίτσα

  http://tometopo.gr/index.php/news-/750-2011-09-14-18-23-12

 16. λαθραναγνώστης Σεπτεμβρίου 14, 2011 στις 10:35 μμ #

  Κ.Μ @ 10,
  «Ο Λαθρα βλέπε τους εργαζόμενους ανάλογα με το τι ψηφίζουν και νόμιζεi ότι κάνοντας τους κατήχηση θα τους πείσει να ψηφίσουν ΚΚΕ.»
  Όταν πάω να προπαγανδίσω στους εργαζόμενους τις θέσεις μου και να τους ζητήσω να με ψηφίσουν, πως πρέπει να τους δω? Ανάλογα με το φύλλο τους, το ύψος τους, την ηλικία τους………?
  Πάντως, εν τάξει, καταλαβαίνω ότι εσύ τους κάνεις κατήχηση….να μην ψηφίσουν ΚΚΕ.

  «εδώ πάνε να ισοπεδώσουν τα πάντα και αυτό που αναδεικνύεις στην συζήτηση με τους εργαζόμενους είναι η «αστική προπαγάνδα» για τον Μπρέζνιεφ την Αλέκα και άλλες τέτοιες παπαριες.»
  Είπα εγώ τέτοιο πράγμα, είπα ότι αναδεικνύω ΕΓΩ τέτοια θέματα? Ακριβώς το αντίθετο λέω, ότι η σπασμωδική τους αντίδραση όταν δεν μπορούν πια να πείσουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό για τις επιλογές τους, τότε ενεργοποιούνται τα εμφυτευμένα ανακλαστικά τους (ανακλαστικό σημαίνει ότι ενεργοποιείται παρά τη θέληση του ατόμου):
  «Και μετά, σαν να παθαίνουν κάποιον σπασμό, μπλοκάρουν απο μόνοι του οποιαδήποτε ιδεολογική διαδικασία θα μπορούσε να τους κάνει να πλησιάσουν το ΚΚΕ. Λειτουργούν τα εμφυτευμένα ανακλαστικά της αστικής προπαγάνδας. Τους έρχεται στο μυαλό, ότι μπορείς να διανοηθείς. Τα αυτοκίνητα του μπρ……….»

 17. compasso Σεπτεμβρίου 15, 2011 στις 11:53 πμ #

  @left g700:

  δύο τινά συμβαίνουν. Ή κάθεστε πάνω από το πληκτρολόγιο 5 άτομα και πληκτρολογεί ο καθένας από μία λέξη ή κάπου έχεις μπερδευτεί και αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου ως θεσμό για να μιλάς στο 1ο πληθυντικό. Κάπως δηλαδή σα το Ψωμιάδη.

  Αυτό που σου λέει ο Υ, είναι οτι κάποιοι από εμάς έχουμε κουραστεί από τους σοφούς της αριστεράς που τελικά ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια να αποδείξουν ότι οι υπόλοιποι είναι λιγότερο σοφοί.

  Όποιος έχει την άισθηση ότι ο Ελληνικός λαός έκανε βήματα τα τελευταία 2 χρόνια του μνημονίου είναι υπερβολικά αισιόδοξος. Για να πάρουμε χαμπάρι,ο κόσμος καλείται να πληρώσει ένα τέλος καμιά 800 ευρώ συνήθως, για ένα σπίτι που μπορεί να έχει κληρονόμησει. Μέχρι το τέλος του χρόνου. Ευρώ που θα πάνε κατευθείαν στη τσέπη του Γερμανού τραπεζίτη. Αν η αντίδραση σε αυτό το τέλος πχ, σου δίνει να καταλάβεις ότι έχουμε κάνει βήματα φωνάζοντας κλέφτες, κλέφτες, ε καλό κουράγιο Αλίκη εκεί στη χώρα των θαυμάτων.

  Οι μόνοι που έχουν κάνει σοβαρα βήματα συνηδητοποίησης είναι οι «γριές».

  ΥΓ:έχουμε κάνει το Γκράνμα reality της αριστεράς. Αν είναι έτσι μάγκες πείτε το να βάλουμε καμιά διαφήμιση να τα κονομήσουμε.

 18. Y Σεπτεμβρίου 15, 2011 στις 12:02 μμ #

  Σας ζητώ συγνώμη για το χθεσινό μου εκνευρισμό. Το έγραψα το ποστ στη μέση μιας δύσκολης και σημαντικής δουλειάς. Απλά φτάνουν συνέχη μηνύματα από Ολλανδούς αστούς κυρίως – αλλά και συνδικαλιστές – που είναι πολύ υπέρ του πεταγματος έξω της Ελλάδας και μιλάνε με ύφος σαράντα καρδιναλίων ότι το Ευρώ δε θα έχει κανένα πρόβλημα μετά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

  @Dr Fake
  Θεϊκό!

  @G700
  η θέση μου για την ΕΕ είναι πολύ απλή και τη λέω συνέχεια. Πρέπει (πρώτα) να βγούμε και (μετά) να τη διαλύσουμε. Ίσως μια προοδευτική κυβένρηση ως τακτική να μη πρέπει να βγει αμέσως όταν πάρει την εξουσία αλλά πρέπει να έχει καθαρό ότι στο τέλος θα βγει.

  @Red Ghost
  To πρώτο βήμα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας έγινε ήδη με την απόφαση της 21ης Ιούλη και είμαστε κοντά στο δεύτερο.
  Δε ξέρω τι πρωτοσέλιδο θα βγάλουν αλλά μην εντυπωσιαστείς αν κάνει στάση πληρωμών μια κυβέρνηση του ΓΑΠ πράγμα που θα είναι ωλέθριο και που δε θα έχει καμία σχέση με την προοδευτική στάση πληρωμών που προτείνουμε πολλοί εδώ και καιρό με στόχο το σοσιαλισμό.

  Το άρθρο του Λαπαβίτσα που πόσταρε ο Μίχος εξηγεί τα πράγματα πολύ καθαρά:

  »Προκύπτει λοιπόν αβίαστα το συμπέρασμα ότι, ακόμη κι αν εκταμιευτεί η έκτη δόση, μόνο από θαύμα θα ικανοποιηθούν οι όροι για τις δόσεις του Δεκεμβρίου 2011, ή του Μαρτίου 2012. Η λογική των πραγμάτων οδηγεί στην αθέτηση πληρωμών στο δημόσιο χρέος, πράγμα που περιμένουν οι διεθνείς αγορές και άρα το σπρεντ κινείται στο απίστευτο επίπεδο των 2000 μονάδων βάσης. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι λογικό να ακολουθήσει και έξοδος από την ΟΝΕ, σπάζοντας τη δεσμά του σκληρού νομίσματος. Δεν υπάρχει εξάλλου αμφιβολία ότι η ΟΝΕ είναι μη βιώσιμη με τη σημερινή της μορφή και οι δραστικές αλλαγές σε συνολικό επίπεδο είναι θέμα χρόνου.
  […]
  Στην πράξη η τρόικα ωθεί την Ελλάδα σε αθέτηση πληρωμών και έξοδο από την ΟΝΕ.
  […]
  η επερχόμενη αλλαγή απειλεί να δημιουργήσει φαινόμενα πρωτοφανούς κοινωνικής διάλυσης, που ίσως ξεπεράσουν κι αυτά της Αργεντινής.»

  Σ’αυτό το σημείο να θυμίσω ότι με τη σύνοδο της 21η Ιουλίου επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εκτιμήσεις του Λαπαβίτσα και της ομάδας του στο βιβλίο του RMF το 2010 για τη μορφή που θα έπαιρνε η αναδιάρθρωση και αθέτηση πληρωμών με πρωτοβουλία του δανειστή . Έχει μια αξία λοιπόν η εκτίμηση που κάνει αυτή τη στιγμή.

  Και συνεχίζει ο Λαπαβίτσας για το πώς μπορεί να αποτραπεί η επερχόμενη νέα επιδείνωση για το λαό:
  »Η απάντηση είναι βγουν μπροστά οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται ότι η αθέτηση πληρωμών και η έξοδος από το ευρώ είναι απαραίτητα στοιχεία της λύσης του προβλήματος. Και που θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους ώστε να γίνουν αυτά με συντεταγμένο τρόπο αποφεύγοντας την κοινωνική καταστροφή. Με αποφασιστική πολιτική ηγεσία, τα λαϊκά και εργατικά στρώματα μπορούν να λύσουν την κρίση, αλλάζοντας παράλληλα την κοινωνία προς όφελος της εργασίας και κατά του κεφαλαίου. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται μετωπικός πολιτικός σχηματισμός με επίκεντρο την Αριστερά.»

  Με επίκεντρο το ΚΚΕ θα έλεγα εγώ. Που άμα προσπαθήσει να θέσει φιλόδοξους στόχους που να έχουν νόημα σε αυτή τη συγκυρία θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το μέτωπο είναι επείγουσα ανάγκη.

  Το άρθρο συνεχίζει:
  »Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αρκεστεί στη μισοτελειωμένη αλλαγή της Αργεντινής, αλλά να την ολοκληρώσει. Ο Κίρτσνερ απάλλαξε τη χώρα του από το βραχνά του ΔΝΤ, χωρίς όμως να ανατρέψει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ουσιαστικότερη κοινωνική αλλαγή προς όφελος της εργασίας, χτυπώντας το νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη. Ένα ριζοσπαστικό αριστερό μέτωπο μπορεί να κάνει βαθειές στρατηγικές τομές στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλάζοντας παράλληλα εκ βάθρων το κράτος και το πολιτικό σύστημα. Μπορεί να αναζωογονήσει τον παραγωγικό ιστό βάζοντας τη χώρα σε τροχιά προόδου και φέρνοντας πιό κοντά το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.»

  Υπάρχει επίσης και η πιθανότητα ως ενδιάμεσο σενάριο να χρεοκοπήσουμε και να μείνουμε στο Ευρώ:
  »μία σκληρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τον Οκτώβριο, η οποία θα διατηρήσει την χώρα στην Ευρωζώνη, ενώ θα περιλαμβάνει τη στήριξη των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ.»
  tvxs.gr/node/69474

  Μη ξεχνάμε εξάλλου ότι και η Αργεντινή αφού την έκανε ο Ντε λα Ρούα με το ‘κόφτερο διατήρησε κάποιου είδους κλειδωμένη ισοτιμία με το δολάριο για έξι μήνες αφού είχε κάνει στάση πληρωμών και εκεί ήταν που έπεσε η μεγάλη πείνα (2002).

  Για την ιστορία τι είπαν χθες οι τρεις τρομοκράτες των λαών:
  tvxs.gr/node/69438

 19. Left G700 Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 12:10 πμ #

  Φίλε Compasso,

  «δύο τινά συμβαίνουν. Ή κάθεστε πάνω από το πληκτρολόγιο 5 άτομα και πληκτρολογεί ο καθένας από μία λέξη ή κάπου έχεις μπερδευτεί και αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου ως θεσμό για να μιλάς στο 1ο πληθυντικό. Κάπως δηλαδή σα το Ψωμιάδη».

  Τι να σου πούμε… Αφού φαίνεται να σε απασχολεί αυτό το τόσο καίριο για το κίνημα ζήτημα, είμαστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα τη βρεις την άκρη.

  «Αυτό που σου λέει ο Υ, είναι οτι κάποιοι από εμάς έχουμε κουραστεί από τους σοφούς της αριστεράς που τελικά ξοδεύουν όλη τους την ενέργεια να αποδείξουν ότι οι υπόλοιποι είναι λιγότερο σοφοί».

  Το τι λέει και τι δεν λέει ο Υ, άσε να το πει ο ίδιος. Από εκεί και πέρα, απαντώντας σε σένα:

  Από ό,τι και να έχεις κουραστεί, εμείς δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη. Παίρνουμε το λόγο εδώ σπανίως. Δεύτερον, μιλάμε πάντα για συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν, και όχι γενικά και αέρα πατέρα. Τρίτον: δεν είσαι σε θέση να ξέρεις πόση ενέργεια διαθέτουμε και πώς κατανέμουμε την ανάλωσή της. Και δεν είναι αυτό το θέμα.

  «Όποιος έχει την άισθηση ότι ο Ελληνικός λαός έκανε βήματα τα τελευταία 2 χρόνια του μνημονίου είναι υπερβολικά αισιόδοξος. Για να πάρουμε χαμπάρι,ο κόσμος καλείται να πληρώσει ένα τέλος καμιά 800 ευρώ συνήθως, για ένα σπίτι που μπορεί να έχει κληρονόμησει. Μέχρι το τέλος του χρόνου. Ευρώ που θα πάνε κατευθείαν στη τσέπη του Γερμανού τραπεζίτη. Αν η αντίδραση σε αυτό το τέλος πχ, σου δίνει να καταλάβεις ότι έχουμε κάνει βήματα φωνάζοντας κλέφτες, κλέφτες, ε καλό κουράγιο Αλίκη εκεί στη χώρα των θαυμάτων».

  Μήπως μας έχεις μπερδέψει με κάποιο άλλο σχολιαστή; Γιατί, αν από όσα γράψαμε, κατάλαβες ότι είχαν τέτοια νοήματα τα λόγια μας, απορούμε πραγματικά και πολύ. Για ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά.

  «ΥΓ:έχουμε κάνει το Γκράνμα reality της αριστεράς. Αν είναι έτσι μάγκες πείτε το να βάλουμε καμιά διαφήμιση να τα κονομήσουμε».

  Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι. Εμείς πού παίζουμε σ’ αυτό το reality; Όπως σού είπαμε και πριν, η παρουσία μας εδώ έχει τη συχνότητα του κομήτη τού Χάλεϊ. Λοιπόν;

  Φίλε Compasso, λιγότερη τσαντίλα. Ιδίως όταν δεν υπάρχει λόγος…

  Τα λέμε

 20. Left G700 Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 12:11 πμ #

  Φίλε Υ,

  Η παρατήρηση που κάναμε για τη συζήτηση περί ΕΕ δεν υπέκρυπτε κάποια έμμεση αμφισβήτηση για το τι υποστηρίζεις. (Εσύ ειδικά ξέρουμε τι υποστηρίζεις). Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού το στάδιο του στυλ «και ποια είναι η θέση σου γι’ αυτό;», «και ποια είναι η θέση σου για το άλλο και το παράλλο;». Είπαμε το πολύ απλό: έλειψε από τον ακροατή η θέση που εξέφραζαν οι συγκεκριμένοι συνομιλητές στη σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν η συνομιλία. Και μη ξεχνάς ότι σε αυτή τη συζήτηση δεν ήσουν μόνος σου…

  Τα λέμε

 21. sentic Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 9:11 πμ #

  «Το άρθρο συνεχίζει:
  ”Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αρκεστεί στη μισοτελειωμένη αλλαγή της Αργεντινής, αλλά να την ολοκληρώσει. Ο Κίρτσνερ απάλλαξε τη χώρα του από το βραχνά του ΔΝΤ, χωρίς όμως να ανατρέψει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας.»

  Απο που βγαίνει το συμπέρασμα οτι ο Κιρσνερ απάλλαξε την χώρα απο τον βραχνα του ΔΝΤ και το χρέος????
  Και οτι δεν ολοκλήρωσε την «αλλαγη» σε ποιά στοιχεία στηρίζεται ο Λαπαβίτσας???

 22. sentic Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 10:04 πμ #

  υποσειμείωση-διόρθωση

  …..απο το ΔΝΤ μαλλον ναι,το θέμα είναι πως και ποιές οι συνέπειες του πως έχει σημασία!!

 23. Prop- Agit Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 10:21 πμ #

  sentic
  Γράψε μας κι εσύ βρε δόλιε κάτι για την Αρτζεντίνα, που μας έχεις συνέχεια στα προσεχώς!! 😀

 24. Y Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 1:16 μμ #

  @Left700
  Λύσε μου την απορία γιατί γράφεις στον πρώτο πλυθυντικό! Μήπως κάνετε συνέλευση κάθε φορά πριν γράψετε κόμμεντ?

  @Σέντικ
  Από ότι βλέπω αναγνωρίζεις το αυτονόητο ότι ο Κιρχνερ έδιωξε το ΔΝΤ και αυτό ήταν καλό. Ελπίζω επίσης να μου επιβεβαιώσεις ότι εκείνος ο Αργνεντίνος συνδικαλιστής που συνάντησα τον Ιούνη δε με δούλευε και ότι το επίπεδο ζωής της αργεντίνικης εργατικής τάξης έχει βελτιώθεί τα τελευταία 7-8 χρόνια κι έχει φτάσει σε επίπεδα προ του 1999 κλπ. (μπορεί κ να με δούλευε βεβαίως)

  Αυτά ήδη σημαίνουν ότι η πάλη του αργεντίνικου λαού – κουτσή, στραβή, λαθεμένη – δε πήγε χαμένη και άρα ότι για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το πανάρχαιο κομμουνιστικό σλόγκαν »ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε γίνεται».

  Για μένα το ότι η Αργεντινή πέτυχε μια κάποια αλλαγή αφού ξέφυγε από τα δόντια της μαζικής πείνας είναι αδιαμφησβήτητο. Αν δεν αγωνίζονταν οι Αργεντίνοι οι αστοί δε το χαν σε τίποτα να τους αφήσουν να λοιμάξουν α λα Άφρικα.

  Το ότι δεν ολοκλήρωσε μια αλλαγή που να εξασφαλίζει ένα σταθερό προσανατολιμσό προς το συμφέρον των εργαζομένων – δηλ. το σοσιαλισμό – είναι επίσης πασιφανές.

  Λέει λοιπόν ο καημένος ο Λαβαπίστας ότι εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο κυρίως επειδή έχουμε αυτή την πολυπαινεμένη οργανωμένη αριστέρας μας, τους κομμουνιστές μας, το ΚΚΕ μας.

  Κι ότι όρος για να το κάνουμε είναι η άμεση συγκρότηση μετώπου.

  Εξήγησε μας λοιπόν όταν μπορέσεις με πιο λεπτομέρεια τι έγινε στην Αργεντίνη αλλά πες μας και πόσο επείγουσα νομίζεις ότι είναι η συγκρότηση μετώπου.

 25. compasso Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 3:05 μμ #

  λεφτ:

  το τι κάνεις κ τι δε κάνεις εκτός Γκράνμα δε το γνωρίζω. Δεν έκανα κριτική πάνω σε αυτό. Ούτε σου καταλόγισα αποκλειστική ευθύνη και πρόθεση για τα ξεκατινιάσματα.
  Παρατηρώ όμως ότι το σχόλιο σου (1) κινείται σε αυτή τη κατεύθυνση. Το παραδέχεσαι και ο ίδιος.

  » Απλώς, εν προκειμένω, σε επιλέξαμε για το ρόλο τής… πεθεράς! Άλλες είναι οι νύφες!»

 26. Left G700 Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 3:55 μμ #

  Φίλε Υ,

  Γράφω στον πληθυντικό ως μέλος μια παρέας. Δεν βλέπω πού είναι το περίεργο. Και, όπως λέμε και στον Compasso (σχ.19) δεν έχει την παραμικρή σημασία αυτό. Ξέρεις, παλαιότερα, κάτι τέτοιες απορίες είχαν εκφράσει στο τσαρδί μας σχολιαστές με τους οποίους, πίστεψέ μας, δεν θα ήθελες να έχεις ούτε καλημέρα (που λέει ο λόγος), με πρώτα και καλύτερα τα ξαδέρφια μας, τα οποία κλαιγόντουσαν ότι τούς… (μισο)κλέψαμε το όνομα για γίνουμε …γνωστοί!

  Εν πάση περιπτώσει, η λύση στο πρόβλημά σου είναι απλή. Εσύ γράφε μας στον ενικό. Κανένα πρόβλημα. Εκεί είναι το ζουμί; Το ζουμί είναι στην ανταλλαγή απόψεων, έτσι δεν είναι;

  Τα λέμε

 27. Left G700 Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 4:10 μμ #

  Φίλε Compasso,

  Στο λέμε με κάθε συμπάθεια και χωρίς καμία διάθεση αντιπαλότητας. Απλώς, συνηθίζουμε να τα λέμε όλα! Λοιπόν:

  Όχι τέτοιες ντρίμπλες σ’ εμάς. Τις έχουμε για πλάκα, ούτε καν για τις προπονήσεις.

  Δεν γράψαμε, όπως μας διαστρεβλώνεις: ” Απλώς, εν προκειμένω, σε επιλέξαμε για το ρόλο τής… πεθεράς! Άλλες είναι οι νύφες!”.

  Γράψαμε: ” Απλώς, εν προκειμένω, σε επιλέξαμε για το ρόλο τής… πεθεράς! Άλλες είναι οι νύφες! ;-)”.

  Και το γράψαμε έτσι, για να κάνουμε σαφές ότι ήταν ένα φιλικό τσίγκλισμα (πείραγμα), που έλεγε μεν κάτι που πιστεύουμε, αλλά με χιουμοριστικό τρόπο, έτσι ώστε να εκφραστούν μεν διαφωνίες από όποιον θα ήθελε να το κάνει, αλλά όχι εχθρικές διαθέσεις.

  Θα σε παρακαλούσαμε θερμά λοιπόν, όταν μας τσιτάρεις, να μη μας τρως τα emoticons. Τα συνηθίζουμε και είναι αναπόσπαστο στοιχείο του τι θέλουμε να πούμε κάθε φορά. 😉

  Τα λέμε

 28. Y Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 6:16 μμ #

  @Eιδικέ ανακλητέ εκπρόσωπε του Σοβιέτ της παρέας Left700
  Δε μας χέζεις ρε νταλάρα.

  (ή αλλιώς σε όλη την παρέα που έχει εξουσιοδοτήσει των άνωθι να την.. »εκπροσωπεί»: την παλεύετε καθόλου?)

 29. sentic Σεπτεμβρίου 16, 2011 στις 9:34 μμ #


  Ο Κίρσνερ δεν έκοψε καθόλου τις σχέσεις με το ΔΝΤ και ούτε βέβαια στάση πληρωμών έκανε όπως ισχυρίζονται μερικοί.(Την στάση την έκανε ο υπηρεσιακός Σαα το 2001)
  Ο Κιρσνερ ποτέ δεν είπε ότι δεν θα πληρώσει απλά ήθελε άλλους όρους και πάντα μιλάμε για το χρέος μέχρι το 2001 που δηλώθηκε η στάση, αυτό διαπραγματεύονταν. Αυτό που είχε ημερομηνίες μετά από το 2001 συνέχισε να το πληρώνει κανονικά

  Αποπλήρωσε λοιπόν αδρά ένα κομματι του χρέους με ημερομηνιες 2001 με τον συγκεκριμένο οργανισμό περίπου 10.000 εκατομμύρια δολάρια, σε μετρητά που πήρε από τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής και έφτασε σε μια συμφωνία η οποία σύμφερε και τους μεν και τους δε .
  Το ΔΝΤ γιατί έπαιρνε ζεστό χρήμα από κει που θα μπορούσε να μην πάρει κάτι, και προσέβλεπε στην καπιταλιστική ανάκαμψη που θα οδηγούσε σε νέα δάνεια όπως και έγινε -ο δε Κιρσνερ γλίτωσε κάποιους μακροπροθέσμους τόκους και βέβαια είχε πιο ελεύθερο πεδίο δράσης χωρίς τις ασφυκτικές δεσμεύσεις του ΔΝΤ.
  Να συμπληρώσω επίσης και κατι πολύ σημαντικό. Σε αυτήν την απόφαση προκαταβολικής σε μετρητά αποπληρωμής του ΔΝΤ είχε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του ΣΕΒ της χώρα του με δημόσιες τοποθετήσεις μάλιστα .Δεν ήταν λοιπόν γιατί τον έπιασε ο πόνος ή γιατι ήταν Σοσιαλιστής .Και αυτό γιατί οι Αργεντίνοι επιχειρηματίες με την υποτίμηση του πέσος έναντι του δολαρίου όταν εγκαταλείφθηκε η πολιτική του ένα προς ένα με το δολάριο, ανέβασαν κατακόρυφα τις εξαγωγές σε σπόρους και Δημητριακά βασικά προϊόντα της Αργεντινής σε μια περίοδο τότε αύξησης της ζήτησης παγκοσμίως και σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μισθούς των εργατών αποκόμιζαν τεράστια κέρδη.
  Αν συνεπώς ο Κιρσνερ συνέχισε να πληρώνει το συγκεκριμένο χρέος επ αόριστον με διακανονισμούς, από την μια θα φορολογούνταν και οι ίδιοι περισσότερο, και από την άλλη η ανάγκη του κράτους σε ποσότητες δολαρίων για να αποπληρώνει θα έριχνε την τιμή του, πράγματα που δεν τους συνέφερε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ήταν λοιπόν οι πιο ισχυροί θιασώτες της πολιτικής προκαταβολικής αποπληρωμής στον συγκεκριμένο οργανισμό όταν από την άλλη οι Πικετερος και ο απλός κόσμος έλεγε να μην δοθεί φράγκο .
  Αυτό δε που αποληρώθηκε με αυτήν της συμφωνία ήταν το κομμάτι του ΔΝΤ. Η Αργεντινή όμως ήταν και είναι καταχρεωμένη στην παγκόσμια τράπεζα, στο club de Paris και σε μια σειρά άλλους διεθνής χρηματοτικοπιστωτικούς οργανισμούς των οποίων το χρέος εξυπηρετεί κανονικότατα ,με αποτέλεσμα σήμερα το χρέος της χώρας να ξεπερνάει σε ποσοστά αυτό του 2001.
  Ο Κιρσνερ αυτό που έκανε ήταν να βάλει την Αργεντινή στον δρόμο της γρήγορης καπιταλιστικής ανάκαμψης,αυτό ήθελε και αυτό του ζητούσαν με τους αριθμούς να ευδοκιμούν αλλά την φτώχια να συνεχίζει να είναι στο 30% και πολύ λίγα πράγματα να έχουν αλλάξει στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων . Ο Αργεντινός λοιπόν Περονίστας συνδικαλιστής σου έλεγε τις μαλακίες που θα σου λεγε ένας Πασοκος εδώ,όταν μάλιστα στην παραπάνω προσπάθεια ή καταστολή στους Πικετέρος εντάθηκε όχι μόνο με τα Ματ αλλά και από τους ίδιους τους περονίστας συνδικαλιστές.Πως σου φαίνεται αυτό?????

  Αναλυτικά θα προσπαθήσω την επόμενη βδομάδα που λόγω διακοπών της Άνοιξης που έχουμε εδώ θα είμαι πιο free.

 30. Left G700 Σεπτεμβρίου 17, 2011 στις 1:59 πμ #

  Μπράβο ρε Υ! Είσαι μάγκας αυθεντικός! Μπορεί να το κρύβεις από σεμνότητα, αλλά να που ήρθε η στιγμή να φανεί το μεγαλείο τής πραγματικά λαϊκής ψυχής σου! Έτσι! Γερά, γερά με τσαμπουκά!

 31. Γρηγόρης Σεπτεμβρίου 17, 2011 στις 2:19 μμ #

  Καλά τα λέει ο Λαπαβίτσας στο άρθρο του.Το ερώτημα που μπαίνει όμως είναι αν ακόμη και η πιο αριστερή κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική όσο τα μέσα παραγωγής παραμένουν στα χέρια ιδιωτών

 32. Κώστας Μίχος Σεπτεμβρίου 17, 2011 στις 5:58 μμ #

  Διδάγματα από την Αργεντινή για την Ελλάδα

  http://aristerovima.gr/details.php?id=2718

 33. Taliban Σεπτεμβρίου 21, 2011 στις 2:20 μμ #

  Το αναρτώ για μελέτη από τους αγγλομαθείς συναγωνιστές.
  Ειδικώτερα ο Υ και όσοι ασχολούνται πιό αναλυτικά με τα της Ε.Ε.
  Πιθανές τέτοιες εξελίξεις δεν πρέπει να αιφνιδιάσουν το κίνημα.

  The Imminent Collapse
  Of The Euro:
  How To Protect Your Investments
  And Play This Inflection Point For Huge Gains

  http://moneymorning.com/ppc/Euro_110526.php?code=X304M526&gclid=CPX3nbukrqsCFQMYzQodyl2QIA

 34. λαθραναγνώστης Σεπτεμβρίου 22, 2011 στις 6:59 μμ #

  Η Ελλάδα στον 21ο αιώνα απέκτησε τον Λουδοβίκο και τη Μαρία Αντουανέτα της. Προφανώς αντιληφθήκατε ποιόν Λουδοβίκο εννοώ.
  Ελπίζω ο Ελλ. λαός να τους επιφιλάξει την ίδια μοίρα!

  http://www.antinews.gr/2011/09/22/123595/

 35. dr.Fake Σεπτεμβρίου 24, 2011 στις 9:38 πμ #

  περιμένοντας το περίφημο Πρωκτογενές Πλεόνασμα του λόγιου Βενιζέλου….

  http://kato-kefali.blogspot.com/2011/09/blog-post_143.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: