Ο Ιησούς γεννήθηκε παραμονή των εκπτώσεων

23 Δεκ.

Ο Ιησούς γεννήθηκε προ Χριστού

Η χρονολόγηση από την ημέρα της αρχής της αυτοκρατορίας δεν είναι επινόηση του Μουσολίνι που μετρούσε το χρόνο σε έτη της φασιστικής εποχής.  Οι Ρωμαίοι αντίστοιχα, μετρούσαν το χρόνο από τη μέρα κτήσεως της Ρώμης. Από τα ιστορικά δεδομένα λοιπόν προκύπτει ότι ο Ηρώδης, πέθανε το 750 έτος από τη μέρα που χτίστηκε η Ρώμη. Το έτος αυτό αντιστοιχεί στο 4 πχ στο χριστιανικό ημερολόγιο. Το ημερολογιακό λάθος των Χριστιανών, οφείλεται στους υπολογισμούς του μοναχού και αστρονόμου Διονυσίου του Μικρού.   Η επιλογή της ημέρας της γέννησης έγινε κατά τον ίδιο τρόπο που επιλέχτηκαν αρκετές ημερομηνίες χριστιανικών εορτών. Τα χριστούγεννα ήρθαν για να αντικαταστήσουν παλιότερες παγανιστικές εορτές, επιλέχτηκε δηλαδή η ήμερα εορτασμού των γενεθλίων του Μίθρα και του εορτασμού του Ήλιου.

Merry Christmass to all!! ho ho ho

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και όπως αντικαταστάθηκε η παγανιστική εορτή από μία χριστιανική, έτσι και η χριστιανική αντικαστατάθηκε από μία άλλη. Η γιορτή του ερχομού του Ιησού στη γη, αντικαταστάθηκε από τη γιορτή του ερχομού του 13ου μισθού στις τσέπες των χαρούμενων καταναλωτών και των ακόμα πιο χαρούμενων καταστημάτων. Ο Άγιος Βασίλης από τη Καισάρεια έγινε Santa Claus από τη Φιλανδία ντυμένος στα χρώματα της Cοca Cola, της οποίας τα φωτισμένα με όμορφα λαμπιόνια φορτηγά έρχονταί στη πόλη μας περνόντας μέσα από χιονισμένα χωριά και όμορφες βουνοκορφές. Χοντροί κοκκινοντυμένοι κύριοι (ενίοτε άνθρωποι που αναγκάζονται και απεμπολούν την αξιοπρέπεια τους για λίγες πενταροδεκάρες, πάντα στο πνεύμα των χριστουγέννων) στρογγυλοκάθονται σε βελούδινες καρέκλες στις εισόδους των εμπορικών κέντρων, χτυπώντας το καμπανάκι τους και χαϊδεύοντας τη ψεύτικη γενειάδα τους , που όμως είναι λιγότερο ψεύτικη από την ευτυχία που πουλάνε τα ίδια τα πολυκαταστήματα.

Άνθρωποι χωρίς ελπίδα, άνθρωποι καταπιεσμένοι τρέχουμε να ξεδώσουμε. Επιτέλους! Δε μένουμε μόνο στο βλέμμα, δε μένουμε μόνο στη βιτρίνα. Μπορούμε και να αγοράσουμε.  Άνθρωποι που εργάζονται δεκάωρα, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς δικαιώματα. Άνθρωποι που παλεύουν να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο, να εξασφαλίσουν τα βασικά. Άνθρωποι που αγοράζουν καινούριο κινητό, καινούριο laptop και στερεοφωνικό για να θυμηθούν πως βρισκόμαστε στο 2009 και να ξεχάσουν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Πήγαινε στη δουλειά, ακολούθησε το νόμο, ξόδεψε όλο το 13ο μισθό στα μαγαζιά, πάρε το καινούριο σούπερ γαμάτο κινητό, καινούρια παπούτσια, καινούρια τσάντα. Επανέλαβε μετά από εμένα: Είμαι ελευθερός…

*την εικόνα τη βρήκα στον inlovewithlife

15 Σχόλια προς “Ο Ιησούς γεννήθηκε παραμονή των εκπτώσεων”

 1. κοντόχοντρος 24 Δεκεμβρίου, 2009 στις 4:32 πμ #

  Εμπρός σύντροφοι να φτιάξουμε μία κοινωνία όπου κάθε μέρα θα είναι γιορτή…

 2. visk 24 Δεκεμβρίου, 2009 στις 11:54 πμ #

 3. compasso 24 Δεκεμβρίου, 2009 στις 3:25 μμ #

  τρομερό video ρε

 4. visk 24 Δεκεμβρίου, 2009 στις 5:27 μμ #

  πάει γάντι με το ποστ σου

 5. compassocap 24 Δεκεμβρίου, 2009 στις 8:31 μμ #

  άσχετο αλλά μόλις μου το έστειλε ο μέλιτον και είναι τρομερό:
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1115817
  σύμφωνα με το συγγραφέα σας φακελώνω όλους. Κορόιδα!!!! 🙂 θεός ο τύπος

 6. tsalapeteinos 25 Δεκεμβρίου, 2009 στις 12:33 πμ #

  Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε το 1863 στο περιοδικό Harper’s της Νέας Υόρκης, ο Άη Βασίλης ήταν ένας στρουμπουλος νάνος που κατέβαινε από την καμινάδα. Τον έφτιαξε το χέρι του σχεδιαστή Τόμας Ναστ, ο οποίος τον εμπνεύστηκε, κάπως αόριστα, από τη ζωή του Αγίου Νικολάου (Niclaus – Claus στις γερμανόφωνες χώρες).
  Τα Χριστούγεννα του 1930, ο Άη Βασίλης προσελήφθη από την Κόκα Κόλα. Μέχρι τότε δε φορούσε στολή, και γενικά προτιμούσε τα μπλε ή πράσινα ρούχα. Ο σχεδιαστής Άμπντον Σάντμπλομ τον έντυσε με τα χρώματα της εταιρίας, κόκκινο με λευκές ρίγες, και του έδωσε τα χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. Ο φίλος των παιδιών έχει λευκή γενειάδα, γελάει συνέχεια, ταξιδεύει με έλκηθρο και είναι τόσο ευτραφής που δε ξέρουμε πώς τα καταφέρνει να χωθεί στις καμινάδες του κόσμου φορτωμένος δώρα, και μια κόκα κόλα σε κάθε χέρι.
  Ούτε λέρουμε τι σχέση έχει με τον Χριστό.

  Εντουάρντο Γκαλεάνο, Καθρέφτες (2008)

  Ένα παλιό αλλά καλό βιντεάκι και από μένα, αντί εορταστικού… μποναμά

 7. xamogelo 25 Δεκεμβρίου, 2009 στις 5:17 πμ #

  @compasso απάντησα 🙂

 8. compassocap 25 Δεκεμβρίου, 2009 στις 2:19 μμ #

  τσαλαπετεινέ δε το είχα υπόψη μου το αυτό το βιβλίο του Γκαλεάνο. Μόλις βρήκα τι δώρο θα πάρω στον εαυτό μου τα Χριστούγεννα

 9. compassocap 25 Δεκεμβρίου, 2009 στις 3:34 μμ #

  χαμόγελε καλά έκανες και σωστά τα είπες. Όμως να συμπληρώσω ότι εγώ δεν έχω υποβάλλει τουλάχιστον το γκράνμα σε κανένα site ανάλυσης στατιστικών. Μου αρκούν τα στατιστικά του wordpress

 10. λαθραναγνώστης 25 Δεκεμβρίου, 2009 στις 10:22 μμ #

  Το χρώμα των γιορτών και της χαράς είναι κόκκινο!
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!

 11. tsalapeteinos 26 Δεκεμβρίου, 2009 στις 12:48 πμ #

  @compassocap
  Είναι το τελευταίο του βιβλίο. Πρωτοεκδόθηκε πέρσι στα ισπανικά και φέτος κυκλοφόρησε και στα ελληνικά. Μοιάζει σε δομή με τη «Μνήμη της Φωτιάς» (πολλές μικρές ιστορίες) αλλά αναφέρεται σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, με έμφαση σε καθαρά ιστορικά γεγονότα.
  Σου συνιστώ επίσης και τους «Πειρατές της Καραϊβικής» του Τάρικ Άλι, που κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα, αν δεν το έχεις ήδη υπόψη.

  Hohoho Merry Christmas 😆

 12. compassocap 26 Δεκεμβρίου, 2009 στις 2:18 μμ #

  μου έβαλες homework! 🙂
  ωραία πράγματα.

  Άντε καλά να φάμε, καλά να πιούμε και νηστικοί να κοιμηθούμε

Trackbacks/Pingbacks

 1. Redblogs.gr » Ο Ιησούς γεννήθηκε παραμονή των εκπτώσεων - 23 Δεκεμβρίου, 2009

  […] Η χρονολόγηση από την ημέρα της αρχής της αυτοκρατορίας δεν είναι επινόηση του Μουσολίνι που μετρούσε το χρόνο σε έτη της φασιστικής εποχής.  Οι Ρωμαίοι αντίστοιχα, μετρούσαν το χρόνο από τη μέρα κτήσεως της Ρώμης. Από τα ιστορικά δεδομένα λοιπόν προκύπτει ότι ο Ηρώδης, πέθανε το 750 έτος από τη μέρα που χτίστηκε η Ρώμη. Το έτος αυτό αντιστοιχεί στο 4 πχ στο χριστιανικό ημερολόγιο. Το ημερολογιακό λάθος των Χριστιανών, οφείλεται… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (377 λέξεις)] […]

 2. 2010: Ευχές & Κατάρες « ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑΤΑ - 31 Δεκεμβρίου, 2009

  […] Για μια πολεμική κατά του εξωμότη και μίσθαρνου Santa Claus δείτε κι εδώ. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: