Beds Are Burning-Το Τσίρκο των Γραβατάκηδων

22 Δεκ.

Intro (όπως όλοι οι καλοί δίσκοι):
Το κείμενο αυτό μιλάει για την Κοπεγχάγη και προοριζόταν για εσωτερική κατανάλωση αλλά ο Υ με παρακίνησε να το ρίξω στο καράβι του Γκράνμα. Στην Κοπεγχάγη τον Νοέμβριο ο Δήμος προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκδιώξει τις ιερόδουλες -ους για όσο καιρό θα διαρκούσε η Διάσκεψη. Αυτές-οι παραπονέθηκαν για discrimination, και κέρδισαν το δικαίωμα να συνευρεθούν με πολλές άλλες ιερόδουλες-ους οι οποίες-οι είχαν προσκληθεί στην πόλη για μια 11ήμερη περιήγηση…

(Εσωκλείεται εμ πι θρι πλας διασκευή)

Όσοι για λόγους επαγγελματικούς ή για λόγους διαστροφής παρακολουθούσαν έστω και ελάχιστα τις διαδικασίες πριν την περιλάλητη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης ήξεραν ότι καμία απολύτως συμφωνία δεν πρόκειται να επιτευχθεί. Ακόμα και  κάποιοι δεξιοί ανά τον κόσμο αρθρογράφοι ζητούσαν αποσύνδεση των περιβαλλοντικών προβλημάτων από την οικονομία (στον βαθμό που σήμερα είναι συνδεδεμένα), πράγμα που κανένας δεν είχε το νου του όταν ανέβαινε στην Δανία. Απλώς αναμένονταν το ύψος των υποσχέσεων και ίσως κάποιες μεμονωμένες μικρότερες ιστορίες.
Και όταν ένα πράγμα είναι στόχος για εύκολη κριτική γίνεται κουραστικό.
Η αποτυχία όμως της Διάσκεψης και η εκ των προτέρων γνώση ότι δεν θα καταλήξεις σε μία σοβαρή συμφωνία απέχει πολύ από το να γίνει η Διάσκεψη τσίρκο γραβατάκηδων.

Εκεί οι διοργανωτές της «πράσινης οικοδέσποινας» όχι μόνο φύλαγαν άσο στο μανίκι-πισώπλατη μαχαιριά ένα κείμενο κόλαφο για τους φτωχούς αυτού του κόσμου το οποίο στην ουσία περιείχε το άγιο ανάγνωσμα των πλουσίων (οικονομία νυν υπερπάντων ο αγών), αλλά είχαν και USA μέτρα για τους διαδηλωτές, οι οποίοι δεν ήταν και τίποτα «γνωστοί-άγνωστοι» των ελληνικών μμε.

Η Κοπεγχάγη ως πόλη φοβόταν λέει ότι μια πιθανή αποτυχία της Διάσκεψης θα σπίλωνε το όνομά της παγκοσμίως.  Ουστ ρε, αν δεν είχατε το Rockskilde δεν θα σας ήξερε ούτε η μάνα σας.

Ο κόσμος σύντομα αφού εξοργίστηκε με την Ουάσινγκτον σύντομα άρχισε να την ειρωνεύεται…Ακόμα και οι φίλοι. Ο βασικός λόγος του υπουργού Ενέργειας έκανε λόγο πχ. για αποκομιδή και ανακύκλωση απορριμμάτων των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα κάποιες αγγλικές εφημερίδες να γράφουν ότι έκανε λόγο για «πρωτοπορίες» που εφαρμόζονται στην Ευρώπη από τη δεκαετία του ’70. Ένας μάλιστα είπε «θα μιλάγαμε για πρωτοποριακό λόγο αν τον ακούγαμε το 1990»…Μετά ο υπουργός παραδέχτηκε «ρε μάγκες μην με πιέζετε, ακόμα και τα ελάχιστα που θέλουμε να κάνουμε δεν περνάνε από την Γερουσία, τι θέτε τώρα?»…

Οι Κινέζοι έκρυψαν τα υπερφιλόδοξα οικονομικά προγράμματα που δεν ανέχονται περιβαλλοντική μύγα στο σπαθί του δράκου, πίσω από την αδυναμία των βορειοαμερικάνων και των άλλων ανεπτυγμένων να προσφέρουν κάτι, και έφτασε η Ευρωπαϊκή Ένωση που όπισθεν των ευχολογίων μεθόδευε παπάδες να παρουσιάζεται η «καλή» απλώς επειδή βγήκαν τα κουμάσια-ηγέτες και πρότειναν ψίχουλα για τους Αφρικανούς και τους Ασιάτες. «Καλή» έτσι για να μην βγαίνει στους αναγνώστες μόνο μαυρίλα και απαισιοδοξία δηλαδή. Ο Μπαρόσο μάλιστα εν ολίγοις προειδοποιούσε άπαντες από την Τρίτη ότι «θα γίνουμε ρόμπα αν δεν καταλήξουμε σε τίποτα».

Με αυτά που άκουγαν οι φτωχοί και «αναπτυσσόμενοι» είχαν βαρέσει ενέσεις. Ο Τσάβες με την δήλωση-μύθο περί τράπεζας και κλιματικής αλλαγής έγραψε ιστορία και χτύπησε το δομικό πρόβλημα όλου του ζητήματος, ενώ ο hermano Μοράλες είπε ότι «ο μαύρος αδερφός (Μπαράκ) μας απογοήτευσε και στην Κοπενχάγκεν».

Ένας Αφρικανός αντιπρόσωπος είπε ότι «στήνουν την Αφρική στο απόσπασμα», θυμήθηκα ένα Γκανέζο καθηγητή που μου έλεγε τον Απρίλιο «οι ΗΠΑ θα πρωτοστατήσουν στην Κοπεγχάγη τώρα με τον Ομπάμα», του έλεγα «κι αυτά που λέει ο Ζενάουι για μαύρη δεκαετία της Αφρικής που έρχεται?» και μου απαντάει ότι «πρόκειται για προσπάθειες ανάδειξης της χώρας του σε περιφερειακό παίκτη επιρροής»… Χμμ… όλο προσπάθειες ανάδειξης βλέπω, μπουχτίσαμε στην πράσινη ανάπτυξη, να χέσω τα sustainable development. Χωρίς φιρφιρίκι όλοι είναι ανυποχώρητοι, άντρακλες, τείχη θεόρατα, που καταρρέουν σαν πύργοι χάρτινοι στην όψη του πρώτου δολαρίου (ή γιούρο-δεν είναι το νόμισμα το πρόμπλεμ!). Γνώρισα έναν Τσέχο από το εκεί Υπουργείο Περιβάλλοντος και μου έλεγε στην Τσεχία μέσα στο Υπουργείο κάποιοι αρνούνται την κλιματική αλλαγή, ο ίδιος διέλυσε τις γραβάτες που τον παρακολουθούσαν λέγοντας ότι η ΕΕ έχει αποτύχει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το περιβάλλον. Ήταν πολύ απογοητευμένος, ο πρόεδρος της χώρας του άλλωστε θεωρεί ότι η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή είναι συνομωσία για επιστροφή του κομμουνισμού. Νομίζω ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να γραφτεί στη ΟΑΚΚΕ, τουλάχιστον να αποκτήσει λίγο χιούμορ.

Πάντως, οι οικονομολόγοι έχουν σαφέστατα προειδοποιήσει, ότι αν ο ιδιωτικός –και σε πολλές περιπτώσεις και ο δημόσιος- τομέας δεν βλέπουν κέρδος στην υπόθεση περιβάλλον, δεν θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν το όλο πρόβλημα. Ο Ομπάμα όμως έφυγε χωρίς καμία δέσμευση, οι Αμερικάνοι θα συνεχίσουν να ζουν το όνειρο, ο ίδιος δεν θα έχει προβλήματα με τις εταιρίες και τους λομπίστες τους, δεν θα έχει προβλήματα με τους Ρεπουμπλικάνους και με μεγάλο μέρος του λαού που είτε δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή, είτε την θεωρεί λίγο σημαντικότερη από την πορεία της ομάδας του στο μπέιζμπολ. Και εξάλλου μην ξεχνάμε ότι «ο αμερικανικός τρόπος ζωής είναι αδιαπραγμάτευτος» όπως είχε πει ο Τζορτζ Μπους ο papa (για πάρτη του κυρίως οι Ministry είχαν γράψει το New World Order – αυτός είναι).

Κλασσικό παράδειγμα πλούσιας χώρας στην Κοπενχάγκεν ήταν -όχι οι συνήθεις ύποπτοι της Ουάσινγκτον αλλά- η Αυστραλία. Συγγνώμη αν είστε Αυστραλός, έχω και φίλαράκι από εκεί (εκδρομές για σερφ από το Γυμνάσιο!), αλλά με εξόργισαν.

Καταρχάς έχουν υπουργό τον Peter Garrett πρώην τραγουδιστή των Midnight Oil των οποίων η κομματάρα Beds Are Burning διασκευάστηκε σε μια εκτέλεση για νοικοκυρές ενόψει της Διάσκεψης κατακρεουργώντας το κανονικό πανέξυπνο κομμάτι.

Δεύτερον ήταν η ποζέρικη αλλαζονική στάση τους στην Διάσκεψη εναντίον των φτωχών. Οι Αυστραλοί –μοναδικό είδος – πρώτοι σε εκπομπές αερίων και κατανάλωση αλκοόλ κατ’ άτομο, είχαν μία από τις πιο σκληρές στάσεις στην Διάσκεψη και όταν οι Αφρικάνοι έφυγαν για λίγες ώρες την Δευτέρα την μαύρη, είπαν χύμα και τσουβαλάτα «αφού είστε έτσι να σταματήσει τώρα κάθε διαπραγμάτευση για μείωση των ρύπων. Πάμε για μια μπύρα!».
Αν κάποιος έλεγε να μην σταματήσει η ξηρασία που σας δέρνει 20 χρόνια τώρα ή οι πυρκαγιές που σας καίνε την χώρα άλλα τόσα, τι θα λέγατε όμως?  Αυτοί αντί για νερό πίνουν μπύρα, γιατί έχει να βρέξει στην Οστρέλια 20 χρόνια, -μακάρι να έβρεχε μπύρα- να ζήσουν οι Aussies! Ίσως αυτό το επαναχρησιμοποιούμενο νερό που πίνουν από τους βόθρους  -λόγω ανομβρίας- τους αρέσει, αλλά πιθανότατα τους έχει χαλάσει το κεφάλι και ο υπόλοιπος κόσμος δεν ευθύνεται για αυτό. Θυμήθηκα το θειό μου τον τρελοκκε που ήρθε πρόπερσι από την Μελβούρνη, 30 χρόνια στο κουρμπέτι και «μαλάκες» τους ανέβαζε «μαλάκες» τους κατέβαζε, «γιατί ρε θείο καλοί είναι», «πρώτον μη με λες θείο μπροστά σε γκόμενες, δευτερον είναι μαλάκες», και μου εξηγούσε ποιος ήταν ο Τζον Χάουαρντ και τι θα γίνει τώρα που ανέβηκε ο –μονόφθαλμος μεταξύ τυφλών- Κέβιν Ρουντ. Πρώιμη περίπτωση Ομπάμα ίσως, με το θείο θα μιλήσω το επόμενο καλοκαίρι θα με τα πει καλύτερα. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να κολλά αφίσες του κόμματος στο εστιατόριο στη Γκρικτάουν και εγώ θα περιμένω την επόμενη περιβαλλοντική συνδιάσκεψη να γκρινιάξω και τους Οστρέλιανς να βάλουν μυαλό (σέιμ ον γιου Οστρέλιανς).

Αν και προσπάθησα με κάθε δύναμη να υπερασπιστώ τον Τρίτο και τον Τέταρτο Κόσμο (εκπληκτικό ευφυολόγημα το «αναπτυσσόμενος κόσμος»-άμα θέλουν τελικά το μυαλό τους κατεβάζει), δεν μπόρεσαν ούτε στιγμή να μου φύγουν από το κεφάλι οι διεφθαρμένοι μέχρι έβδομο δισέγγονο ηγέτες των περισσοτέρων φτωχών χωρών που δεν τους καίγεται δεκάρα τσακιστή για τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και συνήθως επιτηδευμένα αγράμματων πολιτών τους. Ο Λούλα υπερασπίστηκε τα βιοκαύσιμα και μετά ήταν ένας από τους 4 ηγέτες που πρωτοστάτησαν για την επίτευξη ενός χαρτιού που το έβγαλαν μόνο και μόνο «για να μην γίνουμε ρόμπες» που έλεγε και ο μαοϊκός πλην ευέλικτος Μπαρόσο. Και η Νότια η Αφρική στο κόλπο και η Ινδονησία σούπερ ευχαριστημένη για να φάμε κι εμείς λίγη μπριζόλα βρε αδερφέ, η Δύση «απολαμβάνει» ανάπτυξη 200 χρόνια τώρα, μην μας βάλετε όρια ρύπων τώρα που πάμε κι εμείς να αγιάσουμε.

Δεν βαριέσαι, να χαμε να λέγαμε, ούτως ή άλλως από νερό θα ξεμείνουμε και το ζήτημα αυτό δεν είχε θέση στους χαρτοφύλακες των γραβατάκηδων στην Dopenhagen, οι οποίοι αφού βλέπουν ότι το περιβάλλον δεν αφήνει φράγκα θα στραφούν αλλού για να μας δέσουν όπως τους κόμπους από τις γραβάτες τους, έτσι, για να μας σώσουν τους υπαλληλάκους της δεκάρας από την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.

Πριν καλά καλά λήξει η Κοπεγχάγη όλοι άρχισαν να ξαναελπίζουν…Στο Μεξικό το 2010 λέει θα γίνει η επόμενη μεγάλη Διάσκεψη, με σομπρέρο και τεκίλες, κάρβουνο (πολύ-κι άλλο!), μαριάτσι και πυρηνικά πολλά, από αυτά που ο Σαρκοζί και η Μέρκελ γουστάρουν αβέρτα, αλλά τώρα το έπαιζαν ιστορία και πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα.

Γενικό συμπέρασμα: ανάπτυξη-ανάπτυξη-ανάπτυξη μέχρι θανάτου. Πρόσχωμεν και όλε! Ο πλούσιος κόσμος μέχρι το Mexico 2010 (σαν αθλητική διοργάνωση μου ακούγεται) θα σωθεί από την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ο φτωχός κόσμος (και όχι «Τρίτος» και «αναπτυσσόμενος» και λοιπαί μπούρδαι) να πα να γαμηθεί. Άντε για να πούμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Και δεν είναι ώρα για απαισιοδοξίες και γκρίνιες μόλις επεράσαμε την μεγαλύτερη νύκτα του χειμώνα (ψες) και προετοιμαζόμαστε για την μεγαλύτερη των αιώνων (προσεχώς).

11 Σχόλια προς “Beds Are Burning-Το Τσίρκο των Γραβατάκηδων”

 1. compassocap 22 Δεκεμβρίου, 2009 στις 12:31 μμ #

  ποοοοοοο, τι ιεροσυλία είναι αυτή!!! πως το κάναν έτσι το κομμάτι!

 2. Juan Belmonte 22 Δεκεμβρίου, 2009 στις 12:35 μμ #

  Του χρόνου θα διασκευάσουν το La Cucaracha

 3. Кроткая 22 Δεκεμβρίου, 2009 στις 1:35 μμ #

  Juan, γαμάτα τα γράφεις -το μόνο σημείο που διαφωνώ είναι μερικές εκφραστικές κλισεδούρες. Στην ουσία, τα είπες όλα. Απλά, όποιος είχε λίγο παρακολουθήσει τι έπαιζε στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες, δεν έφαγε καμία έκπληξη. Την ήττα, την είχε φάει προ πολλού (μη σου πω από πέρισυ στο Πόζναν δλδ…).

  Η Κοπεγχάγη πάντως είναι πολύ ωραία πόλη (αν και κομμάτι ακριβή).
  Και οι Αυστραλοί είναι γαμώ τα παιδιά (άλλο αν έχουν μλκες πολιτικούς, στο κάτω κάτω οι μόνοι είναι;).

  Το πιο σημαντικό από όλα όσα γράφεις πάντως είναι το σημείο περί «διεφθαρμένων μέχρι έβδομο δισέγγονο ηγετών των φτωχών χωρών» -πολλά respect γι’αυτή την παράγραφο.

 4. Juan Belmonte 22 Δεκεμβρίου, 2009 στις 6:23 μμ #

  Έκπληξη θα ήταν όντως να πετύχαιναν μια συμφωνία δεσμευτική. Και είναι αστείο που τόσοι πολλοί ήλπιζαν σε μία Συμφωνία που θα ερχόταν αποκλειστικά και μόνο κάτω από το βάρος των περιστάσεων…Γελοίο.
  Έκπληξη θα ήταν επίσης να έκαναν καλή διασκευή στο Beds Are Burning…

  Νταξ, η επίθεση δεν πήγαινε σε όλους τους Αυστραλούς εννοείται, αλλά η στάση τους ήταν πραγματικά εξοργιστική και υποτίθεται ότι πέρασαν την εποχή του Χάουαρντ.
  Όπως και οι βορειοαμερικάνοι βέβαια που υποτίθεται ότι πέρασαν την εποχή Μπους.
  Βίοι παράλληλοι. Όπως και άνωθεν πιέσεις…

 5. Υ 22 Δεκεμβρίου, 2009 στις 10:36 μμ #

  O πρόεδρος της Τσεχίας θεωρεί ότι η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή είναι συνομωσία για επιστροφή του κομμουνισμού.

  Από την άλλη στο Ελλάντα πολλοί αναρχικοί, ΝΑΡίτες, ΚΚΕδες και λοιπές δημοκρατικές δυναμείς θεωρούν το ανάποδο ότι δηλαδή η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή είναι συνομωσία για να περάσει ο ‘πράσινος καπιταλισμός’.

  Ότι δεν είναι δα και τόσο σοβαρό το πρόβλημα αλλά μας πουλάν φούμαρα και κουτόχαρτο οι αστοί για να μας αποπροσανατολίσουν από την ταξική πάλη.

  Τους διαφεύγει η ταξικότητα του θέματος, το ότι στην ουσία μιλάμε για τον άνθρωπο γιατί ο πλανήτης και η φύση ούτως ή άλλως θα επιβιώσουν του ανθρώπου γιατί είναι πιο δυνατοί και μάλιστα για το φτωχό άνθρωπο που την πληρώνει (ήδη) πρώτος. Τους διαφεύγει ότι η κλιματική αλλαγή είναι βασικό στοιχείο της σήψης του καπιταλισμού κι ένα ακόμα επιχείρημα (ή αν θέλετε ένας ακόμα λόγος βιασύνης ίσως ο κυριότερος) για την ανατροπή του.

  Εάν υπήρχε ένα θετικό από το την εμπειρεία της Κοπεγχάγης είναι ότι είδαμε να αυξάνετε η αντικαπιταλιστική δυναμική στη συζήτηση πάνω στο κλίμα τόσο μέσα στη σύνοδο (με τις προοδευτικές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής στην πρωτοπορεία) όσο και στους δρόμους.

  (η ατάκα με το Μπαρόζο που είναι μαοϊκός πλην ευέλικτος έγραψε όπως επίσης πολύ καλτ είναι η εικόνα του θείου σου να κολλάει αφίσες του Κόμματος στις ταβέρνες του Γκρηκτάουν της Μελβούρνης) 😀 😀

 6. Υ 23 Δεκεμβρίου, 2009 στις 12:10 πμ #

  όσο για την απαράδεκτη διασκευή, φανταστείτε πόσα λεφτά θα κόστισε μόνο!

  Tck tck tck είναι μια πλατφόρμα από ΜΚΟ απί τις οποίες η πιο ριζοσπαστική είναι η Greenepeace και οι χειρότερες η WWF και η Oxfam.

  Η καλύτερη παραποίηση ήταν στην Κοπέγχαγη ήταν κάτι τύποι με αυτοκόλητα fck fck fck the system.

 7. Y 23 Δεκεμβρίου, 2009 στις 11:21 πμ #

 8. Juan Belmonte 23 Δεκεμβρίου, 2009 στις 11:28 πμ #

  @Υ:
  Γενικώς την αριστερά την ευρωπαϊκή δεν την κατηγορώ για το ζήτημα γιατί έχει άλλα παλούκια να πηδήξει πριν βρει το περιβάλλον μπροστά της. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τις ευθύνες της, αλλά πίστεψε με δεν θα άρχιζα-ούτε κανείς από εκεί μια συζήτηση για αυτά (τα προβλήματα). Η δεξιά αντίθετα το έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα περιβάλλον ξεκάθαρα…σαν εχθρό.

  Η ταξικότητα του θέματος είχε φανεί προ χρόνων στην Αμέρικα Λατίνα με πολλά επεισόδια, όπως πχ. τους πολέμους του Νερού και του Γκαζιού στη Βολιβία, φαίνεται εδώ και χρόνια με την υπόθεση Texacontaminacion στο Εκουαδόρ. Τον Ιούνιο αν θυμάσαι στο Περού τσακίσανε ιθαγενείς για να κάνουν οι πετρελαϊκές χωράφι μια περιοχή. Στη Βραζιλια κάθε ημέρα ξεκληρίζονται χωριά ιθαγενών στον Αμαζόνιο και αλλού. Οι αντιμαχόμενες πλευρές σε όλες τις διαμάχες είναι δεδομένες – και ταξικά τις χωρίζει άβυσσος. Είναι κάπως λογικό λοιπόν να έχουν οι τύποι εκεί κάτω μια περισσότερη εμπειρία σε αυτό που αναφέρεις.

  Χαίρομαι ιδιαίτερα που «έλαμψαν» ο Μοράλες και ο Τσάβες σε αυτή τη Διάσκεψη. Πολύς κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται κάτω και αυτή είναι μια καλή αρχή, ενώ τα νέα Συντάγματα είναι πολύ οικολογικότερα των δικών μας.

  Ο θεός-θείος δεν κολλάει πια αφίσες στο εστιατόριο, απλά γιατί δεν έχει το κόμμα αφίσες ως εκεί. Με ένα τηλεφωνάκι όμως ίσως λυθεί το πρόβλημα. Έχει απηυδήσει όμως αν και η Μελβούρνη είναι και γαμώ τις πόλεις.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Redblogs.gr » Beds Are Burning-Το Τσίρκο των Γραβατάκηδων - 22 Δεκεμβρίου, 2009

  […] Το κείμενο αυτό μιλάει για την Κοπεγχάγη και προοριζόταν για εσωτερική κατανάλωση αλλά ο Υ με παρακίνησε να το ρίξω στο καράβι του Γκράνμα. Στην Κοπεγχάγη τον Νοέμβριο ο Δήμος προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκδιώξει τις ιερόδουλες -ους για όσο καιρό θα διαρκούσε η Διάσκεψη. Αυτές-οι παραπονέθηκαν για discrimination, και κέρδισαν το δικαίωμα να συνευρεθούν με πολλές άλλες ιερόδουλες-ους οι οποίες-οι είχαν προσκληθεί στην πόλη για μια 11ήμερη… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (1488 λέξεις)] […]

 2. Επιλογές εκ της σύνταξης « ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑΤΑ - 23 Δεκεμβρίου, 2009

  […] αξιολόγησης και γιατί δεν δικαιούνται δια να ομιλούν Beds Are Burning-Το Τσίρκο των Γραβατάκηδων (Granma) Ο Evo Morales για τον Obama, τον καπιταλισμό και την Κοπεγχάγη […]

 3. Beds Are Burning-Το Τσίρκο των Γραβατάκηδων | No Style - 23 Δεκεμβρίου, 2009

  […] Το κείμενο αυτό μιλάει για την Κοπεγχάγη και προοριζόταν για εσωτερική κατανάλωση αλλά ο Υ με παρακίνησε να το ρίξω στο καράβι του Γκράνμα. Στην Κοπεγχάγη τον Νοέμβριο ο Δήμος προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκδιώξει τις ιερόδουλες -ους για όσο καιρό θα διαρκούσε η Διάσκεψη. Αυτές-οι παραπονέθηκαν για discrimination, και κέρδισαν το δικαίωμα να συνευρεθούν με πολλές άλλες ιερόδουλες-ους οι οποίες-οι είχαν προσκληθεί στην πόλη για μια 11ήμερη… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (1488 λέξεις)] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: