Π.Α.ΜΕ. Απεργία!

15 Δεκ.

Έφτασε λοιπόν και η ώρα για την πρώτη πανεργατική απεργία επί «αντιεξουσιαστικής διαακυβέρνησης».

Και έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή, αφού «αριστερά» και «δεξιά» ΜΜΕ πάνε να μας τρελάνουνε! Ακόμα και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου με την πολιτική χαλάει τη σούπα της δεξιάς Ε.Ε. ακούσαμε αυτές τις μέρες! Και πάνω απ’ όλα βέβαια ακούσαμε πως όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα «οικονομικά προβλήματα της χώρας»!

Όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό, τώρα που είναι ακόμα «νοπή η λαϊκή εντολή», τώρα που έχει ακόμα «αποθέματα θετικών γνωμών» η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ.

Και πρώτο να σέρνει το χωρό το ΛΑΟΣ, που έχει πει πράματα και θάματα τις τελευταίες βδομάδες, όπως (μεταξύ άλλων ωραίων):

«Αλλά, αν θέλουμε να φύγουμε από αυτή τη δύνη στην οποία βρίσκεται η οικονομία, πρέπει να αντιληφθούμε ότι θα πάρουμε μέτρα σοβαρά. Αυτά τα οποία ακούγονται και τα οποία αποκρούομε ευκόλως και λέμε «Μα μείωση μισθών; Μα μείωση του δημοσίου….»; Αν χρειάζεται, θα το κάνουμε για το καλό της πατρίδας. Εν αρχή η πατρίδα. Ακούμε το Κ.Κ.Ε. να λέει «νόμος είναι, το δίκιο του εργάτη». Όχι, υπέρτατος νόμος είναι η πατρίδα! Στην πατρίδα εντάσσεται ο εργάτης και ο υπάλληλος, ο αγρότης, ο φοιτητής και ο άνεργος. Υπέρτατος νόμος είναι να σωθεί η πατρίδα. Και γι� αυτό, πρέπει να κάνουμε όλοι θυσίες»

 

Απάντηση λοιπόν!

Απάντηση που αρνήθηκε ωστόσο να δώσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που προτίμουν να τα λένε αυτό το καιρό με τους υπόλοιπους «κοινωνικούς εταίρους», για να αποφασίσουν από κοινού πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι…

Απάντηση που οργάνωσε το Π.Α.ΜΕ., απάντηση που θα δώσουν περισσότερα από ποτέ πρωτοβάθμια και μη σωματεία που σιχτιρίζουν τη στάση των ηγεσιών των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Και όπως κάθε απεργιακή απάντηση, έτσι κι αυτή, είναι αποκαλυπτική για τη στάση των διαφόρων δυνάμεων μέσα στο εργατικό κίνημα:

 • Αυτή της ΠΑΣΚΕ, που ξέβρασε μπόλικο αντικομμουνισμό αυτές τις μέρες και δρά καθαρά απεργοσπαστικά (αποφάσεις όπως αυτή του συνδικάτου οικοδόμων Βοιωτίας που ελέγχει, την ώρα που οι οικοδόμοι είναι από τους κλάδους που χτυπιούνται περισσότερο από την ανεργία, είναι χαρακτηριστικές, όπως χαρακτηριστική είναι και η στάση της στην ΔΟΕ όπου έβαλε απεργία μια μέρα πριν, στις 16/12, ώστε να «μην συρθεί πίσω από το ΠΑΜΕ)

 • Αυτή της ΔΑΚΕ, που ακολούθησε τον ίδιο ακριβώς δρόμο, αφήνωντας όμως στην ΠΑΣΚΕ την «αντιδραστική πρωτοπορία». Άλλωστε τώρα είναι και η ΝΔ αντιπολίτευση και πρέπει, όσο μπορεί, να κρύβει το αντιδραστικό της πρόσωπο.

 • Αυτή της Α.Π. (παράταξης του ΣΥΝ), που από τη μια η κριτική του για τη στάση της ΓΣΕΕ στον«κοινωνικό διάλογο» φτάνει μέχρι το σημείο να τη κατηγορήσει πως «Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σπεύδει να συγχρονιστεί με την κυβέρνηση, αντί να συγχρονιστεί με την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή στάση των Συνδικάτων.» (άουτς, αυτό πόνεσε, τους έκανε τη μούρη κρέας!), ενώ από την άλλη σχετικά με τη στάση της στο κεντρικό όργανο της ΑΔΕΔΥ, όπου πρότεινε να προκυρηχθεί απεργία στις 16/12, ξέχωρα δηλαδή από τα συνδικάτα που είχαν ήδη πάρει αποφάσεις για τις 17, λέει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ΠΑΣΚ αρνήθηκε επίμονα να υπερψηφίσει απεργιακή κινητοποίηση ταυτιζόμενη με πρακτικές κυβερνητικού συνδικαλισμού. Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις υποχώρησαν προκειμένου να διαμορφωθεί κοινή πρόταση για απεργία. Ενώ υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία και τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση για απεργία μέσα στο Δεκέμβρη από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τορπιλίστηκε από το ΠΑΜΕ που επέμεινε η ΑΔΕΔΥ να συμμετέχει στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη, θυσιάζοντας για άλλη μια φορά την συνολική αντίδραση του Συνδικαλιστικού Κινήματος στις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.» (μα τί ζώα είναι αυτοί στο Π.Α.ΜΕ.; Να επιμένουνε να προκυρηχθεί απεργία την ίδια μέρα που την κύρηξαν δεκάδες σωματεία στον ιδιωτικό τομέα; Πόσο πιο διασπαστικοί πια μπορούν να γίνουν;)

 • Αυτή κομματιού της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (αφού αφορά και αρκετούς αναγνώστες του μπλογκ είπα να το αναφέρω), που από τη μια στηρίζει την απεργία, αλλά από την άλλη στις ανακοινώσεις και στα έντυπά της μιλάει γι αυτή λες και ξύπνησαν μια μέρα κάποιοι εργαζόμενοι «από τα κάτω» και έτυχε να σκεφτούνε όλοι: «Ρε, δε βάζουμε όλοι μαζί απεργία στις 17;». Ε, τί να κάνουμε τώρα ρε παίδες, δεν έγινε μόνο «από τα κάτω», ούτε μόνο «αυθόρμητα» η προκύρηξη της απεργίας . Έγινε από ένα πανελλαδικό συντονιστικό ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων που κινείται σε ταξική κατεύθυνση, το Π.Α.ΜΕ. …

Παρά τη στάση των παραπάνω λοιπόν, περισσσότερα από ποτέ σωματεία ανταποκρίθηκαν στην απεργία του Π.Α.ΜΕ.

Εκεί θα είναι οι εργαζόμενοι στα stage, μετά από αποφάσεις τόσο τοπικών συντονιστικών όσο και του πανελλαδικού τους συντονιστικού, εκεί θα είναι και πάνω από 20 ΕΛΜΕ που μετέτρεψαν σε 24ωρη απεργία την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και αρκετοί ακόμη.


(και κάτι προσωπικό: εκεί θα είναι (σνιφ, συγκίνηση) και ο Σ.Φ. Επιστήμης Υπολογιστών, ο φοιτητικός σύλλογος στον οποίο ανήκε μέχρι πρότινως ο a8lios, στη χτεσινή συνέλευση του οποίου μετά από αρκετάααα χρόνια ψηφίστηκε πρόταση που στήριξε από παρατάξεις μόνο η ΠΚΣ)


Ας είμαστε κι εμείς όλοι εκεί!


Υ.Γ. Αυτό είναι το τελευταίο ποστ του a8liou στο γκράνμα, ώντας μέλος της «συντακτικής ομάδας» του 😆 . Πιθανώς να δείτε και μελλοντικά κείμενά μου (αυτή τη στιγμή κυρίως για βιβλιοκριτικές το κόβω…), τα οποία όμως θα τα στέλνω με mail στον compasso και στους λοιπούς και αν θέλουν 😆 θα τα δημοσιεύουν, όπως έχει γίνει και με κείμενα άλλων κατά καιρούς. Για να μην υπάρχει και καμια υπόνοια, δεν έχει να κάνει όλο αυτό με τις πολιτικές ή άλλες διαφωνίες που έχουμε (έχουμε?) με τα υπόλοιπα παιδιά. Όσον αφορά «ραδιοφωνικές» ή άλλες παραγωγές, όπως και εκδηλώσεις και άλλα τέτοια θέματα, είμαι και θα είμαι, περισσότερο από ποτέ μάλιστα, στη διάθεση του καπετάν-compasso.

Advertisements

87 Σχόλια to “Π.Α.ΜΕ. Απεργία!”

 1. Y Δεκέμβριος 15, 2009 στις 10:47 μμ #

  1) mporeis na mou peis pou xethapses afti ti photo? xereis apo pou einai? xereis poios fylage tsilies gia na graftei o toixos?

  2) re file, dos mas mia exigisi! giati paratas (i tespa meioneis drastika)to blogging?

 2. Αντώνης Δεκέμβριος 16, 2009 στις 10:19 πμ #

  Για τη στάση μέρους(?) του ΝΑΡ δείτε και αυτό

  http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/12/2009&id=11631&pageNo=16&direction=1

 3. a8lios Δεκέμβριος 16, 2009 στις 11:30 πμ #

  Asxoliasto:

  «Το μείγμα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός ήταν ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής που βρίσκεται κοντά στις θέσεις που εκφράζουν οι εργαζόμενοι» (Γ. Παναγόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΕ, χτες στο «Θέμα FM»).

 4. compassocap Δεκέμβριος 16, 2009 στις 11:44 πμ #

  @Υ:
  εγώ ξέρω από που είναι, να πω? 🙂

  @Αθλιος:

  σταμάτησες να είσαι λούμπεναριό φοιτητής και δεν έχεις χρόνο για μπλογκ και μαλακίες? 🙂

  Όλοι αύριο στην Απεργία

 5. manos Δεκέμβριος 16, 2009 στις 1:58 μμ #

  όλοι αύριο στην απεργία, αλλά πείτε μου κάτι, έχει πρόταση κλιμάκωσης το ΠΑΜΕ με στόχο να πετύχει συγκεκριμένες νίκες η εργαζόμενη πλειοψηφία απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία;
  (γιατί εμένα αυτές οι 24ωρες πάντα μου θυμίζουν κινήσεις γοήτρου κομματικού ή αντιπολιτευτικού και πρώτη τις λάνσαρε η ΓΣΕΕ)

 6. faros Δεκέμβριος 16, 2009 στις 2:02 μμ #

  Όλα τα … λεφτά ο τοίχος !
  Και το κατακόκκινο σύνθημά του !
  ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ !

  υ.γ.: θα μας λείψεις …

  Θερμούς χαιρετισμούς σε σένα και σε όλους !

 7. make love not work Δεκέμβριος 16, 2009 στις 2:40 μμ #

  Όλοι αύριο στην Απεργία. ΠΑΜΕ να τους φάμε.

 8. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 16, 2009 στις 4:38 μμ #

  Παραθετω καποια απο τα συνδικαλιστικα οργανα που εχουν παρει αποφαση για την αυριανη απεργια.
  Σιγουρα θα εχω παραλειψει καποιους φορεις οποτε χρηζει προσθεσης η παρακατω λιστα.

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ:

  1.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ και ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠ/ΤΩΝ
  2.ΠΟΘΑ
  3.ΟΕΚΙΔΕ
  4.ΟΣΝΙΕ
  5.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ
  6.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ και ΧΑΡΤΟΥ
  7.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
  8.ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
  9.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
  10.ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  11.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  12.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
  13.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
  14.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  15.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ NAOYΣΑΣ
  16.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ
  17.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
  18.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
  19.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ:

  Συλλογος Εμπορουπαλληλων Αθηνας
  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθηνας
  Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
  Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας
  Εργαζομένων στα Πλαστικά Θράκης (Ιωαννίνων)
  Σωματεία Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής
  Ελλήνων Ηθοποιών
  Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά(ΕΕΝΣ)
  Εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου
  Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων (πούλμαν) Νομού Ζακύνθου
  Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
  Εργαζομένων Λευκού Κρέατος
  Οικοδόμων Αμφισσας
  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αμφισσας
  Eργαζομένοι στο εργοτάξιο Μεταλλείων «Βιομηχανικά Ορυκτά»
  Εμποροϋπαλλήλων Λαμία
  Τροφίμων – Ποτών Φθιώτιδας
  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς
  Εργαζομένων στις Μονάδες Αγωγής του Ιδιωτικού Τομέα
  Εργαζομένων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ)
  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών
  Οικοδόμων Γρεβενών

  Να συμπαραταχθεί με το ΠΑΜΕ και να συμμετάσχει στην απεργία αποφάσισε ακόμα το
  Σωματείο ψυκτικών Μεσσηνίας
  Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων

  Ακόμα αποφάσεις για την απεργία πήραν τα συνδικάτα:
  Εργαζομένων προνοιακών ιδρυμάτων Φλώρινας
  Μετάλλου Θριασίου «Η ΜΑΣΙΝΑ»
  Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής
  Συνταξιούχων Ελευσίνας – Ασπροπύργου
  Οικοδόμων Λαυρίου
  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου.

  Στην απεργία συμμετέχουν τα Νομαρχιακά Τμήματα Κέρκυρας, Λήμνου, Σάμου, Γρεβενών και Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

  ΔΣ της Ενωσης Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας
  Στην απεργία καλεί και ο Σύνδεσμος Ραπτών – Μοδιστών και Επιδιορθωτών – τριών Ενδυμάτων Αθήνας.

  Επιπλέον, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισε 3ωρη στάση εργασίας και καλεί την κλαδική Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΥΓ) ν’ αποφασίσει 24ωρη απεργία. Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισαν ακόμα τα Σωματεία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλύμνου και στο Δήμο Καλύμνου.

  Κάλεσμα δράσης για την επιτυχία της απεργίας έχει ήδη απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

  Συνεχίζεται η μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας και στους εκπαιδευτικούς.
  Ηδη την τρίωρη στάση εργασίας που αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μέχρι χτες είχαν μετατρέψει σε 24ωρη απεργία οι:
  ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, Πειραιά, Κέρκυρας, Ηλείας, Χανίων, Ηρακλείου Κρήτης, Λακωνίας, Γ’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Γ’ Ανατολικής Αττικής, Γ’ Δυτικής Αττικής, Δ’ Ανατολικής Αττικής, Α’ Αθήνας, Ζακύνθου, Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Α’ Δυτικής Αθήνας, Καλλιθέας – Μοσχάτου – Νέας Σμύρνης, Β’ Αθήνας, Α’ Θεσσαλονίκης, Γ’ Θεσσαλονίκης, Ε’ Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Β’ Δωδεκανήσου.
  Οι παραπάνω 23 ΕΛΜΕ που έχουν πάρει αποφάσεις αντιστοιχούν στο 27% του συνόλου των ΕΛΜΕ εντός Ελλάδας.

  Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με τη σειρά τους παλεύουν για να πάρει μορφή 48ωρης απεργίας η κινητοποίησή τους, να απεργήσουν και στις 16 Δεκέμβρη (που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία το ΔΣ της ΔΟΕ) και στις 17 Δεκέμβρη με απόφαση των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ηδη, απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.) στις 17 Δεκέμβρη έχουν πάρει οι σύλλογοι: «Σωκράτης» (Μενίδι), Ελευσίνας – Ασπροπύργου, Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου Φυλής, «Πρόοδος» (Πειραιάς), «Παρθενώνας» (Αθήνα), «Ελλη Αλεξίου» (Περιστερίου), «Αριστοτέλης» (Αθήνας), Α’ Αθήνας, «Δημήτρης Γληνός» (Αθήνα), Βύρωνα, Κερατσινίου, «Κ. Σωτηρίου» (Λαύριο).

  Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συγκέντρωση στις 16 Δεκέμβρη στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, με τα πανό και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στις 17 Δεκέμβρη καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως.

 9. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 16, 2009 στις 5:15 μμ #

  …και το πλαισιο της αυριανη απεργιας:
  http://www.pamehellas.gr/docs/anak%20_1712.pdf

  Μεσα σε ολα αυτα οι MEGAλοι δημοσιογραφοι μεχρι την figarro αναφερανε που κανει λογο για την αυριανη απεργια, οχι προφανως απο δημοσιογραφικο ενδιαφερον(!!), αλλα γιατι θελουν να μας θυμησουν «πως η κατασταση της ελληνικης οικονομιας χρηζει κοινωνικης συναινεσης και οχι τετοιου τυπου επικινδυνες εντασεις».
  Απο την αλλη εθεαθη ο γνωστος βρικολακας της ΝΔ (Δεν αναφερω το ονομα του για προφανεις δεισιδαιμονικους λογους) καλεσμενος της Τρεμη και σε ερωτησεις του Πρετεντερη απανταγε ευθαρσως πως πρεπει να προχωρησει θαρρετα η κυβερνηση σε μειωση μισθων,συνταξεων, κονδυλιων του κρατικου προυπολογισμου κ.α.

  Βεβαια οι πρωτες δικαστικες καταδικες με τις υπ’ αριθμ. 3006/2009 και 3007/2009 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνώνηρθαν στους δημοσιογραφους στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Antenna Radio 97,2 και Θέμα 98,9 αφου κυρηξε η ΕΣΗΕΑ (!!) απεργια για τις 17/12.

  Ενω μετα απο ταξικη συμφωνια Χρυσοχοιδη και Ενωσης Εφοπλιστων τραβιεται με την μεθοδο express στα δικαστηρια Πειραια στις 5 το απογευμα η απεργια στα λιμανια εναντιον των ταξικων σωματειων ΠΕΜΕΝ και Στεφενσων, οπου και εχει καθοριστει παρασταση διαμαρτυριας των ναυτεργατικων Σωματειων και της Γραμματειας του ΠΑΜΕ Πειραια.

  Αυριο το πρωι θα φανει και το πραγματικο προσωπο της καταστολης και της αντιδρασεις στις μαχες που θα γινουν μπροστα στις πυλες των εργοστασιων στους καταπελτες των βαποριων, στα γιαπια, στις βιοτεχνιες γιατι αυριο δε θα υπαρξει κανενα πανηγυρι ανθρωπων που δεν ρισκαρουν τιποτα ή που δεν εχουν πουθενα να απολογηθουν για τις πραξεις τους.Γιατι θα γινουν μαχες…να ειστε σιγουροι.

  Ακομα και στις υπηρεσιες και στα γραφεια που δεν εχουν παρθει αποφασεις πρωτοποροι, αγωνιστες εργαζομενοι μαζι με τους κομμουνιστες εργαζομενους θα δωσουν το παραδειγμα της ανυπακοης και της αντιστασης εναντια στην επικινδυνη αντιλαικη πολιτικη και τους πεμπτοφαλαγγιτες ξεπουλημενους του συνδικαλιστικου κινηματος, μαζι με τους αριστεροχαρουμενους που βγαζουν βατραχια και χολη απο το στομα με το που ακουνε για ΠΑΜΕ.

  Ξεροντας πως την επομενη θα ελθουν κυρωσεις αλλα απο την αλλη θα αποτελουν παραδειγμα για τις επομενες μαχες καλλιεργωντας αγωνιστικες συνειδησεις και φτιαχνοντας την μαγια για τις μαχες που θα ερθουν.

  ΥΓ.@Manos
  «εμένα αυτές οι 24ωρες πάντα μου θυμίζουν κινήσεις γοήτρου κομματικού ή αντιπολιτευτικού και πρώτη τις λάνσαρε η ΓΣΕΕ»
  Τωρα με ολα αυτο το κλιμα και οσα ανεφερονται πιο πανω, παρολο που αποτελουν ενα μικρο κομματι που μαθαινουμε και οχι την ολοτητα των γεγονοτων, εσυ τι συμπερασμα βγαζεις;
  Οτι το ΠΑΜΕ κανει τις απεργιες απο hobby ή λογω αντιπολιτευτικού και κομματικού γοήτρου!?!

 10. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 16, 2009 στις 11:36 μμ #

  Και καλεσμα προς απεργοσπασια απο την ΓΣΕΕ:
  http://www.gsee.gr/news/news_view.php?id=1242

 11. kraftwerk Δεκέμβριος 17, 2009 στις 5:17 πμ #

  ολοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!

 12. a8lios Δεκέμβριος 17, 2009 στις 6:50 μμ #

  Ας γράψει κανένας νέα από το λιμάνι ρε…

 13. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 17, 2009 στις 6:58 μμ #

  Απο κατι τηλεφωνα που εκανα με συντροφους τα πραγματα ειναι αρκετα ηρεμα.Μονο κατι μπλε μπατσοι εκαναν τηην εμφανιση τους πριν λιγο.Μερικοι ασφαλιτες σουλατσαρανε κατα μηκος της προβλητας εκτιμωντας την συμμετοχη του κοσμου για να πραξουνε αναλογα. Το κρισιμο χρονικα σημειο ειναι τα δρομολογια σε λιγο των 6 και 6:30.Κατα τ΄αλλα εχει πολυ κοσμο στους καταπελτες και απο τους επιβατες δεν υπαρχει μεγαλη κοντρα ,αλλωστε ειναι πολυ λιγοι τετοια εποχη και οι βαλτοι-ρουφιανοι κανουν κρααα κατευθειαν, οποτε μεχρι στιγμης δεν ρισκαρεται απο τον Χρυσοχοιδη κατι ασχημο,ελπιζω…

 14. leme twra Δεκέμβριος 17, 2009 στις 9:24 μμ #

  Μόλις επέστρεψα από λιμάνι. Πολύς κόσμος σε όλες τις πύλες. Ηρεμία… Δεν έχει φύγει κανένα πλοίο, το επόμενο κρίσιμο σημείο είναι στις 9 που φεύγουν τα κρητικά.

 15. juan almeida bosque Δεκέμβριος 17, 2009 στις 9:37 μμ #

  τι γίνεται ρε σ/φοι στο λιμάνι? Η μόνη ενημέρωση είναι από εδώ που έχω βρει

  http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_thn_apergia_stis_17_dekembrh

  διαβάστε μεγάλες δηλώσεις αλέκας… συγκίνηση!
  Ηasta la victoria siempre!

  πείτε Please νέα από λιμάνι!

 16. juan almeida bosque Δεκέμβριος 17, 2009 στις 9:48 μμ #

  εδώ θεσσαλονίκη πολύς κόσμος (ΜΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ, STAGE, ΚΛΠ ΚΛΠ), πολύς παλμός (μεγάλο Hit σύνθημα «είστε η ντροπή ολών των εργατών, πράσινα τσιράκια των αφεντικών»!!),
  για οποιον ξέρει από θεσνίκη όταν η πορεία είχε σταματήσει για λίγο τσιμισκή με αριστοτέλους, το πίσω μέρος της έμπαινε στην τσιμισκή από αγίας σοφίας, άρα καμιά 500 αριά μέτρα και αρκετά πυκνή…
  ΆΡΑ ΜΕ ΛΊΓΑ ΛΟΓΙΑ περίπου 4.000 ή και λίγο παραπάνω (όχι με αριθμητική indy έτσι:-).
  Προσέγγισε Πρωτομαγιά εδώ σ/φοι…

  μεγάλο ντου και συμβολική κατάληψη στο απεργοσπαστικό δελτίο στις 1 στο άκρως φυλασσόμενο κτίριο της ΕΤ-3. live ζαριανοπουλος (ΠΑΜΕ) και συνδικαλίστρια από ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ διάβασε ανακοίνωση!!! δεν έχω βίντεο γαμώτο… Όποιος βρει ας βάλει, είδα κάποια πλάνα από απεργοσπαστικά τοπικά Μ.Μ.Ε. (ΤV MAKEΔΟΝΙΑΣ) που πατάνε πάνω στην απεργοσπαστική απόφαση της ΕΣΥΕΜ-Θ. Διαβάστε παρακάτω τα πράσινα τσιράκια (τοπικούς Πρετεντέρηδες) τι λένε για απεργία…

  http://www.esiemth.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=gr&page=545&NewsItem=794

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ (μεγάλο σύνθημα των stagers)

 17. runner1936 Δεκέμβριος 17, 2009 στις 10:09 μμ #

  γαμάτα συνθήματα!!!

 18. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 17, 2009 στις 10:13 μμ #

  Ψαχνουν πολλοι για αυτο το βιντεο στην ΕΤ3,το σιγουρο ειναι οτι προκαλεσε ριγη…για αλλους χαρας και για αλλους τρομου. Παντως το σιγουρο πως ο «εκπαιδευτικος αντισταλινισμος» των ντοκιμαντερ της ΕΤ3 δεν εχει παει στον βροντο. Τα επιτελεια της εργατικης αριστοκρατιας και οι μηχανισμοι του κρατους ακουνε ΚΚΕ ή ΠΑΜΕ και φανταζονται οδοστρωτηρα με σταλινικο μουστακι.

  Με τον φοβο μας θα μεινουν,το σιγουρο ειναι πως στο δελτιο των 5 το απογευμα δεν μπορειτε να φανταστειτε ποση χολη,βατραχια και φιδια εβγαλαν με ανακοινωσεις απο την ΕΣΗΕΜ-Θ,την διοικηση της ΕΤ3 και λοιπους φτωχους γλιτζο-παρατρεχαμενους.

  Περιμενω σημερα το δελτιο των 10 της ΕΤ3 και φυσικα τα αυριανα δελτια των 8 του MEGA και λοιπων πολιτικων συγγενων να κραζουν παλι για την δημοκρατικοτητα του ΚΚΕ… Ειναι σαν να βλεπω απο σημερα τις βρωμοφατσες τους.

  Απο το λιμανι του Πειραια παντως που μιλησα τηλεφωνικα πριν λιγο ο κοσμος ηταν…τραγικα πολυς για τις αναγκες της περιστασης και δεν υπηρχε περιπτωση να ΄καναν οι δυναμεις καταστολης κατι εκτος αν θελαν πραγματικα ΑΙΜΑ χωρις να υπολογισουν τον ξενοδοχο!Το σιγουρο ειναι πως εξεπεμψες ενα ηχηρο μηνυμα αντιστασης και ανυπακοης σε ολους τους τονους και προς ολες τις κατευθυνσεις.

 19. juan almeida bosque Δεκέμβριος 17, 2009 στις 10:21 μμ #

  από κάποια πλάνα απέξω απέξω που είδα σε τοπικό μ.μ.»ε». τα views στο youtube θα σπάσουν ρεκόρ (χε,χε…)

  θα δείξουν δελτίο άραγε στην ετ-3?λογικά ναι…
  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΕ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

 20. Τheo Δεκέμβριος 17, 2009 στις 10:46 μμ #

  Αφού ρε κοπρίτες η ΕΣΗΕΜ-Θ αποφασισε με ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ να μην απεργήσει, τι δουλειά έχετε να διακόπτετε την εργασία των ανθρώπων? Μια ζωή συμμορίτες θα είστε.

 21. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 17, 2009 στις 10:59 μμ #

  Ρε Θεε παλιο-ντελμπεχανα και στη ΓΣΕΕ με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ καλουσαν σε απεργοσπασια, τι σημαινει αυτα που λες τωρα;

  Ηταν μια συμβολικη κινηση γιατι η ΕΤ3 επιτηδες κανει βρωμικη δουλεια με τους φορους των εργαζομενων τοσα χρονια, απλα διαβαστηκε το απεργιακο πλαισιο του ΠΑΜΕ γιατι οι ιδιοι ποτε δεν προκειται να το εκαναν και μετα συνεχιστηκε κανονικα η ροη του προγραμματος.

  Αλλα ξεχασα εσυ εχεις να φυτεψεις κατι ραπανακια,αντε να δουμε καμια ασπρη μερα με την παρτη σου φασιστακο.

 22. juan almeida bosque Δεκέμβριος 17, 2009 στις 11:03 μμ #

  XAXAXA
  δίκιο έχεις. μια ζωή έτσι θα είμαστε. το κκε δεν αλλάζει άλλαξε εσύ.

  α παρεπιμπτόντως, η ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε με πλειοψηφΙα, όχι με πλειοψηφΕΙα. δε σας μαθαίνουν καλά τα ελληνικά μου φαίνεται.

  που ακούστηκε εργαζόμενοι να μην αφήνουν απεργοσπάστες εργαζόμενους να δουλέψουν! αδιανόητο, δε μπορώ να το πιστέψω που θα λεγε και η παναγιωταρέα…

  χαχαχα

 23. juan almeida bosque Δεκέμβριος 17, 2009 στις 11:06 μμ #

  ειδήσεις τώρα στην ετ-3.

  ΔΕ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ….
  πρώτο θέμα ο ΓΑΠ να μιλάει σα πεντάχρονο παιδί που γράφει έκθεση στο σχολειο για τη σωτηρία της ανθρωπότητας με τις κλιματικές αλλαγές…
  πολύ αγωνία έχουν οι απεργοσπάστες για τη σωτηρία του πλανήτη!Να φωνάξουμε το μπάτμαν και το σούπερμαν.

 24. compasso Δεκέμβριος 17, 2009 στις 11:16 μμ #

  Μέλιτον αν έχεις χρόνο κάτσε γράψε post για να μπει αύριο στο Γκράνμα.
  Είστε η ντροπή των εργατών, πράσινα τσιράκια των αφεντικών!!! τα σπασε…

 25. Τheo Δεκέμβριος 17, 2009 στις 11:17 μμ #

  Ρε συμμορίτη αφου η ΕΣΗΕΜ-Θ δε γουστάρει να απεργήσει εσύ τι είσαι νταβάς στα @@ τους? Αλλα τι σου λέω τώρα, τι ξέρεις απο δημοκρατία σταλινάκο. Θαυμάστε τώρα και τη πορεία των 4000 ατόμων όσα μαζεύει ο Πανσεραικός σε αδιάφορο παιχνίδι. Σε τέτοια υπόληψη σας εχει η εργατική τάξη. Χαχαχαχα.

 26. συμμορίτης Δεκέμβριος 17, 2009 στις 11:26 μμ #

  είσαι θεός το λέει και το όνομα συνέχισε…
  θα μας σκοτώσουνε δηλαδή που λένε και οι ΑΔΩΝΙΣ bros.

 27. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 17, 2009 στις 11:28 μμ #

  Compasse στειλε ενα e-mail να σου απαντησω.

 28. compasso Δεκέμβριος 18, 2009 στις 12:26 πμ #

  δε το έχω και αυτού του ποστ δε μπορώ να το δω. στείλε εσύ στου Γκρανμα που το παίρνουμε όλοι

 29. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 18, 2009 στις 12:33 πμ #

  Γκρρρ,καλα Compasse ή παρε τηλ ή ζητα το απο Υ-Αντωνη.

 30. PASOK(lol) Δεκέμβριος 18, 2009 στις 12:49 πμ #

  H «antieksousiastes» twra pou tous edeiksan oi «Prwtagwnistes» toy Mega kata twn mpatswn, pws boh8hsan stin apergia?? Poses perifrouseiseis ekanan oi anarxikoi, oi antieksousiastes, oi aytonomoi, oi syrizaioi ktl ktl fantazomai poles afou aytoi einai para poly tromeroi «epanastates» tosoi pou exoun ek8esei to KKE to lene eksalou kai oi… idioi, a kai ta kanalia, sorry!

  Cheers!

 31. compasso Δεκέμβριος 18, 2009 στις 12:55 πμ #

  μελίτον: u got mail

  ΠΑΣΟΚλολ: μη τα ζητάς όλα. Τουλάχιστον αρκετοί από το χώρο κατέβηκαν, έστω και αν διαφωνούν με το ΠΑΜΕ σε πολλά. Μη ψάχνεις εχθρού ψάξε φίλους. Σόρρυ για το κύρηγμα, δεν ήθελα να βγει έτσι. Μια σκέψη λέω.

 32. Αντώνης Δεκέμβριος 18, 2009 στις 10:32 πμ #

  @ Theo

  Ακόμα και έτσι να είναι και η ΕΣΗΕΜ-Θ να είχε αποφασίσει να μην απεργήσει και για να σου καταρίψω και το κατ΄επ΄φαση «δημοκρατικό» σου κριτήριο συμμετοχή στην απεργία είχε κυρήξει και η ΠΟΕΣΥ που είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών άρα δευτεροβάθμιο όργανο που καλύπτει τα πρωτοβάθμια. Εδώ και η ανακοίνωση:
  http://www.poesy.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=442&Itemid=1

  Κατά τα άλλα η απεργία στην Αθήνα είχε πολύ κόσμο. Ενδεικτικά κεφαλή στη Βουλή ουρά στα Χαυτεία. Αξαιρετικά πετυχημένες και οι περιφρουρίσεις το πρωί στς 5:00. Το απόγευμα στο λιμάνι πολύς κόσμος. Δεν έφυγε ΟΥΤΕ ΕΝΑ πλοίο.

  @ compasso
  Τρελά συνθήματα δε συμφωνείς;!!!

 33. λαθραναγνώστης Δεκέμβριος 18, 2009 στις 11:29 πμ #

  @Theo
  Κάτι μου λέει ότι το alter ego σου – το καλό- είναι κόκκινο.
  Άστο να σου βγει ρε παιδάκι μου, μην το καταπιέζεις!!

 34. compassocap Δεκέμβριος 18, 2009 στις 1:15 μμ #

  για να ευθυμήσουμε (επίκειται post για την απεργία ) είπα να ποστάρω δυο ιστορίες για τις σχέσει αντρών γυνακών, που μου έστειλαν ο Υ και ο Αντώνης:

  Η ΠΡΩΤΗ:

  Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί η σεξουαλικές ορμές των ανδρών και των γυναικών διαφέρουν τόσο πολύ. Ποτέ δεν κατάλαβα το όλο θέμα »Aρη – Αφροδίτης’. Και ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί οι άνδρες σκέφτονται με το κεφάλι τους και οι γυναίκες με την καρδιά τους.’ Ακουκουθει αναλυση….

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
  Ένα βράδυ την περασμένη εβδομάδα, η κοπέλα μου και εγώ ξαπλώσαμε στο κρεβάτι. Το πάθος αρχίζει να φουντώνει πολύ και τελικά γυρνάει και μου λέει:
  ‘Δεν έχω όρεξη να το κάνουμε. Θέλω απλώς να με κρατάς…!’
  ‘ΤΙ?! Τι ήταν αυτό?!’
  Οπότε γυρνάει και λέει τις κουβέντες που κάθε άντρας φοβάται πως θα ακούσει:… See More
  ‘Δεν νιώθεις τις αισθηματικές μου ανάγκες ως γυναίκα, ώστε να μπορέσω να ικανοποιήσω τις σωματικές σου ανάγκες ως άντρα’ Και συνεχίζει σε απάντηση του ήδη μπερδεμένου βλέμματός μου…
  ‘Δεν μπορείς να με αγαπάς για το ποια είμαι και όχι για το τι κάνω στο κρεβάτι?’
  Συνειδητοποιώντας ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα εκείνο το βράδυ αποφάσισα να κοιμηθώ. Την αμέσως επόμενη μέρα φρόντισα να πάρω άδεια για να περάσω χρόνο με την κοπέλα μου. Πήγαμε σε ένα ωραίο εστιατόριο για μεσημεριανό, κάναμε βόλτα και τέλος πήγαμε σε ένα πολυ μεγάλο πολυκατάστημα.
  Πηγαίναμε μαζί σε όλα τα μαγαζιά και δοκίμαζε πολύ ακριβά φορέματα. Δεν μπορούσε να αποφασίσει πιο να πάρει και γι αυτό της είπα οτι θα τα παίρναμε όλα.
  Επίσης άρχισε να κοιτάζει και καινούργια παπούτσια για να τονίσουν τα νέα της φορέματα, οπότε και εγώ της είπα ‘Μα, γιατί δεν παίρνεις ένα ζευγάρι για κάθε φόρεμα?’…
  Μετά πήγαμε στα κοσμήματα όπου και πήρε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια. Και να σας πω την αλήθεια ήταν ΠΟΛΥ ενθουσιασμένη. Είμαι σίγουρος ότι πίστευε ότι έχω τρελαθεί. Και μάλιστα πιστεύω ότι με τέσταρε κιόλας
  αφού μου ζήτησε να πάρει ένα βραχιόλι για τέννις όταν δεν ξέρει ούτε καν να παίζει!
  Έχω την εντύπωση ότι την άφησα άναυδη όταν της απάντησα ‘Βέβαια αγάπη μου…’ Μπορώ μάλιστα να πω ότι πλησίαζε σε σεξουαλική ικανοποίηση-ολοκλήρωση από την χαρά της! Με ένα απίστευτο χαμόγελο και με μια ανείπωτη χαρά μου είπε επιτέλους: ‘Πιστεύω πως τελειώσαμε τα ψώνια, ας πάμε στο ταμείο αγάπη μου.’… See More
  Με το ζόρι κρατιόμουν να μην λυθώ στα γέλια όταν της είπα:
  ‘Όχι αγάπη μου, δεν έχω όρεξη…’
  Το πρόσωπό της χλώμιασε και το σαγόνι της έπεσε στο πάτωμα με ένα: ‘ΤΙ?!?’
  Και αμέσως της είπα:
  ‘Μωρό μου, απλώς ήθελα να ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ αυτά τα πράγματα για λίγο. Δεν νιώθεις τις οικονομικές μου ανάγκες ως άντρα για να ικανοποιήσω τις αγοραστικές
  σου ανάγκες ως γυναίκα!’
  Και όπως την είδα έτοιμη να με σκοτώσει, συμπλήρωσα: ‘Γιατί δεν μπορείς να με αγαπάς για αυτό που είμαι και όχι για τα πράγματα που σου αγοράζω?’

  Προφανώς δεν πρόκειται να κάνω σεξ ούτε σήμερα το βράδυ….

  Η ΔΕΥΤΕΡΗ:

  Το πρώτο απόσπασμα είναι από το ημερολόγιο γυναίκας.
  Το δεύτερο από το ημερολόγιο του άντρα.

  1.. Aπόσπασμα από το ημερολόγιό ΤΗΣ:

  Το Σάββατο το βράδυ τον βρήκα λίγο παράξενο. Είχαμε πει να συναντηθούμε στο μπαρ για ένα ποτό. Επειδή όλο το απόγευμα είχα βγει για ψώνια με τις φίλες μου, νόμιζα ότι ήταν εξ αιτίας μου…επειδή έφτασα στο ραντεβού λίγο καθυστερημένα. Αυτός, όμως, δεν είπε τίποτα. Η συζήτησή μας δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο και τότε του πρότεινα να πάμε σ’ένα μέρος πιο ήσυχο και πιο ρομαντικό.

  Ξεκινήσαμε για ένα ωραίο εστιατόριο, αλλά αυτός συνέχισε να είναι παράξενος. Έδειχνε να είναι απών. Προσπάθησα να τον διασκεδάσω χωρίς αποτέλεσμα. Αναρωτιόμουν επίμονα αν ήταν δικό μου το φταίξιμο. Τον ρώτησα αν ήταν εξ αιτίας μου και μου απάντησε πως εγώ δεν είχα να κάνω, αλλά δεν πείστηκα.

  Στο αυτοκίνητο, καθώς γυρίζαμε σπίτι του είπα ότι τον αγαπούσα πολύ κι αυτός με αγκάλιασε ψυχρά, χωρίς να βγάλει άχνα. Δεν μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά του, δεν είπε τίποτα,δε μου είπε ότι με αγαπάει κι αυτός….δεν ξέρω τι να πω, είμαι πολύ ανήσυχη!

  Επιτέλους, φτάσαμε σπίτι. Τη στιγμή εκείνη ήμουν σίγουρη πως ήθελε να με αφήσει. Προσπάθησα να του μιλήσω, εκείνος, όμως, άναψε την τηλεόραση κι
  άρχισε να παρακολουθεί αφηρημένα, βυθισμένος σε σκέψεις, σα να ήθελε να μου πει ότι όλα είχαν τελειώσει. Στο τέλος παραιτήθηκα και πήγα για ύπνο.

  Δε θα ‘χαν περάσει ούτε 10 λεπτά κι ήλθε κι αυτός στο κρεβάτι και με μεγάλη μου έκπληξη τον είδα να ανταποκρίνεται στα χάδια μου και κάναμε έρωτα
  αν και εξακολουθούσε να είναι απόμακρος. Προσπάθησα να του μιλήσω για τη σχέση μας ακόμη μια φορά, για όσα είχαν συμβεί εκείνο το βράδυ αλλά τον έχει ήδη πάρει ο ύπνος.
  Έβαλα τα κλάματα. Έκλαιγα όλη νύχτα μέχρι που με πήρε και μένα ο ύπνος.

  Είμαι σχεδόν βέβαιη πως σκεφτόταν κάποια άλλη. Η ζωή μου είναι ένα μπάχαλο.

  2.. Απόσπασμα από το ημερολόγιό ΤΟΥ:

  Έχασε ο Ολυμπιακός από τον Αστέρα Τρίπολης… αλλά τουλάχιστον γάμησα.

 35. compassocap Δεκέμβριος 18, 2009 στις 1:18 μμ #

  να με συγωράται οι γυναίκες 🙂 αστειευόμαστε πάντα 🙂

 36. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 18, 2009 στις 1:29 μμ #

  Υπαρχει σοβαρο problem με τα site του ΠΑΜΕ και του Ριζου απο προχθες το βραδυ,ειδικα του ΠΑΜΕ. Δεν πρεπει να ειναι και τοσο τυχαιο απο την μια απο την αλλη μπορει και η επισκεψιμοτητα να παραφορτωσαν το server του ΠΑΜΕ, γιατι για του Ριζου ξερω οτι αντεχει τρελα και πρεπει να προηρθε απο «αλλους παραγοντες». Αλλωστε οι επιθεσεις στου Ριζου γινονται σε μηνιαια βαση, ποσω μαλλον μπροστα σε αυτην την απεργια…

  @ Compasso
  Μαλλον προς το βραδυ αυτο που μου ζητησες.

 37. Αντώνης Δεκέμβριος 18, 2009 στις 1:40 μμ #

  http://www.alfavita.gr/ank_b/ank16_12_9_01055.php

  Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα είμαι τρελός ατομιστής!!!

  Ο συγγραφεας ειναι μελος του Μ-Λ ΚΚΕ και των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων (ΝΑΡ-Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΚΕ κτλ).
  Να τον χαιρονται!!!

 38. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 18, 2009 στις 1:45 μμ #

  Βρεθηκε το κορυφαιο βιντεο απο την καταληψη στην ΕΡΤ3!!!!!!!!!!!!!

  http://www.tvxs.gr/v28558

 39. compassocap Δεκέμβριος 18, 2009 στις 2:38 μμ #

  @αντώνης:
  το λύσαμε το μυστήριο ε?

  @ μέλιτον:
  αντε πουλάκι μου, γ αυτή την απεργία λέμε όχι γ την επόμενη 🙂
  όσο για το βίντεο: πίσω ρε γραβατωμένε τζιτζιφιογκε που θα πεις εσυ σε μας για δημοκρατία,

 40. λαθραναγνώστης Δεκέμβριος 18, 2009 στις 2:51 μμ #

  Τους βγήκε ξινό που δεν απεργήσανε!
  Πλάκα είχαν οι κινήσεις της δημοσιογράφου της ΕΤ3, όλο αμήχανη αξιοπρέπεια, δεν ήξερε τι να τα κάνει τα χέρια της.

 41. Y Δεκέμβριος 18, 2009 στις 5:15 μμ #

  Καταπληκτική η ενέργεια στην ΕΤ3! Έτσι θέλουν οι ρουφιάνοι!

  Μετά το ρίξαν στην ‘αισιοδοξία’ για την Κοπεγχάγη! Το μεγαλύτερο ναυάγιο στην ιστορία των διασκέψεων του ΟΗΕ! ρε ουστ!
  http://www.desmogblog.com/breaking-leaked-final-draft-copenhagen-treaty-declaration

 42. λαθραναγνώστης Δεκέμβριος 18, 2009 στις 11:17 μμ #

  By the way, ποιό ήταν το σκορ σε βιτρίνες?

 43. brigadistis Δεκέμβριος 18, 2009 στις 11:39 μμ #

  @ a8lios:

  Δεν απάντησες από πού είναι η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου…

  @ Y:

  πιές τσίλιες?? εννοείς όταν έπεφτες μέσα στους θάμνους?? αχαχαχαχ(..!)

 44. Y Δεκέμβριος 19, 2009 στις 3:44 πμ #

  @brigadisti
  ναι με το φωσφοριζέ μπουφάν! αιώνιος γιωτάς 😀 😀

 45. Y Δεκέμβριος 19, 2009 στις 4:04 πμ #

  @a8lio
  αφου παραδεχτώ ότι μόλις τώρα λόγω φόρτου εργασίας διάβασα προσετικά όλο το πόστ (το ξέρω είμαι για χλέπες) θα σου πω ότι δεν έχουμε διαφωνίες, μόνο ‘διαφορές πληροροφόρησης’… είμαστε σα την ελεύθερη αγορά κι εμείς 😛 😛

 46. γιάννης μ Δεκέμβριος 19, 2009 στις 12:24 μμ #

  να και η απάντηση του ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ στον οχετό των ετ3,εσηεμθ,αγγελιοφόρο,του μπούλη του λάος και των άλλωνμ που θα σπεύσουν (να μην χάσουν)

  «Ας μας πουν αλήθεια τι είναι βίαιο: Η ολιγόλεπτη παρέμβαση μελών του ΠΑΜΕ στη διάρκεια δελτίου ειδήσεων στην ΕΤ – 3; `Η οι απολύσεις, οι εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους («Μακεδονία», Δημοτικά Μέσα, κ.α.) που παλεύουν να επιβιώσουν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και δραματικής αύξησης του κόστους ζωής»;

  Τους τη χαρίζουμε τη δημοκρατία που θα μας οδηγήσει να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα για να πάρουμε σύνταξη, αν τελικά τα καταφέρουμε.

  Οσο υπάρχουν δημοσιογράφοι που υπηρετούν τη νομιμότητα της σιωπής και της συνενοχής, τη νομιμότητα των εργοδοτών, θα υπάρχουν και δημοσιογράφοι που με κάθε τρόπο θα υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ολόπλευρη δημοκρατική ενημέρωση, το δικαίωμα στη ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια.

  Συνεχίζουμε. Αδεια για τη δράση μας παίρνουμε μόνο από τις ανάγκες μας. Οχι από τους εργατοπατέρες».

 47. compassocap Δεκέμβριος 19, 2009 στις 12:46 μμ #

  πολύ σωστή τη βρίσκω

 48. συμμορίτης Δεκέμβριος 19, 2009 στις 12:49 μμ #

  Τα συνθήματα της απεργίας

  * «Ορια ηλικίας και συντάξεις με βάση τις ανάγκες της δικής μας τάξης»
  * «Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ, δεν είναι Ιρλανδία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία».
  * «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».
  * «Σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι εργάτες θα δώσουν σφαλιάρα ταξική».
  * «Γειά σου Παναγόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα».
  * «Για όλους τους ανέργους μέτρα προστασίας, όχι κουπόνια φιλανθρωπίας».
  * «Εργατοπατέρες απεργοσπάστες, οι εργάτες σας γύρισαν τις πλάτες».
  * «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός».
  * «Πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών».

  από σημερινό ρίζο…

 49. συμμορίτης Δεκέμβριος 19, 2009 στις 12:54 μμ #

  αφιερωμένο σε όσους απέργησαν και κατέβηκαν στο δρόμο την πέμπτη…

 50. Y Δεκέμβριος 19, 2009 στις 1:52 μμ #

  Καλά τα συνθήματα (δεν είναι και κανένα καταπληκτικό βέβαια) εκτός από ένα.

  «Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ, δεν είναι Ιρλανδία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία»

  Μπράβο ρε πουτσαράδες. Οι Ιρλανδοί είναι μαλάκες δεν έχουν κίνημα. Ενώ εμείς έχουμε. Χωριατόσωβινισμός. Απορώ ποια διάνοια το σκέφτηκε.

 51. leme twra Δεκέμβριος 19, 2009 στις 2:11 μμ #

  @ Υ

  προφανώς δε μιλάει για το λαό της Ιρλανδίας, αλλά για το ιρλανδικό μοντέλο και τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση εκεί και έχει γίνει τεράστια συζήτηση εδώ για το πόσο σκληρά θα είναι τα μέτρα. Και αντικειμενικά για το γεγονός ότι δεν τολμούν να πουν ανοιχτά για τέτοια μέτρα είναι γιατί έχουν κάποιο φόβο. Ίσα ίσα που και το ΚΚΕ είχε εκθειάσει τον ιρλανδικό λαό για το όχι στο δημοψήφισμα. Μου φαίνεται ότι ψάχνεις απλώς να βρεις κατι να πιαστείς. Αν σου βγαίνει καλύτερα η ομοιοκαταληξία πεστο.
  Αν και αντικειμενικά το κορυφαίο σύνθημα ήταν το «είστε η ντροπή των εργατών, πράσινα τσιράκια των αφεντικών.»

 52. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 19, 2009 στις 2:30 μμ #

  @Y

  Βρε Υ πως γινεται ολοι να καταλαβαμε αυτο που λεει ο Leme Twra και οχι αυτο που νομισες εσυ;

 53. compassocap Δεκέμβριος 19, 2009 στις 3:55 μμ #

  @Y:
  ναι ρε φίλε, καλά σου λέει.

  από την άλλη όποιος αποφάσισε αυτό το τίτλο στο Ρίζο είναι πολύ μπούφος ρε παιδιά http://www.tvxs.gr/images/stories_photos/028000_028999/028668_0912191437.jpg

 54. λαθραναγνώστης Δεκέμβριος 19, 2009 στις 4:50 μμ #

  Ώντως.
  Ώρα είναι να πουν ότι το ΚΚΕ υποθάλπει τη διαφθορά.

 55. compassocap Δεκέμβριος 19, 2009 στις 5:03 μμ #

  άμα πας στο tvxs θα δεις ότι δε το φτάσαν ως εκεί αλλά πήγε μακριά

  http://www.tvxs.gr/v28668

 56. Theo Δεκέμβριος 19, 2009 στις 5:28 μμ #

  Oταν η χώρα ζει με δανεικά εσείς κάνετε βόλτες στο πεζοδρόμιο παραμυθιάζοντας τον κόσμο με χαμηλού επιπέδου συνθήματα και απαιτώντας «οχι περικοπές κατακτήσεων». Ποια δικαιώματα ρε αφού η χώρα δεν παράγει προιόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και ζει με δανεικά. Αφου δεν υπάρχει πανεπιστημιακή έρευνα, εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ούτε καν ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες. Μόνο ενας τεράστιος δημόσιος τομέας που απομυζά τους λίγους πόρους που έχει η χώρα.

  Είστε για γέλια και για κλάματα.

 57. Y Δεκέμβριος 19, 2009 στις 6:19 μμ #

  @Theo
  αφού είμαστε για γέλια και για κλάματα γιατί μας διαβάζεις καθημερινά και σπαταλάς το χρόνο σου να γράφεις εδώ?

  @Λεμετώρα, Μέλιτον
  Σας έθιξα το σύνθημα και κάνετε πάλι σα τους παρεξηγημένους?

  @Κομπάσο
  Όχι δε μου λέει καλά. Το σύνθημα υπονοεί ξεκάθαρα ότι το κίνημα στην ιρλανδία είναι κατώτερο επίπεδο γιατί δεν υπάρχει ΠΑΜΕ. Κι έτσι να είναι αυτό δε το φωνάζεις στο δρόμο. Το ίδιο λάθος ήταν και το σύνθημα παλιότερα ‘εδώ είναι βαλκάνια δεν είναι περσικός εδώ δε θα περάσει ο ιμπεριαλισμός’. Τελικά ο ιμπεριαλισμός πέρασε μια χάρα στα βαλκάνια ενώ στον περσικό τον πολεμάνε ακόμα με το όπλο στο χέρι. Το σύνθημα για την Ιρλανδία εντάσσεται στη γενικότερη νοοτροπία που κυριαρχεί στο ελληνικό κίνημα (όχι μόνο στο ΚΚΕ) ότι είμαστε πολύ γαμάουα και τα κινήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι πούτσες μπροστά μας και μάλιστα είμαστε και προληπτικά καχύποπτοι απέναντί τους γιατί… μπάζουν (εξού και κανείς δε σχολιάζει στα της Κοπεγχάγης γιατί σου λέει τι’ν’αυτοί οι ΜΚΟ-αναρχο-οπορτουνιστές δε τους εμπιστευόμαστε). Αυτή η νοοτροπία είναι μεγάλο πρόβλημα.

  Για διαφάνεια.
  Οι χρηματοδότες των κομμάτων πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα. Οι κομμουνιστές θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που να το ζητάνε αυτό και μετά να οργανώσουν τη δουλειά για την ανάλυση των στοιχείων. Στόχος να αναδειχθούν συγκεκριμένα και λεπτομερειακά οι συνδέσεις και σχέσεις εξάρτησης των αστικών κομμάτων με τα μονοπώλια και να παρουσιαστούν στο λαό.

  Κάτι τέτοιο θα ήταν τρομερό όπλο στην πολιτική δουλειά των κομμουνιστών και εντάσσεται σ’αυτό που έλεγε ο Λένιν ότι πρέπει να οργανώνουμε πολιτικές αποκαλύψεις και να παρουσιάζουμε σκάνδαλα με το τρόπο που εμείς θέλουμε πριν τα παρουσιάσουν οι αστοί με το δικό τους.

  Τώρα προφανώς το ΚΚΕ δε πρέπει να δώσει στο αστικό κράτος ούτε στη δημοσιότητα λίστα των μελών του. Αλλά γι αυτό μπορεί να βρεθεί μια απλή λύση λέγοντας πχ. ότι πρέπει να καταγράφονται μόνο οι μεγάλου ύψους χρηματοδοτήσεις.

 58. Y Δεκέμβριος 19, 2009 στις 6:23 μμ #

  @Λέμετώρα
  Ναι ψάχνω κάτι να πιαστώ για να κάνω άλλη μια ανήθικη επίθεση στο Κόμμα σα πράκτορας του ιμπεριαλισμού που είμαι. βλάκα.

  Το τελευταίο σύνθημα που αναφέρεις είναι όντας κορυφαίο.

 59. Theo Δεκέμβριος 19, 2009 στις 6:40 μμ #

  Γιατί με τη χρεωκοπημενη ψευτοιδεολογία σας παγιδεύτετε έναν αριθμό ανίδεων Ελλήνων πολιτών σε λογικές πεζοδρομίου που δεν οδηγούν πουθενά.

 60. Y Δεκέμβριος 19, 2009 στις 6:41 μμ #

  Και συ τι κάνεις εδω? Σώνεις τους ανίδεους πολίτες?

 61. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 19, 2009 στις 6:50 μμ #

  @ Compasse
  u got the mail

 62. Theo Δεκέμβριος 19, 2009 στις 6:58 μμ #

  Θα σχολιαζω όπου και όποτε γουστάρω. Σιγά μη σου ζητήσω και άδεια.

 63. RedPersonality Δεκέμβριος 19, 2009 στις 7:24 μμ #

  Ενα ωριαίο ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, θα προβάλλει σήμερα Σάββατο 19 Δεκέμβρη, στις 7.30 μ.μ., η τηλεόραση του «902» και σε επανάληψη την Κυριακή 20 Δεκέμβρη, στις 8 το πρωί.

  Δείτε το!

 64. Y Δεκέμβριος 19, 2009 στις 7:48 μμ #

  @compasso
  Κάντον μπαν ρε το μαλάκα, που θα σχολιάζει λέει όπου γουστάρει, ο χαζεμένος. Κουραζόμαστε εμείς να γράφουμε για να τρολάρει αυτός πάνω στο δικό μας τον κόπο.

 65. Τheo Δεκέμβριος 19, 2009 στις 8:26 μμ #

  Ρε συ Υ παρτο χαμπάρι, δεν έχεις θέση σε δημοκρατική κοινωνία. Δεν αντέχεις το διαφορετικό. Γι’αυτό και καταφευγεις σε χρεωκοπημένες ολοκληρωτικές ιδεολογίες που σου υπόσχονται μακρινούς παραδείσους. θα είσαι συμμορίτης μια ζωή, τελευταίος.

 66. compasso Δεκέμβριος 19, 2009 στις 8:39 μμ #

  @Y:
  ρε φίλε ban δε τον κάνω, απλώς απ ότι βλέπεις δεν ασχολούμαι μαζί του. Ας τρολάρει όσο θέλει. χέστηκα

 67. γιάννης μ Δεκέμβριος 19, 2009 στις 10:03 μμ #

  προς κάθε ενδιαφερόμενο….οι βολτίτσες στα πεζοδρόμια είναι πατέντα του george και όχι του ΠΑΜΕ (μιας και για την απεργία που πήρε μέρος μιλάμε)….το ΠΑΜΕ (και μερικοί άλλοι για να μη τους αδικώ) κάνει πορείες στου ΔΡΟΜΟΥΣ …το ξέρω ότι δεν είναι του γούστου ορισμένων τσομπάνιδων αλλά τι να κάνεις???κλείσαν βλέπεις και τα ξερονήσια και δεν έχουν που να στείλουν τους αναρχοληστοσυμμορίτες μερικοί μερικοί…δεν πειράζει ας βολευτούν με τα «ντοκιμαντέρ» της κρατικής για το πως ο Στάλιν έβαλε δάχτυλο στην εξέλιξη του πελλοπονησιακου πολέμου…..

 68. γιάννης μ Δεκέμβριος 19, 2009 στις 10:07 μμ #

  φίλε μου αν δεις πάντως τον Ριζοσπάστη θα δεις ότι όποιος θέλει βάζει το όνομά του στις δωρεες προς το Κόμμα…και θα βάλω μια ατάκα του άθλιου (παλιά και καλή) «εμείς σχοινί δεν δώσαμε ποτέ μόνο κουπόνια»

 69. γιάννης μ Δεκέμβριος 19, 2009 στις 10:12 μμ #

  ένα ένα τα θυμάμαι γμτ….μόλις μου ήρθαν και δύο υψηλού επιπέδου συνθήματα «σεμνά και ταπεινά» ο ένας, «όλα στο φώς» (όχι της ΔΕΗ αυτήν την πουλήσαμε) ο άλλος….

 70. Theo Δεκέμβριος 20, 2009 στις 5:24 πμ #

  H Eλλάδα έχει ενα δυσθεωρητο δημόσιο χρέος προς τους δανειστές της. Αντι για γραφικές βόλτες και συνθήματα της πούτσας υπάρχει καποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση για το πως θα ξεπληρώσουμε το χρέος?

 71. γιάννης μ Δεκέμβριος 20, 2009 στις 11:18 πμ #

  όποιος δεν είδε την ατάκα του παιδιού που αν δεν είχε το όνομα του πατέρα του θα ήταν εκκενωτής βόθρων (βλ.καψής) , για το ΠΑΜΕ και την κάλυψη (?) από το μεγκαλίσιους ,έχει χάσει το ξεκάρφωμα του αιώνα για το τι ρόλο παίζει η «δημοσιογραφία» των σαλονιών…και φυσικά δικαιολογεί απόλυτα την καταδρομική του ΠΑΜΕ στην ετ3….

  έτσι έτσι πρετεντεροτρεμοκαψητσιμάκια …τον φόβο μας να έχετε…λαμόγια

 72. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 20, 2009 στις 4:53 μμ #

  Θεε μου… Μιλησε και ο αρχιγραφικος του blog που θελει και συγκεκριμενη προταση
  ΑΧΑΧΑΧΑ

 73. Theo Δεκέμβριος 20, 2009 στις 5:35 μμ #

  εσύ γρήγορα στην ευφυία τον Μαϊλη να πάρεις γραμμή!

 74. leme twra Δεκέμβριος 21, 2009 στις 1:04 μμ #

  Υ

  Είπα εγώ ότι θες να κάνεις επίθεση στο κόμμα. Και το βλάκα ήταν εντυπωσιακό. Μάλλον επίθεση σε μένα ήθελες να κάνεις. Τουλάχιστον σου άρεσε το σύνθημα… 🙂

 75. leme twra Δεκέμβριος 21, 2009 στις 1:04 μμ #

  Υ

  Είπα εγώ ότι θες να κάνεις επίθεση στο κόμμα? Και το βλάκα ήταν εντυπωσιακό και εξαιρετικά διαλεκτικό. Μάλλον επίθεση σε μένα ήθελες να κάνεις. Τουλάχιστον σου άρεσε το σύνθημα… 🙂

 76. Y Δεκέμβριος 21, 2009 στις 2:59 μμ #

  Ντάξει σόρρυ για το βλάκα. Αλλά αυτά τα ‘ψάχνεσαι να πιαστείς’ κλπ. μου τεντώνουν τα νεύρα. Δηλ. διαφωνώ με ένα σύνθημα δε μπορώ να το πω? Ή πριν το πώ πρέπει να τραβήξω πέντε μετάνοιες κι οκτώ πατερημά στο μεγαλείο του ταξικού κινήματος?

  Θα μου πεις κι εσύ με το δίκιο σου ότι σου τεντώνουν τα νεύρα να σε λένε βλάκα, αλλά… εσύ άρχισες 😛 😛

 77. Αντώνης Δεκέμβριος 21, 2009 στις 3:19 μμ #

  @ Υ

  Μια διαφωνία με ένα σύνθημα είναι θεμιτή. Να σου πώ την αλήθεια αυτό το τελευταίο δεν ήταν από τα αγαπημένα μου. Αλλά πάρε στυλ διαφωνίας:
  Δε μου αρέσει το σύνθημα, το θεωρώ λάθος για τους χ,ψ,ζ λόγους…μπλα μπλα. Αυτό είναι στύλ διαφωίας.
  Το δικό σου:
  «Μπράβο ρε πουτσαράδες. Οι Ιρλανδοί είναι μαλάκες δεν έχουν κίνημα. Ενώ εμείς έχουμε. Χωριατόσωβινισμός. Απορώ ποια διάνοια το σκέφτηκε.» ήταν η δικιά σου κριτική. Ε και ο άλλος έχει νεύρα…μην τον αδικείς!

 78. Y Δεκέμβριος 21, 2009 στις 6:08 μμ #

  Βασικά, έχεις δίκιο μου βγήκε λίγο μπρούσκο. Τώρα που το ξαναδιαβάζω γελάω. Αλλά νομίζω ότι έχω δίκιο στο μία απο τις ασθένειες που πάσχει το κίνημα είναι και ο ‘πουτσαραδισμός’.

 79. a8lios Δεκέμβριος 22, 2009 στις 3:22 μμ #

  Δε ξέρω για σας, αλλά εμένα το «εργατικό ρεπορτάζ» με προσωπικές μαρτυρίες-απόψεις κτλ. εργαζομένων είναι απ’ τα καλύτερά μου.

  Λόγω αυτού του γεγονότος παραθέτω τα κάτωθι:

  Από το σημερινό Ριζοσπάστη, το ρεπορτάζ από την Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη του Π.Α.ΜΕ. και την εμεπιρία από τις επιτροπές αγώνα:
  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5422225

  Από τον Κυριακάτικο, τη συζήτηση-συνέντευξη που είχε ο Ριζοσπάστης με εργαζόμενους με συμβάσεις μίας μέρας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:
  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/12/2009&id=11621&pageNo=16&direction=1

 80. a8lios Δεκέμβριος 22, 2009 στις 3:29 μμ #

  Όσο για το τεράσττιο μυστήριο της εικόνας, αφού έγραψα το πόστ πάτησα «ΠΑΜΕ» στο γκούγκλ, επέλεξα στα αποτελέσματα της αναζήτησης «εικόνες» και ήταν στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων…

  Κατά τα άλλα δε ξέρω τπτ για τη φωτό και από που είναι, εκτός κι αν μου πείτε εσείς. 😆

 81. compassocap Δεκέμβριος 22, 2009 στις 3:48 μμ #

  κατάληψη στο ΙΚΑ της Ρόδου αν θυμάμαι καλά.
  http://weblog.apatris.gr/?p=136

 82. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 22, 2009 στις 4:52 μμ #

  Οι τσιμεντολιθοι ειναι απο ενα μπλοκο στο ΕΜΠ που ειχε γινει απο φοιτητικους συλλογους στο κτιριο ειδικου λογαριασμου του ιδρυματος και το συνθημα ειναι μονταρισμενο απο τον τοιχο του ΣΕΒ που τον βαψαμε καθως περναγε μια πορεια πριν αρκετο καιρο επι ΝΔ.

 83. compassocap Δεκέμβριος 22, 2009 στις 5:31 μμ #

  ρε παληκάρι, παραπληροφόρηση είσαι

 84. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 22, 2009 στις 6:29 μμ #

  Αν αναφερεσαι Compasso σε μενα, δε νομιζω.

 85. Υ Δεκέμβριος 22, 2009 στις 11:49 μμ #

  Μέλιτον, ω ναι στην περίπτωση αυτή παραπληροφορείς σφόδρα. Καλά δε βλέπεις το ποστ στο μπλογκ του Άπατρι? Κι αυτός κι εγώ συμμετείχαμε τότε (θέε μου έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια!) στο χτίσιμο και των δύο εισόδων του ΙΚΑ Ρόδου.

 86. Μέλιτον Καντάρια Δεκέμβριος 23, 2009 στις 12:19 πμ #

  Δεν τον κοβω και συριζα απλα ειναι πανομοιοτυπες φωτο με αυτα τα σκηνικα που προανεφερα…
  Πασο παντως για να μην βγω και ψευτης, αν και θα προσπαθησω να ψαξω στο internet και αν το βρω θα το ανεβασω για του λογω το αληθες,μεχρι τοτε πασο.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Redblogs.gr » Π.Α.ΜΕ. Απεργία! - Δεκέμβριος 15, 2009

  […] Όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό, τώρα που είναι… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (923 λέξεις)] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: