O Uri Geller και τα stage

4 Νοέ.

Ρε μπας και είναι mentalists οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία;

Δηλαδή τί κολπάκι τρελό είναι αυτό με τα στέιτζ;

Μου θυμίζουν πραγματικά «μαγεία» οι ΠΑΣΟΚοι. Πώς κάνουν σε κάτι show, βάζουν τη γκόμενα σε ένα κουτί, το κλείνουν, και μετά από λίγο αυτή τους χαιρετάει από την εξέδρα. Wow!

Τα εξαφάνισαν λέει τα στέιτζ!

Ε όχι ρε μάγκες, δε τα εξαφάνισαν, πώς να το κάνουμε; Τα εξαφανίζουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τα χώνουν -και με το παραπάνω- στον ιδιωτικό, αυτό κάνουνε. Δηλαδή μαλάκας είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒ που βγαίνει και λέει σχετικά:

«Η αποσύνδεση των stage από τον δημόσιο τομέα, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, και η επανασύνδεσή τους με την ιδιωτική οικονομία, αν σχεδιαστεί σωστά, μπορεί να τονώσει ουσιαστικά τόσο την απασχόληση όσο και την παραγωγικότητα»

Και πρσφέρεται μάλιστα ο ΣΕΒ να κάτσει μαζί με την σοσιαλιστική κυβέρνηση και να σχεδιάσει πώς θα αξιοποιηθούν τα στέιτζ στον ιδιωτικό τομέα. Μα δεν είναι συγκινητικό;

Γιατί λοιπόν καταργεί το ΠΑΣΟΚ τα στέιτζ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα;

1. Γιατί θα μπορέσει έτσι να προσφέρει 50.000 θέσεις τζάμπα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (κεφάλαιο το λέμε στα …ξύλινα).

2. Γιατί στις θέσεις όσων είχε με στέιτζ στο δημόσιο και τους απολύει θα βάλει νέους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το ίδιο λέει θα κάνει και με όσους είναι «με μπλοκάκι». Με άλλα λόγια, θα δημιουργήσει μια νέα φουρνιά συμβασιούχων, που θα είναι «όμηροι» δικοί του.

3. Γιατί με αυτόν τον τρόπο, επικαλούμενο και την «αξιοκρατία», προσπαθεί να στρέψει τη συζήτηση ανάμεσα στον κόσμο μακριά από τα παραπάνω 2.

Αξιοκρατία λοιπόν! «Η κυβέρνηση καταργεί κάτι το παράνομο και επομένως μπράβο της», λένε κάποιοι.

1. Όπως είπα και πιο πάνω, δεν το καταργεί. Για την ακρίβεια, εκείνοι που απαιτούνε να καταργηθούνε τα στέιτζ και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

2. Από πού κι ως πού είναι παράνομα τα στέιτζ; Δεν τα κάνανε με «νόμους του κράτους», βάσει οδηγιών της Ε.Ε.;

3. Το μεγάλο επιχείρημα είναι πως «τα στέιτζ κανονικά είναι για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ως τέτοια πρέπει να χρησιμοποιούνται». Για σταθείτε ρε. Εγώ π.χ. τώρα τέλειωσα τη σχολή μου και το στρατό & ψάχνω για δουλειά. Από πού κι ως πού πρέπει να έχει μια εταιρεία το δικαίωμα να με προσλαμβάνει με στέιτζ και επί της ουσίας να μην με πληρώνει, ούτε να με ασφαλίζει;;; Δηλαδή εγώ εκεί για ένα χρόνο, για 18 μήνες, δεν θα της βγάλω κέρδη, μόνο θα «αποκτώ εργασιακή εμπειρία»;;;

Τα στέιτζ θεσμοθετήθηκαν εξ’ αρχής από την Ε.Ε. για ένα και μόνο λόγο: Για να προσφέρει η Ε.Ε. μέσω αυτών ακόμα μεγαλύτερα κέρδη στις εταιρείες στα κράτη-μέλη της, προωθώντας παράλληλα και στους εργαζόμενους στην Ε.Ε. το ιδεολόγημα πως πρέπει για κάμποσα χρόνια όχι να δουλεύουν και να αμείβονται κανονικά, αλλά με μειωμένες απαιτήσεις να αποκτούν «εργασιακές εμπειρίες».

Αυτή είναι η απλή και ξεκάθαρη αλήθεια.

Για τα στέιτζ στο δημόσιο τώρα:

Δε ξέρω, νομίζω είναι γενικώς αποδεκτό πως όσοι δούλευαν στα στέιτζ μπάλωναν κενά. Τζάμπα και ανασφάλιστα βέβαια, αλλά κενά! Που σημαίνει ότι οι ανάγκες για αυτές τις θέσεις (και για περισσότερες βέβαια) υπάρχουν. Άρα γιατί να απολύσεις σε θέσεις που έχεις ανάγκη κάποιον που ξέρει και κάνει ήδη τη δουλειά;;;

Μπαίνει και ένα άλλο θέμα:

«Δε το ήξεραν ότι είναι προσωρινά εκεί; Το ήξεραν. Αλλά είχαν πάει για να μονιμοποιηθούν κάποια στιγμή!». Ε, και πού είναι το κακό; Δηλαδή όσοι πάνε στα στέιτζ στον ιδιωτικό τομέα δεν πάνε με την προοπτική μπας και τους κρατήσουν μετά στη δουλειά; Από πού κι ως πού όσοι είναι στο δημόσιο με ελαστικές μορφές και ορισμένο χρόνο δεν πρέπει να ελπίζουν επίσης πως θα τους κρατήσουν, ειδικά όταν ξέρουν ότι καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες;;; Το κακό λοιπόν δεν είναι ότι αυτοί που είναι στα στέιτζ θέλουν να μονιμοποιηθούν και παλεύουν γι αυτό. Το κακό είναι πως δε κάνουν το ίδιο και όσοι είναι με το ίδιο καθεστώς στον ιδιωτικό, ζητώντας να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου σύμφωνα με τις κλαδικές ΣΣΕ.

Και τέλος:

«Μπήκαν φυλώντας κατουρημένες ποδιές, ρουσφετολογικά κτλ.». Ναι, φαντάζομαι πολλοί έτσι μπήκαν. Ε και τί σημαίνει αυτό όμως; Λες και τα στέιτζ είναι ας πούμε ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να «χτυπήσουν πόρτες» για να μπουν. Το θέμα του ρουσφετιού δε λύνεται με την καταδίκη όσων το κυνηγάνε. Λύνεται με το να μπούνε ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι σε μια διαδικασία συλλογικής δράσης και διεκδίκησης, ώστε να καταλάβουνε μια και καλή πως μέχρι τώρα δεν τους κάνανε χάρες οι πράσινοι και οι μπλε αλλά τους χρησιμοποιούσανε, όπως και να καταλάβουνε πως μόνο μέσα από την συλλογική διεκδίκηση και τον αγώνα θα καταφέρουν να διασφαλίσουν μια μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Για να κλείνω, το θέμα με τα στέιτζ βγαίνει στο ΠΑΣΟΚ σε κακό και για άλλον ένα λόγο: Γιατί δείχνει με το καλημέρα και σε μεγάλη έκταση τί ρόλο θα παίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Με το καλημέρα του σοσιαλισμού έχεις τον Παναγόπουλο να παρατάει σύξυλους τους εργαζόμενους και τα λέει τα ίδια με τον Λοβέρδο και τον ΣΕΒ. Δεν είναι και λίγο πράγμα τέτοια απογύμνωση!

Το θέμα είναι να μην την πατήσουν και από την άλλη μεριά όμως, από τη ΔΑΚΕ και άλλους ( 1 , 2 ) που θέλουν μόνο τις «νομικές διεκδικήσεις», «σωστή λειτουργία των στέιτζ»,  «μοριοδότηση όσων εργάζονται τώρα σε αυτά» και καλούν τους εργαζόμενους στα στέιτζ «προς θεού να μείνουν μακριά από τύπους σαν το ΠΑΜΕ»

Αυτή τη στιγμή φαίνεται να το πάνε σχετικά καλά πάντως:

1) Σταθερή και μόνιμη Δουλειά με πλήρη Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα για όλους.
2) Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.
3) Άμεση μονιμοποίηση των Stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4) Καταβολή όλων των Ασφαλιστικών και Εργασιακών Δικαιωμάτων.
5) Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των Εργαζομένων με Stage και να μην Απολυθεί Κανείς.
6) Καμία Απόλυση στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

 

Για να δούμε…

Y.Γ. Πάμε…

47 Σχόλια προς “O Uri Geller και τα stage”

 1. visk 4 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:18 μμ #

  Να σου πω την προσωπική μου εμπειρία. Είμαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ εδώ κι ένα χρόνο. Τους είχα δηλώσει ότι ενδιαφέρομαι και για Stage και συχνά πυκνά ρωτούσα για το πώς μπορώ κι εγώ να συμμετάσχω. Να μη στα πολυλογώ η απάντηση της υπαλλήλου ήταν «εμείς δεν ξέρουμε τίποτα για αυτά» με ένα εξαιρετικά ανήσυχο τόνο στη φωνή και την έκφραση του προσώπου της. Πρόταση από τον ΟΑΕΔ για Stage δεν μου ήρθε ποτέ. Ήρθε βέβαια από άλλη πλευρά (με νοείς φαντάζομαι) αλλά την απέρριψα ή πιο σωστά είπα «ευχαριστώ για τη βοήθεια, θα το ψάξω μέσω ΟΑΕΔ».

  Δουλειά ήθελα και θέλω τόσο όσο και τα παιδιά που δουλεύουν στα Stage. Και τώρα έρχεσαι εσύ και κάποιοι άλλοι όπως π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητάς: Άμεση μονιμοποίηση των Stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις… όπως ακριβώς δηλαδή μπήκανε και στα Stage: χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  Λες: «Το θέμα του ρουσφετιού δε λύνεται με την καταδίκη όσων το κυνηγάνε. Λύνεται με το να μπούνε ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι σε μια διαδικασία συλλογικής δράσης και διεκδίκησης, ώστε να καταλάβουνε μια και καλή πως μέχρι τώρα δεν τους κάνανε χάρες οι πράσινοι και οι μπλε αλλά τους χρησιμοποιούσανε, όπως και να καταλάβουνε πως μόνο μέσα από την συλλογική διεκδίκηση και τον αγώνα θα καταφέρουν να διασφαλίσουν μια μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα».

  Ας μονιμοποίησουμε δηλαδή όσους ως τώρα χρησιμοποιούσαν την γλώσσα τους για να γλύφουν αντί να μιλάνε στο όνομα ΟΛΩΝ των ανέργων που ζητούν εργασία… με την ελπίδα ότι μετά που θα μονιμοποιηθούν εις βάρος κάποιων άλλων θα μάθουν να δρουν συλλογικά και να διεκδικούν συλλογικά.

  Με συγχωρείς αλλά η λογική σου μου φαίνεται φτηνή, συντεχνιακή και λαϊκίστικη.

  Με εκτίμηση

 2. a8lios 4 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:57 μμ #

  Άντε το λαϊκίστικη να το καταλάβω, αλλά συντεχνιακή από πού κι ως πού;

  Κάτσε ρε Visk.
  Λες σε βρήκε και σένα κάποιος για να σε βολέψει και καλά…
  Δηλαδή αν του είχες πει εσύ «ναι», τί θα έπρεπε να κάνουμε εμείς τώρα; Να πούμε «αυτός ξεπουλήθηκε, δεν ξανασχολούμαστε μαζί του»;

  Μου λες:
  «Ας μονιμοποίησουμε δηλαδή όσους ως τώρα χρησιμοποιούσαν την γλώσσα τους για να γλύφουν αντί να μιλάνε στο όνομα ΟΛΩΝ των ανέργων που ζητούν εργασία… με την ελπίδα ότι μετά που θα μονιμοποιηθούν εις βάρος κάποιων άλλων θα μάθουν να δρουν συλλογικά και να διεκδικούν συλλογικά.»

  Κατ’ αρχας εγώ δεν μίλησα για το ότι θα μάθουν να δρουν συλλογικά ΑΦΟΥ μονιμοποιηθούν.
  Μιλάω για τον αγώνα που δίνουν ΤΩΡΑ.
  Και μόνο μέσω αυτού πιστεύω πως μπορεί να αλλάξουν (κάποιοι) νοοτροπία.

  Έπειτα τί θα πει το «εις βάρος άλλων».
  Με αυτή τη λογική πάντα δουλειά «εις βάρος άλλων» θα βρίσκουμε.
  Φταίει δηλαδή αυτός που παίρνει τη δουλειά για το ότι το σύστημα δε δίνει και στους υπόλοιπους; Όχι βέβαια.

  Το θέμα είναι να υπάρχει αλληλεγγύη και ενότητα.
  Ταξική ενότητα.
  Δηλαδή και αυτοί να συμπεριλάβουν αιτήματα (και να τα παλέψουν πραγματικά όμως, όχι απλά να τα αφήσουν σε ένα χαρτί) όπως πλήρη κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σε διάφορους χώρους για εργαζόμενους,
  και από την άλλη εσύ κι εγώ που ψάχνουμε για δουλειά να είμαστε στο πλευρό αυτών που πάνε να απολυθούνε.

  Καλά δε νομίζω να το κάλυψα ιδιαίτερα το θέμα, αλλά έτσι κι αλλιώς φαντάζομαι θα πάει μακριά η κουβέντα…

  Επίσης με εκτίμηση 🙂

 3. visk 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:22 πμ #

  Κι εγώ για τον αγώνα που δίνουν ΤΩΡΑ μιλάω. Όταν υπερασπίζεσαι μια συντεχνία με το όνομα «STAGE ενωθείτε: η συσπείρωση είναι η δύναμη μας» που προσλήφθηκαν με τον τρόπο που προσλήφθηκαν και έπειτα έρχονται και ζητούν για τους ίδιους (3) άμεση μονιμοποίηση των Stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και επιπλέον για να πάρουν μαζί τους και τα πρωτάκια, όσους δηλ. προσλήφθηκαν λίγες μέρες μόνο πριν τις εκλογές, έρχονται με θράσος να προτείνουν (5) να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων με Stage και να μην απολυθεί κανείς ….ε τότε τί να σου πω παραπάνω για να δικαιολογήσω το συντεχνιακή. Κι άντε τα δεδουλευμένα, που είναι ένας μήνας και κάτι, ναι να τα πάρουνε. Δούλεψαν τουλάχιστον. Τί θέλουν τώρα να νομιμοποιηθούν και οι παράνομες προσλήψεις; Κι εσύ αυτό θέλεις και στηρίζεις;

 4. visk 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:38 πμ #

  «Έπειτα τί θα πει το “εις βάρος άλλων”.
  Με αυτή τη λογική πάντα δουλειά “εις βάρος άλλων” θα βρίσκουμε.
  Φταίει δηλαδή αυτός που παίρνει τη δουλειά για το ότι το σύστημα δε δίνει και στους υπόλοιπους; Όχι βέβαια.»

  Το «εις βάρος άλλων» είναι όλοι αυτοί που αισθάνονται ότι έχουν ριχτεί επειδή ΚΑΠΟΙΟΣ τους έκλεψε στο ζύγι. Και η απάτη Του συνεχίζεται να θεωρείται ανεκτή από κάποιους που καταδικάζουν την εκμετάλευση του ανθρώπου από άνθρωπο αλλά ΟΧΙ την απάτη ενός ανέργου από έναν άλλο άνεργο. Έτσι εξηγώ το «εις βάρος». Ο ΚΑΠΟΙΟΣ στην περίπτωση μας είναι το σύστημα και όσοι το στηρίζουν.

 5. visk 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 3:31 πμ #

  (Άσχετο με το θέμα αλλά είπα να το μοιραστώ μαζί σας)
  http://www.democracynow.org/2009/10/15/slovenian_philosopher_slavoj_zizek_on_the

 6. kraftwerkvs 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:57 πμ #

  visk αυτή την συζήτηση αυτές τις μέρες έχω και με εναν φίλο που διαφωνούμε συνέχεια για αυτό, μου λέει δηλαδή οτι, με την θέση που πέρνει το ΚΚΕ για μονιμοποίηση των εργαζομένων των stage είναι σαν να επιδοκιμάζει την στάση τους και την επιλογή τους, λεει δηλαδή ο καλός μου φίλος, γιατί να νομιμοποιηθεί αυτός που έγλυψε, αυτός που σαν κομμάτι της εργατικής τάξης πάτησε τον άλλον που δεν είχε αυτή την δυνατότητα και μπήκε στα stage???
  και συνεχίζει » και καλά αυτός το έκανε γιατί δεν έχει ταξική συνείδηση κλπ, εσύ ΚΚΕ τι λές ότι αυτός που λειτουργεί έτσι εμείς ζητάμε τώρα να τον μονιμοποιήσεις? όχι πρέπει και σε αυτόν να του μπεί το αγγούρι στον κόλο να δεί τις συνέπειες των επιλογών του, που πιστεύει ότι σε αυτό το σύστημα θα βολευτεί εις βάρος των άλλων, γιατί διαφορετικά και να -αν υποθέσουμε- ότι μονιμοποιήθηκε- τι θα γίνει θα νοιαστεί ποτέ ξανά για την εργατική τάξη ή θα συνειδητοποίησει την ταξική του θέση? αντίθετα θα νιώσει ότι επιβραβεύετε η επιλογή του που ήταν να γλύψει και να πατήσει στο γεγονός ότι άλλοι δεν είχαν την δικιά του δυνατότητα να πλησιάσει κάποιους για να του βρούν δουλειά»

  Η δικιά μου άποψη είναι η εξής, ναι έγλυψε, ναι είναι αλήθεια ότι αδίκησε έναν άλλον που σε έναν αναξιοκρατικό σύστημα βρέθηκε απο κάτω.

  Ποια είναι η απάντηση όμως σε όλα αυτά ? καταρχήν να ρωτήσουμε γιατί γλείψανε όλοι αυτοί ??? γλείψανε για δουλειά, για δουλειά ανασφάλιστη, για δουλειά με τον μισό μισθό για δουλειά που δουλεύεις και δεν σε λένε εργαζόμενο αλλά εκπαιδευόμενο, αυτά τα λέω για να δούμε το μέγεθος τις κουτσουκέλας τους, δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω και δεν θα εξετάσω την περίπτωση του καθενός που έκανε αυτό το πράγμα, θα μπορούσα να πω ότι προφανώς πολύ απο αυτούς είχαν απελπιστική ανάγκη απο δουλειά, κλπ, κλπ.

  Το σίγουρο είναι ότι θέλανε δουλειά και όταν θέλεις δουλειά εννίοτε φιλάς και κατουρημένες ποδιές- δυστυχώς έτσι είναι στον καπιταλισμό- θέλανε μονιμοποίηση, βεβαίως θέλανε, όλοι θέλουνε σε έναν κόσμο που νιώθεις τρομερή ανασφάλεια κλπ κλπ.

  Ποια πρέπει να είναι η θέση τηςΚομμουνιστικής αριστεράς? κάνουμε πολιτική με θέσης ηθικής? με θέσης αρχής? κερδίζουμε συνειδήσης??

  Και ναι και όχι, δηλαδή το κομμουνιστικό κίνημα δεν είναι εδώ για να τιμωρήσει τα κομμάτια του λαού που δεν χαμπαριάζουν, που κοιτάνε όλοι μέρα τηλεόραση, που δεν σηκώνονται απο τον καναπέ τους ακόμα και αν καίγεται το σπίτι του διπλανού τους, για να τους τραβήξει το αυτί που δεν απεργούνε, (είναι και όλα αυτά άλλα όχι με την μορφή τη τιμωρίας και του πατερναλισμού, αλλά με την μορφή της συμμετοχής σε ένα κίνημα που θα έχει και θα περιλαμβάνει και όλες αυτές τις πτυχές της κινηματικής διαπαιδαγώγισης).

  Στο προκείμενο τώρα, αν λοιπόν το ζήτημα για τους εργαζόμενους στα stage είναι το τι θα γίνει δεν μπορεί η Κομμουνιστική αριστερά, να κοιτάξει το δέντρο και να χάσει το δάσος, με ποιον θα ανοίξουμε μέτωπο με τους εργαζόμενους των stage ή με αυτούς που χρησιμοποιούν την ανάγκη μας για δουλειά, τον φόβο μας για ανεργία, την ανθρώπινη αδυναμία για μια πιο θαρρετή και τίμια στάση?
  Θα ανοίξουμε μέτωπο με του εργαζόμενους? όχι κατά την γνώμη μου, θα ανοίξουμε μέτωπο με τα καθίκια που μας στραγγαλίζουν και μας πατάνε στο κεφάλι, με αυτούς που θέλουν να είμαστε οι σκλάβοι για τις καπιταλιστικές μηχανές τους, για αυτούς που το βράδυ πάμε να κοιμηθούμε και έχω τον κόμπο στον στομάχι απο το άγχος για το τι θα παίξει στο μέλλον. Να τους φάμε το λαρύγγι, σε αυτούς, ναι. Αυτός είναι ο εχθρός και απέναντι του να αναπτύξουμε όσες δυνάμεις μπορούμε.

  Το ότι οι εργαζόμενοι αυτοί κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις ζητώντας να μην απολυθούν και να μονιμοποιηθούν είναι μια ευκαιρία οχι να του πούμε έ με αυτά που έκανες, τσίμπα ένα» , αλλά να βοηθήσουμε στην κατεύθυνση να συνηδειτοποιήσουνε την ταξική τους θέση μέσα απο τον αγώνα τους και παράλληλα να μπούν και όλα αυτά τα ζητήματα που βάζει και ο φίλος μου και εσύ Visk. Αλλιώς στην προσπάθεια μας για περισσότερη ταξική δικαιοσύνη μέσα στις τάξεις της εργατικής τάξης μέσα στον καπιταλισμό θα χάσουμε την μάχη για περισσοότερη ταξική δικαιοσύνη έξω απο αυτόν.

  Αυτή είναι η άποψη μου.

 7. Αντώνης 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:27 πμ #

  Να πώ την άποψή μου…

  1.Τα διλλήματα όταν πρόκειται για εργατική κινητοποίηση είναι συγκεκριμένα: ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Δεν μπαίνει ποτέ θέμα ή με το κεφάλαιο η με τους μπλέ (πράσινους, καφέ , τιρκουάζ)εργάτες.
  2.Τί εξυπηρτετεί την πολιτική του κεφαλαίου; ένα φτηνό, ευέλικτο δημόσιο που θα διεκπαιρεώνει ταχύτατα τις υποθέσεις τους, δεν θα παράγει και δεν θα κοστίζει πολύ (stage, συμβασιούχοι κτλ). Άρα τί θέση παίρνουμε;
  3.Σε έναν άνθρωπο(εργάτη, εργαζόμενο) που απολύεται τί λες; καλώς απολύεσαι επειδή προσλήφθηκες με «αδιαφανείς» διαδικασίες;
  4.Υπάρχουν πράγματι ανάγκες για ευρείες προσλήψεις στο δημόσιο; ναι υπάρχουν. Προτίθεται κανείς να τις καλύψει με αυτό που λέμε μόνιμη-σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα; όχι. Άρα δεν είναι αυτό το κύριο;

 8. compasso 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:26 μμ #

  ωραία, έγλυψε, έβαλε μέσο, έδωσε τη γυναίκα του τη πρώτη νύχτα του γάμου στο βασιλιά και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αλλά γιατί όλα αυτά? Για να δουλέψει με 400 ευρώ ανασφάλιστος! Μιλάμε για την απόλυτη εξαθλίωση. Το ότι έβαλε μέσο για αυτή τη μεσαιωνική δουλεία, τον κάνει δέκα φορές πιο εξαθλιωμένο.
  Ε συγγνώμη κιόλας αλλά εγώ δε μπορώ παρά να είμαι αλληλέγγυος στον εξαθλιωμένο, όσο μαλάκας και να ήταν όταν ψήφιζε ΝΔ

 9. kraftwerkvs 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:29 πμ #

  αντωνη μπορείς να μου στείλεις μια ηλεκτρονική διεύθυνση? στο

 10. visk 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:33 μμ #

  Οι περισσότεροι από τους άνεργους είναι τόσο εξαθλιωμένοι όσο και αυτοί που επέλεξαν να απασχοληθούν με τα προγράμματα stage για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι δικαίωμα και ανάγκη και για τις δυο αυτές κατηγορίες. Στο δια ταύτα όμως:
  α) το να ζητούν όσοι ανανέωσαν τη σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας περισσότερο από μια φορά εντελώς καταχρηστικά και εις βάρος όλων των υπολοίπων (3) άμεση μονιμοποίηση των Stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις και
  β) για όσους επιλέχτηκαν παράνομα λίγες μέρες πριν τις εκλογές
  (5) να μην Απολυθεί Κανείς είναι εντελώς μεροληπτική αλληλεγγύη.

  Στην ουσία στηρίζοντας αυτά τα αιτήματα απαιτείτε κι εσείς εκ των υστέρων νομιμοποίηση της παρανομίας (και της αδιαφάνειας) και δεν διαφοροποιείστε από τις συνήθεις πρακτικές του συστήματος.

 11. kraftwerkvs 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:33 μμ #

  visk ποια πιστεύεις ότι είναι η σωστή θέση που πρέπει να πάρει η Κομμουνιστική Αριστερά για το θέμα ; γιατί εδώ είναι κουκιά μετρημένα.

 12. visk 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 3:14 μμ #

  Την άποψη μου θα σου πω και κρίνε εσύ αν συνάδει με την κομμουνιστική αριστερά που θέλουμε.

  Αυτό το σωματείο διεκδικεί:

  1) Σταθερή και μόνιμη Δουλειά με πλήρη Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα για όλους.
  2) Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.
  3) Άμεση μονιμοποίηση των Stage χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  4) Καταβολή όλων των Ασφαλιστικών και Εργασιακών Δικαιωμάτων.
  5) Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των Εργαζομένων με Stage και να μην Απολυθεί Κανείς.
  6) Καμία Απόλυση στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.

  Έχω επαναλάβει και παραπάνω ότι το (3) κυρίως και το (5),(6) όσον αφορά τις προεκλογικές προσλήψεις όχι μόνο δεν με βρίσκουν σύμφωνο αλλά και αντίθετο σε όλους εσάς που συνεχίζετε να τα επικροτείτε μόνο και μόνο επειδή κατάλαβαν ότι πρέπει να δράσουν συλλογικά και έφτιαξαν ένα σωματείο για να τα υπερασπιστούν. Αυτά τα αιτήματα πρέπει να αποσυρθούν για να με βρουν συμμέτοχο στον αγώνα τους.

  Επαναλαμβάνω: η ειδική μεταχείριση όσων ανανέωσαν την σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για παραπάνω από μια φορά και όσων προσλήφθησαν παρανόμως προεκλογικά θα πρέπει να πάψει. Αυτοί παρανόμησαν καταφανέστατα εις βάρος κάποιων άλλων. Δεν θα τους βάλουμε φυλακή αλλά δεν θα τους πριμοδοτήσουμε κιόλας ούτε και θα ανεχθούμε να νομιμοποιηθούν οι παράνομες προεκλογικές προσλήψεις.

  Επιπλέον επειδή με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο ως προς το (1) και το (2) που είναι και τα κύρια θα πρότεινα να στραφούν/ούμε στην ίδρυση ενός σωματείου που θα περιλαμβάνει όλους τους ανέργους και να προσπαθήσουν/ουμε να ικανοποιήσουν/ουμε το δικαίωμα ΟΛΩΝ για σταθερή και μόνιμη εργασία και να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό.

 13. kraftwerkvs 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:21 μμ #

  εμένα αυτό που λές μου φαίνεται εντελώς ανεδαφικό, δηλαδή λές να τους προτείνουμε να απολυθούνε και μετά να φτιάξουμε ένα σωματείο που θα διεκδικήσουνε να βρούνε δουλειά, αυτό εγώ το λέω πολιτική αυτοκτονία.

  Όσο αφορά το σωματείο εργαζομένων υπάρχουν επιτροπές και τέτοια πάμπολλα, το ΚΚΕ έχει επιτροπή ανέργων απο απο το 1998 και τι έγινε?

  Εγώ να σε ρωτήσω κάτι άλλο άντε και φτιάχνόταν ένα σωματείο που ήταν όλοι οι άνεργοι (δεν θα κάτσω να αναλύσω το γιατί δεν μπορεί νά γίνει αυτό, θα κάνω μια υπόθεση εργασίας) και μπαίναμε μέσα όλοι οι άνεργοι, και λέγαμε δουλεία για όλους, μετα απο μια βδομάδα, ο σερβιτόρος βρίσκει δουλειά που έψαχνε στο Fifiko στο Κολωνάκι, μετά την άλλη μέρα κοιτάζει την εφημερίδα ο υπάλληλος βιβλίου και χάρτου βλέπει «θέση στον Ιανό» , τι θα κάνουν όλοι αυτοί, θα περιμένουν να βρούν δουλεία και οι υπόλοιποι 499.999 άνεργοι ?
  ΄μάλλον όχι και τότε δεν θα μπαίνει πάλι το ΗΘΙΚΟ δίλλημα για όλους αυτούς ότι παρατάνε τον αγώνα και κοιτάνε την παρτούλα τους?

  διαφωνώ εντελώς με τον τρόπο που το βλέπεις έχει έναν ηθικίστικο ιδεαλισμό που μου θυμίζει λογικές του τύπου για να διεκδικήσεις πρέπει πρώτα να είσαι εσύ σωστός και μετά, αυτό το ποιηματάκι (δεν το λέω σε σένα visk) σε αυτό το παιχνίδι των ενοχών στους εργαζόμενους εγώ δεν συμμετέχω.

 14. kraftwerkvs 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 5:22 μμ #

  ουπς λάθος ξέχασα να κλείσω το τάγκ στο απο πάνω το λίνκ είναι για τον ριζοσπάστη και την δημιουργία ανέργων το 98

 15. partizana 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:03 μμ #

  Πάρα πολύ ωραία τα λες Άθλιε!!!!

 16. Αναυδος 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:31 μμ #

  Η δική μου ερώτηση είναι για ποιά αξιοκρατία μιλάμε;
  Αν η εργασίια είναι δικαίωμα όπως λέιε το ΚΚΕ τότε όλοι πρέπει να έχουν μία αξιοπρεπή δουλιά

  Το ν’αρχίσουμε να ξεχωρίζουμε την εργατική τάξη σε stage βένετους κλπ μόνο το κεφάλαιο εξυπηρετεί. Με την ίδια λογική γιατί οι μετανάστες τα ρετιρέ κλπ κλπ κλπ. Η λογική του διαίρει και βασίλευε δεν πρέπει να περάσει

 17. kritias 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:34 πμ #

  «Εγώ π.χ. τώρα τέλειωσα τη σχολή μου και το στρατό & ψάχνω για δουλειά.»

  Για την ώρα κατέβα κάτω να κάνουμε κάνα γλέντι ορκωμοσίας, διότι μαζεύονται πολλές «σημαίνουσες» προσωπικότητες που ορκίζονται…:)

 18. JChrist 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:13 πμ #

  @kritias, a8lios
  Άντε ντε, πες του τα!!! Έχουμε μια δημοκρατική σκατοπασοκούπολη να κάψουμε!!!! 😀

 19. talibermal 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 1:39 πμ #

  @Kritias

  Είσαι είτε άρρωστος είτε Χοτζικός.
  Με το παρδόν αλλά το άρθρο είναι επαίσχυντο…θυμίζει ένα παραλήρημα από στυλ χείροτερου σταλινικού μεγαλορώσου με ζαχαριαδικές πινελιές…πραγματικά απορώ που κολλάει ο Μαρξ κ εάν ο τύπος που τον βάζει στο στόμα του τον έχει ποτέ διαβάσει. Έχεις διαβάσει ποτέ εθνικοσοσιαλιστική φιλολογία; Για διάβασε μια να δεις με τι μοιάζει…θα εκπλαγείς.

 20. Υ 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:30 πμ #

  @Ταλίμπ
  Ποιο άρθρο είναι επαίσχυντο?
  Ποιος τύπος βάζει στο στόμα του το Μαρξ και δε τον έχει διαβάσει και μοιάζει με εθνικοσοσιαλιστή?

  Χάθηκα!!

 21. xamogelo 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:19 πμ #

  @ταλιμπ και εγώ την ίδια απορεία έχω!!! δεν έστειλε ο κριτιάς κάποιο λινκ σε άρθρο.

 22. kraftwerkvs 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:56 μμ #

  και γω ήθελα να το ρωτήσω αλλά λεω «κατι δεν θα βλέπω μάλλον» …χεχε

 23. kraftwerkvs 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:57 μμ #

  δεν πειράζει μας έκανες όλους να διαβάζουμε συνέχεια το αρθρο του άθλιου…χεχε(δις)

 24. talibermal 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:16 μμ #

  Την καλημέρα μου σύντροφοι.
  Τη σύγγνωμη μου επίσης για το χαοτικό του πράματος.
  το λινκ είναι http://ithageneis.wordpress.com/2009/10/09/%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF/
  και το προτείνει ο Κριτίας όλο χαρά.
  Εκ όψεως δεν τα λέει και άσχημα..οι μαλακισμένοι φοιτητές που δεν ξέρουν τι εστί βιοπάλη και τα ρέστα…αν δε κανείς λινκάρει στα περιοδικά που στηρίζει το μπλογκ Αρδην κτλ εκεί είναι που ο εμετός αρχίζει και ξεραίνεται…και βρωμάει.
  Βρωμάει αυτή πολύ…γιατί σε περιόδους κρίσεως αντί να παραπέμπει στη διεθνοποίηση του αγώνα οι τύποι βαυκαλίζονται το έπος του σαράντα, τους ήρωες του 21, δείτε την νοηματοδότηση της αφίσας με τους χαίνηδες…μεταξύ δεν μας είπε ότι το αγωνιστικό αυτό σύμβολο δεν ήταν και πολύ έλληνας με τα σημερινά κριτήρια,,,ασ το ψάξει ο καθένας.. η νεοελληνική ταυτότητα είναι ένα μεγάλο ετερόκλητο, αντιφατικό, διασπασμένο πράμα. το να γυρνάμε στους παλαιούς ήρωες να εμπνεύσουμε νέους αγώνες σας το λέω θα δημιουργήσει..έχει δημιουργήσει φοβικά σύνδρομα στην εργατική τάξη.
  Τα έθνη είναι εδώ και καλά κάνουν, και πρέπει να παραμείνουν.
  Ο αγώνας όμως του ελληνικού λαού όταν οδηγείται από μια νοοτροπία που πρόαγουν κάποιο διανοούμενοι εθνικιστές που δεν κοιτάνε να νοηματοδοτήσουν θετικά την ελληνικότητα και όχι σε αντιπαράθεση με τον δήθεν ξένο..
  Μόνο και μόνο ο τίτλος: ιθαγενείς σε κάνει να νοιωθεις out. Ενας μή ‘ιθαγενείς’ που ζει μεγάλωσε, άλλαξε όνομα για να μη τον χλευάζουν, και έκανε τα πάντα για να διυλιστεί στην ελληνική κοινωνία είναι ιθαγενείς ή είναι ξένος;
  Καμμένοι διαννούμενοι της κακιάς ώρας.

 25. talibermal 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:33 μμ #

  Επίσης: ζητώ προκαταβολικά σύγγνωμη στον Κριτία. δεν ξέρω ποιος είναι, [ξέρω;]
  δεν είναι προσωπικό. αλλά δεν την παλεύω να διαβάζω τέτοια.

 26. a8lios 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:29 μμ #

  Εγώ πάλι είχα καταλάβει σε τί αναφέρεται ο ταλιμπ αλλά δε σας έλεγα επίτηδες (μπουαχαχαχα)!
  Όσο για το αρθράκι που λέει, θα σχολιάσω εκεί (ισως).

 27. a8lios 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:09 μμ #

  H ομιλία της Αλέκας στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των στεϊτζάδων:
  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5342407

 28. Υ 6 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:10 μμ #

  Για το κείμενο – αναδημοσίευση του Κρητία:
  ‘Αυτή η λογική, εντέλει εξίσου παρασιτική όσο η άρχουσα τάξη’
  Εκτός από τους καπιταλιστές την εργατική τάξη εκμεταταλλεύονται και τον πλανήτη καταστρέφουν και οι ραστάδες! Α ρε κούνια που σας κούναγε! Όποιος έχει ράστα είναι ‘ψευδομαρξιστής’, ενώ αυτός που έγραψε αυτό είναι συνεπέστατος στο μαρξισμό του!
  Πάντως σοβαρά Κρητία εκτός από τον ενστικτώδικο εκνευρισμό που σου προκαλούν όσοι έχουν τζίβες και πηγαίνουν στη Βαρκελώνη δε μπορώ να καταλάβω τι άλλο μοιράζεσαι με αυτό το άρθρο.

  Για να διαφωνήσω και μαζί σου πάντως Ταλίμπ θα ξαναπώ τη γνώμη μου ότι τα έθνη δε πρέπει να παραμείνουν.

 29. kritias 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:00 πμ #

  Talib δεκτή η συγνώμη αλλά δες λίγο τα πράγματα με πιο ψύχραιμη ματιά. Εγώ έκανα αναδημοσίευση ενός άρθρου. Καλό θα ήταν αν ήθελες να κάνεις κριτική σ’ αυτό το άρθρο.

  Γενικότερα για το ΑΡΔΗΝ, όσο έχω παρακολουθήσει βάζει πολύ χρήσιμους προβληματισμούς και το θεωρώ εν δυνάμει σύμμαχο στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, όπως έχω ξαναεξηγήσει εδώ μέσα. Η απόκρουση του κοσμοπολιτισμού (αυτοί χρησιμοποιούν τον πολύ εύστοχο όρο «εθνομηδενισμός») είναι καθήκον πρώτιστης τάξης σήμερα για την εργατική τάξη της κάθε χώρας, πόσο μάλλον όσων θέλουν να αποκαλούνται πρωτοπορία της.

  Εσύ βάζεις θέμα ρατσισμού. Δεν έχω δει ρατσιστικές τάσεις σε ότι έχω διαβάσει από στο ΑΡΔΗΝ, αν γνωρίζεις εσύ σε παρακαλώ να μου στείλεις κάποιο link να με βοηθήσεις, θα το καταγγείλω αμέσως.

  Επειδή οι λέξεις έχουν χάσει την αξία τους σήμερα, ρατσισμός, σημαίνει να εστιάζεις στη φυλετική καταγωγή κάποιου και όχι στον πολιτιστικό του αυτοπροσδιορισμό. Το να λες πως κάποιος είναι ανώτερος από κάποιον άλλο εξαιτίας της φυλετικής του καταγωγής, αυτό είναι ρατσισμός και εθνικισμός. Το να λες πως έχεις εθνική συνείδηση, πως νιώθεις πως είσαι συνεχιστής κάποιων παραδόσεων και κάποιου πολιτισμού είναι μια χαρά στάση, κι εγώ αυτό βλέπω στο ΑΡΔΗΝ.

  Όσον αφορά την άστοχη θέση που επαναλαμβάνει ο Υ για «κατάργηση των εθνών», (αν και είχα σκοπό να το αναλύσω το θέμα με ξεχωριστό post στο blog μου αλλά τέλοσπάντων) έχω να πω τα εξής.

  Το έθνος (κάθε έθνος μιλάω γενικά) και η εθνική συνείδηση δεν είναι «κακά» πράγματα. Η ανάγκη του ανθρώπου να αναρωτιέται από που έρχεται και που πηγαίνει μέσα στο χρόνο, ανάγκη δηλαδή ταυτότητας και αυτοπροσδιορισμού θα υπάρχει πάντα, ακόμα κι αν υποθέσουμε πως θα φτάσουμε κάποτε στην αταξική κοινωνία.

  Το πρόβλημα με το έθνος και την εθνική συνείδηση προκύπτει όταν προβάλλονται σ’ αυτά οι αντιφάσεις των ανταγωνιστικών κοινωνιών. Οι ανταγωνισμοί αυτοί αφορούν τον ανταγωνισμό (πάλη) των τάξεων μέσα σε μια χώρα καθώς και τον ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό των επιμέρους αστικών τάξεων των διαφόρων κρατών. Οι ταξικές και ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις εκφράζονταν και εκφράζονται πολύ συχνά, σαν εθνοτικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές συγκρούσεις. Αυτό δε σημαίνει πως το πρόβλημα το έχουν τα έθνη, οι θρησκείες ή οι πολιτισμοί…

  Είναι λογικό να περιμένουμε πως μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση αν τα πράγματα προχωράνε και βαθαίνουν, οι ανταγωνισμοί θα ατονίσουν μέχρι να «απονεκρωθούν», άρα είναι λογικό να περιμένει κανείς πως οι ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ μεταξύ εθνών-θρησκειών-πολιτισμών θα ατονίσουν σταδιακά μέχρι να εκλείψουν οριστικά. Θα είναι τότε η στιγμή που η έννοια εθνική συνείδηση θα περάσει σε ανώτερη ποιοτικά μορφή (κάθε άλλο δηλαδή παρά θα καταργηθεί).

  Σε κάθε περίπτωση τα έθνη δε μπορούν να καταργηθούν με διάταγμα, όπως ούτε και η θρησκεία κάτι προφανές που όμως ο Χότζα δεν κατάλαβε όταν κατήργησε τη θρησκεία με νόμο (!) στην Αλβανία το ’74 (αν θυμάμαι καλά). Σε αφήνω λοιπόν να κρίνεις μόνος σου ποιος είναι πιο κοντά στις αντιλήψεις του Χότζα…

  Επιπρόσθετα, αν και δεν είμαι ούτε ιστορικός, ούτε εθνολόγος, από αυτά που διαβάζω στα blogs καταλαβαίνω πως η αριστερή μεθοδολογία στην ανάλυση έχει μείνει στον καιρό των βαλκανικών πολέμων. Έχουμε 1 αιώνα απόσταση από τότε και σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, η στρατηγική επιδίωξη του ιμπεριαλισμού είναι το χτύπημα των εθνών και οι άνθρωποι με ευαισθησίες σ’ αυτά τα θέματα είναι εν δυνάμει σύμμαχοί μας. Αντίθετα στην αντίπερα όχθη είναι οι οπαδοί του κοσμοπολιτισμού.

  Ακόμα Talib, για την επιλογή του ονόματος «ιθαγενείς» μπορεί να μην είναι εύστοχο και ούτε ξέρω αν ο «τύπος» που αναφέρεται στον Μαρξ τον έχει διαβάσει και πόσο. Ο «τύπος» έχει όνομα, σκαντζόχοιρος, και blog και έχει επιχειρηματολογήσει εδώ με ευπρέπεια οπότε μπορείς να του εκφράσεις τις ενστάσεις σου και να ακούσεις και την άποψή του.

  Talib και Y, εγώ δεν κρίνω τους ανθρώπους σύμφωνα με το αν έχουν διαβάσει Μαρξ και πόσο. Στο κάτω κάτω της γραφής η ιστορία είναι γεμάτη με προδότες που είχαν φάει το Μαρξ με το κουτάλι, από Κοτζιά, Ανδρουλάκη, Ντ’ Αλέμα στο παρόν μέχρι τον Τρότσκι στο παρελθόν η σειρά είναι μεγάλη…

 30. kritias 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:13 πμ #

  «Πάντως σοβαρά Κρητία εκτός από τον ενστικτώδικο εκνευρισμό που σου προκαλούν όσοι έχουν τζίβες και πηγαίνουν στη Βαρκελώνη δε μπορώ να καταλάβω τι άλλο μοιράζεσαι με αυτό το άρθρο.»

  Για τον ενστικτώδικο εκνευρισμό που αναφέρεις θα γράψω σύντομα στο blog μου, είναι ένα θέμα μόνο του. Τώρα να τι μοιράζομαι από αυτό το εξαιρετικό άρθρο:

  1. Πλήρης αποκοπή του πανεπιστημίου από την κοινωνία. Το πανεπιστήμιο είναι σήμερα μια κλειστή μέχρις αρρωστημένου βαθμού κοινότητα με τις δικές της υποδιαιρέσεις και εσωτερικές αντιπαλότητες βέβαια. Ο σνομπισμός που αναφέρει ο σκαντζόχοιρος από πλευράς όλων του πανεπιστημιακού κόσμου έναντι της «έξω» κοινωνίας βγάζει μάτι. Εμένα με ενοχλεί πολύ αυτό και έχω μιλήσει συχνά για «μικρόκοσμο» μέχρι και για «στρεβλή συνείδηση».

  2. «Η περίφημη «φοιτητική αντιπολίτευση» του άρθρου 16 κινείται στα ίδια μήκη κύματος, βράζει στο ίδιο καζάνι, προσφέροντας απλώς εναλλακτικές ως προς την κυρίαρχη «αριστερές» μορφές φυγής και αποστασιοποίησης από την ελληνική κοινωνία.»

  Αυτό εγώ το υπογράφω, πλευρές του σνομπισμού στο οποίο αναφερόμουν παραπάνω. Η δε επιλογή των λέξεων στη φράση ««αριστερές» μορφές φυγής και αποστασιοποίησης από την ελληνική κοινωνία» είναι δείγμα λογοτεχνικού, πολιτικού αριστοτεχνισμού.

  3. Η κριτική του σκαντζόχοιρου στον «στιλιστικό «έθνικ» κοσμοπολιτισμό» σπάει κόκκαλα. Το ότι αυτός αυτός (σύμφωνα με το σκαντζόχοιρο) έχει πρωτεύουσα τη Βαρκελώνη εμένα μου είναι αδιάφορο…

  4. Η αναφορά στην ταξική σύνθεση ενός κομματιού πολιτικοποιημένων φοιτητών που είναι ίσως πιο επιρρεπείς στην οπιομανία (για να πάμε και στον τίτλο) είναι το κερασάκι στην τούρτα σε ένα κείμενο που τα λέει έξω από τα δόντια.

 31. talibermal 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:02 πμ #

  Μ’αρέσει που ξεκινάς με το δεκτή η συγγνώμη..σου προσθέτει κύρος..χαχα
  Δεν την εννοούσα μεγάλε..
  μην ανησυχείς.
  Τώρα, δυστυχώς, εκφράζεις και εσύ ένα πολύ κομμάτι αυτού του έξοχου δείγματος εθνοκομμουνισμού..φαίνεται και από το πως καταλήγεις βέβαια…μόνο ζήτω ο Στάλιν δεν είπες και ο αρχηγός μας ο λαμπρός ο ζαχαριάδης.
  Το περί εάν ο Τρότσκυ ήταν προδότης για δες ποιο είναι το μόνο συνεπές κόμμα ,κομμουνιστικό, και γενικά στον αναπτυγμένο βορρά; το Γαλλικό ΚΚ; όχι.
  η Λουτ Ουβριερ-Εργατική Πάλη.
  Γράφεις ένα σωρό πράματα αλλά δεν μας λες πως και γιατί..

  πχ:»Είναι λογικό να περιμένουμε πως μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση αν τα πράγματα προχωράνε και βαθαίνουν, οι ανταγωνισμοί θα ατονίσουν μέχρι να “απονεκρωθούν”, άρα είναι λογικό να περιμένει κανείς πως οι ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ μεταξύ εθνών-θρησκειών-πολιτισμών θα ατονίσουν σταδιακά μέχρι να εκλείψουν οριστικά. Θα είναι τότε η στιγμή που η έννοια εθνική συνείδηση θα περάσει σε ανώτερη ποιοτικά μορφή (κάθε άλλο δηλαδή παρά θα καταργηθεί).»

  -Από που είναι λογικό; Ατονίσανε στη σοβιετική ένωση του μεγαλορώσου πατερούλη σου και εάν όχι γιατί;

  “Η περίφημη «φοιτητική αντιπολίτευση» του άρθρου 16 κινείται στα ίδια μήκη κύματος, βράζει στο ίδιο καζάνι, προσφέροντας απλώς εναλλακτικές ως προς την κυρίαρχη «αριστερές» μορφές φυγής και αποστασιοποίησης από την ελληνική κοινωνία.”

  Μάλιστα να και τ’αριστοτεχνικά…εκτός από το να χειροκροτάς πες μας και συ τίποτε..τι εννοείς ρε φίλε δηλαδή; σε χαλάει που κινητοποιούνται γιατί πέφτουν τα κτίρια στα κεφάλια μας;
  Τι είναι πάλι αυτό το κατασκεύασμα του κοσμοπολιτισμού; αυτός ο όρος πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε επί Στάλιν με την στρεβλή-αρνητική έννοια που του δίνει το κκε. Μέχρι το 30 ήταν σύνωνυμο με τη διεθνικότητα, το να μοιράζεσαι δηλαδή τον σκοπό της προλεταρικής επανάστασης κτλ κτλ Μετά άρχισανε τα όργανα..

  να πάρε διάβασε μόνος σου:http://plato.stanford.edu/entries/cosmopolitanism/
  http://www.fas.harvard.edu/~hpcws/egorov.htm

  κοίτα ξεκάθαρα πράματα: το Άρδην θέλει λοβοτομή.

 32. Υ 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 11:06 πμ #

  @Κρητία
  ‘η έννοια εθνική συνείδηση θα περάσει σε ανώτερη ποιοτικά μορφή’ στη αταξική κοινωνία!
  Αυτό είναι άνω ποταμών! Ευθέως αντιμαρξιστικό!

  Τα έθνη δε θα υπάρχουν στην αταξική κοινωνία. Τα έθνη γεννήθηκαν στον καπιταλισμό και θα πεθάνουν στον σοσιαλισμό.

  Ξεκαθάρισε πια αυτήν τεράστια στρέβλωση που σου έχει καρφωθεί.

  Στρατηγική επιδίωξη του ιμπεριαλισμού ΔΕΝ είναι το χτύπημα των εθνών.

  Το έχω δείξει αυτό με επιχειρήματα σε προηγούμενη συζήτηση. Ο ιμπεριαλσιμός βασίζεται στα έθνη κράτη.

  Κάθε άλλη ανάγνωση είναι βουλησιαρχική και πάντρεμα των κολλημάτων που μας εμφυτέψαν στο κεφάλι στο σχολίο με το μαρξισμό.

  Αυτό το ‘κρίνω τους ανθρώπους σύμφωνα με το αν έχουν διαβάσει Μαρξ’ πολύ μελοδραμματικό είναι. ο τύπος κατηγορεί άλλους για ψευδομαρξιστές αλλά ο ίδιος θέλει να περνιέται για μαρξίστης όταν ωστόσο μας λέει ότι οι ραστάδες είναι το ίδιο παρασιτική με την αστική τάξη δείχνει ότι αυτός επίσης ειναι ψευτομαρξιστής.

  Το να βάζεις τον Τρότσκι δίπλα στο Ντ’Αλέμα και τον Ανδρουλάκη νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι πόσο γελοίο είναι. Τον ηγέτη του κόκκινου στρατού δίπλα στους μούτσους.

  Η «φοιτητική αντιπολίτευση» του άρθρου 16 πρέπει να είμαστε όλοι.

  Σνομπισμός υπάρχει, αλλά δε θα το σπάσεις έτσι. Εσύ στην ουσία θες να τα βάλεις με όποιον φοράει σαλβάρι κι ακούει Μπομπ Μάρλεϊ επειδή δε σου κάθονται πολιτισμικά και από άποψη τρόπου ζωής και να συμμαχήσεις με τους ΠΑΣΟΚοΔΑΠίτες που ‘πάνε καλά στα μαθήματα’ στη βάση της υπεράσπισης του έθνους από τον ιμπεριαλισμό.

  Από τη μία στρέβλωση στην άλλη δηλαδή.

  Εγώ θα έλεγα να μιλήσεις και στους ραστάδες και στους χωρίστρες για κοινωνικές τάξεις και σοσιαλισμό.

  [πολύ γρήγορα γραμμένο]

 33. xamogelo 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 12:45 μμ #

  @kkritia
  πολύ γρήγορα και λίγα λόγια σχετικά με το ότι
  «Θα είναι τότε η στιγμή που η έννοια εθνική συνείδηση θα περάσει σε ανώτερη ποιοτικά μορφή (κάθε άλλο δηλαδή παρά θα καταργηθεί).»
  Δεν ξέρω πως μπορείς να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα.
  Τα έθνη είναι μπορείς να πεις τεχνιτό δημιούργημα. Τα μέσα παραγωγής έφτασαν σε ένα σημείο που επέτρεψαν και έκαναν και αναγκαία την ύπαρξη στα πλαίσια ενός κράτους π.χ. ενός σχολείου κτλ. Ενός εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο δημιούργησε σε μεγάλο βαθμό την σημερινή ομοιομορφία που υπάρχει σε κάθε κράτος. Και κατ επέκταση την έννοια της κοινής ιστορίας κτλ. Σε μια αταξική κοινωνία που σημαίνει και σε μια κοινωνία χωρίς κάποια μορφή κρατικής οργάνωσης αυτή η ομοιομορφία(μέσα σε μια κοινώτητα) και διαφορετικότητα στα πλαίσια μεταξύ διαφορετικών κοινωτήτων που είναι τεχνιτή και παραμένει τεχνιτή σήμερα εξαιτείας αυτού του ομογενοποιητικού παράγοντα κτλ πολύ αμφιβάλλω ότι θα υπάρξει. Δηλαδή η τεχνολογία σήμερα και η επιστήμη πιστεύω ότι σε μια μελοντική κοινωνία θα δρα σαν ομοιογενοποιητικά ως προς κάποια στοιχεία όπως π.χ. γλώσσα επικοινωνίας κτλ αλλά μιας και δεν θα υπάρχει αυτός ο κεντρικός φορέας (σημερινό κράτος) που θα ομογενοποιεί από ορισμένες άλλες απόψεις την ζωή διαφορετικών κοινωνιών που σήμερα είναι στα πλαίσια ενός κράτους θα υπάρχει αναμφισβήτητα μια σταδιακή διαφοροποίηση αυτό σε συνδιασμό με το πέρασμα της λήψης αποφάσεων κτλ μέσα στην κοινωνία θα επιτρέψει άπειρες διαφοροποιείσεις που σταδιακά θα εξασθενεί όλο και περισσότερο την έννοια του έθνους.

  Άσχετο χαθήκαμε! να πάμε για κανένα κρασί κάποια στιγμή

 34. kritias 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:27 μμ #

  Εγώ θα συνεχίσω να αποκαλώ τους προδότες, με το όνομά τους και ο Τρότσκι ήταν ένας από αυτούς.

  «πχ:”Είναι λογικό να περιμένουμε πως μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση αν τα πράγματα προχωράνε και βαθαίνουν, οι ανταγωνισμοί θα ατονίσουν μέχρι να “απονεκρωθούν”, άρα είναι λογικό να περιμένει κανείς πως οι ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ μεταξύ εθνών-θρησκειών-πολιτισμών θα ατονίσουν σταδιακά μέχρι να εκλείψουν οριστικά. Θα είναι τότε η στιγμή που η έννοια εθνική συνείδηση θα περάσει σε ανώτερη ποιοτικά μορφή (κάθε άλλο δηλαδή παρά θα καταργηθεί).”

  -Από που είναι λογικό; Ατονίσανε στη σοβιετική ένωση του μεγαλορώσου πατερούλη σου και εάν όχι γιατί;»

  Το «αν τα πράγματα προχωράνε και βαθαίνουν» γιατί το έβαλα; Η εμπάθειά σου δε σε αφήνει ούτε καν να διαβάσεις ένα κείμενο… Στη ΕΣΣΔ σωστά παρατηρείς ότι δεν ατόνισαν. Είναι το μόνο που δεν έγινε; Αφού ανατράπηκε… Θα μας τρελλάνεις εντελώς; Οι αιτίες της ανατροπής είναι οι ίδιες με τις αιτίες που κι αυτές οι συγκρούσεις δεν ατόνισαν. Θες να στα κάνουν όλα νιανιά;

  Δε θεωρώ το Στάλιν πατερούλη μου, έχω επιχειρηματολογήσει άλλωστε πως είναι γραφικότητα και αντικομμουνισμός τόσο ο αυτοπροσδιορισμός ως «σταλινικός» όσο και ως «αντισταλινικός». Για μένα είστε το ίδιο επιζήμιοι κι εσύ και όποιος έχει το Στάλιν για πατερούλη του.
  Επομένως αλλού αυτά.

  «σε χαλάει που κινητοποιούνται γιατί πέφτουν τα κτίρια στα κεφάλια μας;»
  Πότε είπα πως με χαλάει που κινητοποιούνται; Πολύ εμπάθεια…
  Για τις ««αριστερές» μορφές φυγής και αποστασιοποίησης από την ελληνική κοινωνία.» μίλησα. Θα μας πεις τίποτα γι’ αυτές ή θα φαντασιώνεσαι πως έχω κάποια θέση που δεν έχω και μετά θα κριτικάρεις εκείνη τη θέση σαν νέος Δον Κιχώτης;

  «Μάλιστα να και τ’αριστοτεχνικά…εκτός από το να χειροκροτάς πες μας και συ τίποτε…»
  Δεν πάσχω από εγωκεντρισμό. Όποτε βλέπω άρθρα άλλων που με εκφράζουν το λέω, όποτε θέλω να πω κάτι που δεν το έχω βρει να το έχει πει άλλος, πάλι το λέω.

  Τελικά δε μας είπες υπάρχουν ρατσιστικές αναφορές στο ΑΡΔΗΝ ναι ή όχι; Αυτό με ενδιαφέρει ειλικρινά.

  Τέλος για τη λοβοτομή σου απαντώ στο ύφος σου: Λοβοτομή θέλουν οι εθνομηδενιστές (κάθε έθνους, όχι μόνο του ελληνικού).

 35. kritias 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:39 μμ #


  Αν βλέπεις ότι στρατηγική επιδίωξη του ιμπεριαλισμού ΔΕΝ είναι το χτύπημα των εθνών, πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια συζήτησης.

  Προσπάθησε να ξαναδιαβάσεις το χωρίο που προσπαθώ να μιλήσω για ανταγωνιστικές κοινωνίες και ανταγωνισμούς (αντιθέσεις αν θες) που εκφράζονται στη σφαίρα του εποικοδομήματος (εκεί ανήκουν το έθνος, ο πολιτισμός γενικότερα). Είναι μια πολύ αντιμαρξιστική ανάλυση…, αντίθετα είναι μαρξιστική θέση το να μη βλέπεις διαφορά ανάμεσα στο αστικό κοσμοπολιτισμό και τον εργατικό διεθνισμό.

  Συχνά διαβάζω θέσεις που τις θεωρώ ναυάγιο της μαρξιστικής ανάλυσης αλλά δε το εκφράζω έτσι και λόγο ευπρέπειας. Στο κάτω κάτω της γραφής κανείς δε με διόρισε να κρατάω το μαρξιστικόμετρο, ρόλο που φαίνεται να σου αρέσει για τον εαυτό σου.

  «Το να βάζεις τον Τρότσκι δίπλα στο Ντ’Αλέμα και τον Ανδρουλάκη νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι πόσο γελοίο είναι. Τον ηγέτη του κόκκινου στρατού δίπλα στους μούτσους.»
  Ναι, γι’ αυτό η προδοσία του Τρότσκι ήταν μεγαλύτερη και με παγκόσμιο αντίκτυπο σε αντίθεση με τους μικροπροδότες (μούτσους της προδοσίας) Ανδρουλάκη και Ντ’ Αλέμα.

  «Σνομπισμός υπάρχει, αλλά δε θα το σπάσεις έτσι.»
  Προσωπικά δε φιλοδοξώ να «σπάσω» τίποτα… Λέω μόνο τη γνώμη μου. Και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται συχνά ο διάλογος εδω μέσα δείχνει πως δε μπορεί να αλλάξει τίποτα δυστυχώς. Όταν νιώθω ξένος προς μια κατάσταση και επιπλέον πιστεύω πως δε μπορώ να την αλλάξω, το μόνο που μου μένει είναι να εκφράσω την αντίθεσή μου και αυτό έκανα.

 36. kritias 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:47 μμ #

  @χαμόγελο
  Τα έθνη όπως τα συγκροτήθηκαν στον καιρό του καπιταλισμού είναι όντως «τεχνητό δημιούργημα». Όμως η ανάγκη του ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό, στο να βρει την ταυτότητα του, προϋπήρχε του καπιταλισμού θα συνεχίσει να υπάρχει και στον κομμουνισμό, αν φτάσουμε ξαναλέω κάποτε σ’ αυτόν.

  Στο άλλο που λες συμφωνούμε με την εξής έννοια. Στην αταξική κοινωνία, όπου αναμένουμε να έχουν εκλείψει οι ανταγωνισμοί μέσα στην κοινωνία, αναμένουμε τα έθνη και οι πολιτισμοί να μη συγκρούονται μεταξύ τους. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο λογικά οι ανταλλαγές ανάμεσα στους πολιτισμούς θα γίνουν το κυρίαρχο. Θα έχουμε μια πολύ δυναμική κατάσταση, συνεχών ωσμώσεων και αλλαγών που θα είναι απαλλαγμένες από την εξυπηρέτηση οποιονδήποτε οικονομικών ή γεωπολιτικών συμφερόντων γιατί τότε δε θα υπάρχουν τέτοια. Γι’ αυτή την ποιοτικά ανώτερη μορφή εθνικής συνειδήσης μιλάω.

 37. kraftwerkvs 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 3:24 μμ #

  πάντως εγώ νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να ανοίγατε ένα άλλο πόστ για αυτό το θέμα γιατί η συζήτηση για τα stage δεν έχει καμιά σχέση με τους ρασταφάρι :)…τζα μαν

 38. talibermal 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:00 μμ #

  @Κρίτιας

  Έχεις δίκιο που προσβάλλεσαι αλλα δεν είσαι ο μόνος.

  Παραπέρα.

  Έπεξηγησέ μου σε παρακαλώ τη κάτωθι φράση που υιοθετείς: »Για τις “«αριστερές» μορφές φυγής και αποστασιοποίησης από την ελληνική κοινωνία.”

  Ποιά είναι η »αριστερή» φυγή, ποιόν χαρακτηρίζει; τι σημαίνει να αποστασιοποιηθείς από την ελληνική κοινωνία; Ποιός αποξενώνει ποιον; η ελληνική κοινωνία όπως αταβιστικά την επικαλείται ο φίλος σου είναι κάτι το ενιαίο;
  Όλοι οι φοιτητές που έχουν γίνει μηδενιστές και ρασταφάρι ηδονιστές είναι μεταμοντέρνα ρεμάλια ή δείγμα της αλλοτροίωσης που πνίγει την ελληνική κοινωνία;
  Κατά τα άλλα ναι ας ανοίξουν ένα άλλο θρεντ οι φίλοι μας και ας τα πούμε εκεί με την ώρα μας, που δεν έχουμε.
  Ααα και περί προδοσίας κτρ κτρ και τις λεξιλογικές ασκήσεις περί λανθασμένης χρήσης όρων..σταλινισμός κτλ απλά αποδείκνυουν το αντίθετο: δηλαδή την πεισματική, ανήμπορη να πείσει, προσπάθεια της προώθησης και στηρίξης σταλινικών διαστρεβλώσεων χωρίς εντέλει να τις επικαλείσαι άμεσα.
  Κρίμα.

 39. Αντώνης 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:46 μμ #

  @ Κριτια

  Λοιπόν. Δεν έχω πολύ οίστρο αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω..!
  Ο όρος έθνος (έθνος-κράτος) είναι πράγματι σύμφυτη έννοια με το στάδιο ανάπτυξης του καπιταλισμού. Η ιστορία, το κοινωνικο-ιστρορικό προτσές, είναι σπαρμένο από κοινοτιστικές-πολιτιστικές ομάδες (από πόλεις κράτη στη δουλοκτησία μέχρι πολυ-πολιτισμικές αυτοκρατορίες στη φεουδαρχία). Από αυτή την άποψη ο Υ έχει απόλυτο δίκιο για την απονέκρωση-κατάργηση των εθνών στον κομμουνισμό (και όχι στο σοσιαλισμό). Αλλά ας εμβαθύνουμε…
  Η εθνότητα ως μια ολότητα εθνικής συνείδησης αποτελεί τίποτε άλλο από την αντανάκλαση των παραωγικών σχέσεων στο εποικοδόμημα. Δηλαδή η ιδεολογία της αστικής τάξης , αυτή η κυρίαρχη ιδεολογία για το έθνος, είναι ουσιαστικά η αντανάκλαση των συμφερόντων της και η επιβολή της ως ενιαία στο έθνος-κράτος. Πώς το καταφέρνει αυτό η αστική τάξη; δημιουργώντας σωβινιστικά πρότυπα και αντανακλάσεις μεταξύ των εθνών όπως το ότι τα συμφέροντα (εθνικά) ενός κράτους είναι αντίθετα με αυτά ενός άλλου κράτους. Ότι ο μικροαστός στην Ελλάδα κινδυνεύει εθνικά από το κινέζικο μικρομάγαζο. Ότι ο εργάτης κινδυνεύει από τον ξένο. Όχημα πολύ καλό για να συσκοτίζει ότι όλη αυτή η ιδεολογία απλά εξυπηρεταί το κυρίαρχο, που είναι τα εθνικα αστικά συμφέροντα γεωπολιτικής στον κόσμο.
  Δύο παραδείγματα:
  Είχε νόημα ο ντεφετισμός του ΚΚΕ στην μικρασιατική εκστρατεία; είχε γιατί κριτήριο καταδίκης μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης είναι το συμφέρον της «εθνικής» εργατικής τάξης αλλά και το συμφέρον παγκόσμια του προλεταριάτου. Με άλλα λόγια πρέπει να είναι η εργαστική τάξη διεθνιστική. Ναι πρέπει.
  Είχε νόημα η συμπαράταξη με την κυβέρνηση Μεταξά κατά το Β. Π.Π.; Ναι είχε για τους ίδιους λόγους με τους παραπάνω. Με άλλα λόγια πρέπει η εργατική τάξη να είναι και πατριωτική; Ναι πρέπει.
  Καλύτερη συμπύκνωση αυτών που λέω είναι το «Για τους δίκαιους και άδικους πολέμους» αυτουνού με το μουσάκι.
  Τώρα για τον κοσμοπολιτισμό: Ναι έχει τεράστια σημασία η σύγκρουση με τον κοσμοπολιτισμό ως ένα αστικό ιδεολογικό ρεύμα πυ προσπαθεί να συσκοτίσει τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τον πόλεμο χαρακωμάτων που διαξάγουν οι αστοί (και όχι τα έθνη κριτία) μεταξύ τους. Αλλά θέλει προσοχή. Και το Άρδην δεν προσέχει. Διολισθαίνει σε εθνικιστικές αντιλήψεις περί έθνους , μετανάστευσης κτλ.
  Για να στο κάνω και λίγο σχηματικό: Όπως αντιλαμβάνεσαι την κοινωνία διαιρεμένη σε τάξεις, προσπάθησε να την αντιληφθείς σαν δύο «έθνη». Από τη μία τα εθνικά συμφέροντα της ερτγατικής τάξης (Ελλήνων και μεταναστών) και από την άλλη τα εθνικά συμφέροντα της αστικής τάξης (ντόπιας και ξένης). Αυτά

 40. Υ 8 Νοεμβρίου, 2009 στις 3:41 πμ #

  Κρητία, μόνο στο ουσιαστικό:

  ‘Αν βλέπεις ότι στρατηγική επιδίωξη του ιμπεριαλισμού ΔΕΝ είναι το χτύπημα των εθνών, πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια συζήτησης.’

  Και την προηγούμενη συζήτηση έτσι την έκλεισες. Τόσο πασιφανές είναι δηλαδή στα μάτια σου ότι ο ιμπεριαλισμός τα ΄χει βάλει με το έθνος κράτος και δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο επιφανειακη και του συρμού είναι η άποψη αυτή.

  Τελικά όμως απάντησε στο εξής: στηρίζεται ο ιμπεριαλισμός στο έθνος κράτος ναι ή όχι? Υπάρχει ιμπεριαλισμός χωρίς έθνη – κράτη?

  Για το ρατσισμό:
  Ο περιορισμένος ορισμός του ρατσισμού που δίνεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ απορρίπτουν επισήμως μετά βγδελυμίας θεωρήματα περί ανώτερων και κατώτερων φυλών και μάλιστα βγάζουν και νόμους εναντίον τους. Τις κάνει αυτό μη ρατσιστικές κυβερνήσεις? Καθόλου. Οι νόμοι κατά των μεταναστών που βγάζουν είναι άκρως ρατσιστικοί. Όπως και η γενικότερη αντιμετώπιση του τρίτου κόσμου. Θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα τους να λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους, να τους βομβαρδίζουν και μετά να τους πουλάνε και διδασκαλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να τους μεταλαμπαδεύουν και πολιτισμό. Η όλη αντίληψη πανίσχυρη στη δυτική ευρώπη ότι στον τρίτο κόσμο έχουν καταπιεστικά καθεστώτα γιατί είναι απολίτιστοι και για να τους σώσουμε πρέπει να τους μεταλαμπαδεύσουμε τον πολιτισμό μας. Ούτε τους περνάει απ’το μυαλό ότι τα καταπιεστικά καθεστώτα είναι εκτελεστικά όργανα των πολυεθνικών όπως και οι δικές μας ‘δημοκρατικές’ κυβερνήσεις. Αυτό δεν είναι ρατσισμός? Τι είναι?

  Ρατσιστές δεν ήταν μόνο οι Χιτλερικοί και οι φίλοι τους. Ο ρατσισμός είναι μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη στην Ευρώπη (σας προτείνω αυτό σχετικα http://www.amazon.com/Exterminate-All-Brutes-Darkness-European/dp/1565843592) που θέλει δουλειά πολύ να ξεριζωθεί.

  Ρατσιστές δεν είναι μόνο εκείνοι που διακηρύσουν ανοιχτά την ανωτερότητα μιας φυλής πάνω στην άλλη, αλλά όλοι όσοι ανέχονται και θεωρούν σωστή τη διαφέντευση μιας ομάδας ανθρώπων από μία άλλη, με κριτηρία καταγωγής, εθνικής και πολιτισμικά σε αυτή την περίπτωση.

  Αντώνη, επιτέλους συμφωνήσαμε!! Ν’ανοίξουμε σαμπάνιες αδερφέ! (διαφωνώ στο αν τα έθνη θα καταργηθούν στο σοσ ή στον κομ αλλά επειδή είναι λίγο θεολογικη η συζήτηση ας την αφήσουμε).

  Τέλος, για Τρότσκι.. μήπως ήταν πράκτορας του Χίτλερ βάσει εκείνων των τρομερών άρθρων του Κύριλλου χωρίς παραπομπές?

 41. enas 8 Νοεμβρίου, 2009 στις 2:44 μμ #

  Tortskistes PANTA 5h fallaga

 42. Y 8 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:20 μμ #

  ‘Tortskistes PANTA 5h fallaga’ όπως λέμε ‘γραύοι κότες’.

 43. a8lios 8 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:05 μμ #

  Γιατί δεν είναι οι γαύροι κότες?

 44. asxeto 10 Νοεμβρίου, 2009 στις 4:59 πμ #

  Gia ta stage den kserw alla gia ton Geller 3erw:

  🙂 Bye the only solution is revolution!

 45. a8lios 10 Νοεμβρίου, 2009 στις 9:51 μμ #

  Είχε και στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη μια συνέντευξη με δύο εργαζόμενους με στέιτζ στον ΟΓΑ:
  http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5345561

 46. visk 10 Νοεμβρίου, 2009 στις 10:12 μμ #

  Κι ο Π. Ψωμιάδης για τους εργαζόμενους σε Stage:

  «Με πολύ περίσκεψη θα πρέπει η Πολιτεία, η σημερινή κυβέρνηση, να σκύψει στο πρόβλημα. Το θέμα αφορά όλα τα κόμματα. Πρέπει να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος, διότι εμείς θα σταθούμε δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά. Και είναι παιδιά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ. Είναι καιρός να πετάξουμε τις ταμπέλες, είναι παιδιά του ίδιου Θεού. Εμένα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Τα παιδιά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα. Είναι Ελληνόπουλα και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τα μεταχειρίζεται σαν να είναι λαθρεπιβάτες», κατέληξε ο Νομάρχης.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ:
  http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=1228

Trackbacks/Pingbacks

 1. Redblogs.gr » O Uri Geller και τα stage - 4 Νοεμβρίου, 2009

  […] Ε όχι ρε μάγκες, δε τα εξαφάνισαν, πώς να το κάνουμε; Τα εξαφανίζουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τα χώνουν -και με το παραπάνω-… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (983 λέξεις)] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: