«Τόσους μπάτσους και τόσο ποδόσφαιρο έχουμε να δούμε από τη χούντα»*

19 Οκτ.

(μόνο που τότε βλέπαμε τουλάχιστον  καλό ποδόσφαιρο…)

Βρέθηκα εχτές στα επίσημα του ΟΑΚΑ, να παρακολουθήσω το παιχνίδι ΑΕΚ – Πανθρακικός. Γιατί όμως αναφέρω ότι ήμουν στα επίσημα θα εξηγήσω αμέσως. Πρώτον για να αποδείξω ότι είμαι πολύ σπουδαίος 🙂 . Τους είπα, στην είσοδο, παιδιά compasso  εδώ και αμέσως όλες οι πόρτες άνοιξαν 🙂 .  Δεύτερον γιατί κανά δυο τρεις σειρές μπροστά μου, καθόντουσαν καμιά δεκαριά Κινέζοι, οι οποίοι βρέθηκαν παρέα με τις φωτογραφικές τους μηχανές στο γήπεδο και μου προκάλεσαν την απορία. Τι μπορεί να θέλει ο Κινέζος  στο πιο άκυρο παιχνίδι της superleague, που ούτε οι ΑΕΚτζήδες δεν είχαν πάει (και καλά κάναν δηλαδή)? Το πολυμήχανο μυαλό μου άρχισε να κατακλύζεται από σκέψεις ως που  κατέληξε στη προφανή εξήγηση. Οι Κινέζοι με τις φωτογραφικές δεν είχαν έρθει για το ματς! Είχαν έρθει για το γήπεδο.

-Ωραίο αυτό το ΟΑΚΑ, μήπως να το πάρουμε? Γιατί αυτή φωλιά του πουλιού ρε παιδί μου, δε φτάνει.

Όταν η κυβέρνηση είναι δεξιά και η αντιπολίτευση είναι δήθεν αριστερή, σκέφτεσαι συνέχεια ότι σε κοροιδεύουν. Ακούς όμως και κανά αλαλαγμό για τα… αυτιά του κόσμου. Κόσμου που αποδείχτηκε αφελείς μιας και τη πίστεψε τη φασαρία, ως πολιτική πρόταση και μόνη ελπίδα. Ήρθε ο καιρός όμως και οι Γαλάτες γίναν κυβέρνηση. Να δούμε τώρα λοιπόν, τι αποτελέσματα θα έχει ο μαγικός τους ζωμός. Τι θα κάνει ο πρόεδρος Αστερίξ με τον αντιπρόεδρο Οβελίξ  (καλέ μου Goscinny,   με συγχωρείς για τη βλάσθημη σύγκριση,  αλλά ούτως ή αλλιώς ο ξεμωραμένος ο uderzo   σε έχει ξεπουλήσει τελείως).

Τώρα, λοιπόν, ήρθε το τέλος της λογικής και  όχι της ιστορίας. Οι «αριστερές» εφημερίδες ποιούν την νοίσσαν όταν οι μεταλεργάτες τρώνε τα σοσιαλιστικά γκλοπ στα κεφάλια και οι δεξιές τραβάν μπροστά για να μπουν στη Βαστίλλη σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης όπως περιγράφει πολύ γλαφυρά ο άθλιος στο μπλόγκ του. Η παράδοση του λιμανιού στους Κινέζους ( με αναδιαπραγματευμένους όρους και με τη συμφωνία των μεγαλοσυνδικαλιστών) βαφτίζεται από την αντιπολίτευση και τη κυβέρνηση επένδυση για το μέλλον και η κατάργηση του εθνικού αερομεταφορέα και το ξεπούλημα της Ολυμπιακής παρουσιάζεται από το «συμπαθέστατο» Στυλιανίδη ως σωτηρία από τη κατάρα και μεγάλο κέρδος της χώρας, μιας και συνεχώς μας θύμιζαν το πόσο στοιχίζει η Ολυμπιακή ξεχνούσαν βέβαια να μας πού γατί στοιχίζει τόσο αλλά και πόσο στοιχίζουν τα ήδη ιδιωτικοποιημένα κοράκια που αποκαλούν τους εαυτούς τους υπουργούς. Γιατί αν κάτι είναι σίγουρα ξεπουλημένο στο μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα, είναι σίγουρα τα δυο μεγάλα κόμματα, που ρημάζουν το κουφάρι ενός λαού ακόμα ζωντανού.

Ενός λαού που ντροπιάζει την ιστορία του και ξεπουλάει το μέλλον του έναντι ενός πινακίου φακής ή κάποιου καλά κρυμμένου σοσιαλιστικού Παπανδρεικού γενετικού κώδικα. Ενός λαού που αρκείται να αναπωλεί επιλεκτικά τη προηγούμενη κατάσταση της δεκαετίας του 80, περιμένοντας από τους άρχοντες να πράξουν τα ίδια που πράτταν τότε, μην έχοντας καμιά διάθεση όμως ο ίδιος να πράξει αυτά που έπραττε τότε. Ένας λαός που ποντάρει τα ελάχιστα εναπομείναντα λεφτά του στο όνομά Παπανδρέου και κάθεται και χαζεύει τη ρουλέτα να  γυρνάει, βέβαιως πως θα χάσει αλλά πάντα ελπίζοντας, γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Ναι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γιατί πρώτα έχουν πεθάνει η μνήμη και η συνείδηση.

Αυτό το λαό καλείται να αναστήσει η κομμουνιστική αριστερά. Η κομμουνιστική αριστερά που πρέπει να συνηδητοποιήσει τις συνθήκες. Να συνηδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πράγματι καθόλου χώρος για σεχταρισμό, γιατί κανένας άνθρωπος δε μπορεί να πάει χαμένος στη παρούσα συγκυρία, αλλά και μια κομμουνιστική αριστερά με ξεκάθαρους στόχους και όραμα που θα δώσει ελπίδα στο κόσμο και θα διεκδικέι, ναι ακριβώς, θα διεκδικεί την εξουσία. Μια αριστερά που δε φοβάται να πει τη λέξη σοσιαλισμός, μια αριστερά που θα χτίσει το συνδικαλισμό από την αρχή, αναγεννώντας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη και χτυπώντας τον ατομισμό.

*σύνθημα γραμμένο σε ένα τοίχο στη Μπενάκη, επί της προηγούμενης σοσιαλιστικής θητείας

Advertisements

11 Σχόλια to “«Τόσους μπάτσους και τόσο ποδόσφαιρο έχουμε να δούμε από τη χούντα»*”

 1. Philemon Οκτώβριος 19, 2009 στις 8:28 μμ #

  «Βυζιά, κώλοι και ποδόσφαιρο», το λέγαμε επί χούντας. Το ίδιο ακριβώς λέμε και τώρα.

 2. Κάποιος που σκέφτεται... Οκτώβριος 19, 2009 στις 11:08 μμ #

  καλησπέρα σε όλους και από εδώ… σας περιμένω στο blog μου για να συνεχίσουμε την κουβέντα…

  http://www.kritikitwnoplwn.blogspot.com/

 3. Y Οκτώβριος 20, 2009 στις 3:33 μμ #

  Από βίτσιο έχω γραφτεί στη μέλινγκ λιστ του ΜΠΑΤΣΟΚ.

  Μόλις έλαβα το καταπληκτικό μέιλ ‘Οι πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης’. Απολαύστε:

  ‘Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ήταν ανοιχτό. Σε αυτό ήταν καλεσμένος ο Συνήγορος του πολίτη, όπου και ενημέρωσε τους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα του δημόσιου τομέα.’

  Waw!

  ‘Ακολουθώντας την δέσμευση ότι το Δημόσιο πρέπει να στελεχωθεί «από τους άριστους και όχι του αρεστούς», η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων σε όλα τα Υπουργεία, καλώντας οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο πολίτη να στείλει το βιογραφικό του. Τα, περισσότερα από, 20.000 βιογραφικά που συγκεντρώθηκαν αξιολογούνται ήδη. Την πρακτική αυτή ακολουθούν ήδη και τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.’

  Yeah! Μην ελπίζετε ότι θα κοιτάξουν κιόλας πάντως.

  Boy George έφη:
  ‘Είμαι έτοιμος να συνδιαμορφώσουμε συναινέσεις για μια εθνική κοινωνική συμφωνία για τις μεγάλες αλλαγές. Και σύντομα θα καλέσω φορείς και κοινωνικούς εταίρους για το σχέδιό μας. Είμαι έτοιμος και να συγκρουστώ με αντιλήψεις και συμφέροντα που μας κρατάνε πίσω.’

  Και άρχισε τη σύγκρουση στα κεφάλια των μεταλλεργατών και όσον πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους στα Εξάρχεις.

  Καθότι είναι γνωστό ότι και οι δύο κατηγορίες ‘μας κρατάνε πολύ πίσω’… Ενω η COSCO με τη νέα πλατφόρμα που τις δώσαν θα μας πάει αναμφισβήτηα μπροστά.

  Στο διάολο.

 4. Y Οκτώβριος 22, 2009 στις 12:31 μμ #

  http://www.tvxs.gr/v24003

  Οι σκατόμπατσοι των καριόληδων του ΜΠΑΤΣΟΚ συνεχίζουν τον ‘κοινωνικό διάλογο’ προσαγάγωντας ΚΑΙ τον εκφωνήτη του Πολυτεχνείου. Ή εταίρη ΚΑΡΙΟΛΑ εκφωνήτρια δε ντρέπεται λιγάκι? Αλήθεια δε θα δηλώσει τίποτα?

  Και να σας πω και σας ρε μαλάκες ΚΚέδες… Τώρα ντάξει μπορούμε να βρίζουμε την κυβέρνηση χωρίς να βάζουμε δίπλα ‘και που η ΝΔ θα έκανε τα ίδια’? Δε θα είμαστε ύποπτοι για φιλοΝεοδημοκράτες όταν θα βρίζουμε την κυβέρνηση?

 5. Αντώνης Οκτώβριος 22, 2009 στις 2:24 μμ #

  @Y

  Δες αυτό

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1095408

 6. Αντώνης Οκτώβριος 22, 2009 στις 2:57 μμ #

  Εντωμεταξύ κοιτάξτε εδώ ποινή!

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/10/2009_303703

 7. Y Οκτώβριος 22, 2009 στις 3:33 μμ #

  @Αντώνη
  Το πιασα. Λοιπόν επειδή εγώ βαριέμαι να βάζω το ‘άξιος συνεχιστής της ΝΔ’ κάθε φορά, μπορείτε από τώρα να αρχίσετε να μου λέτε ‘άμα θέλεις να ρθει η ΝΔ πέστο μας’ και άλλα τέτοια ωραία που μου λέγατε πριν τις εκλογές από την ανάποδη. Αν δε το κάνετε θα είστε κωλο-οπορτούνια.

 8. Y Οκτώβριος 27, 2009 στις 2:51 μμ #

  άσχετο: http://euobserver.com/9/28883
  Προσπαθεί η ρωσική αστική τάξη να βελτιώσει το image του Στάλιν στη Δύση? Η αλήθεια είναι ότι οι Δυτικοί έχουν χαζέψει από την προπαγάνδα και είναι πεισμένοι στην πλειοψηφία του ότι Στάλιν = Χίτλερ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

  Περίεργα παιχνίδια τέλος πάντων που ξεκινάνε από σχεδιασμούς αγωγών, διατάξεις οπλικών συστημάτων και βιομηχανικά συμβολαία και μπλέκονται με την ιστορική μνήμη και κοινή γνώμη.

  Γι’αυτό και μια συνεκτική μαρξιστική – κομμουνιστική κριτική στο Στάλιν είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

 9. Μέλιτον Καντάρια Οκτώβριος 31, 2009 στις 7:58 μμ #

  Μιλαμε για τρελο επαγγελματισμο:

Trackbacks/Pingbacks

 1. Redblogs.gr » “Τόσους μπάτσους και τόσο ποδόσφαιρο έχουμε να δούμε από τη χούντα”* - Οκτώβριος 19, 2009

  […] Βρέθηκα εχτές στα επίσημα του ΟΑΚΑ, να παρακολουθήσω το παιχνίδι ΑΕΚ – Πανθρακικός. Γιατί όμως αναφέρω ότι ήμουν στα επίσημα θα εξηγήσω αμέσως. Πρώτον για να αποδείξω ότι είμαι πολύ σπουδαίος . Τους είπα, στην είσοδο, παιδιά compasso  εδώ και αμέσως όλες οι πόρτες άνοιξαν .  Δεύτερον γιατί κανά δυο τρεις σειρές μπροστά μου, καθόντουσαν καμιά δεκαριά Κινέζοι, οι οποίοι βρέθηκαν παρέα με τις φωτογραφικές τους… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (620 λέξεις)] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: