Πορεία πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο Κρήτης

1 Μάι.

Η πορεία της ΓΣΕΕ ξεκίνησε κατα τις 11 από το ΕΚΗ. Ουσιαστικά ακολούθησε και αυτή μια διαδρομή που περιελάμβανε τα σημεία όπου έχουν πέσει εργάτες όπου και κατάτέθηκε στεφάνι. Στην κεφαλή της πορεία πορευόταν αρκετός μέλη των ΔΣ των σωματείων (ΠΑΣΟΚ από ότι αντιλήφθηκα κτλ). Από πίσω ακολουθούσαν με μεγάλη απόσταση φοιτητικοί συλλόγοι και μικρά μπλοκ των ΣΥΝ ΚΟΕ κτλ. Στην δικαιοσύνης το μπλοκ της ΚΟΕ (δεν γνωρίζω αν έφυγε και κάποιο άλλο) διασπάστηκε από την πορεία φεύγοντας προς πλατεία Δασκαλογιάννη. Τα υπόλοιπα μπλοκ συνέχισαν την διαδρομή τους κανονικά. Η πορεία είχε περίπου 300+ άτομα στην πλειοψηφία τους φοιτητές κτλ.

Η πορεία του Π.Α.ΜΕ. ξεκίνησε από την πλατεία ελευθερίας κατα τις 11. Και ακολούθησε τα σημεία στα οποία είχαν πέσει εργάτες. Σε κάθε σημείο γινόταν κατάθεση στεφανιού και γινόταν 1 λεπτού σιγή. Κοντά στο ταχυδρομίο το μπλοκ της ΚΟΕ συναντήθηκε με το μπλοκ του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το μουσείο(στην πλατεία ελευθερίας). Συνολικά το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ είχε λίγο περισσότερο από 500 άτομα στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι.

Για τα νούμερα της πορείας της ΓΣΕΕ κρατώ κάποιες επιφυλάξεις. Όπως και να έχει η συγκέντρωση του ΚΚΕ πρέπει να είχε πολύ περισσότερο κόσμο συγκριτικά με την ΓΣΕΕ.

υγ.Από εδώ και πέρα επέλεξα άσχετα με το τι λένε να κρύβω τα πρόσωπα και από τις πορείες του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ.

Ένα Σχόλιο προς “Πορεία πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο Κρήτης”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Redblogs.gr » Blog Archive » Πορεία πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο Κρήτης - 2 Μαΐου, 2009

    […] Η πορεία της ΓΣΕΕ ξεκίνησε κατα τις 11 από το ΕΚΗ. Ουσιαστικά ακολούθησε και αυτή μια διαδρομή που περιελάμβανε τα σημεία όπου έχουν πέσει εργάτες όπου και κατάτέθηκε στεφάνι. Στην κεφαλή της πορεία πορευόταν αρκετός μέλη των ΔΣ των σωματείων (ΠΑΣΟΚ από ότι αντιλήφθηκα κτλ). Από πίσω ακολουθούσαν με μεγάλη απόσταση φοιτητικοί συλλόγοι και μικρά μπλοκ των ΣΥΝ ΚΟΕ κτλ. Στην δικαιοσύνης το μπλοκ της ΚΟΕ (δεν γνωρίζω αν έφυγε και κάποιο άλλο) διασπάστηκε από την… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: