Ο Γιώργος Αυγερόπουλος του Εξάντα στο Γκράνμα

27 Απρ.

Ο guerilla filmmaker, όπως πολύ πετυχημένα τον χαρακτήρισε ο Μίμης Τσακωνιάτης, πρόσφατα παρουσίασε τη καινούιρια του δουλεία «Το Μυστικό της Αυγής». Του ζήτησα να παραχωρήσει στο Γκράνμα μια συνέντευξη με θέμα τα φετινά του ντοκυμαντέρ αλλά και αυτά που συμβαίβουν γύρω μας και πολύ ευγενικά δέχτηκε.

Εδώ λοιπόν μπορείτε να υποβάλλετε όποιο ερώτημα θέλετε να του κάνετε μέχρι τη Πέμπτη 30 Απριλίου στις 10:00 π.μ. Δυστυχώς δεν είναι πολύς ο χρόνος αλλά δεν είναι και εύκολο να τον πετύχεις στην πρωτεύουσα. Η κουβέντα θα προσπαθήσω να ανέβει στο Γκράνμα με μορφή podcast αλλιώς θα ανέβει ως κείμενο.
Περιμένω τις ερωτήσεις σας. «

Advertisements

14 Σχόλια to “Ο Γιώργος Αυγερόπουλος του Εξάντα στο Γκράνμα”

 1. elixat Απρίλιος 27, 2009 στις 4:58 μμ #

  Θα ήθελα να ρωτήσεις με ποιό κριτήριο επιλέγει τους τόπους και τα θέματα που μελετά.

 2. make love not work Απρίλιος 27, 2009 στις 6:22 μμ #

  Εγώ θα ήθελα να τον ρωτήσω αν κατά την διάρκεια κάποιου από τα ρεπορτάζ που έχει κάνει έχει βιώσει καταστάσεις οι οποίες να τον έκαναν να αναθεωρήσει απόψεις (πολιτικές, θρησκευτικές, φιλοσοφικές) που είχε μέχρι τότε.

 3. Y Απρίλιος 27, 2009 στις 7:37 μμ #

  Εγώ θα ήθελα να τον ρωτήσω αν έχει νοιώσει ποτέ ν’απειλείται η ζωή του κατά τη διάρκεια της δουλειάς για κάποιο ντοκυμαντέρ.

  Συγκεκριμένα θυμάμαι μια σκηνή με του αντάρτες στο Δέλτα του Νίγηρα που έπαιρνε συνέντευξη μέσα σε μια βάρκα από έναν αντάρτη σε μια άλλη βάρκα που όταν παθιαζόταν από τη συζήτηση κράδαινε το καλάζνικοφ με τη κάνη προς την κάμερα…

  Ή σ’ενα ντοκυμαντέρ για τη Βολιβία πριν πάρει την εξουσία το MAS όπου τράβαγε μέσα από μια διαδήλωση που χτυπιόταν από την αστυνομία και είχε αρκετούς νεκρούς.

  Ή πάλι όταν τρυγύρναγε στην Αϊτή με του μάγους βουντού έμπειρους κατασκευαστές ζόμπι.

  Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω που μπορούμε να βρούμε τα ντοκυμαντέρ του με αγγλικούς υπότιτλους. Ειδικα το ‘Μάχη στη στέγη του κόσμου’ για τη κλιματική αλλαγή και του πόλους θα ήθελα να το στείλω σε φίλους κ συναδέλφους εδώ στις Βρυξέλλες. Προσωπικά το έχω δει τρεις ή τέσσερις φορές και το θεωρώ αριστουργηματικό.

  Επίσης πόσο εύκολο ήταν να βρίσκει χρηματοδότηση στα πρώτα του βήματα στο χώρο του ντοκυμαντέρ (πότε ακριβώς έγιναν αυτά και ποιο ήταν το κίνητρο του?)

  Επίσης: πώς θα του φαινότανε να κάνει ένα ντοκυμαντέρ για το λόμπινγκ των πολυεθνικών στις Βρυξέλλες και τον τρόπο που καθοδηγούν τη λήψη αποφάσεων εδώ? Προσωπικά θα πέταγα τη σκούφια μου για κάτι τέτοιο καθότι δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να ανοίξει το θέμα αυτό στην Ελλάδα και να ξεστραβωθούμε λίγο ως προς αυτό. Μπορώ επίσης να εγγυηθώ ότι θα έχει την πλήρη συνεργασία του CEO (νεό σάιτ: http://www.corporateeurope.org/)

  Αυτα τα ολίγα. Θα μου ρθουν σίγουρα κι άλλα μέχρι την Πέμπτη. Να τον ευχαριστήσω κι εγώ ως συμπλόγκερ που μας κάνει αυτή την τιμή.

 4. Y Απρίλιος 27, 2009 στις 7:39 μμ #

  Δε καταλβαίνω γιατί δε δουκεύει το λινκ, κάντε κόπυ πέιστ αυτο: http://www.corporateeurope.org

 5. xamogelo Απρίλιος 27, 2009 στις 9:39 μμ #

  @Y έβαλες την παρένθεση στο header γιαυτό δεν δουλεύει.

 6. Juan Belmonte Απρίλιος 27, 2009 στις 11:50 μμ #

  Τι μικρός που είν ο κόσμος ρε Compasso…Σήμερα ήμουν με έναν φίλο του σκηνοθέτη!

 7. Кроткая Απρίλιος 28, 2009 στις 12:05 πμ #

  πολύ καλή πρωτοβουλία!

  Υ, όλα τα ρώτησες πια! Θα επανέλθω.

 8. elixat Απρίλιος 28, 2009 στις 3:39 μμ #

  Νομίζω πως μία καλή ερώτηση (ίσως προς το τέλος) είναι αν ο ίδιος πιστεύει πως η δουλεία του μπορεί να επιφέρει έστω και μια ελάχιστη θετική συνέπεια, στην εξέλιξη του εκάστοτε ερευνόμενου θέματος.

 9. Y Απρίλιος 28, 2009 στις 8:17 μμ #

  Μου ‘ρθε κι άλλη μία (ντάξει τώρα εγώ λέω ότι μου’ρθει μετά εμπιστεύομαι το compasso από όλες τις ερωτήσεις να μαζέψει εκείνες που θεωρεί καλύτερες): Στα ντοκυμαντέρ εμφανίζονται πάντα αυτοί οι χαρακτήρες (εντελώς πραγματικοί) που είτε είναι απίστευτα ηλίθιοι είτε απίστευτα κακοί ή και τα δυο και χρησιμεύουν ως αρνητικά παραδείγματα ή ως εφαλτήρια για να καταλάβουμε πόσο λάθος είναι μια κάποια λογική ή κάποιο άλλο φαινόμενο. Από ντοκυμαντέρ του Γιώργου (ελπίζω να μη το μπερδεύω μα κάτι άλλο) νομίζω θυμάμαι κάτι τέτοια βλαστάρια Χιλιανούς που είχαν φύγει μισθοφόροι της BlackWater στο Ιράκ. Και ιδού η ερώτηση: του έχουν ποτέ διαμαρτυρηθεί άτομα για το πώς τα παρουσιάζει στα ντοκυμαντέρ του; (ότι είναι άδικο, παραποίηση κλπ.) ή ακόμα του έχουν κάνει καμιά μηνυσούλα (αν δεν είμαι πολύ αδιάκριτος).

  Α κι άλλη μία: ποιους άλλους ντοκυμενταρίστες θαυμάζει? Γιατί αν τους θαυμάζει αυτός τότε εμείς πρέπει σίγουρα να δούμε τα ντοκυμαντέρ τους.

 10. compasso Απρίλιος 28, 2009 στις 8:46 μμ #

  θα μαζέψω τις ερωτήσεις σε θεματικές ενότητες και μερικές θεωρώ ότι μπορούν να συμπτυχθούν. Απ’ ότι βλέπω έχετε κάνει ερωτήσεις μόνο προσωπικές και όσο αφορά τη δουλειά του κι αυτό είναι καλό μιας και εγώ ήθελα να ρωτήσω και άλλα πράγματα οπότε θα πιάσουμε όλους τους τομείς. Κάντε όσες ερωτήσεις θέλετε ακόμα. Εγώ θα φροντίσω να μη βγει η κουβέντα πάνω από μια ώρα, για να μην είναι κουραστικό και για τους ακροατές αλλά και για τον ίδιο που φαντάζομαι θα έχει και καμιά άλλη δουλειά να κάνει 🙂 . Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο το δυνατόν λιγότερο γίνεται, ώστε να παραχωρήσω όλο το χρόνο στον ίδιο.

  @Υ: το αγγλικό site του Εξάντα είναι το smallplanet.gr. Από εκεί μπορείς να αγοράσεις τα ντιβιντια των ντοκυμαντερ νομίζω με αγγλικούς υπότιτλους. Τσέκαρε το.

 11. kraftwerk Απρίλιος 28, 2009 στις 9:19 μμ #

  -Κατα πόσο η ταξική ματιά και ανάλυση των επηρεάζει στην επιλογή του θέματος, στον τρόπο παρουσίασης του θέματος, στην κριτική του τοποθέτησει κάθε φορά στο εκάστοτε θέμα;

  -Τι πιστεύει για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου ;

 12. elixat Απρίλιος 29, 2009 στις 11:15 πμ #

  Ποιά προσόντα έχει ένας δημοσιογράφος της ομάδας «Εξάντας»?

 13. elixat Απρίλιος 29, 2009 στις 12:25 μμ #

  Τί θα απαντούσατε σε κάποιον που θα σας κατηγορούσε για ενδοτισμό στη «φωτογένεια της αθλιότητας»?

 14. compasso Απρίλιος 30, 2009 στις 3:26 μμ #

  λοιπόν η συνέντευξη έγινε. Δε ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αλλά εγώ μπορώ να πω ότι έκανα μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Θα προσπαθήσω να την ανεβάσω μέχρι τη Κυριακή. Θα εξαρτηθεί από το πότε θα μπορέσει ο ηχολήπτης μας ( Θάνο ακούς, ο κόσμος βιάζεται! 🙂 ). Ευχαριστούμε ξανά τον ΕΞΑΝΤΑ και το Γιώργο Αυγερόπουλο προσωπικά για τη φιλοξενία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: