Η FGM αναχωρεί ξανά για τη Γάζα

9 Ιαν.

Η οργάνωση Free Gaza Movement ξεκινάει καινούρια απόστολή προς την βομβαρδιζόμενη Γάζα.  Μετά τον εμβολισμό του Dignity, από το Ισραηλινό ναυτικό και την απαγόρευση πρόσβασης στη Γάζα είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι της Τύρου του Λιβάνου. Τώρα ξεκινάν ξανά με σκόπο να σπάσουν τον αποκλεισμό.

Η ανακοίνωση της αναχώρησης της:

Free Gaza Movement

Πηγαίνουμε πάλι στη Γάζα!

Η πειρατική-γκανγκστερική πράξη των Σιωνιστών, που διεμβόλισαν το Dignity τα χαράματα της 30ής Δεκέμβρη, παίρνει τη δέουσα απάντηση. Το Free Gaza Movement, η διεθνής οργάνωση που το περασμένο καλοκαίρι έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας, καταπλέοντας στο λιμάνι της για πρώτη φορά μετά από 41 ολόκληρα χρόνια με δυο ελληνικά ψαροκάικα, αναχωρεί σήμερα και πάλι για τη Γάζα, με νέο σκάφος, με ελληνική σημαία, όπως και την πρώτη φορά.

Οπως είναι γνωστό, το Free Gaza Movement, μετά την πρώτη ιστορική αποστολή, οργάνωσε άλλες τρεις, με το Dignity, ένα κλειστό εικοσάμετρο σκάφος που προσφερόταν για ταξίδια το φθινόπωρο και το χειμώνα. Μετέφερε στη Γάζα γιατρούς, κοινοβουλευτικούς, πανεπιστημιακούς, ακτιβιστές από όλο τον κόσμο. Μετά την έναρξη των δολοφονικών και καταστροφικών επιθέσεων των Σιωνιστών ενάντια στο λαό της Γάζας, το FGM αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια έκτακτη αποστολή του Dignity για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Στο σκάφος επιβιβάστηκαν 16 άτομα. Μεταξύ αυτών η κύπρια βουλευτής και γιατρός Ελένη Θεοχάρους, η πρώην γερουσιάστρια και υποψήφια πρόεδρος με το κόμμα των Πρασίνων στις ΗΠΑ Σύνθια Μακίνεϊ, τέσσερις γιατροί, δύο τηλεοπτικά συνεργεία (Αλ-Τζαζίρα και CNN) και εθελοντές του FGM. Επίσης, φορτώθηκαν περίπου 3,5 τόνοι φαρμακευτικού υλικού, που συγκεντρώθηκε στην Κύπρο.

Το πλοίο αναχώρησε αργά τα απόγευμα της 29ης Δεκέμβρη από τη Λάρνακα. Γύρω στις 5 τα χαράματα, 90 μίλια από τις ακτές της Γάζας, δηλαδή στα διεθνή χωρικά ύδατα, στη μέση της Μεσογείου, το Dignity περικυκλώθηκε από 4 ισραηλινά πολεμικά πλοία. Επί μισή περίπου ώρα τα ταχύτατα και ευέλικτα σιωνιστικά πολεμικά σκάφη «χόρευαν» γύρω από το μικροσκοπικό Dignity, ενώ τύφλωναν τους επιβάτες και το πλήρωμά του με τεράστιους προβολείς. Ξαφνικά, ένα από τα πολεμικά έσβησε τους προβολείς του και έπεσε αιφνιδιαστικά πάνω στο Dignity. Το χτύπησε τουλάχιστον δυο φορές στο μπροστινό αριστερό τμήμα, προκαλώντας του ένα μεγάλο ρήγμα και γκρεμίζοντας τη μισή γέφυρα (αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία).

Ο στόχος των Σιωνιστών ήταν προφανής. Επειδή το σκάφος ήταν πλαστικοποιημένο, νόμισαν ότι θα του προκαλούσαν ένα μεγάλο ρήγμα, ώστε να βυθιστεί σύντομα και να περισυλλέξουν οι ίδιοι τους επιβάτες του, παριστάνοντας τους σωτήρες. Ομως, κάτω από την επιφανειακή πλαστικοποίηση υπήρχε ένα ξύλινο σκαρί και το ρήγμα δεν κατέβηκε κάτω από την ίσαλο γραμμή. Ζήτησαν από τον καπετάνιο να επιστρέψει στην Κύπρο. Το Dignity δεν είχε καύσιμα για να επιστρέψει στη Λάρνακα, αλλά κι αν είχε δύσκολα θα έφτανε, γιατί είχε βοριά και τα νερά θα πλημμύριζαν το σκάφος. Υστερα από επικοινωνία του Αλ-Τζαζίρα με τον πρόεδρο του Λιβάνου, στο σκάφος προσφέρθηκε καταφύγιο στην Τύρο. Με μειωμένη ταχύτητα και με τον μηχανικό-εθελοντή του FGM Νίκο Μπόλο να καταβάλει επί πέντε ώρες εξαντλητικές προσπάθειες με τις αντλίες, το Dignity έφτασε στο φιλόξενο λιμάνι της Τύρου, όπου έγινε δεκτό από ένα πλήθος 2.000 ατόμων, εκπρόσωπο του προέδρου του Λιβάνου και στελέχη της Χεζμπολά. Οι επιβάτες του διηγήθηκαν στα διεθνή ΜΜΕ τι συνέβη και οι διηγήσεις τους διέψευσαν τις γελοίες ανακοινώσεις του Ισραήλ, ότι επρόκειτο για ατύχημα οφειλόμενο σε λάθος χειρισμό του καπετάνιου του Dignity (αλήθεια, με το πλάι έπεσε πάνω στο ισραηλινό πολεμικό;).

Την ίδια κιόλας μέρα το FGM κατήγγειλε ως πειρατεία την πράξη των Σιωνιστών και ανακοίνωσε ότι δεν παραιτείται από την προσπάθειά του να φτάσει στη Γάζα, να προσφέρει όποια βοήθεια μπορεί στο δοκιμαζόμενο λαό της και να υπερασπιστεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη Μεσόγειο και την ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ των λαών.

Την περασμένη Τετάρτη, οι εκπρόσωποι του ελληνικού τμήματος του FGM Βαγγέλης Πισσίας και Πέτρος Γιώτης, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα των ξένων ανταποκριτών, ότι η επόμενη αποστολή ξεκινά το Σάββατο από τη Λάρνακα, με ένα ελληνικό σκάφος, το ΑΡΙΩΝ. Στο σκάφος θα επιβιβαστούν τριάντα άτομα. Οι περισσότεροι είναι γιατροί που θα προσφέρουν υπηρεσίες στη Γάζα για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα είναι ακόμη εκπρόσωποι από διεθνή ΜΜΕ, εθελοντές του FGM και πολιτικές προσωπικότητες. Από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Θοδωρής Δρίτσας, που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και απευθύνθηκαν στα ΜΜΕ. Φάρμακα συγκεντρώθηκαν στην Κύπρο και στην Ελλάδα από τους «Γιατρούς της καρδιάς», αντιπροσωπεία των οποίων θα συμμετέχει στη διεθνή αποστολή (θα είναι περίπου 15 γιατροί από διάφορες χώρες).

Οι εκπρόσωποι του FGM κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του ελληνικού πλοίου και των επιβαινόντων σ’ αυτό, προειδοποιώντας το Ισραήλ πως δεν θα επιτρέψει πολεμικό πλήγμα κατά ενός πλοίου που μεταφέρει άοπλους πολίτες και ανθρωπιστική βοήθεια. Ζήτησαν επίσης από το ελληνικό λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να απαντήσει άμεσα σε κάθε επίθεση ενάντια στον ΑΡΙΩΝΑ.

«Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή είναι συνενοχή και η απραξία είναι απαράδεκτη», αναφέρει το FGM σε ανακοίνωσή του. «Δεν πρόκειται να μας αποτρέψει η βία του ισραηλινού στρατού. Θα αποπλεύσουμε ξανά για τη Γάζα. Είμαστε γιατροί, δημοσιογράφοι, μέλη κοινοβουλίων και παρατηρητές ανθρώπινων δικαιωμάτων, που προσπαθούμε να φτάσουμε στο λαό της Γάζας, να μεταφέρουμε άκρως απαραίτητη βοήθεια και να γίνουμε μάρτυρες των φρικαλεοτήτων που διαπράττονται ενάντια στους Παλαιστίνιους. Το Ισραήλ προειδοποιείται ότι πηγαίνουμε. Το ισραηλινό Ναυτικό, το υπουργείο Αμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών θα πάρουν αντίγραφο αυτής της ανακοίνωσης. Κάθε επίθεση στο σκάφος μας θα είναι προμελετημένη και κάθε πλήγμα στους 30 επιβαίνοντες πολίτες θα είναι αποτέλεσμα μελετημένης επίθεσης σε άοπλους πολίτες».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: