Επιστροφή στον ΟΤΕ

24 Νοέ.

Έπειτα από πολλά χρόνια δυσφορίας του ΟΤΕ για την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών, για πρώτη φορά στο Μέγαρο του Αμαρουσίου υπάρχει ευφορία. Τα στελέχη του οργανισμού, παρά τη χρηματοπιστωτική κρίση, εμφανίζονται ιδιαιτέρως ικανοποιημένα, αφού, οι πελάτες που στο παρελθόν αποκαλούσαν τον οργανισμό ως «πΟΤΕ», τώρα φαίνεται να επιστρέφουν πίσω.

Οι άνθρωποι του ΟΤΕ δεν αποκαλύπτουν στοιχεία, αλλά τα «μουστάκιά τους γελάνε». Ειδικά μετά την υπόθεση της Altec Telecoms, που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, η επιστροφή των πελατών στο δίκτυό του έγινε μαζικότερη, τόσο σε επίπεδο πελατών λιανικής, όσο και σε επίπεδο εταιρικών πελατών. «Από τις αρχές του έτους, περίπου ένας στους τρεις πελάτες (λιανικής) τηλεφωνίας έχει επιστρέψει στον ΟΤΕ», αναφέρουν τώρα στελέχη του οργανισμού, ενώ μια σειρά εταιρικών πελατών, είτε εξυπηρετείται από τον ΟΤΕ, είτε αξιοποιείται ως εναλλακτικό κανάλι επικοινωνίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η κατάρρευση τριών εναλλακτικών φορέων, της Teledome, της Lannet και της Altec Telecoms. Οι τρεις προαναφερόμενοι εκτιμάται ότι άφησαν χωρίς τηλεπικοινωνιακή «στέγη» περίπου 400.000 πελάτες τηλεφωνίας, από τους οποίους οι περισσότεροι επέστρεψαν στον ΟΤΕ. Μεταξύ αυτών και μεγάλοι εταιρικοί πελάτες, όπως το παράδειγμα της Lufthansa, η οποία προσέφυγε στην ΕΕΤΤ, προκειμένου, κατά παράβαση του σχετικού κανονισμού, ήθελε να επιστρέψει στον ΟΤΕ.

Θα περίμενε κανείς ότι σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, η αιμορραγία του πελατολογίου του ΟΤΕ θα αυξανόταν, με τους καταναλωτές να στρέφονται σε φθηνότερες υπηρεσίες.

Ωστόσο, η υπόθεση των Lannet, Altec Telecoms και Teledome, αναμφίβολα έκανε ζημιά σε ολόκληρο τον κλάδο των εναλλακτικών παρόχων. Οι πελάτες άρχισαν να τους αντιμετωπίζουν με δυσπιστία, ενώ κινδυνεύουν πλέον να γίνουν συνώνυμο της αναξιοπιστίας. Από την άλλη πλευρά ο ΟΤΕ, προβάλει ως πρότυπο αξιοπιστίας και αποκτά ένα ισχυρό επιχείρημα για να δικαιολογήσει τις υψηλότερες χρεώσεις του.

Τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά και την αντίληψη που έχουν οι καταναλωτές για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών παραδέχονται πλέον και τα στελέχη των εναλλακτικών παρόχων. «Ακόμη και 100 εκατ. ευρώ να χάσει ο ΟΤΕ λόγω επισφαλών απαιτήσεων από τους παρόχους που έβαλαν λουκέτο και πάλι κέρδος θα έχει. Για μια τέτοια διαφήμιση για τον ίδιο και δυσφήμιση για τους ανταγωνιστές τους θα ξόδευε πολλά περισσότερα», παραδέχεται στέλεχος ανταγωνιστικής εταιρείας. Ο ίδιος δεν κρύβει ότι το κύμα εξόδου από τον ΟΤΕ έχει περιοριστεί, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι οι ανταγωνιστές του, τώρα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα σε διαφήμιση, προκειμένου ν’ ανατρέψουν την αρνητική εικόνα. Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services, η συνολική διαφημιστική δαπάνη για τη σταθερή τηλεφωνία, είναι πλέον μεγαλύτερη από τη διαφημιστική δαπάνη της κινητής τηλεφωνίας. Η αποκατάσταση της εικόνας των εναλλακτικών είναι ο ένας λόγος. Ο άλλος είναι ότι πολλοί «παίζουν τα ρέστα» τους προκειμένου να αυξήσουν το πελατολόγιό τους και να αναζητήσουν στρατηγικό εταίρο ή αγοραστή με καλύτερες προϋποθέσεις.

Το παραπάνω αποτελεί κείμενο της Καθημερινής.
Αν και η Καθημερινή δεν λέει ότι ο ΟΤΕ πλέον είναι ιδιωτικών και πιο συγκεκριμένα Γερμανικών συμφερόντων, φανερώνεται αυτό που, λίγοι είναι η πραγματικότητα, έλεγαν κάποιοι ότι δηλαδή η απελευθέρωση των τηλεποικοινωνιών θα οδηγήσει σε καταστάσεις αρπαχτής (λέγε με Lannet, Altec Telecoms) με θύματα τους καταναλωτές.
Επιβεβαιώνει επίσης και την θέση του ΚΚΕ που έλεγε ότι ο ΟΤΕ πρέπει να είναι δημόσιος όχι κατά πλειοψηφία (51% που λέει ο ΣΥΝ) αλλά 100%.
Τώρα που οι περισσότεροι θα γυρίσουν στην σιγουριά του ΟΤΕ, το κράτος θα χάνει έσοδα επειδή τον ΟΤΕ τον έχουν πλέον οι Γερμανοί και οι λοιποί Έλληνες καπιταλιστές.

Ετοιμαστείτε λοιπόν. Το ίδιο θα γίνει και με το ρεύμα. Εκεί να δω πόσο θα περιμένετε να συνδεθείτε στο δίκτυο και για πόσο θα αντέχετε τη βρώμα από τα χαλασμένα κρέατα στο ψυγείο.

Αναδημοσίευση απο Electronic Mojito

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Επιστροφή στον ΟΤΕ”

  1. Juan Belmonte Νοέμβριος 25, 2008 στις 2:33 μμ #

    Δεν νομίζω ότι σκοπός του άρθρου είναι να φανερώσει τις «αρπαχτές» των ιδιωτικών παρόχων, αλλά να προβάλλει τον «αξιόπιστο» και βέβαια ιδιωτικό ΟΤΕ.
    Η θέση του ΚΚ ότι πρέπει να είναι δημόσιος ο ΟΤΕ που επιβεβαιώνεται στο κείμενο αυτό..;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: